|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: motnje hranjenja v nosečnosti
11.10.2013 23:47:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Lepi si na koledar škratke za vsak obrok in poizkusi, da bi vsak dan bili vsaj 4je škratki:).


jao, kaj je to cute - I like it user posted image
fensi tale škratek - ni se še rodil, pa že ima svoj plakat z nalepkami user posted image

mogoče bi lahko probala naplest kak set za detece, ko je slabo vreme?
user posted image
user posted image
user posted image

in delaj z ljubeznijo in vednostjo, da bo to nosil, ko pride k tebi na svet. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: motnje hranjenja v nosečnosti
12.10.2013 7:56:29   
saragr
Glede motenj hranjenje kot so bulimija in anoreksija ti ne morem dati nobenega nasveta, odgovore sem na hitro preletela, zato ne vem točno ali ne želiš jesti ali ne moreš, lahko ti samo na kratko povem mojo izkušnjo. V nosečnosti sem izgubila apetit in zato sem v devetih mesecih nosečnosti izgubila dva kilograma od začetne teže. Trudila sem si kuhati, kupovati raznovrstno hrano in vse, ampak sem ponavadi bruhala še predno sem hrano sploh probala. Če še ne do takrat, pa takoj o prvem grižljaju. Tako da sem do četrtega meseca nosečnosti jedla v povrečju enkrat tedensko in še to po kako malenkost, kot je hruška, grozdje, jogurt. Peti mesec se mi je odprl apetiti in sem res ogromno pojedla, vsaki dan po 5, 6 konkretnih obrokov. Šesti mesec pa ponovno problemi, in sem jedla trikrat tedensko po male zalogaje hrane. Pogovarjala sem se s splošnim zdravnikom, ginekologom, prijatelji, ampak nisem mogla rešiti te težave. Da ne govorim o tem, koliko sem bila zaskrbljena za dojenčka, če se normalno razvija ( in ves čas sem imela ta grozni občutek krivde ). Rodila sem v devetem mesecu, dete je imelo 52cm in 3500g in ogromen apetit. So mi pa te motnje neenakomernega prehranjevanja ostale tudi po porodu, jem slabše, v manjših količinah in v večdnevnih presledkih.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: motnje hranjenja v nosečnosti
12.10.2013 11:54:39   
patrino
Mislim, da je vsaka odvisnost huda in, da je nekako večina teh odvisnosti znak naši čustvenih težav, stresa, problemov,strahov, ki jih nekako doživljamo, jih namerno ali nenamerno tiščimo v sebi in se jih po drugi strani skozi različne odvisnosti želimo znebiti.
Sama k sreči teh težav s prehranjevanjem nimam. Imam, pa tako kot prav vsak od nas pač drugačen ventil za sproščanje svojih stresnih težav.
Imam pa že od otroštva kolegico, ki se že od pubertete bori z bulimijo in anoreksijo. Že leta živi v partnerskem odnosu v katerem so se jima rodili 4 otroci. Svoje " odvisnosti" se ni nikoli čisto znebila, še posebej izražena pa je bila v vsaki njeni nosečnosti. Že brez nje, je njej bulimija predstavljala nek ventil za sproščanje in reševanje strahov, v nosečnosti, pa vsi vemo, da smo še bolj občutljive. Malo nagajajo hormoni, malo je odvisno od karakterja in okolja, kako doživlja-š svojo nosečnost in spremembe v povezavi z njo.
Sama lahko mirne duše priznam , da nisem bila rada noseča. To moje spreminjanje telesa mi ni bilo niti malo všeč. Resnično bi najraje vriskala da sem se po porodu rešila mojega velikega bauha, ki me je oviral pri gibanju, in vsakdanjih opravilih. Ker sem po naravi zelo fizično aktivna, neodvisna in hiper mobilna, sem bila v zadnjih mesecih res kar nesrečna. Vendar sem se k sreči znala potolažit in zamotiti z mnogimi drugimi zadevščinami.
Če se vrnem h kolegici, ki ima podobne težave. Sama sem ji enkrat užaljeno rekla, zakaj ne pride k meni, ko ima skrbi in težave, namesto, da objema wc školjko. Pa se je smejala in rekla, da so njene skrbi včasih tako globoko skrite v njej, da jih še sama ne zazna oz. jih njeno telo prej in odreagira pač tako . Pravi, da jo v nosečnosti vedno skrbi za dete, za to, ali bo sposobna biti dobra mati, ali bo sploh lahko še kdaj lepa ob vsem tem nosečniškem spreminjanju...Da ji nekako v večini primerov ne pomaga niti to, da jo pohvali partner, da se komu zaupa, da prepričuje samo sebe. Je pa res , da se ob " dobrih" dnevih zatrdno odloči, da bo ob naslednjem napadu bolj samozavestna in trdna. Včasih ji to uspe, večkrat ne.
Ko jo takole opazujem, vidim, da je stanje bolj umirjeno, ko je nosečnost mimo. Očitno ji res največ stisk in stresa povzroča to njeno telesno spreminjanje v nosečnosti. Verjetno je veliko pač na tem, da se moraš imeti rad. Na zunaj in na znotraj. In če si že telesno nisi všeč, si si težko všeč po duši. Ljudje smo pač še vseeno precej vizualna bitja.

V bistvu ti ne znam pomagati. Napisala sem le svojo izkušnjo, kot opazovalec človeka, ki ima podobne težave kot ti. Mogoče včasih pomaga tudi to, da se ne počutiš tako samega s svojimi težavami. Mogoče je del pomoči tudi to, da se zaveš, da tam nekje na drugi strani mavrice nekdo doživlja podobne stiske kot ti in da nisi ti neko vesoljsko bitje, temveč le eden izmed posameznikov s stisko.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?