|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 10:21:48   
dspela
marusap, čestitke za obrat.

witch, super za lepo opravljen pregled.

Mi pa imamo danes 1 mesec user posted image .....jutri pa prvi pregled.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 10:24:12   
Dorotheia
witch, že drugo posvetovalnico ste imeli? Kako pogosto pa imate vi to?
Mi smo danes imeli šele prvo posvetovalnico (v KR je prva posvetovalnica pač pri 6 tednih) in tudi izgleda vse ok. Mali tehta 4760g (porodna 3220g in najnižja 3130g), kar je baje super. V dolžino pa meri 56cm (ob rojstvu 50cm). Baje tudi ostalo izgleda vse ok. Je najprej nekaj govorila, da bi naju dala na fizioterapijo, ker ga je dala krivo na trebušček in je bil pač tak zvit (jaz res kompliciram, pa je to zadeva, ki jo do sedaj nisem nikoli opazila) in smo potem ugotovili, da ga je pač ona tako čudno dala, ker je potem parkrat ponovila in je bilo vse ok. Tudi glede tega, da glavico daje nazaj - kar sem pač jaz opozorila, da opažam, je rekla, da zdaj, če je samo ob krčkih ali bolečini, da ni to nič takega in da bo natančneje pogledala pri 3 mesecih, ko se ponovno vidimo. In tudi ona je potrdila sor v ustkih in da naj mažem, ter da bo izginilo. Nisem pa najbolj zadovoljna nad samim pregledom (vsaj kolikor sem slišala, da so drugje bili še pregledano), se mi zdi, da si ful ni vzela časa in ful stvari sploh ni pogledala - refleksov sploh nič (baje to dosti gledajo, kako reagira otroček in če ima še te gibe), sluh mu tudi ni pogledala (ker je baje tako opazila, da sliši) - a ni tako, da sluh vedno pogledajo? Pa ne vem no, tako na brzino mi je vse delovalo. Res sem razočarana. A od cepljenja pa lahko na dolgo in široko pove vse. user posted image Ne vem no, jaz sem malo več pričakovala od tega.

Sem se pa zavestno odločila, da se glede hranjenja ne bom več obremenjevala in če bo mali naenkrat pojedel samo 60ml, bo pa toliko prej lačen in se bova spet hranila. Sem drugače mislila, da bo imel slabšo težo. Pa kot kaže, kljub vsem težavam čisto lepo pridobiva na teži.

Opažam, da pa tudi naš malček vse bolj podaljšuje spanec ponoči. Že tako je imel lep ritem - smo se nahranili nazadnje ob 23h in je spal tja do 3h-4h - smo se spet nahranili in je spet spal do 8h. Včeraj je prespal prvič celo noč, ampak imam na sumu, da ker je bil tako izmučen od jokanja prejšnji večer pri hranjenju. No, danes ponoči pa je spal od 23:30 (včeraj mu je nekaj dogajalo) in skoraj do 6h zjutraj brez da bi pisnil. Joj, upam, da tole ni le prehodno in bo tako ostalo. user posted image Bomo videli, kako bo sedaj naprej. Je pa drugače še vedno priden fantek. Vsak dan bolj opazuje in vsak dan se več smeje, tu in tam že poskuša podeliti nasmešek. user posted image Neprecenljivo. Pa je res nekaj na temu kot pravi Elizabeth Stone "Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna. Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa."
Se ne bi mogla bolj strinjati. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 10:56:34   
tashq
bravo za prvo in drugo mini svečko...user posted image
witch:super za pregled...user posted image pa da je vse uredu s popkom..
dspela:dobro opravite jutri pa potem poročaj...user posted image
Dorotheia:vidim,da te spet nekaj skrbi...user posted image sluha pri nas tudi ni pogledala,pa saj ga v P in tako hitro tut ne more bit kaj narobe.sem pa nekje brala o tem,kaj naj bi user posted image "znali" ob določeni starosti:šele pri 4.mesecih naj bi znali lokalizirati zvok.reflekse je pa pri nas pogledala(seveda zelo na hitro,ker so tako "zverzirani",da to naredijo kar mimogrede pa starši sploh ne vemo):da drži palec v pesti,da se prime prsta,če mu ga daš v dlan,refleks hoje(postavila jo je pokonci in je začela "hodit"-to so tudi že v P pogledali),"pasenje kravic",pa nekako jo je vrgla oz. spustila(seveda tudi ujela) pa morajo user posted image stegnit rokice,da se ujamejo(to imamo izgleda še od časov plezanja po drevesuuser posted image ).pa nogice ji je stegnila,verjetno zaradi kolkov,pa prešlatala celo...pa še veliko stvari,ki jih res tako mimogrede naredijo in jih ne razlagajo posebej.sigurno je vse to pogledala,pa potem tudi nekaj vprašanj postavi, o tem,kaj mali že zna.spomnim se edino,da je vprašala za nasmeške.
pa witcin mali je mislim,da mesec dni starejši od tvojega,zato imajo že drugo posvetovalnico.
drugače pa res super za bolj prespano noč!user posted image je takoj svet lepši...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 5.3.2014 10:58:11 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 11:10:17   
Night
witch, se mi je zdelo, da bi to znala bit popkovna kila, ampak nisem hotla nič napisat, da ne bi biksnila mimo ali te kaj prestrašila. Važno, da ga nič ne moti (boli), ostalo bo pa že. Pa super za pridobljene cm in kg! Kako pa to, da imate že 2. posvetovalnico? Mi jo imamo komaj pri 3 mesecih, isto UZ kolkov.

dorotheia, tudi naš prvi pregled je bil bolj na brzino, si je pa vzela čas, da je z mano klepetala o drugih stvareh, ki me sploh ne zanimajo user posted image . Tudi naš daje malo glavico nazaj, sem jo sama opozorila pri pregledu, pa je potem tudi sama rekla, da res, ampak da nima smisla kar takoj v razvojno dajat, ker imajo že itak gužvo in da to do 3. meseca večinoma izzveni. user posted image No, ja ... je pa res, da se to dostikrat popravi samo, lahko pa te potem na naslednjem pregledu da naprej, saj to ni nič takega in se da lepo popraviti tudi kasneje (kolikor sem brala). Super, da se ne sekiraš več toliko za hranjenje user posted image Jaz zdaj polno dojim, nič ne dodajam, pa me je tudi malo skrbelo, ampak ko ga pogledam in vidim okrogla lička in gubice na stegencih, mu zagotovo nič ne manjka user posted image

Naš mali se je pa danes ponoči prvič glasno zasmejal in mi je bilo tako hecno user posted image Smejka se sicer že nekaj časa, ampak potiho ali pa kaj gruli zraven, to je bil pa taprav smeh. Komaj čakam, da se bo tudi meni tako nasmejal.

Kako pa kaj vaš partnerski odnos po porodu? Najin ni ravno najboljši. Dejstvo je, da sem večinoma sama s tamalim, ker ima moj tako službo, zvečer pa ob 22h padem v posteljo. Moj mi skoz govori, da se dejva mal pocrkljat, jaz pa vidim samo še posteljo. O spolnosti sploh ne bi, ker itak še nisva (sem imela ful dolgo čiščo). Vem, da si želi, samo me pusti pri miru. Prej sva kar pogosto in nama je blo res fajn, zdej se pa bojim, da ne bo nikoli več isto user posted image Kr neka otožnost me daje ... Potolažite me, prosim user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 11:16:56   
Dorotheia
ja smotana sem. Res too much kompliciram. user posted image Upam da bom s časom kaj manj. user posted image Drugače bo kriza. Glavno, da lepo napredujemo. Joj, gremo na sončeek. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 12:08:38   
tashq
ups,popravek...sem videla,da ima witch res bolj zgodaj drugo posvetovalnico.v Kr je prva pri 6 tednih,druga pa pri treh mesecih...no,saj so bili tudi G različni pa so verjetno tudi P...user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 13:43:10   
Aeio
Mi imamo posvetovalnico pri enem, treh mesecih. Vmes (pri dveh) pa samo merjenje in tehtanje pri sestrah. Joj, prav fovš sem vam, ki že tako lepo spite. Midva se polno dojiva in se zbuja na 3-4 ure. Je pa še ena bolj zoprna stvar, krči ga dajejo tudi v spanju in se tako zvija in nemirno spi in še z glavico opleta sem in tja pri krčenju. Prav težko mi ga je gledati. Zraven pa jamra v spanju. No, napol joka.

Naš je v prvi posvetovalnici tako jokal, da ga ni mogla pogledat hehe. Je rekla, da je pozabil hodit, v oči ga tudi ni mogla, vse ostalo pa najbrž naredijo res spontano,da mame še opazimo ne.

Bravo za obrat, kje smo še mi. Naš še na trebuščku protestira in se ne pusti prav dolgo. Zelo rad pa telovadi z rokicami. Pa zadnje dni tudi samo z eno rokico udarja igračke nad sabo. Zanimivo.

Lulček: nam je rekla patronažna, da počistimo spodaj tisto belo, ki najbrž ostane od lulanja. Kakor ena mrenica. Ampak ni treba vedno, ko ga previjaš.

Kako pa vaši spijo čez dan? Mi še nimamo nekega urnika, ampak vedno bolj se nakazuje, da postane zaspan okrog 12 in če takrat lepo zaspi, je lahko mir tudi do 2 uri. Ampak to samo včasih.

To je to, pozdravček!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 13:55:18   
tashq
uuuu,saj res....še čestitat sem pozabila za obrat!user posted image je bil s trebuha na hrbet?pri nas se še nič ne nakazuje...je pa večinoma kar rada na trebuhu,včasih tudi tako zaspi...
urnika pa mi spljoooh še nimamo,razen nočnega.včasih spi,včasih ne.je pa edino ponavadi zadnjo rundo pred spanjem,od 17-20,cel čas budna.in že prav nestrpno čaka na papico...user posted image ko jo skopam in če je ne oblečem in pristavim dovolj hitro,je taaaaaak užaljen jok pol.že točno ve,kaj jo čaka po kopanju...user posted image

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 16:10:17   
Dorotheia
Saj res- super za obrat in čestitke! Tudi naš še ni tako daleč. Bo že, ko bo čas za to. user posted image

Kaj smo danes vsi imeli preglede? user posted image

Ja, verjetno je res tako na hitro vse pogledala, da je pač ona že videla, če ima prave reflekse - saj kravice ga je dala pasti (to itak dela že kot en velik, je tudi komentirala), pa za rokice ga je prijela in dvignila. No, očitno je zaenkrat vse ok. Bomo videli pri 3 mesecih, takrat se sigurno že bolj vidi, če bi bila potrebna kaka razvojna ali kaj v to smer. Ne bom komplicirala enkrat za spremembo. user posted image Mi je bilo pa tako zanimivo, ker ni mali nič jokal na pregledu. Mogoče je enkrat malo nakazal, da mu nekaj ne paše, samo ni pa se prav jokal. Bo že pri cepljenju ziher drugače. user posted image

Danes tudi pri hranjenju ne kompliciram, pa je kar začel lepo jesti, očitno ga tudi ne boli več tako, samo zvija se še dosti med hranjenjem - to pa je danes na pregledu komentirala, da je zaradi pomika hrane iz želodčka naprej in da so eni bolj občutljivi oz. to bolj občutijo kot bolečino. user posted image

Night, nisi edina, ki opaža, da partnerski odnos trpi. Pri nama tudi na polno trpi, se mi zdi. Glede spolnosti je pri meni čisto isto kot pri tebi. Moj je hb ful potrpežljiv. Bo pa se res treba pocrkljat čimprej. Jaz tudi pogrešam, samo kaj, ko zvečer samo še posteljo vidim. No, če bo zdaj mali res držal ta tempo ponoči in spal, potem bo super in bova tudi midva imela čas zase.




(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 16:33:39   
witch
dsepla čestitke za en mesec. Pa poročaj jutri user posted image

Pregled mi imamo pregled 1, 2, 3, 6, 9, 12 mesec. Prvega je imel ko je bil star en mesec in tri dni, drugega dva meseca in tri dni. Glede na to, da je naše dete rojeno prvega januarja je kar precej starejši od nekaterih vaših.

Dorotheia pri nas tudi sluha ne prevejrajo. Isto mu ni nič preverjala refleksov. Sem hodila s sestro in nečakom v posvetovalnico in tudi njemu niso tega preverjali. Pa nimamo iste P. S hranjenjem se pa brezveze obremenjuješ. Ker poje koliko mu paše. Naš včasih poje samo 50 ml, drugič spet 110 ml. Povprečje je 100. Pa ga ne silim, niti se ne obremenjujem. Tudi jaz nisem vedno isto lačana.

NIght ja uz kolkov bi se naj delal pri treh mesecih spet, ampak ga je naredila že zdaj. Ne vem zakaj se je tak odločila. Popek pa ni važno če estetsko ne izgleda lepo, važno da ga ne boli. Bravo za galsnega smeheca user posted image
Partnerski odnos ni tak kot je bilo prej. Enostavno utujena sem. S tem da veliko časa preživiva skupaj. Ampak sem včasih tečna, včasih jokasta, včasih padem v posteljo ob 21.00. Se pa trudim, da tudi nekaj časa njemu posvetim. Ko grem kaj na faks urejat glede diplome gre z mano. Malčka dava babici, greva na faks, kakšno pico, vzameva si urco dve za sebe. Otroku nič ne manjka, midva pa tudi rabiva minutko za sebe. Spolni odnosi- jih imava. Recimo 2x na teden, ali manj. Včasih imam jaz željo, včasih pa on. Čeprav me ne sili. Vem da bi on več user posted image

Spanje čez dan je pri nas zelo slabo. Spi po par minutk. Zvečer pa je vijoličen okrgo oči tako je utrujen. Ponoči pa od osmih do enih, naprej pa na tri ure. Se zgodi da spi do dveh, treh ampak zelo redko.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 20:07:31   
marusap
Kako ste se razgovorile user posted image .

Obrat je bil iz trebuščka na hrbet ja. Najprej sem mislila, da mu je slučajno uspel, ampak ga je še parkrat ponovil.

Witch, super za popka. Potem ne bo imel obrnjenega na ven kot Lana. Zgleda kot bi imela en gumb na trebuščku. user posted image

Posvetovalnice pri 2. mesecih pri nas nimamo. Pri enem mesecu pa tudi sluha ni preverila. Pogledala je pa reflekse. Itak gre pa kot po tekočem traku. Tudi če me je kaj zanimalo, sem tam pozabila vprašat. To je pa to, ker si nikoli ne napišem listka. Nosečniški možgani so pa itak čist out.

Mi imamo tudi fajn ritem. Zjutraj vstane ob 8.00, dopoldne se igra in drema. Ob 12ih sledi 2-urna runda spanja. Potem gremo na sprehod in v vozičku zaspi. Ko pridemo domov se umijemo in malo poigramo. V posteljo gre ob 21ih. Potem pa jemo ob polnoči, treh, šestih.

zdaj gremo pa s puncami na pico, njam njam.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: JANUARČKI 2014
6.3.2014 8:07:05   
januar2014
Ooo vidim da ste se preselile
user posted image

Najin dvomesecnik , je po merah za tromesecnika haha. Pediatra mamo zakon.
ponoci spi najpri 6ur,potem poje,previjeva,spi se 3ure. Cez dan pa maloo drema.
Krcev nobenih vec, odkar sem nehala dojiti (bil je prehlajen,vnet ucek,in ni hotel 3dninic kaj dost pojest,meni pa mlekokar usahnilo). Spi pa ze en mesec v svoji novi posteljci, nemara vec spat na zakonski.
Veliko smo zunaj. Moj dragi res veliiiko pomaga, hvala bogu.
Spolni odnosi - vedno boljsi user posted image . Kontracepcija pa zaenkrat se cerazette, ki mi pa ocitno ne odgovarjajo (
M 17dni,prvih 10 zeloo mocna,sploh ponoci, potem pa lih tok da nemorm nikamor brez dnevnega . O mozoljih da ne govorim,groza).


(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: JANUARČKI 2014
6.3.2014 17:31:28   
dspela
Aljaž pridno raste in se redi. Od odpustne teže se je zredil za 835 g in zrasel za 4 cm. Dobil je napotnico za urologa, ker ima povečana jajčka. Sem ga šla naročiti in se je m. sestra, kar za glavo prime...je rekla, da je to normalno, da ima še od poroda povečano...in da tista dr. kar pošilja. Do 3 leta starosti sploh ne gledajo. Datum pa ima 1.9.

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: JANUARČKI 2014
6.3.2014 19:33:57   
Dorotheia
Mi imamo pa vzpone in padce glede hranjenja. user posted image Nočem komplicirat, zato ne bom paničarila. Itak vem, da ga pač tale sor boli oz. peče očitno, ker ful manj je kot prej. Pa kak dan je že boljše in kak dan slabše. Danes je kar kriza, je pojedel ob 6h zjutraj (noč je spet prespal) okrog 120ml. Potem se je dopoldne nekaj bunil vmes, ampak ni hotel nič kaj dosti jesti (mogoče je pojedel kakšne 20ml čez dopoldne) in ob 12h je pojedel spet 100ml. Potem je ob 15h normalno pojedel spet okrog 110ml in ob 17h 60ml. Joj, a ni to premalo? Zdaj če bo pojedel v današnjem dnevu še okrog 150ml bo to to. Aja, pa spil je skozi dan mogoče 30ml čaja. No, saj ni vsak dan tako, samo je občutno manj kot prej in prej. Bom počakala par dni, ker včeraj je recimo veliko več pojedel. A vaši tudi jejo tako različno glede na dan? No, saj kaka na veliko še vedno, tudi lula podobno kot prej (mogoče pikico manj). Je pa še vedno tudi razigran in vse. Samo malo več spi, se mi zdi. No, bomo videli, kako bo jutri. Včeraj je pa kar pojedel čez dan okrog 700ml, še nekaj čez. Ma ja, bomo videli, očitno ga še vedno boli. Pa ne paše mu, če je mleko toplo okrog 37 stopinj. Idealno mu je okrog 30 stopinj, se mi zdi. Upam pa res, da se stanje glede zavračanja hrane kmalu normalizira, ker gre res živcev.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: JANUARČKI 2014
7.3.2014 8:46:08   
witch
čestitke za vse preglede, obrate, smehece user posted image

Dorotheia naš nima sora, je vse normalno. Pa mi je včeraj en obrok pojedel 110 ml, drugega samo 60 ml. Večerni obrok je bil samo 50 ml, potem ponoči 120 ml, naslednji 80 ml. Pa se nič ne sekiram. Pač toliko mu je pasalo. Saj pa raste, se razvija in redi. Kaj pa bom kommplicirala. Tudi ti enkrat poješ dva kosa kruha, drugič samo enega. Brezveze se obremenjuješ. Če bi ga dojila ne bi vedela da je bilo zdaj 50 ml, zdaj 150 ml. Je tak?

Naš malček pa je čisto nor v ležalniku in igralnem centru user posted image neverjetno kaj mu dogaja. Sem vesela da se končno malo zamoti. Smo ok, malček je priden.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: JANUARČKI 2014
7.3.2014 12:34:47   
marusap
Mi pa danes pihamo že drugo mini svečko user posted image .
Še vedno se matrava s sirupom za železo. Že komaj čakam kontrolo, da rečem pediatrinji za kapljice.

Ja pri dojenju si čisto brez "števca" za mleko user posted image . Pojma nimam koliko poje, doji se pa full malo časa (5 minutk, včasih še manj). Po njegovih petih podbradkih pa sklepam, da mu nič ne manjka.

Danes smo bili celo dopoldne zunaj. Smo pol na hitro skuhali, zdaj pa oba spita. user posted image Full mi bo hudo, ko bo šla Lana nazaj v vrtec. Se imamo res super in mi bo kar malo dolgčas.

Sem se pa malo sprostila in nisem več tako zelo paranoična zaradi virusov. Se mi zdi, da se je Bine okrepil in je tudi bolj odporen. Tako da gremo zdaj že na kakšno kavico k babici, prababici. V zaprte prostore (trgovine, restavracije) pa ne hodimo. Zadnjič sem videla v našem nakupovalnem centru eno malo štručko, ki pomoje ni bila stara niti 14 dni. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 9:20:32   
tashq
ooo...
mi smo imeli pa včeraj res čudn večer...zdaj že kar nekaj časa ob petih(približno-pol ure gor dol)je,potem je pa budna,malo čez sedmo se kopa,potem spet je in spat.je v postelji malo čez osem ponavadi.včeraj je bil pa tak joooook že ob pol sedmih in ni čisto nič pomagalo.sem jo po hitrem postopku skopala(to je uživala...),ko sem jo pa oblačila oz. mazala s kremico pa spet tak neverjeten jok,ki ga še nisem slišala.kot bi jo nekaj bolelo.user posted image ko pa je pojedla,mi je pa zaspala med podiranjem kupčka,kar se ni zgodilo že ne-vem koliko tednov.bila je v postelji že malo čez sedmo-eno uro prej kot ponavadi.sem mislila,da bo noč čisto zbrkana pa ni bilo hudo.se je prvič zbudila ob treh,potem ob petih(tega obroka že nekaj časa nimamo)in ob osmih.zdaj dremucka in se s P. igrata,ko pa poje pa gremo ven.user posted image upam,da takega joka ne slišim več....user posted image
gremo pa dons na rojstni dan od P. in N. bratranca-to bo žurka!gremo pa prvič nekam na obisk(niti ni bilo priložnosti,ne da ne bi hoteli),razen babice.
v trgovino še nismo šli,bomo počakali še kakšen mesec.mi je kar smotano,ker smo bili prej kar navajeni opraviti nakupe skupaj.če pošljem lubija sigurno kaj pozabiuser posted image ,če grem pa sama,mi je pa dolgčas....user posted image se rada vmes pogovrjam,kaj je treba kupit,kaj ni treba itd...pogrešam pa knjižnice.prej smo kar izlet naredili iz tega:se je P. igrala ali poslušala pravljice,zdaj pa še malo čakamo.no,pa saj bo kmalu fejst toplo,pa se tudi v knjižnici ne bomo več toliko zadrževali.
papa...user posted image

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 10:45:53   
dspela
marusap, čestitke.

tashq, uživajte.

Iskrene čestitke ob dnevu žena. user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 12:06:39   
dspela
Jaz sem gleda dobila kašno vnetje. Imam rjav izcedek, ki smrdi, zraven pa zvijanje, ko bi dobila M. Kam naj grem...v P ali k svoji G?

Naš je pa to dopoldne zelo priden. Zjutraj, ga je nekaj zvijalo...potem sem ga nesla v dnevno in ga dala ležati na trebuh..malo je godrnjal in zaspal...pa še kar spi..včasih malo stoka vmes..napenja ga...potem pa spi naprej.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 12:43:21   
tashq
saj res,ja...čestitke vsem za danes!user posted image
dspela:mislim,da v P pašemo le 6 tednov po porodu,potem pa k G.drugače pa pokliči...upam,da ni nič hujšega...
jaz imam zdajle 2 dni tudi nek čuden rjav izcedek,samo nič ne boli:pa ne vem,je to od poroda(kar ne verjamem),je to kaj od šivov(sva ravno en dan pred izcedkov sexala;samo tudi ne verjamem),je to krvavitev od KT(vendar je po prvem porodu nisem imela cela 3 leta,kar sem jemala iste KT),M(kar pa tudi ne more bit,ker imam KT)?hm...user posted image no,dokler ne boli,naj bi bilo v redu,ne?

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 14:55:55   
Dorotheia
Se samo na hitro oglasim. No mi smo noč preživeli v pediatrični. Malemu so zdaj ugotovili refluks (kljub temu, da ne poliva). Se mi sicer zdi, da za pediatrično pa res še nismo no. Ampak očitno ni bil samo sor kriv. Ni fora, da naš ne bi hotel jesti - hoče in je očitno lačen, ampak ga med požiranjem (pa ne vedno) nekaj zaboli ali zapeče in se začne jokat in odrivat flaško. Potem pa spet nazaj hoče, ker je lačen. Ima baje refluks. Sem res že parkrat zavohala tak kisel dah pri njemu. Poliva pa hb res ne. Ampak je refluks lahko tudi brez polivanja. Tako, da zdaj izvajamo protirefluksne ukrepe in se mi zdi, da je že malo bolje. Drugače na teži dokaj normalno pridobiva (nič čudnega, ker se z mojim tako trudiva in vztrajava). Danes so nas spustili za vikend domov, v ponedeljek pa se greva spet pokazat in ga bodo še bolj natančno pregledali. No, če bo za vikend lepo jedel in ne bo kakih večjih težav, nas tam ne bodo več zadržali, drugače pa bomo ostali tam. Joj, a to je taka panika ali kako? Ima tudi kateri izmed vaših malčkov refluks? Kaj počnete, da se zadeva izboljša? Našega to očitno res fest boli, ta kislina.
Zvečer grem do kolegice po tehtnico, ker ga moram vsak dan tehtati tudi.


(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 21:04:55   
Night
Dorotheia, a kar v bolnici so vas zadržali? Ali ni ta refluks kar precej pogost? Kakšne ukrepe pa izvajaš? Upam, da se čimprej zadeva uredi in da bo mali zdrav.user posted image

dspela, zgleda, si res nekaj fasala. Pokliči G, saj mislim, da te mora sprejeti.

Spolni odnosi: midva sva zdaj probala dvakrat, pa sploh ni šel noter??! Pa ne zato, ker bi me preveč zašili, ampak ga notri nekaj šteka user posted image Ima še katera podobno izkušnjo?

Spanje: vam vsem spijo otročki ponoči v kosu po 6 ur? Ker naš spi največ 4 naenkrat, potem ko se zbudi pa se zbuja na 3 ure. Če se zbudi prej, mu kar dudo uturim, pa zaleže. Po 7. uri pa postane ful nemiren in začne stokat, se obračat. Jaz potem ob 8h vstanem, ker ne morem zraven spat, on pa spi še kakšne pol urice.
Kako jih pa kaj oblečete za spat? Se vam zdi bodi z dolgimi in pliš pižamica preveč? Imamo 18-19 stopinj v spalnici.

Danes smo bili prvič na obali skupaj. Je bilo polno vozičkov in prav lepo. Komaj čakam, da gremo spet.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: JANUARČKI 2014
8.3.2014 23:31:12   
Dorotheia
Ja, meni se je tudi zdelo malo pretirano, ker so nas kar zadržali, ampak so pri teh malih ful previdni kot kaže + da naš večkrat štrajka pri hrani oz. je lačen, samo ne more jesti (kot kaže ga tako peče ali boli, ko požira). Zato so nas tudi zadržali tam (pa še čisto malo vročine je imel) in bi ostali do ponedeljka, če mali ne bi ravno včeraj lepo jedel in še jaz sem izrazila željo za domov. No v ponedeljek se itak gremo pokazat in če zdaj za vikend ne bo dovolj dobil na teži, potem nas bodi verjetno zadržali tam.
Sva tuhtala zdaj z mojim in ima že od začetka take znake za refluks, dostikrat je bil kako uro po jedi nemiren, ful je jamral v posteljici, pa take zvokce je spuščal in še kaj. Pa od začetka je včasih zmajal z glavo pri pitju in na ta način že nakazoval, da mu ne paše. Ja zaenkrat ga imamo zdaj ful v pokončnem položaju (prej niti ne toliko, tudi hranila sva se bolj v ležečem položaju), posteljica z naklonom, še bolj se trudimo s kupčki in jih še vmes več podiramo. Pa razmišljam, da bi si nehala črpati svoje mleko in mu začela dajati am prav za refluks. Se bom v ponedeljek posvetovala z zdravniki. Kar hudo mi je, naš je na trenutke čisto bogi, četudi ne poliva. Me skrbi, da ima že ranice po požiralniku, ker se tako joka med hranjenjem. Samo včasih pa čisto lepo poje tudi 120ml. Prej smo imeli krizo. Je od 18h in do 21h pojedel samo 70ml, pa bi še, samo je tako jokal, ker ga je bolelo in ni šlo. Je pa čez dan dokaj normalno jedel. Vsaj nekaj. Jaz res upam, da nas v ponedeljek ne bodo zadržali spet tam. Aja, pozna katera še kak dober antirefluksni ukrep? A ni še ena januarka enkrat omenjala, da ima njen dojenček tudi to?

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: JANUARČKI 2014
9.3.2014 15:34:03   
dspela
Mislim, da nisem nič vnetja fasala...ker izcedka nimam več....tistega vonja pa tudi ni več.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: JANUARČKI 2014
9.3.2014 18:06:16   
witch
trgovine midva ga še nisva peljala. V nobene javne zaprte prostore. Razen zdravnik seveda. Pa še nekaj časa ga verjetno ne bova. Joooj jaz sem v začetku januarja šla v baby center in tam vidim dva z čisto mičkenim dojenčkom. Oči nosi lupinico z dojenčkom, mamica pa banjico. Potem pa srečajo znanca in starša rečeta, ja jutri se bomo pa kopali in smo šli kupit banjico. Se pravi je bil dojenček star okrog 14 dni, takrat je bilo največ virusov in obolenj. Hja smo pač različni.

spanje
naš gre spat ob osmih in spi do recimo enih (1x je spal do treh, par krat do dveh). Potem pa spet jeva med tretjo in peto. Pospi še do šestih naprej pa zelo slabo. Stoka, govori in več ne zaspi. Tak da potem okorg sedmih vstaneva.
Oblečenega ga p aimam že od začetka v bodi in bombažno pižamo. Sobo pa imamo kar hladno.

dorotheia držim pesti da se uredi in bo malček boljše.


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?