|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
4.7.2015 10:08:55   
Arual
LINK mislim, da nas je bilo včeraj kar nekaj pozitivnih v MB. 😀 Kdaj si pa imela prenos? Tudi meni so vstavili dva. Res pa je da sem malo v strahu mam občasno izcedke.
Ampak saj bo. Pozitivno razmišljati a ne. ☺


_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Marčevke 2016
4.7.2015 12:29:21   
Veverčka
Hehe tud moj pravi da sem čist druga user posted image ...bolj vesela ja!

Povedala pa ne vem, jaz bom probala čim dalj, vsaj do nuhalne in teh pregledov da si siguren da je vse ok. Če bi se dalo trebuh skrit bi do kakšnih 3 mesecev...ampak jaz sem že zdej tko napihnjena da ne vem če ni že kdo kaj opazil user posted image

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Marčevke 2016
4.7.2015 13:01:06   
Link
Smallbear, načeloma imaš samo en potrditveni UZ v okviru ivf postopka, potem pa se naročiš pri svojem ginekologu. Mene je dvojčkov kar malo strah, čeprav mi je v tem trenutku najpomebneje, da je vse ok in da se pikica/pikici normalno razvijata. Če bosta pa res dva, potem bo pa zelo veselo user posted image . Držim pesti za visoko beto v ponedeljek!
Arual, prenos sem imela v nedeljo 21.6., pozitiven test sem imela pa že v soboto, 5 dni po ET s popoldanskim urinom.
V prvi nosečnočnosti sem imela tudi jaz izcedek in je bilo vse ok. Vem da je zoprno, ampak poskusi se ne obremenjevat preveč, sigurno bo vse super user posted image .
Je pa fino slišat, da nas je bilo veliko pozitivnih tokrat, na krvnega sem šla kar v Ljubljano, na UZ pa pridem v MB.

Kar se tiče sorodstva in prijateljev večinom že vedo, ker je postopke težko skrivat, pa še v MB sva se ves čas vozila. Prav tako, sem morala povedati v službi zaradi bolniških. Tiste, ki že imate otroke, kdaj ste starejšemu povedale? Sigurno bom počakala do UZ, vendar me mali ves čas sprašuje, zakaj ga ne morem dvignit, pa zakaj ne morem v tej vročini z njim nogometa igrat? user posted image
Razen bolečih dojk in napihnjenosti popoldan nimam posebnih težav. Se mi pa popoldan kar fejst izboči trebušček, tako da tisti ki me poznajo takoj ugotovijo, da je nekaj drugače...user posted image Slabosti prvič nisem imela in upam, da bo tudi tokrat tako!

user posted image uživajte!

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Marčevke 2016
4.7.2015 13:24:43   
SmallBear
Link, ali mi potem pri mojemu ginekogu vseeno pripada se en uz v okviru prvega pregleda? Tudi jaz se malo bojim dvojckov, oz rizicne nosecnosti in da bi bilo kaj narobe. V primeru da bo vse bp, da bosta zdrava pa naj bosta dva. Bomo ze kako. ☺️
Je pa to moja prva nosecnost. Jaz sem imela transfer 22.6. Na peti dan, bledo pozitivno crtico sem imela deveti dan, zelo rdeco pa 11.dan.
Kar se tice vprasanja kdaj povedati, tudi jaz sem svojim ze povedala ko sem bila v postopku ravno zaradi tega ker smo bili vedno v mb. Pa ne smem nic tezkega dvigovati, psa ne smem peljati na sprehod ker ima 25 kg...
Tako da so ze vsi firbcni je ali ni, tako da sem povedala, nam je vsem lazje. Sploh pa nisem taka oseba da bi lahko prikrivala, oz. Da bi zanikala ce bi me kdo kaj vprasal. Je pa res to stvar vsake posameznice. 😊

Pa lep vikend nosecke ☺️

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Marčevke 2016
4.7.2015 22:30:01   
paradise
Zdravo še od mene,

Tudi jaz sem delala test in je pozitiven. Imam pa že čist vse možne znake, slabost čez cel dan, kovinski okus v ustih, boleče prsi, noro sem utrujena,... ampak bo že, upam user posted image . Pregled imam pa tako kot večina od vas 22.7.

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Marčevke 2016
5.7.2015 20:42:00   
Marcica
Ojla,

neverjetno, kako smo usklajene s temi pregledi. user posted image

Paradise, čestitke tudi tebi! user posted image

Pri meni še vedno nobenega nosečniškega znaka. Saj ne vem, ali sem naj vesela ali ne. Včasih imam občutek, da mogoče sploh nisem noseča (saj vem, da sem čudna). user posted image


(odgovor članu paradise)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Marčevke 2016
5.7.2015 20:50:28   
Marcica
Aja, še eno vprašanje - a jemljete folno? Jaz jo odkar sva začela delati na otročku, čeprav zadnje čase več nisem najbolj prepričana, če ima kak smisel, glede na to, da uživam hrano, bogato z vitamini, tudi B9. Pa tudi stroka ni najbolj poenotena ...

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Marčevke 2016
5.7.2015 22:04:01   
Link
SmallBear, skoraj sigurno ti pripada. Tega, ki ga imaš v okviru postopka ivf je vračunan v napotnico, ki jo je izdal osebni ginekolog, vsi preostali ti pripadajo tako kot vsem nosečnicam, ki so zanosile naravno.
Mene pa tale vročine popolnoma zdeluje, pa že prej zaradi nizkega krvnega tlaka vročine nisem dobro prenašala. Da ne govorim o tem, da pol noči prebedim.user posted image Že prejšnjo nosečnost sem imela precejšnje težave z nespečnostjo, nekje od 30.tedna dalje sem bila skoraj cele noči pokonci. Upam, da se tole malo popravi, ker če naslesnjih 9 mesecev ne bom spala me bo pobralo user posted image

Kar se tiče folne, jo jaz jemljem, ker so mi jo svetovali vsi ginekologi s katerimi sem bila v stiku. Sama o tem nisem pretirano raziskovala, zaenkrat se mi zdi smiselno, da jo jemljem, ker so potrebe v nosečnosti močno povečane in jo dobro prenašam- jemljem Femibion 1 in Prenatal, kakor se mi zazdi. .Res pa je, da ni rečeno, da bo karkoli narobe, če je ne jemlješ. Samo ne vem zakaj bi tvegala, če ne škodi?
Lep večer, pa pobožajte trebuščke za lahko noč!user posted image

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Marčevke 2016
6.7.2015 14:25:36   
SmallBear
Drage user posted image

Danes sem bila na beta hsg, vrednost je malo cez tisoc 😁 uz pa bom imela 21.7. ☺️
Glede jemanja folne kisline, jaz jo jemljem ☺️

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Marčevke 2016
6.7.2015 15:16:13   
niinii
Midva sva rekla, da bova tokrat počakala do prvega pregleda, da poveva novico. Edino v službi že vsi vejo, ker so me pač prestavili na drugo delovno mesto.

Prvič sva imela planirano poroko ravno tam okoli roka, tako da sva povedala par dni po pozitivnem testu, ker sva poroko prestavila z junija na december, pa je bilo pol mal panike, da smo vse uspeli zrihtat :D

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Marčevke 2016
6.7.2015 17:19:47   
Branwen
Ojla, kako ste? Ste že vse pobegnile na morje v tej vročini?
Jaz sem imela včeraj in danes rahel rjavkast in rozast izcedek, zato sem se šla pokazat h gin., ker sem se ful ustrašila. Pogledala me je, in rekla da vidi rahlo vnetje, tako da možno da zaradi tega... Naj konzumiram probiotike, ki pomagajo. Dokler ni kakšne hude krvavitve (kot menstruacija) ni panike, ker je lahko od tega, da poči kakšna žilica, ali pa ostanek vgnezditvene... da ne vedo točno. Naredila mi je še ultrazvok, noseča približno 5 tednov, vidi se vrečka.
Naslednji pregled imam po dopustu, 23.7 zjutraj, moram pa biti na tešče.

Upam da ste ostale ok in da vam ni preveč vroče!;)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Marčevke 2016
6.7.2015 17:54:35   
Marcica
Ojla,

jaz sem se pa danes dobila s svojo babico. Sva se pogovarjali o vsem mogocem, najvec pa o zivljenjskem slogu - prehrani, gibanju, pocitku .. Je bilo prav fino, naslednjic se vidiva po pregledu pri gin., ko bom vedela ze tudi kaj vec. Bi pa naj imela rok po njenih izracunih 1. marca. user posted image


(odgovor članu Branwen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Marčevke 2016
7.7.2015 10:20:57   
Arual
Jaz imam 1 pregled po ivf v MB 17.7. Pri svojem ginekologu pa 22.7. Tako da že komaj čakam te datume.

_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Marčevke 2016
7.7.2015 13:26:37   
valy25
Pozdravljene,

se vam lahko še jaz pridružim?

Sicer še vedno ne morem verjeti, po treh postopkih umetne oploditve in jasno diagnozo neplodnosti, nama je uspelo zanositi povsem naravno. Doma imam že enega ICSI-jevčka, ki bo kmalu star dve leti. Za enkrat se še ne upam veseliti, ker sem imela že dva splava.

Pregled pri svojem ginekologu imam šele 4.8. Ker sem bila tako v šoku, ko sem zagledala plus, sva šla kar na samoplačniški UZ. Pikec je bil v soboto velik (šele) 3mm.

Tako, da držimo pesti druga za drugo in bo vse okej, kajne? user posted image

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Marčevke 2016
8.7.2015 10:13:47   
Link
Ojla so-user posted image !
Valy25 dobrodošla, pa super, da je uspelo naravno, zdaj pa najlepših user posted image !
Arual, midve se bova pa srečali v MB na UZ 17.7.user posted image . Pri svoji ginekolginji ga imam pa nato 28.7. Se mi zdi, da še do tja šel cela večnost!
Tile dnevi se mi pa obupno vlečejo, pa še klime nimava v stanovanju, ker do sedaj ni bilo pretirane potrebe, spim pa tako ali tako le za vzorec user posted image ! Popoldan pa akcija na polno s ta malim, ima energije za izvoz in ga ta vročina prav nič ne ovira !

A ve se boste kopale v tem zgodnjem obdobju? Načeloma naj ne bi bilo problemov, če se izogibaš toplicam in natrpanim bazenom....ampak jaz kar malo cvikam. Moja mama (btw je ginekologinja v pokoju) pravi, da preveč kompliciram in naj se že skuliram malo!user posted image



(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Marčevke 2016
8.7.2015 11:20:37   
SmallBear
Uh, res je vrocina kr pritiska. 😅
Tudi meni je zelo vroce, ampak na sreco imamo doma tak napihljivi bazencek pa se malo cofnem☺️
Mislim da res ko bol kompliciras slabse je. Jaz poslusam svoje telo. Ce se dobro pocutim se grem malo razhladit. Nisem pa dolgo v vodi.
Morska voda tako ne skodi. Problem so javni bazeni, ker so polni bakterij. Sicer pa nam , ki smo zanosile po ivf odsvetujejo kopanje zaradi estime. Vsaj tako je meni zdravnica rekla. Sem pa prebrala en odgovor od dr. Pusenjaka, ki pravi da tri ure po vstavitvi pocakas, potem se pa lahko kopas.

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Marčevke 2016
8.7.2015 11:22:32   
SmallBear
Aja, pa dobrodosle vse nove user posted image user posted image

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Marčevke 2016
8.7.2015 11:24:41   
Veverčka
Vročina hehe ampak notr pod klimo še gre nekako...
Folno jemljem in sicer kar elevit.
Pa kakšen dan me še kar boli trebušček user posted image prav ne vem več a je ok to al ne...pa je to tretja nosečnost...mam v spominu da prej me ni tko. Komaj čakam pregled user posted image
Da ne govorimo o napihnjenosti joooj...hlače še komaj zapnem oz me že vse tišči sem še samo v krilih in običnih kratkih hlačah user posted image

< Sporočilo je popravil Veverčka -- 8.7.2015 11:25:39 >

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 9:14:30   
Tikie
Ojla punceuser posted image
Se vam pridružujem tudi jaz, sem bila prav prijetno presenečena, ko sem videla, da je tema že odprta.
Tudi nam je po 2,5letih poskušanja in malem milijonu preiskav-v bistvu sva bila že skoraj v postopku OBMP, uspelo zagledatiuser posted image po naravni potiuser posted image ,predviden rok bo nekje v začetku marca.
Včeraj sem imela samo potrditveni uz, da izključimo morebitno imn (ker smo se pač kar dosti namatrali).Nosečnost je v maternici, videla se je tudi gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček (noseča približno 5t ter 5-7dni).Ginekologinja pravi, da je za ta čas vse ok.Naslednji pregled pa imam šele 17.8. (ker sem prvih 14dni v avgustu na dopustu), ko bom noseča že 11tednov +. Ker me seveda matra videt srček že prej...sem se odločila, da bom v zadnjem tednu julija, pred dopustom opravila še en samoplačniški pregled (ko bom 8tednov in par dni), saj menim, da bi se takrat pa že moralo vse videti?Kaj menite ve?Mi morda katera lahko svetuje dobrega samoplačniškega ginekologa na Dolenskih koncih?
Aja pa še to...tudi jaz jemljem folno (Elevit),ker jo po besedah strokovnjakov ne dobimo dovolj samo s hrano, saj so potrebe povečane.Zraven pa včasih popijem kakšno šumečo tabletko magnezija.Špikanje in krčki podobni menstrualnim so povsem normalni (vprašala g),maternica se počasi širi, privaja na novo bitjeceuser posted image +progesteron, ki je povečan,mehča mišice maternice.Žal pa tudi mišice naših trebuščkov, zato nam je slabo user posted image
Tudi pri meni so prsi in bradavičke boleče,trebuh napihnjen in težave z zaprtjem.To je pa večinoma to od tegob, ki me obdajajo...
Vsem user posted image želim lep dan, danes se je končno malo ohladilo in lahko malo zadihamouser posted image

(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 15:07:15   
Marcica
Ojla,

jaz se od vas zal poslavljam. Zaradi mocne krvavitve in slabosti sem v noci iz ponedeljka na torek sla na urgenco, kjer so ugotovili izvenmaternicno nosecnost. Takoj so me operirali, odstraniti so morali jajcevod.

Zelim vam vse dobro, marca pa zdrave soncke!

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 15:18:22   
Tikie
Marcicauser posted image user posted image žal mi je. A se kljub temu,da si bila tako malo časa noseča ni dalo drugače,kot, da so ti odstranili jajcevod? Sem namreč mislila, da, če se odkrije dovolj zgodaj, da se temu da izogniti? Želim ti vse dobro, da se tvoja rana v srčku čimprej zaceli in boš lahko našla moči za nove boje.Za vsakim dežjem posije sonce...

(odgovor članu Marcica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 15:20:49   
Veverčka
Marcica user posted image user posted image z dvignjeno glavo v nove borbe!! Samo obupat ne. Vem kako ti je v tem trenutku...

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 17:37:31   
paradise
Marcica user posted image user posted image user posted image user posted image žal mi je, da se ti je tako izšlo. Kot so že rekle ostale, samo ne obupat.

Dobrodošle vse nove user posted image . Punce tiste, ki jemljete Elevit a ga z lahkoto pogoltnete? Jaz si dam tableto na 4 koščke pa jih komaj pogoltnem. Men je čez cel dan že ful slabo, trebuh imam noro napihnjen, ponoči ful slabo spim, pa smo komaj na začetkuuser posted image


(odgovor članu Veverčka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 19:46:52   
Link
Marcica, user posted image , user posted image user posted image , drži se! Ko se rane zacelijo pa hitro po nov user posted image in nato najlepših user posted image !

(odgovor članu paradise)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Marčevke 2016
9.7.2015 23:16:08   
valy25
Marčica user posted image user posted image Upam, da boš tako psihično kot fizično kmalu okrevala. Žaluj, ampak ko bo čas, pa spet v nove boje. Sedaj si svoje procente, da gre kaj narobe, že izkoristila, tako da bo naslednjič sigurno vse kot mora biti. Drži se!

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?