|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 9:20:20   
minxie
mi smo pa prehlajeni user posted image sva zadnič šla na obisk, pa je bila sestričina tamala, ki naj bi bila že OK, še malo smrkava in kihava in se je mali očitno nalezu. smrka, kiha, kašlja tu in tam (samo to se mi zdi da je od smrklja), vročine nima, živahen je, hrana mu tekne, pije čajčeka, mokre brisače dajem na radiator... zdej noseka čistimo z baby vacom in gre lepo ven, je tudi veliko boljše kot na začetku, ampak me kljub vsemu zanima, če morava vseeno k pediatru!!? ali mu še kako lahko pomagam?

se mi bošček tako smili user posted image

(odgovor članu Costella80)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 14:23:53   
L2013
Moja punčka je imela enake težave pri komaj 6-ih tednih. Vročino sem ji enkrat znižala s svečko, ker je narasla čez 38. Drugače ne hodi k pediatru, razen, če res dlje časa ne bi nič jedel, ker tam lahko samo še kaj stakne, saj so tako ali tako premajhni, da bi lahko karkoli dobili. Samo redno čiščenje noska in kmalu bo spet zdrav.

(odgovor članu minxie)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 15:51:44   
Prva anonimna
Larisa, jaz sem ti tako fouš, da imaš tako pridno pupiko, jaz bi tudi imela tako nenapornega dojenčka user posted image . Ne vem od česa je to odvisno ali so dojenčki naporni ali niso user posted image . Naša je pa full tečkasta, zdaj smo ugotovili, da je to zato, ker enostavno premalo spi čez dan. Zdaj jo vsakič, ko tečna postane, damo spet v posteljico. Seveda jokca, ampak je vedno nekdo ob njej, dokler ne zaspi in jo tapka po ritki in ji poje ali prigovarja. Ponoči zdaj vedno prvo rundo spi v svoji postelji, včasih mi jo pa še drugo rundo uspe notri dati. Če pa ne, jo pa pač med naju dam.

Kaka še vedno full pogosto, zadnjič nam je spet vse čez prišlo.

Tole vreme mene prav ubija. Danes sva šli vseeno ven pa naju je seveda spet dež namočil. No, mene, mala je itak imela polivinilasto prevleko čez voziček. Včeraj smo bili pa cel dan notri, je bilo prav ubijajoče. Kako bomo tole zimo z mrzlim vremenom preživeli, meni res ni jasno. Jaz ravno umrem, če par dni ne bomo mogli iti ven.

Se vaši že dvigujejo na rokcah? Naša glavco full dviguje, kravic pa noče in noče noče pasti. Še nima dovolj močnih rokic, da bi se dvignila na njih in potem takoj jokcat začne, ko jo na kravce obrnemo. Imate kakšno blazino na tleh in tam dajete otročke na kravce? Jaz jo kar na previjalni tako obrnem.

Kopa se rada, ampak ko se je pa treba obleči je pa spet jok in stok.

V ležalniku je pa včeraj celo celo uro zdržala, ampak je pa res prej odspala celo uro in je bila dobre volje. Koliko časa jih ve pustite v ležalniku?

Tejči, ti si dobra, da ti uspe stanovanje v takšnem redu vzdrževati kot prej. Meni full moti, ker nimam časa vse lepo poštimat, ampak po obrokih pospravljat, meni sploh ne gre.

Minxie, mi smo tudi že bili prehlajeni in nismo nič šli k pediatru, tako da kar noska mu lepo čisto pa bo.

Je katera že imela UZ kolkov? Midve ga imava naslednji teden.

Dajte se kaj oglasit, da vidim, kako vam kaj gre user posted image !

(odgovor članu L2013)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 16:03:24   
Anonimen
Pozdravljene!

Tudi jaz se fočkam tukaj zraven. Prebirala sem vas že med nosečnostjo, sedaj sem se pa odločila, da tudi kakšno rečem.

Imamo fantka, rojenega 9.9., in sicer 10 dni pred rokom. Porod je bil precej težak (končal se je z vakumom) in tudi naš je staknil infekcijo ob porodu, tako da je bil potem še 5 dni na antibiotiku. Ob rojstvu je bil težak 3,5 kg in dolg 53 cm. Pri enem mescu je bil težak že 4430g. Pri naslednjem tehtanju pa pričakujem nekje 5500 gramov.

Je pravi sonček, ko se zasmeji user posted image
Drugače se dojiva. Sicer različno, nekje na 2-3 ure (ali še manj). 1-2krat na dan pa mu tudi dodam od 60-90ml AM. Težko sledim njegovim potrebam po hrani, saj bi rad kar naprej samo jedel. Postaja pravi mali "bajsek". Lička so že zelo balončkasta.

Ponoči lepo spi 21h-24h-3h-6h, občasno pa me pusti spati vmes malce dlje.
Čez dan skorajda ne spi. Če že, potem mrkne med dojenjem za kakšne pol ure do uro.

Ga dam sicer večkrat v ležalnik, kjer se intenzivno igra z medvedki na loku (prav tolče po njih user posted image ). Telovadi tudi v igralnici pod loki, kjer vsak dan dlje pase kravice user posted image Kako so kaj vaši user posted image aktivni?

Se pa najraje crklja v naročju mamice (in na joških) in očija. Tako da je vsaj eden od naju ves čas okupiran z user posted image .

Vse dobro.

(odgovor članu L2013)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 16:08:01   
Prva anonimna
Še tole: koliko se vaši že kaj oglašajo? Naša izpušča neke glasove, ampak gruli pa še ne. Pa vaši?

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Septembrcki 2013
4.11.2013 19:03:24   
Costella80
Prva anonimna, tudi naša pupa ne spi veliko, najrajš spi ko se nosi na rokah, ko jo pa daš v posteljico ali pa voziček se pa nazaj zbudi in joče. Začasno smo našli rešitev, ki mi jo je predlagala sestra, da ji za hrbet dam ta otroški termofor, ki ji da eno toploto tako da spi mal dalj. Meni ponoči sicer spi 5,6 ur, podnevi pa res bolj malo.

V ležalniku moja sploh noče biti, maximum je 5 minut pa še to se začne prej jokat, tko da ta varjanta odpade, zelo rada pa pase kravice, ker je že kar močna in se precej dvigne.

Jaz predvsem vsem želim čimveč prespanih noči, čez dan se pa da že malo potrpet. Jaz pospravljam ko pride tašča mal pogledat pa ji jo potisnem v roke, da vsaj osnovno pospravim. user posted image

Uživajte

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Septembrcki 2013
6.11.2013 12:41:32   
Anonimen
Spanje:Sem ga s spanjem prevec pohvalila nazadnje. Danes se je zbujal na vsako polno uro in za vsako hotel josko :( Ob pol sedmih zjutraj nama je sele uspelo za celo uro zaspat, se takrat je zaspal na mojem trebuhu. Glede na to, da je precej brcal in se krcil, mislim, da so ga zvijali krcki. Krckov sedaj ze ene 2 tedna nima vec.
Drugace v svoji posteljici spi rundo od polnoci do treh, potem pa sm malo lena in se mi ga ne da prestavljati po dojenju nazaj. doji se pa leze, v najini postelji. pa si vsak dan znova obljubim, da je zadnjic. (ce pa vedno zaspim)
Moram pa pocakat, da zaspi, preden ga prestavim, ker je drugace jok... ze tako takoj zacuti premike.
Nekaj casa sva s termoforjem (vec njih) grela posteljico, je velikokrat pomagalo.Sedaj pa spi na odejici in ga kar skupej z njo prestavim, pa za enkrat kar funkcionira. Fajn je, da je tut kovtrcek ogret.

Pasenje kravic: nas tudi ni hotel na zacetku. Se je kar precej drl, tako da je vlogo pastircka prevzel ocka. Sedaj, ko se je navadil, pa gre vecinoma brez problemov. Je pa fajn zaceti zjutraj, ko so spociti in imajo vec moci.
Prva anonimna - kar vztrajaj pri tem, saj je to dobro za njo. nas fizioterapevt pravi: "kaj v solo tudi ne bo sel, ce ne bo hotel?!" :)

Oglasanje: pri dveh mesecih je se zgodej za kaksne konkretnejse glasove. nas parkrat na dan kaj pove v obliki "auuuuu" ali pa "agiiiii". najraje se pogovarja med igranjem in previjanjem. slednje, seveda, ko se ne dere :)

Lezalnik: jaz ga imam kar dosti v njem, veckrat na dan. rad se guga in igra z medvedki, ki visijo na loku. dostikrat tudi zaspi za kaksne pol ure, uro in tudi vec, ce imam sreco :)

Izkoristite soncek danes.

(odgovor članu Costella80)
  Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Septembrcki 2013
13.11.2013 10:03:30   
Costella80
Ja ti naši otročki, včasih so zahtevni, ampak jih zato ne moreš imeti nič manj rad user posted image user posted image user posted image .

Moje vprašanje pa je: Ali daje katera malčku Novalac 1, kajti jaz sem zamenjala ker mi ga ni hotela več jesti, tako da mi je ostala 1 še neodprta 800 g škatla (je avstrijski, ki pa je identičen slovenskemu). Naj se javi tista ki bi ga mela.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Septembrcki 2013
13.11.2013 15:25:29   
robika
Zdravo,da se še jaz malo javim..
Pridno rastemo,jemo in spimo,krčev nimamo,sem pa jaz prebolela rotavirus in dva dni zatem fasala še mastitis,vročine 39,5 stopinj,desna prsa bolela zatekla bila rdeča,dobila antibiotik,bilo bolje v 24h,na mojo nesrečo sem fasala alergijo na antibiotik tak da se mi je vrtelo bilo slabo in sem težko dihala,tak da sem skor pristala v bolnici...no zdaj je vse vredu..stari smo že 2 meseca in en teden..kaj naj rečem..Nejc je priden dojenček..

Lepo bodite in veliko se cartajte,prehitro nam bodo odrasli..

papa

(odgovor članu Costella80)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Septembrcki 2013
13.11.2013 22:03:44   
natali1
Robika sam da si bolje.. Dolgo se nisem oglasila, čas tako hitro mine da je jojuser posted image
Rastejo naši angelčki ni kaj. Naša user posted image je stara 2 meseca in 11 dni, pa je že tako velika, pa okrogla user posted image
Moj pravi, da jo preveč hranim, ma podbradek user posted image
Kolk ste kaj težki? Jaz sem jo sama doma tehtala pa ma kako dekico manj kot 6 kg, dolga je pa 60cm.. Kar orng je se mi zdi..
Imela je neko alergijo, je bila cela posuta z izpuščajčki, sma bile 2x pri zdravniku, pa nič kaj pametnega ne povejo. Sma probale z umetno hrano, pa je blo vse ok spet. Tak da se zdaj dojima bolj malo.. Šravfa jo še kar no, kokr kdaj, drugače je pa ful pridna, že spi včasih celo noč, ob 6h potem je.. Če se pa prej zbudi, pa je ob 4h.
Vse kar delama, dela rada user posted image
Kopa se rada, vozička se rada,... ko pa pridemo do preoblačenja, je pa joj user posted image Malo še zdrži, če sem pa predolga se pa že buni.
No, povejte še ostale kaj dogajauser posted image

_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Septembrcki 2013
13.11.2013 23:56:55   
Larisa5
No pa se se jst malo javim.....pupika se vedno zelo pridna, lepo papca in spancka, no pa seveda ze veliko poveuser posted image , predvsem se rada pogovarja z bratcem in kar gruli in z rokicami in nogicami krili, da bo kar poletela. Bratec ne more docakat, kdak bo zrastla in se bo igrala z njim....skoz govori pridi sestrica pridi in ji nosi igrace, da bi se igrala....majckena pa se ne more....no zdej ni vec tok majckena, ima ze skoraj 5,5 kil, torej dve kili v dveh mesecih in 10 cm vec, zdej ima 62 cm, ji oblacim pajacke za 6 mesecev, tisti za 3 mesece so ji premajhni....se doobr da imam cunjice se od tamalga, drugace bi skoz v soping hodila....user posted image user posted image
A imate starejse otroke v vrtcu ali so z vami doma? Nas je skoz v vrtcu, tako rad hodi tja, da zjutraj poje od veselja, zaenkrat je zdrav, ceprav razsajajo rotavirusi pa skrlatinka, pa 5 in 6 bolezen, je zaenkrat zdrav, v bistvu je bil ze, lansko leto skoz zdrav kljub vsem virusom, ki so razsajali, tako, da ne bomo nic komplicirali in naj kar bo v vrtcu. Ce pa zboli se bomo pa potem s tem ukvarjali.

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Septembrcki 2013
21.11.2013 23:36:30   
natali1
Zdravo punce, nobena nima več časa al kaj user posted image
Je prišla patronažna na obisk, 6140g ima naša pupa, kolk so kaj vaši user posted image težki???


_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Septembrcki 2013
22.11.2013 9:27:51   
lona4
Pozdravljene,
naša user posted image sedaj tehta 4750g in je stara 2 meseca in 11 dni. :) V tem času je pridobila 2110g kar mislim,da sploh ni tako slabo. :) Na srečo zelo rada je. user posted image

Lep dan, čeprav je tako deževen in meglen...

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Septembrcki 2013
22.11.2013 18:42:03   
Blue_one
HEj punce :)
Sama se v tej temi nisem še čisto nič javila :) Sem na polno okupirana z našim malim fantičem :) Ga moram pohvalit je priden kar se tiče hrane, pa malo manj kar se tiče spanja. Zaenkrat je zdrav in navihan. SMeji se na polno in začel je spuščati prve glasove user posted image . KOnec meseca bo star 2 meseca, nimamo pa pri drugem mesecu posvetovalnice, tako da ne morem rečt koliko je težak :) Po občutku ima konkretno čez 5kg :) Pa obožuje animacijo na vse načine :)

Kako pa kaj ve? Pri nas je danes zapadel prvi sneg, tako, da nisva šla nič ven. JE bolj slabo vreme na splošno in je manj v vozičku kot sem mislila, da bo. Pa upam,d a pride čas tudi za to. Kako se ve počutite? Sama sem ok, kadar pa je slabša noč spanja, pa bistveno slabše. Aja naš ne mara spat v kosu :) Tako, da do sedaj so 4 ure v kosu prespane njegov maksimum. Pa še to čisto naključno in seveda ne ponoč :)

Lep vikend!

(odgovor članu lona4)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Septembrcki 2013
23.11.2013 22:58:08   
Costella80
Hej bejbe še z moje strani, naša pupa je kar pridna, pridno je, spi ko je, ponoči včasih tudi 6 ur, čez dan pa bolj malo, je rada pokonci in se na polno pogovarja. Danes zjutraj jo je val klepetanja prijel ob 5ih zjutraj, tko je blo pestro, meni so se oči že čist zapirale ona bi pa še kar kaj povedala. Pri nas je tudi zapadel prvi sneg, pa danes dež, tko da vzuni nisva bile zdej že 3 dni, kar pogrešam sprehode....
Drugače pa je naša pupa stara 2 meseca in 7 dni pa je dolga 60 cm in težka 5,22 kg.
Meni pa predvsem manjka spanca saj zvečer in čez dan nisem zaspana in ne morem zaspat, zjutraj bi pa kar spala in spala, sam mi mala ne pusti :):).
Aja pa mala je zadnje tri dni imela kar hude krčke. Trenutno ji dajem kapljice ColiPrev in je kar boljše. Kako pa ve premagujete krčke?

Pa lepo nedeljo želim vsem

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Septembrcki 2013
24.11.2013 19:42:28   
Anonimen
Zivjo punce!

Nas skrat je bil pri 2 mesecih tezek 5,9 kg in dolg 57,5 cm. Trenutno, ene 14 dni kasneje, jih ima zihr ze cez 6kg:)
Vecernega dodatka tako ne dajem vec. Bi pa se vedno non stop jedel, sploh zvecer. Sem si sposodila tehtnico, da sem izmerila, ce je sploh upraviceno lacen. Dobi pa nekje od 110 do 120g na obrok. Tako da me ne skrbi, da bi dobil premalo.

Pri dveh mesecih pri nas sicer ni pregleda pri zdravniku,smo pa bili naroceni na tehtanje,kjer poleg teze izmerijo se visino in obseg glavice. Dobila sem se en kup listov za cepljenje in uvajanje goste hrane. Pri nas zagovarjajo zacetek pri 6 mesecih.

Se pa cedalje vec smeji in ceblja. Najbolj uziva, ce ponavljas zvoke za njim ali pa ga ti spodbujas k cebljanju. Se poskusam cim vec pogovarjati z njim, ko mi zmanjka prebiram pravljice ali pa kaksen clanek z neta, casopisa. Se pa moram kar aktivno ukvarjati z njim, ker spanje ni ravno njegovo najljubse opravilo. Zvecer sem tako ze posteno zmatrana.

Tole pisem z mobitela,tako da ni stresic. Upam, da znate vseeno pre- in raz-brati:)

Lep vecer vsem

(odgovor članu Costella80)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Septembrcki 2013
24.11.2013 19:55:57   
Anonimen
Se tole. Proti krckom sva dajala Sub simplex, ki je sicer uredil vetrove. Krcki pa niso bili vec tako mocni. Je pa v tem casu zacel polivati po vsakem obroku in se vmes med njimi. Tako da sem jih za par dni nehala dajati. Socasno sva tudi zamenjala AM. Polivati je nehal, krcki so pa tudi izginili. Ne vem kaj je pripomoglo k temu :)

Imela sva tudi vetrovne kapljice, ene troje razlicne, vse pa so ucinkovale par minut. Tako da sva ta cukr kmalu ukinila.

Krcki / vetrovi ga se vedno kdaj pomatrajo. Bolj kot vse te kapljice, pomaga manjsa obcutljivost na jok. Med je bilo tudi hudo, sem se pa zavedala, da kaj vec kot to, da sem tam, ne morem naredit.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Septembrcki 2013
24.11.2013 22:41:05   
Soncek_32
Živjo!
Se še jaz po dolgem času malo javljam. Mi smo imeli krčke samo nekaj dni, smo poskusili različne kapljice (avstrijske, italijanske...), pa ne vem kaj je pomagalo. Tudi adaptirano mleko smo dajali anticolic.
Na žalost ne dojim več, prej sem le delno, ker mleka nisem imela. Imamo pa zadnje čase prav pestro glede hranjenja! user posted image Prvi mesec je bilo super, pojedel je še preveč oz. ni bilo težav. Pridobil je v prvem mesecu več kot 1,5 kg. Sedaj pa se tako zelo upira in joka med hranjenjem, da sploh ne vemo kaj naj več poskusimo. Zamenjali smo že (skoraj) vse možne cuclje/stekleničke (če bi prehitro oz. prepočasi teklo), iz Novalaca smo šli na DM-ovo mleko in po treh tednih je samo še slabše. Ko je pojedel na dan že 900ml, sedaj po res hudem vztrajanju in joku popije max 700ml. Če ga ne bi silili, ne bi najbrž sploh jedel.user posted image Samo da dobi cucelj v usta že histerično joka. Prav smili se ti, a več, da nekaj pa mora pojesti...
Res je grozno, ko samo nemočno gledaš in ugotavljaš kaj je narobe. Najprej so bili problematični samo večerni obroki, sedaj že skoraj vsi. Ni pa težava, da bi polival, bruhal... Tudi sicer je zelo vesel in nasmejan, le ko je čas za hrano je obup. Tudi jaz se že kar bojim ure, ko mu bo treba dati jesti...
Tehtanje imamo v sredo, posvetovalnice pa tudi pri nas ni pri 2 mesecih. Bomo pa šli mogoče do pediatra, če se tole s hranjenjem ne bo kaj popravilo. Imaš katera take težave, ko otrok zelo odklanja hrano? Saj berem o skritem refluksu, pa o alergijah na KML... pojma nimam kaj je narobe.

Je zelo priden za spat, ponoči spi po 6 ur, tudi 7 ur je že spal v kosu. Čez dan pa tako kot vsi tudi moj zelo uživa v družbi in ko se z njim pogovarjamo, smejemo. Saj je lepo, le včasih sem žalostna zaradi tega hranjenja.

Upam, da ste ostale fajn in da uživate s svojimi zakladki! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Septembrcki 2013
25.11.2013 0:00:58   
Larisa5
Soncek, kaj pa ce bi zamenjala mleko......Beba od Nestleja je dojenckom vsec, ima okus po vaniliji, al pa Milumil je tudi dober, ga svoji pupi tud dodajam, ko mi zmanjka mleka, pa ga tko popapca, da kar cmoka.....

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Septembrcki 2013
25.11.2013 11:39:20   
Blue_one
soncek_32 kaj pa če je kaj drugega narobe in mali zato noče jest? Sploh, če je na začetku lepo jedel, pa da bi potem kar naenkrat prenehal oz ne želel več jesti, to meni zazvoni alarm, da je kaj narobe? Saa sicer nimam izkušenj s tem, ker naš mali zelo rad je, se dojiva in nimam problemov. Vem pa, da če bi naenkrat se začel upirati, da bi ga peljala na kak pregled -dobro da se ti parkrat upre, ni problem, ampak toliko časa? Nočem bit zoprna, ampak vseeno.

Mali trenutno spi. Imamo pa tako lepo vreme zunaj, čudovit sonček. Samo PIIIIIIIIIHAAAAAAAAA, upam, da se malo umiri in da ko se zbudi, da greva ven na zrak :) Pa razmišljam, kaj bo danes za kosilo, nimam neke konkretne ideje user posted image

Uff.. več kasneje, mali se zbuja..

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Septembrcki 2013
26.11.2013 14:19:24   
Larisa5
Pozdravcek vsem....ma dans tako piha, da nisva bile se nic vzunaj...upam, da tale veter kmalu neha...drugace je pupi se vedno pridna, se ze ful pogovarja in smejji, prav taka smeska nasa je, je skoz dobre volje, razen ko je zaspana naredi tako uzaljen obrazek rece gigi iiiii in to je znak, da hoce mir in posteljico, in pol spet spi zaspanka mala.

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Septembrcki 2013
26.11.2013 17:58:15   
babkaa
sonček.... jaz sem imela pri prvem otroku iste probleme, star 2.5 meseca in je jokal med hranjenjem, komaj kajn pojedel, celi dan sem norela z flašo da je kaj pojedel, grozno.... moja ugotovitev je blagi refluks, poganjala mu je kislina gor, čist vodena, ne mleko in ko je jedel mleko ga je požiralnik bolel od kisline in je vedno zavračal mleko, uvedla sma aptamil adc, mleko je za otroke ki imajo alergijo, bila sma na preiskavah ni nič pokazalo, sma pa dobila potrdilo, da nama 50% plača zavarovalnica; mleko stane 16.20€, 400g, nora cena, to je škatla za tri dni. mleko sma jedla 10 dni in je blo boljše. zdaj drugič imamo iste probleme, stara 3 mesece, isto jok, ni hotla jest, poganja ji kislina, sem dala aptamil adc, po dveh dnevih je dobila krče, po šestuh dnevih sem zamenjala za hipp ar-anti refluks, začela je lepo jest, poje mi 100-120, prej ko jo je začelo to mučit sem ji že 150 delala; pred tremi tedni. upam da sem kaj pomagala....

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Septembrcki 2013
26.11.2013 17:59:38   
babkaa
sonček... tudi jaz sem dajala 2,5 meseca dm mleko, ji je odgovarjalo, ni polivala, normalno odvajala, krčov je mela malo

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Septembrcki 2013
27.11.2013 13:51:55   
Soncek_32
Ojla!
Hvala vsem, ki ste se oglasile z mnenjem... Sedaj (močno trkam na les!!) je že par dni bolje, smo pa šli na mleko Novalac AC - smo ga imeli še doma, ker je imel prvi mesec nekaj krčkov in je bilo te dni bistveno bolje ko po navadnem Novalac 1 oz. po DM-ovem. Če se bo spet začelo, da bo zavračal, bomo poskusili s kakšnim od teh, ki ste mi jih navedle. Hvala!
Smo rudi na refluks pomislili, ampak kakšen obrok je bil čisto ok in ga ni nič motilo in je lepo pojedel, sploh ponoči.

Smo pa danes (2 meseca) imeli posvetovalnico in teža lepo napreduje.
Ob rojstvu 4120g, pri 1 mes: 5710, pri 2 mes: 6910g.

Saj me toliko ne skrbi, da ne bi pridobival na teži, bolj je mučno, ko ga moraš siliti, da v joku kaj poje...

Naslednjič bo cepljenje. Kakšno pa je kaj vaše mnenje glede cepljenja proti Rotavirusu? Mi se za zdaj bolj nagibamo, da ga ne bi cepili... Kaj pa vi?

Hvala še enkrat in vse dobro vašim zakladkom!user posted image

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Septembrcki 2013
27.11.2013 16:17:03   
Prva anonimna
Hojla punce po kar nekaj časa user posted image .

Mi smo včeraj imeli pediatra in ima pupa pri 3 mesecih in enem tednu 5.145 gramov in 61,5 cm. Se je v 7 tednih zredila samo za eno kilco. Izgleda, da bolj bolj suhcena dolginka user posted image . Dobila je tudi prvo injekcijo in na srečo ni imela nikakršne reakcije. Ji je pa uspelo me po kavbojkah polulat pri zdravniku user posted image .

Zdajle pridno pančka će skoraj dve uri, jo je izgleda včerajšnje cepljenje zdelalo user posted image . Ker do sedaj je čez dan spala maksimalno eno uro, večinoma pa samo 45 minut ali celo samo pol urce. Je pa vedno bolj pridkana, ker jo vse zanima in gleda in krili z rokicami in brca kot nora user posted image . Celo knjigico z enostavnimi slikicami rada gleda. Pa tv bi full gledala, jo moramo kar fino stran obračat. Kolke sva tudi že slikali in je vse ok. Naslednjo injekcijo dobi proti koncu januarja. Dojiva se pa še vedno izključno. Ponoči kar ok spimo, se največ trikrat zbudi, večinoma samo dvakrat. In zjutraj na srečo do kakšnih 7-h ali pol 8-h spi, drugače bi mene še pobralo, če bi se prej zbujala user posted image .

Vas preberem preko mobija, pisati mi ne uspeva. Kako ste kaj tiste, ki se nič ne javite? A na FB-ju več čvekate?

Mi poveste, če tudi vam tako zelo odpadajo lasje? Pri meni je katastrofa. Ne da jih imam na glavi malo, samo po tleh jih je preveč, mi je prav ogabno.

Tole vreme mi prav paše, ker če ne moreva ven, mi je za umret. Tako da tudi, ko dežuje, dava kar plahto čez in greva veselo čez lužice user posted image . Pa tudi veter tale dežna plahta fino ubrani, tako da se tudi, ko je vetrovno, pridno sprehodiva.

Oglasite se kaj, je res fino prebrati, kako se ostali kaj štimate.

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 27.11.2013 16:19:30 >

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?