|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 8:07:08   
Anonimen
Pri teh letih so tudi vzgojne pljunek v morje. Rodijo samo še večjo agresijo, aroganco in sovraštvo. Zamujen vlak.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 8:18:19   
CIPRESA
Kako pa potem pomagati temu 14-letniku??? res me zanima???? kar pustiti ga in gledati kako tone še bolj globoko... to bi bilo tudi žalostno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 9:37:17   
paris
Tako zelo rada bi pomagala s kakšnim nasvetom- pa ne znam!Tudi jaz imam pubertetnika-15 let, ki pa zaenkrat (trkam) nikoli ni bil problematičen. Midva imava zelo lep odnos že od nekdaj. Vedno sva se veliko pogovarjala in zmeraj ga poslušam, kadar se hoče pogovarjat- saj pri najstnikih je to že kar redkost! Verjetno mi zato pove marsikaj! Ne vem no, bolj kot razmišljam bolj se mi zdi, da je pri omenjenem fantu že prepozno za kakršen koli vpliv- žal! Ker zaupanje se gradi celo življenje. In otroci točno vedo kdaj si iskren in kdaj ti ni mar! Nekako imam občutek, da njegovim staršem ni preveč mar kaj se z njim dogaja, ker, če bi jim bilo bi že zdavnaj ukrepali in do dane situacije sploh ne bi prišlo! Kriva sta oba- oče, ker daje potuho in slab zgled, mama pa tudi, ker ni že zdavnaj udarila po mizi in zahtevala, da se vsi skupaj pogovorijo! To je samo moje razmišljanje, konkretnega nasveta pa kot rečeno nimam!
Da bi pa otroke ali celo že najstnike pretepali, se pa strinjam z AL bino- nikakor ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 9:46:09   
Anonimen
Kaj bi mogoče lahko naredil edino oče, ampak on itak ne bo. Tako da, kot pravim, mama mu lahko mimogrede omeni kaj o zaščiti, samo ne vem, če s kakšnih efektom. Punca bo šla pa delat splav, če bo nsoeča, to danes tako je. Saj je že v mojih časih bilo tako, torej je zdaj to postalo še bolj vsakdanja stvar.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 11:04:34   
darjatimci
Cipresa dobro si zastavila to vprašanje,kako sploh pomagati takemu otroku? Pri takih starših,ki imajo vsak svoje vzgojne ?!? prijeme ne gre,prevzgojit bi bilo treba njiju ne najstnika,najstniku pa pomagati. In kako se najstniku lahko sploh približaš, mogoče,da mu ne težiš po materinsko ampak poskušaš bit njegov prijatelj ne starš,ker ta stari itak nimamo pojma in smo za luno,šele ko so težave brezizhodne smo dobri tako je in tako je bilo tudi prej ko smo bili mi najstniki s tem,da otroci zdaj vse prej probajo od kajenja,sexa,drog vse možnosti imajo vse jim je na pladenj servirano.Starševska je kar naporna ni kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: A ma kdo najstnika?
24.9.2005 18:11:43   
Gina
Najprej bravo, nejcko!user posted image

Potem pa takole, seveda ni prepozno za vzgojo. Vsako vedenje je posledica nekega drugega vedenja in če spodbujamo negativno vedenje, potem se le to utrjuje, cementira. In ta dva starša, pa četudi sta dobra po duši, sta zelo nerazgledana in neosveščena, pa posledično otroka nimata dovolj rada, da bi mu pokazala pravo pot na pravi način. V bistvu jima je tako pomembno, da sta z njim prijatleja, da ju ima kao rad, da vse počepneta. Ni jima pomembno, da otrok odraste v odgovornega človeka, ampak jima je pomemben lasten ego, da čutita zadovoljsvtvo ob "njegovi ljubezni" do njiju, ki pa itak izgine, čim bi on, otrok moral kaj človešega, normalnega naredit. V bistvu ju ravno zaradi tega, ker z njim ne znata delat, ker mu ne postavita mej, ker ga nista naučila odgovornosti, posledično ne spoštuje. Torej pri polni zavesti trdim,. da sta neodgovorna in da ga ne marata in celo, da ju je na smrt strah mu postavit meje.

Če bi pa hotela, bi pa še danes lahko nekaj takega naredila. Tudi mati sama. Če bi meni naredil račun za 10.000, bi njegov mobi tisti hip razbit ležal na tleh, če bi vzel moj telefon in na njem zapravljal, bi mi dal nekaj v dvojni vrednosti računa, najprej nekaj njemu zelo pomembnega. Če bi tulil name, bi izgubil vse pravice in ugodnosti, ki jih ima. In ne mi govorit, da mama ne more nič naredit, saj ga živi, vzdržuje, od nje je odvisen. Brez nje sploh živeti ne more. Samo ne upa si (ne mama, niti oče), ne mara ne sebe, ne njega. Žal mi je, ampak tako je.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: A ma kdo najstnika?
25.9.2005 12:39:04   
Klepica
Vam povem, to je pa zato, ker ni bilo Ringaraje pred 14 leti user posted image  in ni mogla mama nikogar vprašati.

Šalo na stran - za vzgojo v pravem pomenu je verjetno bolj kot ne prepozno. Sedaj se lahko samo še postavi ZASE - mama namreč in se postavi po robu tiranskemu možu in razvajenemu smrkavcu.

Mogoče lahko mulcu kupi kakšne kondome in mu jih na smešen način pusti v sobi - tako zvezane v šopku, zavite v kakšen hecen papir in zraven priloži zloženko, zakaj so pa ti "baloni" koristni. Mislim, da vse premalo govorimo o spolnih boleznih, ki imajo lahko še hujše posledice kot nosečnost. Zatiskati si oči in se spraševati, ali je mogoče že, si nima smisla, ker on bo, ko bo on to hotel in ne bo mami nič vprašal.

Telefon - naj mu kupi svojega tistega predplačniškega 2500 SIT na mesec pa se znajdi. Saj ti šef tudi ne da več plača, če ti 20. v mesecu vse poide.

Pozdravček

Klepica

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: A ma kdo najstnika?
25.9.2005 13:14:35   
tesa
Nisem brala drugih mnenj, ampak moje je takšno:

Jaz imam dve najstnici ampak na srečo sva jih kar lepo vzgojila. No sama vzgoja ni dovolj, če otroci živijo v razsuti in neurejeni družini. Veliko pa je odvisno tudi od karakterja otroka. Torej tukaj je toliko vzrokov zakaj je otrok takšen da je čuda.
Pri otroku tvoje prijateljice pa je očitno, da je otrok živel v nemogočih razmerah in zato ni vsega sam kriv, da je kakršen je. Za otroka v celem razvoju in še posebno v puberteti je pomembno, da ima ob sebi trdo roko in da ga vsi vodijo v eno smer in ne eden tako, drugi drugače. Tukaj sta falila oba. Oče sploh, ker o njem je težko zgubljat besed, če mu daje takšno potuho in vse materine stvari in vzgojo zavrača in potepta. Kakšen je lahko sploh takšen otrok kot takšen, kot je ta postal??
Ja in otroci pri 14. že seksajo.Predvsem tisti, ki v družini ne najdejo ljubezni in jo tako išejo skozi sex. Čerprav razmišljajo napačno, vendar vem kako je s tem tudi iz svojih izkušenj.Tako se počutijo ljubljeni. Tako mladi pač še ne vejo, da nimajo prav.Mislim, da je za tega fanta že skoraj prepozno, ker če se ne bodo spremenile razmere v katerih živi, se tudi on sam ne bo spremenil. Žal mu samo želim, da se ne bo kaj kmalu seznanil še s kakšnimi mamili, saj kot kaže za nenar mu res ni nič mar in mu ga bo oče kar dal če ga bo potrebovaluser posted image



_____________________________

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: A ma kdo najstnika?
28.9.2005 16:05:23   
ronja5
Imam 14-letnika. Zaenkrat se še da pogovarjat z njim, svoje probleme mi zaupa. Kar se sexa tiče ga ne zaslišujem, sem mu že pred časom povedala, da bi moral še počakat.
Sem se pa spomnila na zgodbico, ki mi jo je pred časom ves pretresen pripovedoval sin,zgodbo, ki se je pripetila znancu. Fant  je star 16 let in je sexsal s 15-letnico, ta je zanosila. Deklica je iz kao dobre družine, denarja jim ne manjka in je v začetku nameravala otroka obdržati. Fant živi sam z materjo, ki je ob veseli novici dobesedno ponorela, fant sam pa je bil po vsem tem na nekajtedenskem zdravljenju na psihiatriji. Seveda je deklica splavila in živi dalje pri svojih starših, za fanta se je slabše končalo, saj danes živi v prevzgojnem domu.

Upam, da je moj sin dovolj odgovoren, da se mu kaj takega ne more zgodit. Smo pa starši nenehno na preizkušnji, saj je težko najti pravo mejo svobode, ki jo najstniki potrebujejo.
Upam, da bo tvoja prijateljica uredila zadeve. Ne vem v kakšnem odnosu si ti z njenim sinom. Si pomislila na to, da bi se sinu ti približala, vsaj govorila z njim, čisto prijateljsko? Če se to ne da, pa ji vsekakor stoj ob strani.

LP,   Ronja

(odgovor članu tesa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: A ma kdo najstnika?
28.9.2005 21:28:06   
zoya_
Tle sta pa starša kriva čisto sama za nastalo situacijo. Ona, ker pusti, da jo mož tkole ponižuje pred sinom, sama pa zato, ker nič ne ukrene zato... Zdej pri 14ih je težko otroka prevzgajat... lahko se samo sprijazni ali pa enostavno ukine vse bonitete... brez žepnine, brez takih in drugačnih bonusov in naj dela šolo in se obnaša, pol se pa lahko kaj zmenijo. Samo težko je sedaj kar nekaj prepovedat, prej pa 14 let nič...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: A ma kdo najstnika?
28.9.2005 21:47:45   
Anonimen
Jaz sem pa še pozneje premišljevala o tej nesrečni ženski. Po moje je edino, kar lahko naredi zase in morda tudi še za sina, da se odseli. Razloži obema, da tako ne more več, da jo psihično izčrpavata in gre v najemniško stanovanje. Sinu pove, da če bo kdaj rabil pomoč, ve, kje jo najde, in gre. Morda pa bi se kaj zamislila, dedca smotana? Če pa ne, je pa itak bolje, da res gre in ima morda še kaj od življenja. Pa še otroku bo morda s tem še največ pomagala.

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?