|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 7:55:36   
JASNA D
V točkah od 1. do 7. kopiram Al bino. Pa ne da nimam svojih idej, le isto tako sem postopala.

Sem pa bila na WC-jih v nakupavlnih središčih, ker sem se jaz morala "olajšat", ker sem dosti pila. Ampak froc je bil takrat v vozičku, jaz pa sem malo telovadila, da sem do školjke prišla. Mali ali mala tako do kljuke sploh nista dosegla.

Jasna

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 8:06:26   
india
Ojej, to me pa na inšpektorja Monka spominja in tiste njegove robčke .

Kar se tiče odgovorov: enako kot Albina, nimam kaj dodat.

Moji otroci niso bili nikoli v sterilnem okolju, so vsi zdravi in normalno razviti,igrali so se z igračami, ne z denarjem ali kljukami, mi je pa šlo strašno na jetra,ko jih je ena znanka morala cele dobesedno polizat,kadar jih je videla. Ujčkanje, božanje,...to je vse normalno,le če so ljudje prehlajeni,me moti če kihajo in krehajo proti nam.


(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 8:13:01   
CUKRČEK
1. novo dudo se oprala z vročo vodo
2.če je duda na tla padla, sem jo obliznila, nikoli prekuhavala , nikoli sterilizirala
3.s kovanci se ne igra....bankovec pa takoj zagrabi, če ga vidi(denar je sveta vladar)
4.ne vem, zakaj bi grizla kljuko na sekretu??Pri 5-ih mesecih ti je niti ne doseže
5.Vsakemu dovolim, da jo poboža....doslej je nobe tujec ni hotel "pojesti"
6.ne vem, zakaj bi lizala svojo roko po stisku roke s tujcem....nimam takega fetiša



Pretiravaš, bejba, pretiravaš!!!

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 8:34:57   
Carovnica Mica
NAJBOLJS DA SI DOMA IN SE IZOGIBAS LJUDEM DA SE TVOJE DETE NE OKUZI

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 8:37:00   
žiža
1. novo dudo splaknem pod vročo vodo
2. poližem jaz al pa mož
3. ne, pa ne zato ker je umazan, ampak zato ker denar ni igrača
4. 5m še ne doseže kljuke
5. nič več kot običajno, tamali pa takrat, ko je kaj packala, pa ko smo se kopali
6. mi še noben tujec ni rekel, če lahko poujčka otroka, pobožali so jo pa že 1000i, opbičajno po ličih al pa rokicah, nisem je nikoli zaradi tega umivala
7. ha ha, umit se ne grem

Ej punca, otrok ti bo prav kmalu začel puzati po vseh štirh, roke bodo več umazane kot čiste. Naši so trenutno najbolj všeč podplati od čevljev, pa pokrovčki pri odtokih, ma so tolk dobri, pa kaj naj zdaj? Če vidim preprečim, če ne pa tud ni panike.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 9:20:22   
asso

1. Ko je imela mesec dni sem jo, kasneje ne več.
2. če jim je duda na tla padla, v trgovini sem jo obrisala in ji jo dala (tudi, če ji kakšna igrača pade kjerkoli na tla ji jo dam, naj jo kar daje v usta - vitamini)
3. če ste jim dajali denar za igrat - kovance in bankovce? Ne vem kdo to daje otrokom za se igrat, ta more bit res...
4. A pustite da grizejo kljuke v nakupovalnih centrih na WCjih? Moja še nikjer ni grizla kljuk, ne vem kateri otrok to počne
5. kolk ste si takrat roke umivali, pa malemu? Ko sem jih imela umazane in njej tudi, ko jih je imela fajn umazane
6. pa če ste dajali tujcem v trgovini, da so jih ujčkali in mali če so jih prijemali z rokicami za lase, roke, brado in potem svoje rokice tiščali v usta (ali ste govorili kar na pamet, po občutku)? Mislim, da glih vsak neznanec ga noče v roke, drugače pa zakaj ne, sej pa jih ni vse potikala. Mislim, da tudi mala jih ni vse pocukala, polizala...
6.Pa če bi vi, ko bi vam kje dal kolikotoliko normalen tujec roko, potem svojo polizali? Kakšno bedno vprašanje. Ma kaj ti ližeš roke, daješ predmete v usta... Spoznavaš stvari z okusom, al kako? Pa mislim, da tudi otrok glih kar tako ne liže drugih rok, niti moje, ali ima tvoj takšne navade. Ne vem no, al sem jaz čudna...

Ne vem no, nekateri res preveč komplicirajo in držijo otročke zavite v vato in v vetrini. Več svinjarije, ki jo bo tikala več bo odporna in bolj zdrava. Ko smo bili mi majhni me prav zanima, če so vse sterilizirali in če so sploh imeli "varne" igrače pa smo kljub temu lepo zrastli.

Lp asso

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 11:24:22   
taška30
Jaz sem zahtevala da si umivajo roke le prve 3 tedne. kaj pa vem, v materinski šoli so me tako prestrašili, da je čišča kužna in zato potrebno pranje rok non stop, da sem pač to potem prenesla še na ostale.
No, potem pa ne več. Sploh pri 5 mesecih, ko vlači v usta vse živo, reklame iz kastelca ima rada, ki jih je poštar prijemal, pa plišaste igrače, ki jih nisem oprala nikoli...

m_m, to, da svojemu lastemu otroku ne upaš dat prsta v usta, čeprav si si oprala roke, ampak le preko plenice, se mi zzdi pa hudo hudo pretiravanje, sorry.

Veš, jaz si vedno, ko me prime, da bi kaj preveč zakomplicirala, rečem: kako so pa to včasih počeli, ko še tekoče vode niso imeli v hiši, kaj šele vlažnih robčkov, kaj šele raznoraznim Brefov za sterilizacijo wc-ja (uf, mi grejo kar dlake pokonci ob teh reklamah)..., pa neham komplicirat.

Lp, Taška

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 11:33:14   
Anonimen
A vi pa ne ližete rok po tem, ko se rokujete s tujcem? Mnjam, jaz pa vedno. Sploh zdaj, ko sem na dieti, da vsaj kaj pojem. Tibor nam je pa pri treh mesecih, pardon, petih, itak skozi iz kljuke od WCja dol visel. Sploh nismo imeli nobenega dela z njim. Kovanci, ki jih je pojedel, so bili pa itak zdravi, ima zelo dobro kri, polno železa.

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 12:20:26   
m_m
Albina o sterilnosti sem napisala svoje mnenje.
Kar se pa tiče denarja, ti je nenormalno? Zakaj? Sej ga sam tuji ljudje po rokah vlačijo.
Meni je isto kot da da mala denar v usta kot roke potem ko je nekoga za roke prijemala. Bljak. Pri tem mislim sam to kuk je podobno to če denar poliže, ne cefra in golta...
S 5m otrokom na wc-ju? Ja mene tut lulat tišči, pa če si sam, je ne moreš zuni pustit. In ene kljuke so nevarno blizu, ker o velike, Wc-ji pa mali. Izogibam se pa maksimalno, verjem.
Glede tvoje 7. pa a pol bi to naredla al kaj? ok oz. verjetno si že, pa se tega ne zavedaš. Še enkrat Zanima me kako je to mogoče, da lahko pozabiš? A si ne umijete rok, ko pridete od kod domov, preden kaj tlačite v usta.
Cone za dotikanje pa ne rabim, ker nisem tak drugačna od vas - če bi se ljudje držali po rokici ali nogici.

MISKA01 Tak hudo pa spet ni no. Sej sem rekla ne sterilno in ne svinjsko ampak čisto. Piše zgoraj. Ono o kihanju v faco je pa nagravžno in neolikano. Al pa če bolani otroc hodijo na obiske, z vročino, ravno preden mamo operaijo, ko mora bit 100% zdrava.

CUKRČEK za WC pri albini piše. Sej moje tut nihče ni hotel pojesti, pol bi znorela. In res ne vem kje ste prebrale, da se je nihče NE SME DOTIKAT. O fetišu pa verjetno nisi razumela. To je le primejava s tem kar počne tamala. Če bi to ktera lahko naredla, pol ok se predajem. In nimam besed za tako dejanje.

CarovnicaMica mal moraš zgronje poste prej prebrat.

asso vitamini kaj jaz postopam isto, le da jo prej malo obrišem s suho pleničko, ki je vedno kje pri roki. Samo to ni isto kot duda, ki je lepljiva, to raje splaknem z vodo. S kljukami je isto ko z denarjem in tujimi rokami. Zgoraj piše. 5. Kaj je zate umazano? 6.naša jih pa, in ne gre za vsakega tujca, ampak kar precejšnje število. 6. ne, jaz ne počnem tega, to je vprašanje, če bi vi počeli kaj takega, ker to počne naša tamala, če jo kdo prijema za roke. Če vam ni nagravžno ko mali svoje roke rinejo v usta









(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 12:37:19   
m_m

asso... potem ko so ji tujci dajali svoje roke v njene. Aja glede kljuk je tudi primerjava s tem kaj vse prijema mnogo rok. Isto ko denar in tuje roke. Sem že zgoraj pisala.
Kdo je govoril o vati in vetriji. Jaz ne. Pa tudi o svonjariji sem že pisala. Punce mal berte. govorimo samo o tujih rokah.

taška30 sej marsikaj daje v usta, ampak vse to so posredniki, ne direkntni prenašalci svinjarije. Pa če se le da, to preprečim . Ono o mojih rokah v usta - sej sem ji že dala, ampak se mi zdi svinjsko pa raje ne dajem več. Glede tega kar so včasih počel in kaj danes - včasih ni bilo nakupovalnih središč, kjer so tujci plašili preveč občutljive mamice Ne ne resno pa, včasih so tudi tujci niso bili tako vsiljivi. Babica pravla.

Splišni če bi bilo res. Pravjo da v vsakem hecu je mal resnice.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 12:46:57   
Anonimen
Vse je res, ne samo nekaj.

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 13:02:35   
m jana
Prav imate da moramo pazit na cistoco in se marsikaj ampak smo bili prejsnji teden nekje v trgovini in mi je mali medtem ko sem spregovorila par besed z neko znanko veselo lizal ograjo na stopniscu!
Tisti rek da morajo otroci pojest par kil svinjarije res drzi, pa naj se se slisi tako zelo ogabno!
Mi smo preziveli tudi nasi otroci bodo!

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 13:07:14   
Seven*
Mater sem se zdaj zasekirala kaksna **** sem.

Moram se malo naucit roke umivat, pa osnov higiene mi manjka. Se vidi, da sem vcasih zivela na vasi.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 13:07:23   
BigWhale
Jaz na tocke od ena, do druge sestke sploh ne bom odgovarjal, ker mi bo ena od teh cistunk se socialno domov poslala. ;> Najbrz una k mi j rekla, da zaradmene v europarku v mb tko smrdi... :P

Babnce, zapomnite si to: Imunski sistem se krepi z nenehnim izpostavljanjem bakterijam. Od meseca 0 naprej se to dogaja. Clovesko telo mora narediti ustrezna protitelesca in drugace kot z izpostavljanjem bakterijam, tega ne more narediti. Ravno zaradi pretiranega ciscenja in pucanja stvari je toliko problemov z odpornostjo. Saj vam mozgane perejo ze Hane Suralove na TV, ko trdijo, da je edino dezinfecirano v resnici cisto.

Kravji drek pa cisto, vec skode naredis, kot pa koristi.

Sicer pa odpravite se na Wikipedio in malo pobrskajte o imunskemu sistemu. Pa se kaj naucite, ne pa da tukj trobezljate neumnosti, rezijo se vam pa direktorji podjetij, ki izdelujejo cistilne robcke in Hana Suralova...

Aja, pa jaz tudi...

----

Albina,

Ne v celofan... V formalin, mulc dalj casa ostane 'svez'.


(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 13:10:44   
Seven*
Aja. Roke umijeva tamalemu po jedi, ker ima gor pol kosila. Pred jedjo pa se nikoli ne spomniva. Se dobro da hodi v vrtec, da si vsaj tam kdaj roke umije..

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   A jo lahk mal primem?
22.9.2005 13:28:08   
KIRA
mojo punco je v trgovini enkrat ena baba cel čas za rokce lovila, pa sem skoz voziček stran obrnila. ampak sva na pol bli na blagajni za njo, pol jo je pa prijela. sej ni mislila hudega, ampak sem ji orenk povedala svoje: da si tamala rokce v usta daje, naj jo ne prima! kar tko pred vsemi. me je pol gledala zabodeno ko tele.
kaj pa jaz vem, če se ni mal pred tem po riti škrabala??? taki ljudje so mi zoprni. če bi vsaj vprašala, da bi alhko rekla ne. pa nič. na to sem alergična - da tuji ljudje mojo punco probajo prjet. če se ji še kaj smejčkajo, naj bo. če ji rečejo kaj lušnega, tud o.k. če jo pa kdo za rokce lovi, pa mam že pisker poln.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 12:20:07   
taška30
m_m, a lahko samo nekaj vprašam (pa nič slabega ne mislim, samo ne razumem). A ti otroka v nakupovalnih centrih v roki nosiš?
Naša je (ko smo zunaj - kjerkoli), ali v vozku, ali v sedežku na nakupovalnem vozičku (privezana) ali pa bi bila v kenguruju. V nobenem od teh primerov si ne predstavljam, da bi kdo želel, da jo vzame v roke (iz voza, iz sedeža).
Še manj mi je pa jasno, kako greš lahko na wc z malo v rokah. Saj marsikaj že obvladam početi z otrokom v rokah, ker sem pač veliko sama doma, ampak na wc pa res ne bi znala z malo v roki?!?

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 12:29:17   
Anonimen
Ko je še bil micen, sem kar rekla, jaz pa tega ne maram. Pobožajte ga po nogici in to je to. Prve tri, štiri mesece, sedaj pa je komot. Mogoče preveč zaščitniška pri prvem otročku?user posted image user posted image user posted image Ziher.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 12:43:00   
Anonimen
Uh, nisem vsega prebrala prejle..in tukaj je točkovni seznamuser posted image

1. sem jo, ko jo je imel in še večkrat na teden, do 6. meseca, potem pa je dudam odklenkalo
2. sem jo splaknila v vodi, ki sem jo kupila
3.nikoli mu ne dajam, ker se z kovancem lahko zaduši, papirnatnega denarja pa mu ne dajem, ker to ni igrača ampak kruh in mlekouser posted image
4. nikoli ne grize kljuke, ker še je nisva videla tam, gricka pa najino doma včasih 
5. še vedno si in mu, ko greva jest, ko prideva iz sprehoda, drugače pa imam čistilne robce, ko je v peskovniku ali kje drugje, če je sila 
6. nisem dajala otroka tujcu, še znancem ne, ker je bil vedno v vozičku, ko sva šla po nakupih
6.nimam interesa lizati svojo roko...bi raje kaj drugega..hahhahhahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No to je vglavnem tako... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 12:43:43   
Anonimen
Aja, na WC pa jaz znam iti z malim na rokah, če je sila.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 13:02:26   
Marogica
1. nove dude ne prekuhavate? Ne jo splahhnem pod vročo vodo
2. če jim je duda na tla padla, v trgovini? Jo poberem, poližem, obrišem v plenico od tamalega in ali pa tudi ne.
3. če ste jim dajali denar za igrat - kovance in bankovce?Normalno jima ne dam takih "igrač", kadar pa s ta večjim "šparovček" prazniva oz denar štejeva, si pa oba roke umijeva.
4. A pustite da grizejo kljuke v nakupovalnih centrih na WCjih? ??Imata druge želje, jima pa seveda ne bi dovolila.
5. kolk ste si takrat roke umivali, pa malemu? Nekje do 3 mes vedno, preden sem ga v roke vzela, kasneje, pa po potrebi(wc, ko sem ga previjala, če sem imela roke umazane..) Pa ne samo zaradi otroka, temveč ker sem tako navajena.
6. pa če ste dajali tujcem v trgovini, da so jih ujčkali in mali če so jih prijemali z rokicami za lase, roke, brado in potem svoje rokice tiščali v usta (ali ste govorili kar na pamet, po občutku)? Nisem tega nikoli doživela, da bi se tujci tako za moje otroke zanimali, da bi jima prste v usta tiščali ali kaj podobnega, ponavadi so ju pogledali in kaj prijaznega rekli-pa še to ne tujci, ampak znanci.
6.Pa če bi vi, ko bi vam kje dal kolikotoliko normalen tujec roko, potem svojo polizali? Je ne bi, ker bi se mi to gabilo-lizanje mislim. Po moje bi do naslednjega dotika z svojim otrokom že pozabila, da mi je kdo dal roko. Vprašanje:Kakšna je razlika, da ti da roko tujec ali pa domać človek? Mogoče je domači bolj nehigienski kot pa tujec.
Otrok bo postal bolj odporen, če se bo prej navadil zamazanije. Kaj ti misliš, da jaz tla 5x na dan umivam? Ne, po potrebi, pa sta oba plazila, po tleh. Kaj pa ko bo šel tvoj otrok v vrtec?
to je res pretiravanje, skoraj ne morem verjeti, da je to res, kar pišeš. Pa ne zameri, raje se zamisli.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 13:42:36   
Jančika_
Mi smo tudi pri pujsih, zgleda. Mogoče pa zato pri skoraj 14 mesecih ni bil še niti enkrat bolan. Ko sem prvič prebrala to temo, sem se prav zamislila, kako pogosto malemu umijem roke in ugotovila, da po kosilu, ko je svinjski user posted image . Prekuhavala nisem nikoli ničesar, Hano Suralovo bi pa najraje enkrat okoli kepe...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 15:50:11   
m_m
Taška30 sem na začetku povedala, da sma ble dan prej na razstavi, kjer se je to zgodilo, not pa nisme šle z vozekom, ker niti nisma mogle in niti ni blo placa. Ono na WC se mi je pa enkrat zgodilo, je bla pač nuja in upam da ne bo treba več. Velikokrat pa z vozekom nimaš vstopa ali pa je 10krat na dan vozek rastavlat preklet zamudno, sploh pa če gre sam za 10min, v avtu je pa tut ne mislim pustit!

splišni ti ti čuna.

BW vse to je res, sam postopoma, ne vse naenkrat.

KIRA te zastopim. .

GekoJunior mogoče sem tut js, pa kaj. Se ne sekiram. Pa nisma si tak različne.

Jančika tut naša še ni bla bolana. Hvalabogu.

Še enkrat za vse:
Lizanje svoje roke po rokovanju s tujcem in
dajanje denarja za igrati otroku in
grizenje kljuk malčkov

vse to je zame isto. In če se vam pač zdi normalno in dopustno, da tujci dajejo stoje roke malemu in potem jih ta daje v usta, je to zame isto kot za se strinjate z zgornjimi tremi naštetimi packarijami. In prosim, preden kdaj odgovarjate na kako razvlečeno temo, potrudite se prebrati vse poste.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 16:05:43   
Marogica
m_m, očitno nas je kar nekaj čudnih. Vse te "packarije" (denar, wc, rokovanje..), ki si jih naštela so pa del vsakodnevnega življenja. Meni se zdi bolj normalno, se z nekom rokovat, pa si rok ne umit, kakor pa lizat roko po rokovanju.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: A jo lahk mal primem?
24.9.2005 17:11:12   
m_m
mAROGICA
To dela naša tamala, ko ji v koke prste tišijo kr eni ko jih niti ne poznam ali pa tudi tisti ki jih pa smo na javnem kraju in si zagotovo niso pred tem umili rok. Ma pač roke nonstop v ustih, ker ji zobi ratejol sEM DALA ZA PRIMERJAVO, DA BOTE ZASTOPLI, DA JE TO ISTO KOT ČE BI SI POLIZALI ROKE VI PO ROKOVANJU S TUJCEM.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?