|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko € za darila???
4.12.2013 8:50:49   
zlatolasek
Pozdravljeni, naslov nekako že nakazuje temo...zanimajo me vaše navade in da se lahko "primerjam" kam spadam, med zelo škrte ali povprečne mamice (med zapravljive mislim da ne nouser posted image )....

Skratrka, koliko zapravite za darilo npr za miklavža za enega otroka?

Primer: ta vikend smo imeli organizirano miklavževanje, kjer smo na vabilu imeli izrecno napisano, da naj bi darila, ki jih bomo prinesli, da jih po podaril Miklavž, bila vredna cca 10€. Ok, seveda se tega držimo, kupim eno res lepo knjigico za cca 11€. In potem pridemo do tega miklavževanja, vsa darila za otroke so lepo zložena na mizi....začudeno pogledamo, ker na mizi so bili samo veliki "paketki". Ok, si mislim, vsak po svoje. Potem pa začne Miklavž delit darila, otroci jih odpirajo in glej ga zlomka, sama uiber draga darila (ber cca 50-100€ tko na uč). V trenutku me zaskrbi, da bo mogoče naš otrok kaj ljubosumen, glede na to, da je dobila "zgolj" knjigico, a se pošteno motim. Naš otrok je tako vesel tega darila, da ostalih sploh ne pogleda, je ne gane. Si rečem HB!

Sedaj sem v fazi izbiranja daril za nečaka in nečakinjo, katerih starši so precej premožni, otroka vedno dobita vse kar si želita in še več, stvari, ki jih dobita pa sploh ne cenita. Kaj kupiti 4 in 6 let starima otrokoma, ki imata vse? Jasno je, da smo mi bolj skromni, pa ne samo zato ker pač trenutno šparamo, temveč tudi zato, ker sva z možem njenja, da sva na ta način svojemu otroku vzgojila tudi neke vrednote.
Meni je 15€ za oba skupaj nekako max, glede na to, da ne glede na to, kaj bom kupila, ne bo pretiranega veselja. Sem tudi že našla nekaj v tem cenovnem okvirju-neke igrače, s katerimi je treba ustvarjat (sama sem bolj pristaš tega da otrok nekaj ustvarja, da uporablja domišlijo).

Kakšen finančni okvir pa imate ve v mislih, ko kupujete za svoje in morda za tuje otroke.

p.s. v kratkem smo povabljeni tudi na RD od sosede, s katerimi nimamo praktično nič stikov, in se mi tudi ne da zdaj nevem kako "ven metat", sploh ker bo ta mesec že tooooliko ekstra stroškov. Ideje za max 10 € za 3 leta????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 9:06:42   
nyna84
Otrokom cena ni pomembna. Pomembna je vsebina.

Pomembno je, da jima kupiš nekaj drugačnega, česar še nimata. Potem ju bo 100 % pritegnilo. Ne glede na ceno.

Npr. če ima nečakinja tono dojenčkov in barbik z vso možno opremo, ji kupi set_ za izdelavo nakita, ali DVD njene najljubše risanke, pa plastelin imajo zelo radi. Punčke na splošno zelo rade ustvarjajo. Zadnjič sem npr. v šparu videla set_ za oblikovanje - komplet različnih škarjic, s katerimi režeš različne vijuge, bleščeče svinčnike, bleščice, ni da ni.

Če nečak že bere (nisi povedala kdo je koliko star), mu namesto avtomobilčka na daljinsko upravljanje lahko kupiš knjigico Prigode kapitana Gatnika. Baje so te knjigice zelo zabavne in jih otroci radi berejo. Prav tako mu lahko kupiš tudi plastelin ...

Tudi mi smo pri darilih vedno v cenovnih okvirjih do MAX 15 €. Se je mogoče treba bolj potruditi pri izbiri, ampak takih daril so ponavadi otroci še bolj veseli. Ker to ni prvi avto s police, ampak nekaj novega/drugačnega.

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 4.12.2013 9:08:39 >

(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 10:33:56   
Nusika35
Zelo težko rečem, da bi se pri obdarovanju obračala ali pa okvarjala s tem koliko bom zapravila za darila. Pri nas je navada da ob koncu leta pač ta mali dobijo darila, ponavadi je to kar za Božička in se med seboj pač obdarimo. Nikakor pa ne zapravljam v nedogled in ne pretiravam s cenami. Za letos je bilo takole. Jaz na vsak način poskušam ugotovit kaj bi radi imeli in potem jih presenetim. Letos bodo na tapeti lego kocke, ker ta mala dva si jih full želita in sem jih dobila zelo ugodno v akciji pri baby centru, naš ta starejši pa bo dobil predvajalnik, saj je skoraj vsaki vikend pri prijateljih in igrajo tam igrice in se mi zdi kul da ga ima tudi on. Tudi to sem dobila v akciji pri babycentru. Za moža pa sem se odločila da kupim eno res toplo kapo in pa šal in tako se mi zdi, da sem prišla zelo dobro skozi. V upanju da bom normalno tudi sama kaj dobila in se že zelo veselim teh praznikov.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 10:55:16   
ronja
Za miklavža ful malo, do 3€/otroka. Pri nas je dedek Mraz glavni, ta malo več prinese, cena daril je pa zelo odvisna od tega, kaj si želijo. Lani mislim, da sva prišla zelo poceni skoz - če se prav spomnim s 25 € oz. še manj - za vse tri:D. Ampak sta si pač želeli take stvari, ki se jih ne da kupit in so jih lahko škratki poceni zimprovizirali.

Letos bojo darila dražja, ker nekatere stvari rabita (mizica za vse 3 je stala 40€, ampak če deliš s 3, je to 13€ na otrokauser posted image ), nekatere se mi zdijo dobre (kitara) in če jo bom dobila polovinko za primerno ceno, jo bom kupila (3/4 ji je prevelika, smo že probali). Pa tamala dobi en didaktični telefon z igricami - seštevanje in odštevanje ipd... ker si želi nekaj takega in ta je stal 16 ali 17 €. pa še kaj se bo našlo in nabralo. Za velike škatle so pa pri nas bolj sorodniki po njegovi strani - midva ne marava plastike in nama niso všeč prevelike igrače, ker jih potem nimaš kam dat in ker se vsaj naši otroci s plastičnimi res zelo malo igrajo in nama je škoda denaja za to. Obstajajo izjeme, radi imata eno blagajno, ampak to je pa to. Plastike tako dovolj dobijo od drugih, ni treba, da še od naju (lego kocke so izjema, pa mogoče kakšna bolj poučna igrača - ala globus, tega obožujeta;). Lani smo res zelo šparali, pa tudi jaz sem bila na porodniški, tako da sem lahko več naredila doma, letos je pa manj časa, zato ne bo vse homemade, ker roko na srce: kupit je res ful lažje in dostikrat celo ceneje...

Sedaj sem v fazi izbiranja daril za nečaka in nečakinjo, katerih starši so precej premožni, otroka vedno dobita vse kar si želita in še več, stvari, ki jih dobita pa sploh ne cenita. Kaj kupiti 4 in 6 let starima otrokoma, ki imata vse?

Midva nečakom ne bova mogla nikoli dati toliko kot jim lahko dajo starši, saj so njihovi starši vsi po vrsti veliko boljše plačani za svoje delo in pač čarat ne moreva, krast pa nočeva:D. Tako da sva se s tem pač morala sprijaznit. Sama sem to kompenzirala z izvirnostjo daril - da sem jim naredila kaj takega, česar ne moreš kupit, vendar se mi zdi, da nečaka ne cenita preveč takih daril, zato se letos nisem toliko matrala in sva enemu kupila ninjago uro (ker je nor na ninjago), ki je stala cca 22-25€ (ne spomnim se natančno) in drugemu bom naredila lego mizico iz lego plošče (ne vem več , a je bila 7 ali 14€) in mizice (10€). Tega vsaj vem, da še nimata...

Mene pri darilih navadno vodi predvsem to, ali mislim, da bo to obdarovancu všeč in ali to že ima. Če sem prepričana, da mu bo všeč, sem pripravljena več dat. Če nisem prepričana, pa manj. Začnem pa vedno kupovat darila že prej, ker sovražim tisto mrzlico na koncu. Denar je omejen, vsekakor, ampak če vidim nekaj, za kar sem prepričana, da bo hit, potem to naredim, tudi če je dražje, razen če je res čez naš budget (je pa res, da ne kupim potem vsem nekaj takega, vsakič komu). Če pa ne vem, potem pa se poizkušam bolj poceni znajt. Včasih pridem skoraj zastonj skozi - do zdaj sta bila nečaka najbolj vesela gusarskega darila, ki je bilo skoraj zastonj... Ampak nikoli ne veš, pač tvegaš, pri otrocih, če jih ne poznaš,ne moreš vedet, pa še če jih poznaš, te presenetijo!

Za rojstne dneve pa navadno dam do max 25€ nekje, tako kot pri teh darilih za novo leto za nečaka - če je zelo fajn ideja, zaparavim toliko, če nisem tako ziher, pa rajši manj, včasih pridem skozi že s par evri in to so dostikrat najbolj posrečena darila. Verjetno zato, ker pri teh moram bit res ziher, da jim bo všeč, da upam dat nekaj tako poceni in je navadno kar veliko dela not vloženega.

Če ne vem, kaj dat, rada podarjam knjige - na sejmih najdem kakšne luštne, ki niso tako salamensko drage in jih nakupim še za razne rojstne dni, da imam kaj na zalogi, če sta slučajno kam povabljeni, pa je treba nekaj na hitro zrihtat. Nekateri so jih zelo veseli, nekateri pa sploh ne.

Sicer pa: R. prijatelijci sem za rd lani naredila torbico v obliki pikapolonice in me je potem poklicala, da se mi je izrecno zahvalila - pa je bila bolj poceni kot knjigica ,ki ji jo je dala tamala letos (ni bilo časa za homemade). Njenemu sošolcu sem naredila domačo igrico, pa jim je bila tudi všeč. Je pa fajn, da je stvar tako narejena, da se potem sprašujejo, ali je domača ali ne... ne da je tako narejena, da se na daleč vidi, da je doma narejeno;).

Pri svojih otrocih: če gre za neko stvar, ki je nad samo igračo (glasbilo, pohištvo...) sem pripravljena dat več. Za samo igračo ne bom dala 40€. Dragih igrač skoraj ne kupujem, izjema je kdaj kaka lesena, ker te so res drage in res lepe, je pa tudi tu 25€ nekje meja, razen, če gre za večjo stvar (mizica in stoli, lesena kuhinjica, itd)... Komaj čakam, da jih bom lahko delala sama:).

< Sporočilo je popravil ronja -- 4.12.2013 11:06:32 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 10:58:35   
Paštetka
Otroci IN odrasli so si različni. Mogoče ti misliš, da ima vse, vendar se vedno nekaj najde kar se določen otrok razveseli. Le poznati ga moraš.

Moja maladva sta stara približno enako kot otroka v tvojem primeru. Mala je frčafela, ki bi imela vse (pa lahko rečem, da ima tudi vse kar rabi in ne rabi), pa še vedno si zmišljuje, čevlje za balet, oblekco za balet … pa sploh baleta ne trenira, ampak vem, da so spet neke finte od sošolk user posted image

Mali pa sam pravi, da ima vse in ne rabi ničesar. user posted image

Lahko tudi povem, da se mali vsako jutro, zelo razveseli škratovega darila: do zdaj so bila to ena mandarina, sporočilce, en krogec čokoladice, eni mini piškotki, jutri bosta dobila bon za palačinke (ideja, ki mi jo je dala uškinamama),...

Tako ti predlagam, da vzameš kakšno malenkost, ker tisti, ki če praviš, da imajo vse so lahko: taki, da mu ne bo všeč niti darilo vredno 100€ ali taki, ki mu bo ravno všeč malo drugačno simpl uporabno darilo, ker ima vso tisto tehnologijo že vrh glave.

Ampak poznati moraš otroka. Recimo mojega otroka (8 let) bi zadovoljila s plastično žogo za 3 € v mullerju, četudi jih ima že za dve košari user posted image . Malo (6let) z monsterhigh ali princess nalepkami.


Nisem pristaš dragih daril, sploh pa ne, da mojim otrokom to nosijo drugi. Drage igrače, tabore si moja otroka kupita sama tako, da šparata denar. Tudi rečeno jima je, da takih daril Božiček ne nosi. Kako bi to izgledalo, da bi vsakomur Božiček prinesel 100€ vredno darilo.


Mi doma recimo tudi dosti beremo. Sploh, ker sta zdaj v fazi učenja tekočega branja. Tako imamo že pravilo, da se vsak dan prebere ena otroška knjiga in pove vsebina. Zato se vedno razveselita tudi kakšne nove otroške knjige.

Eno smo, ker radi ustvarjamo, kuhamo, se igramo brez dragi playstatinov, spisali tudi sami. In ker je taka, da jo lahko vzame otrok v roke tudi večkrat, jo seveda priporočam tudi vam. user posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/zabava-na-izgubljenem-otoku_6347.html

trenutno pa poteka tudi nagradna igra, tako, da je z malo sreče lahko tudi vaša:

http://www.ringaraja.net/clanek/nagradna-igra-zabava-na-izgubljenem-otoku_6354.html


(odgovor članu Nusika35)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 19:30:24   
Lukka
Evo, najprej prilepim iz ene druge teme, kjer so bila darila v igri, zgolj za info kaj bomo kupl:
Pri nas nosijo vsi trije! Miklavž prinese sladkarije, ki jih med letom običajno ne prakticiramo in jih tudi prijazno odklanjamo, če nam jih kdo nameni. Miklavža sem privlekel iz Slovenije, ker ga tukaj mož ni prakticiral.

Na božično noč prinese Božiček. Risanko, ki jo opremi posebaj za našo punčko (ovitek na CD-ju, ki ga sam oblikujem z njeno slikico in nekaj punčkastih figuric okrog nje), potem dobi pa še knjigice, letos bodo tri - ena s pravljicami in dve didaktični knjigi-igrači! Dobila pa bo še pravi zimski kombenizjon in rokavičke, ter kapo Hello Kitty.

Dedek Mraz ji bo za novo leto prinesel pobarvanko in pismo, kako želi, da se obnaša v naslednjem letu, da ji bosta Miklavž in Božiček spet prinesla darila. Ob pismu bo priložena tudi magnetna tablica, kamor bova pismo pripela in ga večkrat v letu pogledala!


Nekako v takem smislu tudi vsako leto, le da so pri nas cene natanko x3! Torej trikratna vaša cena.

Kar se pa tiče obdarovanja ostalih otrok je pa pri nas načeloma takole - ni važno ali je Božiček, Dedek Mraz, rojstni dnevi - vsi otroci dobijo knjigice!
S knjigo pač ne moreš falit! Absolutno ne! Je edino darilo, ki ga lahko najbolj personaliziraš - torej napišeš - za tvoj ta in ta rojstni dan, ali preprosto od Božička tega in tega leta.
Sva pa naletela na kakšne trapaste starše, ki so naju gledal ko idioti, ko sva prinesla knjigo, ker so bolj neumne sorte, ampak sem jih hitro zapru usta. Ko je tista gospa rekla nekaj v stilu - aja knjiga, jah saj teh ima kar velik. Sem rekel, jih bo moral še več imet, da ne bo kot mamica :) Ni treba poudarjat, da od takrat ne gremo več tja a ne? user posted image

Sicer pa kar se tiče daril za družinske člane je pa navada, da kupimo mojim v Sloveniji običajno karto za letalo in kakšne tradicionalne norveške kapice in šale. Njegovim pa plačava gledališki abonma, ali koncertnega za celo leto. Ampak ok, to so le starši in je treba malo več pozornosti...

Prijateljem in znancem tako za mimogrede pa večinoma malenkost, ki pa ne preseže recimo 100 eur.



(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 19:35:55   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Prijateljem in znancem tako za mimogrede pa večinoma malenkost, ki pa ne preseže recimo 100 eur.



Jaz bi tudi imela kakšno malenkost za 100 € ... user posted image

Božičku sem že pisala. Glede na to, da imaš ti do njega veliko bližje kot jaz, ga lahko greš vprašat, kaj sem napisala v svoj seznam želja. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 4.12.2013 19:37:09 >

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 19:47:51   
Lukka
user posted image , ja ampak teh sto evrov pri nas pomeni, kot pri vas recimo 30,40 :)

Božička pa nič ne vidim... Mislim, da še spančka user posted image , zdaj bo najprej Miklavžek prigonil. Hahahaha

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 20:57:23   
patrino
Nekako lahko rečem , da so pri nas otroci kar skromni. Že ves čas prakticiramo, da vsak napiše, nariše pismo, ki ga naslovi na vse tri može. V pismu napišejo in narišejo kaj si želijo, da jim prinesejo ti trije možje in kar je posrečeno, nikoli ne pozabijo na hišne ljubljenčke.Tako imava letos na pukli za nabaviti same posebne zadeve: kaktus, malinov glos, baletne pajkice z luknjami na petah, vosek za rokometno žogo, rdečo, zeleno in modro pastelno barvico ( ostale še kao ima), tiste ta nove gumice za lase, ki dobro držijo ( ??), čokolado Toblerone ( ne uno ta najmanjšo),Švic trak za zapestje, Milka čokolada s kravjim vzorcem(??), srčkaste vitamine za mačka, solni kamen za zajca....Če potegneš skupaj, še ni tako veliko, je pa zamudno vse tole dešifrirati in zbrati na kopico user posted image Aja, pa za atija riževo čokolado in za mami "uno ta črno ne dobro"user posted image

Miklavž ponavadi izbere iz seznama kakšno malenkost in primakne zraven še kakšno suho sadje, Božiček prinese ostalo in če se da doda kakšno družinsko vstopnico za v kakšne terme, muzej ali kaj podobnega, kar porabimo čez nekaj časa.


Seveda pri babicah tudi nosi in tam ponavadi za vsakega po eno igračo in kakšno sladkarijo za povrh. Dedki in babice so bolj zapravljivi in da ne kupujejo kaj zastonj, se vsako leto pozanimajo pri nama preden gredo v šoping.

< Sporočilo je popravil patrino -- 4.12.2013 21:02:34 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko € za darila???
4.12.2013 21:35:45   
malaMravljica
user posted image Milka s kravjim vzorcem je pac Rjava Milka z lisami bele cokolade, je vidno tudi na zavitku.

Nas mali bo od Miklavza dobil otrosko lopato za sneg kidat, Labelo ker ima non stop zelo suho pod usti in mu Labelo pomaga in enega malega cokoladnega Miklavzka. Vse skupaj je bilo tja v 10 eur. To je pravzaprav izhod iz krize, sem mu kupila knjigo o Adventu, ki naj bi jo "dobil" in jo je sam odkril ze predcasno. In knjiga je naceloma zelo dobro darilo, tu nima veze ali so starsi bogati ali revni pac pa kako so kaj pri pameti.
Bozicno darilo pa ne bo kot sem nacrtovala, bo verjetn celada za smucat, ker letos zacenja smucat. Bo pa dobil se od stricev/tet, none. Ne vem kaj, ne bodo pa pretiravali, no tako vsaj upam.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko € za darila???
5.12.2013 3:08:48   
ronja
Jaz bi tudi imela kakšno malenkost za 100 € ...

Podpisuser posted image .

In knjiga je naceloma zelo dobro darilo, tu nima veze ali so starsi bogati ali revni pac pa kako so kaj pri pameti.

Se strinjam - s tem pomislekom, da če je otrok zelo mali ali pa če knjiga zahteva pomoč staršev (kakne s poizkusi), potem ne bo mel otrok nič od nje, če staršem ni za to. Sem bolj previdna zdaj, ker vem, da če je meni in mojim ter obdarovanim otrokom všeč, še ne pomeni, da bo všeč tudi staršem obdarovanca, sam pa tako mali še ne more delat...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko € za darila???
5.12.2013 6:47:07   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

user posted image Milka s kravjim vzorcem je pac Rjava Milka z lisami bele cokolade, je vidno tudi na zavitku.

Nas mali bo od Miklavza dobil otrosko lopato za sneg kidat, Labelo ker ima non stop zelo suho pod usti in mu Labelo pomaga in enega malega cokoladnega Miklavzka. Vse skupaj je bilo tja v 10 eur. To je pravzaprav izhod iz krize, sem mu kupila knjigo o Adventu, ki naj bi jo "dobil" in jo je sam odkril ze predcasno. In knjiga je naceloma zelo dobro darilo, tu nima veze ali so starsi bogati ali revni pac pa kako so kaj pri pameti.
Bozicno darilo pa ne bo kot sem nacrtovala, bo verjetn celada za smucat, ker letos zacenja smucat. Bo pa dobil se od stricev/tet, none. Ne vem kaj, ne bodo pa pretiravali, no tako vsaj upam.

Hvala za pomočuser posted image jo bova lažje našla. Midva sva žal med tistimi, ki zadnje trenutek kupujeva še tisto kar manjka s seznama.

Tudi po moje so knjige super darilo - seveda primerne otrokovi starosti in interesu.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko € za darila???
5.12.2013 8:07:18   
petea
Patrino,
za lažje iskanje in za ''lušte'':
user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 5.12.2013 8:09:20 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko € za darila???
5.12.2013 14:23:48   
josephine27
Če sem čisto iskrena nikoli nisem računala, koliko točno porabim za darila v decembru. V prvi vrsti skušam kupiti nakaj kar je obdarovancu všeč, pa če gre za otroka ali odraslega. Kupujem pač v okviru svojih zmožnosti ampak nikoli si nisem postavljala meja napr, vsem kupit darila do 20 eur. Tako se večkrat zgodi, da za koga zapravim malo več, za koga drugega pa manj. Tudo moja dva otroka bosta letos dobila darila, ki ne spadata ravno v isti cenovni razred samo gre za stvari, ki si ju želita in vem, da bosta vesela, da bosta dobila tisto kar sta napisala, pa čeprav jaz kot odrasel človek vidim razliko v ceni onadva pač tega ne vidita. Pri otrocih je enostavno, odrasli bolj kompliciramo.

_____________________________



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko € za darila???
5.12.2013 15:20:14   
malaMravljica

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Patrino,
za lažje iskanje in za ''lušte'':
user posted image



ha ha, en prvih hecev mojega sinka je bil

Krava dela mu mu
Mu mu dela krava

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko € za darila???
17.11.2014 0:07:28   
Mašaa
Zelo originalna darila

www.fifi.si

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?