|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 [11] 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
22.12.2014 12:13:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: II pričakujemo decembra 2014
22.12.2014 12:16:06   
MauMow
LadyJen če se ne bo ponehalo bi blo dobro iti do G, drugače pa je lahko kaka varianta vgnez. kr - čeprav malo predolgo traja. Upam da ni nič hujšega. Mogoče le kakšno vnetje??

Ja stric google pa ima vedno preveč diagnoz, tako da bolje čim manj brat....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   [Brisano sporočilo]
22.12.2014 12:21:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MauMow)
  Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: II pričakujemo decembra 2014
22.12.2014 12:22:41   
MauMow
Ni nujno da je sveža. Lahko je tudi rjavo. Upam da ni kaj hujšega. Držim pesti! Javi kaj ti bodo povedali

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   [Brisano sporočilo]
22.12.2014 14:27:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MauMow)
  Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: II pričakujemo decembra 2014
22.12.2014 15:10:30   
_pika_
roses: Čestitke!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: II pričakujemo decembra 2014
22.12.2014 22:03:16   
Stars619
Pozdravljene, punce!
Najprej čestitke rOSES, pa LadyJen - držim pesti tudi zate in seveda za vse preostale v decembru...:)

Jaz še vedno nimam M, danes je menda že 63.dan, test je bil negativen - kot sem pričakovala in sedaj se bom malo prepustila praznikom, ter uživala z mojim možem ter najino lepotico! Ne grem več na seznam naprej, saj tako ne morem zanositi naravno - poskusili pač smo, morda bi bil čudež...verjetno tudi s postopkom ne bom nadaljevala...

Vse lepo vam želim in da bi čim prej vse postale mamice!!!

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 14:18:23   
chocolatecake
Draga moja Stars619 !
Te popolnoma razumem, tudi moje user posted image še vedno ni, pa je od zadnje minilo že 54 dni. Testa niti nebom več delala, ker potem vedno vsaj malo upam da bo + in me potem čisto potre, pa itak že vnaprej vem, da ni nič, ker nemore bit.
Tudi jaz sem se odločila, da nebom šla na ICSI iz več razlogov tako psihične kot fizične narave. Bom pa še naprej preizkušala razne alternative v različnih oblikah, največ pa delam na tem, da se sprijaznim, da malega princa ali princeske najvrjetneje nebo. Če ljudje živijo z rakom, brez rok, brez nog, priklenjeni na invalidske vozičke bom pa tudi jaz z neplodnostjo. Vse na tem svetu ima svoj razlog, pa ga ima vrjetno tudi tole, samo jaz ga še ne dojemam.
Pošiljam ti en velik pozitiven razmevajoč objemček, drži se in čuvaj svojo princesko! user posted image Pa lepe praznike vam želim.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   [Brisano sporočilo]
23.12.2014 15:31:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu chocolatecake)
  Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 16:39:55   
chocolatecake
Tako je, ne grem. Na inseminacijo bi recimo še šla, ampak pri nama baje ne pride v poštev. Na ICSI pa zaradi vseh tveganj, ki jih prinaša sam postopek ne grem.
Mislim, da niti nisem primerna kandidatka iz zdravstvenih razlogov oz vpliva hormonskih zdravil name.
Poleg tega je pri ICSI večja možnost raznih okvar in splavov, moja mama je poleg mene rodila otroka s težko prirojeno okvaro in vem kaj to pomeni in bi se požrla, če bi tvegala in doživela isto. Vrjetno si nebi nikoli odpustila, da sem izsilila otroka, ki zaradi mene trpi.
Poleg vsega, če me je življenje kaj naučilo, me je to, da se ne da nič izsiliti, vse pride samo od sebe,ko je pravi čas. Če ne pride, pa tudi ne moremo nič proti naravi/usodi/bogu ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 20:09:44   
*viva*
chocolatecake oprosti, res nisem vsega brala, najbrž si napisal že kje... si prepričana, da potrebuješ hormonsko stimulacijo? Kolikor vem se uveljavljata tako ICSI in IVF brez stimulacije, v spontanem ciklu. Postopek je praktično enak le, da ni hormonske terapije za rast foliklov. Res pa je, da je posledično manj foliklov primernih za oploditev in se zato seveda tudi možnosti zmanjšajo...mogoče v razmislek....

Punce se opravičujem, sem bila praktično neaktivna ta mesec. Moja user posted image se že nakazuje, kar ni nič nenavadnega glede na to da sem imela slaba 2 tedna nazaj histeroskopijo. komaj čakam da dejansko pride, to pomeni novi mesec za nove boje. Če ne prej, pa marca zvemo kdaj in v kateri protokol IVF gremo. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za nosečke!! Druge pa AKCIJA!!! :D :D

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 20:27:54   
chocolatecake
*viva* vem, da je možno tudi brez hormonske stimulacije, ampak glede na moj PCOS in neredne menstruacije dvomim, da je pri meni možno brez. Pomoje to pride v poštev zgolj tam kjer je težava samo z moške strani, ženska pa je OKuser posted image .
Meni so že KT pozročile visoko povišanje teže, zaspanost, slabost, bruhanje, razpoloženjska nihanja in me nazadnje pahnile v globoko depresijo s katere sem se komaj izvlekla. Po estimi (progesteron) sem dobila hudo vnetje mehurja in krvavela 8 dni, bolečine so bile grozne, cele noči nisem spala, ko sem morala na wc sem jokala zraven. V postopku mi ne eno ne drugo ne uide, pa še kaj drugega, precej močnejšega bo gratis.
Pa bi vse to preživela,še v hujši obliki, če bi mi lahko zagotovili, da bo postopek uspešen in da bo z otrokom vse OK in da zaradi ICSI nebo večje možnosti za okvare. Pa žal ni tako.
Ko enkrat doživiš kako je imeti otroka z okvaro, ti je vsako večje tveganje od normalnega preveliko.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 22:18:08   
jona klara
CHOCOLATECAKE-oprosti samo res ne vem zakaj bi icsi povzročil oz. dal možnosti z okvarami otroka, jaz sem bila v par icsi in nisem bila nikoli v strahu s tem, mislim, da je možnost podxobno možna kot pri vseh naravnih oploditvah, ne verjamem da bi bila možnost tako velika.MENI je prvi ivf uspel in ridila z6dravega otroka, pa sem se tudi full bala hormonov in vsegain na koncu bilo vse ok, le pogumno, ne si zaradi tega odvzeti možnost do otroka, ker dejansko ni taka nevarnost okvar-statistika je pa vedno statika tudi v naravnih oploditbvah možna- vse dobro ti želim

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 22:30:18   
Maja1990
Se strinjam z jono klaro... sam postopek ICSI dejansko ne povzroča okvare pri otroku. So pa zaradi vseh hormonov, možne več-plodne nosečnosti, tudi če se vstavi recimo eno celico... in s tem seveda več tveganj. Če se celica slabo razvija oz. je degenerirana, potem jo smatrajo kot neuspeh in je ne bodo vstavili. Tudi nezrele celice ne oplodijo. Poiščejo pa vedno kar se da lepe spermije, da jih vstavijo v jajčeca. Midva sva ravno danes izvedela rezultate najinega ICSI-ja - od 6 celic sta bili dve nezreli, 3 so se pa oplodile. 2 sta čudoviti blastocisti, eno smo tudi vstavili danes, 3. je pa malo počasnejša v razvoju in je mogoče tudi ne bodo zamrznili, če se ne razvije hitreje/bolje (no, vsaj enega pingvinčka imava). Pa je pri možu res zelo, zelo slab spermiogram (negibljivi, morfološko nepravilnih oblik) - ven sva dobila pa zelo kvalitetne zarodke, s pomočjo ICSI. Obstaja pa že novejša metoda, PICSI, pri katerem naredijo poizkus, ki pokaže kateri spermiji so zreli in najbolj primerni za oploditev jajčeca, samo to mislim, da se še ne izvaja pri nas.

V laboratoriju že vedo kaj delajo, se pa seveda lahko zgodi, da pride do kakšnih napak pri zarodkih/otročkih... tudi pri naravnih nosečnostih pride do tega.

< Sporočilo je popravil Maja1990 -- 23.12.2014 22:32:56 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 22:47:51   
chocolatecake
Saj vem, da ni tveganje zdaj nevem 50:50, vem sicer za par primerov, ampak spet nemore noben z gotovostjo trdit, da nebi bilo pri naravnem spočetju isto slabega izida.
Je pa par % več možnosti za splav, oz prirojene napake, to govori njihova lastna statistika objavljena na nekaterih spletnih straneh klinik za oploditev z biomedicinsko pomočjo.
Pa tudi dr. Pušenjak je komentiral enkrat na vprašanje zakaj po ICSI splavi, da pri ICSI ni naravne selekcije semenčec in je zato za slabši izzid malo več možnosti kot običajno. (Spet ne rečem, da je bil konkretno ta razlog, ga je pa dr. navedel kot mogočega.)
Sem iskala ta odgovor, pa se ne spomnem več točnega naslova teme.
Meni osebno je logično, da če pri naravni oploditvi od več milijonov zmaga eno najboljše semenčece, pri IVF eden od več 100 000, pri ICSI pa najboljša izbira od tistih parih, ki so na voljo ...
Moj recimo ima od že tako močno pomanjšanega števila, samo 10% gibljivih semenčec in če nebo mogoča operacija in če vse alternative nebodo pomagale, že vnaprej lahko pričakujeva, da nebo kaj veliko izbire.
Ne obsojam nobene, ki je šla v ICSI, niti ne pravim, da je napačna izbira in želim vam in vašim otrokom vse najlepše, ampak sama čutim, kot da s tem izzivam naravo in višjo silo, boga, karmo, energijo, usodo, kakorkoli pač to kdo dojema. Jaz to razumem, kot, da mi življenje prenaša sporočilo, da naj rajši ne poizkušam, če je bilo že pri moji mami vse narobe in če imava midva oba tako slabi diagnozi. Preprosto vse v meni govori proti temu in posledično niti nemorem pričakovat uspeha, če tako zelo čutim, da to ni zame.

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 22:54:17   
Maja1990
Hah, to bi itak lahko debatiralli... ampak IVF tako ali tako ni 'naraven', nič od tega kar damo čez, ni naravno in normalno - vse je nekaj spodbujeno, povečano, ustvarjeno s pomočjo, v umetnem okolju, ipd. Je pa recimo pri standardnem IVF postopku, veliko več možnosti za degenerativne in triploidne celice, ker se spermije 'vrže' k celicam in se velikokrat zgodi, da v celico vskočita dva ali celo več spermijev in se potem celica nepravilno razvija. Tudi to, da se tisoče/milijone vrže k celicam, da jih oplodijo, ni naravna selekcija, ker bi slabši izgubili bitko do jajcevodov, tako imajo pa direkten dostop do jajčeca. Možnosti bodo vedno - za splav, za nepravilen razvoj, pa prazno gestacijsko vrečko, za okvare na plodu... ampak velko bolj pogosto so rezultat čudoviti in zdravi otročki. :)

P.S. moj mož je na zadnjem spermiogramu imel samo 1% gibljivih in nekaj takega tudi morfološko normalnih - vse se da! ;) Želim ti veliko sreče, karkoli bo sledilo oz. za karkoli se boš/bosta odločila!

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 23:16:27   
chocolatecake
Hvala ti Maja1990 za lepe besede.Drugače se strinjam z vsem kar si napisala o IVF, zato se tudi napisala, da če bi lahko bi šla v IUI, ker se mi zdi od vsega nekako še najbolj "naraven", čeprav tudi ta ni. Midva do morfologije sploh prišla nisva, menda zaradi tako zelo slabega izvida user posted image . Tako, da niti ne vem oz. si ne znam predstavljat kako zelo slabo je.
Čestitke za pingivinčka in držim pesti, da boš čez cca 2 tedna zagledala user posted image .
Jaz sem bila en mesec živčna razvalina, pomirila sem se šele, ko sem sama pri sebi sklenila, da nebom šla v postopek ampak vsaj zaenkrat sprejela, kar mi je življenje namenilo. Vrjamem, da moramo biti hvaležni za tisto, kar imamo lepega in ne nesrečni zaradi tistega kar nimamo in jaz imamo cel kup razlogov za srečo, zato se nebom koncentirala na tistega enega, ki me dela živčno, nesigurno in nesrečno.

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: II pričakujemo decembra 2014
23.12.2014 23:54:30   
Maja1990
Seveda... treba je te reči zares preštudirat in se odločit kaj je najbolje za tebe in za vajin odnos. Midva sva še zelo mlada in sva seveda s polnim pogonom vrgla v postopek, čeprav so nama že na konziliju rekli, da bomo videli, če se bo kaj sploh oplodilo z njegovim spermiogramom - pa se je! Bolj sem bila jaz začudena, da sem se tako slabo odzvala na hormone - samo 7-8 foliklov, 6 celic, od teh 2 nezreli! Tiste, ki so bile zrele, so pa moževi plavalčki brez problemov oplodili... zdaj si pa misli svoje. Danes so naju lepo presenetili z dejstvom, da imava visoko kvalitetne blastociste, a vseeno to ne pomeni uspeha in tega se še predobro zavedam. Grem lepo 'u izi' v prvi postopek, optimistična... sem pa fizično zelo zlajhana. Hormoni so name precej vplivali, na jajčnike očitno ne preveč, prsi so mi po stopki skoraj eksplodirale, zdaj je vzdržno, punkcijo sem imela kar zakomplicirano in šele 4. dan po punkciji, sem 'okusila' posledice - tekočina v trebuhu, napetost, bolečina, jajčniki ogromni in tiščijo. Težko se dvignem in hodim, ko sedim ali ležim, je super.

Kar sem hotela s tem reči, je da te popolnoma razumem, ker gredo naša telesa skozi OGROMNO in lahko trpimo fizično, kot tudi psihično. Jaz bi najbrž 'uporabila' vse postopke, preden bi puško vrgla v koruzo... ampak, če bi videla, da me vse skupaj preveč izčrpava in če bi to slučajno še najin odnos kaj načelo, potem bi seveda pretehtala.

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 7:11:06   
valy25
Chocolatecake vsa čast ti za tako pogumno in zrelo odločitev. user posted image Tega jaz nisem bila sposobna. No, še pri drugem otroku nisem.
Prav imaš, sigurno se da polno živeti tudi brez otrok, na momente je sigurno še lažje. Samo verjetno je pri ljudeh največja težava, da si najbolj želimo stvari, ki so težko dosegljive. Zase vem, da bi še vedno potiho upala vsak mesec, da bo morda naravno uspelo in bila potem še vedno razočarana.
Se pa ne strinjam s tem, da je kaj večja možnost za razvojne ali kakšne druge motnje pri ICSI v primerjavi s celo populacijo. Mislim v prvih tednih nosečnosti, ko še deluje naravna selekcija, je veliko splavov (ampak saj se tudi 30% normalnih nosečnosti konča v začetnih tednih s SS), potem pa so v večini čudoviti, zdravi otročki.
Na ICSI pa ne gledam kot na izzivanje usode, ampak bolj kot na zdravljenje (npr. za druge bolezni se tudi v večini odločiš za zdravljenje kljub agresivnim zdravilom). Že na prvem pregledu je doktor lepo rekel, da otrok, hvala Bogu, še ne znamo delati, oni so tam samo kot podaljšek in pomoč, ko se zatakne naravno. Ne delajo čudežev, samo pomagajo naravi, vse ostalo pa je še vedno precej odvisno od narave same (genski material, oploditev celic, vgnezditev...). Zato je tudi uspešnost postopka le okrog 25%. Midva drugače oba izhajava iz precej verskih družin pa se mi zdi, da je redko kateri otrok tako izmoljen kot je naš. ;)
To so resnično težke preizkušnje. user posted image Želim ti veliko, veliko sreče! Če tako čutiš, lepo vztrajaj na svoji poti. user posted image

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 7:33:35   
MauMow
Chocolatecake res si fulll pogumna in super oseba. Lepo da si se odlocila da bos na prvo mesto dala svoje zdravje in vajin odnos, kot pa umetno oploditev. Mogoce pa v kolikor vama naravno nebi uspelo, caka na vaju kaka princeska ali princ nekje ki je izgubil svoje starse in bi rabil ljubeco druzino.

Res pa ti kot nabolj zelim, da ti 2015 prinese en velik cudez.

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 7:41:43   
*viva*
Chocolatecake v tem, da ni naravne selekcije se popolno strinjam. Še največja je pri IUI ampak tudi tukaj kdo ve... Poznam tudi od tu primere s kasneje diagnosticiranimi okvarami ploda, kar pomeni,da je telo znova dopustilo, da mu nekaj pobegne. Nasplošno je pri umetnih oploditvah ravno iz prej izpostavljenega razloga večja možnost napak pri plodu. Ni naravne selekcije, najboljša semenčica ali jajčece pa nista garancija za dedni zapis brez napak...kje so šele tiste pridobljene med razvojem. Meni so predlagali genetsko predimplantacijsko diagnostiko zaradi ponavljajočih splavov, prepričana sem da bi se dalo tudi v vajinem primeru, glede na to da praviš da imaš v družini neljub primer. Tudi to ni garancija da bo šlo vse kot mora je pa najboljše izhodišče.

Občudujem te za to odločitev, resnično. Sama sem že res utrujena od vseh postopkov, možnosti, preiskav...pa še vedno ne vemo kje točno smo. Ampak se nekako tako oklepam te želje da sva se dogovorila da poizkusiva dokler ne bo postal preveč obremenilno za zdravje. Trenutno naju pač psihično bolj obremenjuje vse skupaj kot pa telesno.

Morda pa ne bi bilo odveč zaprositi za kakšno drugo mnenje, tudi v tujini. Je kar nekaj zgodb ker so pa le našli formulo, ki je ustrezala. Včasih se pa zgodijo čudeži ;) ;)

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 7:51:10   
1aneja1
Chocolatecake, moram reči, da do zdaj nisem najbolj razumela, zakaj nočeš it v postopke umetne oploditve.
Zdaj, ko pa berem tvoje komentarje, ko vidim čez kaj vse si že šla, da res slabo reagiraš na zdravila... itd. Lahko rečem le to, da spoštujem in razumem tvojo odločitev. Lahko je govoriti nam (meni), ki nimamo takih težav s hormoni ali pa npr. z estimo. Saj nobeni ni lahko, za vse nas je ta postopek težak tako psihično in fizično, če ti povzroči še druge težave, ki niso "normalne" (normalne za postopek) - pa verjamem, da je še tolikokrat bolj težko.

Sicer imam občutek, da je pri tebi veliko večji strah, da bi bilo z user posted image kaj narobe, kot pa strah pred samim postopkom. Tudi sama sem mnenja, da umetna oploditev ne pomeni večjega tveganja za okvare, niti večjega tveganja za splav. Vsa stvar je pač bolj pod drobnogledom in zato vemo za vsak primer, ko gre kaj narobe. Pri naravnih zanositvah pa ženske velikokrat niti ne vejo, da so bile noseče in splavile, oz. se v večini primerov ne razve, ker ve samo ožja družina/prijatelji. Jaz imam 4!! prijateljice, ki so v zadnjem letu in pol imele spontani splav, potem pa normalno ponovno zanosile.

Kakorkoli že, če čutiš, da to ni to, da izzivaš usodo - si se prav odločila. Ni pomembno zakaj nočeš iti v postopek, pomembni so tvoji občutki. Ženske imamo očitno res nek šesti čut in očitno ti tvoj govori ne.

Želim ti vse lepo in da se ti zgodi kak čudež - nikoli ne veš!

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 9:35:45   
Shana86
Chocolatecake najprej user posted image

Si prepričana, da je estima povzročila vnetje mehurja? Ne razumem, po kakšnem mehanizmu. Smo pa vse ženske, ki poskusamo zanositi, zaradi pogostih SO in ker valda ne gremo na wc po njih bolj nagnjene k vnetju sečil, temu se reče honeymoon cistitis. Ki pa pogosto zelo boli, sem dala tudi to skoz, pa potem tudi vnetje ledvic.
Kar se pa tiče ivf... ja, ni naravna, tako kot niso antibiotiki, pa kemoterapija pa topla voda iz pipe. Ampak na srečo vse to imamo. Če ne bi bilo namenjeno, da imamo, nam mogoče ne bi bilo dano, da izumimo... več splavov je pa pomoje KLJUB ivf in ne ZARADI ivf. Pa bolj se jih zavedamo, saj od vstavitve celic dalje vemo, da smo noseče, medtem ko v spontani zanositvi ne. Z nekoliko večjo verjetnostjo genskih napak se pa mogoče strinjam... So bile tudi neke raziskave, da so otroci ivf pogosteje obolevali za kroničnimi boleznimi, kot je zvišan krvni tlak v odrasli dobi, ampak tu so bile spet debate, da mogoče preprosto od predobrega življenja ali po domače - starsi, ki morajo skozi ivf postopek, so mnogo bolj hvaležni za otročke in jih pogosto bolj crkljajo...
Ne me narobe razumeti, spoštujem tvojo odločitev. Samo spodbuditi te hočem, da malo razmišljaš izven okvirjev, da ti ne bo čez 5, 10, 30 let žal. Jaz sem se v tistem letu in pol, ko sem se trudila priti do prvega otročka, trdno odločila, da bom šla tudi na ivf, v vse možne postopke, in na koncu tudi v posvojitev. Si pač ne predstavljam življenja brez družine. Pa sem tudi zelo slabo reagirala na klomifen in se bojim hormonov...

Uglavnem še enkrat objem zate, sem vesela, da imata s partnerjem tako trden odnos in vse lepo ti želim user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 9:42:49   
niinii
Chocolatecake user posted image

Drugače pa jaz tud zgleda nisem bila pridna, pa mi božiček ni nič prinesel. Moja user posted image je tu, tako da se selim v januar.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: II pričakujemo decembra 2014
24.12.2014 10:08:33   
MauMow
Niinii en velik objem. Drzim pesti za januar.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 10 [11] 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 [11] 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?