|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcki 2013
27.11.2013 23:33:43   
Larisa5
Glede cepljenja proti rotav. ..ne bom je cepila, tako kot tudi nisem nasga cmrlja, pa je skoz zdrav, kljub temu, da v vrtci skoz neki razsaja, samo tisto kar je obvezno za cepit....
Glede izpadanja las...ppo obeh nosecnostih mi odpadajo lasje, najbolj, ko so umiti in jih razcesem
..to so kar celi sopi las, povsod so, tako da imam kar skoz figo al pa cop, da ne padajo skoz dol...zdravnica mi je rekla, da sedaj izpadajo se tisti lasje, ki bi morali med nosecnostjo, pa zaradi hormonov ne izpadejo...tako danic skrbet, to je vse normalno...aja se pa na lasiscu nic ne pozna, da bi zaradi tega bila plesasta...mam se vedno ful las...
Aha kaj je nasa frajlica naredila...iz trebuha ko je pasla kravce, se je ze obrnila ma hrbet, pa ji revci ni bilo nic jasno....ja je ze treba skoz pauser posted image zit, da nam te male struce kam ne pobegnejo....ja jst tud skoz iz mobija pisem zato ni sumnikov, pa vcasih me kar nekam na sredino odnese.....

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Septembrcki 2013
28.11.2013 10:37:58   
Tejči
Hej mamike,

jaz sem pa lep čas čekirala, pa ni nobena nič napisala, potem ko pa nisem več, pa evo..imam kaj za prebratuser posted image
Midve se še tudi samo dojima, mlekeca za izvoz, kljub vsem mojim težavam. Še zdaj (že dober mesec) ponoči prav ne spim od bolečin, a sem trmasta, nočem injekcij, mi je pupika v tem trenutku najpomembnejša, da le lahko zizauser posted image Je pa prava zaspankica, čisto po mami - zvečer ob 20.00 zaspi, potem se zbudi med 4.00-6.00, popapca in dalje spi do 8.00-9.00 in potem se spet napapca in spi še do kakih 11.-12.00. Takrat se preoblečeva iz pižamice v dnevna oblačila, umijema obrazeka, gre spet papat in potem šibnema na sprehod - tudi midve ne vidiva ovire v vremenuuser posted image V vozičku ponavadi spi, ali pa gleda svoje živalice (sem ji obesila, da ji ni dolgčas). Popoldan pa je tudi kakšni 2 urci potem pokonci, potem 15 minut drema, pa 15 minut auf itd... Hitro postane zaspana in potem bognedaj, da jo gnjavimo, pa nosimo, jo moram obvezno odložit v ležalnik ali na sedežno, da oddrema user posted image Ko je budna pa jo dam na igralno podlogo, da se uči kravice past (še jih ne obvlada čisto, a napreduje), pa različne igračke opazuje in jih že poskuša prijet, a ji redko uspe.

Tudi mi je ne bomo cepili proti rotavirusu, le obvezna cepljenja.

Meni lasje nič ne odpadajo, mi niti v nosečnosti niso..le novi mi full poganjajo, tako da imam full goste, tako kot ponavadiuser posted image

Tako, naj bo to zaenkrat vse...lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Septembrcki 2013
29.11.2013 17:04:33   
babkaa
tejči.... pa tvoj otrok samo spi... moja je danes spala 1,5 ure skupaj, to je rekord, drugače pa kaki trikrat po kake pol ure ali pa še to ne, katastrofa. nevem, zgleda da ne rabi tolko. je kar naporna, vedno bi jo mogo kdo animirat, drugače je tečna, v glavnem poleg nje ni pospravljanja, kuhanja, nič...

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Septembrcki 2013
1.12.2013 11:59:39   
minxie
Naš tudi podnevi nič ne spi, tko da če že zaspi mami pripravi, nareže itd, vse kar bo rabla za skuhat, še kaj pospravi in je to to... ko kuham ga dam v ležalnik med igračke, da se vsaj za pol urce zamoti, potem pa skačem sm pa tja, mal mešam, mal skačem pred njim da me gleda... :D :D prava telovadba in ni čudno, da so kilce šle dol ko šus :) s takim otrokom grejo pa komot!

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Septembrcki 2013
3.12.2013 10:26:35   
Prva anonimna
Hojla,

Tejči, ti imaš res srečo, da vaša pupa tako veliko spi. Ne vem, zakaj ne moremo imeti vse takšne otročke in da bi na veliko uživale na porodniški user posted image .

Babkaa, a ni vaša rojena na isti dan kot naša? Mogoče sta pa zato takšni, ker sta levinji user posted image . Čeprav danes imam full srečo, zdajle mala že skoraj dve urci spi. Se je pa dve noči zbujala na dve urci ali še pogosteje in sem bila že čisto počena. Danes se je pa na srečo spet samo na tri ure.

Vaši tudi tako zelo tlačijo cele rokice v ustka? Naša jih full, pa slini se tudi kot kakšen polžek user posted image . Rokico tako notri porine, da ji slabo rata in s potem full zapači, kao da je zanič user posted image . Tudi dekico rine v usta, če ji ravno rokico prekriva.

Pa full glavico dviguje in nogice, kot bi delala trebušnjake, tega ziher nima po mamici user posted image . Še ko je v ležalniku full dvignjena, se ona še dodatno dviguje. Pa oglaša se s takšnimi nežnimi iiiii, ampak na glas se pa še ni zasmejala, kar so me zadnjič pri pediatru spraševali. Mislim, da moram jaz tiste tri tedne, kolikor je bila prej rojena, odštevati od njene starosti, ko gledamo, kaj že zna narediti. Ne vem, ali bo potem gosto hrano začela pri 4,5 mesecih jesti ali šele pri 5 mesecih in enem tednu.

Zdaj je že par dni dvakrat po skoraj celo uro čez dan spala, pa zdajle že dve uri, mogoče nam pa na koncu celo rata nek ritem ujeti, ki bi bil tudi mami po godu, beri: da bi mala spala tri ure skupaj, mami pa bi se fliknila na kavč in v miru brala user posted image .

Ko se zbudi, šibneva ven. Tale sonček je res carski, naj traja cel december pa še januar, lahko tudi februar user posted image .

(odgovor članu minxie)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Septembrcki 2013
3.12.2013 11:00:29   
babkaa
prva anonimna... 19 avg. je rojena moja... je tudi tri tedne prej rojena. torej sma imeli isti rok? mi smo imeli problem pri hranjenju, ji je kislina gor poganjala, sem zamenjala mleko, pa taki krči za znoret, nič spala, celi dan drla, sem dala spet drugo mleko, je blo isto, sem dala prvo mleko nazaj in ji dam malo riža not in je ok, otrok kot novi, je začela spet lepo jest, je dobre volje in celo spi... to zdaj je res super, upam da tak ostane

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Septembrcki 2013
3.12.2013 19:35:28   
Anonimen
Zivjo mamice!

Nas tudi skoraj nic ne spi. V narocju med ali po dojenju. Se zvecer imamo probleme s tem. Tako da sem vam, ki vam otrocki spijo, kar fovs. Tudi vam, ki vam spijo cez dan.

Tudi pri nas si tlaci rokice v usta, tudi odejico ali plenicko, ce ta pride vmes med usta in rokico :) pa slini se prav tako fejst. Je kot mali polzek. Slincki so cisto premoceni. Od mojega mama trdi, da mu rastejo ze zobki. Sem malo pretipala dlesni pa ni nic konkretnega cutit.

Sva se pa ravnokar z mojo mami sporekli, saj ves cas tezi naj mu dam pit vodo in da je zejen. Jaz trdim, da dobi z dojenjem dovolj in da ni potrebe po njej. Ona se pac zgovarja na to kar je bilo vcasih in da meni so tudi ze pri enem mesecu dali pit caj in da je otrocek zejen, saj sem tudi jaz zejna itn.
Tiste, ki vecinoma dojite, ali date zraben otrockom se vodo ali caj?

Glasno se nas se ne smeji. V spanju spusti nek smesen zvok, ko se zasmeje, ampak mislim, da to ni to :)

Zaradi visoke zlatenice (in tezkega poroda, vakuma ter okoli vrata ovite popkovine) po rojstvu smo se sli prejsnji teden pokazat v razvojno ambulanto. Pa je rekla zdravnica, da je kar v redu, da pac potrebuje dlje casa za prilagoditev. Rekla je tudi, da so taksni otrocki obcutlivejsi in bolj razdrazljivi. S fizioterapevtom sta pokazala kako naj hendlava z njim, da bo okrepil vratne misice, za drzanje glavce. Moram rect, da se ze pozna in postaja mocnejsi.
Drug teden ima drugi pregled in cepljenje. Cepili ga bomo samo obvezno. Ce bi bilo po moje, ga ne bi dali.

Imamo pa sedaj ze nekaj dni eno cudno obdobje (upam, da je le to), ko se veliko joka (bolj dere) predvsem v popoldanskem in vecernem delu dneva. Komaj mi ga uspe pomiriti z josko, prej je to vedno uspelo v momentu. Najrajs bi kar skos visel na joski in se crkljal. Dudu izpljune in zacne jokat. Ni lih najbolj prijetno. Predvidevam, da je tako utrujen, zaradi nespanja cez dan. Ima se katera podobne tezave, kako jih resujete?

Lep vecer!

(odgovor članu babkaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Septembrcki 2013
4.12.2013 10:42:10   
Tejči
Ojla,

ja naša babika res veliko spančka. Se že babi pritožuje, ker jo nič ne more cartat, ker samo spiuser posted image Imam zdaj res srečo in upam, da tako ostane! Pri starejši hčerkici nisem imela te sreče, smo bili kr veliko ponoči auf in tudi čez dan ni kaj veliko spala, tako da poznam obe verzijiuser posted image

Naša si tudi občasno tlači rokice v usta, tako cele pešičke, posamezni prstki ji niso všečuser posted image

Smeji se še ne na glas, drugače pa se iz dneva v dan več "pogovarja", predvsem ko pride sestrica iz šole in ati iz službe, jima ima ogromnooo za povedat. Prava dobrovoljkica jeuser posted image

Midve se tudi še samo dojima. Ne dajem ji popolnoma ničesar drugega, nič vode in nič čajeka. Pleničke so vedno fejst polulane in dnevno cca. 4 x pokakane, tako da predvidevam da dobi dovolj tekočine in dovolj "hrane".

Smo pa tudi mi bili v razvojni, ker se je tak mičkena rodila, a ji očitno sestra ni bil všeč, saj dokler je ni videla, se je smejala in bila zelo dobre volje, ko pa je prišla blizu pa v jok in se niti z zizo ni umirila. Tako, da je zdravnica nič kaj ni morala pregledat, rekla je samo, da je videt čisto vredu, tudi UZ glavice je bil bp, da naj uporabljamo pravilno pestovanje dojenčka (handling) in bomo januarja spet poskusili s pregledom. Čeprav, nimam pojma zakaj nas mantrajo s tem, če je otroček čisto OKuser posted image

Tudi midve imava drug teden spet posvetovalnico in cepljenje. Spet bo drenja..pametna punca, doma je pridna, nič ne joče, pri doktorih pa vse not spraviuser posted image MiniBambi, kdaj si ti rodila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Septembrcki 2013
4.12.2013 12:41:23   
Blue_one
Hej hoj.

MiniBambi- ne rabiš dodajt ničesar, če dojiš. Sem vprašala prav zdravnico in patronažno, pa sta mi to obe zatrdili. Tudi sama sem glede tega dobila nasvete, da ubogi otrok kako je žejen. Pa da zato hoče jest-pit.. AJa pa glede joka v pop-večernih urah-so mogoče krčki? Pri nas se tako občasno pojavijo-lahko je 1 teden mir, potem pa 2-3dni joka in stoka zvečer.

Drugače pa naš se je začel smejat na polno, je prav zabaven :) Tlači rokice v usta. Spi.. hjaa. na 3-4 ure ponoči, čez dan pa odvisno včeraj v celem dnevu skupaj 1h. Danes v tem dopoldnevu 2 uri zaenkrat :) Tako, da je ful odvisno. KDo ve od česa. Pa kar lepo mu že gre pri ti. pasenju kravic.

Eh, se oglaša user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Septembrcki 2013
5.12.2013 9:19:56   
Soncek_32
Moj škrat spi ponoči najprej 5-6 ur, potem pa še kakšne 3 ure. Čez dan pa je skoraj vedno buden po 1,5 ure in potem zaspi za kakšnih 45 minut. Spi pa okoli 12h vsak dan 3 ure skupaj.

Oglaša se full, stalno vriska, kriči, neke zloge govori in se stalno smeje!:)

A vaši imajo že ritem, da ga daste vsak dan ob isti uri spat ipd.? Mi ga okoli 21h, ampak nimamo še pravega ritma, ker je odvisno od tega kdaj poje obrok. Pa v spanju stalno neki godrnja in se obrača.:) Kaj pa tiste, ki ne dojite - kako ga uspavate? Mi ga običajno damo v posteljico in zaspi kar kmalu, sploh odkar smo mu kupili ovčko, ki ga pomirja.:) Včasih pa kar traja in traja in ne more zaspati.

Kravice pase že kar neki časa, tudi glavico že lepo drži. Mi imamo posvetovalnico šele v začetku leta 2014, takrat bo tudi cepljenje.
Hvala za komentarje glede cepljenja proti rotavirusu, se tudi mi najbrž ne bomo odločili za to.

Včeraj smo imeli 15 stopinj in sva bila 3 ure na sprehodu, je bilo res kot spomladi. Upam, da bo tudi danes podobno, kaže že tako...:)

Lp

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Septembrcki 2013
6.12.2013 18:26:29   
natali1
MiniBambi poslušaj mamo, je pa le dlje časa na svetu no user posted image
prav ima, ti samo jej in nič ne pij, boš videla kako je fajn.
Vse prihaja iz starih časov nazaj, se ti ne zdi da to tudi?
Predstavljajte si ko je zunaj 30stopinj, otrok pa ne dobi niti kapljice vode?
to je zame mučenjeuser posted image

< Sporočilo je popravil natali1 -- 6.12.2013 18:28:26 >


_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Septembrcki 2013
7.12.2013 22:05:40   
Anonimen
Pozdravljene...

sem se malo pri kolegicah z otrocki povprasala kako je kaj s tem dodajanjem vode, pa tudi pravijo, da ni potrebno. Ceprav se strinjam, da je odvisno od dojencka do dojencka, nekateri so lahko bolj zejni kot drugi in lahko da potrebujejo dodatno tekocino.

Natali: no, babica me je pa sprasevala, ce mu ze dajem kaj sokca stisnjenega iz pomarance... je ne bom upostevala, pa je na svetu se dlje kot mami :)
Sicer pa je prvi del mleka pri dojenju itak bolj vodeno in namenjeno za odzejanje, sele zadnji del pride hranljivo s katerim se dojencek nasiti.

Vecerni jok je bil cisto mogoce zaradi krckov, je pa zdej ze dva ali tri dni v redu. Krcki so ga ponavadi matrali zjutraj (obcasno ga se).

Vas ima pa kar veliko pridne in lepo zaspane otrocke. Nasega popoldne najhitreje zmanjka v vozicku za kaksno uro in pol. Najhitreje zaspi, ko vozek rinem po pesku. Po asfaltu traja precej dlje. Sem kar uspesno iskoristila soncek ta teden.

Kar se pa vecernega spanja tice, pa okoli sedmih ugasneva luci in zmanjsava hrup (tv, ropotanje po stanovanju), ga preobleceva v pizamico, nato dobi se za jesti. Navadno nama potem uspe, da od 9-10ih zaspi. Ko je imel obdobje joka, pa je mrknil sele okoli enajste ure. Za uspavanje uporabljam tudi ovcko Ewana, ampak to mene prej zmanjka kot njega.Je pa pomembno, da sva v blizini, ker drugace se enostavno zbudi po 20 minutah. S temle uspavanjem sva se sicer ze nekaj trudila, pa nisva bila prevec uspesna, niti dovolj vstrajna.

Je pa novo to, da zdaj cel dan ceblja in to glasno. Na veliko nekaj razlaga in se pritozuje. Sem imela dvakrat obiske doma in se je vedno vkjucil v debato :) prava pojava. Meni je tako luskan.

Vceraj sem bila na silvestrovanju, me ni bilo domov 4 ure. Je sicer pasalo ampak sem ga tako pogresala.

Danes sem sla pa se malo na lov za 68 stevilkico oblekic. 62 je tako hitro prerastel, so mu ze skoraj vse prekratke. Koliko so kaj vasi veliki?

Aha, da ne pozabim, rojen je 9.9.
Bom vidla kaj bo zdravnik na pregledu imel za povedati. Malo me skrbi reakcija na cepljenje. Tiste, ki ste ze cepile otrocke, kako so prenesli, so imeli kaksno reakcijo?

(odgovor članu natali1)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Septembrcki 2013
8.12.2013 0:40:25   
natali1
MiniBambi se strinjam glede pomarančnega soka user posted image , je pa tudi res, da so bili včasih otroci bolj zdravi...
Kakor koli vsaka mama sama ve kaj je najboljše za njenega otroka a ne.
Midve imava cepljenje v ponedeljek in resnično upam, da bo vse ok,pri pobih nikoli ni bilo nobene reakcije, nikoli se ne ve.
Spi že včasih po celo noč, drugače se pa zbudi ob 5h, se najeva in zopet zaspi.
Pridna je ta naša pupa zelouser posted image

_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Septembrcki 2013
8.12.2013 21:50:00   
Costella80
pozdravljene mamice,

no se še jaz malo javim. Naša pupa je ratala kar zahtevna, ker se ne dojiva ampak sva na flaški si je kar sama ustvarla en ritem. Čez dan spi večkrat po 15-20 minut, razen če spi na rokah pol pa ni važno lahko tud 3 do 4 ure (jaz seveda jo prej dam v posteljico, sam sm zdej nekajkrat opazila to ko smo bli na obiskih pa so jo pestvali in ona je kar spala pa spala,.. očitno hoče pokazat kolk je pridna user posted image ). Zvečer pa ji ob sedmih dam za jest in potem jo kar na rokah uspavam, ko zaspi pa v posteljico in spi do 4ih oz. 5ih zjutraj, se je zgodilo da tudi že do 6ih.
Glede cepljenja pa imava 17tega decembra, za cepljenje proti rotavirusu se nismo odločli, saj sem se malo pozanimala in je tako da je rotavirusov tolko oblik da tudi če ga cepiš ni rečeno da bo kaj delovalo. Tako da škoda otroka izpostavljat še enem virusu, ki mu lahko samo škodi. Mi smo se odločili za osnovno celjenje. Edino kasneje jo bom cepla proti klopnem meningitisu, ker smo blizu gozda doma (ampak to je tako kasneje).

Upam da ste vse preživele lepo nedeljo s svojimi sončki.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Septembrcki 2013
9.12.2013 14:36:13   
natali1
Pozdavljene mamice
Danes smo imeli ceplenje in je tako tako. Malika je malo nervozna, pa še vroča povrhu. Zdaj trenutno spi, sem ji dala pol svečke in obkladek. Upam, da se lepo naspi in zbudi spet čisto nova user posted image
Dolga je 61cm, težka pa 6950g, tk da sma konkretneuser posted image
Osnovno cepljenje dama skozi, za kaj druga se pa nismo odločili. Bo kar bo.
Lepo bodite

_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Costella80)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Septembrcki 2013
10.12.2013 12:47:08   
nejkec
Božično slikanje malčkov po 35 eur. Oglasite se na zs. 

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Septembrcki 2013
13.12.2013 11:12:34   
Prva anonimna
Punce, kako ste kaj? Je res škoda, ker nimamo časa sem gor pisati.

Naša pikapoka se ja pa ta teden ponoči zbujala na dve uri ali celo vsako, tako sem skoraj umrla. Sem se ustrašila, da mleka nimam dovolj in sem ji hotela že začeti dodajati. Ampak danes je pa na srečo spet pet ur v kosu spala in sem čisto prerojena user posted image . Pa še zdajle že dobro uro in pol spi. Mogoče je šlo za poskok v rasti, ne vem. Upam, da če je šlo, da se je že nehal user posted image . Pa začela na veliko čvekati, jo je tako super poslušati user posted image .

Cepiti jo bomo tudi mi dali samo za tisto, kar je obvezno.

Drug teden že babco kličem, da pride povedat glede uvajanja goste hrane. Nam je bilo rečeno, da naj bi pri 4,5 mesecih začeli, tako da po novem letu pade prvi korenček v njen želodček user posted image . Kdaj boste ve začele z gosto hrano?


< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 13.12.2013 11:14:17 >

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Septembrcki 2013
13.12.2013 16:07:59   
Blue_one
Hej,

naš mali spi, mami ma pa malo časa za hrano user posted image Zato pa kile ne grejo nikamor, ampak se me zvesto držijo user posted image Zbujanje ponoči še vedno , včasih samo 2krat, včasih 6krat, tako, da je odvisno od dneva do dneva.
Cepljenje, verjetno samo obvezna cepljenja in me je že strah vplivov. Eh.
Gosta hrana je rekla pri nas, od 4meseca dalje. Tako, da verjetno konec januarja, začetek februarja začnem. Če bo pa interes malega že prej, bomo pa prej probali dat kak korenček.
Drugače je mali že strašansko glasen, se na glas pogovarja in spušča glasove, naglas se smeji :) Zna pa tudi strašansko dobro pokazat, kdaj mu kaj ni všeč, kdaj je utrujen. Tako, da imamo pestro. DOkaj rad ima igralni center, ležanika niti ne mara preveč. ŠE najraje leži na hrbtu in vidi, da se pogovarjaš z njim :) pa seveda zvedavo vse naokrog opazuje. Danes sva izkoristila sončen dan in bila kar nekaj časa na sončku.
Želim vam en čudovit vikend user posted image

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Septembrcki 2013
18.12.2013 7:50:45   
malamut
Pozdravljene pupe. Pa da se še jaz po doooooolgeeeem času javim. Naš mulo je pravi srček, priden, moram potrkat po lesi. user posted image Na zadnji posvetovalnici je imel 6 kg, velik je 60 cm. Papa na veliko, mleka ni, ga futramo po flaški, ki jo ma zelo rad. user posted image Ko jo zagleda neko cvili. Je pa požeruhec, jej na vsaki dve uri, če bi blo po njegovo, bi vsako uro, zato ga moramo precej žlajfat in mirit in motit. Smeje se ko norček mali, je začel že malo piskat med smehom. Ponoči prespi, od začetka spi okrog 7-9 ur, zato pa podnevi precej manj, največ pokinka za pol určke. Ma me ne moti, dokler spi celo noč... Tako, da sva oba prav spočita in naspana. Zlatič je. user posted image user posted image Vozičkamo se tudi skoraj vsaki dan, ma večinoma dopoldan, popoldan ni zainteresiran za voziček, je raje noter. Zdaj se počasi bližajo prazniki, bo treba po darila...ufffa, če kaj sovražim, sovražim nakupovanje. user posted image Zdej se prebuja, gremo ga crtat. Lepe praznike vsem, želim vam čim več veselja z malčki in čim več prespanih noči. Srečno pupe. Pa pa user posted image user posted image

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Septembrcki 2013
19.12.2013 12:06:36   
Anonimen
Zivjo!
Se tudi jaz malo oglasam. Prejsnji teden smo imeli cepljenje. Dala sva obvezno in proti rotavirusu. Edina reakcija je bila strasna zaspanost ene 2 dneva. Pa enkrat se je bolj driskasto pokakal, to verjetno zaradi oslabljenega rotavirusa. Zacuda pa se je sedaj navadil zaspat tudi cez dan. Nekje 3krat na dan ga zmanka po pol urce. Tudi jé ne vec tako zelo pogosto kot prej, ampak na 2,5-3 ure. Je mnogo lazje, prej sem bila prepricana, da ga imam skoz na joskah.
Uglavnem sem bila nekako odlocena, da bova dala samo obvezno, pa je zdravnik zacel razlagati nekej o cepljenju, pa sem jaz mojega vmes bolj diskretno vprasala kaj misli o rotavirusu, kar je zdravnik narobe razumel in me zacel na veliko prepricevati za (obvezno) cepljenje. Se mi je zdelo vse skupaj zelo trapasto in predvsem nestrokovno - nacin prepricevanja.
Ko sem ga pa vprasala, kako je pa s ciscenjem useskov, mi je pa odvrnil, da o tem pa nic ne ve in da naj tega ne sprasujem njega. Koga pa nej?
Izbrala sva ga sicer za osebnega zdravnika, ce ga bo se kaj takole "lomil" pa drug leto ne bo vec.

Drugace pa je velik 62 cm in ima 6700 gr.
Danes sva imela se UZ kolkov in je zdravnica rekla, da so ok. Jupi :)

Zdajle greva pa malo na soncka.

Lepo bodite!

(odgovor članu malamut)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Septembrcki 2013
19.12.2013 12:06:56   
Penny
Malamut, kolk mu pa daš v flašo, da je čez 1 uro že lačen? user posted image Si poskusla dat tudi vodo ali nesladkan čaj?

Mi smo bili zdaj malo prehlajeni. Najprej oči, potem sem tamalemu nos sesala, zdaj sem pa še jaz fasala poln nos (tamali je že skoraj čisto OK).

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Septembrcki 2013
19.12.2013 13:14:26   
malamut
IZVIRNO SPOROČILO: Penny

Malamut, kolk mu pa daš v flašo, da je čez 1 uro že lačen? user posted image Si poskusla dat tudi vodo ali nesladkan čaj?



120-180 ml, odvisno od dneva. user posted image Prvoala vodo, čaj, vse, ma mulo lačen, zato ga držimo na "kratko". user posted image
Ajej, prehlad pr tako malemu je kažin, a?

< Sporočilo je popravil malamut -- 19.12.2013 13:15:37 >

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Septembrcki 2013
19.12.2013 22:23:27   
Larisa5
Tudi nasa puncka je bila prejsnji teden cepljena, vse dobro prenesla, samo spala je dva dni, pa ze tako je zaspankaa, zdej se mi pa zdi, da se vec spi, je pa ornk punca, velka 65,5cm in tezka 6,5 kil ...ja ima ze kr oblekce za 9 mesecev, sse dobr da imam ful teh pajackov se od ta malega, drugace bi skoz po trgovinah hodila
...drugace smo vsi zaenkrat zdravi, bratec hodi v vrtec in je zaenkrat da potrkam skoz zdrav, midve pa uzivava dopoldan, je res tako pridna in nezna puncka, da je prav veselje res.....

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Septembrcki 2013
20.12.2013 0:19:25   
Penny

IZVIRNO SPOROČILO: malamut

120-180 ml, odvisno od dneva. user posted image Prvoala vodo, čaj, vse, ma mulo lačen, zato ga držimo na "kratko". user posted image
Ajej, prehlad pr tako malemu je kažin, a?


Haha, naš je isti, ne mara vode user posted image . Čaj je pil pa samo sladek (kamilice za kakanje). Kaj pa misliš o malo bolj redki formuli? Recimo 1 merica manj, kot bi mu dala po pravilih, glede na količino vode. Vsaj jaz bi tako poskusila, no.

Prehlad pa ni bil ne vem kako kritičen. Večkrat na dan sem mu čistila nosek z baby vacom, občasno sem mu dala fiziološko v nos, sicer pa ni blo panike s kakšno vročino ali ekstra tečnobo. Razen prvo noč je spal zelo malo.

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Septembrcki 2013
20.12.2013 11:19:43   
malamut
Ma ni panike Penny, hvaala, se pač na veeeliiikooo zamotimo. Ta teden je prov priden, ne tečnari, celo pol ure več vzdrži brez jest, zdej že na 2,5h je, tako da je ku šus.user posted image Jao, pa mamo že bedo od vremena, pa čisto brez volje. user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?