|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrski listki 2014
15.12.2014 13:21:45   
me83
bett ves da meni po kopanju cisto isto dela,.... ne vem kaj je zdaj to neka fora,... pa enako sploh ni vazno kdaj je pred tem jedla,... upam, da ta faza hitro mine user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Oktobrski listki 2014
16.12.2014 13:59:33   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Peregrina, zadihaj, zajemi sapo in se sprostiuser posted image . Aha vidim, da ti koncno uspevauser posted image . Nic bat, tvoji pupi je lepo in je zadovoljna, ker te ima. eN VELIK nasvet: Ne vzet vse 100% kar drugi recejo, delajo.

Mah men je vse kar dam na joske grozno, tudi pumpanje- sorry ampak jaz se ob pumpanju pocutim kot kravauser posted image .


Drugo, vrzi tehtnico vstran. Ta nasvet sem dobila ob prvem porodu. Me je tudi imelo da bi tehtala in bila v skrbeh.... pa sem naredila nek kompromis in sem pol tehtala le v soboto (1x na teden). Ce vidis da se otrok redi, je zadovoljen, ne rabis skrbet koliko popije.

Ponoci ne zbujam, cetudi je nas drugi spal 6-8 ur v kosu. kER mu nocem pokvariti bioritma, sem imela 3 leta stale oz nespanja pri 1 otrokuuser posted image . Pa moja oba nista pri mocnih otrocih, sta oba suhcena in na spodnji meji. Tale se zdaj ima kaksen kos 56 stevilko, pri 3 mesecih ima 5,3 kg, kljub temu, da je cez dan non stop na joski. Je pa ful razvit in dobrovoljcek, tak da nobene panike pri kg in dojenju.

Jaz pravim, da nam otrok vse pove, samo na nas je, da ga poslusamo, problem je, da rabim vcasih par dni, da pogruntam kaj mi zeli povedatuser posted image . IN tako bo vse dokler ne spregovorijo in se takrat jih kaj pici in ne ves kaj zelijo- Car starsevstvauser posted image .

Moras vedet, da se vsak teden pozna pri otroku in mogoce ze drug teden, boste vi ujeli urnik. Ja, jaz delam malo stalo, ker je moj septembrski, sori za zmedo. Urnik pride prej ko slej, ap se takrat ni to tocna ura in naj te ne skrbi za to, glej samo svojega otroka.



No, kar se štale tiče - tudi jaz sem malo izvenserijska, ker je naša punca čakala do novembra, da nas je razveselila. ;-)
Najino dojenje je KONČNO steklo in je punca samo dojena. Hvala bogu. Ker vse tisto prej je bilo mučenje.
Pumpanje je tudi mene spomnilo na krave. Sem se včasih hecala, da grem molzt. Mah, men ni preostalo drugega, kot da pumpam, sicer bi izgubila mleko v enem tednu po prihodu iz porodnišnice. Je pa zato zdaj tolk boljš, ko user posted image opravi v 20 minutah in sem potem čist paf, ker ne vem kaj naj s tolko prostega časauser posted image (prej sem - tako kot si rekla - ves ljubi dan al dojila, al pumpala, al pa pomivala pripomočke).

Našo punco smo tehtali, ker je patronaža ugotovila, da se ne redi zadosti, oz. skoraj nič. Tudi pediatrinja je na 1. posvetovalnici zatežila, da je prelahka in smo imeli kontrolno tehtanje čez en teden. Ampak sedaj je menda vredu. Pa tudi user posted image je bolj živahna, odzivna, sama pove, ko je čas za hranjenje (prej bi ona spala tudi 8 ur v kosu - tudi čez dan).
Prejšnji teden smo prestali poskok v rasti, ko se je hotela dojiti tudi na eno uro (popoldan in zvečer).

Zdaj je pa očitno prišla "na žmah" in bi najraje videla, da bi samo odprla usta in bi vse steklo v njen želodček. Potem pa tako hlasta, ko pije, da požre ful zraka (dobesedno slišim, kako golta zrak) in še pogosto sploh ne utegne požirati in se ji zaleti pri vsakem podoju vsaj 1x. Mene vsakič skor pobere od strahu, ko potem lovi sapo. A jo lahko kako odvadim tega? Al je pač to še eden od čarov starševstva?

Sicer je pa zdaj vsak dan lepše, ker se že odziva in ne več samo spi in je.user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Oktobrski listki 2014
16.12.2014 22:07:27   
RH82
Peregrina, tole s spanjem se je tudi nam dogajalo prvih 14 dni, ko sem še verjela, da imam mleko in da zna mali jesti pri meni (kot so mi rekli v porodnišnici). Je pa patronažna hitro ugotovila, da ne zna jesti in da spi, ker je tako lačen oz. mu manjka energije za budno stanje. Ko se je opomogel z umetnim mlekom, je pa hitro nehal spati čez dan. Sem se pa trudila 3 tedne s črpanjem, ker ni znal držati in sesati, pa mi je bilo grozno. Poleg samega ''molzenja'' sem rabila vsaj 1 uro za max. 5 ml in sem hitro odnehala, ker se mi ni zdelo vredno truda. Je mali dobil, kar je lahko.

Je pa res potem lažje, ko steče. Meni se zdi ZF, da otrok poje v 15 ali 20 min. Moj je tak počasen za jesti in uživa tudi po eno uro, ampak vseeno lepo poje. Samo je pa nadležno kdaj. Si ga pa ne predstavljam, da bi take velike volumne v kratkem času pojedel. Se mi zdi, da če se doji, vseeno poje manj, ampak dobi več energije/kalorij ob podoju.

Sicer se mi je pa krvavitev skoraj povsem ustavila in upam, da me v četrtek vzamejo na poseg. Mi je hecno, ker me vsak vpraša, kako se lahko zgodi, da ostane malo posteljice, pa da se ne opazi. Upam pa, da ne bo hudo bolelo. Na urgenci mi je tehnik rekel, da boli kot menstrualni krči in naj prej vzamem kako tableto za lajšanje bolečin (tisto kot vedno), ampak tudi ko imam krče (2x na leto) me ne boli skoraj nič in ne vem, a naj res prej kaj vzamem. Mi je malo hecno vnaprej jesti tablete.... Se tolažim, da je ambulantni poseg in da ne more biti tako hudo.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Oktobrski listki 2014
17.12.2014 6:24:21   
Hope2
Tole goltanje opazim se pri nasem 3 mesecniku, tudi davi se vsak dan. Zdaj ga vec ta pogoltan zrak ne moti, je ven iz krcev, moram pa obvezno podret kupcek, drugace je trebuscek poln zraka in ima obcutek, da je sit, pa pol manj mleka spije. Sam takrat rigne tudi tak, kot kak stari pijancek in to ne enkrat ampak kar v rafalihuser posted image . Pri nama je ta problem le, da ko so joske nabito polne. 3x potegne, pol pa iz josk pridrvi naval mleka. Ce malega umaknem, vidim prav curek mleka, ki sprica pod pristiskom tudi 1 meter dalec. Saj ni cudn da se davi, tak hitro se jaz ne bi utegnila poziratuser posted image . ko ta naval pojenja, po cca pol minute, pa se dojenje ustali in ni vec hlastanja in nic vec se ne davi. Je pa mene tudi ze parkrat panika, ko se je revcku zeletelo in se je daviluser posted image .

Pa joske mi stalno puscajouser posted image , moram se vedno cel dan in celo noc nosit blaziniceuser posted image .

Ja, nas je tudi prelahek in tudi od pediatra dobivam servirano, da je prelahek.... ampak ko ves, da je pri prvem otroku bilo isto in da vidim, da veckrat na dan kaka, da je ful aktiven, se lepo razvija, je dobrovoljcek in na splosno zdrav, se vec ne sekiram. Sem pa vseeno zdaj uvedla eno flasko AM pred spanjem. Tolk da ga navadim mal na flasko in ce bi ga slucajno kaj bolj nasitilo, ker se je zacel ponoci ful zbujat in se veckrat dojit. Pa ne pomaga nic bolj, le moje joske so pol se bolj nabito polne in bolece.

Ta teden je bil cepljen za rotavirus in pnevmokok. Velik je 63 cm in ima 5,4 kg. 3 mesece star, da koga spet ne zavedeuser posted image

Vidis peregrina, vsak dan je lazje, ampak vsak da bo se kako novo "veselje" prislo na plano. Zapecateni smo do konca zivljenja, vedno bo nekajuser posted image


RH82, super da se krvavitev ustavlja, upam da cim prej tole zrihtas in da bo cim manj bolece. Drzim pesti. Krci pa so pri vsaki drugace, mene kar malo moti, ko moski zdravnik omeni menstrualne krce, kot da on ve kaki souser posted image , ze vsaka zenska drugace opise in jih tudi razlicno dozivlja. Moji so vcasih bili taki, da sem skup padala, ampak takrat je bila kriva endometrioza. Ko ni bilo endometrioze, bolecine sploh nisem cutila, le malo sraufanja. Nekako se tudi meni dozdeva, da ce bi bilo hudo, bi ze tam dali lokalno ali poskrbeli za protibolecinske tablete, mislim, da se res nimas kaj sekirat. Kar pogumno z mislijo, da bo konec te moreuser posted image



(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Oktobrski listki 2014
17.12.2014 10:18:17   
LoriM
Ojla!user posted image

Vidim, da ste ene res pridne s pisanjem, ene pa zgleda na polno zaposljujejo user posted image ...no, jaz vas berem, zdaj pa je tudi čas, da še kaj napišem.

V glavnem, čisto res je, da si z vsakim novim user posted image bolj sproščen in da je vse lažje, ker točno veš, kako stvar-dojenje itd. poteka. Seveda, če je user posted image zdrav in vse ok.

Tudi jaz sem bila 1. čisto zmedena, prestrašena, dva sva bila komaj dovolj za najinega prvega sinčka, tehtanje, črpanje, dojenje z nastavki, tudi meni so dajali takrat nastavke...ok, je zagrabil, ampak mučila sva se ko nora 2 tedna, boleče bradavice za znoret, pol je prišla pa enkrat omica k meni na obisk in je rekla, naj to stran vržem in sem res in malo sva se še matrala, pol pa je steklo in sva se lepo dojila 1 leto. Samo ne obupajte z dojenjem. Moje kolegice, ki so tudi novopečene mamice, dodajajo mleko, kljub temu, da sem jim otroci redijo na veliko in mi ni jasno zakaj, nočem pa bit vsiljiva in pametna....ampak zakaj dodajati mleko, če je jasno, da ga imajo dovolj, če imajo tako porejeno dete. ne vem no, a je treba kar flašo naredit, če je nemiren???No, ne bom več pametna. Pa ne me narobe razumet, nisem proti AM, nisem za dojenje za vsako ceno, ampak ....

No, naše tretje dete, naša mala punčka, je tako pridno dete, res user posted image user posted image . Danes ima 2 meseca. Lepo se že "pogovarja" z nami, nam namenja nasmeške, zbudi se 1-2x na noč, včasih spi 6 ur prvo rundo, včasih pa samo 4 ure. Ne vem od česa je to odvisno, je še nisem naštudiralauser posted image . Ampak s sreči potem zaspi nazaj po dojenju.Tudi čez dan lepo pančka.

Je pa naša punčka unikatna v primerjavi s prvima dvema v tem, ker ima dudouser posted image . Že v porodnišnici si je takoj vzela palčka in ga sesala, da so mi svetovali naj dam rajši dudo in evo, imamo dudo in zvečer se lepo uspava z njo...pri prvih dveh smo pa imeli crkljanje na zizi in pa nošenje....zdaj pa redko, da mi zaspi na zizi, vedno je treba kupčka podret in potem zahteva dudiko in ninico, v katero se zarije in malo pogode in zaspančka.
A kateri od vas tudi tako gode med spanjem???Ponoči zna biti to kar moteče, ponavadi je to v 2. rundi spanja...kot bi se skoz prebujala

Tudi jaz sem v nedeljo fasala začetek mastitisa, boleča dojka, trda dojka, tekom dopoldneva pa še simptomi gripe, sem mal pogugla in takoj vedela, da je to to. Pojma nimam, zakaj po dveh mesecih, en vzrok bo že. Važno, da se je potem z obkladki uredilo in upam na najboljše. Se mi pa zdi, da imam v tej dojki zdaj malo manj mlekca, oz. nasploh mi tako hitro poje, da me je začelo skrbet, da mi ga zmanjkuje. Pa me je mož takoj potolažil, da to pa že ne, mi je skuhal takoj 2l čaja za dojenje in sezam!!!- za tiste, ki imate malo mleka-ful pomaga!!!, pa ukazal naj počivam....eh saj bo, mala po jutranjem dojenju lepo spančka, tako da zgleda, da se je napapcala.
Zna pa res imeti kaj pri tem tudi prevelika fiziočna aktivnost oz. utrujenost, premalo počitka...

Še nekaj...včeraj sva šli v prvi skupni ženski šopinguser posted image , končno ima mami družbo, čeprav ga je prespala skoraj v celoti. Sem dobila sporočilo, da imajo v Obaibiju znižanje, pa v S.Oliverju in se nisem mogla upret, čeprav sem že skoraj izropala Next po internetuA ima še katera te težave, da se ne more upret tem lepim cotkam????user posted image
Sicer sem zelo proti izpostavljanju user posted image v šoping centrih in je bilo to prvič in zadnjič v decembru, ampak sva šli zelo zgodaj in se izognili gužvi.

To bi bilo to od najuuser posted image . Samo, da bomo zdravi in smo zmagali.
Imejte se lepo, uživajte s svojimi user posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Oktobrski listki 2014
17.12.2014 13:49:41   
lila5
Hejjj mamice user posted image

Evo tudi mene po dolgem času...sem vas samo na hitro prebrala, ni časa user posted image

Mi smo tako , tako...tamali nam je iz vrtca prinesel neko hudo virozo, da smo bli vsi bolani! Zdaj ga imam kar doma...Tamala je tako kašljala, no še vedno kašlja (vendar manj), da se prav duši, nos zamašen, obup! Vriskanje dan in noč!
Drugače sem pa prava DUDA za njo, ker jo ni in ni hotela sprejeti! Pa tako sem sanjala, kako bo moj vsaj drugi otrok hotel dudo, pa spet nič! Skoz visi na joški, le tam je zadovoljna ..Ponoči se komaj uspava..dam jo spat nekje okrog 22h, zaspi takoj, se pa tudi zbudi takoj in tako ponavljava do polnoči nekje, včasih tudi po 3 ure traja, da prav trdno zaspi...Potem to prvo rundo spi 4 ure in pol je konec! To je vse kar spim, ker potem se vsako uro zbuja, da se carta na moji joški, kar njej verjetno predstavlja dudo user posted image
Težave ima tudi s kakanjem, včasih po 3 dni ne kaka in se revica muči, tako, da ji dajem tudi sladkano kamilico, da pospešim zadevo! Ji pa trebuh rata nenormalno velik v primerjavi s telesom...moram na naslednjem pregledu povprašat, če je to nevarno user posted image

Aja, za tale njen prehlad pa ni ničesar...kako se mi je smilila...ker je tako majhna ji niso mogli dati niti sirupa, za nos tudi nič razen fiziološke...za prebavo nič svečk......

Čez dan mi skoraj nič zaspi oz. na rokah bi že spala..takoj, ko jo odložim, gleda..Aja, pa ponoči spi pri meni..posteljico lahko oddam! Mi je žal,da sem nov jogi kupila user posted image
No, pa tudi po rokah mora biti čez dan, da je vsaj nekaj miru..v gugalniku se zamoti cirka 20 minut, lih, da na hitro kaj uspem narediti...Me pa tudi grozno moti, ko vidim umazano, pa ne morem počistiti, kot je že ena omenila....

No, takle imamo pri nas...se pa vseeno tolažim, da mi je dobro, ker ponoči, ko se zbudi nič ne joka, le išče joško in mi pač ni treba vstajat..s prvim otrokom je bila pri nas celo noč luč prižgana, ker je tulil in vriskal, brez da bi se ustavil.....No, je vseeno lažje zdaj v drugo...

Naša bo čez par dni 3 mesece...kako gre hitro...počasi gre h kraju tista "dojenčkasta" faza , ki jo imam takoooo rada, da bi kar še enega otroka imela user posted image Ampak ne bom user posted image

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Oktobrski listki 2014
19.12.2014 13:19:50   
Bett
Me83 našo je že minilo user posted image , že 2 dni ni nič več dretja na zizi po kopanju user posted image . Upam, da jo ne bo zdaj pa kar novega prijelo user posted image .

Lila5 ne predstavljam si kako naporno mora biti, da si duda otroku. Moja sestra ima isti problem in večji kot je dojenček, večje probleme ima z njimi. Ne vem a postanejo s časom odvisni od zizanja, ampak vsak mesec je slabše, namesto da bi bilo boljše.
Mi na srečo še vedno spimo cele noči user posted image . Vsako noč potegne prvo rundo 8-9 ur user posted image .

Je pa super vreme za vozičkanje. Vsak dan gremo ven za vsaj 2. Uri. Če bi bila takšna cela zima kar podpišem user posted image . No saj snega se ne bi branila, ampak tisto bedno deževno, megleno vreme pa res ne rabimo.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Oktobrski listki 2014
19.12.2014 18:47:48   
kar86
lila5 zgleda da imava enake težave user posted image

po dolgem času se vam spet malo javljam, naš mali je tako ziv, da se še sama ne uspem kaj dosti uredit, kaj šele da bi bla na netuuser posted image .

res da je naš 1.user posted image , zato smo pričakovali da bo ninal in jedel, on pa vse drugo kot samo to...sem pričakovala da se bomo po dveh mesewcih ( drug teden jih bo dopolnil9 kaj bolj lahko organizirali, pa je v se tako površno. moti me ker si nič ne uspem pospravit in uredit, ker zelo malo nina. je živahen in tudi ponoči spi največ 4 ure , nato 3 ure,..potem pa se počasi začenja že prebujat. res ni zaspanc. čez dan dpoldne spi največ 2 urce, na prehodu vedno zaspi- sej verjetno bi lahko še dolgo spal, ampak sem tudi sama utrujena od hode- ker seveda hoče da se voziček premikauser posted image .

kolko so kaj težki vaši otročki ?
kaj predlagate, ker večino dodajem mleko- kakšen čaj bi mu dala poleg tega mleka ?


(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Oktobrski listki 2014
20.12.2014 4:41:21   
Hope2
ar86 in lila, to kar opisujeta je bil nas numero 1 otrok. Se mi kar smislita, bi vama dala kak ansvet, pa ga ni. Lahko hitro mine, lahko se vlece vec let- zal pri nas je bilo takouser posted image . Edini nasvet je, ce le imata pomoc koga, jo izkoristita in ne glede da si ne upata nikamor, ali sta preutrujeni za kam, si vzamita cas zase. Meni je npr zelo pomagalo, da sem sla vseeno dopoldan na kavo s prijateljico ali se sprehajat po trgovinah, da sem razbila tisto monotonost, pa da sem dobila nekaj za svojo duso. cE KDO pride na obisk, porini malega v narocje, se spocij, povabi sorodnike, da ti kaj pomagajo. Drugace pa pozabi, da moras vse naenkrat naredit, spremeni kriterije.... jaz sem npr zacela kosilo kuhat ze zjutraj, 2 minuti sem pripravila nekaj, potem dete, potem se je zamotil ali zaspal, pa 5 minut drugo.... in tak vse do 12.00. cel popoldan sem po obrokih kaj pospravila, al pa je to naredil moz. Okoli 6 meseca sva pa bila oba ze tak izcrpana (nisva imela nobene pomoci babic), da sva malega odpeljala babici spat, midva sva pa sla za eno noc v bliznji hotel in toplice.
Tale numero 1, je se zdaj hiperaktiven, ampak zelo priden, prijazen in skrben otrok. Numero 2 je cisto nasprotje prvemu, zato mislim, da bo kasnej pravi lump- mam obcutek da se to vse obrneuser posted image .
Malo za spodbudo, enkrat mi je kolegica, ki dela v enem zavodu rekla, da so otroci, ki ne spijo zelo inteligentni, ker se jim veliko dogaja in pol to podozivljajo ponoci- mal slaba tolazbauser posted image .

Kar86, kaj pa ce se zunaj kje vsedes in premikas vozicekuser posted image , ok pri nasem tudi to ni palilouser posted image , ampak probat ni grehuser posted image .

Mi smo imeli prejsnji teden pravo stalo ponoci, se je tudi zbujal non stop, jedel bi non stop..... starejsi imel v soli vsega i svasta in sem cele dneve prezivela na soli z malim v narocju, moz pa cel teden na sluzbeni poti.... en dan sem pregorela..... k sreci so se zacele pocitnice in moz prisel domov, tak da smo nazaj na ritmu. Mali pa spet dobro spi, je pa v teh dneh pridobil vec kot pol kile- je imel ociten poskok rasti. tak da nas mulo ima zdaj skoraj 6 kil pri 3 mesecih in 1 tednu.

Kar86, nas ima instant caj komarcek, vendar mu ne dajem, ga raje na josko dam. Dala sem mu, ko smo imeli zunaj okoli 40 stopinj, pa zdaj obcasno v avtu, ce joka. Tudi pri prvem otroku sem imela tega. Ampak nikoli ne dam polno zlicko, ampak le par zrnic in potem postopoma zmanjsujem zrnice, tak da pridemo na cisto vodo. Moj prvi otrok pije samo vodo, caja ne mara, sok 1x na mesec ali se to ne. Kljub temu, da nikoli ni pil caja (le v prvih mesecih razredcenega), je bil vedno zdrav. Sem bolj zagovornik vode, kot cajauser posted image .

Moje kile so na 0+, prisla sem ze nazaj na kilazo pred nosecnostjo.... me pa mal skrbi, ce bo slo se bolj dol, si nekak ne zelim.

Kontracepcija- skoraj 3 mesece, kondom, pred 2 tednoma sem zacela s cerazette, ampak kljub temu, da jemljem ob isti minuti, sem dobila zdaj pravo M- lije iz meneuser posted image user posted image , mah sem cist razstelanauser posted image . Bom vrgla vstran. Me zanima tale reverzabilna sterilizacija, al pa moza posljem .... sam tukaj pri nas ne delajo nic od tega, bi mogla it v slovenijo in vse placatuser posted image

Nas je je fasal en virus, ki ga je moz prinesel. sem uporabljala ful fizioloske, 5ml v vsako nosnico, da na drugi strani ven pritece (pasel kravice), pol pa se babyvac aspirator. Zvecer sem mu pa na spalno vreco namzala od justa materino dusico. Starejsemu sem tudi, pa se zdaj mu namazem prsa in mu ful pomaga. dojencku pa ne na kozo in minimalne kolicine. Drugace pa je odlicna tudi cebula- jo narezes na kolobarje, zavijes v gazo in obesis na posteljko, o vonjavah ne biuser posted image user posted image

Pa vlazilci zraka, glede na suh zimski zrak. ali para v kopalnici.

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Oktobrski listki 2014
20.12.2014 4:54:24   
Hope2
Aja se to. ko kuhas, vedno probaj skuhat vec, pa daj v zmrzovalnik. Ali prosi mamo, tasco, ce ti nakuha malo vec jedi na zlico, omake.... da zamrznes. tole ful resuje dan. Kak dan pa pac se kaj iz rgovine vzmete, pa je. Pac malo kriterije spustis, tolk da si opomoreteuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Oktobrski listki 2014
22.12.2014 11:31:10   
kar86
Ker se prej je utegne pišem šele zdj, dokler se spet ne zbudi user posted image ..

hvala za nasveteuser posted image , glede čajev. sej ne da se mu mudi mu ga dati, ampak ker sedaj večino je AM, pravijo da mu je dobro dati še drugo tekočino, ker potem se mi zdi, da se sedaj bolj napenja za kakat, čeprav je še vedno mehko, ne bi rada da se tako napenja. dajem mu vodo zaenkrat, pa ne vem če je ok. ko pa se zvija mu skuham malo čajčka- kumina in janež, ampak zelo blago.

sej se posluživa pomoči user posted image , sicer res ne bi zmogla. moj je v službi od do 17, in dokler pride domou in poje je že 18, tako da brez staršev ne bi zmogla, sem pa mislila da mi bo bolj zneslo sami. sej pravim, če bi on več spal bi si lahko boljše organizairala cajt in več sama postorila.user posted image

sej ko gremo ven in se fura je ok, ampak pol ko prideva domou, pa je že lačen. kot da bi vedel, točno na 3 ure se zbudi za jest. zato sem zanrkat bojim ostali ozuni dlje, ker mislim da se bo zbudil že ozuni, in ker je hladno se mu ne upam dati flaško inpotem podreti kupček ozuni user posted image , tako da pač hitimo domou ko se bliža ura D user posted image -
aja ko sem se ustavila na kavici- po 10 min je pogruntal da gre voziček naprej nazaj in se je začel takoj prebujat. kavica je tko trajala 15 min user posted image

kok so kaj veliki in težki vaši dojenčki? moj se mi zdi da poje preveč, ampak ni tko debelčkan ker seful miga in rogovili, si mislim če bi tudi več spal bi se mu več poznalo user posted image . v sredo imamo posvetovalnico, tako da bomo vidli kok je teža narasla od enega meseca nazaj..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Oktobrski listki 2014
23.12.2014 16:20:00   
lila5
Hej, hej!

Bom hitra, ker mala spi, to pa traja pri njej kakih 10 - 15 min čez dan user posted image
Ponoči se mi zbuja skoraj vsako uro, do dve, da vi visela na joški in bog ne daj dat joško ven, če ni še zaspala..torej sem duda, ja user posted image user posted image Še vedno se ne smem pritoževati, ker je bolje kot s taprvim user posted image

Hope, pa prav nikamor ne morem...zadnjič sem šla samo za urco ven na neko predstavo s tamalim, ajojjjjjjj, sem prišla domov, se je tako drla, da jo je blo že pred blokom slišat...(jo je tašča mela) user posted image
Pa en dan sem si šla kao kupit majco, ker mi nobena ni prav (ZREDILA SEM SE!!!!), pa sem samo v trgovino stopla, so me že klicali naj grem nazaj, ker je kao "lačna", pa itak ni bla, samo na joški bi bla rada...Tko,da žal, ne grem več nikamor brez nje, ker bom itak samo hitela in bom samo nervozna....

Je pa kar debelajsasta naša...se pa niti ne čudim, ker skoz cuz user posted image
Jaz ji dajem čaj po žlički, sicer ga ne mara, ji pa na silo kako žličko dam , vsaj 1x na dan!
Kako je pa s prebavo pri vaših dojenčkih? Naša kaka nekje 3.dan in dokler se ne pokaka je prav boga, prdi ful pa fulllllllll smrdi user posted image Se prav vidi, da jo muči..no, zato ji tudi dajam čaj....

Mi smo pa skoz doma, ne hodimo nikamor zdaj, ko je tko mrzlo, nočem, da se mi spet prehladi, ker je blo grozno zadnjič s kašljem pa z nosem...

No, ma vidim, da je razlićno pri vsaki...eni so pridni, drugi ne, večinoma pa vidim, da spijo user posted image

Naaaa, se že zbujaa....Pišem še, ko dobim priložnost user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Oktobrski listki 2014
23.12.2014 22:22:29   
RH82
Jaz nikakor ne najdem časa za surfanje po spletu. Me mali na polno okupira. Upam, da bo čez praznike lažje, ker bo tudi moj doma prvič po nekaj letih vse dni. user posted image Prejšnji teden sem uspešno dala skozi čiščenje. Je bilo ambulantno in prav nič boleče. V začetku mi je bilo sicer malo neprijetno, ampak sta bili zdravnica in sestra ful simpatični in zelo sproščeni, da sem bila še jaz potem. Je pa kar trajalo. Zdaj že čakam M, ker mi je zdravnica ''''napovedala'''', da pride kmalu glede na izgled sluznice.
user posted image sem začela dodajati pol žličke Donata po nasvetu te G, naj bi mu pomagalo tudi pri prebavi. Pa zdaj dobiva v mleku še kapljice SabSimplex za lajšanje napenjanja. Bom poskusila nekaj dni, da vidim, če je kak učinek. Prdi pa glasno in grozno smrdeče. Sem pa pa tudi že razmišljala o čaju po žlički, ampak se ga še nisem spravila kuhat, sem ga pa že kupila. Kaka pa 2-3x dnevno zmerne količine. Sem pa tja pa preseneti z veliko dozo. user posted image
Sicer pa mali čez dan spi samo na sprehodu, pa sem se zdaj odločila, da ga probam 2x dnevno peljati ven, da se malo spočije. Sem opazila, da je potem malo bolj miren in se tudi kdaj sam zamoti. Danes sem skoraj celo kosilo pojedla v miru, ko se je user posted image zamotil z brcanjem zraka na blazini. user posted image Kar je bilo ene 15 min. Glede temperatur mi je pa hecno, ker vidim druge bejbije ful zadekane (žabe, hlače, dolge bunde/vreče in še pokrivala od vozička). Jaz našega oblečem samo v flis jopico in vrečo kot bundo (od znotraj ima flis), pa dam v voziček. Pregrinjala od vozička pa še nisem uporabila. Doma ima pa samo hlače s stopali in nogavice pa 2 bodija z dolgimi in kratkimi rokavi. Pa je vedno ful topel, ko ga dam iz vreče. Ima pa lička hladna, ker niso pokrita. Spi pa kot ubit. Me včasih že skrbi, da ga bom preveč oblekla, pa da se bo potil in potem prehladil.
Sicer pa naš mali user posted image postavlja neslavne rekorde. Včeraj mi je polulal 4 komplete oblačil, sicer 3x na previjalki, ko je opletal z lulčkom med lulanjem v vse smeri, 1x pa mu je spustila plenička na boku. Kasneje se je pa še pokakal kot velik mojster in je šlo skozi vsa oblačila in do vratu na hrbtu. Sem ga morala prav slikati, ker je bil res na polno pokakan. Mi pa še ni jasno, zakaj mu spuščajo pleničke. Vedno je ista fora, da se mu na strani spustijo niže na bok in je tam potem lužica. Pa se trudim in mu jih kar tesno zalepim. Se mi ne zdi problem vpojnost, ker se dogaja isto pri različnih pleničkah. Pa dve različni velikosti uporabljam in je isto.
Danes ima naš točno 2 meseca. Je kar zrasel v tem času. Sicer ne vem točno koliko, se pa moji starši že pritožujejo, da postaja težek. Meni sicer še ni hudo, tudi ko ga imam na rokah po eno uro ali več, ko ga zvija. Ima pa v ponedeljek UZ kolkov in predvidevam, da ga bodo tam tudi stehtali in izmerili.

< Sporočilo je popravil RH82 -- 23.12.2014 22:33:17 >

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Oktobrski listki 2014
25.12.2014 10:00:59   
Bralkica
Vsem želim vesel božič!user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Oktobrski listki 2014
25.12.2014 12:59:08   
Bett
Najprej vam vsem želim lepe, mirne praznike :) mi uživamo, ker si je ati vzel nekaj dni samo za nas user posted image , kar je prava redkost.
Jaz čaja nič ne dajem, zaenkrat še ni potrebe. Prdi pa naša tud cele dneve in noči in smrdi kot kuga user posted image . Kaka na 3-4 dni, ampak je nič ne matra. Ko pa Kaka pa seveda nafila pleničko tako da kar šprica ven user posted image .

In so vaši user posted image dobili kaj za božička? Jaz sem naši namenila knjigice, ki sem jih v bistvu kupila za večjega. Ravno toliko, da se večjemu ne bi zdelo čudno, da je samo on dobil.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Oktobrski listki 2014
25.12.2014 21:59:57   
kamajuš
Lepe, vesele in mirne praznike vsem mamicam, user posted image in ostalim user posted image !

Mi smo preživeli prvi božič z novim članom presenetljivo super user posted image . Imeli smo obiske, na večerji, bilo je glasno in veselo. user posted image je prvi del prespal, čeprav smo peli in muzicirali. Potem pa je do 22ih gledal in užival v družbi. Prav fleten je bil user posted image ! Tudi spal je nato več kot dobro user posted image .

Darila: naš je dobil nekaj, kar sem si jaz zaželela zanj - matetrinsko blazino. Vem, da malo pozno, ampak upam, da se bo strošek vseeno povrnil...

Duda: tudi naš user posted image je unikaten, kar se dudanja tiče - je namreč edini od naših otrok, ki nikakor noče dude. Sem se že sprijaznila. Nimam pojma, kako bo s spanjem, ko bo malo večji. Kar mi je v tolažbo, je to, da ne zaspi vedno med dojenjem, zaspi tudi pri možu, babici, celo pri bratcu, parkrat mu je uspelo, da je zaspal sam tudi v postelji. Bomo videli, kaj bo kasneje ...

Kakanje: skoraj po vsakem dojenju user posted image , včasih se bolj napenja, včasih manj.

Plenice: tudi naš podira neslavne rekorde, saj se praktično vsako jutro zbudi premočen, žal gre tudi podnevi večkrat vse skoz. Od plenic se še posebej niso obnesle od Tosame in DM, bolje držijo Pampers in Bambo.

Varstvo: tu in tam ga pustim pri mami, če moram kakšnega od tavelikih poštimat. Sta se kar lepo navadila en drugega, do zdaj je bil najdlje 2 uri - več bi pa težko zdržal brez hrane user posted image .

Teža: je kar precej putrčkast, se vidi, da rad je,pa že v štartu je imel skoraj 4kg. Po moje ima nekje 7kg, se bova jutri skupaj vagala, zdaj ko mi je božiček podaril tehtnico.

Igra: sam se že kar zamoti v ležalniku, upam, da ga bo kmalu začela zanimati igralna blazina. Je tudi velika klepetulja, izredno rad ima družba in zelo rad se pogovarja. Najbolj pa uživa, ko si vzamem čas zanj (ja, žal je pri nas veliko otrok in se moram kar potrudit, da ga ne zanemarjam preveč user posted image ), se usedeva na kavč, dam noge gor in jih pokrčim in ga posadim nase, tako da ima stolček in se naslanja na moje noge in se gledava. user posted image

Spanje: dopoldne je že ustvaril nek ritem, ok. 10ih ima cca enourni počitek. Popoldne sva pa ponavadi leteča in še nima neke stalne ure. Ponavadi zaspi v avtu (hvala bogu se rad vozi), tudi v vozičku ga večkrat zmanjka, nikakor pa ne vedno. Košara mu je že skoraj premajhna user posted image , tudi ni rad predolgo notri, zato se tudi jaz izogibam dolgim sprehodom user posted image .

Čaj: ne dodajam (flaške še vedno nisem kupila), včasih kakšno žličko komarčkovega, ki ga sama dnevno pijem - cca 1 liter.

Sterilizacija: meni jo je G svetoval, je neka nova metoda, ki naj bi bila povsem neboleča - jo opravljajo brez anastezije. Lahko pa potem zanosiš z umetno oploditvijo. Kolegica je imela pa sterilizacijo takoj po CR, pa baje da lahko kasneje še vedno zanosi. Na kakšen način, ne vem, lahko pa vprašam. Je pa po moje to plačljiv postopek.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Oktobrski listki 2014
27.12.2014 18:48:38   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

Mi smo preživeli prvi božič z novim članom presenetljivo super user posted image . Imeli smo obiske, na večerji, bilo je glasno in veselo. user posted image je prvi del prespal, čeprav smo peli in muzicirali. Potem pa je do 22ih gledal in užival v družbi. Prav fleten je bil user posted image ! Tudi spal je nato več kot dobro user posted image .

Darila: naš je dobil nekaj, kar sem si jaz zaželela zanj - matetrinsko blazino. Vem, da malo pozno, ampak upam, da se bo strošek vseeno povrnil...

Duda: tudi naš user posted image je unikaten, kar se dudanja tiče - je namreč edini od naših otrok, ki nikakor noče dude. Sem se že sprijaznila. Nimam pojma, kako bo s spanjem, ko bo malo večji. Kar mi je v tolažbo, je to, da ne zaspi vedno med dojenjem, zaspi tudi pri možu, babici, celo pri bratcu, parkrat mu je uspelo, da je zaspal sam tudi v postelji. Bomo videli, kaj bo kasneje ...

Kakanje: skoraj po vsakem dojenju user posted image , včasih se bolj napenja, včasih manj.

Plenice: tudi naš podira neslavne rekorde, saj se praktično vsako jutro zbudi premočen, žal gre tudi podnevi večkrat vse skoz. Od plenic se še posebej niso obnesle od Tosame in DM, bolje držijo Pampers in Bambo.

Varstvo: tu in tam ga pustim pri mami, če moram kakšnega od tavelikih poštimat. Sta se kar lepo navadila en drugega, do zdaj je bil najdlje 2 uri - več bi pa težko zdržal brez hrane user posted image .

Teža: je kar precej putrčkast, se vidi, da rad je,pa že v štartu je imel skoraj 4kg. Po moje ima nekje 7kg, se bova jutri skupaj vagala, zdaj ko mi je božiček podaril tehtnico.

Igra: sam se že kar zamoti v ležalniku, upam, da ga bo kmalu začela zanimati igralna blazina. Je tudi velika klepetulja, izredno rad ima družba in zelo rad se pogovarja. Najbolj pa uživa, ko si vzamem čas zanj (ja, žal je pri nas veliko otrok in se moram kar potrudit, da ga ne zanemarjam preveč user posted image ), se usedeva na kavč, dam noge gor in jih pokrčim in ga posadim nase, tako da ima stolček in se naslanja na moje noge in se gledava. user posted image

Spanje: dopoldne je že ustvaril nek ritem, ok. 10ih ima cca enourni počitek. Popoldne sva pa ponavadi leteča in še nima neke stalne ure. Ponavadi zaspi v avtu (hvala bogu se rad vozi), tudi v vozičku ga večkrat zmanjka, nikakor pa ne vedno. Košara mu je že skoraj premajhna user posted image , tudi ni rad predolgo notri, zato se tudi jaz izogibam dolgim sprehodom user posted image .

Čaj: ne dodajam (flaške še vedno nisem kupila), včasih kakšno žličko komarčkovega, ki ga sama dnevno pijem - cca 1 liter.

Sterilizacija: meni jo je G svetoval, je neka nova metoda, ki naj bi bila povsem neboleča - jo opravljajo brez anastezije. Lahko pa potem zanosiš z umetno oploditvijo. Kolegica je imela pa sterilizacijo takoj po CR, pa baje da lahko kasneje še vedno zanosi. Na kakšen način, ne vem, lahko pa vprašam. Je pa po moje to plačljiv postopek.


Najprej lepe praznikeuser posted image .

Naša punca je bila blazno družabna v teh praznikih. Najprej smo šli na "počitnice" k mojim staršem. Se ji je toliko dogajalo, da sploh skoraj ni uspela spati, zato pa je naslednja 2 dni doma spet spala kot polhek. Jaz sem bila že čisto paf od skrbi, da smo spet na začetku in sem jo budila (tudi podnevi, če je spala več kot 4 ure v kosu, ponoči pa itak).
Ko smo šli na kosilo z njenimi nečaki je bila pa itak čist adijo. Samo gledala in poslušala je otroke. Sem mislila, da bo spet spala in spala, pa je tokrat obrnila ploščo - zdaj se dojiva na 15 minut (popoldan, dopoldan še sfura na 1,5 ure).
A je v 8. tednu spet kak poskok v rasti? Mene spet skrbi, da mi zmanjkuje mleka.

Duda: hvala bogu za dudo. Pa čeprav sem jih v P slišala od sester in pediatrinje. NO, čeprav je naša punca niti ne uporablja pogosto. Samo za uspavanje, Pa še takrat jo po par minutah vrže ven.

Čaj: Zakaj jim vi dajete čaj? A zaradi krčkov oz. lažjega odvajanja? Ali zaradi žeje? Jaz ji nisem še nič dala - ne vode in ne čaja. A ni tako, da za žejo do ne vem kdaj ne potrebujejo čaja? (no vsaj zdaj pozimi ne).

Varstvo: do sedaj jo je samo enkrat pazila moja mami, ko sva morala iti za eno uro nekam (sva poskrbela, da je spalauser posted image ).
Sicer pa sva pred temi prazniki precej kombinirala, da jo je moć pazil, jaz pa sem šla po nakupih (časovno omejenih sevedauser posted image - do naslednjega dojenja).

Plenice: Točno, to sem hotela vprašati. Kaj delam narobe, da naši user posted image pogosto premoči - in to samo kadar kaka. In to nikjer drugje, kot na hrbtu. Pa sploh ni nujno, da je plenička polna do daske, a velikokrat se zgodi, da ima pol hrbta mokrega.

Ko sem se teden po porodu tehtala, me je konkretno zaskrbelo, ker sem imela 1,5 kg manj, kot pred nosečnostjo. Sem mislila, da bo šlo z dojenjem še dol, ampak sem zdaj že na + kg. Apetit imam tak, da bi vola pojedla. Sej najbrž je normalno in nimam namena držat kake diete, a me vseen malo skrbi to narašanje teže. Pa še športanje mi odsvetujejo še cel mesec, zaradi carskega. user posted image

Mah, samo, da user posted image pridno raste in se debeli user posted image in je zdrava. Ostalo bo že.

Uživajte v preostamku praznikov.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 7:00:50   
Hope2
Vesele praznike vsem in naj bo novo leto polno nasmehov in veselih dogodkov, predvsem pa polno zdravja.

Noc; jao nam se je cist poslabsalo, mali ropota non stop. od poskoka rasti pri 3 mesecih je bilo par noci spet lepih, potem pa vsako noc slabse. zdajle komaj ujamemo 2 uri spanca v kosu, prej pa 6-8ur.

Sem uvedla vecerno flasko z AM, ce bi slucajno bil lacen, pa nic bolje. Pa smo vceraj dali prvic malo rizeve kasice, pa nic bolje. Je pa zmazal kasico- ima 3,5 mesece. Pri starejsemu sem tudi tako zacel, sicer je starejsi imel refluks, tale ga nima. Nas pa ze ful gleda ko jemo, pa se lize, pa kasico je tudi zmazal z zlicko. Tak da je pripravljen na GH. Se vseeno pa ne bom uvajala, bomo se 1 mesec pocakali. Je pa polizal ze jabolko, pa korencek in banano, ampak to do trebuha itak ne pride, sam z usti in jezickom polize.

Je pa nas neverjetno aktiven, sem mislila da je prvi bil aktiven, tale pa je se bolj, saj pol ni cudn, da se mu ponoci dogaja. Ze 1 mesec se obraca iz kravic na trebuh, zdaj pa ze 1 teden iz trebuha v kravice. Ko je v polozaju kravic, pa se ze dviguje in se celo premakne za kak centimeter naprej. na hrbtu pa itak tak krili, da cele kroge dela. Iz vozicka-kosare pa mi skoraj ven pobegne. tako visoko dvigne noge in trebuh, da na pol ven zleze.

Aja pa nogice je ze nasel in zdaj se z nogicami lahko igra tudi po pol ure, celo ce so kaki zanimivi pisani stunfki gor. Jih prijema, vlaci k ustom....sploh ne morem verjet, kako gre hitro.

plenice: dokler se je samo dojil in kakal skoraj po vsakem obroku, je vrelo ven na vse strani. Po uvedbi flaske, je kaki ratal mal bolj kompakten, ceprav se vedno zgleda kot driska- je stanje za malenkost bolje. Opazila sem da se se najbolj obnesejo pampers -kupim premium- ker tale tekoci kaki res hitreje vpijejo, kot kake druge plenice.

Za bozicka je dobil- tudi smo zaradi velike brata, da ne bi bilo kaj sumljivouser posted image . dobil je zlicke za jest, pa rizevo kasico in loncek za vodo pit- v glavnem uporabne stvari, ki jih bo kmalu zacel rabit. Smo pa sli tudi obiskat bozicka in sta oba sedela v bozickovem narocju- prav fletna slikicauser posted image


Caj: pil je ko je zunaj bilo fejst vroce, zdajle obcasno da se zamoti v avtu, ce joka. Mu starejsi drzi flasko. dOJENI naj ne bi pili dodatne tekocine, ampak so si otroci razlicni in eni vseeno zahtevajo. ce ne zahteva, ni treba, pa naj je dojen ali na AM, pa naj je zima ali poletje- bolj kot neke smernice se mi zdi, da poslusas otroka.



(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 12:23:18   
Bralkica
Pozdravljene, mi tudi rastemo.
Mleko: Novalac
Kakanje: max 1-krat na dan, kak dan tudi nič
Čaj: Otroški - tudi zaradi odvajanja in napenjanaj
Krčki: še vedno, ne v hudi obliki, dajem probiotike Biogaia in granule Colikind (ne vem, če kaj pomaga, mogoče pa omili - za vsak slučaj)
Duda: jo ima zelo rad in ne more brez nje
Spanje: kar dobro zaenkrat ponoči, upam, da se ne spremeni na slabše kot nekatere pišete
Imam pa eno zagato in upam, da mi katera zna svetovati. Naš fant noče biti na trebuščku. Takoj začne jokati, se nikakor ne potolaži, tudi če ga poskušam zabavati z igračko ... Vem, da bi moral vaditi pasenje kravic, ampak kar ne gre in ne gre. Sicer je krepak, brca in vse, ampak tega pa noče. Me je malo začelo skrbeti vse skupaj, ker ni izboljšanja. Ima katera podobno izkušnjo, kak nasvet?? Hvala!


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 14:30:21   
Hope2
kaj ce se ti na pol vlezes,na pol vsedes in si ga das na sebe kravice past. pa se gledata . tako sta moja oba otroka zacela. sta se tudi pritozevala na tleh.

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 15:07:33   
Bralkica
Hvala, hope2.
Ampak tudi to poskušam, pa prav tako joka, noče... Pol pa še berem na netu, da gre lahko za nek slab vzorec glede drže in mišic ... in človek postane zaskrbljen. Res pa je, da ga nismo dajali že od rojstva naprej, ker nam ni nihče povedal, da je treba user posted image
Upam, da mu ne škodujemo s čim glede razvoja - pediatri priporočajo to in ono, ampak včasih enostavno ne gre - ves čas pravilni handling, pa pravilno nosit, pa previjat, pa nič v ležalnik ... Sej se trudimo čim manj tega, ampak včasih pa ne gre drugače.
Kaj pravite ostale? Ste zelo striktne glede vseh teh priporočil ali fleksibilne? LP

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 15:14:22   
Hope2
Ne se sekirat. Ce bo kaj narobe, bo ze pediater ukrepal, zato nic bat in slabo razmisljat ze zdaj. lahko je samo lenuser posted image , kdo bi se pa rad matral, to je vseeno napor za njih

Moj prvi ni hotel kravic past, ker je imel refluks in se mu je skoz dvigovalo- bruhal. Pa smo na opisan nacin vsak dan po kako minutko. Pa je vseeno shodil pri 9 mesecih, pri 6 mesecih se je sam dvignil na noge.

Jaz se ne drzim smernic kot pribito. Ker si je vsak otrok razlicen, ze 2 povsem zdrava otroka se razlicno razvijata in en lahko shodi pri 8 mesecih, drugi pri 14 mesecih. Kot vidis, sem mu tudi ze ponudila rizevo kasico. Vsako leto spremenijo smernice in ce imas 2 otroka vecje starostne razlike, bos imel razlicne smernice.

Je pa res da sem pri prvem bolj komplicirala, pri drugem manj, ze zato ker enostavno ne gre drugace in ker vidis, da so si tako razlicni, da ne gre vse po istem kopitu in tudi ni nic narobe

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 28.12.2014 15:18:41 >

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Oktobrski listki 2014
28.12.2014 17:09:51   
Bralkica
Hope2, hvala še enkrat!
Res je, verjetno se pri prvem bolj komplicira (moj prvi otrokuser posted image ). Ja, tudi naš fant včasih poliva, ful bi jedel, kar joka, ko je konc mleka v flaški. Ima skoraj 7 kg, kmalu bo star 3 mesece. Ja, tudi jaz poskušam lediti smernicam, se jih pa tudi ne držim ves čas kot pribito, ker mi enostavno ni življenjsko.
Sej vidim, da si mu že kašico ponudila - a si sama pripravila ali kupila?
Važno, da so zdravi, če ne, bo že pediater ukrepal, res se prehitro prestrašimo in delamo paniko (vsaj jaz).
Hvala za nasvete in "tolažbo".
lep preostanek leta in vse dobro v novem letu!
LP

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Oktobrski listki 2014
29.12.2014 4:48:11   
Hope2
Kupim rizeve kosmice, ki so za dojencke in se lahko dajejo tudi v flasko- namenjeni prav za otroke z refluksom. Nimajo nic dodanega sladkorja, mleka, vitaminov.... tak da te kosmice pol zmesam samo z vodo ali pa jih v flasko z mlekom dodam- samo potem rabim cucelj z zarezo.


(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Oktobrski listki 2014
29.12.2014 11:53:17   
kar86
lepe praznike še z moje strani user posted image

tudi mi imamo enako težavo Bralkica
zanima me kda so začeli vaši user posted image dvigovati glavico ? naš ni rad na trebušču,..neki malega dvigne glavico ampak ne velik, ker se ne upre na rokice ( bolj plava z njimi ), mu je potem težje. sicer ko podiramo kupčekdrži glavico in je tudi močen ampak na trebušču mu ne gre preveč user posted image .

kje imate ponavadi dojenčke čez dan ko ne spijo? baje počivalnik ni dober da so dolgo not, zaradi lege hrbtenice ?

tudinaš se kak dan zamoti malo sam, ampak kakor kdajuser posted image .

čaj: ko ima krčke mu dam malo kumine in janeža
vodo: mu ponudim 2x na dan ,ker je samo AM in so bolj gosta od maminega mleka, pa tudi zvečer je bolj suh zrak v prostoru zaradi gretja.
odvajanje: enkrat na dan, včasih tudi 2x
ker poliva zadnje čase veliko, čeprav smo tudi dvignili ležišča nam je pediater svetovala da kupimo mleko s formulo ac ( pijemo novalac)- ima katero to mleko? kakšna je razlika od navadne 1?
spanje: še vedno enako, max 4ure v kosu, potem 1x po 3 in 1x po 2; upam da se spremeni na boljšpeuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?