|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:26:39   
puncica
Ojla
Evo me, danes kot prerojena, res da sam za 50% bolša sam res se ful boš počutim, se vidi da včeraj nisem nič bruhala tako da je kaj v men ostalo in danes imam vsaj nekaj energije. Pomagal mi je da sem jedla res počasi, eno jabolko sem jedla 2 uri, tako da se res danes boš počutim. Super, sam da mi ne bo treba po bolnicah laufat. Slabost sicer še je ampak vsaj bruhanja ni bilo več. Trkam da bo tako še naprej.

in kako ste kaj ve danes?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:42:34   
majamo
Pozdravjene majčice

Jaz sem sicer začela z jutranjo rigoleto na WC, sem kot smrt bleda mi je slabo in se ne počutim najbolje.
Sem pa bila včeraj na prvem pregledu 6t3dni. Vse je na svojem mestu tam kot mora biti, srček bije, da sem se skoraj zjokala že tam na stolu od sreče, tko da...
Pikec je velik 5,9 mm.   Me je pa na pregled čez 3tedne naročila. Bomo videli.
vaša majamo

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:48:01   
sania
Ojla Puncica in ostale,

zelo sem vesela, da ti je bolje. Pri meni pa ni sledi o kakšni slabosti, ne vem ali naj bom vesela ali žalostna, da ni kaj narobe .

Na nosečnost me opozarjajo le jajčniki, saj me vsake toliko časa zaboli na levi ali desni strani. Ali se to dogaja tudi vam?

Lenika, kaj se pa s tabo dogaja? Vem, da je imela tudi ene bolečine.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:52:05   
puncica
majamo, o super, si bla že na pregledu, pol tud dobila PDP kaj. A kej popravimo na seznamu nosečk.
Joj sem vam fuš, jst bi tud že kej vidla, kdo mi take slabosti povzroča

sania, ja to je normlno da te špika, mene sicer ne več tako, po moje je normalno. Sej slabosti pa se ti še lahko začnejo, nikar pa ne misli da je to obvezno, nekatere nimajo nič od tega, nekatere smo pa prav boge. jst bi ti kr svoje dala, če si jih tako želiš Kdaj bi naj imela pa PDP, si si že kej računala

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:52:53   
sania
O, Majamo to pa je najlepša novica. Ne vem kako bom jaz zdržala do 1. pregleda, dnevi se mi tako vlečejo. Meni se je pa danes sanjalo, da vidim srčka. Upam, da je to dobr znak, ker se najbolj bojim, da ne bo srčka, kot se je to zgodilo prvič.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 7:57:16   
majamo
Ja seveda mi je povedla PDP mam 14.5.06. Tak sem nora da sem čisto pozabila napisati.

puncica: Me veseli da je bolje pri slabostih. Jaz sem jo vprašala zakaj mi je tolk slabo, je rekla da naj poskusim pol ure preden vstanem kakšen kreker ali pa suh kruh pojest.

sania: pa tudi mene špika včasih na eni pa na drugi strani, sem včeraj G vprašala kaj je to, pa je rekla da se začenja maternica že počasi raztezati. To je baje normalno, če le ni kakšnih krvavitev.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 8:04:30   
majamo
Sania jaz sem tudi komaj čakala na ta pregled. Tam sem že bila pol ure prej ko sem bila naročena, živčna pa ko...   Ko mi je ultrazvok delala po moje niti dihati nisem upala. To mi je bilo tko kot vsi izpiti na faksu.    No ni tko hudo, samo je nisem upala vprašati niti kako je dokler mi ni sama vsega povedala.
Je pa rekla da do konca 3 meseca ni druga kot čakati kaj bo. No še kakšen dober mesec pa bo.

No boš vidla da bo vse ok.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 8:44:42   
puncica
O super majamo, sem že popravila na seznamu, sicer pa a ti ni nič pokazala kje je kaj Sicer pa ko sem bila jaz v 11 tednu na pregledu je moja pika tako brcala in kozolce delala, sicer še nič nisem čutila itak, ampak ful je blo smešn, pa kr solze so mi lile, pa moj je itak bil zraven. Ful fajn občutek seveda, zato komi čakam da še enkrat to doživimo.

Sania nič črnih misli vse bo ok, boš vidla

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 9:11:53   
Leeloo
Hojla punce.Sem že tud jaz odprla novo temo majčice,pa vidim,da vas je tukaj več.Še ena nova,ki od nedelje naprej ve,da je noseča.Majamo a ti si mela pa že v 6t prvi pregled?Mene je naročila šele konec 8t, zdej sem pa šele 4t in že vsa nestrpna in komaj čakam 19.10.A hodi katera k dr. Štrumbljevi na Vič?
Meni je po malem že slabo,drugih znakov pa ni.Po svojih izračunih bi morala rodit nekje 26.-28. maj.
Pozdravčki vsem bodočim mamicam.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 9:49:42   
Anonimen
evo še mene. sem čist zagnana kle na šiht. počutim se kr ok, upam da tako tut ostane.

je bil pa učer en čudn dan. na pihtu mi je 15 do 3h crknu comp..še dons mi ga rihtajo, sploh ne vejo kaj je narobe. tko da dons k sreč ni sodelovke da lohk na njenem delam.
pol pa pridem dam in mož iz kleti pride k je šu centralno zalaufat in prav ne vem kaj nej z mačko. pa js ja kva pa nej z mačko. pa on ja leži v kleti v pralnici pa zgleda k da je hrom. sam s taprvimi tacami se okol vleče. šibam jo nabašem v košaro revo hromo jokala je in mijavlakal k veterinarju pa jo gleda in res nič ne čuti sem jokala k dež. prav da ni vidt ok, ji da eno injekcijo proti zatekanju živčevja in dons popoldne jo morm šeenkrat pelat nazaj. sicer je dons zutri zgledala kukr da jo je kej začel bolet kar je bolš kukr da ne čuti nič. matr upam da se bo zlizala. sem tko žalostna zdele sta jo šle tisa pa moja mami gledat kako je, k samo v košari že od učer leži pa nič ne je ne pije ne lula ne kaka nič. tko je boga

lara

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 10:08:24   
puncica
Ja uboga reva no tvoja mačka, upam da bo vse ok. Leeloo, jst pa ne zastopim, kako veste da ste noseče že pred 5 tednom, takrat je men šele urnk zamujala A ja čestitke

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 12:17:16   
Leeloo
Ja,sej je res hitro.Včeraj bi mogla dobit, pa sem imela v soboto že rahlo krvavitev in je zgledalo, da sem dobila menstruacijo. Pol pa cel dan ni blo nič in sem naslednji dan bolj za hec nardila test.Pa je blo. Je šlo verjetno za vgnezditveno krvavitev, kar je bilo tudi prvič.
Pri prvi nosečnosti pa je trajalo malo dalj časa, ker še nisem vedla kako grejo te zadeve.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 13:53:01   
Mari71
Drage majcice,

Evo se mene, PDP vceraj dolocen 05.05.2006. Sva se to nedeljo s vrnila z dopusta (zato se vec kot 2 tedna nisem javljala) in vceraj sem gledala pikico na UZ pri ginekologinji. Kako lepo je gledat srcek, ki utripa! Sva zelo vesela. Imam pa naslednji pregled ze kar cez 1t, ker imam 2 slabi izkusnji za sabo, pa me bodo bolj kontrolirali. Sva (smo) pa optimista!

Mene sem in tja tudi spika okrog maternice in jajcnikov, je a to povsem normalno, pravijo strokovnjaki. Nic mi ni slabo, bolj me moti to, da me po vecerji (skormni, ne preneziranju) tako napihne, da me kar boli tam spodaj. Bom za zacetek izlocila solato ob vecerji, morda je to krivo. A ima z napihnjenostjo se katera tezave?

Sedaj pa hitim gledat se ostale novice na RR za zadnja 2 tedna,........

Pozdravcek vsem majcicam,
Mari in pikica 7t3d

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 15:30:20   
lenika
Hojla, da se vam še jaz oglasim. Jaz pa imam ta teden kar naporno v službi, tako, da sem precej zmatrana. Malce mi je slabo takrat, ko imam prazen želodec, drugače pa se zaenkrat kar v redu počutim in upam, da bo tudi naprej tako. Na pregled moram počakat še skoraj 3 tedne. Kar se tiče bolečin v trebuhu, ki sem jih zadnjič omenjala je sedaj vse v redu. Bolečine sem imela zaradi hrane in ker ni šlo za bolečine v spodnjem delu trebuha, je G (po telefonu) rekla, da ni treba delat panike. Tudi, če bi bile bolečine v spodnjem delu trebuha (brez krvavitev seveda), je to vse normalno, ker se maternica že počasi razteguje. Lepo se imejte še naprej in želim vam čim boljše počutje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   MAJČICE (torek, 20.9.)
20.9.2005 19:59:21   
LanaM
Lep pozdrav še od mene. Pri meni se je danes pojavila prva slabost a upam da kmalu mine. Pregled imam 4.oktobra, PDP po mojih izračunih pa naj bi imela 11.5. Še eno vprašanje za Laro: Pri enem tvojem odgovoru sem zasledila, da je tvoja ginekologinja dr. Vrabičeva, pri enem pa, da ti je ultrazvok delala Podlipnikova. Kako to; ali opravlja ultrazvoke namesto Vrabičeve Podlipnikova ali jo je nadomeščala.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 7:43:12   
puncica
O LanaM imava pa isti dan pregled Sam da bom jaz takrat že v 10 tednu

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 7:52:09   
Anonimen
LanaM je napisal/a:

Lep pozdrav še od mene. Pri meni se je danes pojavila prva slabost a upam da kmalu mine. Pregled imam 4.oktobra, PDP po mojih izračunih pa naj bi imela 11.5. Še eno vprašanje za Laro: Pri enem tvojem odgovoru sem zasledila, da je tvoja ginekologinja dr. Vrabičeva, pri enem pa, da ti je ultrazvok delala Podlipnikova. Kako to; ali opravlja ultrazvoke namesto Vrabičeve Podlipnikova ali jo je nadomeščala.


ojla lana!

no js sem mela 1. pregled v 8. tednu že prejšni teden in ta pregled ti nardi vrabičeva - vaginalni uz, pa še prej te vaginalno pregleda. s sabo lahko tut desca prpeleš če ga zanima kaj je naredu no pol 2. uz ki naj bi bil nuhalna pa je men v prvo delala podlipnikova, vendar je rekla zdej vrabičeva da se tega polovičarstva ne gre več in ti svetuje da greš na samoplačniško nuhalno - js sem se že prjavla za bežigrad. pol mam pa še kontrolo pri vrabičevi v 12. tednu ko mi bodo dal materinsko knjižico, pa pregled voda, kri, tehtanje pa tko. mislm da ona pol ne bo delala šeenkrat uzja sej prinesem s sabo izvid iz nuhalne. v prvo mi je tut morfologijo delala podlipnikova - ni nadomeščala, samo vrabičeva je rekla da ona tega ne dela, ker je v druge stavri specializirana, tko da ne vem kako bo tokrat?? jo morm še prašat na naslednjem pregledu.

lp, lara

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 9:34:30   
majamo
Punce,v katerem tednu bi naj šla na nuhalno? Meni ni zdaj na pregledu v 7t nič rekla da bi mogla iti? Ali se moram to sam prijavit samoplačniško?   Pa še zanima me če je katera iz MB, kje to delajo?

čavčav

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 10:06:50   
radovednica_
nuhalna s dela od 11-14tedna najbol primeren pa je 12 teden. opravlja se pri ginekologih z licenco in je samoplačniški preglad, ki stane 12000 SIT razen če ste starejše od 35 let.
vsem želim lepo nosečnost in brez slabosti.
tudi sama sem rojena maja in sem bikica smo zelo pridni otroci, saj moja mama tako pravi...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 10:20:11   
puncica
Mislim da delajo na fontani al tam nekje, nimam pojma, sicer pa sama ne bom šla na NS, je pa zanimivo videt tamalo pikico kako miga, pa kje ima srček, pa kako se sliši srček, pa kje ma rokice, nogice, skratka zanimivo za videt a mi smo šparovni

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 15:26:26   
2mak
Juhu, juhu, tudi jaz sem med vami. Tam nekje proti koncu desetega tedna sem in čakam torek (27.9.), da opravim nuhalno! Prvi pregled sem imela deset dni nazaj in sem videla malo srčece kako utripa! Res je to nekaj lepega!!! Na žalost sem sicer že na bolniški, ampak upam, da se bom kmalu spet lahko veselo potikala naokoli!

Lp.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 16:00:19   
lenika
Pozdravljene. Tudi jaz se vam oglašam. Danes sem zopet zelo utrujena in zebe me. Upam, da bo v prihodnjih dneh kaj lepšega vremena i, da potem ne bom tako zelo utrujena. Drugače pa sem kar v redu. Kako ste pa ve kaj. Punčica, a si na bolniški ali delaš, si že kaj bolje ali ti je še vedno tako slabo?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 16:47:11   
lenika
Pa še nekaj sem vas pozabila vprašat. A je rahlo povečan izcedek, malo rumenkasto obarvan normalen za nosečnost?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   MAJČICE (torek, 20.9.)
21.9.2005 19:49:14   
2mak
Lenika, tak izcedek je menda čisto normalen. Meni je bilo rečeno, da je vse, kar ni kri (pa tudi ne samo ena kapljica) vse ok. Je pa možnih več okužb, zato je še vseeno najbolje, da zavrtiš telefonsko od zdravnika in vprašaš njega (njo). Držim pesti, da je vse ok.

Lp.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?