|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
6.8.2014 20:28:53   
RH82
Savanah, super za voziček. Jaz sem zmenjena, da grem v soboto k sestri ''pomerit'' njen oz. nečakov voziček (upam, da lepo paše v avto). Pa bova še pregledali oblačila in malo predebatirali, kaj mi je smiselno kupiti vnaprej, ker bova nekaj stvari dobila rabljenih od nje. Sva pa danes uredila za očetovstvo. Sicer sva bila oba na polno zmedena na CSDju. Na srečo so bile pred nama 4 nosečke, ki so prijazno povedala, da naj še pri kakšnih drugih vratih preverim za urejanje očetovstva. Malo mi je manjkalo kakšnih oznak, h katerim referentom lahko greš za urejanje konkretnih zadev.
Glede porodniške pa naj bi to urejal 60 dni pred PDP. Meni so svetovali po 10.9., da je vključena še avgustovska plača, sicer bi morala baje še kasneje to dopolnit. Sem pa vprašala tudi, kako je s krajšo porodniško (10 mesecev), če je kak problem to, ker bi ''zavrgla'' 2 meseca. Je sicer rekla, da se na to ne spozna, ampak da se ji zdi, da mi tega ni treba vnaprej najavit (kot bi recimo deljeno porodniško), ampak da lahko enostavno pridem prekinit, ko se mi zahoče. Bom morala to preveriti še na pristojnem CSD, ker bom verjetno morala to čez en mesec potrditi tudi v službi.
TinaM88, kako je bilo na glukozi? Upam, da ti je hitro minilo.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: novemberke 2014
7.8.2014 7:49:41   
TinaM88
OJ!
Na glukozi je bilo vse ok, edino tiste ure so se vlekle v nedogled. Sem komaj čakala, da grem domov.
Midva sva voziček ugodno dobila preko bolhe, je lahek in se tudi čisto zloži, tako da ne vzame veliko prostora v avtu. :) Včeraj sem dobila tudi nekaj cunj za malega, stolček za hranjenje in kengurujčka. Tako, da počasi se že nabirajo stvari.
Se pravi, moram it na CSD urejat že septembra, ali lahko šele oktobra?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: novemberke 2014
7.8.2014 11:32:22   
Simona26
Joj pupe mene kr glava boli od teh CSD-jev in obrazcev in nevem kaj...jaz to sekirancijo bolj prepuščam mojemu user posted image jz grem samo zraven, da se pokažem tam user posted image
Meni je ratalo v ponedeljek dobiti Šolo za starše v LJ P in je dragaega naročila za september mene pa, čeprav nerada za oktober...je rekla, da mi bo izjemno težko, pa sem rekla da pač drugače ne gre in da tudi imam že nekaj prakse z vso to šarado tako da bom že preživela :P Mi je pa rekla, da bi lahko hodila kaj septembra in kaj oktobra ampak nevem...bomo videli kako bo :)
Vozički so ratali moja nočna mora user posted image teta mi ga je dala in je katastrofa user posted image tako da sva z dragim rekla, da gre nazaj in bova pač novega kupila user posted image ampak da vam ne povem kakšna štala je zaradi tega pri nas doma user posted image moji stari mami ni jasno kako voz ni vredu, da saj je bil 1400€ in da je bil rabljen samo pri enem otroku (pred 7leti) in bla bla bla....voz se maje, košara se maje ko je pritjrena na voz, športni del je pritrjen samo z zjeb***** ježki (torej bi smrklo izgubila že nekje na pol poti do štacune), sprednje kolo kar odpade vsake toliko, da ne omenjam da je kar par stvari strganih in sploh nisem vseh delov vozička dobila...aja pa še bonus ne sparaviva ga v avto (Golf IV) kljub temu da sva rabila dve uri da sva ga totalno razstavila in gume dol vzela....da ne omenjam da ga sama sploh nemorem raztavit ker je nekaj pokvarjeno pri mehanizmu...OMG vglavnem user posted image ...mojemu je dop***** ko je avto oprasku ko je ogrodje voza not tlaču, men je bilo pa že dost prej jasno kaka je situacija user posted image zdaj moram pa kakega relativno poceni in dobrega najt da ga ubaviva user posted image
Porodniško bom tudi jaz najbrž skrajšala, čeprav bi bila raje doma z malo ampak bova videla kako bo spomladi user posted image
Jaz drugače stvari doma nimam še nič, res nič...vse čaka drugje da prevzamem, ker nama je končno uspelo sobo zdaj dokončat, samo morava še par malenkosti pripravit predno vso robo pretrogava v najino bajto user posted image

Ufff sori pupe ker sem se razpisala s tem vozom samo me res nervira in kot sem rekla je doma cela drama zaradi tega user posted image ...eh bomo že, važno da mi dragi stoji ob strani glede tega tako da je takoj lažje, ko on zarobanti user posted image ...čeprav vsi mislijo da sem fina user posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: novemberke 2014
7.8.2014 14:34:43   
savanah
Hahaha:)) sem se prou nasmejala tem vozkom:)) jaz sem ze skoraj od zacetka spremljala na bolhi..fino je ce ga imajo kje blizu,da. Se ne vozis nevem kam potem pa poden od podna,na sliki pa itak zgleda vse lepo... so mi pa vse odsvetovale kupovati novo..no saj verjetno ce bi finance dopuscale bi pa po novega letelauser posted image .
No hocem reci...Simona26, vem kako je..jaz sem tudi en voz zavrnila,pa so me vsi postrani gledali,da kaj pa se zmisljujem..je bil pa res ko je bil zlozen in prislonjen na steno,ajooj sem mislila da je neki kimpezuser posted image ,pa mi ga razstavi in veselo razlaga,pa da ta kosara za novorojencka se pa samo na sportni del postavi(varianta jezki) ina kam vse je z njim prisla...jaz pa ves cas v glavi kako jo lepo zavrnemuser posted image ..no in ker je to zlahta so rekli a uanjo je bil dober meni pa niuser posted image ..pa naj govorijo...no saj tudi ta je ze 5let star ampak je res lepo ohranjen in vsaj nekam zgleda in zlozi seuser posted image .
RH82,upam da ti bo vozek vsec in seveda najbolj pomembbno,da je prakticenuser posted image

Aha glede cs..vidim ste bolj vesce v tem:) se pravi,ce jimam rok 20.11 moram do 20.9. To uredit? A vse naenkrat,al ocetovstvo posebej?
Sola za starse..joj,sem se spet pozabla ta teden prijavit,bom pa jutri ko imam pregled..in test glukozeuser posted image . Kako je pa z rezultati? Jih zvem takoj?

Vceraj me je kar nekaj spikalo v trebuhu,tako ob strani...danes je ok. Se je pa mali kar umiril zadnje dva dnu..malo zvecer pobrca..je to normalno?

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: novemberke 2014
7.8.2014 15:38:17   
Simona26
savanah je normalno da ga kake dva dni skoraj ne čutiš....dokler ga sploh kaj je ok...zdaj so še tako mali da imajo veliko prostora noter in se gibljejo in ko se pač čudno postavijo jih ne čutimo tolko user posted image
lepo da me vsaj nekdo razume da je z žlahto težko user posted image res tole s tem vozom je res katastrofa potem pa še teta užaljena in mama sitna...ampak me ne zanima user posted image jaz sem tudi preko bolhe dost spremljala in še spremljam...samo če češ res fino oranjen voz te pride že skoraj tolko kot nov user posted image pol si pa človek misli mah k**** bom pa še mal zraven dal pa bo nov....

Pri testu za glukozo je pa različno...jaz sem na Metelkovi delala, kjer imam tudi G in sem imela potem pregled pri njej in sem izvedela, drugače pa mislilm, da izveš na naslednjem pregledu, ki ga imaš pri svoji G.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: novemberke 2014
7.8.2014 18:32:03   
TinaM88
Hvala bogu, sva midva vozek dobila ugodno in skoraj novega. ;)

Izvide glukoze se izve na naslednjem ginekološkem pregledu.


(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: novemberke 2014
9.8.2014 8:59:22   
savanah
no evo pa sem pomirjenauser posted image . na pregledu je bilo vse super, zaenkrat. mali zdrav, je pa res tako obrnjen da malo težko gibe čutim, me z nogicami v mehur brca, to pa čutim o jaauser posted image . test je mimo, v ponedeljek moram pa poklicat za izvid...upam da bo ok. tista voda pa sploh ni tako grozna za popit, sem rekla če bi bila malenkost manj sladka bi bila še okusnauser posted image . ja tisto čakanje pa utrudi.. sicer se mi niti ni tako vleklo, sem malo ljudi opazovala pa je šlo hitro mimouser posted image . vsak mesec pridelam 1,5-2kg user posted image pa mi še nič ni rekla...no dokler se mi toliko ne pozna kar naj...samo da raste.

RH82, kako pa se sploh gleda porodniška? vedno gledajo povprečje plač za eno leto? mogoče katera ve kako je s tem če nisi še bil celo leto zaposlen? meni so bodo ubistvu potem štele samo 3 plače?? a za ostalo nazaj pa se vzame minimalna plača? eh upam da nisem zakompliciralauser posted image

TinaM88, kakšen vozek pa imata? sta kupila vse tisto tri v enem?

Simona26, jaz sem tudi govorila takouser posted image jooj ampak potem sem na vedno več denarja prišla...sem najprej rekla kakega do 300€ pa potem vidim nove po 450€ pa si potem rečem jah pa še malo dava zraven pa imam že tega za 550€, na koncu sem že za 700 gledalauser posted image user posted image . NO GO!

uživajte sončen vikenduser posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: novemberke 2014
9.8.2014 9:16:15   
TinaM88
Dobila sva malo rabljen voziček JAGUAR CAR. Vse troje v kompletu. Jaz sem si mejo že takoj postavila do katere cene grem pri stvareh.

Ja tista voda res ni noben takšen bavbav za popit. Tiste ure se pa vlecejo. Ampak je kar hitro mimo.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: novemberke 2014
9.8.2014 18:31:08   
RH82
Savanah, za porodniško se gleda dohodek zadnjih 12 mesecev. Pri meni naj bi bilo to zadnja plača avgustovska (papirje naj bi oddala po 10. 9.) in potem še 11 od prej. Če prej nisi imela dohodka, pa se mi zdi, da se upošteva še druge stvari - če si na zavodu z nadomestilom, je ok. Drugače pa mislim, da je bolj kot ne neko minimalno nadomestilo. To ne vem točno, bi morala vprašati na CSDju.

Zjutraj (se doma tehtam samo ob sobotah) sem imela že +4 na domači tehtnici, tako da bo verjetno v četrtek na pregledu še kaj več na tehtnici pri G (ponavadi imam tam 1 kg več). Sicer sem pa danes bila pri sestri in bom od nje dobila veliko stvari (nekaj oblačil, banjo za kopanje, podlago za igranje). Najvažneje sta pa lupinica za avto in voziček. Voziček fajn paše v avto, pa še lahek se mi zdi. Sem ga malo vozila, ko je vanj zlezel nečak, pa je podal strokovno oceno, da znam voziček vozit. user posted image Je pa Jaguar, ne vem pa, kateri model. Ima možnost, da se košaro zamenja z lupinico, sicer se pa košaro nekako zloži v sedeč položaj za potem, ko bo bejbi večji. Mi je kar praktičen, da nimaš več kosov, ker nimava toliko prostora doma. Že tako bo voz spravljen v avtu.

Sicer sem pa jaz zdaj že v 3. tromesečju, sredi 28. tedna. Za glukozo sem jaz zvedela še isti dan po telefonu, ker sem se odpravljala na dopust. Sicer so informacije po telefonu bolj izjema, mi je še to komplicirala, da sem zvedela. Naj bi me pa poklicali, če bi bilo kaj narobe, tako da predvidevam, da če v nekaj dneh ne dobiš klica od G, da je vse ok.

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: novemberke 2014
10.8.2014 17:30:13   
Simona26
Jaz pa še vedno obolevam s tem vozom...zdaj ne najdem nobenega primernega, ki bi bil za max. 400€....moram jit drug teden en dan v btc v mothercare in v juniorja in mogoče še v pikopolonico...v bbc me pa ne bojo več vidl...kakšna nesramnost!!! Grrrr

Jaz imam prav filing včasih da mi bo tamala kr skoz trebuh ven pobegnila...sploh zvečer imam tako napet trebuh da res mislim, da bo kar počil user posted image

Sva pa z RH82 obe že res v ciljni ravnini user posted image jaz se sprašujem kako mi bo ratalo do kraja odgurat...vsakič bolj okrogla, okorna in nerodna...da ne govorim da mi je konstantno vroče in da sem se poredila, tako da imam zdaj +9kg user posted image ...frej bom pa šele oktobra in res se sprašujem kako bom spucala celo bajto in popeglala vse cote in poštimala še kar imam za poštimat, plus da me še materinska šola čaka in da že zdaj na čase racam - sploh zvečer ko sem že čisto fuč in vsa ˝težka˝...še septembra si moram kak frej dan izborti da greva na CSD z dragim stvari urejat...pa še tale moja bučka mi vsakič večje akrobacije dela po bauhu user posted image in da vsakič slabš spim - že kak teden mi narobe hodi user posted image manjka se mi samo še to da me hormoni začnejo dajat pa da začnem lajat na vse in vsakogar in da se začnem jokat za vsak drek user posted image

Kot sem že zgoraj napisala mislim da boš izvedela rez. od OGTT pri naslednjem pregledu user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: novemberke 2014
10.8.2014 22:03:19   
RH82
Simona26, midve bova res med prvimi, ampak jaz še ne bi rekla, da sva v ciljni ravnini... mogoče predzadnji krog. Je treba še kar nekaj stvari urediti, pa se bojim, da bo časa premalo. Meni je trebuh v zadnjih treh tednih kar očitno zrasel. Od običajnih hlač nosim samo še ene kavbojke lahko, ene so šle ta teden za dlje nazaj v omaro, ene moram pa še preveriti. Opažam pa razliko med trebuhom dopoldne in popoldne. Je popoldne očitno večji.
Bejbi je pa pri meni kar priden. Se premika ravno dovolj, da vem, da je vse ok, ni pa razgrajač. user posted image Do sedaj je bila samo ena noč takšna, da nisem mogla zaspati nazaj zaradi njegovih akrobacij. So bili pa zadnji dnevi z njegove strani kar aktivni. Ga čutim dopoldne v službi vsak dan, popoldne malo manj, zvečer pa vedno, sploh takole na kavču z računalnikom na kolenih. user posted image
Ta teden me čaka odvzem krvi za Rh testiranje in potem še injekcija en dan kasneje. Potem pa upam, da bom nekaj časa imela prosto. Imam predviden dodatni (samoplačniški) UZ v začetku septembra (30./31. teden) pri svojem G in upam, da mi do takrat ne bo treba še kaj hodit na preglede. Se mi zdi, da mi tako ostane več časa.
Do konca meseca imam predvidene že nakupe, za zdaj le DM in Ikea. V DM imam popust za porabit do konca meseca in mislim kupit nekaj osnovnih stvari (dudo, paket plenic, štrik za dudo, škarje za nohte, krpice za umivanje, krtačo za lase, flaško, 1xpodlago za previjanje). V Ikei pa bova šla po 2 kompleta posteljnine, kovter, odejo in podlago za previjanje. Za posteljnino sem pogledala samo na spletu v Babycentru, pa me je minilo ob cenah. Stane posteljnina nekaj evrov manj kot bo cel nakup v Ikei, Pa še lepše so mi v Ikei. Motijo me namreč očitno delitve na spol, samo roza ali modro, Ikea pa imam več pisanih kompletov. V Ikeo bova šla verjetno šele v septembru. Bo kar pestro še. Sem pa zadovoljna, ker bom nekaj stvari dobila od nečakov in mi bo prihranjeno večje nakupovanje.
Lep začetek tedna (ta bo super, ker bo krajši)!user posted image

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: novemberke 2014
11.8.2014 14:36:27   
savanah
No pa sem izvedela rezultate..vse okuser posted image .sem danes klicala,pa je sestra samo rekla da je sladkor vredu,in da si sedaj lahko privoscim kaksen sladoleduser posted image si ga itak skoraj vsak danuser posted image . Samo da je vse ok in ne rabim na dieto,ker nevem kako bi zdrzalauser posted image .
Ah tudi jaz sem ze na +7 oz. 8kg. Kaj pac nisem med tistimi srecnicami ki cez celo nosecnost pridelajo samo kake 4kg..sem se nehala sekirat.so mi rekle sodelavke da sem se vedno vitka( kar ni resuser posted image ), mi pa baje prav pase.

Glede porodniske,ja nekaj sem dobivala nadomestila,pa se nekaj...no saj bom sla en dan na csd pa se bom pozanimala...no se pravi se bo tudi meni se stela avgustovska placa..si moram zapomnit da moram mesec dni pred nastopom porodniske vse to uredit,da nebom na koncu mesec dni pred pdpuser posted image

RH82 a si v ikei ze v zivo vidla posteljnino? Ker jaz tudi nameravam tja pogledat, so pa druge mere kot pri nas verjetno? Kake so pa tam cene? Jaz bi tudi raje kaksno bez,belo,rjavo, tako nevtralno...bova pa tudi verjetno sele v septembru sla tja,ce ne celo v oktobruuser posted image

Simona26, joj nic ti ne zavidam iskanja vozka...kaj pa po teh trgovinah z rabljeno robo? Mislim da imajo tam zelo ohranjene stvari,sigurno nebi vzeli kake podrtije od vozka? Nevem no sigurno se splaca vsaj pokukat tja ce imata kako v blizini.user posted image se trikrat vstanem in oddelam pa podaljsan vikenduser posted image

Evo ponedeljkov siht se bliza koncu

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: novemberke 2014
11.8.2014 19:47:06   
RH82
Savanah, v Ikei sem gledala samo preko spleta. Imajo pa trije moji nečaki posteljnino komplet iz Ikee. Midva nameravava tam kupiti kovter (dimenzije 110x125), komplet 2 rjuh, 2 kompleta posteljnine (prevleki za blazino in za kovter), previjalno podlago (penasto) in odejo. To znese v Avstriji 46 eur. Mogoče je v Italiji ali Zagrebu celo kaj manj (ali pa več, ker se cena lahko razlikujejo).
Pri nas sem pogledala samo na spletu za Babycenter, pa je komplet prevleke za kovter, za blazino in tistega okrasnega roba za posteljico 40 eur. Bova pa dobila od nečaka posteljo z jogijem iz Ikee in se mi tudi zdi enostavno usklajevati z dimenzijami. Glede na to, da resno razmišljava o lastni štalci, se mi zdi pametneje iti do Ikee po stvari. Če bo vse šlo po planu, se lahko zgodi, da bova lahko kupila še kakšen kos pohištva za štalco. user posted image
Joj, jaz sem se po glukozi tako sprostila, je bilo par dni zabavno s sladkarijami. Na morju par sladoledov, napolitanke in piškoti... Najhuje mi je pa, da grem težko mimo gumibonbonov ala Haribo. Se moram kar nazaj držati, da jih ne kupim in pojem takoj. Sicer so mi pa kg tako nekako relativni. Glede na pridobljeno težo se mi zdi trebuh ogromen. Po drugi strani pa imam občutek, da ves čas nekaj jem. Zajtrk okrog 7.30, prvo malico okrog 10ih (sadje), drugo malico ob 12ih (skleda mešane solate), kosilo doma (okrog 16.30), pa potem še večerja (včasih kruh z namazom, včasih pa sadje v večih hodihuser posted image ). Sem pa danes zjutraj imela celo 2 kg manj kot v sredo, oz. 1kg manj kot v soboto, ko imam zjutraj redno tehtanje. Mi je ok, da ne raste pretirano teža glede na to, da jem kar veliko oz. takrat ko sem lačna (kar je pogosto). Imam pa tako ali tako zalogo od prej.
Simona26, držim pesti, da čimprej najdeš primeren vozek. Meni je za vikend kar odleglo, ko sem videla, da gre sestrin enostavno v avto. Mi niti malo ni dišalo, da bi še to iskala po trgovinah, sploh glede na cene.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: novemberke 2014
13.8.2014 12:48:33   
Anonimen
Pozdravljene.
Tudi jaz se pridružujem tej skupini.user posted image
Komaj že čakam da minejo še ti 3 meseci do konca.
A obstaja tudi kakšna skupina novemberke 2014 na fb?
Hvala za odg

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: novemberke 2014
13.8.2014 13:12:25   
TinaM88
OJ punce, spet se vam malo oglašam.
Kar naprej sem v laboratoriju, ker urin ni v redu. Danes po 14, uri moram poklicati za izvid, zdaj upam da bo pokazalo, da je vse ok.

Zdaj sva počasi začela preurejati in beliti sobo. Počasi bova začela postavljati stvari za novega družinskega člana. Sploh ne veva, kje naj začneva pospravljati, se je tok ene robe nabralo v parih letih.

Kako ste kaj ve?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: novemberke 2014
13.8.2014 16:35:00   
Simona26
IMAM GA, IMAM GA user posted image user posted image user posted image Danes sva šla po voz in po avtozic in imam oboje že doma user posted image user posted image user posted image Sem ga odpakirala in sestavila in sva ga furala po podstehi user posted image in sva oba zadovoljna in oh in sploh user posted image

Sem se pa fizično preterala v tem tednu, sploh zadnje dva dneva imam grozne bolečine...upam da mi bo uspelo malo počiti oz. da se vsaj ponoči fino naspim, ker me tudi to baše...a ima še katera težave s spanjem? Mene ponoči začnejo kolki bolet in se prestavljam iz ene strani na drugo, se podstavljam s črvom, povštri in brez...ma ni da ni pa nič ne paše user posted image tko da spim bolj nikakvo user posted image ...pijem pa mg, tudi ponoči vstanem in kako šumečko popijem, ampak imam občutek, da nima več to tolk haska kokr ga je imelo prej user posted image

Uff RH82 tudi jaz imam napad na sladkarijo tale teden (prej me ni toliko matralo, zdaj se mi pa kar cufa user posted image ) čokoholik v trebuhu je pokazal zobe user posted image

Jaz sem se včeraj stehtala in sem šla iz +9kg na +7 kg, torej grem v rikverc...mislim da ni nič narobe, ker jaz jem enako, dete pa več, torej je logično...sem lačna na kake 3-4h in takrat nekaj pojem, če imam čas...tudi nemorem toliko pojest, imam filing da ni več toliko placa v želodcu kot včasih...logično user posted image pa še mala me kdaj žokne v želodec in mi je potem nekaj časa slabo, tako da mi spet ni do hrane...pijem pa ko žolna...sam dajte mi vode pa sm hepi user posted image

TinaM88 hehe jaz imam podoben problem user posted image moj je pripravil sobo za bejbija in najino sobo je spravil v red...zdaj je pa problem kako to robo, ki sva jo znosila v delovno sobo in v še eno spalnico...presortirat, kaj preč vržt in kaj obdržat in sploh KJE ZA VRAGA NAJ ZAČNEM??


(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: novemberke 2014
13.8.2014 19:26:03   
savanah
Juhuhuuuuser posted image user posted image sem vesela zate simona26user posted image ..daj daj malo ga opisiuser posted image

Oh ja..meni se kar neda lotit, pa imava eno sobo ze spraznjeno in caka da zacneva,pa kar nekaj cakavauser posted image ..cakam da me prime tisto gnezdenjeuser posted image

Sem pa pogledala malo ikeino stran in mi je veliko stvari padlo v ociuser posted image . Bova verjetno tudi midva ves kompletek za posteljo kupila tam. Imava pa posteljico 140x70 mislim da...joj samo mi tako ni vsec..je modra,pa sem si belo zelela..ampak je pa zastonjuser posted image


(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: novemberke 2014
13.8.2014 20:26:43   
RH82
Savanah, glede posteljice pa res ni problem. Verjetno jo lahko brez težav (in še pravočasno) prebarvata v belo. Simona26, bravo za voziček! Pa je ena skrb manj. Drugače vama pa malo zavidam, da imata toliko prostora za bejbije. Midva bova s posteljico zablokirala spalnico. Je pa res, da v manjšem zbiraš manj odvečne šare, tako da je to pa plus. Vseeno se je pa nama v 3 letih kar nekaj nabralo. Malo so hobiji, malo so knjige, pa za naju kar gre, za bejbija bo pa treba mal spraznit. Imam namen ta dolg vikend izkoristit in še pospravit kaj odvečnega oz. pripravit kaj za stran. Nekaj stvari bo pa verjetno moralo k najinim staršem v hrambo, če bova še dolgo v tem stanovanju...

Jaz sem ravno povečerjala čokoladni buhtelj s skodelico črnega decaf čaja s citrusi. Mmmm, je pasalo... Imam tudi jaz očitno čokoholika. user posted image Glede na to, da mi kar uspeva se izogibat sladkarijam, mi ni tako hudo, če se kdaj prekršim. Sem imela pa zjutraj odvzem krvi za Rh- in me je v laboratoriju spomnila, da moram dati še urin, sem bila kar zbegana. Itak je bil mehur tako zgodaj prazen, pa to noč še ponoči nisem šla nič lulat. Sem jo mahnila kar v službo, pa potem čez 2 uri spet nazaj na Fužine lulat. So se mi smejali v službi, ker sem rekla, da če me kdo išče, me ne bo kakih 45 min, ker sem šla lulat na Fužine. user posted image Jutri pa imam spet izlet med službo na Fužine, pa spotoma prevzamem še izvide za Rh-. Predivdevam, da bom imela še pregled pri G, čeprav je bil prejšnji pred 2 tedni, pa da me čaka še injekcija. Potem pa zaslužen vikend.

Drugače pa spim kar v redu, sicer se občasno kaj zbudim ponoči za na WC, ampak ne vsako noč. Pa malo bolj zgodaj se zbujam kot običajno. Drugače me pa zadnje dni spet matra kislina, me tako peče po grlu, da sem v nekaj dneh zdaj pojedla že 2 tableti. Meni je to res hudo, ker na splošno nisem navdušena nad tableti. Samo mi je res neprijetno. Sicer je morda malo povezano, da ob železovi tableti vedno spijem zraven še limonado (ponavadi stisnem eno v 0,6 L vode, pa pijem počasi sproti).

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: novemberke 2014
14.8.2014 11:00:28   
TinaM88
Soba prebarvana, sem čisto navdušena user posted image

Zdaj pa pospravljanje in postavljanje in tako naprej, še goro dela. Komaj čakam, da vidim končni izdelek.

Spim hvala bogu, še v redu. Enkrat se zbudim ponoči za WC in to je to. Proti jutru pa me malček zbudi z razgrajanjem po trebuščku ;)

Ste že izbrale ime za svoje malčke in malčice?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: novemberke 2014
14.8.2014 17:27:30   
RH82
TinaM88, super za pobarvano sobo. Zdaj samo še čakam, da mene prime pospravljanje in pripravljanje na dojenčka. user posted image Danes sem sama doma do poznih večernih ur in bi lahko izkoristila za pospravljanje, pa se mi nič ne da. Najverjetneje bom šla odspat kakšno urico. Glede na vreme mi je to še najbolj logično.
Me je pa malo utrudil obisk pri G. Vse skupaj se je zavleklo na 2 uri in pol, pa dejansko nimam občutka, da sem kaj veliko opravila. Dobila sem Rh- injekcijo (a je še kakšna ''negativna'' srečnica tu?), recept za železove tablete, napotnice za toksoplazmo-3, Hb in hepatitis. Do naslednjega pregleda pa imam dobre 3 tedne miru. Na srečo sem imela sabo knjigo in sem uspela vsaj malo prebrati. Si ne predstavljam čakanja in gledanja v zrak, ko me matra, kaj vse bi lahko takrat počela. Predvidevam, da je imel G kakšna nadomeščanja ali pa nenavaden primer, da se je toliko vse zavleklo. Bo jeseni (upam) bolje.
Glede imena imava midva skoraj izbrano. Skupen izbor sva naredila kmalu po nuhalni za oba spola, pa sva vmes samo črtala imena za punčke, pri fantkih pa so ostala 4. Potem se pa kaj prida nisva več menila, sva pa sem in tja oba ugotavljala, da nama je eno od teh imen malo boljše kot ostala in zdaj včasih o dojenčku govoriva kar s tem imenom, da vidiva, kako paše. Mi je še malo hecno, ampak se sliši kar ok. Bo pa ostalo najverjetneje skrivnost do rojstva, ker se morda še zgodi, da se premisliva ali pa najdeva drugo ime (malo verjetno, ker o tem sploh ne razmišljava). Se mi zdi pa kar težka izbira, sploh ko razmišljaš, da se ime ne ponavlja v ožji družini, pa da nima kakšnih negativnih asociacij.

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: novemberke 2014
15.8.2014 10:59:29   
Simona26
savanah kupila sva BabyDesign Lupo Comfort takega temno zelenega, je res lepa barva in nama se zdi da je univerzalna...pač kakrkoli pride bo ok tudi voz user posted image ima pa košaro in športni del, napihljiva kolesa, ki se obračajo v vse smeri, zimsko vrečo, dežno prevleko, pumpo, previjalno torbo z podlogo, strehco se da ful kul podaljšat (samo zadrgo odpreš) in sploh nerabiš teh dežničkov ali kaj podobnega...mi je všeč ker je visok, da ni otrok čisto pri tleh pa da si jaz ne fentam hrbta :P vglavnem oh in sploh (vsaj zame)...avtozic sva pa kupila oni od 0 do 18kg in je tudi fajn in ima vse kar mora bit, tako da nimam pripomb user posted image ...me avtozic ne gane toliko ker bi ga tako ali tako morala kupit, sem pa nad vozom čist paf user posted image
Jaz če bom čakala, da me prime gnezdenje bom pomoje prej rodila user posted image se probam zvečer če pridem relativno zgodaj domov kako malenkost zrihtat in pospravit ipd...včeraj sem naprimer med mojo kvazi malico okoli lovila sivko user posted image smotana jaz bi šla lahk samo lepo do DM in bi bilo to to za pol manj denarja...jaz sem pa cel center obrnila in kupila dva paketa za skoraj 10€, na poti nazaj se pa ustavim še v DM da si kupim gel in mi kapne, da mogoče imajo pa sivko tudi tu...in ja BINGO dva paketa sivke za 4€ user posted image no coment!!
Glede posteljice savanah pa mislim, da ima RH82 prav, samo pobarvaj jo, jaz sem jo tudi mislila če bo kaj časa, drugače bo pa pač lesna...
RH82 huh ja manj prostora manj šare, ampak na srečo pri nama glede na prostor, ki je razpoložljiv nimava skoraj nič šare, kar meni čisto odgovarja, ker sva oba tako narejena da naju moti šara in en kup stvari, tako da redno prazniva in stran mečeva ali pa uporabiva drugače, se pač predela in je spet ok user posted image mogoče bi pa mogla to železo zjutraj pit in bolj na hitro?? nevem mene na srečo zgaga ne matra...
Imena ja to je tudi pri nama taka mirujoča tema ratala...ne moreva se dogovorit kaj nama ustrza obema...zaenkrat sva nekak na temu da bo punčka Ema, ki je meni ful všeč, njemu pa ne...fantek pa Teodor, ki je pa njemu všeč, meni pa ne ker ima enak pomen kot njegovo ime in mi je malo mim tole...ampak ok bomo vidli kaj bo nakoncu...upam na kak dramatičen preobrat in na ime ki bo obema všeč user posted image

Jaz imam pa naslednji pregled šele 1.9., ko bom že v 31.tednu, nazadnje sem imela pregled 22.7....meni se to zdi ful časa vmes user posted image no ja saj če mi nič ne fali je pomoje ok...samo če mi pa bo kaj moram pa do nadomestnega, ker je ona itak spet na dopustu user posted image eni se majo fajn ni kej user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: novemberke 2014
15.8.2014 11:56:10   
TinaM88
Danes na veliko šaro ven spravljava iz sobe. Sem si kar vzela malo pavze.

Midva sva se pregovarjala, kako bi dala ime, če bi bila punčka. Mojemu je všeč Tjaša, meni pa Neža. No, je na ultrazvoku pokazal luleka, tako da bova zdaj imela Aljaža, ki je obema všeč. user posted image
Naslednji pregled pa imam 12.09.

No, zdaj pa nazaj veselo na delo. ;) Imejte se fajn punce :)

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: novemberke 2014
15.8.2014 15:06:56   
savanah
Simona26, WAAAAAAU super lep voziček, sem malo poguglalauser posted image user posted image user posted image .

posteljica...ja saj bi jo prebarvala, samo sva jo samo na posodo dobila, ker jo "špara" še za svojo sestro. Bom mojga naštimala naj vsaj vpraša (je žlahta po njegovi straniuser posted image ). pohištva drugega nebova nič kupovala, omar imava še prevečuser posted image . no edino previjalno.

no pri nama je pa s to šaro tako. preden sva si midva v hiši uredila zgornje nadstropje se je tam nalagala šara (smo jo odpeljali za cel kamion), zdaj pa samo še nadstropje višje nosivauser posted image . Ko bova enkrat tam urejala sobice pa zmanjka prostora, ni več nič goruser posted image , tako da takrat sigurno vse gre. Meni se sicer stvari ne zdi škoda, jaz bi vse vrgla kar nerabim, potem pa me dragi kaj prepriča, se mi pa stvari zasmilijouser posted image

zgaga...jaz sem že pred nosečnostjo imela težave z zgago. zdaj pa sploh. včasih mi pomaga radenska, ko pa tudi to ne pa pač vzamem rupurut (mi je G rekla da lahko), tudi jaz nisem navdušena da se sedaj bašem s tableti ampak če drugače ne greuser posted image

včeraj sem spet kupila par cunjic za malegauser posted image , sem čisto vesela, kar zlagam jih in skoraj vsak dan pregledam kaj imamuser posted image .

ahaa imena, no midva imava že izbranega, tudi vsi že vedo kaj bo in ga kar tako kličejouser posted image , si včasih predstavljam da so se zmotili in je punčka, to bi bilo presenečenje. no tudi za punčaro imam dve imeni ki sta meni zelooo všeč, pa dragemu nista (Zoja, Alina) ampak bi verjetno na koncu pristal no katerokoliuser posted image . za fantka pa imam jaz imen izbrano že zelooo dolgo, pa ko sva se odločala sem povedala katero je meni všeč, pa je bil takoj za, sedaj pa govori da se ga je on spomniluser posted image , naj mu bo, naslednja je moja izbirauser posted image


(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: novemberke 2014
15.8.2014 19:47:36   
RH82
Simona26, pri nama je pri ''šari'' problem to, ker se nama nabirajo stvari od hobijev. Moj navdušeno zbira DVDje in jih po večkrat pogleda. Nekaj jih hrani kar pri starših, nekaj pa tukaj. Oba navdušeno bereva knjige in si jih pogosto tudi kupiva, ker jih pri nas ni na voljo. Pa spet poberejo prostor v omari v dnevni. Jaz pa za piko na i še veselo ustvarjam iz Lego kock in zapolnim še ostali prostor v omari. Namesto čipkastih prtičkov imava spalnico in dnevno sobo okrašeno z Lego hiškami in modeli, kar je obiskom čisto fino za pogledat, nečaki se pa z veseljem še malo poigrajo. Problem je bolj to, ker do sedaj ni bil problem, pa je bilo pospravljeno bolj razvlečeno, zdaj pa preurejava in se kar sprosti nekaj prostora, če malo lepše zložiš. Pa moj ima ''službeno pisarno'' sredi dnevne sobe in to doda še en kup papirjev. Se pa sproti prilagajava, za zdaj nama je pravo šaro uspelo odstranit, samo še to, kar je ostalo, je treba bolj smiselno zložit. Še vedno pa upam, da najdeva kakšno luštno stanovanje in se čimprej preseliva. user posted image (na pol sanjam to). user posted image

Železo moram jemati 2x dnevno in dopolne kar gre. Pojem tableto približno 2 uri po zajtrku, ker ponavadi jem kosmiče v mleku, ni pa dobro kombinirati mleka in železa. Zvečer pa je potem bolj zoprno. Včeraj sem po limonadi pojedla še malo grozdja in se mi zdi, da je bilo boljše, ker mi ni ostal tak kisel okus v ustih. Sem bila pa danes pridna in sem ožela 8 limon in sok shranila v posodico za led. Zdaj samo dodam ledeno limonino kocko v vodo in je narejena limonada z manj dela. user posted image

Za kislino sem pa do sedaj 3x vzela Rutacid, pa res samo takrat, ko je bilo ful hudo zvečer, da nisem mogla spati. Rajši manj kot preveč.

Glede imen so meni za punčko tudi všeč Neža, Ema in Alina. Za fantka mi je Aljaž tudi ok, samo je to že nečak, pa pri nas avtomatsko odpade.

Glede pregledov pa meni prav paše malo pavze sedaj. Grejo sicer v ordinaciji na dopust za 2 tedna. Sem pa v zadnjih 2 tednih bila tam dvakrat na rednih pregledih. Prejšnjič sem dala kri za toksoplazmozo II, zdaj pa za Rh (p bi po mojem lahko to združili v en obisk laboratorija). Imam pa čez dobre tri tedne spet obisk laboratorija za toksoplazmozo III, pa mi bodo preverjali tudi hemoglobin po skoraj 2 mesecih. Takrat bom imela še UZ samoplačniško (v 32. tednu), redni pregled pa potem 2 tedna kasneje. Bodo pa kmalu pregledi bolj pogosto, tako da ne smem nič jamrati zdaj. user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: novemberke 2014
16.8.2014 9:50:24   
TinaM88
Končno je vsa šara zunaj. Zdaj pa v šoping za posteljico in ostale stvari. Sem pa kar včeraj malo pretiravala in me danes boli v križu. Bom pa bolj počivala. user posted image
Edino ne vem kako bom počivala v službi. Me čaka popoldanski šiht od 14 do 21. Že kar odštevam dneve do porodniške. No, pa saj bo hitro minilo.

Ne smem se pozabiti prijaviti v šolo za starše. Sva se odločila, da bova šla oktobra v staro porodnišnico.


Lep vikend punce user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?