|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 20:43:57   
patrino
Dilove kljub tvojem "dolgoletnem" stažu materinstva ( če se ne motim celih 5 mesecev) in vsem prebranim člankom, knjigam in drugim teoretičnim izkušnjam ti moram žal povedati, da me nisi prepričala oz. sem še vedno pri svojem mnenju. Grda, nematerinska , čudaška...ne morem iz svoje kože , vendar mi tri in več let star otrok "priklopljen " na mater oz. mi je , če vidim tako velikega otroka kako materi dviguje majico in sili k njenim prsim, žal deluje vse prej kot zdravo. Tiste nebuloze o koristnosti za zdravje (v zvezi s prehrano, odpornostjo...), če triletnik ali še starejši otrok pije materino mleko so mi res mimo. Tu ne govorimo o dojenčku, tu govorimo o predšolcu, ki ima v večini primerov sposobnost jesti vse od začetka.tako da ...
In ja ,prebrala sem članek -cel in ne le tega tudi več drugih...in najverjetneje ( če je tole detece, ki ga omenjaš tvoje prvo) kar nekaj časa pred tabo. Imam srečo, da imam prvovrstnega ginekologa,pri porodih pa sem imela tudi znanega slovenskega porodničarja- ginekologa. Kljub temu, da sem še vedno mnenja, da je pri materinstvu dobro, da se zaneseš na svojo kmečko pamet , pa ti zaradi tega, ker praviš, da strokovni logi zagovarjajo maratonsko dojenje, žal moram povedati, da ni tako. Prej omenjena strokovnjaka sta takšnim zadevam zelo nenaklonjena in imata za takšne matere poseben izraz, ki ga žal ne bom navajala. Skratka moje mnenje se kljub tvojemu ogorčenju ni spremenilo. Prav tako pa ne zahtevam, da se tvoje. Ohladi se in delaj po svoje, vsak starš nosi slej kot prej posledice svojih napak pri vzgoji svojih otrok- tako jih boš ti in tako jih bom jaz.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 20:44:39   
saragr
Patrino je napisala nekaj o tem, da se ne ve kakšni so sinčki, ki so materam lezli pod bluzo do 4 leta. Poznam dva primera iz širšega kroga svoje družine. Mama je že štiriletnega otroka še vedno dojila: zjutraj, ko se je prebudil ( da se je pocrkljal), ko je prišla po njega v vrtec in zvečer pred spanjem. Za mene je to bolano. Pridejo k nam na obisk in malček se seveda z našimi otroci ni znal igrati, ker je bil preveč razvajeni, ker je doma bilo vedno tako kot je on želel od mamice in se je prišel stiskat k njej na kavč z besedami( dobesedno): Mami dajmo se malo crkljati. In ji zlezel pod bluzo in mamica ga je podojila. Štiriletni otrok popolnoma nedružaben, edino kar mu prinaša veselje je da ga mama doji. Za mene je to sramotno, da se nekaj takega dela doma, kaj šele v družbi. In ta otrok ima danes 14 let in ne more si predstavljati ni hujšega kot kakšen izlet s šolo na katerega naj bi šel brez mamice. No druga poznana mamica je imela pa težave s tem, da je enega otroka pri njegovih dobrih dveh letih še vedno dojila in takrat rodila še enega dojenčka. Bogi dojenček je skoraj moral se postavit v vrsto, da je prišel do dojke, ker je njegov starejši brat kar naprej silil materi na dojko.
Jaz sem proti dojenju po prvem letu starosti. Do takrat otroci že lahko vse jedo, kar pomeni, da dobijo vse potrebne vitamine, minerale in ostale snovi iz hrane in ne več iz materinega mleka. Poleg tega pa je za kvalitetno materino mleko potrebna kvalitetna materina prehrana, ki pa najbrž ni več tolko dobra, gleda na to da so mame že v službi in nimajo časa za dosti kvalitetnih obrokov.
Forum je namenjen izmenjavanju mnenj in to je moje mnenje. Upam da me ne boste preveč napadle:-).

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 21:43:05   
mina88
vijoličarka tašči enostavno ni všeč da hodim na sprehode z moževo babico (njeno taščo) saj se sama z njo ne razume.

bellab nista se "spet" spravla name, to je od poroda prvič da je pač počilo, vendar smo predvidevali da bo slej ali prej.

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 21:46:00   
Taddy78
Ljubezen do otroka, prehrana ,varnost, skrb za zdravje, crkljanje,tolažba.. ki jih mati lahko nudi svojemu otroku z dojenjem(oziroma tudi z dojenjem) pa zame niso skrajno bolni in nikoli ne bodo!


Malo me moti ta beseda "zdravje"...A je res zdravo? Na podlagi česa? Otrok živi z maminim imunskim sistemom in to je zdravo?
Moja leto in pol stara pupa se je nazadnje podojila pri 9.mesecih. Tako kot se ona pocarta, me objame, potrebuje in obožuje...žal, ne vem zakaj bi moralo dojenje biti prioriteta v najinem odnosu, oz. je lepo videti, da se pocarklja pri meni brez razloga, ne pa zato, da odprem modrc.
Ampak to je moje mnenje. Prosim, ne pozabit tega.
Sedaj se recimo celo propagira tandemsko dojenje in sem gledala posnetek, kako mamica zraven dojenčka doji še 8.letnega otroka...uf, niti najmanj ni zgledalo lepo in okusno.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 22:27:19   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: mina88

vijoličarka tašči enostavno ni všeč da hodim na sprehode z moževo babico (njeno taščo) saj se sama z njo ne razume.



Aha, potem je pridrvela in privlekla še moža zraven, da sta vaju skupaj nadrla, KAJ SE GRESTA!?   In kakšen je bil možev odgovor? Kakšen je rezultat? Vama je odpuščeno ali se z babico ne smeš več družiti?

A je kakšna varianta, da se preselita k babici? user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mina88)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 22:28:27   
mateyka
khm khm; a lahko zdaj nehamo o dojenju in se posvetimo taščam?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 22:36:45   
mina88
vijoličarka hahahahuser posted image si me nasmejala sedaj. K babici se nemoreva preselit ker živimo vsi pod isto streho, je velika hiša, tako da imamo tudi podnajemnike notri in turiste. Možev odgovor, naj grem tudi z taščo na sprehod, moj odgovor user posted image .
No babica je rekla da njej nebo nihče komadiral, tako da je njeno mnenje, če sem sama za, da greva definitivno še kdaj na sprehod. Če ne drugega samo zaradi tašče hahaha, nora babica user posted image .

no punce, bi pa rada samo še nekaj povedala, ker imamo vsako leto lubenic in melon več kot dovolj za domačo rabo in če je katera iz obale pa jo mika domače, naj se kr oglasi user posted image

< Sporočilo je popravil mina88 -- 2.6.2013 22:38:16 >

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
2.6.2013 23:50:41   
Dilove*
patrino- Mislim ,da tukaj ni ključnega pomena to koliko je dolg moj staž materinstva ali celo, da si ti določen članek prebrala prej kot jaz. Jaz te ne želim "spreobrniti", nimam vpliva na to kako boš ti delala s svojimi otroci ,nemaram pa pisanja laži in neresnic. pika.

saragr - imaš dva ekstremna primera, jaz imam tudi nekaj primerov, ki bi jih lahko prikazala na tak način ,da bi eno stran "medalje" povzdignila, drugo pa pokritizirala. Nobeno dojenje pa ni sramotno , neglede na starost in mesto dojenja ! Nikoli nebom razumela kako mati lahko izjavi nekaj takega.

taddy78 - Dojenje je najbolj zdrava prehrana za otroka,ustvarjena posebej zanj ,ki se prilagodi posebej njegovim potrebam odvisno kaj v tistem obdobju potrebuje. Ni res, da živi otrok z maminim imunskim sistemom, otrok si gradi svoj imunski sistem tudi s pomočjo materinega mleka. Premalo ceniš moč svojega mleka, mleko je zares čudežna tekočina za naše dojenčke :)

mina88 - Upam, da nisi preveč jezna, namesto ,da napišem kakšen recept, da odpravimo tvojo težavo..pa tule o dojenju. Vendar nimam ravno nobenega recepta , ki bi tvojo taščo malo ozavestil, da se zamisli.... Vidim, da ti ni lahka s tako taščo, no ma k sreči je vsaj babica za hece. Mogoče pa bosta skupaj nekako "ukrotile" taščo haha.
Ma sej.... Nemorem verjet ,da si celo tako daleč dovoli iti , da hoče odločat s kom boš hodila na sprehode. čista hudobija ej. Jaz bi itak že prekinila večino stikov (ali kar vse) na tvojemu mestu... ampak v tvojemu primeru je to težko izvedljivo.
Če bi imela kakšno čudežno "zdravilo" za(oziroma proti) taščam bi ti ga dala....predvsem se postavit zase in povedat nazaj od a do ž, saj kot si sama napisala si miren človek, ampak mislim, da si bila dovolj mirna res.
Vsi ste bili za, da tam živita, nista prišla nepovabljena , torej se nima zdaj kaj vtikat v vaju. vložila sta denar,si uredila..ne dovoli si, da ti ona pokvari mirno bivanje in srečo, ki si ju zaslužiš!

_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu mina88)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 2:18:54   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
taddy78 - Dojenje je najbolj zdrava prehrana za otroka,ustvarjena posebej zanj ,ki se prilagodi posebej njegovim potrebam odvisno kaj v tistem obdobju potrebuje. Ni res, da živi otrok z maminim imunskim sistemom, otrok si gradi svoj imunski sistem tudi s pomočjo materinega mleka. Premalo ceniš moč svojega mleka, mleko je zares čudežna tekočina za naše dojenčke :)


upam da veš, da so človeška bitja dojenčki samo prvo leto svojega življenja?

samo opozorim user posted image

aja, pa še to; tole je čisti lapsus:
Nobeno dojenje pa ni sramotno , neglede na starost in mesto dojenja !

seveda je, recimo dojenje odraslih je sigurno deviacija - verjetno sramotno v javnosti. moraš bolj natančne dogme postavljat, če nočeš krive vere učit.. pa še težil ti bomo kaj pišeš.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.6.2013 2:19:52 >

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 9:46:04   
tehnofil
Samo dojenje ni noben problem. Tudi crkljanje z dojenjem ne. Odnos ustvarja še vse kaj drugega zraven. Če je mati motena, t.j. če ne more otroku pustiti "da zapusti gnezdo", potem nobeno odstavljanje od dojke ne bo vplivalo na otrokovo samostojnost, saj ga bo privezala na sebe z vsemi drugimi načini. In obratno, če je mati "zdrava" tudi pozno dojenje ne bo vplivalo na otrokovo samostojnost. Prej koristilo.

Poznam primer, ko je bila punca dojena (crkljana zvečer) do 5 leta. Danes je 14 letna punca, samozavestna, dobra, pametna, .... Mamine sinke ne ustvarja dojenje ampak odnos do otroka celotno njegovo obdobje, tudi v odrasli dobi. Tahko bi sicer bil pozno dojenje očiten pokazatelj, da nekaj ni v redu, ampak samo za populiste, tiste ki potrebujejo atrakcijo. Dejansko pa je mnogo maminih sinkov ustvarjenih brez dojenja. Odnose, ki na to vplivajo pa je težje videti in je zato lažje govoriti o samo enem aspektu.

S starši mnogokrat nekaj ni v redu, tudi z nami ne in z našimi otroci ne bo. Enostavno smo vsi nekje bolj ali manj "poškodovani". In potem to na tak ali drugačen način prenašamo na otroka. 100% psihološko zdravega človeka ni. Le da so pri enih neke zadeve bolj očitne pri drugih pa pridejo do izraza za zaprtimi vrati - v odnosu.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 10:04:55   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mina88
...Če ne drugega samo zaradi tašče hahaha, nora babica.

Moje mnenje o tej "grozni" tašči.

Tašča pač daje nasvete, ker je že marsikaj izkusila, tudi napake. kar jemlješ za komadiranje jemlje ona kot nasvet in pomoč. Seveda je potem tudi užaljena, ker ni upoštevana. Pač, ženska kot vsak človek. Lahko bi bila bolj prilagodljiva, pa i. Lahko bi bila bolj odprta pa ni. Kaj pa ti? Si ti prilagodljiva? Si ti bolj odprta? Za sebe si. No, ona pa je tudi za sebe. Je res, da je lahko muhasta, ampak kdo pa ni? Je res lahko užaljena, ker je ne poslušaš, ampak kdo pa ni. Samo drugi ne pokažejo.

Kdo je tebe stalno komandiral? Kdo je od tebe stalno nekaj zahteval?, da danes potrebuješ toliko "miru". Da te tašča v sekundi spravi v tisto stanje, občutek, da nekdo zahteva od tebe nekaj? Nekako sta se dobile ravno ve dve. Ona, ki se počuti neupoštevano, če ni vse po njeno in ti, ki vse vzameš kot zahtevo, ti gre nasvet na živce. Vsaka od vaju ima svojo bolečino, ki ob dejanju druge pride na plan.

Zakaj ne vzameš njenega nasveta za dobro namernega. Pač jo poslušaš ne ker boš tako naredila ampak ker pač poslušaš človeka, ki ti govori svoje mnenje. Nas tu poslušaš, pa ti nismo nič, njo pa nočeš poslušati ker.... ker imaš ti težave, ne ona. Ko boš odpravila svoje težave, ko se boš toliko spremenila, da boš svojo težavo premagala, te tudi ona ne bo več motila.

Pač poslušaj jo in jemlji VSE kot dobronamerno, naredi pa potem kot ti paše. Pa kaj če kdaj znori, ne znori ker bi ti bila takšna, ampak ker ne prenese svojih občutkov, ki jih doživi. In odreagira. V bistvu je uboga. Ko boš razumela, da vse kar dela, dela zaradi sebe (nsveti, jeza) ti bo lažje. Ker potem boš vedela da ona ne dela tebe slabo ampak se zvija v "bolečini" in z njemin načinom poskuša tebi pokazati, kako zelo jo boli. Torej ko izbruhne, poglej pod besede, pod kožo in videla boš eno ubogo žensko osebo, ki si ne zna drugače pomagat. Če ti to rata, ... boš imela mir do konca v svoji hiši.

Vedno vzemi njene besede kot dobronamerne. Ne zaradi nje. Zaradi sebe, ker boš s tem osvobodila sebe. od jeze in slabe volje.


(odgovor članu mina88)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 10:20:33   
BellaB
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

patrino- Mislim ,da tukaj ni ključnega pomena to koliko je dolg moj staž materinstva ali celo, da si ti določen članek prebrala prej kot jaz. Jaz te ne želim "spreobrniti", nimam vpliva na to kako boš ti delala s svojimi otroci ,nemaram pa pisanja laži in neresnic. pika.


Torej, zakaj jih pises in poleg tega se spreobracas stavke in se delas zrtev, da te napadamo? A? Grde. Grde RR-ovke! Bos spet rekla da sem nesramna in otrocja, pa da imam problem s pomanjkanjem ljubezni ipd neumnosti... ok hvala za poklon, zelo cenim tvoje velicas_tno mnenje, ampak se vedno sm na boljsem kot ti ki si funkcionalno nepismena!. In to ni zalitev, ampak ugotovitev, ti pa jo razumi kukr ces. In ce je kdo zaljiv, si to ti, do mene in ostalih.

Ostalo sm raje zbrisala, ker sem res ven padla...

tehnofil... ravno to sm Mini jaz tupila, pa ste me zgrizli. Glih tolk. Avtorici se opravicujem, da ji smetimo temo z dojenjem!

< Sporočilo je popravil BellaB -- 3.6.2013 10:25:48 >

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 10:51:20   
patrino
Samo dojenje ni noben problem.

Sicer se podpišem pod tvoje besede Tehnnofil, le tule se mi malo zatakne. Pri 4 in več letniku predstavlja dojenje že problem, saj ima zadaj vedno še nekaj in ne le tisto noto in potrebo, ki je bistvena pri dojenčku v pravem pomenu besede. Če štiriletnik rabi za crkljanje , potešitev svojih čustvenih vojn, uspavanje,... mamino zizo, je tu zadaj vse prej kot pridobivanje odpornosti, nahranjenje ...tisto čemur naj bi dojenje služilo- za dobrobit otroka, temveč je tu v ospredju mati (s takšnimi in drugačnimi problemi, ki si jih lajša na tak način oz. kompenzira nekaj, kar bi morala oiskati drugje). Seveda tiste maratonske dojilje tega za živo glavo ne bodo priznale- človek, ki ima težave, pač to redkokdaj prizna.

Dilove-zate pa malo za hec malo zares-malo pa tudi zato, da malo zlezeš iz svojega vsemogočnega mučeniškega materinskega pediestala: Glede na to, da je po tvojem dojenje izredno koristno za vse ne glede na starost in ker zdravi svega i svašta ( verjetno tudi ture in ledvične kamne), me čudi, da nisi predlagala dojenja tudi avtorici te teme pri problemih s taščo. Mogoče bi pa tašči to koristilo. user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 11:06:03   
LuLu
Ok, dojenje res malo izven začetne teme... ampak...
v družini, kjer je 2 letnik in gor (ne dojenček), je po moje edino zdravo za otroka, mamo in nasploh za zdrave odnose in razvoj,... to, da se na mamino zizo priklopi spet oče otroka in ne otrok.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 11:06:26   
Dilove*
mateyka- si se pa zapičila v moje besede:) mislila sem na to ,da se mi z dojenjem dojenčka in otroka ne zdi nič narobe in ne vidim nič bolnega v tem kot nekateri.

Ubistvu podpišem tole....

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Samo dojenje ni noben problem. Tudi crkljanje z dojenjem ne. Odnos ustvarja še vse kaj drugega zraven. Če je mati motena, t.j. če ne more otroku pustiti "da zapusti gnezdo", potem nobeno odstavljanje od dojke ne bo vplivalo na otrokovo samostojnost, saj ga bo privezala na sebe z vsemi drugimi načini. In obratno, če je mati "zdrava" tudi pozno dojenje ne bo vplivalo na otrokovo samostojnost. Prej koristilo.




BellaB- kje sem pa jaz kakšno laž napisala in pisarila brez utemeljitve o dokazih "strokovnjakov"? .dokazih ,ki so brez študije in zdrave pameti.
Ne izmišljuj si stvari. Jaz sem napisala samo svoje mnenje, ostalo je zalepljeno od LLLI, ki se sklicujejo na strokovne študije.
Mene ne moti, še enkrat ponavljam, če ti dojiš 1 mesec ali 4 leta ali pa sploh ne. Spoštujem tvojo odločitev , ker je to odločitev posameznice.
Moti me le pisanje o "strokovnjakih" in komentarji, ki te mamice obtožujejo in označujejo za bolne . Da označiš nekoga za bolnega zaradi dojenja, se mi zdi pač zelo primitivno.


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 11:20:48   
Tippi
Sej vem, morala bi kaj na temo tašče povedat, ampak zdej se mi ne lubuser posted image , ne morem pa, da ne bi pokomentirala tega o dojenju.

A dejte nooooo! petletnik na joški?? saj se hecate????!!! Sej nihče ne obsoja, in dejansko drži, da naj vsak vzgaja, kot se mu zdi prav, in se nima nihče pravice vtikat v to, ampak roko na srce, to je čudno, predvsem pa nenaravno! Zizek in materino mleko je namenjeno otrokom do prvega leta starosti. ajde kakšen mesec gor ali dol, tud pol leta je toleranca, vse kar je več, je izsiljevanje, razvajanje, crkljanje. pri npr. dveh letih ali več, otrok ne potrebuje več materinega mleka. Tud v živalskem svetu so mladiči priklopljeni na mamo maks eno leto.user posted image

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 11:56:56   
mateyka
tippi a veš da so severno ameriške indijanke dojile do 3-4 leta? back to the nature pa to..

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 12:07:53   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

tippi a veš da so severno ameriške indijanke dojile do 3-4 leta? back to the nature pa to..


ja, WHO tudi še vedno priporoča, da naj Afričanke dojijo čim dlje, tudi do 3-4 let. Ampak v obeh primerih je za to dober razlog (slaba kakovost/pomanjkanje hrane, neustrezna kakovost vode, neustrezen način priprave hrane). Pri nas, kjer je pa hrana bolj ko ne kakovostna in dostopna pa za to pač, razen povsem čustveno/telesnega aspekta, potrebe po čem takem ni. In meni sicer ni 'nagnusno', vskekakor se mi pa ne zdi ok oz. se mi zdi neokusno in nepotrebno.

user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 12:26:13   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
taddy78 - Dojenje je najbolj zdrava prehrana za otroka,ustvarjena posebej zanj ,ki se prilagodi posebej njegovim potrebam odvisno kaj v tistem obdobju potrebuje. Ni res, da živi otrok z maminim imunskim sistemom, otrok si gradi svoj imunski sistem tudi s pomočjo materinega mleka. Premalo ceniš moč svojega mleka, mleko je zares čudežna tekočina za naše dojenčke :)


upam da veš, da so človeška bitja dojenčki samo prvo leto svojega življenja?

samo opozorim user posted image

Dojenček je dojen otrok. To pomeni, da so 5 letniki, ki se še vedno dojijo pri mami, tudi še dojenčki. Čeprav so tik pred vstopom v šolo. user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 12:42:08   
ronja
Tud v živalskem svetu so mladiči priklopljeni na mamo maks eno leto.
A res? A bi to podkrepila s kako študijo? Mogoče bi vzela za primer rajiš nam bližje sorodne živali (človeku podobne opice)... V živalskem svetu večina staršev sploh ne skrbi za svoje potomstvo, pa je pri nas to smatrano za nesprejemljivo - ker smo socialne živali, ki skrbimo za potomstvo.

Glede dojenja podpis pod tehnofila. Naši otroci ne rabijo dojenja tako nujno kot so ga včasih, ko je bila prehrana slabša in kot je še zdaj v Afriki recimo (poleg tega, pa dojenje ob malo hrane navadno zavre cikel in zato nimajo prehitro še enega otroka, kar je tudi priporočano tam, kjer ni druge kontracepcije). To je res, dojenje ni nujno za to,d a bo otrok zdrav. Ni pa tudi nič strašnega, če se doji, saj se itak vsi odstavijo. Kar se zlorabe tiče: sama sem hotela tamalo prej dol spravit, pa se je ful bunila - težko bi rekla, da je bilo to moje navezovanje, če sem mela pa že poln kufer:D. Čez pol leta, ko je bila sama pripravljena, je pa šla brez problemov dol. Mimogrede: mlajša, ki se je dlje dojila, je bolj samostojna in veliko manj navezana name;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 12:54:08   
Dilove*
Dojenček je preveč splošen izraz. Ubistvu se dojenim (torej neglede na starost) reče dojenci, če smo že natančni.

bom kar LLLI kopirala, ker mi je ta del enega od njihovih člankov zelo všeč :


Čeprav t.i. podaljšano dojenje v zahodnih kulturah ni običajno,
dojenje po prvem letu starosti
koristi tako otroku kot materi. (4) Tako Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča
izključno dojenje do dopolnjenega 6. meseca in ob ustrezni dopolnilni prehrani nadaljevanje
do dopolnjenega drugega leta starosti ali
po želji še dlje.
Ameriška akademija družinskih
zdravnikov (AAFP) pa je objavila, da dojenje po prvem letu prinaša znatne koristi tako za
mater kot otroka in naj se nadaljuje, dokler to obema ustreza.


In za konec... bi dodala še tole...


Navsezadnje- morda pa problem sploh ni v (ne)poznavanju otrokovih bioloških potreb,
temveč v naši kulturi in mentaliteti. V Severni Ameriki in večini Evrope prsi namreč ne znamo
razumeti drugače kot zgolj v seksualnem kontekstu. Zato je uživanje v
dojenju lahko samo
spolne narave, spolni užitek s triletnikom pa je lahko samo nekaj nesprejemljivega,
sprevrženega. V resnici pa je sprevržena naša družba.


(LLLI, članek (Pre)dolgo dojenje? )


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 13:00:15   
mateyka
ok, nazaj k taščam. user posted image

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 13:00:22   
BellaB

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*


BellaB- kje sem pa jaz kakšno laž napisala in pisarila brez utemeljitve o dokazih "strokovnjakov"? .dokazih ,ki so brez študije in zdrave pameti.
Ne izmišljuj si stvari. Jaz sem napisala samo svoje mnenje, ostalo je zalepljeno od LLLI, ki se sklicujejo na strokovne študije.
Mene ne moti, še enkrat ponavljam, če ti dojiš 1 mesec ali 4 leta ali pa sploh ne. Spoštujem tvojo odločitev , ker je to odločitev posameznice.
Moti me le pisanje o "strokovnjakih" in komentarji, ki te mamice obtožujejo in označujejo za bolne . Da označiš nekoga za bolnega zaradi dojenja, se mi zdi pač zelo primitivno.



To ves cas pocnes... kr stopi nazaj in pojdi skoz svoje poste. Poleg tega spreobracas besede, namerno spuscas dejstva, narobe preberes oz. stekas in poleg tega se obtozujes ljudi ki se ne strinjajo s tabo, da imajo "resne probleme v zivljenju in jim manjka prave ljubezni" in nevem cesa vsega se. Dej no... c'mon... user posted image -.-

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 13:06:54   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Dojenček je preveč splošen izraz. Ubistvu se dojenim (torej neglede na starost) reče dojenci, če smo že natančni.

bom kar LLLI kopirala, ker mi je ta del enega od njihovih člankov zelo všeč :

Čeprav t.i. podaljšano dojenje v zahodnih kulturah ni običajno,
dojenje po prvem letu starosti
koristi tako otroku kot materi. (4) Tako Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča
izključno dojenje do dopolnjenega 6. meseca in ob ustrezni dopolnilni prehrani nadaljevanje
do dopolnjenega drugega leta starosti ali
po želji še dlje.
Ameriška akademija družinskih
zdravnikov (AAFP) pa je objavila, da dojenje po prvem letu prinaša znatne koristi tako za
mater kot otroka in naj se nadaljuje, dokler to obema ustreza.


In za konec... bi dodala še tole...

Navsezadnje- morda pa problem sploh ni v (ne)poznavanju otrokovih bioloških potreb,
temveč v naši kulturi in mentaliteti. V Severni Ameriki in večini Evrope prsi namreč ne znamo
razumeti drugače kot zgolj v seksualnem kontekstu. Zato je uživanje v
dojenju lahko samo
spolne narave, spolni užitek s triletnikom pa je lahko samo nekaj nesprejemljivega,
sprevrženega.
V resnici pa je sprevržena naša družba.


(LLLI, članek (Pre)dolgo dojenje? )


Preberi se še enkrat user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 3.6.2013 13:07:53 >


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Prosim za nasvet - Tašča
3.6.2013 13:06:57   
BellaB
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Dilove-zate pa malo za hec malo zares-malo pa tudi zato, da malo zlezeš iz svojega vsemogočnega mučeniškega materinskega pediestala: Glede na to, da je po tvojem dojenje izredno koristno za vse ne glede na starost in ker zdravi svega i svašta ( verjetno tudi ture in ledvične kamne), me čudi, da nisi predlagala dojenja tudi avtorici te teme pri problemih s taščo. Mogoče bi pa tašči to koristilo. user posted image


user posted image user posted image user posted image

ne mores... user posted image jocem


Poleg tega je tale LILLI ocitno sama ena od teh ki je dojila mladica tko dolgo in ji je dojenje po drugem letu predstavljalo zeljo po zadovoljitvi dolocenih uzitkov?! user posted image user posted image user posted image Ne necem vedet od kje je potegnila dolocene zakljucke...




< Sporočilo je popravil BellaB -- 3.6.2013 13:18:05 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?