|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
24.3.2014 21:40:47   
Dorotheia
mala_račka, kakšen kašelj je pa imela tvoja princeska?

Naš ima suh kašelj. Sicer ne kašlja ful ful pogosto, ampak včeraj je začel, pa je bilo danes pogostejše in včasih kar brutalno za slišat, prav grozno. user posted image Jutri takoj zjutraj pokličem pediatrinjo, da vidim, kaj reče, ker sem jo danes zamudila.
Je pa drugače mali čisto super razpoložen, jedel je ok, vročine ni, nič drugače ni bil razpoložen kot sicer. Skrbi me, da bi se lahko razvilo v kaj več. Upam da ne no. user posted image

Evo, pa me spet skrbi. user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: JANUARČKI 2014
24.3.2014 21:55:57   
mala_račka
Najina user posted image je imela suh kašelj - slišalo se je kot nekakšno "pokašljevanje", včasih pa tudi bolj močno. ampak kot sem napisala je bilo zelo kratkotrajno.
Če je pri tvojem huje, bi na tvojem mestu tudi sama poklicala pediatra. Itak je super, tudi če te samo pomiriuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: JANUARČKI 2014
25.3.2014 9:28:21   
tashq
N. tudi kašlja že nekaj časa,ampak le recimo 3x na dan.pa nosek se ji ponoči zabaše,tako da moramo kar ponoči ali pa zjutraj spucati, pa je potem dobro za cel dan.za to jaz nisem klicala P,ker tudi ni drugih znakov bolezni-vročine,neješčnost,zaspanost....Dorotheia:če tvoj res tako grozno kašlja,potem kar kliči P,da res ne bo kaj hujšega.če ne drugega, te bo pomirila.
ena je spraševala,kolikokrat na dan se lahko čisti nosek s fiziološko.pojma nimam,vem pa,da prevečkrat ne dobro,ker se lahko poškoduje sluznico.je pa seveda potrebno čistit,da lahko mali je in diha (in cuza dudouser posted image ).je najbolje,da vsak najde mero,ki mu odgovarja.jaz bi recimo ene 5x kar čistila brez skrbi.čeprav z muko,ker se N. tako dereeeeeeee pa zviija,ko ji to delam.user posted image samo,če je treba,je treba.
pa ena je spraševala,če se gre lahko v dežju in megli ven.mislim,da ta "prepoved" velja za čisto male(tako kot minus stopinje).zdaj so pa že vsi naši stari več kot en mesec(ali pač?user posted image )pa res ni problema v dežju ven.samo bolj na hitro pač,ker (vsaj zame)ni nek užitek po dežju skakati.pa če lije,jaz sigurno ne bom šla ven,ker tile vozički sigurno niso narejeni za nalive.če pa rosi ali minimalno dežuje pa res ni problema pomoje.
mi smo imeli pregled pri 6 tednih:je imela 4800g in 57,5cm,naslednji pregled pa pri treh mesecih.
zdajle bova midve jedli(oz.N.,jaz sem žeuser posted image ),potem greva pa ven.sončkaaaaaa bi!!!!!!!

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: JANUARČKI 2014
25.3.2014 11:01:59   
witch
Naš fantič je priden. Ponoči spiva zelo lepo in jeva samo še 1x user posted image okrog dveh. Čez dan pa ima svoje dni. Včasih spi lepo in je tudi priden, včasih pa nič je mala zgaga. Včeraj mi je spal 2x po 15 min in 1x pol ure. Med osmo zjutraj in osmo zvečer. Veliko premalo za takega otroka. Potem pa je jokal in jokal.
Ko je spočit in priden se kar zamoti v ležalniku in igralnem centru. Igrače tolče že kar nekaj časa, pogovarja se z njimi. Kar z vsemi štirimi maha in se dere user posted image Najraje pa ima ko ga gledam in mu pojem. Takrat pa je v nebesih. On poje z mano, se mi smeji user posted image
Slini se vsak dan bolj, roke si bo vsak čas pojedel, pa neverjetno kaše jeznik. Non stop ga ima zunaj.
Ja pa zelo sem vesela, da se ni nalezel mojega prehlada user posted image
Njegovega lepotnega pet minutnega dremeža je konec in zahteva družbo user posted image

Lep materinski dan vam želim mamice user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: JANUARČKI 2014
25.3.2014 11:22:12   
Dorotheia
Zdravo punce!

Evo sem klicala pediatrinjo in je rekla, da naj štejem vdihe, ko trdno spi. Da verjetno ni panike, če lepo je in je dobro razpoložen. Sem samo izrazila skrb, ker včeraj je parkrat prav grdo zakašljal in me prav skrbi, da se ne bi razvilo kaj naprej. Tako, da se gremo v četrtek pokazat, ko ne bo bolnih otrok. Če pa bi bilo poslabšanje, pa bo treba it prej. Joj, upam, da bo tole kmalu minilo. Sem brala, da se pri tako majhnih kašelj hitro lahko prelevi v kak bronhitis ali kaj pljučka poškoduje. user posted image user posted image Razmišljam, da bi mu na pljučka dajala kake kamiličine obhladke ali pa bezgove. Sem brala, da naj bi bilo dobro - ve katera kaj o temu?

Je pa drugače mali še kar lepo razpoložen, kar priden. Je zaenkrat tudi še, mogoče čisto malo manj, a še vedno dovolj.
Je pa danes spet spal do 5h, torej je 6 ur v kosu spal. Samo zdaj spet ne vem, ali zaradi prehlada ali smo spet tam, kjer smo bili. Upam da tole drugo. Ker je zadnje dni tudi vmesni obrok vsakič manj pojedel, ker je čez dan lepo obilno jedel.

Včeraj sem imela tasta in taščo na obisku in sta tako pametovala glede malega, da sem bila potem še cel večer živčna. Grrr.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: JANUARČKI 2014
25.3.2014 14:26:35   
oblekca
Čestitke ob materinskem dnevu user posted image , jej kako lep dan je danes user posted image !

Tudi mene tašča in tast spravita ob živce, a na srečo prideta zelo poredko user posted image in smo res v miru in se imamo lepo. Takrat ko pa prideta, pa poskušam ignorirat kar ne paše, ampak mi največkrat ne uspe najbolj...

Punce kako se kaj prehranjujete, kaj kuhate? Jaz vedno eno in isto in mi res ne gre več. Zajtrk vedno kruh in sirni namaz ali marmelada, sploh nimam ideje kaj drugega bi lahko. Kosilo je še kar ok. a tudi to se ponavlja...večerje pa katastrofa, res večina kar isto kot zajtrk ali pa kakšna šunka. Sem prav slabe volje bila včeraj in moram malo reda naredit. Predvsem zaradi otroka se mi zdi, da bi bilo to res potrebno.

Uživajte ta dan!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: JANUARČKI 2014
25.3.2014 21:58:28   
Night
Jaz sem pa včeraj zvečer morala dati dodatek in sem bila tako žalostna. Ko končno mislim, da je dojenje lepo steklo, se spet vse obrne user posted image Čez dan ni skoraj nič pojedel, kar odrival se je stran, mahal z rokami, zvečer pa seveda lačen in skoraj nič mleka ... Pa je spil potem 40 ml dodatka. Danes je čez dan jedel malenkost bolje, zdaj je spet spil dodatek in zaspal. Sem že mislila, da ne bom nikoli več dala dodatka, pa očitno ga bom še morala. Pa v eni dojki imam vedno več mleka kot v drugi. Tam, kjer sem imela enkrat zamašene mlečne vode, se vedno tvori manj mleka in se vedno boriva na njej.

Ponoči kak dan zelo slabo spi in se zbuja na 2-3 ure, večinoma pa prespi kakšen obrok in spi 5-6 ur v kosu. Danes sem se prav naspala, kakšen dan sem pa kot zombi. Včasih zjutraj mislim, da ne bom preživela dneva, potem pa spijem kavo in je bolje. Se tolažim, da bo minilo.

Naš v ležalniku sploh noče bit več, kar jezi se na igračke, mu je pa lepo v igralnem centru ali posteljici, nad katero ima mobil. Kravice kaj pasete? Koliko časa na dan naj bi bil na trebuhu? Naš ni ravno navdušen nad tem položajem, ampak ga probam dat dvakrat na dan, da malo trenira mišice.

oblekca, jaz za zajtrk jem jajca s kruhom ali kosmiče s kakšnim rastlinskim mlekom. Za večerjo skuham včasih polento, včasih ne jem nič, včasih pečen krompir iz pečice ... Če ješ mleko in to, lahko spasiraš skuto z banano ali pa ješ jogurt s kakšnimi kosmiči, semeni. Za kosilo jem ribo, kakšne polpete, zelenjavne juhe, enolončnice, njoke, torteline. Se trudim, da jem zdravo in raznoliko, ampak ne uspe vedno, poleg tega pa pojem premalo mesa.

Smrdeče blato opažam jaz že nekaj časa, tudi vetrove. Po moje je to normalno, noben drek ne diši user posted image . Glede teže ti ne znam povedati, ker imamo šele pri 3 mesecih pregled.

tašče in tasti: imam srečo, ker so moji ok, pa tudi prepogosto ju nimam na obisku user posted image Do zdaj nisem od njiju dobila nobenega nasveta, če pa bi bilo kaj, pa vem, da bi bilo dobronamerno. Moj nasvet bi bil, da se probajte čim manj sekirat, čeprav vem, da je težko, ko ti nekdo soli pamet.

mala_račka, nisem slišala, da dojenčka ne bi smeli peljati ven v dežju. Mi smo našega prvič peljali ravno v dežju, saj je bil skoz dež takrat, res pa da za kratek čas in je bil itak pod prevleko, tako da mu je bilo prav lepo. Jaz ga peljem, če npr. rosi, če pa zliva, pa itak ne. Megle pa pri nas v vsem tem času sploh še nismo imeli ...

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 8:06:44   
witch
Dorotheia ti si zadnjič spraševala glede hranjenja. Evo sem si včeraj malo zapisala. Jedla sva ob 20.00 100 ml, 1.30 130 ml, 6.00 130 ml, 9.00 120 ml, 12.30 130 ml, 16.00 100 ml, 18.20 60 ml

Blato
tudi našega zadnje dni dajejo vetrovi. Blato je tako kot je bilo in isto smrdeče.

Kravice
paseva, vendar se tudi pritožuje. Včasi pa je priden.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 8:52:58   
tashq
bom začela s kakcemuser posted image :se ni nič spremenilo od začetka.je fejst tekoče z mini koščki rumene barve.vetrove ima tudi že od začetka.sem P vprašala zakaj,pa pravi,da je to zrak,ki pri kupčkih ni šel ven.samo ne razumem:na začetku smo mi res imeli probleme s kupčki pa so bili vetrovi,zdaj pa že dolgo lepo podira kupčke pa je isto...user posted image kaka pa še vedno ene 6x na dan.jaooooo....sem upala,da bo vsaj ponoči nehala kakat pa ni nič še s tem...user posted image
kravice:joj,še dobro,da ste me spomnile...zadnje dni sem kar pozabila na to...user posted image prej pa tudi ni imela neke želje po tem,ji je še kar naporno.
tašče in tasti:jaz imam na srečo uredu...če bi mi pa kdo pametoval bi pa samo kimala pa si svoje mislila...druga je,če prosiš za pomoč ali pa ti nekdo res soli pamet in misli,da sam najbolje ve...jaooo,to bi me pa res pogrelo...user posted image
je bila pa par dni nazaj pri meni kolegica (prvič, odkar sem rodila) pa je rekla,da je škoda(!!!!),ker imam zdaj dve punčki,da je veliko lepše,če imaš parček.mislim,da mi je kar para šla iz ušes ven!!!user posted image

papauser posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 26.3.2014 8:53:53 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 8:52:59   
Dorotheia
Zdravo punce!

Mi smo pa danes spali od 23h do 7h zjutraj brez zbujanja. user posted image
Je pa tudi s kašljem ok in sem prav vesela. Se greva pa jutri vseeno preventivno pokazat, da mi preveri vdihe in utrip in ostalo.
Je pa tak smejko, včeraj se je cel dan smehljal. Pa fuuul je živahen, z nogicami in rokicamo miga, takrat ko mu dogaja, da bi kar nekam poletel. user posted image

witch, hvala za info glede vašega hranjenja.

Glede mojega prehranjevanja ne bi izgubljala besed. user posted image Jem ful premalokrat, jem pa tisto, kar mi paše. Za zajtrk jem ali kak rogljiček, ali si naredim kak sendvič ali pa mlečni gres (to mi ful paše od poroda). Potem pa dostojna kosila šele zadnje 14 dni jem, prej ni bilo časa kaj dobrega skuhat, sem si velikokrat kaj naročila. Za večerjo pa spet odvisno, jo včasih tudi preskočim ali pojem kak jogurt, ker mi velikokrat sploh ne paše jest. Čudna sem ja.

Kravice pa tudi mi pasemo. Pa odvisno, kako pogosto. Kak dan tudi pozabim ga dati na trebuščka. Pa par minut zdrži čisto lepo in se FUUL dviguje že - zadnje dni opažam, da se že z rokicami oprime in dvigne že zgornji del trupa in gleda naokrog. Včeraj sva z mojim samo debelo gledala. Ful je močen. Tudi v nogah. Sem pa brala nekje, da naj bi dojenčka (samo ne vem od kdaj naprej) dajal na trebuščka vsak dan kake 5 min. Samo to itak prilagodiš otroku, so si tako različni med sabo - enim je fajn in so radi dlje, drugi pa spet manj.

Imamo pa tudi mi smrdeče blato, pa se nekako s tem ne obremenjujem. Dokler ni kake čudne zadeve med blatom ali čudne barve + da se otrok ne napenja, mislim, da ne bi smelo biti težav. Mene pri našemu bolj skrbi, ker ima kar kompakten kakec (čeprav ne opažam, da bi se kaj dosti napenjal - velikokrat ga samo zavoham, včasih pa postane malo rdeč v obraz ko se napenja, ampak ni sile). Vem, da je to zaradi AM ker je bolj gosto zaradi refluksa, ampak mislite, da je problem, če je tak kompakten kakec? Kakšno obliko imajo vaši? (Kakšno hecno vprašanje user posted image )

Je pa naš res en tak dobrovoljček, samo rad bi bil vedno v družbi in redko sam. Edino včeraj sva ga dala spat ob 21h in ni zaspal sploh - ampak je bil v zibelki 2 uri tiho (čisto malo se je oglašal, ker se je pogovarjal z rokicami), jokal ni pa čisto nič in sva bila z mojim fuuul presenečena. Kot da bi vedel, da mora dati mir. user posted image Res je poseben otrok. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 9:07:42   
Night
Dorotheia, naš kakec (se to čudno sliši?? user posted image ) je tekoč, ni kompakten in še nikoli ni bil. Zadnje čase ne kaka več vsak dan, ampak ko se pokaka, ga moram celega preobleči. Včeraj sva ga z mojim kar stuširala, ker je bil pokakan po celem hrbtu user posted image

Koliko vam drugače spijo ponoči? Mislim kdaj jih date spat in kdaj zjutraj vstanete? Ker naš kar dolgo spi, kljub vmesnemu zbujanju (ali mogoče ravno zato). Včeraj je zaspal ob 22h, zdaj ob 9h pa še vedno spi. Ponavadi spi vedno po 11-12 ur. Je to preveč?

Sem pa lih mojega včeraj hecala, da če ne bi raje on ostal na porodniški. Ko ga ima on, vse štima. Ga da v voziček, malo poruka, pa že zaspi in to za celo uro. Ko ga peljem ven jaz, gleda kot čukec in ko zaspi, je to obvezno samo med vožnjo. Čim se ustavim, je auf. Pa včeraj ga je dal moj spat in je zaspal brez jamranja, brez dude, brez vsega. Jaz pa berem in berem vse možne knjige, berem forume po internetu, pa nisem zadosti pametna. Nasploh ko je on doma cel dan, mali dosti več spi (po 3h na dan), pri meni doma skoraj nikoli ne spi, razen seveda zunaj ...

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 10:37:13   
Dorotheia
Night, ne sekiraj se glede tega, da tvojemu tako "uspe" vse z lahkoto. To je pomoje samo naklučje + verjetno je bolj sproščen, ker ni po celi dan z otročkom. Ne vem no.
Pri nama je sicer mali bolj "priden" pri meni in hitreje ga pomirim in vem, da moj sploh nima živcev, da bi se cel dan z mulcem ukvarjal in še joka ne prenese najbolje. Je pa bilo takrat, ko smo imeli težave pri hranjenju bolje, če ga je moj hranil, ker sem bila jaz totalno živčna in je otrok to čutil. Takrat se je pa moj bolje obnesel. user posted image

Night, a neprekinjeno ti spi toliko ur skupaj? Pomoje v nobenem primeru ni to nič narobe - od parih sem že slišala, da so otročki po 10ur spali neprekinjeno ponoči (ampak pri večini to stanje ni trajalo več mesecev oz. v nedogled). Če pa se vmes zbujate, pa sploh ni nič takega. Tako, da samo uživaj.
Naš je drugače čez dan ful pokonci - spi mi pomoje kake 2-3 ure, odvisno od dneva. Midva ga drugače dava prav spat v zibelko ob 21h (čez dan mi spi na kavču, ima prav en tak svoj prostorček, kjer je moj priredil, da ima vse lepo dvignjeno prav tako kot v posteljici zaradi refluksa). Potem se ob 23h še zadnjič previjemo, nahranimo (midva ga nahraniva, tudi če se ne zbudi sam od sebe še, če slučajno spi oz. se itak zbudi med previjanjem, če ne prej - saj ne vem, ali delava to napako ali ne, ampak mali se je prav navadil že), potem pa spimo dokler spimo (ja zadnje dni vedno bolj zmanjševal količino vmesnega obroka in se mi je zdelo, da ga bo verjetno kmali prespal) - predvčerajšnjim smo spali do 5h, danes smo spali do 7h, brez vmesnega zbujanja. Joj, kaj bi dala, da bi tole ostalo tako. Sva se z mojim naspala tako kot še ne od poroda. user posted image Sicer se je zjutraj mali takoj začel dreti od lakote, ampak smo se hitro spedenali in je bil super razpoložen. Mi pa je drugače potem ob 7h po obroku spet malo zakinkal za kako slabo urco. In je bil lačen okrog pol 10h že. Sva se spet nahranila in zdaj čudežno spet kinka. user posted image Pomoje samo za kake pol urce. Včeraj je bil pa skoraj cel dan pokonci (ne vem, če je spal 2 uri čez dan).

Drugače pa tudi naš zvečer zaspi brez dude, čez dan pa redko. Se mi zdi, da zvečer on prav ve že, da je čas za spanje in da mir, tudi če je buden v zibelki in se ponavadi kar sam uspava. Joj, ne smem ga preveč hvaliti. user posted image



Dajte še povedat, katere plenice uporabljate in katere vam najbolj odgovarjajo? Naš je kar naenkrat prerasel 2ko in smo zdaj že na 3ki. user posted image Sem pa preizkusila že skoraj vse. Mi imamo za ponoči pamperske, ker redko premočijo (danes ponoči sem imela ene **** Pamperske, take pisane zelene pleničke so bile (svakinja dala par kosov, ker jih je njena punčka prerasla, tako da ne vem, katero pakiranje je - so se super obnesle - drugače pa prakticiram ponoči Pampers Premium Care, so kar ok). Čez dan pa kakšne cenejše - preizkusila sem že DM, Muller, Lidl, Lumpi in se mi zdi, da našemu na rito najbolj pašejo DM-ove, pa tele Lumpijeve tudi niso slabe, ki jih zdaj preizkušava. Tako, da bomo verjetno v nadaljne kupovali kar DM-ove in mogoče še te Lumpijeve. Kaj pa vaši malčki, katere jim najbolj odgovarjajo?

Pa vesela sem, ker je za vikend spet lepše vreme napovedano. Glede na to, da je naš malček boljše, bomo verjetno lahko šli na zrakeca, ker zdaj 2 dni nisem upala.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 11:07:50   
oblekca
Plenice smo imeli od začetka od DMja, tudi nature, vmes smo imeli paket od pampers - nikoli več, že samo kako te smrdijo, res sama plastika in kemija..., pa od hoferja en paket, pa mu niso bile fajn, je imel kar rdečo kožo. Tako da bomo ostali na DMjevih, tudi večino kar na nature, ker sem bolj za naravne reči.
Željo in namen imam poizkusit s pralnimi - Racman. Sploh ker imemo fantka in še posebej priporočajo čimbolj naravno zaradi mod. Je katera že na pralnih plenicah, kako ste zadovoljne?


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 12:24:30   
Night
Dorotheia, ne, ne spi po 10-12 ur v kosu, ampak se zbudi vmes tudi trikrat. Samo se mi zdi dosti, da spi po 12 ur na noč.

Jaz sem šla pa zadnjič prvič po porodu z eno prijateljico jest, pa sem ves čas mislila na malega. Ga je imel moj. Ga ima večkrat, ko grem v trgovino in mi ni panike, zadnjič pa se sploh nisem mogla sprostit, pa sem vedela, da je v dobrih rokah in da se imata lepo. Na sploh se zelo težko z ljudmi dolgo pogovarjam o drugih stvareh, ker sem z mislimi čisto drugje. Najlepše je klepetati z mamicami user posted image Pa sem mislila, da jst ne bom taka user posted image No, saj ne-mamicam nikoli ne nakladam o dojenčkastih stvareh, če jih ne zanima.

Plenice so meni odlične Pampers active baby. Dorotheia, a so gor kakšne živalice? Na teh so neki levčki in še nekaj drugega. Te nam nikoli ne premočijo ponoči. Imamo tudi DM, drugih pa nisem še probala. Vnete ritke še ni imel.

Pralne plenice: priznam, da sem bolj na komot in nisem razmišljala, da bi jih uporabljala. Pa rabiš jih res veliko, da je za sproti, pa ne vem, kam jih daš, preden daš prat, da ti ne smrdi vse. Pa že zdaj se mi zdi, da skoz pralni stroj laufa user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 12:35:29   
mala_račka
Živjo:)

najina princeska pa vsak dan zaspi tam okrog 21ih in sicer tako, da jo dava v posteljico in jo pustiva samo, da počasi zaspi.
Seveda hodiva vmes večkrat pogledat kako in kaj, ampak do danes je še vedno zaspala sama:)
Jo očitno večerno kopanje in nato jokanje ob oblačenju tako zelo utrudi, da po hranjenju hitro zaspi...
Se pa ponavadi 1x do 2x na noč zbudi za hranjenje. Prvič od 1.30 do 2.30 in drugič od 5.00 do 6.30.
Če se drugič zbudi ob 5.00 potem še zaspi tja do sedmih ali tudi dlje, če pa se zbudi po 6.uri pa ne zaspi večuser posted image

Kar se tiče plenic...mi smo sprobali že 3 vrste pampers...in še vedno za ponoči ostajamo zvesti pampers premium care, ker so edine, ki ji niso prepuščale...
Čez dan pa uporabljamo pampers new baby (predhodnik pampers active baby, ki naj bi bile nočne, vendar so šele od 4 naprej) in smo tudi zadovoljni z njimi.
Oboje plenice so približno enake cene.
Smo pa preizkusili tudi že pampers sleep & play (o teh govoriš ti dorotheia - so popisane zeleno-modre) ki so v takšni oranžni embalaži in so tudi super za čez dan.
Pa tudi velikooooooooo cenejše so od prvih dvehuser posted image
Preizkusili pa smo tudi plenice DM, ampak naši user posted image ne odgovarjajo...je imela že po eni plenici rdečo ritkouser posted image

Tudi mi že komaj čakamo vikenduser posted image saj se je naša princeska navadila čez dan spati v vozičku in imamo zadnje dni hude boje s spanjem čez danuser posted image
Pa tudi sama sem se (priznamuser posted image ) navadila na vsaj 2-urne sprehode vsak dan in se mi zdi, da mi kar nekaj manjkauser posted image



(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 16:33:59   
witch
Spanje naš gre obvezno vsak večer ob 20.00 spat. Kakšno minuto prej, pozneje nikoli. Se tega kar držim. Nahraniva se, ga odložim vposteljico in grem. Včasih mu je treba popraviti dudico in je to to. Spi potem nekje do enih, dveh, treh. Danes ponoči se je zbudil ob treh. Se nahraniva in zaspi nazaj do šestih. Se spet nahraniva in spiva do pol osmih, osmih, včasih do pol devetih. Naprej ga pa niti ne silim več.

Naš je pa zadnje tri dni neverjetni jokec. Še malo pa se mi zmeša. Joka in joka in joka. Spi čez dan seveda skoraj nič, potem pa tečnari. Evo sem ga uspavala in mi je spal zdaj glih 15 min user posted image Drgače pa sem vesela, da je ponoči mir. Vsaj to.

Pleničke midva imava dvojkico. Pamper premium so mi ok (sva jih dobila), sem mu kupila mullerjeve so ok (ponoči ne puščajo), zdaj imava dm so mi isto ok in ponoči ne puščajo. Tak da jaz jih zdaj probavam katere mu bodo najbolj odgovarjale.

tašča je hvala bogu na drugem koncu slovenije. Prišla je samo še v P ga pogledat. Po telefonu pa ne tečnari preveč. Bomo videli kako bo ko se bomo videli user posted image

tashq evo jaz sem ti pa fauš dveh punčk user posted image sem imela vedno to željo. Čeprav sem zelooo vesela našega fantiča, vseeno upam še na dve punčki user posted image Pripombe so pa vedno. Meni so vsi že x krat povedali da zdaj pa bo naslednja punčka, da pač tako mora biti. Pa daj bejžte. Bom vesela tudi fantiča user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: JANUARČKI 2014
26.3.2014 18:03:35   
tashq
witch:jaz sem pa še pred P. imela željo fantka in punčko-tako da bo starejši fantek skoz pazil na svojo malo sestrico...user posted image že med N.(prvo) sem pa nekako upala na punčko,ker sem slišala,da naj bi bile punčke bolj pridne...(hm...to sem si pomoje bolj nekako predstavo ustvarila-saj vemo,da otrok ni otroku enak).v drugo sem si pa spet bolj želela punčko zgolj iz praktičnosti:iste obleke...lubi si je pa želel fantka:da bo pač imel sineta...user posted image no,želja se je uresničila meni,njemu pač ne,je pa seveda obeh princesk vesel....user posted image pri teh spolih prav pride ta pregovor:ni važno,kaj je,samo da je zdravo!in to je najbolj pomembno!user posted image bomo pa vedno slišale kakšne čudne komentarje glede nečesa že...važno je,da si ne ženemo tega preveč k srcu...user posted image
drugače pa:z lubijem kar poskušajta,enkrat vama bosta že ratali dve punčki...user posted image
spanje:malo čez 7 začnemo z večerno rutino:zračenje rite,kopanje,hranjenje,podiranje kupčka.potem jo imam pa v rokah na kavču,ona z dudo in počakam,da zaspi.ponavadi prej kot v 5 minutah,ker je večinoma že od petih pokonci.potem jo pa odložim v posteljico in se zbudi med 2. in 4.,ko poje(kupčka ne podiram,ima dvignjeno vglavje) in jo budno brez dude dam v posteljo,pa kmalu zaspi nazaj.samo jaz ne morem zaspati prej kot ona,ker jo poslušam,kako cmoka,godrnja,jamra...user posted image no,važno,da ne joka...potem pa se spet zbudi malo pred 7.,ko spet je,takrat pa vstanemo pa gremo v vrtec.če je pa ati doma,jo pa pri njem pustim pa sama peljem P. v vrtec.takrat tudi N. malo še odspi,drugače pa zaspi v vozičku.lahko kar trkam,ker mi tako fino spi že od 3.tedna.od lubija sestra ima pa fantka(zdaj je že bolj fantuser posted image ),ki je od 2.dne(!) dalje prespal celo noč!uau!user posted image
pleničke:imamo Mullerjeve,zadnje paket dvojke.user posted image smo še od P.zadovoljni z njimi,nikoli nam tudi ponoči niso spustile.no,zdaj pri Niki jo je velikokrat treba še ponoči previt,ker se pokaka...(kdaj bo tega že konec???user posted image )smo pa imele neke Pampers(ne vem,katere,smo jih dobili,zapomnila si pa nisem),pa so nam ponoči spustile ene 2x.user posted image kolegica,ki je bila zadnjič pri meni,je pa prinesla Lumpijeve.pri P.smo tudi dobili en paket Lumpijevih pa mislim,da sem bila kar zadovoljna.nekako smo se navadili na Mullerjeve,ga imamo blizu pa tudi robčke,blazinice za dojenje pa podloge za previjanje tam kupujemo...
pralne plenice:smo uporabljali pri P.nekaj imamo Racmank,nekaj pa švedskih plenic(mislim,da se tako rečeuser posted image ):uporabiš dve tetra plenici in potem s to švedsko plenico,ki je ubistvo samo krpa blaga,samo ti dve tetra plenici pritrdiš na rit.podobno kot so včasih naše mame delale.ni mi bilo všeč,ker tako hitro premočijo,čeprav smo imeli čez še "nepremočljive" hlačke.ne vem,ali pa jaz ne znam namontirat...user posted image sem jih pa pri P. uporabljala takrat,ko je imela rdečo rito pa še včasih kar tako.je bila rita bolje v enem dnevu-veliko bolje kot katerakoli krema,vsaj po mojem mnenju.zdaj pri N. bomo tudi tako delali,samo čakam,da neha tako pogosto kakati...je veliko lažje prati polulane plenice kot pokakane.user posted image boge naše mame,pa včasih še strojev ni bilo,a?

< Sporočilo je popravil tashq -- 26.3.2014 18:04:30 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: JANUARČKI 2014
27.3.2014 16:46:11   
Night
Včeraj spet naporna noč, toliko se ni še nikoli zbujal user posted image Itak neprespana, pa še sama sva danes cel dan. Mali je bolj kot ne siten danes, itak nikakor zaspat, trenutno spi v košari od vozička - zaspal seveda zunaj.

Včeraj sem mu po 1 mesecu dala Plivit, pa je bil cel dan nerazpoložen. Je mogoče kakšna povezava? Drugače je večinoma dobre volje, veselko in brca sto na uro. Že ko je bil v trebuhu, sem vedela, da bo živahen user posted image

No, se je že zbudil ... Samo da preživim ta dan, pa bo bolje.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: JANUARČKI 2014
27.3.2014 18:45:24   
Dorotheia
Night, upam, da bo tale noč bolj mirna. Vem, kako je to, če je človek nenaspan. Pa možno, da ima Plivit kaj vpliva na razpoloženje - ga je tudi drugače kaj zvijalo?

Naš mali je pa danes spal neprekinjeno do 5h (od 23h), je bil lačen - sva se nahranila - potem pa je spal do 8h spet (ampak sem ga ob ene pol 7h dala k sebi v posteljico, ker ga je nekaj matralo, da se je pomiril).

Drugače pa smo bili danes pri pediatrinji zaradi kašlja, mu je pogledala srčka, poskušala pljučka in preverila kisik v krvi. Naj bi imel res samo prehlad, tako da ni panike. Mene je zaradi kašlja skrbelo, da bi se razlezlo v kak bronhitis, ker vem, da je pri malčkih nevarno, ampak je že včeraj bil kašelj bolj mili, danes pa samo rahlo pokašljevanje (ko se mu zada smrkelj zabaše, se prav sliši). Pa od včeraj ima nosek bolj zamašen, se ful sliši. Mu pač čistim s fiziološko, včeraj sem poskusila še s tisto pumpico na vdih, pa mu nsiem NIČ spravila ven, ker ima bolj zadaj in vse dol požre. Je tudi to pediatrinja rekla, da dojenčki ful delajo. Naj pa mu v trdnem stanju tudi štejem vdihe (sem to že včeraj prakticirala) in jih ne sme biti več kot 40 v eni minuti. Ker če bi jih bilo, potem se že nakazuje, da bi lahko nastopol bronhitis oz. s pljučki nekaj ni ok. Ampak sem mu jih v trdnem spancu naštela prej ene 28, tako da super. user posted image
Se pa gremo še jutri preventivno pokazat, da ga še enkrat posluša, če bo kaj drugače. Če pa jutri ne bo nič slabše, potem pa bo kmalu zdrav, ker če bi kaj nakazovalo bronhitis, potem bi bilo itak vsak dan slabše, pri nas pa je vsak dan boljše.

No, je bil pa malček cel dobrovoljček pri pregledu, se mu je še zdravnica smejala - ona mu posluša srček in dihanje, on pa se ji smeji cel čas. user posted image Je rekla, da je tako simpatičen. user posted image Pa tudi drugače se res skozi smeje, tako posrečen otroček je.

Pa ko ga dajem pasti kravice, se mi vsak dan bolj dvigne s trupom gor (se opre na rokice), prav preseneča me. Od danes naprej pa se iz trebuščka prevali na hrbet. To mi je danes čisto vsakič naredil, ko se je naveličal biti na trebuhu (ene 3x sem ga dala danes, ker se mi je zdel ful razpoložen). Sem pa brala, da to ni nujno dobro in je dostikrat znak prevelikega mišičnega tonusa. No, upam da ne bo pri nas kaj v to smer, čeprav je res fuul močen (hecno, da je tik ob rojstvu pa padla opazka, da naj bi imel rahlo znižan mišični tonus, kar pa je drugače čez 1 dan pediatrinja v porodnišnici ovrgla). No, bomo videli, itak se mi zdi, da ima itak vsak otroček nekaj.






(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: JANUARČKI 2014
28.3.2014 19:00:39   
dspela
Pozdravljene punce...se dolgo nisem oglasila, ko imam čas se učim.

Naš danes ful spi...ne moreš verjeti, pa sploh ne veliko je. Zjutraj je jedel okoli 9 ure, potem sem jaz imela pregled in je skoz med vožnjo spal in tisti čas v čakalnici, pa še na sprehod smo šli. Zbudil se je okoli 13 ure, ko smo prišli domov, se je najedel in zaspal okoli 16 ure in še zdaj spi....bo ga treba zdaj zbudit.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: JANUARČKI 2014
31.3.2014 16:04:37   
Aeio
Hej vse!
Ali smo vsi pomladansko utrujeni ali utrujeni zaradi nespanja? Jaz sem to zadnje… Joooj, kdaj se bomo zbujali redkeje, kot na 2,3 ure? Pa čez dan tudi naš malček tako malo spi.Jaz sem čisto preč od utrujenosti. Pri nas nič še ne kaže na kakšno rutino, edino to, da je vsak dan okrog sedmih zvečer čisto utrujen, ampak ne more vedno zaspati in potem je tečen.

Pleničke: imamo sedaj 3. Ampak samo pamperske zaenkrat niso prepuščale ponoči. Za čez dan pa imam DM. Vsaj toliko časa bomo imeli pamperske ponoči, dokler ne bodo tudi druge naravne bolj ziher. Izgleda, da je ravno vmes med številkami sedaj.

Kakec: še kar rumeno in zelo pogosto kaka.

Kravice in obrati: oboje bolj švoh. Je pa res, da ne protestira več toliko v tem položaju. Obrne pa se redko.

Lep dan!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: JANUARČKI 2014
31.3.2014 19:03:50   
Dorotheia
Kje ste punce, vse vozičkate veselo? Tudi midva.
Mali je očitno spet na starih tirnicah, dokaj priden (malo odvisno od dneva), mi je tudi čez dan začel malo več kinkati (čeprav še vedno pride kak dan, ko ful malo spi), ponoči pa zdrži od 23h tja do 4.30 ali 5h. Potem pa spet do 8h ali 8.30. Samo ena stvar me bega in sicer - vsak dan se kako uro po nočno-jutranjem hranjenu (okrog 4h ali 5h odvisno pač) zbudi z jokom in se začne zvijati in jokati. Kot bi ga bolel trebušček - pomaga samo položaj, da je trebušček pritisnjen ob mene (kot pri krčih pač) in takrat ne joka, ampak samo spušča glasove kot da se sprošča od bolečine in da ga pač boli. Če pa trebušček ni pritsnjen, pa se kar močno joka. To se zdaj pojavlja že kak slab teden. Pojma nimam kaj je.
Je pa res, da sem ukinila Bio Gaia kapljice, ker drugače krčev ni imel več, ampak sem jih šla danes ponovno nabavit. Bomo videli, če bo kaj spremembe.

Je pa malo povečal obroke v zadnjih dneh, sploh danes. Mi skoraj vsak obrok poje okrog 140-150ml. Je pa še vedno čez dan na 3 ure. Naj kar je fant. user posted image

Drugače se pa res vedno bolj smeje in prav vsakemu, ki mu nameni par minut. Tak srček je. user posted image

Ali vaši že kaj prijemajo z rokicami? Kaj počnejo z rokicami? Naš še nič kaj. Tolče že po kakšni igrači tu in tam, pa včasi se oprime flaške, ko se hraniva (pa to itak ne zavestno pomoje, ali pač?). Steguje se pa z rokicamo še ful nič ne po stvareh. Pa še vedno ima velikoj stisnjene pesti (sploh ne vem, kdaj naj bi jih začeli bolj razpirat, ve katera?).

Kako ste ostale?

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: JANUARČKI 2014
1.4.2014 14:32:43   
Night
Ja, midva veselo vozičkava, sva zelo malo notri. Upam, da bo to vreme še trajalo ... Mi že delamo načrte za morje. Ve že veste, kam boste šli? Mi gremo verjetno septembra, ko ne bo več gužve in vročine, morje bo pa še lepo toplo. Sicer jo bomo pa tudi za prvomajske verjetno mahnili na morje, ampak za kopat pač še ne bo.

Naš mali je tudi večinoma dobrovoljček. Sem pa ugotovila, da ne zdrži prav dolgo pokonci. Ponavadi ko je buden, je skoz akcija, ga animiramo, po kakšni uri pa postane spet utrujen (zgleda, da je preveč) in zaspi. HB nima več problemov za zaspat. Čez dan večkrat kinka, samo to so kratki polurni spanci. Potem zaspi še enkrat zvečer pred kopanjem/umivanjem, po kopanju pa gre spat. Malo ga je zmešala ta sprememba ure, ampak smo hitro spet ujeli ritem. Zaspi mi ob 8. zvečer. Včasih spi lepo, drugič se pa spet zbuja na 2-3 ure, tako da nima nekega ritma. Ampak hvala bogu takoj zaspi nazaj po hranjenju, ponoči tudi nikoli ne joka.

Dorotheia, naš zadrži predmet v roki, če mu ga daš. Drugače prijemlje stvari tudi sam (plenico, igračke), ampak ne vem, če je to hoteno ali po naključju. V ležalniku tudi maha po igračkah. Dlani je imel večinoma razprte že zelo zgodaj, tudi zdaj jih ima večinoma razprte. Kravice pase rad, samo včasih ga zanaša in če ga ne podpiram pade v eno ali drugo stran. Odvisno od tega, koliko je utrujen verjetno. Komaj čakam posvetovalnico, ker pri 2 mesecih nisva imela. Me zanima, če se je dovolj zredil, ker se mi zdi, da je bil prej bolj zalit.

Včeraj sem mu dala spet eno kapljico Plivita in je bil spet tečkan. Bom probala čez kak teden še enkrat.

Naš zadnje dni ful prdi in to precej smrdeče. Je to normalno? Kakal je pa danes spet po 4 dneh, pa še to ne prav dosti user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: JANUARČKI 2014
1.4.2014 19:50:17   
marusap
Jaz vas pridno berem, ampak ne vem kaj bi napisala. Pri nas nič novega. Lana je šla v vrtec in mi čist podre en ritem, ker zjutraj full hitim, da oba zrihtam in peljem Lano peš v vrtec. Bineta vmes odložim pri moji sestri za 15 minutk, da ga ne vlačim s sabo (me je še vedno groza vseh teh virusov). Potem sva pa z Binetom že ob 9ih nazaj in se cel dopoldan nikamor ne spokava. In kar bluzim in bluzim. Potem skuham in ob 2h greva spet po Lano. Moram cel dan prilagajat prihodu in odhodu iz vrtca. Prej mi je bilo lažje, ko sem jo imela doma.

Morje tudi mi že komaj čakamo. Smo rezervirali mobilno hišico za 14 dni junija. Je full ceneje v predsezoni, pa za otroke se mi zdi bolj primerno, ker bo manj gužve, ne bo vroče, kopali se bomo pa itak bolj malo. Gremo pa še maja na turistično kmetijo.

Jaz tudi že komaj čakam posvetovalnico, še 14 dni. Se je pa sigurno dovolj zredil, ker ima okrog zapestja 5 zapestnic iz špehca user posted image .

Zadnje 3 dni je zaspal ob 19ih in spal do 3h. Potem je pojedel in zaspal do 6ih. Ob 7ih ga pa zbudim.

Vsak dan se vsaj 1x pokaka do vratu. Prdi pa skos in tudi pri nas ne diši po rožicah user posted image .


(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: JANUARČKI 2014
1.4.2014 20:52:13   
witch
Midva pa danes praznujeva tri mesece user posted image neverjetno kako hitro je šlo. Drugača pa nama je z atijem fantič danes namenil glasen smehec user posted image user posted image 3x se je prav lepo glasno nasmejal. Seveda več ni ponovil. Ampak mami se je kar zjokala ko ga je slišala user posted image

Kravice
jih je lepo pasel, zadnje časa pa nekaj jokca. Po mojem je tudi odvisno kako naspan je.

Spanje
ura ga je malo zmedla in zadnje noči čudno spi. Drugače pa nekako od osmih, do dveh, treh, pa do šestih. Amapk se mi je zadnje noči veliko vmes budil.

Midva vozičkava dopoldne, greva domov da skuham in kaj uredim, potem sva pa celo popolde zunaj.

Igrače in prijemanje hmm ne vem če je zavedno ali ne.. Pleničko non stop vlači. To mora imeti kar vedno na sebi. Ko mu cingljam z ropotuljico jo prime in vleče v usta. Flaško itak vedno drži. Kar dela to.

Hranjenje
poje še vedno okrog 110 ml. Sem se pa odločila da neham črpati mleko. Danes je bil prvi dan brez mojega mleka. Načrpala sem ga okrog 5 ml. Zadnje dni je bil res samo požirek. Sem ga vmešala v AM. Trudila sem se, pač ni šlo. Mi je pa kar težko danes. Kot da nekaj manjka.

Mi pa imamo še 9 dni do pregleda. Zredil se je po mojem je ker je kar fajn težek user posted image

Naš malček se neverjetno slini. Mu po dva slinčka na dan menjam. Če ga nima in majčko mokro dol do popka. Kaj a so to že zobki? Kar teče mu. So tudi vaši taki polžki?

Mulček se nosi samo gor. Ni šans da ga daš mičkeno vodoravno. V postelji/vozičku neverjetno dviguje glavo. Prav trudi se da jo dvigne. Po mojem bi se počasi lahko dvignili mičkeno ležalnik. Pa bumbo bi se počasi lahko začel uporabljati. No, bom najprej vprašala P. Kaj menite? So vaši malčki tudi tako?

1. maj gremo na gorenjsko user posted image morje bo, ampak ne vemo ne kam ne kdaj. Najverjetneje bo proti koncu poletja, nekje daleč. user posted image In že komaj čakam user posted image

< Sporočilo je popravil witch -- 1.4.2014 20:59:29 >


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?