|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
12.3.2014 15:56:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Rudarji....
12.3.2014 16:33:44   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

grozno je to, kar se dogaja, ampak ne samo rudarjem... tud ostalim ljudem...

upam samo, da se ne bojo pustil s tem, ko jim bojo ugodil v prvi in drugi točki zahtev, ker so preveč kratkoročne... borit in vztrajat morjo predvsem za tiste točke, ki govorijo o prekvalifikaciji oziroma zagotavljanju spodobne prihodnosti... ker dejanko kaj bo 50 in več letni rudar, ki zna "samo" kopati delal, ko bodo rudnik zaprli? kje bo njegova prihodnost takrat?

Ja, ko človek malo pogleda fotografije teh rudarjev tam spodaj vidi, da to niso neki prepotentni mulčki, ki se jim zdi kul ždet tam spodaj. Večina izmed njih je videti v poznih 40- tih. Zgarani so, obupani, razočarani... Ob tem te še posebej stisne pri srcu. Vsaj mene. Večino mladosti so pustili v teh zagamanih rovih, večino moči, zdravja. Mislim, da si pošteno zaslužijo da dobijo plačo, ki so jo prigarali, odpravnino, če jih mečejo na cesto in vsaj pribljižno zagotovilo, da jih ne bodo pustili kar nekje pod smreko. Pa koliko je takih ljudi pri nas. Človek raje ne razmišlja. Seveda so tudi mladi veliki reveži in njihova prihodnost je tudi eno figo rožnata...vendar je vseeno neka razlika, če si na cesti mlad in dokaj pri močeh, kot pa zgaran in psihično in fizično iztrošen in na psu. Sramota!!


Rudarji imajo benificirano delovno dobo....torej bodo tisti v poznih 40 šli v penzijo......

Priznam , da ne morem govoriti zagotovo, vendar se mi zdi, da so rudarjem to benifikacijo precej oklestili, če ne celo vzeli. Tako, da ne bi tako z gotovostjo trdila, da bodo do 50- tega že vsi v penziji. Treba je pa tudi pomisliti na tiste, ki so prej delali kje drugje kjer o benifikacijah ni bilo ne duha ne sluha, se šolali na fakultetah ( rudarski , geodezija...itd..) in so vkorakali v jamo kasneje. Zadnja leta premogovniki niso zaposljevali mladih, saj je večina rudnikov v zapiranju. Po moje so vse, ki so izpolnjevali pogoje za penzijo že pošibali. Tile , ki so tam spodaj na mrzlem že dva dni, dvomim, da bi sedeli in čakali , če vedo, da bodo šli v penzijo tako hitro.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Rudarji....
12.3.2014 16:54:35   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Sicer sem zadnje čase res bolj malo gor. Pošteno povedano so teme za razjokat dolgočasne.



staraš se user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Rudarji....
12.3.2014 16:57:51   
LuLu
zdaj so rudarji na vrsti... dolgo so zdržali. Tekstilci, zidarji, učitelji, zdravniki, ju... so že to skozi dali.
Kdo bo naslednji?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Rudarji....
12.3.2014 17:07:29   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Sicer sem zadnje čase res bolj malo gor. Pošteno povedano so teme za razjokat dolgočasne.



staraš se user posted image


Ja verjetno res. Ali pa sem bolj cmerasto razpoloženauser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Rudarji....
12.3.2014 19:18:38   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Priznam , da ne morem govoriti zagotovo, vendar se mi zdi, da so rudarjem to benifikacijo precej oklestili, če ne celo vzeli. Tako, da ne bi tako z gotovostjo trdila, da bodo do 50- tega že vsi v penziji. Treba je pa tudi pomisliti na tiste, ki so prej delali kje drugje kjer o benifikacijah ni bilo ne duha ne sluha, se šolali na fakultetah ( rudarski , geodezija...itd..) in so vkorakali v jamo kasneje.


Ne, niso jim jo vzeli.....prenesli so jo na kapitalsko družbo in se imenuje poklicna pokojnina.......

Zadnja leta premogovniki niso zaposljevali mladih, saj je večina rudnikov v zapiranju. Po moje so vse, ki so izpolnjevali pogoje za penzijo že pošibali. Tile , ki so tam spodaj na mrzlem že dva dni, dvomim, da bi sedeli in čakali , če vedo, da bodo šli v penzijo tako hitro.


Dotični rudnik se zapira že skoraj 15 let......in vsi so vedeli, da se rudnik že 15 let zapira......kolikor je meni znano, se odpuščalo ni.....podobno kot v Muri, ko si zaradi socialnega miru nobena vlada ni upala to storiti, ampak je raje 10 in 15 let z raznimi subvencijami pomagala podjetju izplačevati plače zaposlenim in bi brez te državne pomoči podjetje že davno crknilo......

< Sporočilo je popravil liliana -- 12.3.2014 19:19:05 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Rudarji....
12.3.2014 19:48:27   
patrino
Verjetno bo že tako, če tako praviš. Jaz o tem res ne vem veliko. Mi je pa vseeno prišla pod roke neka informacija, da so v zadnjem času kar nekaj rudarjev odpustili brez odpravnine in da je bila to, poleg tega, da so jim zamujali s plačo, tudi to kapljica čez rob za vse ostale, ki so še zaposleni. Nekako nisem dobila občutka, da bi rudarji vztrajali na tem, da morajo ostati rudniki odprti. Saj na samem zapiranju delajo že več let, ker je to pač proces, ki se ga ne da izpeljati čez noč. Govorim o tehničnih zadevah ne o finančnih.
Tule v bistvu gre , kot jaz razumem le za to, da naj bi jim nakazali že prigarano januarsko plačo, ter, da jim dajo pred zaključkom delovnega razmerja pripadajoče odpravnine, za katere je baje že prišel denar, vendar je šel spet na drug konec, kot bi moral. Očitno je, da so hoteli vse zaposlene rudarje , ki so še ostali ,odpikati enako, kot so skupino pred njimi- praznih rok in brez denarja, ki je bil že zagotovljen.
Po moje so tam zgoraj pač navajeni teh delavskih kalvarij, ko so na podoben način spravili na kolena skoraj vsa podjetja do sedaj in so se delavci sklonjenih glav odvlekli na Zavod za zaposlovanje. Zato so jih najbrž tile rudarji, ki pred "pogrebom" rudnikov, zahtevajo vse tisto, kar so obljubili in jim pripada, verjetno precej presenetili. Če bi se kateri koli delavci na tako drastičen način že pred rudarji spravili k puntanju, verjetno vse skupaj danes ne bi bilo tako daleč.
Pa še nekaj je po moje tu drugače. Pri večini naših podjetji, ki so pocepala, si imel nekako občutek, da so jih grobarji na umeten način spravili v grob. Delavci se verjetno niso tako grozno usajali za odpravnine in ostale zadeve, ki so jim pripadale, ker so najverjetneje upali, da bo kakšen novi lastnik prevzel firmo in zadevo spravil nazaj nad vodo. V tem primeru, bi imeli upanje, da dobijo službo nazaj. Zato najverjetneje posebnih stavk ni bilo opaziti. Pri rudniku pa je stvar specifična in nepovratna. Rudnik se bo v kratkem moral zapreti za vedno. Preveč sredstev in časa je že šlo za zapiranje in zato ni upanja, da bodo prišli novi lastniki ala turški, ruski... finančni reševalci in spet dvignili podjetje. Rudnika ne bo več. Zato tu ne bo novi delovnih mest, pa če pride sam papež. Zato je sedaj zadnja šansa za vse rudarje, da dobijo tisto, kar so si prigarali in kar jim zakonsko pripada. Tega se očitno dobro zavedajo in zato zmrzujejo tam doli.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Rudarji....
12.3.2014 21:15:52   
liliana
Plače in odpravnine morajo dobiti.....to jim pripada.....kljub temu, da delajo v nerantabilnem rudniku......zahteva, da se pa prerarazporedijo na druga delovna mesta v podjetjih, ki so "lasti države" pa je zelo smešna.....

In nekako se bolj nagibam k temu, da se želi s to stavko prikazati neka nova revolucija, da bodo ljudje dobili občutek, da se nekdo punta in vstajnikom ni treba, da se gredo na ulice puntat.....da bo ljudstvo ob televiziji in internetu podpiralo stavkajoče rudarje in bo za določen čas "revulucionarno potešeno"......

Rudnik že za časa Drnovškovema mandatarstva ni bil rentabilen in je že on začel razmišljati o zaprtju.....vendar je to prepustil naslednikom v prihodnosti.....in prihodnost je zdaj napočila.....pa naj se še tako nehumano in nesolidarno sliši.......


(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Rudarji....
13.3.2014 6:26:40   
astrid1
Problem je v tem, da je denar, ki so ga namenili za zapiranje rudnika (pa niso majhne vsote), bil spet skanaliziran. Lepo so ga zažrli. Pa ne rudarji, ki se ubijajo 300 metrov pod zemljo. Težave s plačami pa so že od poletja dalje. Prav je, da zahtevajo točno to, kar je bilo zastavljeno v načrtu zapiranja. In če ostali delavci po raznih tovarnah tega ne zmorejo, zakaj bi bilo rudarjem prepovedano? Zakaj je to označeno kot smešno? Zakaj ni smešno to, da je nekaj bilo že zdavnaj obljubljeno, uradno potrjeno, nato pa skušajo z raznimi izgovori se temu izogniti, opustiti? Zakaj to ni smešno, pa vredno obsojanja? Ja, veliko lažje je tako označiti poštene ljudi, ki se borijo za svoje pravice.

Sama imam res čisto čustven odziv na situacijo. Sicer po kmalu (čez en mesec) že 13 let od tega, pa še nisem pozabila in nikoli ne bom. Oče je šel na potovanje, sama pa sem ga nadomeščala, ko se je zgodila v rudniku nesreča. Ravno pred prvomajskimi prazniki. Pet rudarjev je zalilo tekoče blato. Potrebno je bilo preskenirati fotografije, jih popraviti, povečati, dati v okvirje. Zapomnila sem si vsako potezo teh petih ljudi, ki so globoko pod zemljo izgubili svoje življenje. Nekateri še zelo mladi, drugi z majhnimi otroki, vse sem poznala.

Rudarjenje je eden najnevarnejših poklicev na svetu. Tega se knapi zavedajo. Vedo, da so vsak dan nosili glavo naprodaj. In te riti, ki se drenjajo pred koritom in žrejo, bodo enkrat morale narediti tisto, kar je njihova služba.
Knapom pa en velik SREČNO!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Rudarji....
13.3.2014 6:29:12   
astrid1
A ja, rudnik pa je nerantabilen od plebiscita o TET dalje, ko se je Slovenija odločila, da se ne bo več vlagalo v elektrarno. Tukaj je bil pa Peterle zadaj.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Rudarji....
13.3.2014 8:33:22   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1
Rudarjenje je eden najnevarnejših poklicev na svetu.


!!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Rudarji....
13.3.2014 9:37:57   
HuAnita
Pozdrav iz kokona.
Ta teden so me presenetili rudarji z izjavo o bankomatih!!! in pa novinar Vasja Jager, z brutalno iskreno izpovedjo o političnem kadrovanju... Končno mislim, da se nekaj prebuja v tej naši Slovenogniliji.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Rudarji....
13.3.2014 11:33:54   
nejcko
Zdajle nimam časa za kakšno poglobljeno debato, samo na hitro ...

Prvič, človek lahko samo naslove tem prebere, pa mu je vse jasno, o čem teče beseda user posted image

Kar se rudarjev tiče; jih podpiram stoprocentno. In se strinjam, da so naši sindikalisti za pokozlat. Ni važno, za katerega delavca gre, za kateri sektor gre ... delavske pravice so delavske pravice, nekoč s krvjo priborjene, zato bi jih morali tudi s krvjo braniti, če je treba. Pa naj gre za mojo, tvojo, sosedovo ... ker danes ti, jutri jaz, čez teden dni sosed.

Žalostno je to, da smo tudi na tem področju Slovenci razcepljeni in se delimo, tiščimo glavo v pesek ... kot da ne bi živeli v isti državi user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Rudarji....
13.3.2014 20:35:23   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Končno mislim, da se nekaj prebuja v tej naši Slovenogniliji.



Ma nič se ne premika user posted image .
Rudarji so stavkali za tisto, kar ji mi ŽE PRIPADA. To je plačilo za opravljeno delo. Nič več!

V tej državi še štrajk ni normalen. Stavkaš za BOLJŠE pogoje dela in za VIŠJE plačilo in za VEČ spoštovanja. Ne pa za plačilo, ki ti pripada po obstoječih zakonih in pogodbi!!!!!!!DEREM SE.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Rudarji....
13.3.2014 21:29:37   
patrino
Zadeva vsaj za enkrat dobila epilog. Upam, da dane obljube rudarjem ne bodo požrte in da niso padle le zato, da so jih zbezali ven. Predvsem pa upam tudi to, da so rudarji s svojim ravnanjem dali korajžo tudi komu drugemu, da se bo bolj upal postaviti za tisto kar mu pripada.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?