|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 17:29:46   
tintin
evo mala žirafa, glede kakovosti mleka...kopirano iz foruma dojenje-mon....
Razumem vašo skrb, da dvomite v kakovost vašega mleka. Ne skrbite! Materino mleko (razen v res zelo zelo redkih primerih, npr. pri anoreksični materi ali zaradi kakšnih hudih bolezenskih stanj) je VEDNO prilagojeno vašemu dojenčku in vedno dovolj kakovostno! Tudi če nekaj tednov ne jeste in pijete dovolj, telo pač črpa iz materinih zalog, ki jih je za to namensko ustvarilo v času nosečnosti.

Človeško mleko vsebuje razmerje potrebnih snovi, ki je najbolj primerno za vašega dojenčka in se tekom in starosti rasti otroka spreminja. Rudninske snovi in vitamini iz materinega mleka se v otrokovem telesu vsrkajo z največjim izkoristkom. Kakovost in sestava mleka se prilagajata iz dneva v dan, iz tedna v teden. Sestava mleka se prilagaja otrokovemu povpraševanju. Če se otrok manj doji, se v naslednjih dneh tvori manj mleka in količina protiteles v njem se močno poviša (če je dojenček bolan in se manj doji) in obratno, če se dojenček doji več, se količina mleka poveča in sestava temu ustrezno prilagodi.

Človeško mleko se spreminja tudi tekom podoja samega. Na začetku priteče t.i. prednje mleko, ki je namenjeno odžejanju otroka in preskrbi s tekočino, nato priteče t.i. zadnje mleko, ki je kalorijsko bogatejše, ima več maščob, beljakovin,, itd... in je namenjeno temu, da se dojenček nasiti.

Ogromno težav glede kakovosti mleka izhaja tudi iz napačnih nasvetov, da naj bi morala mamica po dojenju mleko izčrpati. Tako lahko pride do tega, da ima mama mnogo PREVEČ mleka, zato dojenček zaradi preobilice mleka res lahko popije le prednje, bolj vodeno mleko in posledično ne napreduje pri teži. Da gre za to, najhitreje opazimo stanje v pleničkah, ker imajo dojenčki, ki popijejo preveč prednjega mleka zelo vodeno, zelo tekoče (kot voda) in zelene barve blato.

---
mogoče imaš zaradi črpanja preveč mleka in spije le prednje-vodeno mleko..morda ima zato tudi krčke.


lp!


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 20:37:56   
reza1
Ah to dojenje! Moram tudi jaz malo pojamrat user posted image
v porodnišnici so me "psihiral" da nimam zadosti mleka in moram dodajat, tako da se je mala zredila in sva šle lahko domov. Doma sm si začela potem še črpat, da bi ja imela zadosti mleka, potem sem pa uspela doseč to, da so mi skor joške eksplodirale od preveč mleka in sem pridelala še 2 strije user posted image Ker se je mala dobro zredila, mi je patronažna svetovala, da je ne budim ponoči in si neham črpat. No, naslednje 3 dni sem imela potem spet s.r.a.n.j.e. ker je mleka skor zmankal in je bla mala spet lačna in ni pridobivala na teži. Spet je sledilo črpanje in mleko je prišlo nazaj, s tem pa tudi njena teža. In je spet nisem zbujala ponoči, zdaj je pa popoldne že tako lačna, da je ne uspem nahranit in moram dodajat user posted image Tako da danes probamo spet z zbujanjem ponoči, pa upam da bomo potem uspeli vzpostavit nek ritem dojenja.
Drugače je pa naša mala zelo pridna user posted image Jaz se je sploh ne morem nagledat pa nehat lupčkat user posted image
Pa danes nam je uspelo končno it vozičkat, tako da sem se tudi sama "preluftala" user posted image

Toliko zaenkrat, zdaj grem pa malo počivat, ker nas očitno čaka pestra noč :)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 21:26:05   
tintin
jap, dojenje je UMETNOST in TRDO DELO. To lahko z gotovostjo sama potrdim že tretjič, pa sem oba sinova dojila dolgo - enega 15m, drugega 11m, oba sta bila polno dojena do 6m...ampak pri vsakem otroku sem imela začetne težave...ragade, zastoje mleka,....tokrat pri deklici pomoje še največ komplikacij...ragade, mastitis...jao, res, izkušnje ti tukaj nič ne pomagajo. Tudi mene so v porodnišnici psihirali, da ni dost pojedla oz. pridobila...jaz 1 dan in pol po porodu, valda katera pa ima mleko (konkretne količine) en dan in pol po porodu? Ena sestra mi je rekla, da če ne bo pojedla vsaj 10g, da lahko dajo dodatek...pa sem jih rekla, da sem že dvakrat prej rodila in dojila in da se mi je VEDNO mleko naredilo 3. dan na ful - res, tako da sem vsakič imela strašen naval mleka. Tudi tokrat je bilo isto. Tretji dan so bile moje dojke kot bomba, trde, napete, mala niti ni mogla dobro zagrabit, tako mi je posledično čisto uničla bradavice, da sem krvavela iz njih in imela ragade in mastitis je bil tu. ...Dojit je bolelo kot sto vragov, res bi šla raje 100x rodit....Jaz osebno ne maram črpalke in nikol nisem črpala več kot je bilo NUJNO potrebno - to je bilo pa toliko da sem zmehčala kolobar oz. pomagala odmašit zamašen vod (pa še to nekak mi je bolj pomagalo Weledino olje za dojke - dobi se v mullerju na dojenčkastem oddelku:), ker tole črpanje je začaran krog...najboljše je čimveč pristavljat otročka, čimveč pit (jaz pijem v glavnem DM-jev čaj za dojenje in baby čaj pa roiboss čaj),počivat, ne se psihirat in bit sproščen. Vzet si čas za otročka, tud če si cel dan v postli in samo dojiš. Pogosto pristavljanje pomeni tud na pol ure, če otrok tako želi. Fama, da morajo otroci spat po 3 ure, 4 drugače niso dobro nahranjeni ne velja za dojene otroke, ker je mamino mleko ful lažje prebavljivo kot adaptirano...adaptirano jih "zadane" in spijo kot klade nekaj ur, dojenje je pa poleg tega, da gre za bolj "lahko" hrano še dost crkljanja zraven...vsi moji so se veliko crkljali, Ajda se še toliko bolj ker nima dude. Jaz bi v glavnem svetovala čim več pristavljanja in čimmanj črpanja, nobena črpalka ni tko fajn kot dojenček...na ta način se tudi najbolj ustrezna količina mleka vzpostavi...da ni preveč/premalo.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Novembrčki 2013
13.12.2013 22:54:12   
*zvezdica zaspanka*
glede črpanja: meni so tudi v porodnišnici rekli, da če bo naval mleka prišel malce kasneje, bom pač morala dodajati. no, naval je prišel kar hitro, le da nisem vedela, moje prsi pa so bile iz dneva v dan polnejše in v slabšem stanju (toliko, da mala ni dobila skoraj nič ven). v glavnem, kasneje mi je patronažna svetovala, podobno svetujejo tudi pri La Leche League Slovenija, da si polne prsi najprej dobro segrejem in zmasiram, nato sčrpam okrog 30ml oz. toliko, da začutim olajšanje, in nato podojim. od takrat praktično nimava več težav, če pa slučajno pride kakšen polnejši dan, pa sedaj kar ročno zmasiram zatrdline in izbrizgam nekaj mleka (gre hitreje kot črpalka). dojka ni nikoli čisto prazna, ker se mleko tvori sproti, sčasoma se stanje normalizira ... če črpaš po dojenju, je pa kot da bi otrok naročal še mleka - posledica: več mleka.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Novembrčki 2013
14.12.2013 10:11:30   
*zvezdica zaspanka*
ko smo ravno pri dojenju in težavah ... od včeraj me ponovno bolijo prsi, no, okoli bradavic, bradavice pa so očutljive. vse skupaj se čuti nekako tako, kot bi šel v hribe in te čevelj ožuli, potem pa ti ves pohod riba tisti žulj. mala mislim, da se sicer dobro prisesa. najhuje je na začetku, potem bolečina malce popusti, proti koncu pa je že skoraj neznosno. vseeno ali se dojiva z nastavkom ali brez. pozna katera? kakšen nasvet kako omiliti bolečino? mažem z daktarinom zaradi soora (sicer upam, da je to že ok), včeraj sem uporabila še lanolin, pa (še) ni učinka ...

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Novembrčki 2013
14.12.2013 10:34:10   
reza1
Hvala za nasvete user posted image tole dojenje je res ena umetnost, ko sem že mislila da sem pogruntala "sistem", se mi je vse porušilo.
No, danes smo se ponoči zbujali in jedli na cca 2-3 ure; pa ravno uro nazaj sva se dojili, mala pa že spet gleda in je pomoje lačna user posted image pa kam to daje tak mali škrat?! user posted image

Za boleče bradavice jaz uporabljam ene blazinice (nursicare). Po prvem dnevu je bilo izboljšanje za 50%, zdaj pa zdravljenje malo stagnira, ker je mala skor nonstop na joški in jih nimam zadosti časa gor. Je pa boljše kot na začetku.

Še eno vprašanje mam :) koliko obrokov dobijo vaši malčki dnevno? Pri nama uspe max 7 obrokov na dan, ker eno dojenje traja uro in več user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Novembrčki 2013
14.12.2013 12:02:43   
tintin
moja je ene 20x na dan:) malo heca, ampak včasih se priklopi (zaradi tolažbe.....) za par minut, malo popije in je dobra...na dojenje ne smeš gledat kot "samo" na hranjenje:) dojim pa jaz max 10-15 min na eni strani, včasih samo na eni, včasih na obeh na obrok...kakor je. ponoči pa je 1-2x...čez dan pa ne spi tako veliko, zato je njena edina zabava kakanje in dojenje:)

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Novembrčki 2013
14.12.2013 13:40:12   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: reza1
No, danes smo se ponoči zbujali in jedli na cca 2-3 ure; pa ravno uro nazaj sva se dojili, mala pa že spet gleda in je pomoje lačna user posted image pa kam to daje tak mali škrat?! user posted image
Še eno vprašanje mam :) koliko obrokov dobijo vaši malčki dnevno? Pri nama uspe max 7 obrokov na dan, ker eno dojenje traja uro in več user posted image


haha, to se tudi jaz sprašujem user posted image zadnje dni se skorajda dojiva na 1 uro. se naje, podreva kupček, malce zadremlje, ko že mislim, da spi, pa se zbudi, nekaj časa je dobre volje, potem pa iznenada jok in iskanje. zadnjič sva dosegli rekord - 12x v enem dnevu! user posted image drugače ima v povprečju 7 obrokov na dan, dojiva se 10-30 minut (včasih skupaj, včasih pa se malce zavleče, ker vmes zaspi in se greva previt, kupček podret, pa spet naprej). ampak zgleda, da rabi, ker dejansko je. sem pa malo v stiski, ker se moje prsi ne spočijejo in potem booooolijo user posted image samo ... je pa ful lušno se cartat in dremat skupaj takole po dojenju, ti trenutki mi imajo en poseben čar user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 12:20:40   
Danijeladejan
Hej babnice!Eno vprasanje?Za kaksno zascito ste se odlocle tiste ki se dojite?Meni je ginekologinja omenla tablete Cerezete ali pa mireno.Ima katera izkusnje,da mi malo povete plise in minuse?Malo sem brala o eni in drugi opciji pa se ne morem odlocit kaj bom.Lepo nedeljo vsem :-)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 14:24:48   
tintin
jaz ne bom imela nič oz. kondom. Ne prenašam hormonov...sploh med dojenjem se mi ne zdijo pametna izbira, tud če "kukr" ne prehajajo v mleko.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 15:40:46   
marelcaspelca
Oh, to dojenje....
tudi jaz sem bila vesela, kako lepo nama gre, sedaj pa spet nekaj boli.... ko se mi prisesa, me skeli vse do reber... :/
Jaz jo dojim 10-12 krat na dan. Se pa zelo pozna, tiste dni ko je manj podnevi, smo ponoči na dve uri pokonci....
Je pa mojo malo zadnje 3 noči nekaj matralo... je prejokala 3-4 ure čez noč :( Jaz sem bila psihično čist izmozgana....

Glede zaščite pa-jaz ne bom imela nobene. Bomo tako ali tako kmalu povečali družino.....

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 19:25:19   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: tintin
jaz ne bom imela nič oz. kondom. Ne prenašam hormonov...


same here user posted image sem imela nekaj časa kt, pa mi nisoooo ustrezale, tako da sem rekla, da ziher ne bom spet šla na kt. g sem zadnjič povedala, da sva do sedaj imela kondom in želiva tako tudi naprej. nad izbiro je bila čisto navdušena, tako da sva hitro končali debato o tem. sem pa brala, da naj se med dojenjem ne bi jemalo kt, če že bi se odločila za mireno (blage menstruacije, nobene skrbi z jemanjem tablet), ampak mi ni preveč všeč, da lahko hitro fašeš vnetje oz. tvoje telo zavrne "tujek".

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 21:15:03   
Danijeladejan
Ja to so edine kt ki se lahko jemljejo kljub dojenju ker nimajo nekega hormona.Prej sem jedla kt tablete zdaj pa me te ne navdusujejo prevec ker znajo bit neprijetni stranski ucinki:pade ti libido,slabo pocutje,neke cudne nevmesne krvavitve...Za mireno pa tud,nisem ravno za nek tujek v telesu,bojim se vstavljanja,neprijetnih stranskih ucinkov...nevem nevem.
Drugace pa tud nasa ze zna prespat ponoci pet ur v kosu:-) Panpridna je,res.Ponoci spijo zraven vas?Nasa ja,pa mi ze vsi trkajo po glavi da bo razvajena pa nebo hotla sama spat vec...joooj ce pa je dojencek ki rabi blizino pa se obema je lazje tak ponoci :-)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 21:42:56   
tintin
tud naša zna že prespat lep kos noči...ja, spi isto pri meni (kot vsi dosedaj), tud meni soli pamet moja mami...:S preslišim če se le da.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 21:52:57   
marves
evo sem končno še jaz najdla cajt da se malo oglasim user posted image naš teo je zelo priden samo ponoči je pokonci od 2-5 ur in pol ko zaspi je že dan,jaz nemorem zaspat in tako znam spat sam po 3 ure na dan... user posted image ampak bomo tut to zrihtal.
dojenje joj tole dojenje... je sicer super, pridno je in pridobiva na teži, samo mene bradavice še vedno bolijo.... in še to ga dojim samo sede ker leže se mi zdi da je še slabše... potem pa je kakšen dan že bolje in me ne bolijo tok in potem je nalednji dan spet isto... to me sicer bolijo samo ko se prisesa včasih kar zvezde vidim user posted image no upajmo da bo to hitro minilo... user posted image
krči imamo kapljice in se se krči vseeno kr ornk začel in to večinoma zvečer ali ponoči, sedaj sem pa sprobala dieto brez kravjega mleka in mlečnih izdelkov ter jajc in vam povem da je bilo takoj naslednji dan bolje, zdaj sem pa še kapljice ukinla pa bmo videli kako bo.
popek se nam sicer še ni čist posušil oz še malo rosi, v torek pride patronažna in res upam da bo do takrat popek vredu da se bomo skopali user posted image

zunaj smo tudi parkrat bili samo zadnje dni ko je ta mraz in megla skoz mi ga ni lih za ven vozit... joj kdaj bo spet malo lepše vreme user posted image

no lepo se cartajte, pozdravčke

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Novembrčki 2013
15.12.2013 22:32:42   
*zvezdica zaspanka*
uh, prav sovražim, kako ljudje radi delijo nasvete, dobre ali slabe user posted image user posted image jaz pa bi se rada sama preizkusila v vlogi mame, če bom pa potrebovala nasvet, jih bom pa že vprašala ... ponavadi se sicer razkurim in zagovarjam svoje, se bom pa počasi naučila preslišat user posted image

v glavnem glede razvajenosti - ne bom citirala, ker se mi trenutno ne da it knjigo iskat, ampak ravno zadnjič sem brala o tem, da prvih 6 mesecev otroka ne moreš razvaditi in da so otrokove želje enake njegovim potrebam. skratka, da otrok potrebuje, da se ti odzoveš na njegovo željo/potrebo, saj mu to omogoči, da razvije zaupanje, da je zadovoljen. tako da punce, kar pogumno zagovarjajte svoja stališča - mama najbolje ve kako in kaj s svojim otrokom user posted image

no, en nasvet, ki pa mi je prišel prav pa je, da naj našo malčico obrnem v postelji (kjer je imela prej noge, tam naj bo sedaj glava), ker ni hotela spati v posteljici in smo ponoči imeli žurke, ker se je preveč predramila. odkar sem jo obrnila, spi - zvečer in tudi ponoči zaspi, včasih sicer potrebuje malo cartanja, božanja in prigovarjanja, ampak zaspi. drugače jo zvečer dam v posteljico, ponoči pa potem čisto različno, včasih v posteljico, včasih pa ostane kar pri nama in spimo kot polhki user posted image se je pa zadnje dni začela tako ljubko smehljati, "pogovarjati" in odzivati, da jo je prav užitek gledati zjutraj, kako se dobre volje zbudi user posted image

jaaa, tole vreme je res za nikamor! user posted image prej sva vsak dan hodile na sprehod, sedaj pa ta megla (mraz niti še ni ovira) ...

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Novembrčki 2013
16.12.2013 20:02:48   
mala zirafa
Evo me spet nazaj, končno sem si vzela čas.Naj povem da sem se imela z ženskami specialno, smo se nasmejale in kakšno rekle, pa hrana je bla odlična.
No in za kazen, ker sem prišla skoraj opolnoči domov, sem kuhala z vročino cel vikend.Še pred sodelavkami sem se zaj.. da sem kot Pamela Anderson, seveda so mi joške tolko narasle, da se mi je spet vse zamašilo in to že četrtič grrrr.Bolečine za umret.Še dobro da je lekadol.
Včeraj pa mi je kolegica posodila el. črpalko in edino ta mi je pomagala.Takoj je padla vročina in sem bila boljša.Pristavljam ga koliko se le da pogosto.

Tin tin hvala za članek in ostalim za nasvete. Očitno res nimam dovolj mleka, ker je mali še vedno lačen po podoju. Sklepam po tem ker je jokav in tečen. Pa si vseeno izčrpam kakih 30ml in kljub temu mu dodajam novalac mleko in spije s takim užitkom vse.Od takrat je boljše volje in pomirjen.Očitno sem ga stradala, če se lahko tako izrazim.Zgleda da ga je po rojstvu in kasneje manj rabil in sem ga imela dovolj, sedaj pa so potrebe večje pa ga ni.En deci zanj ni dovolj.

Vozičkamo strogo vsak dan, ko pa imamo tako sonce in skoraj pomladanske temperatureuser posted image Pa pred hišo ga dam na sonce v voziček za d vitamin.

Bradavice, na začetku so tudi mene bolele ko hudič, mi je blo dojenje huda muka, skoraj solze so mi tekle.Potem so se nekako utrdile, pa ne vem koliko pripomore tudi lanolin. sedaj ko sem si črpala s črpalko pa imam spet malo ranjene in me vse skup samo od sebe skeli.
Dobesedno me včasih prime da bi ga samo po flaški hranila.Res je velika umetnost.

Zaščita: zaenkrat se za tbl. ne bom odločila, vsaj dokler še dojim, potem bomo pa videli.O mireni sem na tem forumu čuda brala.Ene so imele res hude težave, druge nič.

Komaj čakam, da ga jutri stehtajo in da mi P pove kako napreduje.Poročam kako in kaj sva opravila.user posted image
Čao

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Novembrčki 2013
17.12.2013 9:14:07   
reza1
Evo me, končno user posted image
V nedeljo smo imeli tako pestro da se mi je skor scufalo user posted image Že ponoči je nikakor nisem uspela zbudit za dojenje, ko pa mi je končno uspelo, je bla priklopljena slabih 5 minut in spet zaspala. Tako ponoči nismo kaj dosti jedli, zjutraj seveda lakota in smo se dojili skoraj cel dopoldan. Popoldne pa smo dobili obiske in mala je spala k mrtva 4 ure v kosu. Potem sva se dojili uro in pol, čez pol ure spet jok in lakota. Jo spet podojim, mala še kar joka, spije DECI (!?) načrpanega mleka, pol ure je blo ok, potem pa spet jok in na joške user posted image Vmes smo se seveda previli ene 3x, ker kaka pa ornk user posted image Tako je bla mala pokonci od 6 popoldan do 2 zjutraj, od tega tričetrt časa na previjalni in joškah :)

No, včeraj pa potem čisto druga zgodba, ponoči sem jo potem zbudila, pojedla, zaspala, čez dan sva se dojili na 2-3 ure in je bla čist pridna, skor nič jokala, razen ko mi je dala "znak" da je lačna al pa za previt user posted image Upam, da bo današnji dan tudi tako dober user posted image Sva namreč prvič sami, ker je očka v službi in čakava na patronažno, da jo pride stehtat. Mam kr mal tremo, ker ne vem, koliko se ji je uspelo zrediti v enem tednu, glede na to, da smo imeli vmes spet težave...

Glede kupčka pa...meni ga še ni uspelo podret user posted image Pa jo imam dosti časa (cca 15min) v bolj pokončnem položaju, pa tud na ramo jo dam in masiram po hrbtu, ampak namesto kupčka je pri nas ponavadi potem samo plenica polna user posted image

Naša mala tudi včasih, ko je bolj nemirna spi pri nama v postelji, potem pa jo prestavim v njeno posteljico. Me je preveč strah spat ponoči zraven nje, ker se bojim da bi jo pomečkala user posted image Spim pa tako ali tako max 5 ur na dan, tako da sem precej utrujena zvečer.

Krčev naša pomoje nima, vsaj odkra ji ne dajeva več plivit kapljic. Danes probam z oleovitom, pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Novembrčki 2013
17.12.2013 21:38:29   
Anonimen
Dober večer babuške user posted image ,

Najprej malo poročam, potem pa vas pokomentiram user posted image . Konec prejšnjega tedna sem imela prvi pregled pri G in je vse super: vse na svojem mestu, tako da je inkontinenca (ki je skoraj čisto izginila) posledica lenih mišic in je potrebna samo redna vaja, šivi se skoraj ne vidijo, tako da lahko začnem z orng telovadbo v telovadnici in spalnici user posted image . Tako smo prvi poskus user posted image že dali čez, vendar sva se na polovici ustavila, ker me je začelo vezati in peči tam, kjer so šivi. Moj dragi je bil zelo razumevajoč in je rekel, da mu že poljubljanje in božanje veliko pomeni in da bo že počakal user posted image . Sedaj bodo potrebni samo redni treningi in rezultat ziher bo user posted image user posted image . Aja, ostalo mi je 3 kg viška, od starejše imam še vedno 5 kg viška (ti ti poredna mami user posted image ), tako da sem sedaj na 58 kg in bi rada do poletja spravila dol vsaj 4 kg, predvsem pa utrdila trebušne mišice in tudi vse ostale, saj mi je sedaj najbolj pomembno to, da sem fit, ne pa to, koliko kg imam. Sem bila namreč čez vikend v eni trgovini in poskušala eno ozko obleko in prišla domov tako zasekirana, da me je moj komaj potolažil user posted image . Zaradi raztegnjenih in švoh trebušnih mišic sem se namreč počutila kot stara mama in potem v trgovini namesto čokolade, po katero sem se odpravila, kupila le mandarine user posted image . Trdo delo me čaka user posted image . Lili je zelo pridna deklica, čez dan vedno bolj budna, predvsem dopoldne, ponoči pa se večinoma zbujamo okrog 1-2h in potem od 5-6h. Zaspi ponavadi ob 9h, je prej zaradi starejše hčerke preglasno, da bi lahko zaspala, je pa takrat že pošteno utrujena, tako da je kar kakšnih 5 minut joka in obvezno nošenje, da se umiri in lahko zaspi. Čas za naju z možem se tako začne šele okrog 21h, sva pa veliko dni tako utrujena, da greva zelo hitro za njima spat, da se odpočijeva. Zelo se trudiva, da bi obe že spali ob 20h, toda nama nekako še ni uspelo. Upam, da se bomo uspeli še bolje zorganizirati, saj sva zvečer oba zares zelo utrujena in nama je vsakih 10 minut dragocenih. No, sedaj vas grem pa še prebrat in pokomentirat user posted image . Nič ne bo, alarm, pa še moj me vabi na masažo stopal, ki jo obožujem user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu reza1)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Novembrčki 2013
18.12.2013 11:55:59   
marelcaspelca
Punce, tudi jaz sem učeraj preživela prvi pregled pri G. Full mi je zanimivo, kako vsak drugače pravi glede akcije po porodu... v P so rekli da strogo ne do pregleda, moj G pa, da po 4ih tednih, če ni krvavitve lahko... Svašta!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Novembrčki 2013
18.12.2013 14:39:58   
Danijeladejan
No jaz pa bi mogla v petek na pregled pa moj nikakor nemore prestavit dela ki ga ma in sem klicala da me prestavi in zdaj mi je rekla naj pridem 15.1 komaj pa se to ni ziher.Joooj!Kaj se tice moje cisce pa en dan ze cisto nic,pol pa spet drug dan.Joj res ni lahko bit zenska :-p

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Novembrčki 2013
18.12.2013 15:08:56   
marelcaspelca
Aja, kar se pa telovadbe tiče... me je moj G opozoril, da če bom zelo švicala, zna met mleko drugačen okus in lahko da ga mala ne bo marala... Js sm pa mislla januarja z zumbo začet....

Kako boste pa ve kaj športale?

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Novembrčki 2013
18.12.2013 18:49:32   
mala zirafa
Bom kar hitra ker mi že stoka iz vozička.
V glavnem je v enem tednu pridobil 550 g user posted image user posted image user posted image Kar ne morem verjet.sva se včeraj tehtala. Predvsem na račun črpanja mleka.Še vedno ga po vsakem podoju načrpam povprečno 50ml.Odkar si črpami in mu dajem po flaški se mi zbudi samo 2x na noč.Dopoldan samo dremlje kako urco, pop. pa na sprehodu, kolikor smo zunaj.To je pa tudi vse.Zvečer gre od 8-9 spat.Kakor kdaj-

Pri G še nisem bla, sva pa probala tudi midva user posted image in ni blo nobenih bolečin ali nevšečnosti, Razen potem po akciji so me brazgotine opomnileuser posted image .Čišče ni več, hvalabogu in upam da M čim kasneje pride.

Tudi mi prejšnjo noč nismo spali oz. bolj malo, non stop je neki stokal, niti ne jokal, tako da je šel mož na kavč spatuser posted image .Ne vem ali je bla luna ali kaj.
Glede trebušnih mišic, pa me zanima kdaj gredo mišice na mesto?Al ije treba nujno delat trebušnjake?Malo sem se polenila in me skrbi kaj bo poleti.

zdaj pa grem, dolžnost kliče


(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Novembrčki 2013
19.12.2013 12:20:44   
*zvezdica zaspanka*
ojla punce, kako ste kaj te dni? ste ze kaj praznicno razpolozene?

jaz imam en problem, pa me zanima, ce katera pozna kaksno dobro resitev: nasa malcica se je prejsnji teden dojila zelo zelo pogosto in narocila se vec mleka. moje prsi so po parih urcah kot kamen, mala pa je z dojenjem spet na stari poti (povprecno 7 obrokov). skratka, kako naj zaustavim tole preveliko proizvodnjo? vcasih jo podojim kar tako, ker moram omiliti pritisk. ker greva kmalu na operacijo, bo tisti dan verjetno zelo malo jedla, moje prsi pa bodo ostale prepolne ... ce si crpam, se mi zdi, da je se huje (si pa iz ene scrpam 90ml ... pa se bi slo). any ideas?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Novembrčki 2013
19.12.2013 12:39:19   
marelcaspelca
Sej za ziher ne vem, ampak js bi si pod vročim tušem zmasirala, tko da vn steče tolk, da ni vozličkov in da nimaš občutka, da ti bodo eksplodirale user posted image

Da se ti ne nardi mastitis.... ne bi si pa črpala v tem primeru... da samo vn steče kar ma za stečt... Ker če boš črpala, boš po mojem samo več naročila. To je moja ideja, vem za zihr pa ne, še nisem mela teh težav....

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Izbira imena: 5 stvari, ki jih je dobro ve...
Ena mama je delila zapis o izbiri otroškega imena oziroma o stvareh, ki bi jih rada vedela, preden se je odločila za otr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?