|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10.teden nosečnosti popkovna kila
12.6.2014 13:21:18   
ninaTi
Včeraj sem bila na pregledu in ginekolog je opazil popkovno kilo, ki naj bi štrlela. Rekel je le, da je to še razvoj, da bomo več videli na nuhalni. Lahko izgine ali pa tudi ne. Sem v 10.tednu nosečnosti.
Na forumih prebiram in sem ugotovila, da je to kar velika težava, ki ima ob sebi še veliko kromosomskih napak.
Ali ima katera s tem izkušnje? Je bilo vse ok ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10.teden nosečnosti popkovna kila
12.6.2014 21:26:59   
Anonimen
Znanka se je odločila za prekinitev nosečnosti(splav), ker se trebušna stena ni zaprla(beri:gastro shiza).
Meni celo nosečnost na nobenem ultrazvoku niso videli ničesar, pa sem rodila otroka z popkovno kilo(to je čisto druga stvar, kot gastroshiza-pri p.k. je samo popek izbočen, pri g.s. pa je celo črevesje odzunaj).
Imaš pa še malo časa, da se zapre samo in da bo vse vredu.

(odgovor članu ninaTi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 10.teden nosečnosti popkovna kila
12.6.2014 22:38:37   
lafe
Anonimna ali so bile pri otroku rojenem s popkovno kilo še kakšne druge napake mogoče?ker sem o zadevi pisala dr.Pusenjaku saj ima moj user posted image baje majhno kilo se vedno pri 21 tednih nosečnosti in me je prestrašil, da so ponavadi pridružene se druge napake in, da gre dostikrat tudi za kromosomske napake. Sedaj me je grozn strah spet,ker moj ginekolog pa temu sploh ni posvečal prevelike pozornosti in mi je rekel, da je vredu. Sem imela morfologijo kjer so bile meritve bp, za to kilo je pa samo rekel, da je majhna. Nič jutri grem tam, ker mi je dr. Pusenjak napisal, da bi morala biti poslala na drugo mnenje in morebitne nadaljnje kromosomske preiskave. Prosim povej mi kako je bilo v tvojem primeru

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 10.teden nosečnosti popkovna kila
13.6.2014 11:02:00   
lafe
no tako zdej ti pa lahk iz prve roke povem, da nas očitno za brezveze strašijo naši ginekologi. Namreč, ko mi je Pušenjak včeraj napisu na forumu, da je popkovna kila (omfalokela) marker za kromosomske napake, celo noč nisem spala, jokala sem kot dež, zato sem danes zjutraj odšla kar v bolnišnico in povedala kaj me muči, saj mi moj ginekolog stvari ni ustrezno razložil. Torej takoj so me sprejeli, saj so rekli, da če kila do danes, ko sem že krepko v 22. tednu ni izginila, bom morala res na preiskave v Ljubljano. Z ultrazvokom sta me pregledala dva ginekologa zelo natančno. Najprej je plod pregledala ginekologinja, ki je vodja porodnišničnega oddelka in znana kot zelo dobra na svojem področju. Povedala je, da ni nobene popkovne kile, da je trebušna stena popolnoma zaprta, in da se z mojim ginekologom očitno nisva prav razumela. Sicer je bila na nuhalni res prisotna fiziološka omfalokela, ampak je ta v pravem času že izginila, zato nič ne pomeni,. Vse to je nato potrdil še en ginekolog. Tako, da sem končno pomirjena. Opravili so tudi natančen morfološki pregled še enkrat in je vse vredu z organi, okončinami, popkovino, obrazom,.. Dobila sem tudi slikco lulčka, saj se mali rad razkazuje in očitno roza ne bomo rabli user posted image Zelo dobro vem kako se počutiš, js sem se tako počutila več kot dva meseca, nesigurno in prestrašeno. Prepričana sem, da gre pri tebi tudi za podobno zadevo, in da je kila le fiziološka in bo gotovo v pravem času še izginila, saj ima veliko plodov v tem zgodnjem času še nepopolnoma zaprto trebušno steno in nevem zakaj nas po nepotrebnem strašijo in ne počakajo še do tistega časa, ko ima to čas izginiti. Sicer pa tudi če je popkovna kila ni mus, da gre res za kromosomske napake. Tako, da srečno in kar bodi optimistična. Js sm sigurna, da bo pri tebi isto.

(odgovor članu lafe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?