|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
10.1.2015 19:07:57   
Shana86
Živjo punce. Za nami je težek teden... Dobili smo angelčka user posted image Na pregledu v 11. tednu ni več bilo utripa. Dva tedna pred tem je bilo še vse okej. Tako da sem v torek imela abrazijo user posted image Fizično je okrevanje kar okej, tudi poseg ni bil nič posebnega, sem navajena teh ginekoloških stvari, psihično pa sem sesuta. Toliko sva že dala skozi, da nama je prvič uspelo zanositi, zdaj v drugo nama je hitro uspelo, potem pa takole... Sploh ne vem, če bova še poskušala... Enostavno je bilo vseg aže preveč in me vem, če sem psihično dovolj močna. Zdaj moram itak počakat 3 M, morda se pa do poletja premislim. Me pa gor drži moja punčka. Tak sonček je, neverjeten dobrovoljček... Kot bi vedela, da mi s tem pomaga. Se trudim skrivat žalost pred njo, ampak itak čuti.

Sicer ima pa danes vročino. Možno, da od zobka, dvojkica je tik pred tem, da prebije dlesen. Sicer ima še vedno 4 zobke, že od septembra isto. S hrano in spanjem je še vedno problem. Me pa že en mesec kliče mama, mami in po imenu user posted image Logično, če me vsi kličejo tako. Pokliče tudi atija in teto. Pokaže, kje je smrekica, lučka, številne živali... Ful se hitro uči. Pokaže, kako je velika, papa, bravo, ojoj, kako se smeje in kako kašlja. Veliko razume. Zadnjič sva kuhali in sem ji dala v rokico strok česna. Sem ji rekla, naj ga odloži na desko in je to takoj storila. Vklaplja napo in prižiga luč. Nonstop ceblja, poje in plese. Še vedno je top igrača žoga, sedaj je aktualen fuzbal. Jo moramo držat za rokici, ona pa hodi za žogo in jo brca. In se na glas smeje. Glede hoje je sicer še vedno ziheraš. Sama vstane in počepne, stoji tudi po pol minute in naredi en korak, to je pa to. Pa tudi če se drži z enim prstom, samo da je opora. Uspe ji, da sama pije iz navadnega kozarca, občasno pa se popolnoma zalije user posted image Obvlada pincetni prijem in zelo lepo je npr. kruh, piškot, palačinko.

Šibam, z atijem se kopa.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 10.1.2015 19:16:17 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
   RE: JANUARČKI 2014
10.1.2015 21:03:39   
witch
Shana user posted image user posted image user posted image za zdaj je vse še sveže. Čas bo pocelil rane, pa bo misel na novega dojenčka čisto drugačna. Poznam dve, ki sta se za prvega otročka namatrale, drugi je bil takoj, pa je pri obeh seldil ss. Ena je zdaj že tik pred porodom. Boš videla, da bo s časoma boljše.

Naš fantič je tudi začel se za mano dreti mama. Sem v kuhinji, on pa šiba iz dnevne v kuhinjo in se dere mama. user posted image

Naš je ful previden kar se tiče gibanja. Se je tudi plazil kar nekaj časa za vašimi. Isto bo po moje s hojo. S sprehajalcem prav lepo hodi. Pa ob pohištvu. Se spušča in stoji par sekund. Koraka pa še ni anredil brez nečesa pred sabo.

Se ful hitro uči in ponavlja za nama. Zna povedati kako se oglaša račka, opica, osliček, kuža. Živalce tudi prepozna v knjigi. Naprimer med vsemi igračami najde traktor, pa določeno igračo. Pokaže kako je velik, papa, da nečesa ni, kje ima lulija, noska, ušesa, učke. Vse to najde tudi pri drugih ljudeh. Ve kako delajo indijanci, kako piha veter, kje piha veter, kje je lučka, kje je smrekica. Pokaže kako dela avto. Pa ko vidi igračo s kolesi ali zunaj avto se dere brmbrm kot zmešan. Mi je pa ful posrečen ko ima dudico v ustih pa najde še eno pa jo prinese meni user posted image
Govori kot nor. Mama, baba, gaga, dedi, jezik vrti kot bi jodlal, se mu ati veliko skriva za predmete in naredi bu ko se pokaže in je začel tudi on isto delati pa zraven bu.

Je ful priden otroček. Lepo se sam igra, podnevi lepo spi. Edino noč mu ne gre. ponoči pa jok jok jok. Lepo zaspi, potem pa se ene 4x zbudi. Kakšna noč mine, da ne jeva. Večino noči pa 2, 3x.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
   RE: JANUARČKI 2014
10.1.2015 21:07:16   
Nina33
Shana user posted image user posted image Se pa strinjam z Witch, ko bolečina malo poneha/ko se je navadiš, se bo lažje spet odločit...

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
   RE: JANUARČKI 2014
10.1.2015 23:24:36   
Dorotheia
shana user posted image Drži se!

Evo, jaz že 3 dni preživela v službi. So me itak zasuli z delom, kar je ubistvu ok, da ne razmišljam toliko o malem. Imam potem ob večerih kar krizo no, vsak večer malo pojokam, ker ga tako pogrešam. Res, prav srce se mi trga. V varstvu je malemu super, srečen je, me je sicer vedno, ko ga pridem iskat, ful vesel in kar "steče" k meni, a se vidi, da mu je tam lepo in varuška res lepo skrbi zanj, zato ne kompliciram več (mi je jasno, da pač ne more biti vedno vse po moje in ok, doma bomo po moje, bom furala svojo "politiko", drugje pa kakor pač imajo - mi je res glavno, samo da se ima lepo, da je previt, sit in pocrklan, če to rabi). No, takoj 3. dan v varstvu mi je varuška poslala sms, da je mali naredil prve 3 samostojne korake. Itak sem se spet skoraj zjokala, ker pač nisem bila zraven, ampak pač. Ah ja. Je pa čisto navdušen nad družbo, se s puncami kar zaposli - one pa z njim. user posted image Pa nasploh ni težaven otrok, tako da je zaenkrat njemu v varstvu super, tudi jokal se ni nič kaj. Sem še slišala vsak dan, da še ni videla bolj veselega in srečnega otroka. Pa pomahal je tudi že parkrat. Ko hoče naredi marsikaj. Haha.

Drugače smo tudi ok, zdravi (trkam!) zaenkrat. Zobki še vedno rastejo, samo še ne vem, kje bo ven pogledal. Ga kar matra trenutno, zadnje par noči ga slišim, da v spanju parkrat zajoka, kar je ponavadi vedno preden zobek prebije dlesen. Tako, da samo čakam. Zaenkrat ima 7 zobkov. Osmi pa na poti. No, mogoče jih je več. Bomo videli.

Danes sem mu kupila prve prave copatke oz. čeveljčke. Ima kar široko stopalo in visok nart, tako da že vidim, kako se bomo naletali ob nakupovanju čevljev. Nič mu nisem spravila na nogico, dokler nisem potem odkrila enih toplejših Adidask, ki so mu pa prav sedle na nogo. Ima nogo za Adidaske očitno. user posted image

Malo je edino meni žal, ker se nisem bolj pozanimala o 6-urnem delovniku prej. Zdaj itak računajo, da bom na polno tam aktivna in je to to. Sem pa 100%, da če/ko bova imela 2. otroka, da ne grem nazaj za 8. ur. Ah ja...

Mi naslednji vikend praznujemo. Komaj čakam, čeprav vem, da bo vse na hitro, ker pač med tednom ne bo nekaj časa za razne priprave. Bomo že.

Punce uživajte!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
   RE: JANUARČKI 2014
11.1.2015 20:54:03   
lencyk
Shana objemčki zate in angelčka. Drži se in ne obupaj nad tem, da ne bi spet ratalo. Naj ti tvoj sonček ki je že na svetu polepša dneve.

Pri nas je tudi nekaj novih stvari. Tamala je shodila. Ful mi je čudno, sploh nisem navajena. Ima tudi 12 zobkov. Ne morem verjeti res, čisto prehiteva s temi zobmi.

Sedaj že nekaj časa naredi papa, ploska, pokaže kako je velika, kje ima lase, kje imamo nos, ušesa, popek, zobe, jezik, usta. Da give me 5 in z prstki zna tleskati. Gleda svoje prstke-opazuje svoje telo. Zadnje dni gleda pod bodi svoj trebušček. Res je smešna. Ve kje ima roke in noge. Pokaže da hoče copatke dati gor, če želi hoditi. Pokaže da ji je vroče v nogice. Pozna živali (zebra, žirafa, školjka, rak, riba, kit, pitč, žaba, krava, medvedek, račka, morska zvezda itd.). Pokaže kje so zvezdice na oknu, pipa in voda ki priteče ven, radiator, koš za smeti, brisače, kljuka, wc, wc papir, pokaže kje je morje, kamenčki in palma (imamo sliko kjer je to gor). Veliko ve, celo kuhinjo in stvari iz predalov sva že obdelali. Potem mi da lubčka, včasih se greva z rokicam tako da mi da give me 5 in potem plosk pa spet z obema rokama give me 5 in plosk. Ful je postala crkljiva. Se kar stisne k meni. Objame tudi njene igračke in pokaže moja moja. Prižge tudi luč in jo ugasne. Ve kje je avto in da dela brm brm. Sigurno sem še kaj pozabila.

Sva pa z mojim zadnjič slikala tamalo v oblekci in en trak z rožico dala na glavo. Potem sva pa slikce razvila in naredila vabila za rd. Pa še slikce sva dala razviti malo večje za v okvir, bova dala kot zahvalo, kjer bo zadaj pisalo da se tamala zahvaljuje da so se udeležili rd. tako da komaj čakam vikend. Bomo šele za vikend praznovali, pač dva dni kasneje.

Smo bili pa danes zunaj, sva ji dala gor zimske škornje in je kar vriskala, ker je sama hodila zunaj. Pa gledala svoje čevlje :) Potem sva jo pa še na sneg dala in je bila čist navdušena. Joj, to so res posebni občutki! Potem je šla pa še v dvigala, ponavadi jo neseva in je bila spet čist navdušena. Da sedaj pa lahko kar hodi.

Bušk smo imeli spet polno predno je čisto shodila, sedaj pa niti ne. Sem jo in jo še vedno ful opazujem, da mi ne trešči kam in se ustraši.

Spanje je pa spet nekaj čudno čez dan. Kar jokat je začela ko jo uspavam. Danes je bilo malo boljše. Ponoči se pa včasih tudi zbudi v joku, kot da bi imela nočne more. Jo moram prav zbuditi, da jo lahko potolažim. Ker tudi če jo vzdignem in tolažim še kar joka na polno, ker se mi zdi da še vedno spi. Baje da ko shodijo, da se to lahko začne dogajati. Vsaj kar sem brala na internetu. Potem pa mine. No upam da bo hitro minilo.

Objemčki za vse!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
   RE: JANUARČKI 2014
12.1.2015 15:37:51   
Beat
Shana user posted image kljub boleči izskušnji, ne obupaj nad tem, da boste imeli še kakšnega dojenčka. Vem, da so besede slaba tolažba, ampak čas bo pozdravil rane in zelo zelo držim pesti, da če se bosta odločila še delati na dojenčku, da hitro uspe in se dobro konča.

Vsem, ki so že praznovali 1leto vse najboljše user posted image

Tiste, ki vam otroci ponoči slabo spijo, se zbujajo in bedijo ter niste zagovornice pristopa pustiti otroka jokat, dokler ne zaspi...priporočam knjigo Elizabeth Pantley: Otroško spanje - brez joka v sanje. Ni zdaj to reklama ali kaj, ampak naš fantek res veliko lepše spi ponoči, pa tudi večerno uspavanje ne traja več 1 uro. Tako da za poskusit je user posted image

Dorotheia, glede tega, kar si napisala za varstvo, se strinjam s tem, kar ti je napisala že tashq. Glede svakinje in njenega vtikanja v tvojo vzgojo pa vem, kako ti je, ker meni tašča dela isto, in sem živčna, ko gremo tja, tako da zdaj hodim 1x na mesec za 2 uri in je to to. Lahko ti rečem le naj ti gre njeno pametovanje čez eno uho noter, čez drugo pa ven. Čas bo tako ali tako pokazal, kdo je imel prav.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   RE: JANUARČKI 2014
12.1.2015 16:22:33   
oblekca
Shana močan objem od mene in kot so ti že druge punce napisale, ne obupaj!! Ne vem kaj vse sta dala čez, da sta dobila punčko, a vsaj malo vem kako je, daj sva tudi midva dolgo čakala najinega sončka. Imej pred sabo to, da si sedaj hitro zanosila in verjem, da bo naslednjič vse v redu. Držim pesti zate in ti želim res vse dobro.

Mi smo dobro, mali je začel hodit, to je veselje user posted image . Jutri pa prva svečka, jaz pa vsa raznežena že danes, obujam spomine kako je bilo pred letom dni, gledam slikice in točim solzice...res prehitro je šlo.

Beat super da priporočaš to knjigo, tudi jaz jo imam že nekaj časa doma, ma mi ne rata jo prebrat. Je pa mali začel bolje spat že samo ko sem si jo sposodila user posted image



< Sporočilo je popravil oblekca -- 12.1.2015 16:25:25 >

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   RE: JANUARČKI 2014
13.1.2015 16:17:55   
tashq
Shana86:user posted image Moje sožalje...user posted image

Danes je bilo bolje v vrtcu... Je jokala, ko je morala noter, ampak ni pa jokala, takoj ko me je zagledala, ko sem prišla ponjo. Je vzgojiteljica (oz. pomočnica) nekaj dni sama, ker je druga na bolniški in mora sama poskrbeti za vse otroke. Mi je rekla, da je tamala čisto druga, če ima več časa zanjo-kot danes, ko je dobila pomoč. Me prav zanima, kako imajo to urejeno, ker se meni zdi naporno že, da dve skrbita za 14 otrok, kaj šele ena? Mi je rekla tudi, da ne smejo niti ven, če je sama... Me pa prav čudi, kako sta si tamali različni. Prva je nasplošno zelo velika jokica (bravo, mami, kako govoriš...user posted image ) pa je brez problema se uvajala v vrtcu, tudi prvi dan je že spala. Druga je pa čisti dobrovoljček in zelo "trpežen" otrok pa tak jok, ko se loči od mene. Tudi ati ni bil dober doma, ko sva prišle iz vrtca...user posted image

Mi pa praznujemo v petek in soboto-moramo razdeliti na dva dela sorodnike pa čeprav so samo babici, dedka, teti in stric. Majhno stanovanje...user posted image Joj, sem se ravno spomnila... Prav vsakič pozabim vprašati v vrtcu, kdaj naj tamala v vrtcu praznuje... Upam, da mi jutri uspe vprašati...

lencyk:Tvoja je pa pravi mali genij!user posted image

Pri nas nič kaj genij ne seva ven...user posted image Če nečesa noče več, to udari z roko ali pa po mizi. Je prav super, ko ti trešči po polni žlici hrane...user posted image Zna pa mahati, ko ji rečeš, če gremo pa-pa. Ampak to je potem treba TAKOJ!, kakšno oblačenje neki...user posted image


(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
   RE: JANUARČKI 2014
13.1.2015 17:35:11   
Shana86
Hvala, punce user posted image Je zmagala želja po (vsaj) še enem otročku, tako da greva čez par mesecev v nove boje...

Jaz sem pa ravno danes govorila z gospo, ki bo pazila mojo punčko. Uvajali bomo čez dva tedna, ima pa v varstvu še 4 otročke do 3 let. Joooooj tako me stiska, da bom morala v službo, njo pa pustiti drugim user posted image Ja no, tako mora biti.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
   RE: JANUARČKI 2014
13.1.2015 21:18:21   
Dorotheia
Zdravo punce!

shana, sem vesela, da gresta naprej v nove "boje". user posted image
In verjamem, da te stiska zaradi vrnitve v službo - mene je tudi, pa so me zdaj v službi tako zasuli z delom, da tudi diham težko, kaj šele, da bi pomislila na malega. user posted image Ne, resno, mi je ful lažje, ker vem, da je njemu fajn, da je lepo poskbljeno zanj in sploh ne rabim razmišljat. Edino ob večerih me stiska še vedno, ker sva pač veliko manj skupaj. On pa ni nič kaj občutljiv in je odlično prenesel tale nov "režim". Se pozna edino, ko prideva domov, da hoče biti bolj ob meni, čeprav ni minute pri miru. To je pa to.

Naš tudi ni takle genij kot tvoja pupa lencyk. user posted image

Mi bomo praznovali tudi tale vikend, upam da bo fajn. Bomo kar v soboto s familijo in nedeljo s kolegi. Imamo sicer čisto normalno veliko stanovanje, samo 35 folka še vedno no-go. Pa bo tako bolj sproščeno. Upam samo, da mali ne zboli, ker ima spet zabasan nos.

Nič, treba spat. Že vidim gore papirjev v službi. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
   RE: JANUARČKI 2014
19.1.2015 15:38:49   
witch
Čestitke za vse svečke. user posted image jaaa prav neverjetno je koliko spominov in občutkov pride naprej.
Lansko silestrovo (čez pol noč) sem jokala, češ kaj nama bo to leto prineslo, družinica bomo, končno bova imela otročka. Letošnje silvestrovo (čez pol noč) pa sem prejokala, ker je najin sinko pihal svečko. Pa ko ga gledam kar ne morem verjeti da je že celo leto mimo.

Praznovanje tudi mi smo praznovali na dva dela. V soboto družina, v nedeljo prijatelji. Imamo ogromno hišo, ampak nikjer ni enega prostora kam bi lahko dal 30 ljudi. Tak pač je.

Hodi naš fantič še ne. Govori tu ne. Pokaže pa vsak dan kaj novega. Prav čudim se mu.

Seveda user posted image za vsa uspešna uvajanja v vrtec.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
   RE: JANUARČKI 2014
29.1.2015 8:46:47   
Nina33
Pozdravljene!
Se pozna, da ste večinoma že po službah, je kar zamrlo tukaj. Upam, da ste se vse lepo vpeljale nazaj, da uvajanje "mladičkov" v varstvo teče po planih.
Čestitke vsem "novopečenim" enoletnikom!!!
Pri nas je vse po starem, nismo čisto zdravi, a tudi hudega ni user posted image . Naš najmlajši je bil zdaj ob letu tudi prehlajen, ves zabasan, smo prestavili cepljenje za nedoločen čas, prejšnji teden sem že skoraj klicala, da bi ga pripeljala, ker je bil skor cel teden že skoraj čisto zdrav... pa ga je spet zvilo (radosti starejših bratcev, ki iz vrtca/šole prineseta vse sorte), je v torek zakuhal na 40°C, a je zdaj že skor OK, tudi z nosa ne teče več, kašlja pa še vedno...
So ga pred tedni tudi zmerili, uradno ima ob letu 76 cm in 9900g (čeprav zgleda "daljši" in "težji" user posted image , cunjice nosi večinoma 86, poj pa vedi user posted image ). Čakam, da še druge javite "sveže" mere, da malo seznam posodobim user posted image .
Je pa par dni nazaj naš mališ končno izrazito rekel "mama" user posted image Prej sem bila sicer tudi nekaj podobnega, al se je bolj kot mama slišalo am-mam-mama user posted image Je pa en mucek drugače, našo mačko tako dobro oponaša, da včasih res ne vem al mijavka on al ona user posted image .
Hodi še ne, je ziheraš (kaj mu pa ostane pri dveh starejših bratcih, ki sicer zelo pazita nanj, a vseeno očitno preveč norita okoli, da bi se on upal spustit in odkorakat user posted image .
Še vedno je dober jedec, zdaj sploh, ko je skoraj že vse, kar jemo ostali. Tudi spanje se je na srečo super uredilo, če je kolikortoliko zdrav, prespi celo noč (od cca. osmih, pol devetih pa do sedmih, urca gor ali dol, odvisno od urnika ostalih članov našega kvinteta user posted image )
Eko, toliko na hitro (sem v službi user posted image ), upam, da se še kera javi, da ne bo tema čist usahnila.
Lep dan vsem!

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   RE: JANUARČKI 2014
30.1.2015 11:03:47   
tashq
Uf, jaz pa mislila, koliko strani me bo pričakalo...user posted image

Pri nas je bila tamala tudi prejšnji teden bolna, je bila doma, včeraj je šla spet v vrtec, danes pa zaradi količine snega spet ne. Se raje vse tri doma crkljamo-tudi tavelika je doma...user posted image P. pa itak že komaj čaka, da ati domov pride pa da bosta skupaj kidala...user posted image

Drugače je imela tamala prejšnji teden vnete oči-ji je gnoj ven tekel, smo šli k P po antibiotike in zraven ugotovi še zelo hudo vnetje ušes.user posted image Ni imela pa niti vročine, jedla, pila, spala normalno, razpoložena normalno, uho ni bilo rdeče niti je ni bolelo... Je niti slučajno ne bi peljala k P, če ne bi bile oči vnete...user posted image Je pa malo več kašljala ponoči-eno noč, čez dan pa nič in je P rekla, da je to tudi znak vnetih ušes. Evo, nekaj novega zame-mogoče še za katero od vas... No, smo dali potem dvojne antibiotike skozi...user posted image

Včeraj, ko je šla po enem tednu spet v vrtec, sem spet pričakovala jok zjutraj pa ga začuda ni bilo, samo odkimavanje z glavo-češ, "ne grem noter".user posted image So pa rekli, da ni skoraj nič jokala in da je spala dobri dve uri. Je (hrano) pa "ko ta velik". Gre na bolje počasi s tem jokom...user posted image

Posvetovalnico imamo zdaj naslednji teden. Bi bila že prejšnji teden pa je zbolela takrat...

Je pa zdajle v dveh dneh zelo napredovala v hoji in zdaj že skoraj 100% vedno hodi. Prej je bilo še veliko kobacanja.

Drugače pa nič kaj posebno novega-genija še vedno nimamouser posted image : govori bolj enozložnice oz. bolj samo eno črko- "a", "e", "uuuuu", "am-am", "ala" (hvala), novo je pa "bavo" (bravo). Razume pa že malo več: daj lubico (to zelo rada dela ali pa odkima če noče datuser posted image ), daj bravo-bravo, daj pa-pa, a greš papat (to takoj zdirka v kuhinjouser posted image ), si boš noska obrisala? (vzame robček, ga da na nos pa nardi brrrr z ustiuser posted image -pa potem čisto ponosna, kako si je fino nos obrisala!user posted image )... Se ne spomnim nič kaj več...

Kako ste pa kaj ve in mali?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
   RE: JANUARČKI 2014
31.1.2015 10:54:18   
Dorotheia
Hejla!

Čisto na kratko. Mi smo ok, mogoče imam jaz trenutno malo krize ali kaj vem. Mali me je zadnje par dni dal malo na ignor oz. je veliko bolj atijev (kotra od prej). Verjetno čuti mojo stisko ali kaj? Ne vem no. Upam, da bo to kmalu bolje.
Je pa ena sama hekitka, se mi zdi. Nonstop neko hitenje. Pa utrujena sem za znoret.

Mali je ok, še vedno prehlajen, zato tudi jaz ne vem, kdaj se bomo cepili - sva isto prestavila cepljenje, ker pač ni bil čisto ok. Sva pa imela pregled - mere: 10,6kg in 76cm. Tam pri tistem "posvetu", kaj že vse zna, se mi pa zdi, da sem na 85% vprašanj odgovorila z NE. user posted image Je rekla, da se vidi, da je zelo živahen in usmerjen v gibanje (ona ga je tudi komaj pregledala, tako je bil živahen in ga je vse zanimalo). Pa tudi sicer, ravno genija nimamo. user posted image Hodi še vedno ne, je tudi bolj ziheraš. Je sicer zelo stabilen stoje in hoje ob opori, samo samostojno pa tako tako, ni še siguren.
Najbolj je bila presenečena, ko sem rekla, da še ne kaže s prstom (niti ne z roko). Naš je čisto drugače zvezan očitno. Če mu kažeš nekaj s prstom, gleda tvoj prst in ne zadevo, ki mu jo kažeš. Haha. Pa če ga nekaj zanima, ne bo pokazal proti njej, ampak šel sam ponjo ali stal pod njo in nakazoval, da ga dvigneš (če sam ne doseže). Katastrofa. Vaši vsi kažejo s prstom? Meni se zdi, da naš to nikoli ne bo, ker mi sploh ni tak karatker.

Drugače pa iste zadeve kot sem nazadnje pisala - lupčka da, pomaha ko se mu zljubi (enkrat na teden), am-am, ko je lačen, njam njam ko je nekaj dobro. Mama reče. Razume ko mu rečeš, da naj pride. Odkima, če nekaj ne želi. Lučko prižge in ugasne.
Pa ziher sem še par zadev pozabila (ene so res že samoumevne in potem sploh ne veš več).

Drugače "govori" veliko, samo v svojem jeziku. Zadnji teden je na sporedu "pt-pt-pt" in to nonstop ponavlja. Vsak teden je nekaj drugega. Cel kup enih zvokov oddaja tale naš otrok no. user posted image

Nič šibam kosilo kuhat naprej. Uživajte pupe!

Aja, še kaka nova nosečka na sporedu?


(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
   RE: JANUARČKI 2014
3.2.2015 13:35:22   
witch
Upam, da vam ni pretežko v službah in da je uvajanje otročkov v varstvo dobro steklo. Jaz sem po eni strani vesela da nimam službe, da lahko več časa preživim z njim. Po drugi strani pa mi manjka odrasle družbe, dela, denarja...

Zdravje - hvala bogu (trkam na les) je zdrav. Okrog novega leta je bil par dni smrkav to pa je to.

Gibanje - hodi še ne. Okrog pohištva prehodi levo in desno. Sprehajalca vozi po hiši. Noče pa dati roke in hoditi. Se pa pusti že za ene 10 sekud in ploska, maha, popravlja hrano v ustih.... Drugače pa je hiter po štirih. Aja zadnjič je prišel po stopnicah gor. Na četrti sva ga našla. Jih je še pa ene par. 2x mi je že sam iz posteljice splezal. Pravi raziskovalec user posted image

Govor - mama pa to je to. Drugače pa vse še v njegovi kitajščini. Se je pa zečel prav pogovarjat z mano. Tisto ko me gleda pa vrti jezik neha in čaka da mu odgovorim. Pa telefon si k ušesu daje in govori v njega.

Kazanje s prstom - če mu nekaj kažeš najprej pogleda prst, potem pa išče kaj je zanimivega. Navadno najde. Je imel pa kakšen mesec nazaj, da je on vse s prstom kazal. Zdaj se je pa malo umirilo.

Hrana - je vse. Še vedno ima naraje pire pa omake. Pa juhice so zakon. Pa mandarine in pomaranče. Te pa je kot zmešan user posted image Včeraj je nejkaj štrajkal s hrano. Danes za zdaj kaže boljše.

Spanje - isto kot že eno leto user posted image še vedno ne spi ponoči. Še vedno 2x na noč jeva. Podnevi pa spi recimo uro do dve.

Pluska pa še vedno čakamo. Je že pol leta mimo. Pa me včasih prav zaskrbi, da ne bo spet neplodnostna potrebna...


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   RE: JANUARČKI 2014
3.2.2015 18:17:28   
Shana86
Živjo še od mene! Bom poskusila čim več napisat, preden me tamala ustavi...

Začela sem delat, mala je v varstvu. Kar uredu prenaša, malo zjutraj pojoka in je ne preveč rada (what else is new...). Na srečo jo imam privat in ji naredijo AM, če ne poje dovolj.

Zdravje: zaenkrat super... upam, da zdržimo do cepljenja čez dva tedna.

Gibanje: naredi 4 korake, potem se vrže na tla. Prav vrže user posted image Kot da ji ne bi bilo jasno, da se tako tudi da premikati. Očitno je s kobacanjem zadovoljna. Stopnice so pa sploh top zabava, zlasti za mamico...

Govor: tudi kitajščina user posted image Veliko nje... Nonstop nekaj čeblja, nekih hudih novih besed pa ni. Smo še vedno pri ata, mama, amama, papa in takih.

Kazanje s prstom: je že nekje od 9. meseca ko helikopter s temi rokicami in prsti user posted image Vedno je kje kaj zanimivega za pokazat. Pa tudi včasih raje gleda moj prst, kot predmet, ki ji ga kažem user posted image

Hrana: ah. Ne bo imela 10 kg ob enem letu, mogoče niti 9 ne.

Spanje: ponoči večinoma spi user posted image Nekako 20.30 do 6.30. Pogosto zadnjo rundo, nekje do dve uri, odspi pri nama v postelji.Odkar je v varstvu, tudi opoldne spi 1,5 h, valda user posted image Doma nikoli.

Ah dete kliče...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
   RE: JANUARČKI 2014
4.2.2015 13:34:54   
tashq
Sva s posvetovalnice...
Mere: 75,5 cm in 10820 g.

Je bilo nadomeščanje s strani ene skoraj dobesedno 100 let stare tete...user posted image Sem bila zelo presenečena, ker se je ogromno s tamalo ukvarjala-veliko jo je ogovarjala pa zelo počasi se ji je približala pa najprej ji je lučko pokazala, preden jo je v uho vtaknila pa take...user posted image Sploh nisem navajena tega...Ponavadi je bolj kot po tekočem traku... Drugače sva pa bile kar hitro zunaj, jo je bolj malo zanimalo... Samo pljuča, grlo, ušesa pa če hodi in če čeblja. To je to.user posted image Kilaže (HB) ni omenila, izgleda ni tako "panična", kot naša P. Je tamala že na 90. percentili s težouser posted image , samo pomoje se bo zdaj v tem letu malo manj redila... Lubija malo skrbi, kako bo nadaljevala, samo pomoje zanekrat še ni potrebe po kakšni paniki...

Sem bila včeraj tudi na govorilnih urah. Vzg. pravi, da se je zdaj v februarju čisto obrnila. Januar je bil bolj jokav, zdaj te dva dni v februarju je pa dobila (vzg.) prvi iskren nasmešek in tudi poljubček.user posted image



(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
   RE: JANUARČKI 2014
4.2.2015 15:02:52   
oblekca
Ojla punce!

Witch tudi jaz nima dela in mi je večino časa super, da sem lahko z malim, včasih me pa prime žalost, ker mi manjka delo,menjava okolja, finance.... včasih bi še enega dojenčka...ne vem kako bo, sploh se ne morem nekaj odločit user posted image

Pri nas je akcija cele dneve, mali zelo živahen, hodi ves čas, včasih tudi že teče in se reži na vsa usta user posted image
Ima neko svojo zelo posrečeno govorico, ma res ga je veselje poslušat. Nekatere besede že razumem kaj pomenijo...

Je že skoraj vse, porcije pa take, da se včasih sprašujem če je to zdravo. Ampak drugače je pa jok, če mu dam manj user posted image . Z AM smo zaključili in je na kravjem mleku. Imamo srečo, da lahko dobimo domače...

Zdravi smo, kar mi je super, tudi cepljen je bil. Je pa res zelo velik, ko gledam vaše mere. Pa se čudim, da vsi govorijo kako je zelo velik user posted image Ima 83cm in 11310g.

Kazanje s prstom je tudi redno na dnevnem redu, ma po moje se ni za sekirat če tega ne počne, bo že. Eni prej, drugi kasnej...Če primerjam z eno punčko od prijateljev je začel zelo pozno kazat in sem se takrat kar malo sekirala, ko sem videla da ona pa to že počne. Ampak vse pride.

Se beremo...

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
   RE: JANUARČKI 2014
4.2.2015 20:46:45   
Dorotheia
Hejla punce moje!

Jaz čisto busy v službi. Dejansko samo še hitim in mi je kar malo na bad udarilo. Mali je res dojel, da je zdaj pa to to in zjutraj, ko ga en od naju pelje ne gre več v objem varuški, ampak se samo še bolj oklene v objem. Včeraj in danes sem ga jaz peljala in se me je držal kot klop in ni hotel iz objema. user posted image Še dobro, da se ga da hitro zamotiti z igračami in je potem šibal takoj se igrat. Joka se ne no. Vsaj to. Drugače se mu je malo ritem spanja spremenil, samo mi to ni ok. Namreč v varstvu po kosilu ful spi - imajo sicer vrtčevski ritem, ampak se tudi infividualno prilagajajo otroku. Jih da spat okrog 12h in menda naš včasih tudi po uro govori v posteljici. Potem okrog 1h zaspi in zadnje dni spi tudi 3 ure skupaj. Valda potem zvečer ni tako utrujen. Pa začel se mi je zjutraj zbujat okrog 5h. Avč. Še dobro da ravno tako nekako vstajam, da se uredim in pripravim zajtrk, preden grem v službo.

Drugače še vedno malo prehlajen in malo pokašlja. Imam občutek, da ga tudi grlo boli. Jatz sem itak cela napol bolna.

Drugače pa smo ok. V službi mi je sicer ful fajn, samo bi mi bilo res idealno, če bi delala 6 ali 7 ur. Po drugem otročku. user posted image Jaz moram priznat, da ful razmišljam, vedno bolj, da bi še enega. Lubi ni tako navdušen, ampak mi je pa zadnjič rekel, da če bi še enega, da bi najraje čimprej, da imaš potem mir in si ven iz teh plenic. user posted image Malo moram še delati v službi, trenutno bi bila kar kriza, če bi zanosila zdaj. Še kakšno leto, potem pa bomo videli. user posted image Mogoče kak mesec manj, user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
   RE: JANUARČKI 2014
5.2.2015 8:51:44   
Nina33








user posted image


5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm


6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image


29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image


1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
1.mesec: 4390g, 55 cm
2.mesec: 5310g, 58,5 cm
3.mesec: 6410g, 62 cm
4.mesec: 7140g, 67 cm
5.mesec: 7670g, 70 cm
6.mesec: 8000g, 73,5 cm
7.mesec: 8560g, 75 cm
8.mesec: 9200g, 76 cm
12.mesec: 10100g, 78 cm


2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm


3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image


4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm


5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014


7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63cm
4.5 mesec: 8070g, 66cm


8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image
6. mesec: 70cm
11. mesec: 78,5cm, 10kg+


9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm


12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48cm
9.mesec: 7510g, 70cm


13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5cm
4.mesec: 7840g, 64,5cm
6.mesec: 8680g, 69cm
9.mesec: 9610g, 73cm
12.mesec: 9900g, 76cm


sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image
12.mesec: 11310g, 83cm


15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

lencyk PDP ?.1.2014
user posted image
4.5mesec: 7720g
6.5mesec: 8900g, 69cm
8mesec: 9750g


16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5mesec: 6980g, 64 cm
6.mesec: 8040g, 67 cm
9.mesec: 9200g, 71 cm
12.mesec: 10820g, 75,5 cm


19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.5mesec: 7500g
6.mesec: 8400g, 68cm
7.5mesec: 8900g, 70cm
12.mesec: 10600g, 76cm


x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g


22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran
6.5mesec: 9500g


27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image


28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm
4.5mesec: 6040g, 64cm
9.mesec: 7500g, 68,5cm


5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55cm
2.mesec: 5460 g in 59.5cm
3.mesec: 6890g, 63cm


9.2.2014

Beat PDP 7.2.2014
user posted image , 3630g, 51,5cm
1.mesec: 4860g, 55cm
2.mesec: 6000g, 59cm
3.mesec: 6840g, 62cm
4.mesec: 8130g, 65,5cm
5.5mesec: 9000g, 67cm


13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58cm
2.mesec: 5850g, 60cm
3.mesec: 6400g, 64cm
7.mesec: 8100g, 68cm


14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5cm
3.mesec: 5520g, 59cm, OG 40cm
6.mesec: 6820g, 65cm
8.mesec: 7700g, 68cm




28.2.2014

Banana86
user posted image , 3320g, 50cm
1.mesec: 4770g, 56cm
2.mesec: 5975g, 60cm
3.mesec: 6490g, 62cm
4.5mesec: 7500g, 66cm
6mesec: 8170g, 68cm






user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image









(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
   RE: JANUARČKI 2014
5.2.2015 8:58:34   
Nina33
Oj!
Oblekca, kere mere user posted image user posted image Meni se najin zdi kr konkreten, verjetno zato, ker je drugi bil "gracilen" (no, je še user posted image ), je ob letu imel cca. 7800g in 71 cm user posted image (tko da, Shana, nič "ah", punca je vseeno manj gracilna kot je bil naš pobič user posted image )
Jaz sem po svoje prav vesela, da je moj brez službe in da lahko mirno pustim otroka/e doma... Že tako me je neizmerno vesel, ko pridem domov, da si res ne predstavljam, da bi bil nekje v "tujem" varstvu. In itak sva poračunala, da bi rabil res bajno plačo, da ne bi bili finančno zaradi nje še kej na slabšem, zdaj dobimo kar nekja OD in tut vrtca/šole ni veliko za plačat.
Naj vam zdravje lepo služi in čimmanj snežnih zapletov (samo užitke user posted image )!

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
   RE: JANUARČKI 2014
8.2.2015 21:06:17   
Shana86
Zivjo punce, samo na hitro. Moja frajerka je pred parimi dnevi shodila user posted image In je ful ponosna, frajari in paradira okoli user posted image Starsa pa tudi... Sem ful vesela, da je shodila doma in ne v varstvu.
V soboto pa pihamo prvo svecko user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
   RE: JANUARČKI 2014
11.2.2015 21:53:25   
mala_račka
Živjo punce:)

po dolgem času...pri nas deklica hodi ob opori, šiba naokrog, vendar še vedno ni tako sigurna da bi se spustila - bo že:)

drugače pa je v varstu, mamica v služi že od meseca septembra, tako da smo se do sedaj že kar lepo navadili na našo rutino...seveda je hudo, ampak je potem ko pridem domov vse lepše in skušava nadoknaditi najin čas za 100%user posted image

Smo pa tudi pri nas že pihali 1. svečko in bilo je čarobno...toliko lepih spominov je prišlo na danuser posted image

Drugače pa pri 1. letu meri 71 cm in tehta 7100 g, manekenka ane?:)

Razmišljamo pa tudi pri nas že o še enem user posted image , ampak zaenkrat smo samo pri razmišljanjuuser posted image

Se pa še vedno dojiva zvečer, ponoči in zjutraj. Ponoči še vedno ne spiva, ampak zaenkrat se zbudi SAMO 3x na noč...še nedolgo nazaj je bilo to tudi 10x...potem pa jaz enako zombi!!!

Kar se hrane tiče, očitno res punco skrbi za postavo, saj še vedno poje zelo malo...oziroma večkrat po malem. Pa je tudi ne silim. Očitno ji tako paše. Pač skrbim da dobi vsega dovolj čez cel dan in to je to.

Tako, lep večer, mirno noč in upam, da bom spet kaj več tukaj gor...ponavadi najdem nekaj časa za prebrat vaše dogodivščine, za pisati pa mi zmanjka časa in voljeuser posted image bom v prihodnje bolj pridna - obljubimuser posted image

ŠE ENKRAT VSEM JANUARČKOM VSEEEE NAJBOLJŠEEEEE!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
   RE: JANUARČKI 2014
12.2.2015 19:12:27   
Dorotheia
Zdravo punce!

Evo naš fant je končno čisto zdrav (trkam!) in je danes dobil pikico. Pa je bilo tako hecno, ko sva čakala zjutraj v ZD pri pediatrinji (sva bila prva tam) in sem mu rekla, da mu bo teta dala pikico - pa je začel klicat `te-ta, te-ta` in to ful naglas. Tako je bilo posrečeno slišat res. Sem se itak čisto raznežila in v tistem trenutku mi je šlo prav na jok, ker sem ga morala potem peljat v varstvo, jaz pa iti v službo. Sem res hotela iti z njim malo naokrog. Pa še prešerne volje je bil. Pri cepljenju tudi zajokal ni, samo malo zacvilil, ko ga je zapeklo, potem pa nič več. Itak cela ponosna. Pa zaenkrat nobene reakcije, upam da tako ostane. Je menda možna reakcija 14 dni še zatem.

Drugače pa itak napreduje, vsak dan kaj novega. Od zadnjič je zdaj novo to, da pomaha in reče pa-pa, pa lupčka pošlje z rokico (prej ga je samo z usti dal). Tudi govorno napredoval, vsak dan kaj novega. Najboljši je pa, ko reče "ajs", ko neke zadeve ne sme in se to zaveda. Takrat pa zmaga na celi črti. user posted image Človek kar ne more biti hud nanj.
Hodi še vedno ne, naredi par korakov in se spusti dol. Doma pa je cel čas s sprehajalcem okrog, tako da počasi bo. Meni se nič ne mudi.

Las ima veliko, smo ga tudi že ostrigli, ker so mu šli na oči.
Skratka, jaz sem čisto zaljubljena v tega našega fantka. Pa toliko sreče kot je v njemu, prav ne morem verjeti. Ah, spet sem nostalgična....
No, jaz si z vsakim dnem bolj želim drugega otročka. Samo nismo še pričeli delat na tem. Treba še počakat, moram še malo v službi nadoknadit, drugače bi gotovo že kaj delala na temu.

Nič uživajte!

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
   RE: JANUARČKI 2014
13.2.2015 22:50:40   
witch
Lepo vas je spet brati po dolgem času. Kako so zanimivi tile naši otročki. Vsak po svoje user posted image

Naš fantič še ne hodi. NOče hoditi več s sprehajalcem. Je to prej rad delal pa zdaj se pa vrže na vse štiri in konec. Hodi samo ob pohištvu, pa če da meni rokice. Silim ga ne, vseeno pa vsak dan pridno vadiva. Ker če jaz ne primem za roke on šiba po štirih.

Zadnje dni imamo spet težavo s hrano. NOče in noče jesti. Prav sita sem že tega kreganja za mizo..

Ponoči se še vedno zbuja. Ta teden sem začela ukinjati nočno hranjenje. Res ga ne rabi. Potem pa posledinčno čez dan verjetno noče jesti in se vrtiva v krogu.

Govorno je še vedno nekje na istem. Mama ko se mu zazdi, ko vidi raco ali nekaj nejej podobnega reče gaga, reče teta, sem ga dala zadnjič na gugalnik in rečem da dela guga guga in zdaj ko ga vidi se dere guga. Pa ko je vroče oziroma prepovedano tudi reče as. Neverjetno ponavlja za nama. Vsak večer si v banji sprosi ščetkanje zob. Prstek v usta, z drugo roko raže na ščetko in tečnari. Pa če mu čez dan omeniš da se bomo kopali prvo prst v usta pa govori v kitajščini.
Pove kako se oglaša konj, osel, opica, kuža, kak se sraka dere, zdaj se učiva muco in pujska. Pa verjetno sem še kaj pozabila.

Drugi otroček nam pa še ni namenjen... Upam da bo kmalu.

Mala Shana vse najboljše user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?