|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dilema
25.3.2014 15:37:12   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82


Sem pa poskusla tud na ta način, da ga načrtno vključujem, da ga "rabim", da mi menja žarnico, odmaši odtok, zabetonira pločnik pred hišo, pa me je nadrl kako sem nesposobna, da ne znam nič sama, da skoz neki njega rabim. No naslednjič sem raje tiho in te stvari postorim sama. Zdaj je celo kupil vrtno kosilnico, da bom lahko gdaj sama pokosila, ker sem itak že doma in imam čas.


In potem si sama zabetonirala pločnik pred hišo.....?user posted image

Kako ste pa pred nakupom vrtne kosilnice kosili travo.....?

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
25.3.2014 16:11:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: dilema
25.3.2014 17:37:18   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82

v bistvu sem se prišla sem malo spihat, pa vprašat za kakšno idejo in nenazadnje se prepričat ali ni nekaj narobe z mano, da se slabo počutim v takšnem odnosu.


Kako lahko pričakuješ, da bo kaj bolje, če samo pihaš user posted image .

Ja, narobe je...to, da sprejemaš, da je, kakor je. Namesto da pihaš tukaj, pihaj doma user posted image  in spremeni kaj.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: dilema
25.3.2014 17:40:02   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82


IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi
brez zamere, ampak za čisto vsak predlog, ki ti ga punce dajo, najdeš izgovor in sicer kakšna bom moževa reakcija... itak se lahko na to reakcijo že vnaprej pripraviš, ker bi izginotje za par dni že vnaprej planirala a ne...


OK, mogoče res iščem izgovore, ker se nočem z njim prepirat in ga gledat kako je vsa užaljen še tri dni.




To je najlažje...tako komot preživiš preostanek življenja. Jamraš, malo tu, malo tam. Tudi tako bo minilo. Življenje mislim.

Pravzaprav živiš v obilju..jamranja.



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: dilema
25.3.2014 17:57:18   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Mateyka pa reci kak je pa pri vas s tem cartanjem. Da, trikrat na dan nam je super, ker za več nimamo časa, ker smo zaposlenimi z drugimi stvarmi. Ampak pod cartanje jaz razumem čas samo za naju, ko sva sama, tu se ne šteje objem,ko greva en mimo drugega na hodniku ali da se dotaknema s prsti med vožnjo. No, edino če nam zvečer uspe otroke ob neki normalni uri spravit v posteljo, potem, da, imava čas za sebe in za to cartanje, a to je redkost.


jaz ne vem kako ti razumeš, kolikor pa jaz berem avtorico, pravi: ni mu do spolnosti

če se kolikor toliko spoznam na moške lahko rečem, da pravi dec, ki mu po žilah teče kri in ni še čist otopel, daje cartanje svojevoljno, ko zadovolji svoje seksualno življenje. noben moški ne carta 3x na dan brez seksa, razen, če carta platonično. to si pa nobena zdrava žena ne želi. bit platonično gledana namreč (četudi redno cartana).

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: dilema
25.3.2014 18:00:37   
mateyka
hočem rečt - njen cilj ni bit redno cartana, ampak redno - poseksana user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: dilema
25.3.2014 18:08:30   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82

Ma sej drugače ni slab, me ne tepe, ni alkoholik, sam do nas se obnaša kot da ga dost ne briga.


A tebe pa briga user posted image

in ne razumem kako je on utrujen od službe, kako ima ogromno skrbi,



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: dilema
25.3.2014 21:13:33   
lumpa82

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Zakaj si se odločila za drugega otroka, če si videla, da od moža nimaš nobene koristi?

Ker dokler nisem drugič rodila je bil popolnoma drugačen

Za moje pojme so moški neka čudna, posebna vrsta bitij, a so pa tudi zelo prilagodljivi. Ker si vedno ti tista ki vse postori, se je on temu prilagodil in če želiš spremembo jo naredi, boš videla da se bo tudi temu znal prilagoditi.

Sej pravim poskusla, pa je sam slaba volja

Ljubimec tukaj ne bo rešil ničesar, sam še težave si boš nakopala na glavo in tudi služba ne bo rešila tvojih domačih problemov, ker potem ne bo samo on tisti, ki bo prihajal domov utrujen, tečen in brezvoljen, ampak boš tudi ti taka. Edino kar ti preostane je pogovor, ne samo par besed da to tako ne gre, ampak pravi pogovor.

Vem da ne bo ljubimec pomagal, zato sem začela reševat stvari prej,čeprav v službo sem tudi nekaj časa hodila, pa sem bila bistveno bolj sproščena in z veliko volje (zato pa takrat nisem popi...)
Mislim pa na cartanje predvsem ko sva sama oziroma ko otroci zaspijo, moram reč da so kar zaspanci in kmalu po 20ih kar lepo spančkajo, moj dragi pa trenutno kar spi na kavču. Mislim cartanje da se stisneva, objameva, tist ko sva sama.

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
In potem si sama zabetonirala pločnik pred hišo.....?user posted image

Kako ste pa pred nakupom vrtne kosilnice kosili travo.....?

Ja, sama sem ga.
Pa z eno kosilnico, ki je delala sam na njegovo komandouser posted image , prastaro, ogromno.


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Ja, narobe je...to, da sprejemaš, da je, kakor je. Namesto da pihaš tukaj, pihaj doma user posted image in spremeni kaj.

Pa lihkar začenjam, samo rabim malce moralne podpore no. Do zdaj sem bila navajena da sem raje tiho, da mu ne težim, zdej pa se je balonček napolnil in če ga ne bom spraznila bo počil. In ga spuščam, malo na forumu, malo njemu, malo pa še na druge vetile.


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

hočem rečt - njen cilj ni bit redno cartana, ampak redno - poseksana user posted image


Ma v bistvu mi manjka obojega, da mi na kakeršekoli način pokaže da sem ljubljena,zaželjena sploh, ne pa da na kavču zaspi kot kladauser posted image (skoraj vsak dan)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82

Ma sej drugače ni slab, me ne tepe, ni alkoholik, sam do nas se obnaša kot da ga dost ne briga.


A tebe pa briga user posted image

in ne razumem kako je on utrujen od službe, kako ima ogromno skrbi,



Malo si vzela iz konteksta, kot da pa jaz cel dan u luft gledam pa se po tamali praskam user posted image
Itak da me briga, sej ga vprašam kak je bil dan, pa mu prisluhnem in svetujem. Sem jaz tudi hodila v službo, pa doma vse sama poštimala tačas ko je on bil za računalnikom, na koncu dneva pa sem imela še zelo veliko voljo sexat, ampak on je bil čisto preveč utrujen. pa sem se poskusla cartat, pa sem bla tudi zavrnjena - sicer zelo obzirno.

Hvala za vse spodbudne besede

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: dilema
25.3.2014 22:03:06   
patrino
Zadevščina se verjetno ni naredila od danes na jutri, temveč moža lenoritis, anti cartljitis itd, grabi skoraj zagotovo že dlje. Tebi se je nabiralo, nabiralo in sedaj ti strela ven. Glede na tvoje opisovanje, si z eksplozijo še dolgo odlašala. Tole tvoje tečkanje, zbadanje, pritoževanje možičku, po moje bolj malo koristi, saj se s slabovoljno ženo ponavadi možje ne stiskajo ravno najraje. Iz moje strani imaš trojno zeleno luč za nezadovoljstvo, vendar se moraš vprašati, če želiš zadeve popraviti ali se le znebiti moža.
Če bi rada da se zadeve mogoče izboljšajo, bi jaz ubrala drugačno strategijo. Najprej bi se poskusila malo distancirat in realno pogledat na svoj zakon. Koliko dobrih, lepih , pozitivnih stvari doživljam v partnerskem odnosu , koliko dobrih očetovskih stvari doživljajo in so deležni otroci. Po drugi strani pa koliko je vseh negativnosti. Potem boš imela sploh realno sliko, če ima smisel zakon riniti in voziti naprej. Tale svoj seznam pozitivnih in negativnih zadevščin razloži, pokaži posreduj partnerju. Mogoče se bo začudil, zasekiral, zamislil- spoznal, da tvoje tečkanje in pritoževanje ni iz trte zvito. Če ga ne bo nič ganilo, potem ne verjamem, da se ima namen kaj spraviti v red. Po tem kolikor opisuješ, ti ne bi bilo nič slabše , če bi bila ločenka oz. samohranilka. Če si sama, lahko za " moška" dela koga najameš, plačaš, prosiš, če imaš pa doma nezainteresiranega in lenoritičnega partnerja, pa gladko nekako ne moreš klicati drugega dedca, da bi ti prišel pomagat. Kako je pa s seksom , če si frej pa tako vemo- po moje ga lažje dobiš za to, kot pa za betoniranjeuser posted image

Preden pa se lotiš kakšnih drastičnih premikov, pa se le prepričaj če je s tvojim partnerjem vse zdravstveno vredu. Kaj se ve- bolezni npr. depresija imajo tisoč obrazov...

< Sporočilo je popravil patrino -- 25.3.2014 22:18:30 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: dilema
25.3.2014 22:38:32   
jabuk
Lumpa82, cartas se lahko z njim tudi pred tv, ko on gleda. Ni ga potrebno lupckati, lahko ga pa objames in z njim gledas tv. Ne verjamem, da se bo to branil, ce ga ne oviras pri gledanju tv-ja. Sicer pa, kot si rekla, mogoce si lahko med vikendom vec casa vzameta drug za drugega.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: dilema
26.3.2014 6:05:19   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
In potem si sama zabetonirala pločnik pred hišo.....?user posted image

Kako ste pa pred nakupom vrtne kosilnice kosili travo.....?

Ja, sama sem ga.
Pa z eno kosilnico, ki je delala sam na njegovo komandouser posted image , prastaro, ogromno.



Vsaka čast za betoniranje pločnika....user posted image

Ma v bistvu mi manjka obojega, da mi na kakeršekoli način pokaže da sem ljubljena,zaželjena sploh, ne pa da na kavču zaspi kot kladauser posted image (skoraj vsak dan)


Kolikokrat na teden pa recimo seksata.....? Ali na mesec...?

Drugače pa kot so predhodnice rekle....v službo pa med ljudi.....ker samota, monotonost doma, dolgčas ter preveč časa za razmišljanje nas lahko "prisili", da vidimo probleme tudi tam kjer jih ni oz. si začnemo sami delati probleme ter potem partnerju tečnariti, ko pride domov za vsako malenkost.....in tako konstantno naše sitnarje, nezadovoljstvo, nerganje pa pri partnerju tudi lahko sproži odsodnost želje po cartanju in po seksu......








< Sporočilo je popravil liliana -- 26.3.2014 6:13:04 >

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: dilema
26.3.2014 9:11:02   
lumpa82

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Zadevščina se verjetno ni naredila od danes na jutri, temveč moža lenoritis, anti cartljitis itd, grabi skoraj zagotovo že dlje. Tebi se je nabiralo, nabiralo in sedaj ti strela ven. Glede na tvoje opisovanje, si z eksplozijo še dolgo odlašala. Tole tvoje tečkanje, zbadanje, pritoževanje možičku, po moje bolj malo koristi, saj se s slabovoljno ženo ponavadi možje ne stiskajo ravno najraje. Iz moje strani imaš trojno zeleno luč za nezadovoljstvo, vendar se moraš vprašati, če želiš zadeve popraviti ali se le znebiti moža.
Če bi rada da se zadeve mogoče izboljšajo, bi jaz ubrala drugačno strategijo. Najprej bi se poskusila malo distancirat in realno pogledat na svoj zakon. Koliko dobrih, lepih , pozitivnih stvari doživljam v partnerskem odnosu , koliko dobrih očetovskih stvari doživljajo in so deležni otroci. Po drugi strani pa koliko je vseh negativnosti. Potem boš imela sploh realno sliko, če ima smisel zakon riniti in voziti naprej. Tale svoj seznam pozitivnih in negativnih zadevščin razloži, pokaži posreduj partnerju. Mogoče se bo začudil, zasekiral, zamislil- spoznal, da tvoje tečkanje in pritoževanje ni iz trte zvito. Če ga ne bo nič ganilo, potem ne verjamem, da se ima namen kaj spraviti v red. Po tem kolikor opisuješ, ti ne bi bilo nič slabše , če bi bila ločenka oz. samohranilka. Če si sama, lahko za " moška" dela koga najameš, plačaš, prosiš, če imaš pa doma nezainteresiranega in lenoritičnega partnerja, pa gladko nekako ne moreš klicati drugega dedca, da bi ti prišel pomagat. Kako je pa s seksom , če si frej pa tako vemo- po moje ga lažje dobiš za to, kot pa za betoniranjeuser posted image

Preden pa se lotiš kakšnih drastičnih premikov, pa se le prepričaj če je s tvojim partnerjem vse zdravstveno vredu. Kaj se ve- bolezni npr. depresija imajo tisoč obrazov...

Res je, že dolgo se nabira. V bistvu odkar sem drugič rodila. Vem da nerganje ne pomaga, pa sem načrtno poskusla vse na lep način, z dobro voljo, in ker še vedno ni blo učinka sem bila pom še slabše volje.
Saj ravno to zdaj počnem, poskusim gledat od zunaj (ne delam sicer še seznamov) in vedno bolj se sprašujem zakaj ga sploh imam. Imam ga sicer rada, zelo, ampak razen tega da me finančno vzdržuje od njega nimam nič. Do zdaj sem mislila da bom še lahko tako, sem pa prišla do točke, ko sploh ne vem ali se mi ljubi s tem ukvarjat. Sploh glede na to je on tako ravnodušen do vsega in se mu ne zdi nič narobe. Tko da je, bi mogla spakirat pa it, da se zbudi.
Je pa predlagal da naj si najdem službo, da bo on doma in vse pošlihtal (gospodinjstvo, otroke), da se mu bo potem sigurno dalo sexat. Da ima veliko skrbi zaradi službe, pa da ga skrbi ker odplačujemo kredit in da mu to ubija željo po sexu. Ampak kredit bomo plačevali še 13 let, a to pomeni da bo še 13 let suša?? Saj vem, njega moram vprašat.
Ma ni u neki depresiji, ni neki slabe volje, v družbi zgovoren, priljubljen, tud obiske imamo večkrat in smo sploh družabni. Sem ga vprašala tudi če se mu zdi da je s korenjakom kaj narobe, pa pravi da je vse ok, samo želje pravi da nima.

Ma v bistvu mi manjka obojega, da mi na kakeršekoli način pokaže da sem ljubljena,zaželjena sploh, ne pa da na kavču zaspi kot kladauser posted image (skoraj vsak dan)


Kolikokrat na teden pa recimo seksata.....? Ali na mesec...?

Drugače pa kot so predhodnice rekle....v službo pa med ljudi.....ker samota, monotonost doma, dolgčas ter preveč časa za razmišljanje nas lahko "prisili", da vidimo probleme tudi tam kjer jih ni oz. si začnemo sami delati probleme ter potem partnerju tečnariti, ko pride domov za vsako malenkost.....in tako konstantno naše sitnarje, nezadovoljstvo, nerganje pa pri partnerju tudi lahko sproži odsodnost želje po cartanju in po seksu......


Evo, seksava 1-2x na mesec, pa še to zgleda tako, da on reče "a greva seksat?" in jaz seveda vsa zadovoljna, da izkoristim tisto priložnost, potem pa je po 10 minutah vsega konc.user posted image Pa do izpred treh let ni blo tako, sva seksala najmanj 1x na dan, pa tudi dlje je trajalo.
Sem pa začela s spremembami, najprej pri sebi (služba - ki jo še iščem, družba), kako pa bo tačas z njegove strani pa bom sproti vidla, in se poskusla pogovarjat.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: dilema
26.3.2014 9:29:06   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82
Ma ni u neki depresiji, ni neki slabe volje, v družbi zgovoren, priljubljen, tud obiske imamo večkrat in smo sploh družabni.


To, da je v družbi zgovoren in priljubljen, ne pomeni nujno, da nima težav z depresijo.
Je veliko bolj logično, da drugim ne razlaga o svojih težavah, skrbeh, ampak, da to skriva.



Očitno bosta morala menjati vloge in izpolniti svoji želji, da bosta bolj srečna - ti v službo, on pa za štedilnik. Ko bosta oba zadovoljna, se bosta morda končno lažje zadovoljila. user posted image

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: dilema
26.3.2014 11:13:54   
mateyka
a če pa ti vmes (čez ta mesec) rečeš "greva seksat", pa noče? mislim, a seksata samo ko je on za stvar, ko pa ti, pa ne?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.3.2014 11:19:25 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: dilema
26.3.2014 11:56:34   
lumpa82

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Očitno bosta morala menjati vloge in izpolniti svoji želji, da bosta bolj srečna - ti v službo, on pa za štedilnik. Ko bosta oba zadovoljna, se bosta morda končno lažje zadovoljila. user posted image


Malo sem skeptična glede tega, ker ko sem bila jaz v službi, pa on na dopustu je kmalu popi..., da on pa že ne bo copata, da on tako ne more in naj bom raje z otroci doma. Morda bi mu mogla dat še eno priložnost, morda pa se je toliko spremenil.


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a če pa ti vmes (čez ta mesec) rečeš "greva seksat", pa noče? mislim, a seksata samo ko je on za stvar, ko pa ti, pa ne?

Pa v bistvu ja, lako se zgodi da enkrat na tri mesece najdem pravi trenutek, da je tudi on za stvar ko sem jaz. Jaz sem sicer skoz za stvar načeloma, ko reče "a greva" , ker je to tako poredko, da me takrat že pošteno razganja (pa njega tudi, zato pa tako hitro konča). Če jaz predlagam pa je 1001 izgovor zakaj pa ravno takrat ne, vedno reče bomo jutri. Pa eno obdobje sem vsak večer, ko sem dala otroke spat prišla izpod tuša, se mu začela nastavljat, plesat striptiz... pa mi reče "dej, umakn se mal, ker gledam tv no." ali kaj podobnega.
Po tem me je minilo, čisto in sploh nisem več omenla da pa bi, pa je blo isto.user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: dilema
26.3.2014 13:37:55   
jabuk
Jaz sem nekje brala, da ženske večkrat najdemo neprimeren čas za moške. user posted image  Se pravi, če vidiš, da ga tisto, kar je na tv-u res zanima, potem ga ne smeš motiti...Je pa tudi odvisno od moškega. Jaz mislim, da je tvoj bolj nadrejen-dominanten in ti bi v njegovih očeh mogoče morala biti bolj podrejena.

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: dilema
26.3.2014 13:51:24   
notkar
Draga lumpa82, prosila si še za moško mnenje. Tolikokrat kot vidva seksata na mesec, seksava midva na teden, pa vedi, da bom ćez dve leti star 70 let. Glede mene je dovolj, da mi žena le namigne. Ne znam si pa predstavljati, da bi me za seks prosila. Tudi ne vem, da bi bil na splošno kdaj toliko utrujen, da bi ga odklonil, če pa, je bilo to zelo redko. Se pa verjetno časi spreminjajo. Včasih smo bili fantje vedno za, danes pa je očitno drugače. Tebi pa je težko svetovati. Če partnerju ni do seksa, mu pač ni. Prisilila ga ne boš. Vsaj mene izsiljeni seks ne bi zadovoljil. Skušaj ugotoviti, zakaj je postal odklonilen, Morda pa bosta našla vzrok in ga odpravila. Poročaj.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: dilema
26.3.2014 14:21:29   
ronja
Imava pa ta vikend priložnost izkoristit da sama nekam greva

Naredita to. To je prva in najboljša možnost, če bo uspelo. Če ne bo, imaš spodaj druge. poizkuista se odprto pogovorit. Meni deluje kot da je partner depresiven, lahko je pa res samo len.

Ma sej drugače ni slab, me ne tepe, ni alkoholik, sam do nas se obnaša kot da ga dost ne briga.

On se je izločil iz te družine - ker gre tebi to itak boljše, zakaj bi se on matral. Ne vidi, da je lahko ob vsem matranju tudi fajn. Da si sicer zvečer utrujen, ampak da je življenje lepo in polno. Kako mu to pokazat? Tako da maš tudi ti poln kufer (kar je logično), verjetno ni najboljša taktika.

Poizkusi organizirat zelo zabavne aktivnosti z otrokoma in ga čisto mimogrede povabi zraven - in ne bit užaljena, če ne bo šel - pač mi se bomo zabavali, če želiš, si vabljen, da se ti tudi z nami zabavaš, čisto neobvezno. Če vas bo slišal vriskat, bo ugotovil, da zna bit s potomci čisto zabavno;). So pa fantje oz. moški na splošno dostikrat malo bolj pasivni glede družinskih aktivnosti, vendar radi sodelujejo, če imamo kake fajn ideje, ko ugotovijo, da je to fajn. Lubi je recimo zapečkar, on je bil od vedno rad doma. Kar je fajn, dom je fajn. Ampak sploh če živiš na zelo malem, je fajn tudi kdaj kam it:D. NI treba, da so to toplice, lahko je to piknik v parku. In sem na začetku morala vedno jaz planirat te naše odklope, ker se mu ni dalo nikoli spravit, zdaj pa že sam pogreša, če nekaj časa nikamor ne gremo:).
Na netu (pinterest, blogi raznih stay-at-home mamic, itd...) imaš ogromno zabavnih idej (ene so zelo usrane, ampak zabavajo se vedno:D).

Druga stvar, ki jo lahko poizkusiš (ne sme pa postat to način življenja, ker potem je vseeno, če gresta narazen): pojdite kdaj stran, da vas začne pogrešat. Mogoče bo potem ugotovil. Lubi ma tamalih na koncu vikenda dostikrat poln kufer, ampak če pa recimo potem v pon. popoldne pozno pride domov, jih pa že ful pogreša:). Se mu prav režim, še pred manj kot 24imi urami je sanjal o svojem tednu brez otrok, potem jih pa ful pogreša:D.

Podobno je z vama. Očitno sta se mal oddaljila drug od drugega. Rada se imata, oba, to se čuti, njemu ni vseeno zate, ne kontrolira te, zaupa ti, spoštuje te. Ti ga imaš rada, sicer se ne bi matrala, da bi tole delalo, ampak bi ga poslala v tri pirovske.

Brez resnega pogovora, še bolj pa brez vztrajanja pri izvrševanju dogovorov, med vama ne bo šlo. Tvoj mož je čisto zadovoljen, saj ima kompleten hišni servis opravljen. Ti kot njegova (neplačana) hišna pomočnica nisi zadovoljna v svoji vlogi in hočeš biti nekaj več - njegova (enakopravna) žena.
Če to želiš doseči, boš očitno morala spremeniti taktiko, tako da vse več ne bo po njegovih kriterijih ter tako, da bo spoznal, da misliš resno.

Podpis. Kadar nam nekaj ni prav, tistemu, s katerim imamo težave, pa je in se pogovorit ne da, skoraj ni druge, kot da naredimo tako, da mu/ji ni več prav. Sicer nima prav nobene motivacije, da bi zadevo spremenil, saj mu je ok. Pri fantih sicer še nisem mela takih izkušenj, ampak ta nasvet velja na splošno za vse odnose, se mi zdi...

Pa četudi to pomeni, da je posoda ostala nepomita, trava nepokošena in mož brez kosila, ker ste se ti in otroci odločili za celodnevni izlet v naravo opazovat prebujajočo se pomlad ...

Great minds think alike:D.

Čisto ok je, če začneš z malimi koraki, tudi Napoleon je najprej vsak grm preučil, potem šele poslal tja celo armado. So ravno tako pomembni kot veliki, samo ustavit se ne.
OK, mogoče res iščem izgovore, ker se nočem z njim prepirat in ga gledat kako je vsa užaljen še tri dni. Kot pravim pa sem začela delat majhne korake, hvala ker me spodbujate.

Nekaj pa moraš razčistit. Na lepo si se že poizkusila zmenit, ne? Torej če ne gre na lepo, potem moraš vedet, da boš morala za spremembo trenutnega načina življenja potrpet tudi jezne poglede ipd... skratka da ne bo luštno. NI se luštno kregat. Ampak je pa včasih treba. Sama sem delala isto napako pri tašči in pri mami. Da se ne bomo kregali, da ne bosta užaljeni, da ne bosta žalostni... Na koncu sva trpela midva in najini otroci... In se ni nič spremenilo, ker seveda njima ni bilo v interesu, da bi se, ona ni trpela, samo mi smo. Zakaj že bi si to prostovoljno izbrala? Brezveze, pač pogoltneš to, da bojo jezni, užaljeni, čustveno izsiljevali, jokali, itd... če vidiš, da zadeva nikamor ne pelje. NI treba, da prej ti jokaš še pa još, da maš to pravico;). Takes one to know one;).

Glede na to, da se je zadeva tako drastično spremenila po 2. otroku - a se on mogoče boji, da bi dobila še enega, če bi spala skup? Mislim - uporabljata kako kontracepcijo? Ne me narobe razumet, ampak poznam par, kjer je bil točno to problem - sta verna in kontracepcije ne uporabljata, on se je pa zelo bal, da bi dobila še enega otroka...

Je pa predlagal da naj si najdem službo, da bo on doma in vse pošlihtal (gospodinjstvo, otroke), da se mu bo potem sigurno dalo sexat.

Poizkusita:).

Če jaz predlagam pa je 1001 izgovor zakaj pa ravno takrat ne, vedno reče bomo jutri. Pa eno obdobje sem vsak večer, ko sem dala otroke spat prišla izpod tuša, se mu začela nastavljat, plesat striptiz... pa mi reče "dej, umakn se mal, ker gledam tv no." ali kaj podobnega.
Po tem me je minilo, čisto in sploh nisem več omenla da pa bi, pa je blo isto

Svaka čast. Navadno smo hitreje užaljene (kar ni prav in ni dobro, ampak to je dejstvo). Glede na to, da ni delalo ne to, da se nastaviš, ne to, da se umakneš, bosta res morala prit do dna razlogu...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: dilema
26.3.2014 14:42:06   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82

A sem jaz res tako sitna, če si želim cartanja, sexa, in ne razumem kako je on utrujen od službe, kako ima ogromno skrbi, kako je nekaj strašno zanimivega po televiziji. kot da bi pa sama cel dan spala in u luft gledala user posted image .


Najbrž nisi sitna, kot praviš - ampak deluješ že tako. Naveličana, utrujena od vsakdana, s pomanjkanjem dogajanja. Ne vem, kakšna si v resnici, a tak vtis daješ.

Naredi nekaj za sebe, začni iskati delo, otroke tašči v varstvo in se zbudi. Potem boš lahko z možem kaj rešila.


In zakaj za hudiča otroke tašči v varstvo, če ima MOŽA?

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: dilema
26.3.2014 14:53:12   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82

Sigurno ni mamin sinko. V bistvu je 2 leti živel sam in si vse sam porihtal, zato me še bolj čudi da je tako na komot.


Ko boš to zmoto spoznala, potem bo kaj bolje, prej pa ne. Tvoj mož je tipični mamin sinko.

(odgovor članu lumpa82)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: dilema
26.3.2014 15:06:51   
patrino
Je pa predlagal da naj si najdem službo, da bo on doma in vse pošlihtal (gospodinjstvo, otroke), da se mu bo potem sigurno dalo sexat. Da ima veliko skrbi zaradi službe, pa da ga skrbi ker odplačujemo kredit in da mu to ubija željo po sexu. Ampak kredit bomo plačevali še 13 let, a to pomeni da bo še 13 let suša?? Saj vem, njega moram vprašat.
Ma ni u neki depresiji, ni neki slabe volje, v družbi zgovoren, priljubljen, tud obiske imamo večkrat in smo sploh družabni. Sem ga vprašala tudi če se mu zdi da je s korenjakom kaj narobe, pa pravi da je vse ok, samo želje pravi da nima.

Tudi jaz sem mnenja, da to, da je v družbi zabaven itd, še ne pomeni, da nekje notri v njem ni nekaj narobe, nima tekih resnih težav, ki pa jih seveda v družbi ne bo razlagal. Še najbolj žalostno je to, da jih tudi tebi ne misli oz. vse probleme očitno skriva za izgovorom o skrbeh zaradi službe in odplačevanja kredita. Saj ne rečem, da to ne morejo biti resne skrbi, vendar ne bi smele biti tako dolgotrajne, ne bi smel dopustiti, da tako zelo vplivajo na vajin odnos oz. odnos do tebe.
Kakšen odnos ima konkretno do vajinega partnerstva oz . direktno do tebe je lepo razvidno iz tvojih komentarjev.
Pa v bistvu ja, lako se zgodi da enkrat na tri mesece najdem pravi trenutek, da je tudi on za stvar ko sem jaz. Jaz sem sicer skoz za stvar načeloma, ko reče "a greva" , ker je to tako poredko, da me takrat že pošteno razganja (pa njega tudi, zato pa tako hitro konča). Če jaz predlagam pa je 1001 izgovor zakaj pa ravno takrat ne, vedno reče bomo jutri. Pa eno obdobje sem vsak večer, ko sem dala otroke spat prišla izpod tuša, se mu začela nastavljat, plesat striptiz... pa mi reče "dej, umakn se mal, ker gledam tv no." ali kaj podobnega.
Po tem me je minilo, čisto in sploh nisem več omenla da pa bi, pa je blo isto.user posted image


Sama zase vem, da mi v zakonu res veliko pomeni, da se počutim zaželeno, ljubljeno..lepo zanj. Tudi takrat , ko je utrujen, znerviran, nerazpoložen ....Ta občutek mi ne da le njegova pripravljenost na seks, temveč to enostavno čutiš. Ti to čutiš pri vama? Verjetno ne preveč. Ni treba, da ti to izkazuje le takrat , ko imaš pete v zrak. Tudi moški imajo verjetno svoje žute minute pri seksu, vendar zaradi tega ne pomeni, da mora partnerka stradati pozornosti, nežnosti, prijaznosti...
Ne vem no...definitivno ni vredu tole pri vama.



_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: dilema
26.3.2014 15:12:36   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: notkar

Draga lumpa82, prosila si še za moško mnenje. Tolikokrat kot vidva seksata na mesec, seksava midva na teden, pa vedi, da bom ćez dve leti star 70 let. Glede mene je dovolj, da mi žena le namigne. Ne znam si pa predstavljati, da bi me za seks prosila. Tudi ne vem, da bi bil na splošno kdaj toliko utrujen, da bi ga odklonil, če pa, je bilo to zelo redko. Se pa verjetno časi spreminjajo. Včasih smo bili fantje vedno za, danes pa je očitno drugače. Tebi pa je težko svetovati. Če partnerju ni do seksa, mu pač ni. Prisilila ga ne boš. Vsaj mene izsiljeni seks ne bi zadovoljil. Skušaj ugotoviti, zakaj je postal odklonilen, Morda pa bosta našla vzrok in ga odpravila. Poročaj.

Tudi jaz si tega iz svojega zornega kota ne morem predstavljati.
Lepo napisano Notkaruser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu notkar)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: dilema
26.3.2014 15:56:18   
patrino
Rada se imata, oba, to se čuti, njemu ni vseeno zate, ne kontrolira te, zaupa ti, spoštuje te.
user posted image A res? Se resnično pardoniram, samo jaz ne zaznam tega spoštovanja, ljubezni in tega, da bi mu bilo zanjo res bistveno mar. To da je ne kontrolira, ji zaupa, je meni v tem primeru bolj znak pomanjkanja interesa, brezbrižnosti in samozadostnosti , kot pa neke naklonjenosti do nje in njunih otrok. Vzrok ni poznan, vendar je gotovo to, da so do ljubljene osebe normalno pač ne obnašamo tako. Vsaj v našem svetu ne.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: dilema
26.3.2014 16:11:41   
ronja
Ko je človek jezen, vidi slabo, če tudi ko je jezen, napiše nekaj dobrega o tej drugi osebi, potem pomeni, da je to dobro gotovo kar ornk prisotno v odnosu... On kadar jo zavrne, jo vedno nežno - to je poudarila, torej je noče prizadet. Navadno nočemo prizadet ljudi, ki jih imamo radi, vsaj v mojem svetu;). Zaupa ji in ji ne teži, samo naredi pa nič, ne doma, ne v postelji, meni deluje čisto brez energije. Plus da pravi, da včasih ni bil tak in da se je to spremenilo po rojstvu drugega otroka. In to, da je ona pripravljena delat ama čisto vse, samo za to, da bo z njim, daje upanje, da sta mogoče pa gradila na dobrih temeljih, samo 2. štuk je za podret pa na novo za sezidat.

Zato pravim, da je lahko pri njem depresija recimo, ker tisti strašni strah pred krediti meji na neko vrsto panike (v strokovnem smislu, ne uno aaaa paniko, kot običajno to uporabljamo), saj kot ona pravi, lepo pridejo skozi mesec, skromno, ampak brez problemov.

lumpa, sta se za 2. otroka odločila skupaj ali vaju je presenetil? Ne me narobe razumet, to NI opravičilo za njegovo vedenje, sama bi znorela, da bi bil tak, vendar pa je vseeno fajn najt razlog za njegovo apatijo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: dilema
26.3.2014 16:34:36   
patrino
Eh ja no- mogoče res. Osebno se na tem področju nikoli ne bi mogla tako razumsko spraviti nad problem kot ti. Jaz se ob branju avtoričinih komentarjev že vidim kako tlačim dedčeve gate v njegov kufr, če bi mi kaj takega delal. Mogoče mi pa ravno zaradi tega to ne počne, ker ve da imam kratko zažigalno vrvico. Vse je po moje za nekaj dobro. Tako razumsko in analitično gledanje na situacijo ter razčlenjevanje vzrokov na prafaktorje tudi verjetno me pomaga vedno. Včasih je potrebno tudi lepo po kmečko povedati, da tega pač ne boš prenašal in konec oz. naj se že končno spravi v red ali pa naj spoka.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?