|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 12:01:05   
Anonimen
Čestitke vsem novim user posted image Danes sem po mailu dobila datum za pregled pri osebni ginekologinji, 6.8., kar se mi zdi kar pozno, takrat bo ze kmalu na vrsti nuhalna, tako da moram kar poklicat in se zmenit za kaj prej. Tudi ce je bilo vceraj vse ok na samoplacniskem, vseeno sodim med bolj rizicne nosecke, glede na to, da bo jutri tocno eno leto, odkar sem morala skoraj na polovici nosecnosti roditi otrocka, ker ni bilo vec utripa user posted image Verjetno se bom zato vodila v ambulanti za rizicno nosecnost, imela sem pa ze en kup pregledov po tem in verjetno jih bo se nekaj. Ampak tokrat imam dober obcutek user posted image
Vse tiste, ki ste zanosile po IVF postopku vam se posebej cestitam, tudi sama sem dala skozi ze 5 postopkov in vem, kako je vse to, imam pa tudi ze 2 ivfovcka doma user posted image To bo ze moja 6 nosecnost user posted image in zadnje tri so uspele po naravni poti v roku dobrega leta, tako da vem iz lastnih izkusenj, da ni nikoli prepozno user posted image Ja, ne sodim med ravno najmlajse nosenice s toliko izkusnjami user posted image
Sem pa ravno nasla to, ce katero zanima http://www.artisansonics.com/calc_nt.htm
Cim manj slabosti vam zelim in da cimprej zagledate srcke user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 12:09:18   
Link
Najprej dobrodošle vse nove user posted image !!
Arual, Anonimna, super za srčka user posted image user posted image . Arual ti kar lepo počivaj, smola res, da te te kravavitve spravljajo v nepotreben stres, ampak sigurno bo s pikico vse ok, samo verjet moraš! Jaz že odštevam do petka in UZ.

She1, kar se tiče MR naj te ne skrbi preveč, kot so ti že zdravniki in ostale povedale. MR je preiskava, ki je dovoljena v nosečnosti in se izvaja, kadar so za to potrebne indikacije. Ker pa ni obsežnejših raziskav (ker so neeteične v nosečnosti) nikoli ne moremo 100% vedeti ali je vseeno morda kakšen vpliv. Zato se je radiologi otepajo, če ni nujno potrebna v nosečnosti, bolj po principu "za vsak slučaj"! Sem že videla več nosečnic, nazdanje je bila ena v 7 tednu, ki je imela omenjeno preiskavo, nosečnost je bila pred priskavo znana. Drugo je CT, kjer so prisotni rentgenski žarki, ko so dokazno škodljivi za plod. Za zdravo nosečnico se odsvetuje vse kar ima potencialen vpliv na plod, kar je tudi prav. Jaz naprimer še vedno jemljem zdravila (ker jih pač moram) in so označena pod C (kar pomeni, da se jih je treba v nosečnosti izogibati, ker ni podatkov.) Sem se pa še malo bolj poglobila in ugtovila, da na podganah (v sicer 100x večji koncetnraciji kot je še dovoljena pri človeku) povzročajo odmrtje ploda in zastoj rasti...user posted image Pa nimam izbire in upam, da bo vse ok!

Punce držite se user posted image , pa kakšno ledeno limonado v roke ker prihaja nov vročinski val!user posted image

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 12:10:55   
pumpkin85
She 1 : sama sem sicer med Februarčki 2016, pa se ti vseeno oglašam, ker bi ti želela povedati svojo zgodbo

Ker sva se z možem 2 leti neuspešno trudila zanositi, sem dobila napotnico za laparoskopijo. V mesecu maju sem tako imela rtg pljuč (priprava na operacijo), poznaje pa še rtg enega zoba. Konec maja naj bi prišla menstruacija in takoj za njo operacija. Pa ni bilo ne ene ne druge, saj sta se prikazali user posted image .

Seveda imam skrb, saj vsi vedo, kako je rtg škodljiv. Po prebiranju Pušenjakovega foruma sem prišla do sklepa, da v tako zgodnji nosečnosti velja načelo vse ali nič (ali plod odmre ali pa preživi brez posledic rtg).

Mož je ves čas pozitivna sila, saj mene že po naravi vedno skrbi za vse. Sama pretuhtajta pluse in minuse, če je otrok bil načrtovan ali ne... Midva se po dveh letih truda vsekakor ne bova kar tako za vsak slučaj odpovedala otročku. Če pa bo nuhalna oziroma kateri drug pregled pokazan nepravilnosti, je pa druga zgodba....


Želim ti vse dobro!Pe seveda tudi vsem ostalim user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 12:41:20   
She1
Hvala vam za odgovor. Česitke vsem ;)
Ja, samo jaz pa sem bila verjetno že v 5.tednu, vsaj po ZM sodeč, ki je bila 3.junija. Čeprav blagi plus pa je pokazalo v soboto.Tisto načelo pa je prve štiri tedne ne. Ja, vidim ja, da nekatere jeste celo kake tablete pa vseeno obdržite otroka. Samo,če bo kaj narobe, si ne bi oprostila, da nisem testa prej naredila.

(odgovor članu pumpkin85)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 19:33:37   
SmallBear
Dober vecer nosecke ☺️

Mene pa zanima ce jeste kaj posebnega oziroma kaj drugace kot pred nosecnostjo?
Od ponedeljka imam kar mocne slabosti, vceraj zvecer sem dvakrat bruhala. Nic mi ne pase. Zdaj sem poslala dragega po prepecenec in rizeve vaflje. Kava mi ne disi vec. Zjutraj sem spila 1 dcl mleka pa tut ni slo z veseljem dol... Voda gre samo po pozirkih. Zaradi vrocine me je strah dehidracije 😐


(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Marčevke 2016
15.7.2015 20:54:32   
valy25
She, pomojem se preveč sekiraš. V petem tednu se na UZ ponavadi niti gestacijska vrečka še ne vidi, plodek pa se reees šele začne razvijati in je manjši od 1 mm. Seveda tu še velja princip vse ali nič. Zaupaj zdravnikom, konec koncev imajo največ izkušenj in znanja. Pa zdravi kmečki pameti. Se mi zdi, da danes reees mnogo preveč paničarimo.

Smallbear meni tudi kava ne paše več. Test sem šla pa delat, ker mi je burger ogabno smrdel. V glavnem kar nekaj. ;) Drugače pa nič posebnega. Jemljem Femibion. Zelo mi diši sadje in kisle solate pa Nutella. ;) Pa zdi se mi, da mi je manj slabo, če dovolj spim, ne delam prevelikih pavz med obroki in še vedno se poskušam malo rekreirati (počasen tek, kolesarjenje, sprehodi ...).

Aural, Anonimna, čestitke za pregled! :)
Anonimna, tudi jaz se bom še načakala na prvi pregled pri svojem ginekologu. 4. avgusta ga imam. Me mika, da bi šla naslednji teden samoplačniško, čeprav po drugi strani se mi zdi brez veze prehitevati dogodke. V prvem tromesečju tako ne morejo kaj veliko pomagati, avgusta pa bom vsaj bolj sigurno vedela, če je mali pikec ok.

Lepo bodite :)))

(odgovor članu SmallBear)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 8:23:07   
She1
Hvala za odgovor, res je, da se preveč sekiram in moj tudi. Samo glejte to. Jaz sem imela nekje 10 dni po zadnji menstruaciji rtg slikanje pljuč. Potem sem imela 20. dan po zadnji menstruaciji ct angiografijo pljuč. Pa 36. in 37. dan po ZM to magnetno in to 2x, en dan vrat drug dan glava. Tega se mi zdi vse skupaj preveč :(( in me tak skrbi, da res več ne vem.

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 8:35:05   
Anaina
She pomoje brezveze, da še iščeš naša mnenja po forumih. Pušenjak ti je že na ene 50 vprašanj odgovoril, da zaradi tega ni potrebno splaviti. Če pa njemu ne vrjameš in ne genetiku potem brezveze da še nas sprašuješ, ki smo ti že tudi na vseh možnih temah odgovorili. Punca Ali se vzami v roke in pozitivno naprej v nosečnosti Ali pa idi na splav. Sicer jaz na splav vsekakor nebi šla. Tako ali tako pa ti ga pred 7t ne bodo delali. Takrat se pa mora tudi že videt plod in utripi. Če se ne boš v roke vzela boš pa postala psihična razvalina. Še najbolj pa ne razumem tvojega partnerja, ki bi ti moral v tem trenutku ob strani stat ne pa te krivi in sili v splav. Vsem puncam Srečno nosečnost in pridno božajte trebuščke.

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 9:03:07   
She1
Ja, si čisto prav napisala. Samo problem je v tem, da ok do ctja še ni panike, ker če bi kaj vplivalo bi plos odmrl zagotovo. Ampak pomoje sem edina, ki sem bila slikana 2x. Pravijo pa tudi, da ni dovolj dokazov da ne škodi plodu. Če bo kaj narobe, se bom tolkla po glavi celo življenje.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 9:56:30   
She1
Eh, jaz sem se odločila, da sploh ne smem razmišljat o nekem splavu. Res je ta nosečnost prišla, ko sme si najmanj mislila, prej pa pol leta nič. Zdaj, ko sem imela toliko težav z zdravjem pa glej user posted image user posted image Pomoje zato, ker sem bila skoncentrirana na čiiist druge stvari kot pa prej, ko sem gledala kdaj je ovulacija itd. Jaz samo upam, da bo na pregledih vse ok. Sem se pogovarjala z eno, ki je delala na magnetni resonanci od začetka do konca pa je vse vredu z otrokom. V glavnem glede na moje zmešane cikle zadnja dva meseca, sem mogoče celo zanosila kasneje. Vso srečo tudi vam vsem ;)

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 10:08:05   
Stars619
No, tako se govori She! Samo glavo pokonci in to je to!user posted image

Glede hrane...kave ne pijem in mi tudi sedaj ne diši! :) Prej sem dosti krat pila kapučino ali ledeno kavo z mlekom, sedaj mi mleko ne paše. Kak jogurt tu in tam, to je vse od mlečnih izdelkov...najbolj mi odgovarja kruh in pašteta user posted image , pa solate...in seveda sadje. Najraje pijem vodo! In to je to...sladkarije mi sploh ne dišijo, tudi slane stvari ne...no, to ni nič narobe, ker drugače bi se samo redila!user posted image Mi je pa ogromno časa slabo, kar mi sploh ni fajn...upam, da mine, čimprej...

Nič, grem se malo v bazen namakat, ve pa tudi pazite nase v tej vročini...

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 16:23:12   
niinii
Kava se je meni zamerila že v prvi nosečnosti in je še zdaj ne morem. In mi grozno smrdi. Ko nekdo pije kavo, ko jo zavoham, mi želodec kar prevale dela.
Mi pa grozno paše navadni jogurt.
Pa še vedno mi je skos slabo. Blah.
Odštevam dneve do prvega pregleda.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 17:34:42   
Stars619
Anonimen, res je, da imaš kar pozno prvi pregled, ampak jaz sem pri hčerki tudi imela v polnem 9.tednu, potem pa kmalu nuhalna. Zdaj pa ne vem, kako to, da me je naročila toliko prej...upam samo, da bo že kaj vidno in da ne bom pred morjem morala še enkrat na pregled!
Še dva dni pa bo vse jasno...komaj čakam!!!

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Marčevke 2016
16.7.2015 19:49:35   
tanjita.
No, tokrat pa ne bom vec anonimna user posted image
Sem danes govorila s svojo ginekologinjo in je rekla, naj se kar ze danes pridem pokazat in ne 6.8., tako da sva se enkrat izmerili otrocka in po meritvah sem 6t4d, kar je teden dni manj. Mozno da zato, ker imam dolge cikluse. Naslednji teden zopet pridem na tesce, da bova se pregledali kri, za sladkor in vodo. Mi je pa namesto AC svetovala biopsijo hormonskih resic, kar se tako kot nuhalna dela v 12 tednu, AC pa v 16 in potem cakas na rezultat do 20t. Bom sla pa najprej na nuhalno ter DHT in se bom odlocila glede na rezultat. Sem pa danes od sestricne izvedela, da je tudi noseca v 11 tednu, tako da imamo dvojno veselje user posted image

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Marčevke 2016
17.7.2015 6:54:46   
tanjita.
sem se prej zatipkala... horionskih resic, ne hormonskih user posted image

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Marčevke 2016
17.7.2015 9:52:14   
Stars619
Tanjita, ja super, da si šla na pregled in si verjetno sedaj že malce bolj mirna...Moram pa ti povedat, da jaz nimam pojma o teh preiskavah, ki jih ti naštevaš: kaj je to DHT, pa te horionske resice in to...??? Zakaj so te stvari potrebne oz. kaj izveš iz njih??

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Marčevke 2016
17.7.2015 16:13:35   
Link
No pa sem dočakala UZ in zankrat poteka vse kot mora, happy, happy user posted image Vidita se sicer 2 GV, vendar v eni ni utripa in je tudi plodek veliko manjši, tako da ni za pričakovati, da bi se še razvijal. Zato pa je drugi velik 6,3 mm in viden user posted image ! Po eni strani mi je je odleglo, ker si dvojčkov v resnici nisem pretirano želela, po drugi pa me je ob tisti prazni vrečkici brez utripa kar malo stisnilo pri srcu. Nekje, v kotičku duše, pa sem očitno vseeno upala, da oba ostaneta z manouser posted image . Ampak ta, ki je ostal se super razvija in sem res presrečna! PDP po UZ je 29.2. ??? (btw super datum na prestopno leto user posted image ), ampak glede na tedne 6t/3d, datum ZM in dejstvo, da sem imela prenos zarodka 21.6. mi po izračunih kaže 8-10.3. No bomo videli kako bo na nuhalni.

Tokrat mi slabost ni ušla in je prav klišejsko jutranja, sem morala dvakrat bruhat user posted image , zajtrk pa kot bi žeblje jedla. Pa tudi meni se je kava uprla....no to pa je prvič user posted image . Poleg vsega me je napadla še ena viroza (zdaj v tej vročini in stanovanju brez klimeuser posted image ), tako da sem čisto hripava. Zaenkrat je na tepeti čaj z medom in ingver, samo mi v tej vročini mi vroč čaj ne diši najbolj. Ingverjev čaj mi sicer pomaga pri slabosti, škoda, ker sem si ga danes prepozno skuhala in je bil že zjutraj bruhuhu...

tanjita., super za pregled in da je vse ok in držim pesti za dober rezultat na nuhalni, ker potem greš tudi na BHR ali AC z lažjim srcem!



(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Marčevke 2016
17.7.2015 16:41:16   
RIKEC
Hej!

Super za borca, ki se lepo razvija. Pa upam, da čimprej ozdraviš. Zdaj v tej vročini in ob nosečnosti je bolezni še toliko težje prenašat. Glede medu - nosečke ga naj ne bi jedle, ker vsebuje neke bakterije, ki lahko škodijo, tako da se ga jaz v nosečnosti izogibam. Čim manj slabosti ti želim.

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Marčevke 2016
18.7.2015 7:46:23   
tanjita.
Stars619 te preiskave, ki jih omenjam, so testi za ugotavljanje koliksna verjetnost obstaja, da se ti rodi otrok s kromosomskimi nepravilnostmi (npr. Downov sindrom). V 12. tednu nosecnosti ti ginekolog predlaga, da opravis test nuhalne svetline (uz pregled, kjer merijo razlicne stvari pri otroku in dobijo izracun, kjer upostevajo se tvojo starost), socasno lahko opravis tudi dvojni hormonski test DHT, kjer ti vzamejo samo kri in oboje skupaj se natancneje doloca to verjetnost. Pri meni je npr pri ta prvem otroku, kosem bila stara 32 let prisel najprej izracun 1:800, s tem dht pa se je izboljsalo na 1:8000. Ta dva pregleda opravljajo samo ginekologi, ki imajo za to opravljeno licenco. Pregled se placa, razen ce je nosecnica stara 35 let, lahko dobi napotnico za pregled od svojega ginekologa, ce pa je stara 37 pa ji ze pripada na napotnico test biopsija horionskih resic ali pa amniocinteza, ce se za to odloci. Ta dva testa sta pa skoraj 100%, vendar pa tudi bolj invazivna, saj ti ginekolog s tanko iglo skozi trebuh vzame del plodovnice, zato pri obeh teh posegih obstaja nevarnost cca 1% za splav. Za ta testa se ponavadi odlocajo tiste, ki imajo pri nuhalni zelo slab rezultat, npr. pod 1:300.
Verjamem, da je teh zelo malo in da tega ne boste potrebovale (upam, da tudi jaz ne).

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Marčevke 2016
18.7.2015 10:51:12   
LimoniBaloni
Evo, tudi meni sta se danes pokazali user posted image /user posted image . Neverjetno kako hitro je do tega prišlo - se mi zdi, da je kot včeraj, ko sva se z mojim odločila, da boma delalal na user posted image , tak da še sama ne morem verjeti. Po izračunih bi naj bil PDP 17.3..
Drugi teden kličem G, držim pesti, da bo vse okej (težave v družini - splavi, prehitra rojstva itd).
Se slišimo!

Lp

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Marčevke 2016
19.7.2015 6:54:09   
She1
Pozdravljene!
Čestitke vsem novim ;) Kako ste pa kaj z znaki? Jaz sem imela krče kot pred M, zdaj jih ni več nekaj, prsi so me bolele na dotik (ena bolj), danes pa me malo manj bolita. Slabosti pa so občasne.

(odgovor članu LimoniBaloni)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Marčevke 2016
19.7.2015 12:09:03   
Arual
Hey. Da se vam malo javim. V petek sem imela uz noseči smo bili 6 tednov in 2 dni. Sem pa bila že v četrtek pri dežurnem ginekologu, ker sem sveže zakrvavela in je bila taka gmota. No na uz so ugotovili da imam hematom, ki je še vedno prisoten. Tako da priporočajo počitek in mirovanje. Prebijamo se dan za dnem. Zdaj so mi estimo zvišali na 4 x 1. Vse prestanem samo da bo ok. Punce pa še to, dežurna ginekologinja mi je nastavila poslušanje srčka. Ni lepšega ko slišiš kako pikico bije srček.
Slabost in bruhanje sta postala moja spremljevalca, občasno tudi krči. Ampak saj bo minilo al ne ☺.

_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu She1)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčevke 2016
19.7.2015 13:07:34   
tanjita.
Arual drzim pesti in verjamem, da bo vse ok. Tudi jaz sem pri prvem otrocku imela hematom, zato sem bila potem prakticno celo nosecnost na bolniski pa se ker smo se ze tako trudili za nosecnost z ivf-om.
Komaj cakam naslednji pregled, saj me kar malo skrbi, ker je slabost kar nekam izginila. Mogoce pa le nimam casa toliko o tem razmisljat, ker sem s tamalima v toplicah in je non stop akcija.
Upam, da se tudi ve kje drzite v sencki ali namakate.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčevke 2016
19.7.2015 18:36:26   
RIKEC
Arual - tudi sama sem pri prvi nosečnosti imela dva hematoma in mela krvave izcedke od 6. do 12. tedna. Zdaj mam doma nasmejano 13- mesečnico. Tak da pogumno naprej!

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčevke 2016
21.7.2015 8:42:23   
EnaPetra
Živjo :).
Pa se tudi jaz javim tukaj. Pred enim tednom sva zagledala težko pričakovani user posted image :), PDP bi naj imela cca. 19. ali 20.3.
Tudi mene zanima, če je že kakšna skupina na FB... po izkušnjah kolegic, je to super, za izmanjavo mnenj, spodbujanje druga druge in konec koncev kasneje tudi za organiziranje srečanj in spoznanje novih prijateljic, s katerimi lahko morda skupaj preživiš kakšne dopoldanske sprehode z vozičkom v času porodniške...
Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Katera oblika imena je nalepša?
Beckie

Katera oblika imena Erik vam je najlepša?

Erik (69%)

Eric (4%)

Erich (1%)

Ta ime mi ni všeč (26%)


Število vseh glasov: 582

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!