|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcki 2013
23.12.2013 23:31:36   
Larisa5
Evo pa sem napekla piskotov in potice za celo letouser posted image user posted image user posted image ....po hisi tako lepo disi, tako praznicno....se ze veselim jutrisnjega dne,ko imamo vecerjo pri mozevih starsih, v sredo pa bozicno kosilo pri mojih pa seveda se z ostalimi sorodniki.....letos bomo prvic stirje in bo to se posebnoo praznovanje....komaj ze cakam.....dVsem zelim srecen in vesel Bozic in cimbolj stisnite svoje male in velike strucke..

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Septembrcki 2013
24.12.2013 7:33:07   
babkaa
jutro! Imeli včeraj tretjo posvetovalnico, 61cm in 6500 g, torej lepo napredujemo. stari sma ble prejšnji tedn 4 mesece (nevem kdaj je minilo!?!), teden dni že jema riževo mlečno kašico, je bolj tak, se še učima, ampak bo... ko boma lepo jedle, grema na zelenjavo, sadje. Drugače kar ok, spima še vedno večkrat na dan po 20-30min, bi rajši da bi spala recimo 2krat po eno uro, ampak nimam kaj. ponoči je pridna, spi do 5,6... danes je jedla kar 2krat, sma ble včeraj cepljene,mogoče to, nevem... je pravi smeško, ko je pa se treba razjezit, pa se kar konkretno razjezi, da se je sploh ne da pomirit... pa ostale, kako ste? aja, sma zdravi (zaenkrat), glede na toplo vreme, upam da tako ostane, in glede na to da imamo brateca v vrtcu. pa ostale, glede zdravja dojenčkov? že ima kateri zobke?

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Septembrcki 2013
26.12.2013 14:54:57   
galoskar
KONCNO sem vas nasla. Ze dlje casa iscem skupino, kjer smo mamice ki smo rodile septembra 2013. Rodila sem 2.9. in si res zelim pridruziti vasi skupini na fb, vas lahko prosim ce me lahko katera doda.
Ima katera otroka, ki je hipoton? Ima kater vas otrocicek benigni mioclonus?
Ze v naprej hvala za vse vase nasvete... Super vas je brat.

(odgovor članu mamz)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Septembrcki 2013
31.12.2013 10:54:59   
malamut
Drage moje pupe. Staro leto se počasi poslavljla in prihaja novo leto, ki bo polno lepihin slabih dni. Ampak želim vam vse dobro in lepo, veliko veselja z malčki. Naj bo nepozabno in srečno! Vse najlepše in veselo praznovanje! SREČNO! user posted image

(odgovor članu galoskar)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Septembrcki 2013
1.1.2014 21:10:27   
Prva anonimna
Punce, tudi jaz vam zelim cimvec uzitkov z vasimi otrocki in cimmanj napornih dni in neprespanih noci, tako da bomo nasle tudi kaj casa za forum :)!

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Septembrcki 2013
5.1.2014 9:17:06   
natali1
Srečno pa zdravo želim vsem, še posebej pa našim user posted image
user posted image

_____________________________

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Septembrcki 2013
6.1.2014 9:41:33   
Soncek_32
Živjo!

Tudi jaz želim vsem lepo leto 2014, predvsem naj bo zdravo in razigrano!

Mi smo imeli v petek posvetovalnico, težki smo že skoraj 7700g (pri dobrih 3 mesecih), tako da moj škrat lepo napreduje, čeprav smo imeli nekaj težav s hranjenjem - zavračanje mleka.
Cepljenje je tudi super prenesel, ni bilo nobene reakcije. Se tudi mi nismo odločili za cepljenje proti rotavirusu.

Kdaj začnete uvajati gosto hrano? Pri nas je ob dopolnjenih 4 mesecih in 1 teden. Ponekod je baje šele pri 6 mesecih. Je katera že začela uvajati, kako gre? Je korenček povsod prva zelenjava? Sklepam, da se najprej začne samo s kakšno žličko, potem pa postopoma več.
Je bil pa pri nas december neverjetno lep, sva bila vsak dan po 3 ure na zraku, tako da upam, da je vsaj za silo odporen, ker sedaj se mi zdi, da je res vsak drugi bolan. V posvetovalnici so čisto vsi kašljali, smrkali, smo se bali, da bo še on kaj staknil.

Ostali kako ste, zdravi?

Lepo se imejte.
lp

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Septembrcki 2013
9.1.2014 23:09:20   
Anonimen
Pozdravljene!

Se tudi jaz pridruzujem vsem lepim zeljam, vse dobro&zdravo&srecno zelim tako mamicam kot nasim otrockom.

Pri nas niti ni kaj novega - vecjega. Danes je mali star 4 mesece. Prihodnji teden imamo spet cepljenje. Mislim, da bo se druga doza z oslabljenim rotavirusom.

Se vedno se zelo zelo slini. Na veliko z grabi plenicke, igracke in vse rine v usta. Da o rokicah/dlaneh ne govorim. Ce bi se dalo, bi natlacil obe do komolca :)

Edino kar imamo malo tezav s spanjem ponoci, saj zvecer tezko zaspi, zjutraj pa zacne zgodaj ropotat. Ne nujno oboje isti dan. Pa tudi cez praznike se je navadil, da sva se oba precej ukvarjala z njim, zdaj pa bi rad to se naprej + novo je tudi to, da ga je potrebno veliko casa nosit, saj drugace tecnari. Prej se je sam zamotil v igralnem centru tudi za 15 min, zdaj pa ne vem ce zdrzi 5 min.

Kako ze kaj vasi dojencki drzijo glavice?

Kaj kej vase mame oz. dojenckovi stari starsi pocnejo z vasimi dojencki, ko pridejo /greste na obisk? Pri nas bi ga samo pestovale (nosile), tudi eno uro skupaj in ne niti za minuto z rok pustile, ceprav jih ze vse boli in se ze kar tresejo. Meni je to kar groza. Sploh ker ga po toliko casa in njegovi tezi kmalu drzijo kot zakelj krompirja (priznam, da sem tudi precej zascitniska. Po drugi strani, se pa oba 'matrava' s tem pravilnim handligom. Tudi ce jim pokazes pravilno drzanje, itak nekako ne znajo, se niti ne potrudijo: s tem se naj raje samo midva ukvarjava.) Kako pogosto se obiskujete?

Gosta hrana - meni je bilo receno v ambulanti, da se to zacne pri sestem mesecu. Jaz bom verjetno zacela, ko bo dopolnil 5 mesecev ali pa kak dan prej.
Drug teden bom poklicala se patronazno, ki mi je narocila, naj jo poklicem pri starosti 4 mesecev. Verjetno bo spet pridigala o zdravi prehrani :)
Sem pa poskusala ze dati caj po zlicki, pa mi je mali zlicko dobesedno spulil iz rok in sam dal v usta.
Zacela bova menda res s korenckom in nadaljevala s krompirjem, bucko, kolerabo in ostalo ne nujno v tem vrstnem. Razmisljam, da bi mogoce se pred korenckom poskusila se z rizevo kasico malo zagostiti mleko.
Bom porocala kako bo slo. Sva se pa z mojim pogovarjala, da bova poskusala kupiti cim vec domace ali bio zelenjave. Malo bo tezka, ker ni lih sezona.
Se pa zacne z eno zlicko na zacetku. Prijateljica mi je rekla, da je njena puncka ze takoj na zacetku pokazala velik interes in da je pojedla malo vec zlick, pa da ni bilo nic narobe.

Lepo se imejte! Menda prihaja mraz. Mene je tale soncek ze kar razvadil :)


(odgovor članu Soncek_32)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Septembrcki 2013
10.1.2014 23:18:11   
Costella80
Tudi jaz želim eno srečno, veselo pa predvsem zdravo leto 2014.

Da se spet malo oglasim z novicami. Naša pupa je stara zdaj že skoraj 4 mesece (bo 17-ga). Po cepljenju ki sva ga imele decembra je bila malo zaspana drugih reakcij pa ni blo. Drugače mala poje 150ml, ponoči pa tudi že 180 ml, saj ponavadi spi 9 do 10 ur skupaj (ni kaj je taka mala zaspanka). Čez dan je pa noro aktivna, stalno se smeji pa meče svoje igračke povsod okol sebe. Čaja po flaški ne mara kej preveč zato ji ga dodajam po žličah, to ji pa gre dol :):) Čez praznike sva bile pri mojih starših in je blo super vreme, tko da sva ble vsak dan vzuni.
Drugače pa moji starši kr znajo z otroci, jih pomirit, jim dat za jest, jih previt in tud uspavat,... pa tud pravilne drže poznajo saj so že tri dal skos v zadnjem času od moje sestre, najmlajša ima 2 leti in jo tudi merkata med tednom. Druga pesem pa je moja tašča in tast. Tašča že takoj ko se mala joka skoči v luft in rata kr živčna pa bolj ji govoriš da otroci pač tud jočejo bolj je živčna in kr vroče ji rata, pol pa ji jo morm vzet ker ženska otroka kr stresa, kar pa jaz osebno ne prenesem, hallo a lohka mal nežnosti,... Tast pa itak pride do naju enkrat na teden pa jo sam mal ogovori,... ni glih tip za otroke. Živita pa pod nami, smo v isti hiši na srečo vsak s svojim vhodom :) Ampak lahko si predstavljate da ni enostavno. Če bi imela izbiro bi bila rajš pri mojih.
Glede hrane, pa sem se odločla da bom začela pri nekje 4ih in pol mesecih, mogoče petih. Moja sestra je pri vseh nekako tako začela pa se je kr lepo izteklo. Glede na to da sem tud pred tem jaz še živela doma in sem sestri pomagala pri otrocih vem da ni tolk enostavno uvajat goste hrane, ker nekateri sploh nočejo jest.

No v glavnem vsem želim da bi pri uvajanju goste hrane čimprej uspeli in da bomo naslednič že vse pisale kako naši srčki in srčice pridno papcajo. Aja pa glede nekaj nasveto za uvajanje hrane mi je vseč stran www.paparica.si, tm najdete tud nekaj receptov.

Pa čimveč užitkov še naprej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Septembrcki 2013
11.1.2014 20:50:11   
lollipop07
evo še mene po dolgem času...
pri nas je tako živahno, da nimam kaj dost časa brat in pisat...tamala je vs čas pokonc, če pa že zaspi (za 20 minut) pa kej na hitro pojem in malce pospravim naokol, da ravno ne zgnijemouser posted image
sm vidla, da vam malčki kar pridno rasejo in da jih ene že na gosto hrano navajate...mi bomo z gosto začel februarja (4 mesce in 2 tedna) in upamo, da bo potem mal mn polivala in pa na večje frekvence jedla - zdej se dojiva na uro in pol max. 2...po prvem cepljenju je mal več spala in drisko je dobila, smo pa že tut prvo virozo skoz dal...precej naporno, sploh ko, potem ko se je mala pozdravla, sm seveda jst zbolela ko je skor 2 tedna pluvala vameuser posted image
naši starši kr dost dobr delajo s tamalo, jo pa tut vs čs hočjo po rokah vlačit ampak mene ne moti, imam vsaj pol ure al pa uro mal miru, tamala se pa ponavad kr fajn zabavauser posted image jo pa probamo čim večkrat na obisk pelat, da se jih čim prej navadi in da jo bomo lahko čim prej tut za več k eno urco tm pustil...da bova šla v miru v kino al pa na "zmenk" sam midvauser posted image
upam, da ste lepo praznovale in vsem vam želim eno super leto z zdravimi in nasmejanimi malčki...

(odgovor članu Costella80)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Septembrcki 2013
17.1.2014 15:36:44   
Soncek_32
Živjo!

No, mi smo pa ravno iz bolnice.user posted image Na dan cepljenja je bilo v posvetovalnici na žalost dosti bolnih in smo tam staknili - diagnoza virus RSV in bronhiolitis. Smo bili 5 dni v bolnici in si ne želim, da bi se v kratkem ponovilo. Itak sem potem zbolela še jaz in partner, tako da je bilo kar pestro. Odnos v bolnici je bil pa še hujši od bolezni... ampak na srečo je zdaj to mimo.
Sem pa bila besna, ko smo v posvetovalnici ure in ure čakali (čeprav naj bi bilo na uro) in poleg so vsi kašljali in smrkali. Nimaš kaj, čeprav si jezen...

Upam, da ste vi zdravi in da bo čim prej pomlad.:) Čeprav se prava zima sploh še ni začela.user posted image

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Septembrcki 2013
25.1.2014 19:14:46   
Špely84
Hej mamice septemberčkov :)

Tu še ena mamica s septeberčkom Urhom rojenim 25.9.2013 bi se rada pridružila vaši skupinici, če je še kaj prostora :)?

Lep pozdrav vsem skupaj ....

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Septembrcki 2013
26.1.2014 12:15:10   
Penny
Sonček, mene bi odneslo ven iz take čakalnice, da bi se kar kadilo. user posted image Sicer je tudi naš v čakalnici nekaj staknil, pa ni bilo nobenega kašljajočega/smrkavega. Ampak smo v 2 dneh skuhali bacile, zdaj ga pa samo še nosek matra.

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Septembrcki 2013
31.1.2014 23:43:26   
Urša Ula
Hei. Tudi mi smo septembrčki. 3.9. smo dobili našo malo, zdaj že, slinasto zverinico ;)

In tudi jaz sem vas, kakor že ena predhodnica, dolgo iskala. Če ste na FBu, bi bilo super, če me katera doda :)

Drugače pa že pridno jemo gosto hrano, ta teden smo na cvetači :D njam, njam... :) user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Septembrcki 2013
11.2.2014 11:15:25   
Inigo
Nagradna igra na www.facebook.com/kvacka! Lajkaj stran in si prisluzi kapo po tvoji izbiri :)

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Septembrcki 2013
13.2.2014 14:42:08   
Anonimen
Pozdravček vsem!

Tudi pri nas je drugo cepljenje mimo - prejšnji teden. Sva ga sicer preventivno prestavila, ker sva bila ravno takrat oba prehlajena, se je sicer nalezel, ampak ni bilo hušega. Na mestu injekcije je dobil minimalno iteklinico, ki je izginla v dveh dneh nekje user posted image . Sicer se je pojavila rahlo povišana TT za kake 2h, pa mislim, da se je to bolj pregrel ob dojenju (in cartanju pri meni v naročju).

Pri nas sicer naročajo pri zdravniku zdrave in bolne otroke posebej, ampak se vedno najdejo neodgovorni starši, ki bolne otroke pripeljejo v čas preventive (zdravih otrok). To so ponavadi pripadniki "etnične manjšine", oni itak lahko vse in povsod, ker za njih pravila ne obstajajo user posted image .

V nedeljo je dopolnil 5M user posted image . Težek je 8 kguser posted image , višina pa mora biti tam nekje od cca 67-68cm (zmerjeno doma).
Ker bo očitno 9ka kmalu padla, sva kupila že sedež za avto - Romerja King Plus.

Sem zadnji teden kar redno začela z GH (prej sem mu dala probat vsake par dni - korenček). Jedla sva že krompirček (mu ful tekne) in korenček. Dajem enako pa nekje na tri dni. Danes je bila mešanica obojega. Poje že kar veliko = več kot nekaj žličk. Ga pa najprej podojim, potem je zelenjavo in nakoncu zopet zalijeva z dojenjem. Koliko pa kaj pojejojo vaši user posted image ?
Med hranjenjem, pravzaprav bolj po njem, je vse od hrane. Skoz mi vleče iz rok žličko in si jo sam daje v usta. Imava kar borbe. Tako si umaže obe rokici in z njima še vse ostalo naokoli.
Bo kar težko pri nas dobit bio/eko hrano v tem letnem času user posted image . Bom zgleda morala kupovati navadno trgovinsko. Naše trgovine so bolj slabo obložene.

Ta vikend greva kupit stolček za hranjenje. Ogledanega imam Chicco Polly 2 v 1. Kakšne stolčke imate kaj ve?

Če obstaja FB skupina, bi se ji tudi jaz z veseljem pridružila.

Lepo se imejte! Držim pesti, da bo kmalu pomlad.






(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Septembrcki 2013
13.2.2014 21:42:16   
Larisa5
Pozdravljene mamike,user posted image
Verjetno ste vse polno zaposlene s svojimi otrocicki, da vas ni nic na spregleduser posted image
Tudi midve sva bile na pregledu in je bila ze drugic cepljena, vse ok, edino bolj spala je ene tri dni, no pa ze tako je zaspanka, je pa ze kar ornk puncauser posted image , nosi oblekice za devet mesecev, nekatere stvari pa tudi za eno leto...bodije in zabice....
Ceprav bratec skoz hodi v vrtec in je kdaj pa kdaj mal smrkav, je pupika skoz zdrava ...pa tudi nic ne kompliciramo z obiski, se nam kar veliko dogaja....edino v trgovino pa res ne hodimo s tamalimi.....
Puncka nasa je se vedno ful pridna, ji ze dodajam kasice, pa zelenjavo in sadje....u kako to papca...to bi kar skoz jedla....vcasih dela mal taksne cudne face, ko ji dam kaj novega za probat, je tko smesna. Najraje se igra v igralnem centru kjer se preobraca in pojcka, se pa ze tud s hrbtom premika naprej, ko je pa na trebuhu pa kar z glavo odriva, da gre mal naprej in se matra in matra...ja je pa zelo vztrajna, se nicc cudnega, da potem tako spi in je, ce porabi tok energije. Na lezalniku je tudi rada in kar sama z nogicami gunca, pa une igrace v usta daje, ja jo zobki kar matrajo, jo potem namaz z calgelom pa je bolje. Nosimo jo nic, no razen do kopalnice, sobe, vozicka, in tudi nobenmu ne dovoliva, da jo nosi, v narocje jo lahko primejo, to je pa tudi vse. In tako je bilo isto pri bratcu, tudi nisva pustila, ker je to samo razvada in ko so obiski bi vsi nosili otroka za tisto urco dve, tako da razvadijo otroka, pol pa ti ostanes sam z otrom in ga moras dneve in noci samo nosit. Pa tudi oba z mozem imava tezave s hrbtenico, tako da nosenje sploh ne pride v postev. Ko je zaspana kar prosi za posteljico in ko jo dam vanjo takoj zaspi.Ce pa kdaj zvecer ne more zaspat, pa se se malo pogovarja z medvedkom in potem zaspi....otrok se mora naucit sam umirit brez nosenja, drugace bo imel skoz tezave s spanje mn...morm rect, da ne pri bratcu ne pri njej ne vem kaj je to neprespana noc......vidim pa prijateljice ki so suznje svojim otrokom, ki jih imajo skoz po rokah in ko otrokaa odlozijo v vozicek, stol, posteljo, je samo jok in stok....so jih pac tako navadile in otrok je tako navajen......sicer pa vsak po svoje ve kaj je najbolje za otroka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Septembrcki 2013
22.2.2014 17:07:50   
klarika
Še ena, ki bi se vam rada pridružila v skupini na FB. Naš sonček se je rodil 25.9.

Če še sprejemate nove članice bom vesela če me lahko dodate.

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Septembrcki 2013
28.2.2014 20:04:37   
moncek85
Živjo mamice!

Vabim ljubljančanke, da se nam pridružijo v novo FB skupinico ljubljanskih mamic septembrčkov, oktobrčkov in novembrčkov 2013, kjer bomo čvekale, če pa boste želele, pa bi se kdaj pa kdaj tudi dobile na kakšni kavici ali šle skupaj vozičkat:)

Link do skupine: https://www.facebook.com/groups/1411828715739164/

Lepo vabljene in lep pozdrav,
Monika

(odgovor članu klarika)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Septembrcki 2013
1.3.2014 9:39:43   
malamut
Oj, kje ste vse mamice? Prva anonimna, tejči, penny, srečnabodočamamica, lillipop07... in vse ostale, se niti ne spomnim več vseh imen. Kako so vaši user posted image user posted image , kej uganjate? Mi smo uredi, mulo raste ko goba po dežju, priden. Če ste pa vse ušle na kako FB stran pa mi javite, če je še možno, da se pridružim.
Sicer jaz v ponedeljek začnem delat, je moj mož vzel porodniško, tako da smo zdej 1 mesec uživali vsi trije skupej, v pondelk pa gas. Oglasite se kaj, vas pogrešam, debate z vami. Lepo se imejte še naprej, pa pa user posted image

< Sporočilo je popravil malamut -- 1.3.2014 9:40:23 >

(odgovor članu moncek85)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Septembrcki 2013
1.3.2014 13:53:54   
Penny
Oj, oj :) . Jaz sem že od začetka N na FB, nisem zdaj nikamor ekstra ušla user posted image .

Naš fant lepo raste, 2 tedna nazaj je dobil svoj prvi zobek, par dni nazaj pa še drugega, tako da sta zdaj obe spodnji enkici zunaj user posted image . 2 tedna nazaj sem začela tudi počasi uvajat GH in zdaj že kar lepo je. Nad rižem sicer ni bil preveč navdušen, zato sta mu pa banana in korenček zelo teknila. Ni pa še to cel obrok. Danes je pojedel 20 g korenčka (tehtan svež) in še bi, sem premalo skuhala user posted image . Jutri verjetno sprobam polento. Zgodaj zvečer dobi flaško AM, sicer je pa joška še vedno glavna, čeprav ima naš fant občasne muhe in noče sesat. Me je 2 dni nazaj prav nekaj zbadalo not, sem se že bala, da bom kak mastitis fasala. Spanje smo tudi lepo premaknili na bolj zgodnjo uro in zdaj hodi med 21. in 23, vstane pa okoli 7h, 8h, čeprav zadnji teden ga neki biksa in se zbudi tudi ponoči enkrat (jaz pa zombi). Samo večerno flašo je blo treba dat bolj zgodaj, pa ni več težav, da je pokonci do polnoči ali še čez. Matr, sem smotana, da nisem prej tega pogruntala user posted image . Sicer se pa lepo kotali na trebušček, kontra pa še ne gre tako lepo. Pa ful se že dviguje iz polsedečega položaja. Aja, zadnje 3 dni ful poje in se pogovarja, je na momente prav glasen user posted image .
Še slaba 2 tedna, pa bo star že 6 mesecev user posted image .

Malamut, a se vama tako bolj splača, da sta zamenjala vlogi?

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Septembrcki 2013
3.3.2014 22:43:33   
Cari
No pa se vam še jaz malo javim. Ob 3 malih junakih mi komaj uspe priti do računalnika.
Naš najmanjši zakladek je prijokal na svet ravno zadnji dan v septembru. Je tako radoveden, samo vrti glavico okrog in gleda, gleda, pa vse želi potipati in nesti v usta. Se še polno doji, se še nisem odločila za uvajanje goste hrane. Mislim, da začneva v prihodnjem tednu. mi je tako lepo ko se crkljava .... user posted image . Že pridno telovadi in se zvrača na trebuh in nazaj na rbet, pravzaprav se že kotali in moram že prav pazit, da mi ne pobegne z blazine. Pa spi tako pridno. Gre spat ob 19.00 in takoj zaspi. Se zbidi ob 2.00 da še malo poje in potem spi do 7.00 zjutraj, ko ga zopet prebudi lahkota.

Ker vidim, da ste že pri stolčkih za hranjenje, naša prva dva sta šla v stolček pri 6,5 oz 7 mesecih. Je fino, če otrok že sedi sam od sebe prej. In mi prisegamo na Stoke Trip Trap. Se ga da pri nas dobiti tudi zelo poceni, saj so narejeni v Sloveniji.

Aha, pa tiste, ki že uvajate gosto hrano, res se najprej splača par tednov samo zelenjavo uvajat, sadje imajo namreč raje in potem ne bodo marali zelenjave. Preizkušeno. Pa mi smo pri prvih dveh vedno dali malo hrane za poskusit, potem pa dojenje. Ko mu daš gosto hrano, mora biti lačen - je potem bolj dobra user posted image in mleko za posladek. Če se naš mali naje že mleka, ne bo hotel hrane niti poskusiti. No to so bile moje izkušnje. Bomo videli kako bo pri tem. Že sedaj sledi žlici, kot bi mi hotel vse pojesti user posted image

_____________________________

Cari

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Septembrcki 2013
6.3.2014 12:42:11   
Soncek_32
Živjo!

Se še jaz malo javljam. Mi smo imeli pa kar pestro, 2x v bolnici. Po bronhiolitisu in RSV-ju, smo imeli še virozo oz. potrjeno 6.bolezen.

Ker je že dlje časa full zavračal mleko oz. flašo, sem šla do pediatrinje in po njenem je fant samo malo zbirčen in ko bo lačen, bo pač jedel...da naj se pripravimo, da najbrž tudi goste hrane ne bo hotel. Mleko sem mu dajala samo še v spanju, drugače ni šlo.
Ko pa je staknil 6.bolezen pa sem bila že čisto obupana, ker ni naredil v budnem stanju več niti požirka, niti vode oz. čaja. Saj dehidriral glih ne bi, ker sem mu v spanju dajala. Spet sem šla v ambulanto, voda in kri bp. Je pa bila naša pediatrinja na dopustu in smo bili pri eni drugi, ki je nadomeščala. Ker so bili izvidi ok, nam je dala napotnico za bolnico, če ne bo bolje.
No, pristali smo v bolnici in ko sem spet težila, da noče jesti, so mi tudi tuki najprej rekli, da kao ni važna pot (v spanju), važen je cilj - da lepo napreduje.
Končno sem dosegla, da so ga testirali in imamo potrjeno alergijo na kravje mleko!

Ko smo že full lepo jedli zelenjavo - vse kar smo mu ponudili, je pojedel. Do viroze, ko spet ni nič jedel. Sedaj počasi spet jemo zelenjavo (korenček, kolerabo, bučke), konec tedna mu bom dodala še meso.
A sadje nekatere že dodajate? Meni so "prepovedali" do konec 6.meseca, ampak najbrž mu bom dala že kaj prej. Katero sadje ste dale (jabolko, banano)? Meni je patronažna celo rekla, da lahko dam sveže jabolko - sok jabolka zaradi vitaminov.

Prav jezna sem bila, da te nihče ne jemlje resno... ima mogoče še kdo potrjeno alergijo na KML? Mi imamo tudi alergijo na sojo, tako da tudi s sojinim mlekom, jogurti ne bom mogla nadomeščati. Mogoče kdo iz izkušenj ve kje je največja izbira za alergike na KML?
Saj riževo kašico mu lahko dam, sadne tudi nekatere, kaj dosti več pa še ne vem kaj...:(
Mogoče katera ve, če se dobijo npr. otroški keksi (kot Plazma), le da so brez kravjega mleka? Sedaj samo upam, da alergija čim prej mine!

Jupi, kmalu bo pomlad!!

Sicer pa se iz hrbta na trbuh še ne obrne sam, večinoma se kotali na bok. A vaši že sedijo? Naš ne, v bolnici smo zvedeli, da ima tudi malo zmanjšan mišični tonus - je možno, da bi bilo to zaradi bolezni? Saj kravice je pasel, ampak prav silili ga nismo z ničemer...No, tudi tega nam pediatrinja prejšnji teden ni povedala (ni videla ?), ko smo imeli posvetovalnico. Bomo šli do fizioterapevtke in upam, da z vajami čim prej poštimamo.:)

Lp

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Septembrcki 2013
7.3.2014 17:04:51   
Penny
Jaz uvajam malo mešano iz vseh skupin, čist po svoje, kot se mi zdi, samo da je starosti primerno. Banane in hruške od sadja, od zelenjave korenček, jutri bova bučke prvič, od žit pa je jedel že riž in polento.
Sedi še ne, se pa ful nagiba naprej, če je v polsedečem položaju, pa kotali se v vse smeri (hrbet-trebuh-hrbet).

Nadomestek KML je lahko riževo mleko. Preveri, če ima Alnatura v DM še kaj drugega primernega.

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Septembrcki 2013
23.3.2014 20:50:04   
lollipop07
Zdravo punce,

mi tudi že pridno uvajamo GH...jutranjo kašico zmešam s sadjem (jabolko, hruška, banana) in ji gre kar dobro...poje več kot 100ml...podobno je s kosilom (krompir kombiniram s korenjem, kolerabo in bučkami in dodam malo olivnega olja), ki ga včasih poje ves lonček, včasih se pa namrdne in tudi ust ne odpreuser posted image sem ji dala že 2x piščanca za probat pa ni blo posebnega navdušenjauser posted image z večernimi obroki mamo pa kar boje, ker ima naša mala probleme s spanjem in nikol ne vemo točn kdaj bo šla spat in posledično kdaj jo nafutrat...čez dan spi v povprečju 1,5h vse skupej, ponoči pa sicer (zadnji mesec in pol) okoli 10 ur ampak se vmes 2x-3x hraniva...pokonci nas vrže med 5.30 in 6.00user posted image v stolčku je še nimam, imamo pa kar tistega lesenega, še iz naših časovuser posted image drugače pa telovadi že na polno...obrača v obe smeri, na trebuščku pa že rito tako visok dviga, da imam včasih občutek, da bo stojo na glavi nardila...user posted image
za nadomestek KML res poskusi z riževim, ki ga dobiš tudi v navadni štacuni...
hodiva pa na telovadbo (mami&dojenček) in tamala noro uživa ko kvihtam z njo...katera od vas hodi na kako aktivnost z dojenčkom (plavanje, razvojne vaje...)?

lepo bodite

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?