|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 8:43:52   
TOPmommy
Živjo!
Jaz sem bila na pregledu v 34.tednu in je naša punčka tudi že kao imela 2500guser posted image
Sem pa slišala,da se ni preveč za zanašati na tele meritve teže,da so ponavadi ob rojstvu lažji kakor napovejo.
Jaz imam zdaj težave s spanjem in z zatekanjem...verjetno zadnji mesec že paše to zraven,kajne? Upam,da hitro mine in čim hitreje spoznam našo princeskouser posted image
Lp


< Sporočilo je popravil TOPmommy -- 2.3.2015 8:44:19 >

(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 901
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 9:08:57   
Tara9
Ojla apričice, vidim, da je tema v polnem zagonu, jap april se bliža user posted image . Sem bila odsotna nekaj časa, sva bila z dragim na zadnjem dopustu v dvoje.

No, tudi jaz se pofočkam glede panike, me že pošteno daje, v smislu kaj vse še moram uredit, poštimat itd, tako da ta teden spet začnem z akcijo. Imam sicer še 6 tednov do roka, ampak ko pomislim, da je pri 37. tednih otrok že donošen me kar stisne, tako da grem v akcijo in raje čakam pripravljena. Midva imava še kar nekaj opravkov, od kozmetike nisem nabavila še skoraj nič, flašk in dudik nimam, porodniško si moram uredit, in še bi se kaj našlo. Ta teden začnem tudi s pranjem in likanjem, se nisem še lotila, ampak je pomoje skrajni čas.

Počutje.... jah ne smem preveč jamrat, se še kar nekako držim, čeprav gre vse težje user posted image . Kosti me tako bolijo, da ponoči skoraj da ne tulim, ko se moram obrnit iz ene strani na drugo, noro. Čez dan je ok, sem v gibanju in ne boli močno, v ležečem stanju je pa noro. Se tolažim, da bom imela tako zmehčane kosti, da bo tamala z lahkoto ven padla user posted image .

Nič, toliko za zdaj, se zihr še kaj oglasim, je lažje tole timsko prestajat user posted image .

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 902
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 10:29:48   
soncek87
olaaa....

jz spet prihajam z upam da dobrimi nasveti kako in kaj.... sem v 35 tednu, vendar se mi zih ze kake 3 tedne konstantno dogaja da mi trebuh otrdi tut za vec casa.. zadnji teden pa kr po cele dneve.. vem da zjutri ko se zbudim in pobozam trebušček je vse trdo... newm kaj naj bi to pomenilo... in tut spustil se mi je kr orenk... no vceraj pa greva z mojim se neki v nabavo..in nisem mogla vec sedeti.. v krizu bolelo noroo hudo.. ni popustilo dokler se nism ulegla oz sla v bano... stem da se je bolecina začela tako da me je najprej tiščalo v trebuhu nato pa v krizu..in to zih ene 2 ure konstantno.. tko da sm bla od nabave zelo nekoristna..user posted image vse te bolecine minejo in ponovno pridejo.. jaz se vec newm kako nastimat da bi mi bilo ugodnejse.. no za likof.. :D zvecer pred spanjem pa pekoc obcutek v trtebuhu.. peklo in zraven zvijalo...

lepo bi prosila za kak nasvet sploh mamice ki ze mate otrocke ce ste mele kaksno podobno situacijo.. ker norrim doma.. moj ze prekipeva ker sm sitna non stop.. na zivce mi gre ze vse...user posted image user posted image

(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 903
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 10:38:52   
TOPmommy
Jaz bi na tvojem mestu poklicala ginekologa in vprašala za nasvet.Zihr je zihr.LP

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 904
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 10:44:53   
soncek87
topmommy...

sem bila dobre 14 dni na urgentnem pregledu ker so se mi pojavlali hudi krci in mi je sam rekla da je res zelo nizko ze ampak da nism nc odprta sm pa mal bolj obcutljiva.. kar se mi je tako zamalo zdelo.. zdj pa vse raziskujem po netu.. vem da je to bedarija.. ampak na reakcijo G. mi je kr slabo ratalo... sj mam jutr pregled in upam res da se bo lepo pogovarjala in brez hitrih reakcij...

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 905
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 10:52:56   
TOPmommy
Še vseeno naj bi bla ona usposobljena bolj za to.
Vem pa kako je z nevmesnimi komentarji ginekologov,sem že marsikaj slišala v teh mesecih in na koncu sploh ne veš komu lahko zaupaš...

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 906
   RE: Aprilčice 2015
2.3.2015 11:02:25   
soncek87
tosno to.. in vse kar preglede te obravnava cist na hitr.. si prav napisem vprasanja ampak pol tko vse pozabm.. ker vse na hitr res.. obup mi je tole.. ce ze majo paciente naj jih tut normalno tretirajo...

hvala .. upam da bom jutr dobre novice zvedla.. sm pa dans kr zacela ze prati stvari... :)) da se mal pomirim.. ceprav tezko delam kj.. ampak babe.. moramo :D

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 907
   RE: Aprilčice 2015
3.3.2015 8:28:16   
TOPmommy
Hei Aprilčice!
Jaz sem se danes že drugo jutro zbudila zaotekla v obraz,roke,noge. Visokega pritiska v nosečnosti nisem imela,kvečjemu nizkega.Sicer če bom še jutri taka-pokličem ginekologa. Se vam to tudi dogaja? Kaj naredite da je bolje?Hvala...

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 908
   RE: Aprilčice 2015
3.3.2015 12:32:07   
talipa
Pozdravljene, javlja se še ena aprilčica, rok imam konec aprila in tudi vedno bolj pogosto razmišljam o samem porodu saj bo zame prvičuser posted image . Zanima me, če ste razmišljale kaj o dianatal gelu, če bi ga uporabile? Jaz razmišljam, da bi ga, vendar ne vem točno od kje bi ga naročila? Ima katera kakšno informacijo glede tegauser posted image ?
hvala za odgovore.

Želim vam lep sončen danuser posted image

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 909
   RE: Aprilčice 2015
3.3.2015 13:14:57   
Tasa91
Živjo...aprila bom prvič postala mamica mali deklici in že komaj čakam, vendar še nisem toliko seznanjena o oddaji papirologije na zavodu za socialo. Kdaj oz. kaj moram oddati? Prosim če mi lahko katera pomaga. user posted image Hvala!

(odgovor članu talipa)
Neposredna povezava do sporočila: 910
   RE: Aprilčice 2015
4.3.2015 14:45:29   
Tara9
Ojla aprilčke, kam ste izginile? user posted image

TOPmommy kako si, je bolje glede zatekanja? Jaz na vso srečo (trkam) nimam izkušenj s tem in ne vem zakaj pride do tega ter kako ukrepat. Upam, da je bilo samo začasno in da je zdaj že mimo.

Soncek87 si bila potem na pregledu? Kako je s krči? Najbrž vse super kaj ne, so samo radosti nosečnosti predvidevam user posted image .

Talipa za ta gel sem slišala, ampak se nisem nič poglobila v to. Mislim pa, da se ga naroči iz tujine, če imam prav v glavi. Jaz grem rodit v upanju, da bo šlo vse gladko, ampak z odprtimi ocijami do protibolečinskih sredstev. Če se bo dalo zdržat bo, če ne sem tudi na epiduralno pripravljena. Ampak se prepričujem, da bo porod ekspresen user posted image .

Jaz sem danes začela s pranjem cunjic, danes so na vrsti dekice, brisačke, itd. Sproti si malo torbo pripravljam, tako da se nekam premikam. Malo po malo pa bo. Vsak dan sem bolj podobna pingvinu user posted image , tako da bom pohitela z delom dokler še nekako gre. Sem že kar malo fouš, ko zunaj vidim mamice, ki vozičkajo, si prav rečem ufff komaj čakam, da bom v tej fazi. Še malo a ne.

Pozdravčke pošiljam

(odgovor članu Tasa91)
Neposredna povezava do sporočila: 911
   RE: Aprilčice 2015
4.3.2015 15:03:08   
TOPmommy
Tara9: ni nič boljše-zjutraj sem taka kot da bi me kdo napihnil,čez dan pa izgine. Glede na to,da nimam visokega pritiska bom z ginekologom počakala do naslednjega pregleda.
Jaz imam na srečo cunjice že vse poštimane,manjka mi le še nekaj stvari iz lekarne pa da pripravim stvari do konca za iz porodnišnice( da ne bo mojemu treba izbirati oblačil zame;).
Sem pa čedalje bolj okorna in komaj čakam, da bo akcija:)
LP

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 912
   RE: Aprilčice 2015
5.3.2015 8:49:47   
diillan
pozdravček,
tudi jaz zatekam in imam roke oz. dlani kot ene balone, mi mravljinči in skozi celi dan imam težave ker ne morem enostavnih stvari naredit, recimo odpreti enega mleka, povedala sem G, mi je dala takoj pregledat kri in urin, jutri dobim izvide. To zatekanje naj bi bilo čisto normalno v našem stanju, ni pa ok, če je to pretirano. Z našo pikico je vse ok, težka 2100g in že pripravljena z glavico navzdol.
- Tudi meni včasih otrdi trebuh, vendar mislim, da takrat ko pretiravam z delom. Malo več počitka, pa bo vse ok.
Imam vse pripravljeno, ne morem pa se spravit k nakupu dudic, flašk, kremic, ker nimam pojma, kaj bomo rabili, bi bil pa že čas, a ne, da je vse to doma.

TASA91- Kar se tiče papirologije za porodniški dopust, moraš se zglasiti na centru, da ti dajo vse obrazce, potem to izpolneš, nekaj je za poslati na firmo, in ko vse zbereš, še kopijo mat.knjižice (1. os.podatki in 5.stran datum poroda) in odneseš. Če nista poročena, morata očka tudi se zglasit na centru, da poda izjavo o očetovstvu - ni pa nujno sedaj- lahko uredi po rojstvu, ampak mislim, da je sedaj vse bolj enostavno :)

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 913
   RE: Aprilčice 2015
5.3.2015 12:57:56   
soncek87
tara9... ja sem bila dva dni nazaj na rednem pregledu.. in nič vse kao ok.. kljub vsemu da sm povedala da mi otdava non stop.. na to je odgovorila spet samo z pocivanjem.. kr neki.. :( zal..
nardile se ctg..in vse ok... drugace pa pijem ze malinov čaj in prav cutm to intenzivno premikanje.. in zbadanje.. dans je se polna luna... hehehe in lih se uradno en mesec mam.. ampak jz bi tko ze pohitela..
aha sm pa opazila, da ko sem imela krce sem vedno pila mg. tablete.. in zdj ko ga pa ze par dni ne pijem nimam krcev oz se ne pocutm tko slabo.. sepravi lahko da je name lih ta mg slabo vplival in mi neke lazne stvari dajal... drugače pa vse pripravljeno..samo se moja potovalka za porodnisnico nekje caka na samem.. :)) heheh

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 914
   RE: Aprilčice 2015
5.3.2015 13:17:56   
TOPmommy
Živjo Aprilčice!
Danes se na srečo nisem zbudila tako zaotekla-upam,da bo res vsak dan bolje.
Sem pa začela s pitjem malinovega čaja-bljeki;)je treba potrpet.
A bo katera arniko jemala? Naj bi bile bolečine pri porodu manjše baje...
Kaj pa baby shower ste/boste imele s prijateljicami?
Lp

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 915
   RE: Aprilčice 2015
6.3.2015 7:39:16   
Ninail
Pozdravljene,

Mi tudi se nimamo vsega pripravljenega (je treba se vse oprat...). Pocasi bomo vse uredili smo pa v 33. tednu (nasa miska ima 2kg, je menda velika in smo tudi ze na glavici - je pa ginekologinja omenila da zna pohiteti pred pdp zaradi velikosti). Drugace pa se pocutim odlicno, nobenega zatekanja, otekanja (tako da sedaj ravno ze cel teden generalno cistim celotno stanovanje). Mi prijateljice pravijo da ze gnezdim, tako da me prav zanima kdaj bom rodila. Je katera ze imela podobno izkusnjo?

Baby shower imamo s puncami ta vikend (me prav zanima kaj mi pripravljajo, smeha in zabave sigurno ne bo manjkalo) ;-)

Pozdravcek

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 916
   RE: Aprilčice 2015
6.3.2015 16:04:27   
Inčika2
Da se še jaz malo oglasim :). Najina punči tud kar vstraja na nogicah :( se noče obrnit, bom pa ravnokar dopolnila 36t. Na zunanji obrat najbrž ne bom šla, probala sem pa tudi homeopatsko zdravilo pulsatilla in mislim, da se ni obrnila. Za po porodu pa sem vzela homeopatsko zdravilo, za hitrejše okrevanje Arnica c30, a si to mislila TOPmommy. Samo to je za po porodu, vsaj meni so tako rekli.

Drugače pa tud jaz že kar nekaj časa gnezdim ;). Oprala sem vse cotike, poribala kopalnico, kuhinjo, pomila okna, oprala zavese...jah kaj čmo, potem najbrž ne bo več tolk časa, pa še pomlad je pred vrati in bomo vozičkal. V nedeljo pa že nastopim porodniški dopust, tako, da zdaj pa res lahko samo še uživamo in čakamo na dan D.

Lep sončen vikend vam želim!

(odgovor članu Ninail)
Neposredna povezava do sporočila: 917
   RE: Aprilčice 2015
10.3.2015 11:23:15   
pisanmetulj
Pa se še jaz spet malo oglašam. Kako kaj vaše počutje in vaši sončki? Bila sem na pregledu v 33.tednu, z najino žabico vse ok user posted image , obrnjena na glavico, tehtala je 1900 g. Ginekolog pravi, da je normalnih mer. Železo mi je kar padlo, zato sem mogla na infuzijo železa, čeprav se nisem slabo počutila. Vsake toliko me zagrabi bolečina v desni ritnici, mislim, da prihaja iz hrbta. Ima še katera podobne težave user posted image
Začela sem s pranjem cunjic, ker se malo bojim, da ne bo porod prej. Zanima me, kako boste ve sterilizirale nove dudice. Vem, da obstaja sterilizator, vendar ga zaenkrat ne mislim kupovat. Bi bilo dovolj, da dudico kuham 10 minut v vreli vodi?

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 918
   RE: Aprilčice 2015
11.3.2015 9:00:56   
Tara9
Ojla, ste vse okupirane s pripravami, ker je nek mir tukaj user posted image .

Jaz sem včeraj opravila pregled (35. teden). Moja žaba se je obrnila na glavo user posted image user posted image , sem vesela, mogoče so res vaje pomagale, sem jih pridno delala vsak dan. Je pa večja za 10 dni, mere bolj ustrezajo fantku kot deklici, tako da me je še enkrat poslala na test za glukozo, čeprav sem ga delala 3 tedne nazaj in so rezultati super user posted image , ahhh, pa ko bi vsaj pretirava s hrano pa sploh ne. Niti pozna se mi ne toliko, tako da ne vem kam grejo te kilce.

Drugače tudi jaz ta teden perem, likam, pakiram, da bo vse pripravljeno za malčico. Danes grem uredit še papirje za porodniško, da bo mir.

Kako ste ostale?

Pozdravček

(odgovor članu pisanmetulj)
Neposredna povezava do sporočila: 919
   RE: Aprilčice 2015
11.3.2015 9:06:09   
Tara9
ehhh nekaj teksta mi je kar izginilo. Sem napisala še, da je bil cel halo okrog mojih kil, sem jih 14 pridelala user posted image . Ne vem kako mi to uspeva.

Glede steriliziranja, midva sva se kar za sterilizator odločila, sicer ga nisva še kupila, ampak je v planu.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 920
   RE: Aprilčice 2015
12.3.2015 10:08:13   
pisanmetulj
Imam še eno vprašanje. Včeraj sva urejala papirje na centru za socilano delo, pa mi v roke niso dali nobenega papirja. Ali ne bi mogla imet s sabo v porodnišnici priznanje očetovstvauser posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 921
   RE: Aprilčice 2015
12.3.2015 16:16:49   
tynaa
Živjo punce. Evo, po dolgem času se spet malo oglašam. Končno sem začela s porodniško in točno 27 dni imam še do PDP user posted image se mi pa zdi, da bodo tile zadnji tedni in dnevi bolj naorni, kot prej cela nosečnost - eno samo čakanjeuser posted image user posted image user posted image Pisanmetulj: ja, na CSDju potrdilo o priznanju očetovstva pred tabo sprinta v več izvodih, vse podpišete vsi trije (ti, očka in socilana delavka), potem pa ona vzame en izvod, preostale ti dobiš takoj. Vsaj tako je bilo pri nama.

(odgovor članu pisanmetulj)
Neposredna povezava do sporočila: 922
   RE: Aprilčice 2015
12.3.2015 20:46:49   
TOPmommy
Pisan metulj :jaz sem vprašala glede papirja za očetovstvo pa je rekla da ne rabiš, je v sistemuuser posted image
Tara9: Joj,te kile-jaz sem jih pridelala že 17!Par jih pripisujem zatekanju v zadnjih dveh tednih...user posted image
Jaz bom dudico sterilizirala v sterilizatorju, sem ga dobila od kolegice.
Sedaj mislim,da imam že vse pripravljeno...čakam na akcijo;)
Lp


(odgovor članu tynaa)
Neposredna povezava do sporočila: 923
   RE: Aprilčice 2015
16.3.2015 12:05:08   
April2015
Pozdravljene bodoce mamice user posted image
Nevem, zdaj pa res živci na polno delajo. Evo danes še res zadnje stvari za v torbo kupimo in smo pripravljeni. Vsak dan pregledam seznam če imamo vse, in če je vse na svojem mestu. Če ima katera slučajno že torbe pripravljene, bi prosila če na brzino napiše najbolj nujne stvari (sej mam seznam, ampak se mi zdi da ni to to :D )... Trebuh se mi vidno spušča, a vam tudi? Sem pa v zadnjih dveh tednih pridobila ziher 4-5 kg.. Če kar kipim ko krof :) user posted image No, pa zatekam tudi.. Ampak vidim da imate vse s tem probleme :)

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 924
   RE: Aprilčice 2015
16.3.2015 12:22:24   
Tara9
Ojla,

ja ja še malo pa akcija, zdaj bo šlo pa počasi zares, posebaj za tiste, ki imate rok takoj na začetku user posted image .

Jaz imam še nekaj časa fore, če punca ne pohiti, včasih si želim, da bi kakšen teden pospešila. Imam pa večinoma vse pripravljeno, sem prejšnji teden vse oprala in zlikala ter naju spakirala.

Jaz glede potovalke nisem komplicirala, moja torba vsebuje: par vložkov, par mrežastih gat, nogavice, če me bo zeblo, toaletno torbico (z šamponom, ščetko, zobno pasto, deodorantom, kremo,), kremico za dojenčicino ritko, lanolin, tuniko za domov. Zraven imam še mapo z vsemi papirji, tako da je nekako to to. Torba za dojenčico pride z možekom, notri so pleničke, 2 tetra plenički, kompletek za domov, kapica, dekica. To je vse, če sem kaj pozabila, bo pa možek prinesel, ko me bo obiskoval.

Pa vam ginekologi kaj težijo glede kilogramčkov, al samo meni moja? Mene čaka še en cuker test user posted image



(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?