|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
17.10.2014 13:53:23   
Anonimen
Glede teh čajev je tako, baje da katerikoli čaj kupiš v trgovini-ki so v vrečkah (1001, teekane), lahko kumot piješ. ancy69 planinski čaj lahko kumot piješ, nima nič takega v sebi, da ne bi smel-lih zanj sem brala, da lahko. Jaz sem zadnja 2 tedna pila ful čajev, ker sem bila bolna-vse možnosti, razen pravih. Tudi za zeleni čaj se je govorilo, da se ga ne sme, potem sem pa prebrala, da se ga ne sme popiti 6 šalic na dan. Ena punca je Pušenjaka vprašala kako je s temi čaji, pa je rekel, da ni nobenih raziskav, ki bi potrdile, da bi čaji škodovali plodu. Jaz menim, da vse v manjših količinah ni panike. Tudi kavo odsvetujejo, pa jo veliko punc pije. Moja mami je pila kavo in kadila (manj kot ponavadi), pa je z mano vse OK. :)

(odgovor članu wish87)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Junij 2015
17.10.2014 14:44:36   
PozitivnaEnergija
Najpej Jagodka, glavo pokonci, pa naj ti dva sončka prineseta nazaj pozitivno energijo. Tudi sama sem bila na tem par mesecev nazaj, na žalost še nimam nobenega sončka, ki bi me držal pokonci, sem se kar sama postavila nazaj ;) Seveda pa je treba vseeno tudi "dat ven iz sebe" tisto žalost, upam da te kmalu zagledam v kakšnem kaksnejšem mesecu ;)

Jaz še kar nisem dojela da je bil plusek, tako da morem še sporočiti ginekologu, da me naroči ;) Zaenkrat me dajejo samo bolečine v križu, malo me tu pa tam tko prijetno pošpika tam po jajčnikih zvečer ponavadi, pa prsi se mi zdijo precej težke ;) Glede čajev, pa hvala za info, sem tudi jaz že študirala kaj lahko in kaj ne, ker mi fuuul pašejo zadnje par dni, da ni samo voda ;)

Uživajte v sončku user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Junij 2015
17.10.2014 14:44:39   
Grancereale
tudi moja mami je kadila in pila kavo vse 3 nosečnosti pa smo vsi ok - nobenih alergij, nobenih bolezni... Pomoje da je to že malo v genih, da če je otroku namenjeno da bo zdrav bo zdrav neglede na to ali se paziš ali ne. Poznam punco narkomanko, ki se itak ni nič pazila in je bil fantek u nulo zdrav, edino kar je bilo narobe je bilo to, da je bil zasvojen.
Se mi zdi da vse to prehranjevanje in izogibanje stvarem je le za mamico, da se ona boljše počuti, ker nas itak vsa hrana napenja in se že tako slabo počutimo.

Jaz pijem metin čaj in jem zeliščne bonbone od Ricolle, ker le tako preprečujem slabost in grozen okus v ustih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Junij 2015
17.10.2014 16:22:34   
p3traa
Ja, saj ... moja mami je tudi na veliko kadila in pila kavo, pa tudi hrana je pri nas bolj umetna in na hitro pripravljena že od nekdaj, pa sem povsem zdrava ... tudi dvigovala je precejšnjo težo, pa je bilo vse ok ... tudi jaz skušam čim manj komplicirat in počnem vse isto, kot sem prej - ampak vseeno ne morem iz svoje kože in prebiram in prebiram ...
s temi zelišči je pač tako, da bi naj povzročala krčenje maternice in rahlanje mat.vratu in posledično ss oz. prezgodnji porod ... so pa določena zelišča, ki potem tudi pripomorejo k lažjemu porodu, ampak o tem čez 7, 8 mesecev user posted image

a morda pozna katera kakšno preverjeno dobro knjigo za nosečnice? Kjer bi bile vse takšne za in proti stvari zbrane na enem mestu? Vseeno sem mnenja, da več informacij ne more škoditi : )

p.s. Lep vikend vsem user posted image user posted image Končno je prišel user posted image

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Junij 2015
17.10.2014 18:28:51   
Grancereale
No moja prehrana je itak katastrofalna ker sem v službi od 9-19 vsak dan tako da nimam časa za pripravljanje neke zdrave hrane, poleg tega si niti zamisliti ne morem kdaj bi pojedla 5 obrokov. Tako pač je in lahko upam samo, da hrana res nima nekega velikega vpliva.
Kadim pa ne, kave tudi ne pijem...

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Junij 2015
17.10.2014 19:09:11   
Anonimen
Grancereale ni panike glede hrane. Sem brala, da tudi ni skrbi za punce, ki veliko bruhajo in zelo malo jedo, saj baje plod jemlje hrano drugje-materični vrat, ali maternice, pač iz tle nekje. :)..Moja sestra se je pri prvi nosečnosti ful pazila, pri drugi pa nič, pa je bilo vse ok. Moja mami je baje, ko je bila noseča z mano pojedla veliko pomfrija :)

(odgovor članu Grancereale)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Junij 2015
17.10.2014 20:25:25   
maja2014
Anonimen , ma ne moreš primerjat čaje iz trgovine s tistimi, ki jih pripraviš iz navadnih zelišč user posted image

Ja, seveda, zeliščne čaje naj se ne bi pilo zaradi ss, saj o tem je bilo govora.

Kar se pa tiče prehrane, in tega, da itak kar je namenjeno otroku, pač bo, se ne strinjam. Ja, moja pokojna mami je kadila med nosečnostjo, jaz sem astmatik. ravno tako moj bratranec, njegova mama je tudi kadila. Bivša sodelavka-narkomanka. Ja, tudi ona se je hvalila, da itak ni nič narobe z otrokom, da je vse ok. Ko je začel hoditi v šolo, so se začele težave. Poznam primer 10-letnega fantka, katerega mama je med nosečnostjo na veliko pila, kadila,...otrok ima danes težke vedenjske težave, težave v šoli,...Tako da, mislim, da je precej egostično reči, da itak ne more biti nič. Ker ni res. Ni nujno, da takoj. Lahko se začnejo težave razvijati kasneje. Prejšnjič sem videla mamico z dojenčkom v vozičku, noseča, in čik v roki. Meni je to ogabno. Pa da ne bo pomote-nisem bila vedno nekadilka. Ampak mi pa na kraj pameti ne pade, da bi zdaj cigaret prižgala. In ne rečem, da se ne more kaj zgoditi, kljub temu, da mamica med nosečnostjo pazi na prehrano, itd. Je pa večja verjetnost v nasprotnem primeru.

Jaz jem isto kot prej, ko smo redno jedli domače meso, divjačino, ribe, domačo zelenjavo (ne, nismo na vasi doma, da imam vse na vrtu, hodim k kmetu kupovat). Pijem veliko vode, sveže stisnjene sokove, itd. Le da zdaj gledam, da malo več sveže zelenjave in sadja pojem. Ker mi je mar user posted image Je pa že od nekdaj znano to, da vse, kar nosečnica počne, se pozna pri kasnejšem razvoju otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Junij 2015
17.10.2014 20:26:23   
Voltera
hej user posted image
Grancereale te zastopm, tut js sm skor cele dneve v službi (do17h) povprečno, vožnje mam min 45min v eno smer, tko da pred 18h nisem skor nikol doma (velikrat pa še kasnej), tko da probam usaj zjutraj kej pojest, spijem kak sadni čaj, pa sadje umes, pol grem ponavadi na kosilo, pa spet sadje,... pa kak košček čokolade:) če mi zapaše :)
pijem pa tudi kavo vsak dan, ampak namesto takoj zjutraj, recimo jo spijem po malici;

jagodka1, js gledam nato, da pač telo že ve kaj počne, in če pač nekaj ne štima, je bolje tako, bo pa naslednjič uspelo!
sem pa tudi jaz že letos imela aprila SS, tako da je strah skos mal prisoten, ampak sem full pozitivna, da tokrat bo pa uspelo :) drgač pa zaenkrat sem še vedno ful v redu, razn težke,polne prsi, brez slabosti, sem kr dost utrujena, pa razdražljiva to se mi pa ful pozna - še katera?

čim manj slabosti vam želim in lep sončen vikend!






(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Junij 2015
17.10.2014 20:27:45   
PozitivnaEnergija
Pomoje tut, jej kar ti paše, ti bo že telo povedala kaj ni kul ;) DRugače pa jaz imam tut kar slabe prehranjevalne navade, ravno zaradi celodnevne službe, ampak sem nekak kar pridna zadnje čase, si vzamem vsaj kakšen jogurt pa sadje, najbolj mi pašejo mandarine pa banane, tko za vmes mal prigriznit. Edinemu kar se izogibam je, ocvrto, ampak če mi bo zadišalo, si bom tudi privoščila. Dva dni nazaj mi je ful zadišala pica, pa k mi ponavadi nikoli ne, ker jo bolj vsake tolk prakticiram, kadar je preveč dela v službi. Tako da sem si pač privoščila pico ;) Drugače me pa že cel teden spremlja en tak pozitiven občutek, tist da bo vse ok, pa sanjalo se mi je da bo fantek ;) Čist preveč razmišljam očitno o tem ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Junij 2015
17.10.2014 20:34:46   
PozitivnaEnergija
Voltera ...tudi jaz opažam, da hitro menjam razpoloženje, ampak tako večinoma dobre volje, pa pet minut nejevolje ;) Sem pa tako kot ti, po ss v juliju na trenutke malo negotova, ampak imam en filing da bo ok, ne vem zakaj ampak tako je, upam da me občutek ne vara ;) Ampak je pa na žalost kar precej teh ss :( Sicer narava že ve kaj dela.

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Junij 2015
17.10.2014 20:42:17   
ancy69
Ja ful velik je ss. Vidim da nas je ze samo tukaj kar nekaj ki smo dale letos to ze skoz. Ampak imam tudi jaz zdej dober obcutek....v cetrtek imam kontrolo pri drugem ginekologu, da slisim se drugo mnenje o hematomu.

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Junij 2015
17.10.2014 21:33:04   
Anonimen
maja2014 ni nujno, da je otrok asmatik samo zato, ker je mama kadila v nosečnosti. Veš koliko otrok je asmatikov, pa mami ni nikoli kadila. Moj oče je tudi asmatik, pa babi ni bila niti aktivna in niti pasivna kadilka. Glede vedenjskih in učnih težav je tudi težko reči, da bi lahko bilo samo kajenje krivo, saj so take težave odvisne tudi od dednosti in vplivov okolja.
Jaz ne ščitim kadilcev, narkomanov, alkoholikov samo vem pa da, ni potrebno vse slabe stvari pripisat substancam, hrani, pijači, ki jih ženska zaužije med nosečnostjo. Je pa res, da te stvari lahko zelo poslabšajo nosečnost in seveda razvoj dojenčka. Preden se karkoli sklepa je pa potrebno imeti več dokazov.
Kar se hrane tiče je fajn, da nosečnica zdravo je, ni se pa potrebno basat s stvarmi, ki jih ne mara.

Jaz sem enako razpoložena, ampak tudi med M mi ni nihalo razpoloženje. user posted image

(odgovor članu ancy69)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Junij 2015
17.10.2014 21:34:16   
happy_bump
Jagodka tako zelo lo zau mi je user posted image upam da bosta sončka doma v veliko oporo in da boš čimprej spet videla plusekuser posted image user posted image

Punce me pa zanima če je katera od vas imela kakršnekoli izpuščaje v nosečnosti? Dva dni nazaj so se mi namreč na prsih in trebuhu pojavile male rdeče pikice, ki so sedaj na prsih izginile in se nekako selijo proti nižjem delu trebuha, med tuširanjem pa postanejo bolj vidne oziroma bolj rdeče. Malce me skrbi in če novo boljše čez konec tedna grem v ponedeljek h ginekologinji (prvi pregled imam šele 3.11). Ali imate izkušnje s podobnimi tezavami?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Junij 2015
17.10.2014 21:46:48   
Anonimen
Ne, jaz nimam nobenih izpuščajev.

(odgovor članu happy_bump)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Junij 2015
17.10.2014 22:39:04   
maja2014
anonimen...nisi me razumela user posted image Nisem rekla, da so cigareti eden in eni škodljivi dejavnik. Ti pove dovolj to, da delam s takimi rečmi? Da sem se na lastne oči, na mojo stroko prepričala o tem? Ne bi ti bilo všeč, kaj vse bi videla, če bi opravljala moje delo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Junij 2015
18.10.2014 0:02:36   
Anonimen
Aha, ok user posted image

(odgovor članu maja2014)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Junij 2015
18.10.2014 15:03:23   
LILI/NIK
pozdravljene... no sem mislila da skupine nosečk junij 2015 še ni... pa vidim da vas je veliko in da je debata že v pogonu... no pridružujem se vam... včeraj sem naredila test in je bil +user posted image pdp sem si izračunala naj bi bil 24.junij... doma že imam dva navihanca 9 in skoraj 3 leta.. veselim se vaše družbe... če imate mogoče skupino na fb pa prosim če me katera doda... pa lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Junij 2015
18.10.2014 20:43:28   
Grancereale
Uh burna debata glede hrane in kajenja. Vsaka punca ve zase in za svoje zmožnosti kako se prehranjuje. Če bi imela čas si delati obroke verjamite da bi bili zdravi. Trenutno pa pač velikokrat niso poleg tega so tudi neredni. Ampak veliko pri tem ne morem pomagat.

Imam pa danes že cel dan nizek pritisk, popoldne 98/61 zdajle po sprehodu pa 106/67. Se mi kar megli pred očmi :( no ampak po odgovori ginekologa je to zelo dober znak saj pomeni, da maternica odlično opravlja svojo nalogo. Ni pa luštno :(

(odgovor članu LILI/NIK)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Junij 2015
19.10.2014 8:31:33   
biba88
hej punce!!!! danes sem zagledalauser posted image user posted image ...ta mesec sem mislila da ne bo nič...ratalo je v drugem poskusu.......pdp imam po svojih izračunih 28.6.2015
upam da bo vse ok in bomo čvekale 9 mesecev!!!!!še 38 tednov :)user posted image user posted image

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Junij 2015
19.10.2014 9:15:52   
ancy69
biba88 cestitaaaaaaam :)

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Junij 2015
19.10.2014 9:27:43   
biba88
ne morem verjet...iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii celo jutro že vpijem in skače

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Junij 2015
19.10.2014 9:39:29   
ancy69
Verjameeeeeeem :) juhuuuuuuu :) cak a to je prva nosecnost a ti ze imas kaksnega otrocka? Sem malo pozabila :)
sem zelo vesela da bomo skupaj cvekale, nas je ze kar nekaj :)

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Junij 2015
19.10.2014 11:26:18   
PozitivnaEnergija
Čestitke Biba88...bova skupaj odštevali, jaz imam pdp 27.6.2015 :) Jaz že cel teden cela nasmejana okoli hodim :)

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Junij 2015
19.10.2014 21:09:30   
biba88
ancy druga nosečnost mam 4.5 staro hčerko duma.....:)user posted image user posted image pa zate? kterauser posted image
Pozitiva jest sm si pdp zračunala 28.6 user posted image sem po pms znakih zanosila verjetno prvi teden v oktobru!!!!!user posted image
jest že cel dan po bajti upijem barzillllllllllllll (to en na radiu 1 skos upije-zerime) noben razen mojga ne ve zakaj in se mi vsi režijo ......user posted image user posted image

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Junij 2015
20.10.2014 6:43:41   
ancy69
O lepo :) zame je to tretja user posted image ...imam 2,5 leti staro puncko, druga pa se je v 9.tednu koncala s ss.
Zdej pa upamo na najbols kljub situaciji ki jo imam.
V cetrtek ponovna kontrola...sem se peijavila na samoplacniski uz ker 4 tedne cakanja ubija ker je moja g na dopustu.

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?