|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:38:46   
Anaina
Strukla jaz kupujem v DM od Alnature reiseflocken imaš pa tudi v hokeju riževe kosmiče z banano. Naš jih ima rad pa se fajn nasitni so. In je kar hitro po tem začel spat celo noč. Pa tudi niso nevarni. Ker vem da so cimri v porodnišnici rekli ko je šla domov pa je mala fejst polivala vedno ko so ji dodatek devala da ji lahko takoj da malo teh kosmičev not da mleko zgosti z njimi. Midva zdaj že tudi drugo devava v mleko. Pa ima vse ful rad. Hvala bogu. A ti si mleko tudi črpaš?

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:44:55   
strukla
Ne,ne crpam ker tamal nikakor noce po flaski pit. Drugac bi si z veseljem kdaj nacrpala pa bi ga moj nahranil jst bi pa celo lahko kam skocila. Imam pa crpalko, tko da mu bom vse kasice na zacetku mesala s svojim mlekom, potem bom pa pocasi zacela dajat adaptirano.



< Sporočilo je popravil strukla -- 1.1.2016 21:45:49 >

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 21:51:01   
sladkorčica
Ja anina imam tako čisto tanko za vzglavnik tok da je mogoče dvignjeno za 2 cm. Čeprav so včasih da mora otrok spat brez povstra sam to ni nič ve C. Se celo kupi neko blazino ki ma naklon 15% kar tudi pediatri odobrava jo da otroci lažje spijo oz da ne pride do zadusitve. Tako da nas ima tako mini blazinico. Kaj pa vas ma tud kaj?
Tudi mene zanima kako se imenuje tej riževa kosmiči. ...bi mu z mojim mlekom mogoče probala par žličk . Mogoče mate prav in se zaradi tega zadnje čase zbuja da je hitreje lacen

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 22:06:18   
Anaina
Jaz sem glih zadnjič brala, da je pri dojenčkih med 4. In 6. Mesecem starosti pogost pojav "poskok rasti" takrat dojenček potrebuje več hrane in se lahko začne več zbujati zaradi tega.
Glede povstra pa imamo mi tega z 15° naklonom. In je fajn zadeva. Vprašaj v pikapolonici ali pa v bc. Ga ful svetujejo otrokom, ki dosti polivajo.
Kako ste pa kaj s konfekcijskimi st. Pri malih? Men se zdi da 1x oblačimo in je že premalo.
Strukla vas je res velikan. Mi imamo v torek in me že tudi zanima. Za nosit je prav težek.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 22:11:12   
sladkorčica
Od te alnature pa jaz kupim čaj za malega. Bom tudi jst to kupila nas pa nič problem tudi po flaski gre ..imam tudi črpalko od avent in če kam gremo si lepo mleko na črpam vzamem v termovki vročo vodo pa posodico pa lepo pogrejem. No sedaj ko se več tako pogosto ne doji grem tudi brez mleka. Drugače pa res ni problem tudi čaj mu dam pit Komarček lepo in prav fajn vleče.

Zdaj ko tok poliva sem pomislila na refluks in sem šla mal na net prebrat in ja res piše da se z kakimi kosmiči malo zgosti mleko da je gosto da bol ostane v želodcu ampak da to pride v poštev za tiste ki ne dojijo. Jst tuki ne vidim problema bomo pa po flaski našemu vse gre

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 22:19:03   
Anaina
Naš tudi pije Komarčka že od rojstva tega od Alnature. Pa tudi vodo pije in občasni tudi kak frutek. Sladkorčica potem pa proba z kosmiči in upam da vam pomaga Oz. Da čim hitreje mine to polivanje.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
1.1.2016 22:32:08   
strukla
Jst sm tud ze doktorirala iz tega refluksa, ampak nam cist noben ta ukrep ni pomagal razen tega da sem mu dala veckrat po malem jest pa je blo potem mal boljs.
Je pa tko da zgostis pac svoje mleko ki ga izcrpas pa das potem po flaski. Je pa res da sm brala tud to, pa tud slisala iz izkusenj da to zgoscevanje ne pomaga kej dost. Edini dobri ukrepi so da ga mas v pokoncem polozaju ko ga nahranis in da mu dvignes vzglavje. Pa dieta ce je polivanje zarad alergije.
Upam sladkorcica da vam cimprej mine tole. Sej bo :)

Anaina te lahko prosim da mal opises kako vi jeste. Najprej zacnes z majhnimi kolicinami in potem povecujes vnos? Koliko zlick oziroma gramov zdej znasajo vajini obroki? Koliko tekocine zravn potebuje ko je izkljucno na gosti hrani. A bi lahko malo opisala kako sta to zacela in kaksen jedilnik imata zdej. Ful hvala :)

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
2.1.2016 10:17:06   
Anaina
Jutro punci.
Strukla glede prehrane je bilo tako da sem jaz začela z riževemi kosmiči v mleku in sicer 2 veliki žlici kosmičev na 180ml. Ker pa naš fant ful ne mara AM so mi rekli da naj začnem kar pospešeno uvajat GH. Tak da sva začela s korenčkom in je rad jedu že takoj od začetka. Korenček, koleraba, brokoli, sladek krompir pol sva pa začela se s sadjem (jabolka, banana, borovnice in zdaj že tudi avokado. ) avokado je ful Dober za razvoj otrokovih možganov) zdaj pa zaradi skoraj popolnega zavračanja AM mama kr pestro s hrano.
Zjutraj: po velikem odklanjanju false z AM ponavadi vse eno jaz zmagam:) če ne dobi pa po žlički zmešano s kakim sadjem.
Dop. Malica: banana+borovnice ali jabolka +avokado
Kosilo: zelenjava + piščančje meso ali zelenjava + krompir ali zelenjava + polenta
Pop.malica: jabolka+banana
Vecerja: mleko z kako kašico. Riževi kosmiči ali pa ajdova kaša.
Jaz mu probam v vsak obrok skrit vsaj 30ml AM glede na to da mi vse kar je povezano z AM ful zavrača mama kar borbe. Bom vprašala pediatrinjo kaj naj. :)
Drugače pa zdaj je ma že od žit tudi : riž, polento, ajdovo kašo in začela sva glih z grisom.
Zelenjava: korenje, koleraba, špinača, krompir, por, hokaidi buće, bučke, blitva, mladi grah, pastinjak, sladek krompir.
Sadje: banane, jabolka, borovnice, avokado, hruške, mango.
Skuham mu nekje 150 g večinoma vse poje včasih pa kaj pusti. Že od začetka sem mu več skuhala in sem mu dala kolko je želel.
Spije pa mi ful dosti čez dan ene 3dcl pa ponoči ene 2dcl. Pije pa čaj, vodo ali pa kaki frutek. :D
Zadnji obrok ma okoli 20h zjutraj pa ko se zbudi nekje med 7 in 8h


(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
3.1.2016 9:41:02   
sladkorčica
Uf anaina dobra si da se tako zgodaj ukvarjaš z hrano Jah drugega ti ni ostalo če tako odklanja mleko. Nisem pa se nikoli slišala da bi kera imela take probleme z mlekom. Jst mam potem luksuz ko se dojiva in zaenkrat res nimam nobenega dela s tem. Sem pa včeraj kupila od alnature riževa kasico. Bomo tudi mi počasi začeli z uvajanjem. Pri nas je še zmeraj ponoči pestro. Jst nevem kaj mu je. Drugače brez problema zaspi. Danes še je zbudu ob pol 2h sem ga dvignila nafotrala Evo čez 2 ure spet isto.pa pol ob pol 7h. Samo še ne joka da bi se drl ampak stoka murga se premece ...nevem jst res mislim da ga dlesni matrajo. ..Ful se drgne roke ma stalno v ustih. Me pa počasi načenja. ..ker ni pravega spanca sem razdražljiva vse mi gre na živce pol se pa še s partnerjem v brez veze prrpirava. Tole se že več kot en teden vleče. Res do sedaj še je enkrat na noč zbujal pa se to proti jutru. Res ne vem kaj mu je

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
3.1.2016 10:08:16   
Anaina
Sladkorčica res si lahko srečna z dojenjem. In tudi nočni spanec se vam bo porihtal.
Drugače pa mam se dve kolegici zdaj ki jim otročka isto zavračata AM in baje je vedno hujše. Bom vprašala pediatrinjo ko bomo imeli cepljenje kaj naj. Samo silit se mi zdi brezveze. Ker je on čisto vznemirjen in potem s posledično še jaz.
Kako ste drugače? Je tudi pri vas sneg?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
3.1.2016 10:14:57   
sladkorčica
To vsekakor da bi ga silila v nekaj kar mu ne paše nima smisla. Nočem bit pametna ampak a si probala različna mleka?daj probaj mu dva zrncka sladkorja notr. Vem da ni dobro ampak mogoče bi ga na hecala bi bilo tudi tebi lažje.

Ja upam da se nam porihta tale nočni spanec.

Ja mi na Dolenjskem ga imamo kar lepo mero. ..Jst sm ga vesela sam par dni je zamudil Hehe. A bote kaj ven peljale svoje fante ?Jst ga kar bom če bo le nehalo sneži ti.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
3.1.2016 10:21:09   
Anaina
Sladkorčica sem že probala vsa možna mleka. :/ Tudi sladkor in vse možne kasice. Pa tamali falot točno da pogrunta. Upam da ga še ta ipika gleda AM mine. Res me zanima kaj bo rekla P. Probala sem mu pa dat alpsko mleko brez laktoze, teg pa butne brez problema. Sem rekla da bom vprašala če mu lahko dam za probat mešano am + alpsko. Ker res več ne vem jah naj. Vem pa da mleko pa rabi... vitamini,minerali,itd. ..

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
3.1.2016 10:26:19   
sladkorčica
Ja zanimivo da alpsko mu pa gre. Lej če bi imel kako alergijo na kravje mleko bi se že zdavnaj pokazalo. Včasih ni bilo drugega kot kravje mleko pa smo se zmeraj živi. Moja ta velika je zrasla ob krajem mleku. Ajde jst sem ji dajala domačega pa razredčeno z vodo. Pa je baba in pol. Itak se pa posvetujte z pediatrinjo kaj bo rekla. Ja mleko je po svoje Zdravo in malček je še tok majhen da bi vsaj malo mleka dobil. Pol kasneje pa pač ne bo več tako pomembno. Pač ne pije mleka

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
5.1.2016 11:40:03   
sladkorčica
Ojla punci kako ste?

Pri nas je zelo pestro ponoči. Sedaj sem res skoraj sto procentna da je pri nas krivo izrascanje zobkov. To je za znoret ponoči. Tak histerično jok da je za znoret. Vročine nima ne nobene druge stvari....Tako da pri nas še je začelo in žal dokler nebo ven prvi zobek nebo miru. Zdaj mu lajšam z avstrijskim gelom sam bom mogla bolj po dlesni namazati. Bo treba še kak sirup proti bolečinam. To sem pa ugotovila ker se ponoči noče dojit ko se zbudi....to pa zato ker ga boli. Drugače čez dan je priden tako kot vse dni od rojstva spat greva brez problema ...Ko mine 2 ure joka se dere. Itak zdaj že ločim jok ....Zdaj sem se malo informirala glede izrascanje bo treba še kaj drugega.
Malo sva začela z gosto hrano ...Pač dam mu kolikor želi pol pa še zizo.

Lansko leto tak čas sem se ukvarjala z hudo slabostjo in migrenami, in ni blo spanca Evo letos druga pesem Hehe. Očitno se lahko poslovimo od spanja celo noč za nekaj časa.

Punce a ve tudi malčkom date kako risanko za gledat? Nas prav rad pogleda ampak mu dam res kako tako nežno risanko pa malo dlje od tv ga postavim in lepo posluša.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
5.1.2016 12:26:13   
strukla
Hvala anaina za prispevek o hrani. Sem mu pa probala dat tole rizevo kasico pa se mi zdi da ga fuuuul napenja pa zapre. A je to mozno? Tekocine nism neki ful dodajala ob dojenju. A sadje zmiksas vse sveze al je treba kej kuhat?

Joj sladkorcica grozno jo to. Nas je tud pomoje zacel s temi zobi. Ma ze dve beli bunkici spodaj. Ampak on cez noc zaenkrat lepo spi. Se pa manj doji pa ceeeeel ljubi dan je tecen. Nimam minute zase, skos ma roke v ustih pa grize prste in zravn godrnja, jeci, se pritozuje. Ce grem pa sam mal stran pa ze jok. Groza, nisem ga navajena takega. Tud nima vrocine, urin smo dal pogledat, je ok. Nevem no, upam da cimprej pridejo ven teli zobi

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
5.1.2016 21:20:12   
Anaina
Strukla ni kaj. Jaz od sadja podušim jabolka in hruške ostalo ne. Glede Riževih kosmičev ti pa ne znam reči, ker našega ni nič napenjalo po njih niti ni bil zaprt.
Imamo pa tudi mi že belo pikico spodaj na desni enkici. In mamo roke skozi v ustih in tudi vsako stvar, ki nam pride pod roke. Slini se pa tak da slincki ene 5x zamenjamo. Mu pa ulipim Korenček in ga dam v hladilnik in mu ga dam kot grizalo. To mi je svetovala pediatrinja in mu res pomaga ker ma potem nekaj časa mir.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
5.1.2016 21:23:51   
Anaina
Sladkorčica glede risank je pa tudi naš čisto nor in tudi mi mu damo zjutraj po zajtrku kako in zvečer pred spanjem kako. Mi je pa všeč ta baby tv program zelo lusne in poučne risanke pa se pojejo zraven. Mu je ful zanimivo. Dam ga pa v stolček za hranjenje in tudi bolj stran od tv.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
6.1.2016 12:43:26   
sladkorčica
Strukla pa probi mu mal risanko dat boš vidla če ga zanima. Ja tečno je če ne moreš tud na wc v miru. Vidš pri nas je pa kontra čez dan pridkan lepo spi pa se igra pa Papa pa kar mine dan. Ponoči je pa mal krize blo...No danes je kar blo nekak se je 2 krat zbudu sem ga nafotrala pa je naprej spal.
Pa včeri sem ga mal ven peljala res je blo mrzlo pa sneg je začel ...ce ne druzga je vsaj malo svežega zraka vdihnu jst pa tudi.

Ja punce čedalje bolj pestro bo jst sm že dala to skozi....sam je pa mal vse skupi že pozabljeno moja ta Velka je že 14 let stara tako da včasih se kar lovim pa tamladi tezim ko so nečaki stari leto pa pol.
Punce kaj bote ve dale otroke v vrtec?

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
6.1.2016 13:37:44   
Anaina
Naš v vrtec sigurno ne bo šel do 3 leta. Mamo obe babici mladi ampak doma. Tak da ne bo neki problem. Jaz delam vsak dan od 7 do 15 partner pa mešano. Tak da hvala bogu nimava problema s tem. Če ne bi mela varstva pa bi ga vrjetno privat dala, ker bi naju cene prišlo. Ma ena gospa skupaj z možem s.p. Prav varstvo otrok in ma ceno 150 eur. Vrtca bi sigurno plačevala več. Punce mi smo veliki že 70.5 in težki 8800g. Mi je pa rekla pediatrinja danes da zdaj s sedenjem ni več problem. Ker naš se na primer ob opori že sam potegne v sedeči položaj. Glede mleka pa tudi če ne gre druga pač kravje 2x na dan ostalo pa cvec sadja, zelenjave in mesa. Pa tudi gluten že lahko.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
6.1.2016 13:43:54   
sladkorčica
Ja jaz imam tudi možnost ali eno ali drugo....nevem sem v dvomih....Verjetno bom vseeno oddala vlogo ker do avgusta je še daleč od javim ga lahko še zmeraj. Drugače sem zdaj ko sem bla noseča sem žal brez sluzbe ostala ampak ni bojazni da bom doma ker se mi že sedaj nasmiha ena dobra služba. Bomo videli. Ta prvo do konca uživajmo porodniško se to bo hitro minilo.

O potem je vaš tudi oreng korenjak. No super da ste razčistili glede prehrane. Tudi naš se lepo potegne v sedeči položaj seveda ob opori.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
6.1.2016 14:22:57   
strukla
Med avgustovkami sami velikani user posted image

Zanimivo glede sedenja, pediatri razlicno menijo. Moja je odlocno proti temu da se poseda otroke preden se sami iz kravic ne dvignejo. No tko je blo men razlozeno in tud to da ga ne smemo dvigat v sedec polozaj, to je samo sestra nardila da je preverila ce se dvigne ob opori. Ceprov mogoce je pa boljs pac mal svojega otroka opazovat, vcasih praksa boljs kot teorija :) pri tej starosti se drgac itak vsi dvigujejo ob opori :)
Evo danes in vceraj je tamal ok, ni vec tecen k sreci. Ceprov vseen zahteva stalno neko pozornost, kaksnih pet minut se zamoti z igracko pol pa ze klice kje sem.
Risanke sem mu pa ze probala dat, tud baby tv, pa je blo na zacetku kul, je rad gledal pol je pa enkrat kar naemkrat zacel fuuuul jokat in sem ga morala vzet v narocje da je blo ok. Tko da zdej ga ne upam vec dat. Mam tak slab obcutek da bi se morala jst z njim ukvarjat ne pa pred tv, se mi zdi da se pocuti osamljen al neki.
Je pa zadnjic videl zunaj psa, in najprej ga je ful opazoval. Potem je pa pes zalajal in se je tamal naglas zacel smejat. Midva z mojim sva kr ponorela haha. Tko da zdej se ful smeji naglas ko ga hecava. user posted image

S hrano pa grem rajs pocasi. Bom se mal pocakala. Se mi zdi da ni prevec dobr sprejela tale prebava njegova. Sej je se cas :)
Mi gre pa na zivce tale sneg, ful ga ne maram in posledicno je tud tamal prikrajsan za izlet. Ampak pa zato veckrat prezracim. Vem da se ne more primerjat s svezim zrakom ampak kaj cmo :)

V vrtec ga pa tud ne bom se dala vsaj do drugega leta. Mamo tud vrtec babi, pa predvsem me skrbi da bo pol skos bolan. Me pa malo skrbi socializacija, a si ti kej o tem razmisljala anaina?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
6.1.2016 15:53:19   
sladkorčica
Ja strukla verjamem da so mnenja različna. ...Vsak pač naredi kot mu paše. Dejstvo je da ne bo še Kmalu da bi se sam dvignil.to bo še par mesecev minilo. Do takrat pa če ga malo dvigneš ne bo čisto nič narobe. Ves otrok se tudi naveliča samo letat pa lupina oz ležalnik. Je pa res da bi ga pa prav po sedela pa obložimo z blazinami to pa tudi jst ne delam. Malo se dvigneva pretegneva in ti je to.

Tudi jaz sem bol počasna glede hrane. Čeprav pri našemu ni videt da bi se prebava ustavila ravno nasprotno. Do sedaj sem mu skuhala en krhelj jabolka pa malo riževa kosmičev sem not vmešala. Pol pa ko kr je hotu naprej pa dojenje. To zdej delam enkrat dnevno. Bova šla počasi. Pa še to sm mu zdej začela mal zato ker sva imela malo krize z mlekom. Zdaj en dan nisem imela skoraj nič mleka user posted image tako da sem urgentno hitro malo krompirčka skuhala pa čaj. Nevem mali je zgleda čedalje bol požrešen in se ni sproti moglo tok narest. Posledično sem se dobesedno basala s hrano in pijačo. In zaradi tega sem se malo zredila. Kaj čem bomo pol hujsali

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
7.1.2016 12:34:37   
LeyaPrive
Super, da ste to temo odprle. Pa še to sem jo našla bolj kot ne po naključju. V stari teui meni samo napiše nekakšen error; bi bilo fino, če bi bila tam prilepljena povezava do sem, da nas še katera najde.

Mi smo dali že drugo cepljenje čez in ni bilo nobenih posebnosti. JHe pa že na ene 7,5 kg bil pri 4 mesecih. Je pediatrinja rekla, da imajo nekateri toliko kg pri 1 letu. No, naš nečak ima pri 12 mesecih 10 kg, pa je med večjimi...

Z gosto hrano pa bova počakala čim dlje, torej do ene 6 meseca. Glede na to, da se samo dojiva in gre teža lepo gor, ne vidim razloga, da bi prehitevala. Pa še komot je. Tisti, ki so pa na AM pa lahko že prej začnejo. Bova pa začela s prekuhano zelenjavo. Se pa nova hrana uvaja čim bolj zgodaj v dnevu, da, če pride do kake rekacije, pride to ob normalni uri in ne sredi noči. Midva bova (ko bova) začela s korenčkom. Prvi dan par žličk in tako naprej. Posamezna vrsta hrane se uvaja par dni in potem druga hrana. Tako lahko vidimo odziv, reakcije. Potem pa verjetno bučke, krompir, sladki krompir... Čez pa še dojenje. Po nekih teorijah naj bi se z glutenom počakalo do 7 meseca. Mislim, da je sprejemanje hrane povezano tudi z požiralnim refleksom, morajo osvojiti to znanje. Mogoče bo potem tudi s to slino kaj bolje, sedaj imamo po celem stanovanju same slinčke razstavljene...

Nad lupinico se naš ne poritožuje, včasih samo prvih 5 minut. Sem pa obupala nad košaro. Mi doma ves čas "težijo," če bova šla kaj ven, mene pa kakšen dan kar v trebuhu zvije, ko slišim besedo ven. Mora biti sit, previt, malo in ravno prav naspan za ven. Potem pa oblečt za ven, pa po voz...Na koncu pa narediva slabih 100 m in se mi začne jokat, kot, da 2 dni ne bi jedel. Smo šli sedaj v športni sedež ( se koraj položi) in je kakšen dan malo bolje. Razmipljam pa o kakšnem kenguruju za sprehode. Imamo še psa doma in če mali noče biti v vozu, potem tudi s psom ne morem iti na daljše sprehodo čez dan. Edino zadnjič je bil nek izjemen dan in smo naredili slabih 20 km. Pa še to je bila posledica tega k sem mojmu težila, da hočem, da nas na izlet pelje in sem mogla it pešačituser posted image

Sladkorčica, naš ga je tudi začel sračkat s spanjem. Kar lep čas je šel spat okoli 19h in se potem okoli 3h zbudil. Parkrat celo ob 5ih. Od novega leta pa se mi zbuja že med 22 in poločjo, pa potem ob 2h pa ob 4h...

Koliko se pa vaši že kaj obračajo? Naš je len pa se mu ne da iti s hrbta na trebuh. Sicer delava nekaj prevalov (hendling), samo očitno še nima interesa. Na TV je pa mahnjen. Ga obrnemo stran, da ne more videti in gre takoj v jok. Ga obrnemo proti TV in je mir. Kot bi imel ON/OFF knof :) Samo, dama pravijo, da še ne sme gledati TV. Se oči še razvijajo in ni dobro, da dolgo strmi v eno točko.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
7.1.2016 13:04:18   
strukla
Ja sej sm jst dala link do sem v uno temo, pa jo je shorty zafrknla. Mislm res grdo no!

Glede teze je men rekla da je na zgornji meji, pa je res najtezji fant za svojo starost kar sem zdej opazla, vecji in tezji od vseh vrstnikov. Ta pediatrinja tvoja kr neki govori :) 7,5kg majo pri enem letu samo kaksne drobne puncke ;) nas je mel 7,5kg pri dveh mesecih, pa ni pediatrinja nic komentirala v tem stilu. Povprecen enoletnik ma 10kg, se posebej ce govorimo o fantkih. Drugac pa o nosilki se malo premisli. Nasga tud lomi spravim dol v vozicek brez joka ampak potem vsaj zaspi. Kar tecem do prvega makedama hahah. user posted image
Zadnjic sm ga dala pa v nosilko in je tamal totalno ponorel, ker je bil zgleda prevec natlacen not s kombinezonom vred. Je ga pa treba v tem mrazu res res dobro zascitit ker lahko hitro dobi ozebline. Pa svaka cast da folgas se psa, jst nevem kako bi.

Jst tud polno dojim in nama teza ful narasca, ampak se mi zdi smiselno pocasi uvajat gosto hrano. Prvic ker ze lepo je in pozira hrano in drugic ker se mi zdi da pri taki kilazi in velikosti rabi se malo vitaminov in mineralov iz zelenjave. Pa men pac noben ne bo govoru da ob dojenju ne rabi dodatne kolicine vode. Ful dojenckov ki jih poznam ma probleme z zaprtjem.
Je pa res da sem o gosti hrani prebrala ze ogromno literature in ni nobenega razloga da bi moral uvajat hrano tako pocasi ce jo otrok sprejema, razen ce so v druzini res kaksne alergije na hrano. Tudi na korencek, krompir, banano in jabolka pomoje se noben ni bil alergicen tko da so to popolnoma nealergeni. Pri nas so res neke cudne smernice. V ameriki tud slucajno ne uvajajo striktno zelenjave na zacetku. Pa tud ce ma reakcijo na hrano je cist vseen ce ti ves kaj je to blo ker ga vmes dojis in oni nardijo test tocno na kaj je alergicen. Tko da zato tud zgodnje uvajanje, da ni pol vezan na gosto hrano ce so kaksne alergije:) to seveda nima veze s tem ce je otrok na am ali dojen, razlogi za uvajanje so drugi. Je pa res da WHO priporoca izkljucno dojenje do 6. meseca. Ampal seveda ce otrok rad je ni nic narobe ce vmes cez dan malo poskusa teksture in okuse :) toliko o hrani
Drugace nas pa zobje res se zelo matrajo, roke grize kot zmesan im zravn godrnja. Cimprej naj pridejo ven!!

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
7.1.2016 15:23:59   
sladkorčica
Ja strukla tud jst sm jezna na shorty. ..Ubistvu ni bla več avgustovka in je kar zaprla temo ....druge majo vse odprte da si lahko kera druga prebrala naše izkušnje. Pa še veliko jih ne ve da smo zdej tuki.

Glede goste hrane ti dam čist prav strukla. Nevem zakaj bi uvajal gosto hrano samo z zelenjavo. Na primer ene mamice kuhajo striktno samo Koren. Pa halo?????!!!!Zakaj bi mu to silila kuhan Koren 9 dni???? Pa še to...Potem ko otrok začne jest vse pri 1 letu sem sigurna da noben ne je samo kuhan Koren. Požiranje pa res ni treba uvaja pa za božjo voljo če nebi poziral tudi mleka nebi jedu. Tako da jst sm že zdavnaj rekla da jst se teh teorij ne bom šla jst mu bom dala vsak dan drugo da poizkuša različne stvari ne pa 9 dni eno in isto. Je pa tudi naš ratal žejen. Jst mu lepo skuham čaj Komarček in lepo pije.

Nas je Mel pri 4m 8640g je pa tudi meni mal v začetku dohtarca neki jamra la sam ko je vidla da je samo dojen ni potem več komplicirala. Dejstvo je da je praksa eno teorija pa drugo. Se zmeri se je pokazalo da je tuji samo praksa.

Strukla jst mam tudi kkužko maltezanko in jo zmeri vzamem na sprehod. Nas še zelo rad vozi jst sam par metrov nardim že spi.

Joj pri nas še je pa mal umirilo ponoči. ..Verjetno je bil razdraženo od vseh teh praznikov pa itak čas je prišel za zobe. Pa si mu kaj namazala?Jst mam avstrijski gel za dlesni pa mu mal namažem če je fajn siten pa zvečer ko gremo spat.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?