|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrski listki 2014
1.12.2014 23:26:52   
Bett
Strije - na srećo nisem dobila nobene, tak da me nič ne srbi user posted image

Senzor dihanja - možu se je pri prvem otroku zdelo, da je to res nujna stvar, potem pa je sploh nismo imeli vklopljene, ker je kr nekaj piskalo. Pa je to drag hec, mislim, da je bila 130€, ampak se prah nabira na njej v kleti. Mož ima večkrat take zgresene nakupe.

Spanje in dojenje nam gre super. V 4 tednih smo pridelali 1300g user posted image . Spimo še tudi celo noč, 7 ur v kosu, pa še potem ene 3, 4 naprej

Dela imam pa toliko, da se ven ne vidim. Večji ni v vrtcu, kar pomeni, da kar naprej kuham, pospravljat za njim in se seveda igram. Mož misli, da se cel dan po riti praskam in moram še tekoče delo v firmi opravit. Res mam poln kufer že vsega, bi rabla par dni miru.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Oktobrski listki 2014
2.12.2014 3:22:29   
Hope2
Strije nisem nobene pridelala, kile so sle vec ali manj dol, imam se samo 2+. Se to bi slo dol, samo se pazim, mam skoz nek strah, da bi mleko izgubilauser posted image . Najbolj mi gredo dol, ker veliko vozickam... starejsi ima popoldan posolske dejavnosti in med cakanjem nanj vozickam po 1 uro. pa 1 uro dopoldan, kdaj tudi vec... ko pridem domov sem cist crknjena.

Senzor dihanja. nam nikoli ni brezveze piskal. Razen ko smo narobe nastimali. Isto je moja kolegica vstran vrgla, ker je vsako noc non stop piskal. Ko sem ji pravilno nastimala, pa je bilo ok. Jaz poznam kar nekaj uporabnikov in smo vsi zadovoljni. Itak pa vsak po svoje. Nas pomirja, ker kot sem rekla, smo v familiji imeli ze bliznje srecanje s smrtjo v zibki. Ob refluksu otroka ali prezgodnje rojenih otroci pa sploh.

Spanje. tudi nas potegne prvo rundo po 6-8 ur, druga runda 2-4. vse odvisno ali zaspi z dudo ali brez. Pa koliko ga kaj prdci in kakci zmotijo. Po nocnem dojenju (1x na noc) ful prdi in skoraj vsako noc se se pokaka. Ob tem napenjaju se po bruhneuser posted image . K sreci zaspi sam nazaj, ko vse to opravi.

Dojenje brez problema.

Je pa moz prinesel s sluzbene poti nek virus zgleda. Je najprej on zbolel, zdaj pa se jaz in oba otroka. Upam, da bo malega vsaj moje mleko malo zascitilo. Ker se mi je danes ponoci kar malo smilil, ko so mu smrklji nagajali- zaenkrat se spanec ni moten. Ta teden bi mora bit cepljen (pnevmokok in rotavirus) pa bo ocitno odpadlo.

Cisca. jao jaz sem jo tokrat imela neverjetno dolgo. Sicer mi je krvavitev nehala ze prvi teden, samo se je rjavi izcedek vlekel 2 mesecauser posted image . Pri prvem otroku pa sem cisco imela 1 mesec, potem sem pa cez 1 teden dobila menstruacijo, cetudi sem otroka polno dojila v povprecju na vsako uro, ponoci v povprecju na 2 uriuser posted image . sO ME PA VLOZKI zdaj zelo motili (itak ce je zunaj bilo v povprecju 40 stopinj) in sem sla kmalu na tampone.

Smeh in razvoj. Malcek je ful dobrovoljcek, skoz se smeje, prav naglas. Prej ni hotel kravice past, zdaj pa ze ornk, se visoko dvigne, obraca na hrbet. Vrat je ze mocen, tak da ga lahko ze malo pokonci nosim. Zaradi hrbtenice se ne pretiravamo. Je pa zdaj ful tezje, ker veliko vidi in zdaj bi se skoz pokonc nosil in gledal. Aja pa TV ga ful pritegneuser posted image . Igrace ze prijemlje in jih daje v usta.

Voznja v avtu pa vec ali manj katastrofa- joka in dere, razen ce je zaspan in zaspi. Sem ze probala z igracami, ker doma in v vozicku se zamoti tudi po vec kot 30 minut, pa neuspesno. Niti 5 minut ni miruser posted image . Kar je tezko, ker moram vsak dan peljat starejsega v solo, domov in potem se na dejavnosti. Vmes se trgovina. Voznja v solo je lahko tudi po 30 minut, tak da zdaj ce je mozno gre moz po starejsega v solo.

Moz. Je v veliko pomoc, ce je treba tudi zlika. Pa vsak vecer malega skopa- nekak njegovo delouser posted image , jaz pa starejsega zrihtam in kjigico bereva.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 2.12.2014 3:29:17 >

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Oktobrski listki 2014
2.12.2014 5:28:37   
Hope2
No evo, pred 2 urama pisem o cisci in M in zdaj opazim Muser posted image , grrrr, bom drugic raje tihouser posted image . Pri meni ocitno nikoli ne drzi polno dojenje-brez Muser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Oktobrski listki 2014
2.12.2014 14:24:11   
RH82
No, jaz sem pri G zvedela, da imam še dva večja koščka posteljice, ki morata ven in da je maternica še polna. Sem dobila tablete za krčenje maternice in če se do naslednjega tedna ne izločita, grem na kontrolo, pa potem na čiščenje na urgenco. Mi je G omenil, da bi mi morali že v porodnišnici narediti UZ, ker sem koj po porodu še precej krvavela in da je lahko to znak, da je ostalo kaj posteljice, čeprav je bila videti cela. Uh, zgleda bo tole še kar trajalo.

Sem pa drugače ful utrujena. Doma mi ne uspe pospraviti in počistit vsega sproti, pa me to dela živčno, ko vidim umazano. Moj pa tudi ne vidi vsega oz. ima doma tako delo, da ga takoj zmotijo službeni klici in vse naredi nekako na pol. Ne zna prioritizirati. Sej to pomeni tudi, da je mali na prvem mestu, ko se le da. Me je pa včeraj presenetil, ker me je spraševal, če bova že letos lahko kaj ''telovadila'' skupaj. Mu je bilo kr malo nerodno. user posted image Sem mu obljubila, da takoj, ko se neha krvavitev. Pa da bova takrat malega dala ven iz sobe, ker si ne predstavljam ''telovadbe'' in dojenčka v isti sobi. Grem malo odspat, ker je mali omagal, pa bova šla na sprehod kasneje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Oktobrski listki 2014
2.12.2014 22:54:26   
kamajuš
Tudi jaz sem ena tistih srečnic, ki niso dobile strij user posted image .

Čišča je kar trajala, ampak je bila močna le prva dva tedna, potem pa bolj ali manj nemoteča. Se mi je pa zavlekla preko 6 tednov.

Za senzor dihanja sploh nisem vedela, da obstaja user posted image , ga nisem imela pri nobenem. Upam, da se mi ne maščuje.

Naš palček spi lepo, ampak je vsaka noč unikatna. Enkrat potegne prvo rundo do 7 ur, naslednji dan pa le 4 ure user posted image . Ne morem pogruntat, od česa je odvisno. Potem pa nadaljuje povsem različno, od 2 do 4 ure. Skratka, brez pravila. Važno mi je, da za1x sam zaspi, tudi če se predrami. Upam, da tako ostane.

Duda: na pomoč, postajam mama duda! user posted image Ostali otroci so vsi sprejeli dudico, tale škratek jo pa gladko ven pljune. Danes sem šla kupit drug model, pa ne kaže nič bolje. Saj izjemno uživam ob dojenju, ampak ne znam pa si predstavljati, kako bo zaspal, ko bova prenehala z dojenjem user posted image . Ostale sem dojila slabo leto, potem pa je bila dudka glavna uspavalka. Flaške ni imel nihče.

Razvoj: pozna se vsak dan. Predvsem zamoti se že za dlje časa, sploh bratca in sestrica so zakon user posted image . Tudi vozi se rad - tudi midva dnevno razvažava po dejavnostih in se je lepo vklopil v naš dnevni tempo. Doji se sicer še vedno pogosto, ampak če smo ravno na poti, zna malo počakati.

Tudi naš očka je uporben, čeprav ni veliko doma. Zvečer skopa user posted image ,,potem pa nahrani ostalo trojico in jo pospremi v posteljo. Ta čas jaz malega dam spat. Pa zjutraj je neprecenljiv, ko tavelike stera v šolo in vrtec user posted image . Prihodnji teden ga pa ni, imam že zdaj strah, kako bom sfurala vse user posted image .

Danes smo imeli nezgodo: ta srednji sinko je padel na user posted image , ki je ležal v ležalniku. user posted image je huronsko jokal, tavelik je pa skoraj umrl od groze, ga nisem in nisem mogla potolažit - je namreč nori zaljubljen v bratca in se mu je kar mešal, kaj je naredil. No, k sreči vse ok user posted image !

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Oktobrski listki 2014
3.12.2014 4:31:50   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš


Danes smo imeli nezgodo: ta srednji sinko je padel na user posted image , ki je ležal v ležalniku. user posted image je huronsko jokal, tavelik je pa skoraj umrl od groze, ga nisem in nisem mogla potolažit - je namreč nori zaljubljen v bratca in se mu je kar mešal, kaj je naredil. No, k sreči vse ok user posted image !



Pri nas se je zgodilo nekaj podobnega. 1 teden smo bili sami, brez atija in sem hotela mal prisparat minute, pa sem oba dva dala v banjo. user posted image itak v svojo banjico, ki sem jo dala v veliko banjo. sterejsega v veliko banja. nalijem v obe vodo, dam oba not. user posted image ima v svoji banjici fliper, tak da mi ga ni treba drzat. ampak sem malo cudno nastavila fliper in ker je mocen in brca, se je fliper mal premaknil in se je ustrasil in zacel tulit ko zmesan. starejsi pa tudi solze v oci in jok... ves prestrasen, je mislil da je kaj naredil on in zacel govorit, ne bom se nikoli vec kopal z user posted image , nisem priden..... sem oba komaj pomirila.

k sreci je drug vecer ze pozabil in je pomagal kopat- zelo rad pomaga in sodeluje. prav lepo jih je gledat, ko je taka ljubezen med bratci. user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.12.2014 4:42:09 >

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Oktobrski listki 2014
6.12.2014 15:08:02   
Bett
Kaj vse kekse pečete, da ni nč dogajanja tu gor user posted image .
Morm vam povedat, kako fajn se mi je zdelo en dan ta teden. Šla sem urejat neke službene zadeve in je bil mož sam 2 uri z otrokoma. In ker je bil čas kosila, se, ga poklicala, da naj krompir olupi, pa solato itd. In mi reče, da ne more, ker ima vsakega v eni roki user posted image . On pa misli, da se jaz po riti praskam cele dneve. Ker vedno pričakuje, da bo skuhano, spucano, oprano in da bom še stvari za firmo delala. Joj ti moški so res za luno. Najraje bi ga za 1 teden pustila samega z otroki, da bi videl kako zabavno je biti mama user posted image .

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Oktobrski listki 2014
6.12.2014 15:35:01   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Kaj vse kekse pečete, da ni nč dogajanja tu gor user posted image .


Ko bi vsaj! Mi že od včeraj preganjamo gromozanske krče. Mislim ... kaj takega ...
Od 5 popoldan (včeraj) do 4.00 danes zjutraj tak huronski jok. Ni pomagalo ne nošenje, ne zibanje, ne spremembe položajev. Se mi je user posted image tako smilila, pa nisva mogla narediti nič, da bi bilo bolje. Ob 4.00 zjutraj pa mi je počil film in sem rekla, da je ne bom več dojila (to noč, ne na splošno), ker sem očitno neki takega pojedla, da jo tako muči. In sva ji napravila aptamil, jaz pa sem si izčrpala in mleko zlila proč (priznam, me je kar srce bolelo, ker se že cel mesec mučiva z dojenjem, ampak res nisem imela srca jo dojiti, če sem vedela, da bo to samo poslabšalo situacijo). No, po flaši aptamila je končno mirno zaspala.

Do sedaj sem jedla vse (tudi svežo zelenjavo in sadje - v mini količinah), od danes naprej bom pa res pazila, kaj jem. Sicer pa pravijo (piše), da je najhuje ravno v tem obdobju (5. in 6. teden)

Pri nas pa ati ful pomaga. In vsako popoldne prevzame user posted image , tako, da lahko jaz komot grem recimo po nakupih, v knjižnico. Res ga moram pohvaliti.user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Oktobrski listki 2014
7.12.2014 7:16:37   
Hope2
Ojoj peregrinauser posted image .
Moj prvi je imel gromozanske krce, ce sem jedla cebulo (kuhano, ocvrto, surovo), ap so mi govorili, da ni mozno, pa da ze v porodnisnici dobis vse mozno za jest, pa da so dokazi, da ni povezano, da tudi otroci na adaptiranem mleku imajo krce..... vse lepo in prav, ampak nasemu je skodila cebula (golaz, omake....). Ko sem zacela kuhat brez cebule, so krci se ostali, ampak ne tako hudi, kot s cebulo. Prve tedne sem se tudi pazila in nisem jedla svezega sadja in zelenjave, pa ne fizola..... pa so krci vseeno bili, tako da sem zacela vse lepo nazaj jest.

Pri drugem se nisem nic pazila, jedla vse, krci so bili oz so se na trenutke. Vendar niso hudi. Jem pa vse, tudi fizol, leco, kislo zelje, celo kostanj. Res da vse to v precej manjsih kolicinah, kot bi drugace. Ampak ko pojem te stvari sploh ni nekih krcev, v bistvu ga se najbolj zdela ce zjutraj pojem svojo mesanico muslijev (laneno seme, sezam, chia semena, ajdovi kosmici, soncnicna semena... ) itak same vlaknine... tak da sem nehala tole jest, pa se vedno vsake kvatre tuli in zelen sluzast kakec pridela.

Ampak to kar ti pisesuser posted image , obe se mi prav smilita, revcka mala in uboga mamica, ko mora gledat jokajocega otrocka. Lej naredi tako kot mislis, da je prav, nic se ne oziraj na druge. Samo da bo vam lazje, da bo cim manj solzic in cim manj sekiranja. user posted image

Druga stvar, ki mi pade na misel. 5-6 teden je ravno poskok rasti, kar pomeni, da radi spijejo precej vec mleka. Vec mleka pomeni bolj napet trebuscek, vec krcev ali pa po drugi strani lakota, ker ne dobi dovolj mleka, zato se dere... z joske tece prepocasi (celo ce so vajeni obcasno flasko, po kateri gre bolj izi), hitro se utrudijo.... lacen in utrujen pa je samo se jok. Pri obeh mojih otrocih je to zgledalo tako, da sta se prav drla v josko in se jezila vanjo. Zagrabi josko, ap jok in spusti, pa spet zagrabi, vmes brunda, malo spije, spet joka, se zaletava v josko, noce pit...... ker je ze tak utrujen, da ne more pit, pa je lacen in znerviran in potem se ne more zaspat.... jaoooo, par dni tako, potem pa spet vse nazaj v normali. Pa pri cca 3 mesecih ponovimo vajouser posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Oktobrski listki 2014
7.12.2014 21:53:38   
RH82
Najin fantek je na adaptiranem mleku, pa so se mu krči pojavili, ko je prešel na Aptamil 1. In to so bili tako hudi krči, da ni bilo pomote, da bi ga kaj drugega matralo (od jutra do večera). Ko sva šla nazaj na Aptamil Comfort, so se precej umirili in jih ima sicer vsak dan, kdaj že zjutraj, kdaj pa popoldne, ni neke ure. Ampak minejo v kakšni uri, pa je potem tako utrujen, da zaspi kot dojenček. user posted image Razlika pri adaptiranih mlekih, ki jih je pil, je bila vsebnost laktoze in pri njem je to očitno bila največja težava. Eden od vzrokov za pojav krčev je tudi omejena sposobnost razgradnje laktoze (sem kasneje to našla). Zdaj, ko ima krče, si ga samo stisnem k sebi tako, da ima nogice skrčene (kar je težko, ker se vedno skuša povsem raztegniti). Pa ga masiram po trebuščku (čeprav se mi zdi, da ne pomaga). Važni mi je, da ve, da ni sam, ga je pa hudo gledat. Priznam, da sem se že malo navadila na ta jok, ampak moji domači so pa čisto šokirani bili, ko so ga prvič slišali s krči, pa niso bili nekaj hudi. Se je vsem smilil. Si pa predvsem želi (in tudi ostalim), da krči minejo čimprej, ker je to res eno grozno obdobje matranja.

Pri nas zdaj mali poje že kar redno po 120 ml na obrok in mu ''drži'' tudi do 4 ure. Pa zadnje par dni je lepo spal tudi čez dan, malo so ga tudi krči utrudili. Ponoči pa se zbudi samo še 1x sredi noči. Ko se zbudi v drugo, je zame sicer še noč (enkrat po 6. uri, odvisno, kako pozno gre zvečer spat), zanj je pa jutro. user posted image Ne zaspi. Mi je pa super, ker prvo nočno rundo potegne tudi že kakšnih 6 ur skupaj, nato pa še do 3 ure. Počasi se bom tudi jaz navadila na zgodnje vstajanje.

Imam pa super apetit za sladkarije, pa bi želela kaj speči, ampak mi z malim nikakor ne gre. Mu je hitro dolgčas, če ga pustim samega. Pa tiste proste minute koristim za sprotno pospravljanje. Danes sem tako pošraufala ena drsna vrata za omaro, pa še ena me čakajo. Če bo vse po sreči, bo omara sestavljena do 2015. user posted image Me živcira, ker je to edina omara in bi jo bilo fino sestavit do konca čimprej, da se malo sprazni hodnik in otroška soba. Gre ful počasi.

To, da moški naredijo manj, ko so varuške, je pa jasno. Jaz tudi prve dni nisem nič mogla narest. Potem se pa navadiš. Čeprav se nimam za pritoževat, moj skoraj vsak dan skuha kosilo, je pa problem, da mi dopoldne, ko je doma, ne more skoraj nič pomagati zaradi dela za službo. Popoldne ga pa ni doma do večera. Je pa z vsem malo bolj počasen, ker ima pač manj prakse. Je pa super, ker vstane tudi ponoči, da ga nahrani, čeprav včasih prizna, da ga ni previl, ker ga ni hotel preveč ''razdremati'' (ker se mu ni dalo). user posted image

Kam pa kaj hodite na sprehode? Jaz sem bila zdaj 2x na kratko v Lj (Tivoli in PST), mi je pasala sprememba. V tem mokrem vremenu se mi ni zdi prav privlačno biti zunaj, mi pa vseeno paše malo svežega zraka, pa še mali lepo zaspi v vozičku. Grem jutri spet v Lj, samo sama najprej v laboratorij za kri, v torek pa še na kontrolo zaradi (predolge) čišče. S temi tabletami se mi je umirilo, imam samo še malo svetlo rjavega izcedka in nič krvi kot prej. Me pa matra, kaj je s tistimi kosi posteljice, ki jih je videl ginekolog. Sem nekako upala, da bodo šli ven s tabletami. No, bom videla v torek na UZ. Upam, da ostale nimate takih težav.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Oktobrski listki 2014
7.12.2014 23:05:48   
kamajuš
Uf, krčki, ja, bogi so naši user posted image , ko jim ne moremo pomagati. Pri našem user posted image sicer niso zelo hudi, poznam pa zadevo od prvih treh. Jaz nekako verjamem, da ne more biti kriva le hrana mamice, saj jih potem ne bi imeli user posted image na AM. Je pa gotovo kakšna hrana, ki bogim mladičkom zadevo še poslabša. Sama se zato izogibam tisti hrani, katero tudi jaz slabše prenašam, ostalo pa kar jem. Se pa kar strinjam s Hope, da včasih za krčevit jok sploh niso krivi krči, čeprav morda tako zgleda.

Vsem user posted image , ki jih matrajo krčki, želim čim manj user posted image . Pa ne pozabite, to je (navadno) le prehodno obdobje in bo kmalu boljše user posted image !

Pri nas se je pokvarilo dokaj uspešno spanje. Ne vem, ali gre (spet) za poskok v rasti, ampak naš palček se že nekaj dni zbuja na 2 do 3 ure. Pa je prej lepo spal od 4 do 6 ur prvo rundo user posted image . Pa zvečer mi ga je začel svirati. Prej je pojedel in zaspal, zdaj pa se zbudi takoj, ko ga odložim in potem ponavljava vajo tudi po 3x user posted image . In to je danes trajalo skoraj 2 uri user posted image . Sta me ta velika fanta čakala v posteljah, da se pocmokljamo, pa me nista dočakala user posted image . Res ne maram, če ne morem vsakemu posebej zaželeti lahko noč.

Kdaj dajete user posted image spat? Mi smo do zdaj med 19 in 19.30, pa se mi zdi, da bomo mogli uro pomakniti na kasneje, vsaj 20.00.

Ta teden bom pa sama, me prav zanima, kako bom shendlala vse 4. Predvsem večerne rutine se bojim, ker se dogaja vse naenkrat. Po moje bo user posted image prisiljen počakati, da pride na koncu na vrsto user posted image .

Vozičkam jaz po našem naselju (obrobje LJ), da bi kam šla, navadno nimam časa. Sem pa vesela, da smo se med vikendom prisilili in šli ven cela familija kar v dežju. user posted image je v košari povsem zaščiten, otrokom je pa itak ravno, če malce kaplja.

Včeraj sem pustila moža samega s celo čredico, da sem šla v trgovino. Res da me ni bilo le slabo uro, pa me je vseeno skrbelo, kaj bom našla, ko pridem domov. So me prijetno presenetili, je bila prava nirvana: taveliki so legice sestavljali, ata in user posted image pa sta se previjala in čebljala user posted image . V petek sem pa reskirala in pustila doma user posted image samega z najstarejšim. To je bil res expresen šoping, ker tavelikemu ne zaupam preveč (rad eksperimentira, tudi z user posted image ). Ampak otroci so narejeni tako, da vejo, kdaj gre zares in znajo biti presenetljivo odgovorni user posted image .

Grem vodoravno! Mirno noč vsem!

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 9:02:23   
Hope2
RH 82, kdaj pa ga das ti spat? a ob polnoci, ce prvo rundo spi 6 ur in se prvic ob 6 zbudi?

Midva z mozem sva stara sola in za naju morajo biti otroci v postelji vsaj do 20.00user posted image . Starejsi se zdaj pri 6 letih hodi spat ob 19.00. Ob 7 se ze luc ugasne. Ne samo, da otrok rabi spanec, tudi midva rabiva svoj mir in ni boljsega, kot otroke dat zgodaj v posteljo in potem uzivati v miruuser posted image . Je pa res, da tudi sama nisem ponocnjak in grem spat ze ob 22.00, zdaj ko imamo dojencka pa okoli 21.00.

Kamajus, jaz najprej dam spat ta velikega. Ob 18.30 se gremo umivat, se prej velik prebere 1 knjigico. Ce smo sami si 6 letnik umije zobe, jaz slecem user posted image , ga dam v banjico, poscetkam do konca zobe velikemu, potem se velik gre sam tusirat, jaz kopam malega. Ali pa oba skupaj v banjo dam. Ce je mali dobre volje, gremo vsi v veliko posteljo brat knjigice-user posted image ful rad gleda slikice. Ce ni dobre volje, gre velik spat ob 7, z malim pa greva dol. Ce je moz doma, pol on spedena user posted image , jaz pa velikega in mi po kopanju se prebere 1 knjigo. user posted image gre spat okoli 7.30, tak da mal pred 8 ze spi. Ta starejsi v tem casu tudi zaspi, tak da ce se mali dere, ga vsaj ne zbudi oz ne moti.

RH82 tak kaliber je bil moj starejsi, sem se tudi naucila po obrokih delat in tudi kuhat. Dal mi je glih 5 minut casa v kosu. Zdaj tale drugi mi da veliko vec casa. Zjutraj, ko je naspan, se zaigra sam tudi po vec kot 1 uro. Zdaj ko je ze vecji, vec vidi, prijemlje stvari, se bolj zamoti....v tem casu spucam kuhinjo in bivalni del hise, tudi za kosilo pripravim, se umijem... Po dopoldanskem spancu se moram po vecini z njim igrat, po opoldanskemu spancu, ki je daljsi pa se spet sam zamoti za dlje casa.... popoldan oz proti veceru pa je spet tecka in ga je treba nosit, le malo se igra.

Se je pa tudi pri nas pokvarilo nocno spanje. ze 1 teden ga biksa, upam da zaradi prehlada ali pa poskoka rasti. Prej je spal od 20.00-3.00 neprekinjeno, ko sem ga prvic in edinokrat podojila in je spal naprej do cca 7.00, od 3.00 naprej smo se veliko z dudo ukvarjali. Zdaj pa spi od 20.00- 1.15user posted image v enem kosu, prav budilko ima nastimano v ritiuser posted image . Potem ga podojim, pa zaspi glih za cca 2 uriuser posted image , okoli 5 ga se 1x podojim, vmes pa se non stop z dudo se ubadam, ven, not, ven notuser posted image . Vstane med 6.30-7.30.

Kamajus boste zmogli, le ti bos mal bolj crknjenauser posted image . Jaz ko smo sami malo spustim kriterije pri vzgoji, mali lahko malo vec na ipadu preziviuser posted image . Veceri pri nas niso problem, ampak jutra- ker moram se psa peljat na sprehod. Zato moram ze ob 5.30 vstajat. Sicer pa starejsemu recem, zdaj smo sami in moras bolj ubogat, vec pomagat. Se mi zdi, da je tudi brez tega bolj miren in priden. Kot pravis v takih trenutkih nekak vejo, da gre zares in so bolj odgovorni in pridni. Si pa jaz ne upam nalozit take odgovornosti starejsemu. pocuva user posted image za minutko, da skocim na wc. Da bi pa zapustila hiso pa ni sans, kolk pa je tvoj star?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 10:29:49   
me83
rh82 ce imas obcutek, da bebotu nagaja laktoza potem fullll pomagajo kapljice coliprev (so prav za ta namen),.... nas starejsi jih je jemal do 4-5m, brez njih res ni slo, potem pa je na sreco izvenelo,... sicer pa jih lahko uporabljajo tudi odrasli, ki so obcutljivi na laktozo.

pri nas je tudi tako, da je mala cez dan ful pridna, se ze lepo zamoti, spi, se podoji,... problem imamo le pri prvi rundi nocnega spanja - ko jo podojim za nocno spanje, enostavno noce zaspat, pa potem ko zaspi grema med 20-22 se zagotovo vsaj 4x k njej, da jo malo zazibamo itd (kar v kinderpetu oz. zibki), potem pa spi tam do 1-2,... vcasih pa ni druge kot, da jo ob 23 spet podojim, pa potem kar hitro zaspi no, pa spi do 4. tako, da kar gre no, sem za zdaj naspana,... edino nic tega casa brez otrok nimava z mozem user posted image bo ze, saj vsako tako obdobje tudi 1x mine user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 11:14:27   
kamajuš
Tako, naš solo teden se je začel. Smo skoraj zaspali že prvi dan user posted image . Ampak bomo že, itak. Jaz bom pa hodila spat skupaj z otroci, pa bo. Hiša bo pa raztur, jo bo ata pospravil, ko pride s poti user posted image .

Tudi mi2 z možem sva stara šola glede spanja (in še česa drugega), a se morava navaditi, da otroci rastejo. Moja dva fanta sta že 9,5 in 8 let in če smo ob 20ih v postelji, je uspeh. Sledi branje in če je luč ob 20.30 ugasnjena, je spet uspeh user posted image . Deklica ima 5,5 let in bi bila godna za posteljo že prej, ob 19.30 komot, ampak je skupaj v sobi s fantoma in sledi njunemu ritmu. Ne morem pomagati, ni variante, da bi šla ona prej spat - itak se ji zdi, da so si enaki in da mora biti pri njej enako kot pri njima user posted image . Hkrati imajo otroci veliko pošolskih aktivnosti (šport, glasbena) in se pogosto zberemo doma šele ob 19ih.

user posted image sem pustila samega z devetletnikom (= 4. razred), v ležalniku. Fant se mi zdi dovolj velik, da bi znal odreagirati, je športnik in bi komot nesel ležalnik z user posted image v primeru nuje, priznam pa, da sem tudi nekoliko reskirala. Sicer pustim user posted image samega na postelji ali v ležalniku tudi s tamalo, da skočim pod tuš ipd, samo doma je pa ne bi pustila. Nasploh so moji taveliki otroci precej samostojni, kar se mi zdi OK. V to nas sili življenje, ne morem pomagati.

Hope, kakšen pripomoček imaš za kopanje user posted image , da lahko sam leži v banci? Mi ga kopamo na rokah, druge ni. Komaj čakam, da bo sedel, da mu kupim tisti stolček za v banco (ga bomo božičku naročili user posted image ). Kaj pa obstaja za fazo pred sedenjem? Pri taprvem sem kupila nek plastični ležalnik, ki pa se ni obnesel. Hvala za info!


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 11:19:04   
kamajuš
Še to sem pozabila, da ne bom izpadla grozna mama user posted image : sem absolutno proti, da starejši otroci prevzemajo vlogo staršev v smislu, da skrbijo za mlajše sorojence. Moji taveliki popazijo user posted image za par minutk, da jaz skočim pod tuš, na wc, da olupim krompir, ... Vedno se jim zdi blazno fino, če ga lahko merkajo in se prav kregajo, kdo ga bo. Nikoli pa nisem od njih zahtevala, da nekaj naredijo namesto mene. In vedno se jim zahvalim.

V primeru, ko je tavelik bil sam 20min doma s user posted image , se je user posted image zamotil z medvedki nad ležalnikom, tavelik je pa risanko gledal (je pač sedel na tleh zraven ležalnika pred tv).

A sem grozna user posted image ?

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 15:18:35   
Hope2
Joj, kamajus, nisem rekla, da si grozna. kje pa. Smo ljudje razlicni in tudi otroci. En 9 letnik je lahko samostojen in zrel, drugi ni. Zato sem vprasala kolk je star, ker si jaz mojega ne predstavljam (ipak je bil glih kar 6 star), pa ceprav je tako zelo skrben do user posted image . Pa jaz sem zelo nezaupljiva oseba. Si upam svojega pustit na kavcu z risanko ali ipadom in it ven delat ali psa na kratek sprehod peljat. Drugace pa moj tud pocuva malega za kako minutko, pa kak je pol ponosen naseuser posted image . Glede na zadnjo izkusnjo v banji, ko se je starejsi pocutil ful krivega, cetudi ni bil..... sem zdaj ful bolj previdna, ker se je res grozno pocutil, mam obcutek, da bi ga ful zaznamovala kaka slaba izkusnja- je en tak custven otrok.

Najbrz mam glih to kar se pri tebi ne obnese. tak plasticen lezalnik, fliper. https://www.babycenter.si/izdelek/03544/lezalnik-za-v-kad prvi otrok je tulil, ce sem ga kopala na rokah, ko sem to kupila pa je zacel uzivat v vodi. Ta drugi pa ista pesem, dokler sem ga kopala na rokah je bilo grozno kricanje in jokanje. Od kar se kopa na tem, pa milina, uziva sto na uro. Sem pa zadnjic probala tole ven vzet za foro in sem ga prijela v roko in spet tulil. Zgleda rabi obcutek da ima pod hrbtom stabilno podlago, ce tega ni, je kriza.
Sam jaz dam ta lezalnik v malo banjico, drugace je potrebno ogromno vode, pa tezje se zvrne.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Oktobrski listki 2014
8.12.2014 22:35:56   
RH82
Hope2, midva imava določeno uro ob 19.00 kopanje (+/- nekaj minut), potem pa hranjenje. Načeloma dobi flaško okrog 19.30, potem je pa od njega odvisno, kako hitro zaspi. Včasih je to že ob 20.00, kdaj pa ga matrajo kupčki ali kaj drugega, pa se kar vleče. Če vidim, da je nemiren, ga ne dam še v posteljo, sicer pa samo počakam, da podre kupčke in se umiri. Tako se ponavadi zbudi okrog 2-3 zjutraj in potem še okrog 5-6. Se pa pozna razlika, če zaspi, kakšno uro ali dve kasneje, ker potem ponavadi dobi še malo mleka in je bolj sit. Si pa ne predstavljam, da bi ga imela pokonci do polnoči, že ob 20ih sem koma. user posted image

Se pa naš še nič ne igra ali sam zamoti. Zdaj se je sicer navadil na zibko, kjer ima zajčka z glasbo, visečih igrač na blazini pa še ne opazi (razen ko mu jih jaz dajem). Vem, da je še malo hitro. Bi mi pa pasalo, da bi krče prespal v postelji in ne vedno pri meni v rokah. Tako bi vsaj kaj naredila doma. Se mi pa tako smili, da ga niti ne dam od sebe. Mi je brez veze ga nosit v posteljo, ker me čez 5 min spet kličejo krči. Nimam srca, da ga poslušam tako od daleč. user posted image Če je pri meni, se mi zdi, da vsaj ni sam. Trpijo tudi moja ušesa. user posted image

me38, hvala za nasvet za coliprev. bom probala še to.

Kako ste pa s kopanjem? Jaz sem opazila, da mu v banci bolj paše biti na boku, zdaj pa še na trebuščku kot pa na hrbtu. Sicer ga najprej umijem tako, da leži na hrbtu na moji roki, potem ga dam na bok, da mu umijem še hrbet, pa se ponavadi hitro sam obrne na trebuh in uživa (noge mu od kolen štrlijo iz vode in z rokami ''plava''). Me pa skrbi, ker ga ne znam dobro držati pod prsmi, da bi mu hkrati še glavo podprla, ni pa še toliko, da bi jo sam dolgo držal pokonci. Je pa jok, ko ga zavijem v brisačo (konec zabave).

Kamajuš, meni se zdi prav fino, da so starejši otroci vključeni v vzgojo mlajših, seveda po svojih zmožnostih. Se mi zdi prav, da spoznajo tudi kakšno delo in vidijo, kako to gre. Jaz imam 10 let starejšo sestro, ki me je vsako jutro peš peljala v vrtec, preden je šla v srednjo šolo, ker pač starši niso mogli (začetek dela ob 6.uri). Je bilo to preveč za njo, a je danes vseeno ok. Je bila pa od nekdaj (verjetno tudi za to) precej zaščitniška do mene in me je razvajala (tudi ker se je hitro preselila 2000 km stran). Mi je pa zdaj, ko imava obe otroke, povedala, da sem kot majhna vedno klicala ponoči na pomoč njo in ne mamo. Imava pa danes super odnos in sem ji hvaležna za vse. Poanta, če pač ne gre drugače, so tudi starejši lahko vključeni kot pomočniki, ne pa kot mama in ata. Pa na nivoju, ki so ga sposobni, da ni preveč odgovorno. Sem tudi jaz v nedeljo pustila 2-letni nečakinji peljati voziček na PSTju. Ga je sicer sestra malo pomagala manevrirati, ker mala ni videla čez njega, je bilo pa vredno videti ponosno punčko, ki je vozila svojega bratranca. user posted image


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Oktobrski listki 2014
11.12.2014 18:14:33   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Druga stvar, ki mi pade na misel. 5-6 teden je ravno poskok rasti, kar pomeni, da radi spijejo precej vec mleka. Vec mleka pomeni bolj napet trebuscek, vec krcev ali pa po drugi strani lakota, ker ne dobi dovolj mleka, zato se dere... z joske tece prepocasi (celo ce so vajeni obcasno flasko, po kateri gre bolj izi), hitro se utrudijo.... lacen in utrujen pa je samo se jok. Pri obeh mojih otrocih je to zgledalo tako, da sta se prav drla v josko in se jezila vanjo. Zagrabi josko, ap jok in spusti, pa spet zagrabi, vmes brunda, malo spije, spet joka, se zaletava v josko, noce pit...... ker je ze tak utrujen, da ne more pit, pa je lacen in znerviran in potem se ne more zaspat.... jaoooo, par dni tako, potem pa spet vse nazaj v normali. Pa pri cca 3 mesecih ponovimo vajouser posted image



Evo, točno tu smo sedaj.
Prejšnji teden sva končno prešaltali samo na dojenje in dokončno opustili nastavke za dojenje. Jaz res ne vem zakaj v porodnišnicah tako propagirajo tole sranje od nastavkov? jaz sem že skoraj obupala z dojenjem zaradi njih. Prejšnji teden mi je pa počil film in sem jih kar en dan dala stran in najprej user posted image ni hotela prijeti brez nastavkov, pa sem jo ene 3x na finto vrgla, zdej pa pije brez problema.

Vse govorite o nekih urnikih spanja (vsaj zvečer). jaz sem bila do tega tedna srečna, če smo se uspeli 6x na dan hraniti. Naše detece bi kr spalo in spalo. Nikoli nisem vedela, a je lačna, al ni. Niti nisem vedela, če sploh dobi kaj mleka z dojenjem. pa smo se tehtali, pa se sekirali.

In potem se je zgodil čudež. Naša punca se sama zbuja (do sedaj sva jo midva na 3 ali 4 ure, ponoči na 5), ker sicer bi verjetno ves čas spala.
zahteva hrano (zelo glasno)user posted image . In to še celo prej, kot bi bilo po "urniku".

Aja ... pa ima hobi zaletavanja v joško. Pa vlečenja bradavice (jo zagrabi z zobmi in "trga" kot mali kužek). Nisem ravno navdušena nad to njeno foro. Sem pa strašansko navdušena, ker končno vem, da PIJE pri meni, da se nasiti. In končno vem, kdaj zmanjka mleka (takrat, ko začne "trgati" bradavico).
In sem vesela, ko en majhen otrok. Kar cepetala bi od samega navdušenja.user posted image

In hranjenje je zdaj brzinsko (to še vedno pomeni eno uro - se je treba obvezno previt vmes, včasih tudi še po podoju - sploh ponoči ima user posted image veselje spustit kakšn orng kupček v plenice. Pa pravijo, da se ponoči ne previja, ampak res nimam srca je pustit 5 ur v taki plenički.

V glavnem ... pri nas vlada čisto navdušenje.user posted image

Čeprav se pa še vedno sprašujem, kako naj vem, kdaj so krčki in kdaj je dete lačno. Dojenčki bi morali s seboj na svet prinesti tudi navodila za uporabo!user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Oktobrski listki 2014
12.12.2014 7:35:51   
Hope2
Peregrina, zadihaj, zajemi sapo in se sprostiuser posted image . Aha vidim, da ti koncno uspevauser posted image . Nic bat, tvoji pupi je lepo in je zadovoljna, ker te ima. eN VELIK nasvet: Ne vzet vse 100% kar drugi recejo, delajo. Vsak ima svoj stil, nacin zivljenja, vsak ima svoj karakter oz osebnost. Nic ni narobe, da preberes nasvete, gledas druge.... ampak vse to prilagodi vasemu nacinu zivljenja. Nasveti naj bodo le neka iztocnica, ne pa 100% dejstvo. Jaz pravim, da je vedno vsak nasvet, tudi kritika dober/a, samo na nas je, da preucimo ali je sprejemljiv za nas ali ne in koliko tega lahko upostevamo.

Za nastavke ne vem, ker pri meni v obeh porodnisnicah niso priporocali. Vem samo, da so jih priporocali ob krvavecih razcefranih bradavicah in pri vdrtih bradavicah. Drugace pa je meni moja logika vedno govorila, da so nastvaki le breme otroku, se bolj mami. Mah men je vse kar dam na joske grozno, tudi pumpanje- sorry ampak jaz se ob pumpanju pocutim kot kravauser posted image . Samo moje obcutenje, ne mislim nic slabega za druge. In pac delam kar mene osrecuje, ker srecna mama, srecen otrok. Pumpanje je zame mucenje, se tisto malo casa, kar bi lahko imela zase, bi morala pumpat.... mam obcutek da so potem mame samo se bolj utrujene in pod stresom.

Drugo, vrzi tehtnico vstran. Ta nasvet sem dobila ob prvem porodu. Me je tudi imelo da bi tehtala in bila v skrbeh.... pa sem naredila nek kompromis in sem pol tehtala le v soboto (1x na teden). Ce vidis da se otrok redi, je zadovoljen, ne rabis skrbet koliko popije. OBOZUJEM dojenje ravno zato, ker ne vem koliko otrok spije. Otrok popije, se pocarta, je zadovoljen. Nobenih merjenj, nobenega kreganja, ce je pramalo v flaski, nebenega skrbenja in gledanja na ure. Jap, jaz nikoli pri nobenem otroku ne gledam uro hranjenja- pri flasi ja, ampak ne pri dojenju. To je bil nasvet celo od 3 pediatrov. Nasi dojeci otrocki se vcasih samo cartajo, nase mleko pa ni AM mleko in ga lahko pijejo kolikor zelijo in kadar zelijo. Svoja oba otroka dojim tudi na 1 ali 2 uri. 3-4 cez dan nikoli. Ponoci sem drugega dojila le 1x na noc zdajle ima poskok rasti in rabi 2x na noc.

Ponoci ne zbujam, cetudi je nas drugi spal 6-8 ur v kosu. kER mu nocem pokvariti bioritma, sem imela 3 leta stale oz nespanja pri 1 otrokuuser posted image . Pa moja oba nista pri mocnih otrocih, sta oba suhcena in na spodnji meji. Tale se zdaj ima kaksen kos 56 stevilko, pri 3 mesecih ima 5,3 kg, kljub temu, da je cez dan non stop na joski. Je pa ful razvit in dobrovoljcek, tak da nobene panike pri kg in dojenju.

Jaz pravim, da nam otrok vse pove, samo na nas je, da ga poslusamo, problem je, da rabim vcasih par dni, da pogruntam kaj mi zeli povedatuser posted image . IN tako bo vse dokler ne spregovorijo in se takrat jih kaj pici in ne ves kaj zelijo- Car starsevstvauser posted image .

Moras vedet, da se vsak teden pozna pri otroku in mogoce ze drug teden, boste vi ujeli urnik. Ja, jaz delam malo stalo, ker je moj septembrski, sori za zmedo. Urnik pride prej ko slej, ap se takrat ni to tocna ura in naj te ne skrbi za to, glej samo svojega otroka.

Mleka ne zmanjka nikoli, je se vedno not, le bolj gosto je in ona je ze precej utrujena in se mora bolj matrat, zato pa se jezi.

Sem tista mama ko ne previja ponoci. prvi otrok je vsako noc kakal in sem ga previjala in se je prebudil...pa sem dobila nasvet en pocni tega. Pa sem probala, bolelo me je srce, nisem spala, razmisljala o rdeci ritiuser posted image .... no pa je rabil tocno 2 dni pokakano plenico in je ugotovil, da mu ni vsec in je nehal ponoci kakat. Tale drugi pa je cist drugi patron. Od prvega dne ga ne previjam ponoci, ampak se vedno kaka, skoraj vsako noc. Ce se mu supe pokakat zvecer pred spanjem pol je noc suha, drugace pa proti jutru sledijo rafali. Sem ga 1x probala previt in sem imela samo stalo, ker se je prebudil in sem rabila se vec casa, da sem ga uspavala nazaj. Je pa res, da nima tezav z rito oz s kozo.





< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2014 7:37:23 >

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Oktobrski listki 2014
12.12.2014 13:27:26   
Bett
Končno imam 5 minut miru in se lahko malo oglasim.
Kamajuš meni se ne zdi nič narobe s tem, če starejši otroci kdaj kaj pomagajo in poahtajo mlajše. Saj se tudi njim ponavadi zdi to super, če jim zaupaš pomembno nalogo. Jaz že pri mojem triletniku vidim, da če mu rečem da ga nujno rabim, da mi nekaj pomaga, je potem čisto navdušen in z veseljem naredi vse.

Drugače je pri nas še vse po starem, dela preveč, časa pa premalo. Kako dolgo so vam kaj pomagali po porodu? Jaz zdaj ugotovaljam, da niti cel teden nisem bila deležna razvajanja s strani staršev. Mislim, da so mi 4x prinesli kosilo, to pa je to. Še ko se jih klicala, da jih rabim, da bi mi večjega ven peljali, ponavadi niso imeli časa.

Hope2 tvoj pa je res maneken. Moja ima pri 6ih tednih 5,3kg. Tako se vidi kako eni bolj izkoriščajo kot drugi, ker moja je 6x na dan, ziza 5 minut, mogoče 10 in je to to. Prvi bi pa visel na zizi 2 uri skupaj, če bi mu pustila. Tako da tudi dudo bolj malo uporabljamo, niti ne vsak dan.

Ne vem pa zakaj se mi vsak večer po kopanju/umivanju s krpico dere kot jesihar na zizi. Pa krčev nima, ker če ji dam dudo se takoj pomiri in ni več dretja. Pa ni važno ali je jedla nazadnje pred 1 uro ali pa trem. Res mi ni jasno. Traja pa že več kot 1 teden. Ima mogoče katera kako idejo kaj bi to lahko bilo?

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Oktobrski listki 2014
12.12.2014 14:08:57   
Hope2


Saj meni je tudi vsec in zagovarjam pomaganje starejsih otrok- tudi moj ful pomaga in je pol ponosen. Si pa ne predstavljam otrok, da pazijo nekaj tednov stare dojencke, pa ni nobenga starejsega zraven ali celo doma. Pa to si samo ne predstavljam, ker nisem bila v tej situaciji in ker sem nezaupljiva. Ker sem ze jaz padla z prvim otrokom, ko sem sla po stengah, pa zadnjic mi je moz hotel predati malega v narocje in mu je skoraj padel- madona smo vsi jokali. starejsi otrok je videl in se je ustrasil in jokal.... zato sem rekla, da ne morem takega bremena nalozit. Pustim pa starejsega z malim in mu narocim naj pazi, pa grem zalit roze ali karkoli drugega. samo me lahko poklice, pa jaz kaj pokukam. Pa skoz mi na pamet pride vprasanje, kaj ce se mami kaj zgodi na poti v trgovino, kaj ce bo kaka nesreca in obticim v prometu...kaj ce mali bruhne in se mu zaleti mlekec oz bruhec- kako bo starejsi reagiral? pa spet samo zato, ker tale drugi ce se razjoka, se kar davi- me je ze 2x panika, ker se je davil ob joku.

Pri prvem mi ni nikoli noben pomagal. Edino priden mozuser posted image . Pri drugem je prisel na obisk moj ati, ker moza ni bilo skoraj 1 mesec. Delala sem vse jaz, mi je pa zelo pomagal, da je kaj popazil malega, mu dajal dudo... pa da mu je v avtu dajal dudo in ga miril, ko sem hodila po starejsega v solo. Ze to mi je bilo v veliko pomoc. Zdajle pa smo spet sami, pomaga le priden moz, ko je doma.

Sem ga danes sla tehtat, ma 5,5 kguser posted image . Prvi otrok je bil isti, dolgi ko ponedeljek in suhi, drugace pa mocen ful. Tale je isti, dolgi in suhi, pa saj sva oba z mozem taka- geni, ok on ni vec tak suhiuser posted image . Visi ne na zizi, je tudi gor cca 5-10 minut, je pa veckrat na dan. In veckrat na dan kakauser posted image . Pomoje ker ima hrano non stop na razpolago, si sploh ne dela zaloguser posted image user posted image

Bett kar opisujes sem dozivela do zdaj 3x. PRi mojemu je bila preutrujenost in to taka, da se zaspat ni mogel, KAJ SELE SE dojit. In ja, samo duda ga je pocartala, cetudi je bil cas za dojenje in sem vedela, da je lacen. Takrat ga pocartam z dudo, ga vzamem v narocje in ga malo umirim in ko je bil umirjen je sprejel tudi josko in potem takoj zaspal. Sem pa prvic celo paniko zagnala in zacela mozu tezit da nimam vec mleka, sem se skoraj zjokalauser posted image . Se ne spomnim, da bi se mi to dogajalo pri prvem otrokuuser posted image .

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2014 14:09:20 >

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Oktobrski listki 2014
12.12.2014 18:58:43   
RH82
Hope2, tole glede urnikov in reda si lepo napisala. Naj vsak po svoji ''pameti'' dela. Jaz ga imam na flaški in gledam uro kot pomoč glede hranjenja. Zdaj sem se sicer že navadila, da vem, kdaj hoče jesti (ker se obrača k joški ali pa grize majco). V začetku mi je pa pasalo, da sem si pisala uro, ko je začel jesti (ker sem čez eno uro že pozabila). Glede popitega mleka sva pa v začetku redno spremljala, ker je preveč shujšal in sva imela navodila, koliko mora popiti čez dan. Je začel s polovično količino dnevno popitega mleka in ko je prišel po nekaj tednih na tisto, ki jo je želela patronažna, sva bila ful zadovoljna. Je pa tudi pri nas tako, da ne pojemo vsak dan enake količine, in nama je to pisanje mL bilo bolj smernica. Zdaj počasi že opuščava pisanje, ker ima dneve, ko je na 2 uri manjše količine ali pa je na 4 ure pa večje količine. Ga gledam in mu potem dam toliko, kot se mi zdi. Če kaže znake lakote kmalu po obroku, mu pripravim manjšo porcijo, če pa je dalj od obroka, pa dobi večjo. Najbolj mi je smotana potem mleko stran zlivat, ker so teli AM kar dragi.

Sva pa zadnja dva dneva ful izkoristila za potepanje po Lj in sprehode po soncu. Je bilo luštno in mi je vsaj malo odvrnilo misli od te nadležne krvavitve.

V torek sem bila pri G na kontroli in imam še vedno dva večja koščka posteljice. Krvavitve v tem času ni bilo 7 dni (samo malo svetlo rjavega izcedka), ko sem jemala ene kontracepcijske po navodilih G. Se mi je pa takoj pojavila sveža kri, ko nisem več jedla teh tablet. G me je takoj poslal z napotnico na urgenco, da so mi še oni na UZ potrdili koščke posteljice. Sem se že naročila na histeroskopijo (jo imam čez en teden), ampak so mi takoj povedali, da jo opravijo le, če ne krvavim. user posted image Mi pa ni več jasno, ker do sedaj vsak, ki mu to povem, dela paniko zaradi teh ostankov posteljice. Mene pa najbolj moti ta sveža kri. Je pa res, da me nič ne boli in se počutim ok. Na urgenci so mi sicer rekli, da naj pridem nazaj, če pride do krvavitve (ko sem bila tam, sem bila prvi dan brez tablet in je bilo min. izcedka). Včeraj sem šla pa spet na urgenco zaradi krvavitve, pa me je tehnik poslal nazaj domov, da delam paniko in da dokler me ne boli, nimam vročine ali ne padem skup, da mi ni treba hodit. user posted image Da je bolje, da se sčistim po naravni poti. Meni je samo to hecno, da bi po 7 tednih pa že lahko nehala krvavet in da bi se očistilo, če bi se lahko.

A ima katera podobne izkušnje? Nimam pojma, kaj bo, če bom čez en teden še krvavela. Samo upam, da se mi v tem času kaj samo izloči.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Oktobrski listki 2014
13.12.2014 8:23:22   
Bett
Hope2 pri nas pa sigurno ni kriva utrujenost, ker ne glede na to ali bedi cel popoldan in večer ali spi, ko je ista zgodba po kopanju. Res ne vem. Mogoče ji pa voda škodi user posted image . Hecno mi je to, ker ni važno ali jo v bani kopam ali pa s krpico umivam, ko je isto. Pa med kopanjem, oblačenjem je čisto zadovoljna, na zizi pa dretje.

RH82 se mi kar smiliš s temi tvojimi krvavitvami. Ampak sem jaz tudi mnenja, da dokler krvaviš, to pomeni, da telo poskuša sčistiti kar je še ostalo. Res pa je malo čudno, da tako dolgo traja. res dokler nimaš vročine, bolečega, napetega trebuha, smrdljivega izcedka je še vse ok, vem pa da ni prijetno.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Oktobrski listki 2014
13.12.2014 8:38:39   
Hope2
Ta mala je pametna, ti jo vzames iz kopanja, kjer zelo uziva, ona pa ti vraca z dretjem na ziziuser posted image . Ocitno ji res voda skodiuser posted image . Al pa je fina, ona lepo cista, diseca, tvoja ziza pa se ni stusiranauser posted image user posted image . Si probala kaj spremenit, npr da bi jo dojila pred kopanjem ali pa pol ure po kopanju, ali da bi jo podojila ko je se zamotana v brisaco, seveda s plenico goruser posted image , mislis, da bi bilo istouser posted image . Bos ze enkrat pogruntala, al pa jo bo prej minilouser posted image

RH82 user posted image . Nimam izkusenj, niti nisem nic slisala. Zelim ti le, da hitro mine in bo bim prej ok. Verjamem, da je nadlezno, tudi strah prisoten in se dodaten stres. Upam, da se res cim prej umiri.

Aja eno vprasanje se. Imate kako zascito ze, celo tiste ki dojite?

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 13.12.2014 8:39:18 >

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Oktobrski listki 2014
14.12.2014 22:50:25   
kamajuš
Pozdravljene, mamice! Za mano je naporen teden, ki sem ga s pomočjo staršev nekako pregurala user posted image -sta priša vsak večer pospremit k spanju ta velike otroke user posted image . Je pač user posted image še tak pikec, da je enostavno pretežko jih dati spat sam, imajo preveč različne potrebe ob istem času. Kakorkoli, tempo je bil brez moža vendarle prehud in sem v soboto obležala, telo se je enostavno uprlo. Najprej sem mislila, da je le izčrpanost, pa sem na koncu dobila vročino, hude bolečine v mišicah in sklepih pa so me spominjale na gripo. Hvala bogu ni gripa, je pa zgleda mastitis (znaki so podobni), ker me boli desna joška. Ja, tudi to sem prebrala, da je mastitis lahko posledica stresa, utrujenosti, ... Danes sem že boljše, bom pa verjetno vendarle morala na AB, če bolečina do jutri ne popusti user posted image .

Peregrina: naj te potolažim, pri prvem otroku je najtežje, vse se zdi skoraj ZF -vsaj pri meni in mojih kolegicah je bilo tako. Zaupaj si, ne moreš zgrešiti!

Zaščita: me je sram, ampak po porodu še nismo prišli do intime. Možu se meša, meni pa nikakor ni, sem čisto preveč utrujena. Ko pa bomo na tem, bomo pa verjetno kar po mehanski zaščiti posegli, kljub dojenju - razen, če se odločiva za petega user posted image . Mi je pa G predlagal sterilizacijo, reverzibilno. Moram malce preštudirat.

Prazniki: danes smo se lotili smrekice, je že dobila lučke. user posted image se je toliko dogajalo - lučke, ples in petje ta velikih, ... - da je pozabil na svoj pozno popoldanski jok user posted image . Ful se mu dogaja, vedno bolj je odziven in vedno bolj je fletno vse skupaj. Pravzaprav sem šele pri tretjem, sploh pa pri tem user posted image ugotovila, kako prijetno in užitkv polno je imeti. user posted image . Pri prvem sem bila vsa nervozna in načitana vsega sranja, zaradi česar se nisem znala sprostiti, pri drugem sem se pa večinoma ukvarjala z ljubosumjem prvega user posted image ! Zato, punce, uživajte!!!

RH82: meni je kos posteljice ostal po 3.porodu, pa je babica k sreči takoj opazila. So me pa pod narkozo sčistili, ker to so res neznosne bolečine user posted image .

Dojenje: mi2 se tudi dojiva brez urnika, ko vidim, da je lačen, mu pač dam, tam nekje na 1,5 do 2 uri. Upam, da se bo 3urni ritem vzpostavil z GH, vsaj pri drugih je bilo tako.

Previjanje: tudi jaz ponoči ne previjam, pa je vsako noč fino pokakan. Nekako si mislim, da ne bi lepo spal, če bi ga motilo. Razen ob primeru vnete ritke, takrat bi pa previla.

Mere: tehtnice še zase nimam (upam, da jo božiček prinese user posted image ), zato nimam pojma, kako kaj naš user posted image napreduje. Goede na to, da je imel 4.11. 5,5kg, sklepam, da smo sedaj nekje pri 7kg. Dolg je bil takrat 58,5cm, zdaj ga komaj še stlačim v košaro. Naslednji pregled imamo 13.1.

Postelja vabi ... user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?