|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj povem bratu?
29.3.2015 21:47:13   
malaMravljica
patRRino, se m zdi, da nisem edina, ki tebi zeli kaj tRRdega na tvojmu Lukkcu, da te ze enkrat obdela in bos nehala tecnarit. Mogoce celo zadene.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Naj povem bratu?
29.3.2015 21:47:37   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
krscenmaticek in svetapomagavka!



Ti pa sigurno imaš debela jajca in trd hren ... user posted image


Kokic še ni.
Samo koklje smo ... user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 10:18:58   
Zelena0
Tiste, ki se v tej temi prepucavate med seboj, se mi smilite. Držim pesti za vas, da vam v real lajfu rata. user posted image

Hvala vsem, ki komentirate. Vaše mnenje mi veliko pomeni. Razmišljam kaj in kako bom...še vedno nisem nič naredila.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 10:47:07   
Balerina

IZVIRNO SPOROČILO: Zelena0

Sej zdej ni poanta, ali sem kiksnila, ker je bila priložnost, ali ne. Sej sama pravim, da sem! In mi zato ni lahko. Sej se že sama polivam z gnojnico, no!

Enostavno ne morem se soočit z njo. Pa mi rečte da sem kdorkoli....ne zmorem! Tamale otroke imam skoz pred očmi in brata.
A po drugi strani bi rada, da neha. In naj ne misli, da ji uspeva. Vem vzroke, da ji manjka pozornost, da njun odnos ni ravno fajn...ampak na tem je treba delat in v to vlagat!
Grozna sem, ampak na nek način bi rada, da se prestraši ker to počne. Enostavno ni fer!
Najraje bi, da brat ne bi vedel. Najraje bi njej anonimno nekaj, nekje...pa naj potem dela naprej če hoče... O joj, počutim se kot ... Katastrofalno se počutim! user posted image


Če v njinem odnosi šepa potem je možno da je nekje v podzavesti to namenoma pustila, da nekdo vidi. Včasih ljudje Delano določene stvari, tudi varanje je velikokrat med njimi, da opozorijo nase. Če je tako pogovori se z njo moslim da zna biti še vesela da je nekdo opazil in da vsaj pred nekom nima skrivnosti. Če ni šlo predaleč je lahko to cello dobro za njin zakon, če se je vse skupaj malo ohladilo

(odgovor članu Zelena0)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 10:47:28   
ronja
Zelena, samo ne anonimno nič pošiljat! Če komu poveš, povej njej, sama, na samem, zaupno. Sama ji ne bi postavljala ultimatov, povedala pa bi ji, da naj v primeru, da nadaljuje, rajši boljše skriva, ker lahko najde še kdo drug. Pa da vem, da je včasih težko izbrat med dvema človekoma, ki ju imaš rad, ampak da bo prej ali slej to morala naredit. Da jo imam rada in njega tudi in da če rabita kdaj zvečer varstvo za otroke, pridem pazit, da gresta kam.

Bratu bi kvečjemu kdaj rekla, da naj se ji bolj posveti. Mislim, da je boljše, da imajo ljudje možnost rešit svoje stvari sami. Saj rešitev, da brat zve, morda ni najboljša zanj in za otroke. Mogoče je - če je človek, ki bi ga to streznilo in bi se potem bolj posvetil svoji družini. Če pa je strašni egotrip, ki bi mu to pomenilo konec zakona in bi potem videl otroke vsakih 14 dni... ja, potem pa to mogoče ni glih najboljša možnost... Nekateri ljudje znajo iz napak potegnit najboljše, nekateri pa naredijo še večjo štalo. Kam spadata tvoj brat in njegova žena, pa nimam pojma. Zato si ne bi ravno upala dregat v to osje gnezdo. Bi pa verjetno rekla njej, da naj rajši bolj pazi, če noče, da še kdo zve...

Mislim, da sploh ni res, da resnica vedno pride na dan. Po raziskavah sodeč in po analizah dna, je bila resnica včasih zelo skrita;). ne vem, ali je to dobro ali ne. Tu si ne morem ustvarit mnenja, ker je vsak primer čisto svoj in včasih je samo dobro, če se zve, pa da gresta dva, ki nista za skup narazen, drugič se ti zdi pa škoda... Vendar je to zunanje gledanje, kako se ljudje počutijo, pa ne veš oz. se spreminja in težko tudi primerjaš alternativne scenarije, če se niso zgodili...

Moram pa priznat, da me je tudi malo zbodlo to, da je zelena toliko prebrala, da je lahko ugotovila, da spita ne skupaj, poljubljata pa se in da ona sili vanj. Za to navadno en bežni pogled ni dovolj... Sama sicer tujo pošto zaprem, če jo kje vidim odprto, vsaj do zdaj sem jo, razen če je bilo napisano, da je zame, ali če je kdo hotel, da mu brskam po pošti:D. Dopuščam pa možnost, da ne vidiš takoj in ko si v šoku, dostikrat čudno reagiraš. Mi je pa recimo vseeno, če bi lubi videl mojo pošto in njemu, če vidim njegovo. Edino, kar pazim, je, da stvari, ki mi jih kdo zaupno piše, ne puščam odprtih, ker dokler ne dobim dovoljenja, da to povem še komu (če rabi 2. mnenje), jemljem, kot da je samo med nama. Je pa res, da včasih nočeš slišat, pa slišiš (v ex stanovanju sem recimo lahko slišala sosede in mi je bilo včasih mal smotano, ker recimo zobe si lahko greš umivat v kuhinjo, ko maš pa šampon na glavi, pa ne:D - soseda pa ravno na nekem zaupnem pogovru. Sem samo vodo odprla, pa si začela pet:).

Tako da ne bi tu sodila nikogar: ne bratove žene, da vara, ker če se zame ne bi zmenil, bi ga verjetno tudi (vendar za to se verjetno že sama dovolj sekira - če se ne bi, če ne bi bila v dvomih, bi že davno pustila brata), niti avtorice, da je pogledala več, kot bi bilo pametno (za to itak sama trpi), niti brata, ker pač ne vidi, da njun odnos ni ok in vseeno nič ne naredi. Vsak ima pri tem svoj del krivde in zato so v zosu.

Psihologi sicer pravijo, da dostikrat delamo podzavestno to, kar si želimo, čeprav si zavestno tega ne želimo. MOgoče si bratova žena v podzavesti želi, da bi zadeva prišla na dan, da bi se že končala ta agonija in da bi se mogoče brat streznil in se ustrašil in boril zanjo, itd... Podzavest je včasih hecna... Kar pa ne pomeni, da bi se ob razkritju idealni scenarij tudi res zgodil...

hm, mogoče je čas da 1x ob primernem trenutku resno opomniš brata, da če ne bo primerno delal na odnosu, da se lahko sfiži in gre v maloro? to se mi zdi primerno, če najdeš trenutek, ko to ne bo zvenelo kot "da nekaj veš". mogoče se ne zaveda da je stvar resno načeta in bi ob primernem opozorilu mal konkretno trznil v smeri zavedanja, da ni nič samoumevno?

Podpis.

Sej vem, da je anonimno bolano..ampak raje sem potem tiho in mi je hudo, kot da bi ji kaj rekla. Direktnost sem skenslala v sebi, mi je prinesla preveč negativnega. Vseeno mislim, da bi ji dalo misliti in bi se morda ustavila. Najhuje je, da se mi vse skupaj gnusi, a v isti sapi jo imam rada. Pismo sem kot une babe, ki jih tipi tepejo, une jih pa zagovarjajo. Mona sem!

Zelena, pa saj to, da je ona naredila eno napako v stiski, ne pomeni, da je ne moreš imet rada ali da je ona slab človek. Če imaš občutek, da bi ji to, da bi vedela, da veš, dalo misliti, potem je verjetno najboljše, da ji poveš. Ampak osebno, ne nekih anonimk, no, to vedno štalo naredi.

Sem bila pa na faksu čisto paf, ko smo se enkrat pogovarjali in so mi sošolke (prijateljice) rekle, da ne bi nič rekle, če bi videle, da en od naju vara drugega (sva bila sošolca in par hkrati;). Meni je bilo čist adijo - kako, vse bi vedele, pa nobena mi ne bi povedala? Sem bila kar malo jezna:D. Zdaj jih bolj razumem. Ampak meni se je zdelo fer, da bi vedela in ne bi bila jezna na tistega, ki bi povedal. Res pa drugače gledam ne varanje kot večina.

Podpis pod vijoličarko (kot po navadi;).

Povej 1. aprila. Vse kar veš.

Ta pa zmaga!user posted image

Punce, ne vem, zakaj se mi zdi, da bojo naši (ne)možje danes ponoči strašno srečniuser posted image . Od terapij proti tečnobi, do odkupov (svakojakih sort) zaradi šnofanja... Danes bo veselo v Slo. in izven meja:D.

Huh, ne vem, kaj bi naredila. Odvisno od bratovega in svakinjinega karakterja, verjetno. Če gre za razumne, zrele ljudi, ki znajo prisluhnit in se naučit iz svoji napak, premislit in sprejemat odločitve, potem bi verjetno prej kot bratu kaj rekla svakinji. Naj ne sedi na dveh stolih, naj razmisli, kaj si želi, ter naj rešuje probleme, ki jih ima, ne da si dela nove. Za odnos pa morata delati oba, ne samo ona, samo si mora najprej ona priti na jasno, ali še vidi prihodnost v obstoječem odnosu ali ne več.

Če pa gre za temperamentne ljudi, ki radi prekladajo odgovornost na druge, potem se ne bi vtikala sploh. Sel je tisti, ki na koncu potegne krajši konec.

Podpis.

Lili, tudi razumni in zreli ljudje delajo napake... Včasih potem vidimo, da smo ga usrali, pa rešimo, kar se rešit da. Včasih pa nerazumno reagiramo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Zelena0)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 12:17:15   
malaMravljica
zelena0, se ti opravicujem, da sem ti unicla temo. Ne bom vec, imas cist prav.
Sam glede odgovorov, saj si jih dobila, poves ali ne poves in ce poves je se moznost povedati bratu ali svakinji. Jaz bi bratu povedala, ker ne bi zelela, da se mu vsi za hrbtom posmehujejo on pa izpade kot bedak. Sem ze opazovala par primerov varanja in je bilo vedno tako. Vsi vejo, vecina se se posmehuje, pove pa potem, ko je ze res prevec, en od pogumnih.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 12:20:18   
ronja
še vedno nisem nič naredila.

Saj se ti ne mudi. Glej, zadeva traja že par mesecev, praviš. Ne bo hude kriz, če počaka še kak teden, dva, tri...

Če v njinem odnosi šepa potem je možno da je nekje v podzavesti to namenoma pustila, da nekdo vidi. Včasih ljudje Delano določene stvari, tudi varanje je velikokrat med njimi, da opozorijo nase. Če je tako pogovori se z njo moslim da zna biti še vesela da je nekdo opazil in da vsaj pred nekom nima skrivnosti. Če ni šlo predaleč je lahko to cello dobro za njin zakon, če se je vse skupaj malo ohladilo
Nisem prej do tu prebrala, zato sem ponavljala, oprosti. Se strinjam.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Zelena0)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 15:58:58   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: Zelena0

Tiste, ki se v tej temi prepucavate med seboj, se mi smilite. Držim pesti za vas, da vam v real lajfu rata. user posted image

Hvala vsem, ki komentirate. Vaše mnenje mi veliko pomeni. Razmišljam kaj in kako bom...še vedno nisem nič naredila.

V bistvu si dobila nasvetov za izvoz. Pravzaprav od vseh nas- tudi tistih , ki se prepucavamo med seboj. user posted image Stvar je v tem, da ti čakaš in se odločaš, pri čemer pa ti me ne moremo pomagati. Glavnino nasvetov si dobila že na prvih dveh straneh, potem se vse skupaj le ponavlja. Kakor že- odločiti se boš pač morala, kaj storiti. Ali se vplesti še bolj ali čakati. To je na tebi. To boš morala pač sama storiti, tako kot si sama brala pošto , ki ni bila namenjena tebi.
Med tem časom, pa se mi čisto lahko prepucavamo, pa ti to ne bo nič škodilouser posted image .Kako bo pa z našim real lajfom pa sam Bog ve.



< Sporočilo je popravil patrino -- 30.3.2015 16:04:55 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Zelena0)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 16:25:32   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Med tem časom, pa se mi čisto lahko prepucavamo, pa ti to ne bo nič škodilouser posted image .



zanimivo, da to napiše nekdo, ki tako rad poudarja in naprej meče uporabnikom, da se ne držijo teme in komentirajo neko tretjo stvar

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 17:20:09   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Med tem časom, pa se mi čisto lahko prepucavamo, pa ti to ne bo nič škodilouser posted image .



zanimivo, da to napiše nekdo, ki tako rad poudarja in naprej meče uporabnikom, da se ne držijo teme in komentirajo neko tretjo stvar

To, delaš v večini primerov le ti. Dokler se kaj pametnega debatira, te ni, ker si očino prekratka. Vključiš se s podobnimi komentarji kot je tale. Mimo bistva in z očitnim namenom sedeti meni na pukli. O I feel sorry for you - toda to je dejstvo. Tako, da- dokler ne boš kaj pametnega izustila, žal ne bova mogli konstruktivno debatirati - srči. Pa če si boš to še tako želela. user posted image
aja...pa porolaj tole debato nazaj, pa boš videla, da imam prav. Vedno isto. Padec v temo s komentarjem in z namenom sr.ati po meni in niti malo namen pomagati avtorju teme v stiski. Boring.

< Sporočilo je popravil patrino -- 30.3.2015 17:21:42 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 17:24:24   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Tako, da- dokler ne boš kaj pametnega izustila, žal ne bova mogli konstruktivno debatirati - srči.


deklina, to sem jaz tebi pred kratkim napisala user posted image

saj ne vem ali je to sorči ali srči... oboje je zelo smešno user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 17:29:43   
patrino
Ne, to sem jaz tebi že parkrat napisala, pa ti vztrajno naprej goniš isto in visiš na meni. Sori, to je dejstvo, ki si ga nisem izmislila.Srčiiiuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 17:35:20   
LuLu
user posted image

ok, dovolj "patrino" debate za danes... uživaj naprej. Se bo že katera druga našla, da te kratkočasi user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Naj povem bratu?
30.3.2015 18:57:27   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Lili, tudi razumni in zreli ljudje delajo napake... Včasih potem vidimo, da smo ga usrali, pa rešimo, kar se rešit da. Včasih pa nerazumno reagiramo.


Saj to je bil moj point.....da ne moreš vnaprej presoditi, kako bo "razumen in zrel" reagiral......ker poslovno recimo lahko pri nekem problemu reagira človek razumno in zrelo, v čustvenih zadevah pa lahko reagira totalno out.....in ne moreš, niti za najboljšega prijatelja vedeti, kako bo v določeni situaciji reagiral....recimo ti si bila čisto paf, ko so ti prijateljice povedale, kako bi reagirale, če bi vedele, da ti ali tvoj lubi varata eden drugega.......

Sem zgolj opisala, kako bi razumen in zrel človek odreagiral, da do problema ne bi prišlo.....pa razumen in zrel človek ni razumno in zrelo reagiral v dani situaciji......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 10:48:09   
ronja
Saj to je bil moj point.....da ne moreš vnaprej presoditi, kako bo "razumen in zrel" reagiral...

Ne, vedet vsekakor ne moremo, saj še zase nismo ziher:D. Samo če že vnaprej veš, da je nekdo čisto zasanjan in vedno krivi za vse druge, ali totalni egotrip in vase zaverovano bitje... potem si rečeš: ok, mogoče ne bi bilo glih pametno jim it razlagat, itak ne bo nič dobrega iz tega. Če imaš pa občutek kot zelena, da bi se svakinja mogoče malo zamislila, če bi izvedela, pa mogoče ima smisel. Vedet ne moreš, to je pač tveganje, ki ga prevzameš.
Če bi pa nekdo v nedogled varal, pa partner/ka ne bi nič vedela, bi ga pa povprašala, kaj je zdaj s tem, ker to, da vsi vejo, samo partner ne, se mi pa ipak ne zdi prav. Nič narobe, če se zmenita, da imata bolj odprto ali če pride kdaj kriza, pa koga zanese, pa se unese nazaj... smo ljudje in delamo napake. TO, kar je mm pisala, pa mi je res mimo in ne vem, če bi lahko prav dolgo gledala. Bi pa v vsakem primeru rekla rajši tistemu, ki vara, ker mislim, da je 100x lažje slišat od partnerja kot od nekoga tretjega in potem še ugibat, ali je res, pa it spraševat partnerja, itd... Se mi zdi, da je boljše, če lahko sami zrihtajo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 11:44:04   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

, ni pa vzor poštenosti in iskrenosti.


To je ireleventno in nikoristno pri vsem tem.
Navsezadnje so tudi neposteni in neiskreni ljudje prizadeti, imajo neko radi, potrudijo se narediti kar je prav - pa vsem nam vcasih uspe, vcasih ne....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 12:05:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

mene pa zanima kake nadnaravne moči mora človek imeti, da ko odpre okno v internet, brez , da bi pogledal ekran, videl, da je na napačni strani? A to je kak program, ki si ga naložiš in ti zapiska, ko tipkovnica in miška začutita prstni odtis in poveže z računom maila in če to ne štima ti da zvočni signal? Samo vprašam... user posted image

Lulu- ejejej, spet se brukaš. Ni treba imeti nadnaravnih moči. Treba je le znati malo brati in že takoj ob prvem stavku vidiš, pri čem si.


Kako pa potem izbrises iz spomina ta stavek, ki je lahko zelo zgovoren?
Zdi se mi, da je to bolj resitev - nisem videl, nisem vtikljiv, nic se ne bom vnemsaval zgolj neko brezanje pred eticno in moralno odgovornostjo do sorojenca ali nekoga, ki ga imas rad.









_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 12:06:39   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

nevzgojena, nekulturna in nepotešena oseba si... na tej temi te nisem sploh nagovorila. Odrasti punca...

Ni bilo treba. Vedno rada pomagam ljudem v stiski in kadar vidim, da česa ne razumejo. Tako , da sem se odzvala kot good Samaritan in ti priskočila na pomoč. Lahko se mi zahvališ , če hočeš user posted image


Kot "good samaritan" ne kradi pozornosti in thread zenski, ki potrebuje mnenje.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 12:11:07   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Tudi ljudje, ki v vsakdanjih sferah razumsko funkcionirajo, si privoščijo nerazumske odločitve.....kot je recimo


to nezrelo preseravanje okoli in z patrino.

sedenje na dveh stolih in varanje.....in običajno ko enega ali drugega partnerja soočiš s tem, da si enega zasičil, je njuna "razumska" odločitev ta, da se nehata družiti s tabo, ker jima je nerodno, da veš....enemu je nerodno zato, da veš, da je varal, onemu drugemu je pa nerodno zato, da veš, da ga partner vara, da je rogonosec.....nelagodno se počutita pred tabo, ker veš za njune intimne zadeve in probleme, ki jih ne bi smel vedeti....in te po domače povedano odpikata.....

Tako da to razumsko reagiranje je tako kot tisto, ko skoraj vsaka ženska reče "jaz bi mojemu takoj spakirala kufre, če bi izvedela, da me vara".....pa so potem izredno redke tiste, ki to res storijo, ko pride do tega, da izve, da jo partner vara....


In prav zato je odlocitev kaj narediti tako izjemno tezka....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Naj povem bratu?
1.4.2015 15:22:14   
patrino
Sori Frodo- zamudila si bistvo, cel šou in prišla na likof.
Pa še ne da se mi prepucavat s tabo.
Pa še ne strinjam se s tabo. V večini tehle zadev, ki si jih navedla.
Pa še ...
odrolaj k začetkom debate, pa boš videla, kdo je začel ( spet, tako kot vedno)smetiti temo in skočil nanjo brez konkretnega komentarja in pomoči avtorici ( tako kot ti sedajle- če smo že pri smetenju in konkretnih komentarjev, ki so komu v pomoč).



_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Naj povem bratu?
2.4.2015 10:54:22   
ronja
Frodo, po moje je patrino pogrelo samo to, da je Zelena napisala, da je poštena in da zato težko to gleda. Njej se pa ni zdelo pošteno brat tujega pogovora. Kar mi je logično. Vsak naredi kdaj napako in potem jo pač plačamo. Če Zelena ne bi prebrala, zdaj ne bi trpela. Če se svakninja ne bi zapletla, zdaj ne bi trpela (ker ne vedet, kako naj se odločiš, vsekakor ni fajn - gledat moža in simpatijo hkrati na počitnicah verjetno tudi ne... zna bit težko). Če brat/mož ne bi zanemarjal svoje žene, se verjetno vse to sploh zgodilo ne bi.

Ampak zdaj imajo vsi možnost, da vse skup popravijo. In v tem primeru je dobro, da je Zelena prebrala, da je lahko rekla svakinji, da je ta nehala z romanco in bratu, naj se ženi posveti, da bosta lahko rešila svoj odnos. Lahko pa se seveda spirala obrne v drugo smer, odvisno od vpletenih - kaj bojo naredili, pa živ bog ne ve... Zato je pa težko svetovat. Sama sem sicer optimistka in bi verjetno verjela, da bojo rešili, vseeno pa ne bi rekla bratu najprej, ampak njej. Njemu pa, da naj se ji posveti, če je noče izgubit enkrat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Naj povem bratu?
2.4.2015 12:01:10   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Sori Frodo- zamudila si bistvo, cel šou in prišla na likof.
Pa še ne da se mi prepucavat s tabo.
Pa še ne strinjam se s tabo. V večini tehle zadev, ki si jih navedla.
Pa še ...
odrolaj k začetkom debate, pa boš videla, kdo je začel ( spet, tako kot vedno)smetiti temo in skočil nanjo brez konkretnega komentarja in pomoči avtorici ( tako kot ti sedajle- če smo že pri smetenju in konkretnih komentarjev, ki so komu v pomoč).


Treba je izbrati katere "bitke" so vredne "bojevanja".

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Naj povem bratu?
2.4.2015 12:15:56   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Frodo, po moje je patrino pogrelo samo to, da je Zelena napisala, da je poštena in da zato težko to gleda. Njej se pa ni zdelo pošteno brat tujega pogovora. Kar mi je logično. Vsak naredi kdaj napako in potem jo pač plačamo. Če Zelena ne bi prebrala, zdaj ne bi trpela. Če se svakninja ne bi zapletla, zdaj ne bi trpela (ker ne vedet, kako naj se odločiš, vsekakor ni fajn - gledat moža in simpatijo hkrati na počitnicah verjetno tudi ne... zna bit težko).


Razumem popolnoma kaj je patrino pogrelo in se v neko roko tudi strinjam - nacelno. Vendar je nase razumevanje postenosti popolnoma nebistveno v tej situaciji. Vprasanje ni v osebnih laastnostih vpletenih ampak v konkretnem dejanju, ki naj bi sledil dolocenim spoznanjem. V neki podobni situaciji (ni slo za varanje) sem kar krepko casa razmisljala kaj narediti. Na koncu sem se odlocila, da bom tiho, ker sem presodila, da tudi ce povem, se ne bo nic spremenilo. Pomagati ne morem, ob ostalih tezavah, ki so jih imeli akterja pa je IMO nespametno se dodatno otezevati.

Če brat/mož ne bi zanemarjal svoje žene, se verjetno vse to sploh zgodilo ne bi.


Imam tezavo s to paradigmo o vsesplosni odgovornosti in vzorcno posledicnih akcijah. Ce ne bi zanemarjal zene... vendar ce zena ne bi zanemarjala moza in se dopisovala z drugimi... ce moz ne bi...
Nekje je potrebno zadeve presekati. Tudi ce bi moz zanemarjal zeno ni niti zrelo, niti odgovorno, niti lepo .... kar specati se z drugim. Ce to sprejmemo, sprejmemo tudi, da ima moz pravico sedaj se v enaki meri specati z neko tretjo, ker sta enakopravna in ce je njej dovoljeno in za njo sprejemljivo, ni vzroka, da za njega ne velja enako. Pa to vodi samo v vecje tezave in ne resuje nicesar.
Opravicilo za neko dejanje navsezadnje ni tezko najti.

Ampak zdaj imajo vsi možnost, da vse skup popravijo. In v tem primeru je dobro, da je Zelena prebrala, da je lahko rekla svakinji, da je ta nehala z romanco in bratu, naj se ženi posveti, da bosta lahko rešila svoj odnos. Lahko pa se seveda spirala obrne v drugo smer, odvisno od vpletenih - kaj bojo naredili, pa živ bog ne ve... Zato je pa težko svetovat. Sama sem sicer optimistka in bi verjetno verjela, da bojo rešili, vseeno pa ne bi rekla bratu najprej, ampak njej. Njemu pa, da naj se ji posveti, če je noče izgubit enkrat.


Na njenem mestu bi jaz prvo brata povprasala kako mu je v zakonu, pa ne tako nasplosno, ampak bi ga spodbudila s vprasanji o tem ali je srecen, zadovoljen, miren.... pogresa kaj... ali se v starosti vidi s svojo zeno... Iz tega potem izhajas naprej in se odlocas kaj narediti. Govoriti z zeno, povedati bratu... ostati tiho.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Naj povem bratu?
2.4.2015 12:21:53   
ronja
Imam tezavo s to paradigmo o vsesplosni odgovornosti in vzorcno posledicnih akcijah. Ce ne bi zanemarjal zene... vendar ce zena ne bi zanemarjala moza in se dopisovala z drugimi... ce moz ne bi...

Se strinjam - nisem mislila valit krivde iz enega na drugega, samo pokazat, da ima vsak svoje napake in noben nima v tej zgodbi čisto čistih rok, torej nima smisla iskat krivca in obsojat (ali zeleno, da je gledala, ali svakinjo, da si dopisuje ali svaka, da jo zanemarja - nič ni prav in vse dela težave).

Na njenem mestu bi jaz prvo brata povprasala kako mu je v zakonu, pa ne tako nasplosno, ampak bi ga spodbudila s vprasanji o tem ali je srecen, zadovoljen, miren.... pogresa kaj... ali se v starosti vidi s svojo zeno... Iz tega potem izhajas naprej in se odlocas kaj narediti. Govoriti z zeno, povedati bratu... ostati tiho.

Ja, to vsekakor. Sem mislila, da je to že naredila prej, ker je napisala, da ve, da kje je problem, da je žena šla gledat drugam... Zato bi bilo fajn, da bi se oba zavedla, kaj lahko izgubita in da bi se bilo vredno za to boriti (če se jima seveda zdi vredno).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Naj povem bratu?
2.4.2015 13:19:00   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ja, to vsekakor. Sem mislila, da je to že naredila prej, ker je napisala, da ve, da kje je problem, da je žena šla gledat drugam... Zato bi bilo fajn, da bi se oba zavedla, kaj lahko izgubita in da bi se bilo vredno za to boriti (če se jima seveda zdi vredno).


Ce je temu tako je morda najbolje , da jih ob priliki vsede pa se razgovori o tem, da se ji zdi , da nekaj ni v redu bla bla in kaj lahko izgubita.. ker lahko (hipoteticno seveda) nekdo pride v skušnjavo - smianje pa to.... in kaksne so lahko posledice.... Saj se da... pa kdo razume, razume.. misliti jima bo vsekakor dala.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?