|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 8:19:15   
Čukica
Ah sej je čisto brez veze, ker se itak spotaknete ob vsako besedo -dobesedno, sploh ti s tem deazelekom ane - a je zdej bolš? al bi raj da ti kemijsko formulo napišem?
Ste tako brez pametnih arguementov ker same ne znate računat? Da se obregate ob to kako jaz kupujem avto in za koliko...in kam se vozim v službo in zakaj ter kako daleč prevažam otroke- to je moja stvar in meni tako ustreza, vam pa pač ustreza vozakanje v starem avtu za male pare. So what? In kar na enkrat jaz trepetam za otroški d. ki ga itak nimamo. Nutela je pa najbrž želela izvedet info, ker ga ima. In "družinski" avto ne pomeni nujno enoprostorca - to je lahko že čist navaden karavan, kjer lahko tudi zadaj vrata odpreš - če imaš težave s hrbtenico ti ni lahko otroke vsak dan od spredi nazaj dvigovat v sedež in iz njega. Če pa težav še nimaš, pa naj te spomnim da z leti ko otroci odrastejo in grejo, pridejo k tebi razne zdravstvene težave. Poleg tega mi avto uporabljamo tudi za na družinske izlete in dopuste in ja, otroc grejo vedno z nama, ne hodiva sama. TAKO JE PRI NAS, in če dobr prebereš, s tem ne trdim KAKO JE ali NI pri VAS. In to da tu omenjaš neke bmw-je...omg a si ti sploh kdaj slučajno pogledala koliko stanejo bmw-ji?? če ga ti dobiš za 15000 (novega) vsaka ti čast na izredne pogajalske sposobnosti ali pa morda na izredne veščine v poplačevanju v naturalijah user posted image .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 8:46:34   
nyna84
Ok, dovolj, Čukici smo očitno prišli do živega, ker je padla pod primeren nivo. user posted image

V glavnem, če je vrednost avtomobila ocenjena do vrednosti 28-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka (265,22 evrov), se avtomobila pri izračunu OD ne upošteva. Če boste to vrednost presegali, bodo upoštevali celotno vrednost avtomobila in od te vrednosti izračunali 3,41% fiktivnih obresti, ki jih bodo prišteli k vašim dohodkom.

Torej je meja za upoštevanje avtomobila 28 x 265,22 €, to je 7.426,16 € (do tu ga ne upoštevajo)
Če kupite avto za 10.000 €, vam bodo upoštevali 341 € dohodka.

Če sem kje kiksnila, me prosim popravite.

Keširanje je sicer vedno cenejše od lizingov in kreditov. Če seveda imaš toliko gotovine.

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 9:53:47   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

In to da tu omenjaš neke bmw-je...omg a si ti sploh kdaj slučajno pogledala koliko stanejo bmw-ji?? če ga ti dobiš za 15000 (novega) vsaka ti čast na izredne pogajalske sposobnosti ali pa morda na izredne veščine v poplačevanju v naturalijah user posted image .user posted image user posted image user posted image


Novega BMW-ja dobis za 15.000. Recimo, ponudba je za dobrih 19.000 ( http://www.bmw-eurobasket.si/bmweurobasket/product/#0 ), pogajas se brez poplaceanja v naturalijah in prides na nekih 15.000 - odvisno od pogajalskih sposobnosti ter nekaterih drugih dejavnikov.
Glede na to, da te cena novega BMW-ja preseneca, se bojim, da so te tudi pri pogajanjih in vescinah okoli prnesli, ali so pa le te dalec podpovprecne. user posted image



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 10:08:52   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
... ampak kupovati avto za 15.000 in se tresti ali se ti bo na otroškem poznalo..
... dati tako veliko na varnost, prišparati na gorivu in se še tresti za par evrov otroškega? Ja, nekateri bi VSE radi imeli...


jaz tudi ne razumem da se razmišlja o 15.000€ vrednem avtu, zraven pa trese za otroški dodatek? to je tako kot bi kupil vilo in se zraven sekiral, če bo za zelje vsak dan..

mogoče se računa da bi se z otroškimi pokril ta lizing? koliko otrok rabiš teoretično za to, da pokriješ en povprečen lizing obrok na mesec?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 10:11:38   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Novega BMW-ja dobis za 15.000. Recimo, ponudba je za dobrih 19.000 ( http://www.bmw-eurobasket.si/bmweurobasket/product/#0 )



MMMMM, I LIKE user posted image ... sicer ga ne rabim, ampak zdej bom sanjala o novem avtu user posted image

On topic: novi avti / otr. dodatek ipd.

Pred 4mi leti (2009) smo kupili novega, ni bil ravno 15.000, pa tudi ne dosti manj. Lani ali predlani (kdaj smo prvič oddajali vlogo po novem (?)), je bil že lepo pod mejo unih 7.426,16€. Sumim, da BMWjček ne bi tako hitro izgubil vrednosti.

Mi je pa naš avto ful dragocen: tudi jaz se vozim čez pol Slovenije skoraj vsak dan v službo (user posted image ) in zato skrbimo, da je redno vzdrževan (pa to ne pomeni opran user posted image ); odkar smo ga predelali na plin je tudi varčen; pa velik, da ne rabim razmišljat kaj napokat za na dopust.

Nisem ravno veliko avtov kupovala, rabljenega pa sploh ne - tu me je malo "strah" kaj bi dobila, da bi me pustil na cedilu ravno takrat ko... OK, tudi pri novih je lahko loterija, ampak z boljšimi možnostmi...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 10:29:09   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


mogoče se računa da bi se z otroškimi pokril ta lizing?


Je nekaj logike v tem user posted image

Je pa cca 5 let polnih otroških za dva otroka v vrednosti 15.000 eur...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 10:36:08   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


Nisem ravno veliko avtov kupovala, rabljenega pa sploh ne - tu me je malo "strah" kaj bi dobila, da bi me pustil na cedilu ravno takrat ko... OK, tudi pri novih je lahko loterija, ampak z boljšimi možnostmi...


Tako ja... ni 100% zagotovila, da bo nov avto brezhiben. Kot pri vseh tehničnih predmetih... lahko imaš 30 let stari pralni stroj, lahko pa te novi zahebava. Edino, da imaš pri novem izdelku garancijo.
Kolegica je s čisto novim Cliotom letela iz avtoceste, ker je volan zablokiral... pa še poznam primere takih okvar novih vozil.

Kar se pa tiče varnosti... za primer sem dala BMW ( pri varnosti, ne pri ceni) kolega se je z zelo zelo starim BMW-jem zaletel v premikajoči se vlak z več kot 100km/h in stopil iz totalno uničenega avta ven brez praske. TO je varen avto (pustimo ostale okoliščine nesreče user posted image  )

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
4.9.2013 10:46:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 10:52:41   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ko bom velika in bogata,


Ko bom jaz velika in bogata bom pa helikopter vozila.

A to se upošteva pri otroškem? user posted image  ker bom drugače počakala, da še deca odrastejo in obogatijo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
4.9.2013 10:57:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:05:38   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

A, vidiš, boš lahko priletela na kavo, dobesedno, haha.

Ko bom velika in bogata, otroškega ne bom rabila, ga komot odstopim drugemu, ki ga res rabi user posted image .


Prletim, ni problema user posted image

Ej, otroškega ne boš rabila??... kak boš pa avtodele kupovala za terenca in jaguarja? To ni malo denarja, po moje bi ti otroški še kak prav prišel. Razmisli malo... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
4.9.2013 11:09:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:11:29   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Pa aston martin je tudi lep, pišuka.




Otroški punca, otroški... ne gre drugače user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:25:08   
magdalenica
Punce, ste že kdaj slišale za "živi in pusti živeti"?

Z avti je isto kot s partnerji. Ene ženske prisegajo na izkušene, rabljene, ločene, morda celo še poročene, drugim pa taki ne pašejo (ali v obrnjenih spolih). Ali je s tem kaj narobe? Ali je pač enostavno nekaj narobe s tem, če si ena ženska želi biti prva partnerka svojemu izbrancu (in to ostati)?

Tudi midva z možem razmišljava o nakupu aaaa - novega avtomobila, ker se nama enostavno ne ljubi vsaka 3-4 leta ukvarjati z zamenjavo avtomobila in servisi, ker začnejo stvari v rabljenih avtomobilih crkovati po tekočem traku (ko enkrat dopolni 10 let) in prideš kmalu do stanja, ko je ocenjena vrednost avtomobila nižja od stroškov popravil. 200 eur mesečno za gorivo pa tudi ni ravno veselje, ko enkrat ugotoviš, da 12 let star peglezen kuri 10 l/ 100 km ... Avtocrki sredi zime in majhnem otroku pa tudi ne :S

In ja, s 15.000 eur v žepu se v bistvu komaj približaš oknu salona z novimi avtomobili nižjega srednjega razreda s primerno velikostjo prtljažnika in porabo pod 6l/100 km. V rangu do 15.000 že odpadejo "prestižne luksuz" kište tipa Berlingo ali Kangoo, primerne velikosti pa ostanejo le še Dacia Lodgy (visoka poraba, podn rezultati varnostnih testov), Clio grand tour (karavan, 12.000 najbolj osnovna različica) in Skoda Roomster (13.500 osnovni bencinar, poraba precej visoka, ima pa kišto) ter morda kak Kia Ceed karavan (bencinar seveda). V rangu 15-18.000 pa se izbira "čudežno" razširi.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:39:52   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Punce, ste že kdaj slišale za "živi in pusti živeti"?



Ja....samo si kupiš avto za 15.000 EUR....pa naj je na leasing, na kredit ali ga keširaš potem te ne bi smelo skrbeti tistih 511 EUR, kar se pri socialnih transferjih povečajo družinski prihodki (pri 4 članski družini to znese 128 EUR na člana)......


(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:42:36   
magdalenica
Zakaj nekoga ne bi smelo skrbeti teh 511 eur razlike? Oz. še boljše - zakaj pa tebe/vas moti, če nekoga to skrbi?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:45:24   
liliana
Zato ker gre za socialne transferje......

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 11:48:35   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zato ker gre za socialne transferje......


Da
Od prvega posta naprej me to moti, in žal se nekatere sploh ne zavedajo kaj sprašujejo tukaj.
Sem ena od tistih, ki bi rada, da se projekt Botrstvo ukine in da ni več potreben. Ja, vse je to pvezano, tudi s to temo...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
4.9.2013 12:05:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 12:20:30   
magdalenica
Ajaaaa, to je to ... Pa ste ve pri vseh naštetih stvareh dosledne? user posted image Namreč tudi to je pomembno, preden začnete obmetavati naključne neznance na RR forumu s "cigani" ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 12:26:13   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zato ker gre za socialne transferje......

Ma neee! To je pravica državljanov! In države čisto nič ne briga, če si z otroškimi plačujem lizing za 15.000 € vreden avto! user posted image user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 13:22:49   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Ajaaaa, to je to ... Pa ste ve pri vseh naštetih stvareh dosledne? user posted image Namreč tudi to je pomembno, preden začnete obmetavati naključne neznance na RR forumu s "cigani" ...


Jaaaaaaaaaaa, to je to......user posted image

nekatere smo pa res sorazmerno dosledne.....oz. v terminološkem izrazu nove ere neiznajdljive in neumne.......

In nihče ni obmetaval naključnih neznancev na forumu s cigani......če ne verjameš, idi eno stran nazaj in si preberi še enkrat tisti post, kjer so cigani omenjeni, da boš ugotovila v kakšnem kontekstu so omenjeni.......

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
4.9.2013 13:42:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 13:43:59   
Čukica
"K Slovencu pride dobra vila in mu reče: Izpolnim ti 1 željo. S tem, da kar koli si boš zaželel (kravo, hišo, avto), se bo sosedu to podvojilo. In Slovenec reče: Te pa naj mi krava crkne, da bota sosedu 2!"
Veš magdalenica jaz mislim da pod to temo gre samo še za to:)
Ker ne glede na to, da sem napisala da mi OD sploh ne prejemamo in da JAZ 2/3 obroka lizinga pokrijem z denarjem ki ga PRIŠPARAM NA RAČUN MANJŠE PORABE IN DEAZELEKA NAMESTO BENCINEKA, se babe še vedno zabavajo dalje na račun plačevanja obroka iz OD...pa razumi zdej to.user posted image
In ja, včasih se je treba tudi na vaš nivo debate spustit, sej ste same rekle - TO JE FORUM.
Cene: navadna opel astra bencin s 5 vrati stane okoli 17000 (lahko preverite). Tako da to, da sem jaz dala za novega karavana, dizel, s porabo (ki jo imam jaz, na reklamah je manjša) 4,7 15000, se mi ne zdi veliko - če gledaš cene karavanov. Res toplo priporočam, da si jih pogledate. Cena renault scenik je čez 20000.
Pa razlika med 19000 za bmw na akciji v omejeni zalogi in 15000 za karavan, je meni veliko, sorry. Na akcijske cene iz iskušenj se ne da baš pogajat, na redne cene pa do nekje max 1500.

< Sporočilo je popravil Čukica -- 4.9.2013 13:45:32 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Eno kratko vprašanje...
4.9.2013 13:50:09   
nyna84
Evo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7575864&show=1
user posted image user posted image user posted image

Poceni, pa še liter cvička dobiš zraven user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 4.9.2013 13:53:23 >


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?