|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
2.10.2016 21:26:21   
bucka*
Juhu! :-)
Moja moska ze spita, midve z dojencico pa se galamiva :-)
pikica 4, kar se obiskov tice naj bi bli od 15-18h, potem pa vecerja in mir. Midve s cimro sva imele vecinoma samo ocete na obisku, potem je pa naslednji dan prisla ena smotana, ki mi je sla ze sama na zivce, ker ji je otrok (en mesec pred rokom) kar padel ven in je bla vsa vesela, kako je blo fajn rodit in kako ni sploh pricakovala in oh in sploh... smrklja v glavnem. Potem se je pa se pred kosilom naslo ene 7 ljudi, ki so vsi naenkrat in prav glasni (in gobcni kot ona) skakali po celi sobi in jo cisto okupirali. Nekdo se je pomoje se v pojstlco mojga sinkota zaletel (mu je bil v napoto ocitno). Nikjer nikogar, da bi jih dal v red, sploh ne vem po kaksni logiki so prisli pred uro za obiske in to vsi hkrati. Najbolj zamalo se mi je pa zdelo potem popoldne, ko so k meni prisli stirje, mirni in vljudni sorodniki, pa jih je ravno sestra videla in opozorila, da jih ne sme biti toliko naenkrat notri ?!?! pa so se potem razdelili v dva in dva in kr kmalu odsli... ampak ce se mi tokrat zgodi kaj podobnega, gotovo ne bom tiho, mamo vse pravico do miru in ga tud potrebujemo. Jst sm bla kr vesela ko je blo konec obiskov, ker te utrudijo...

Glede plenick pa ja, lustne so, ampak so res samo za okras... za na vozicek... ni to cist taprava tetra plenicka.

Malinca07, jst sm sodelavcem prinesla piskote, nekaj slanega in pijaco, kar pac vem, da imajo radi. Se mi je zdeli, da se spodobi, je pa odvisno v kaksnem kolektivu si. Pri nas se ponavadi nosi za kaksne ektra dogodke ( rojstni dan, poroka, ce kdo dobi pogodbo... )

Punce, zakorakale smo v oktober, kar pomeni da nas loci samo se mesec od prvih novemberckov ( rojenih na rok seveda)... tik tak :-)
Nocko vsem, upam da se naspite... sploh ti, zabby :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
   RE: NOVEMBERKE 2016
5.10.2016 10:11:29   
pikica 4
bučka* enaka zgodba pri meni. vmes dobiš občutek, da bi bilo najbolj s postelje vstati in jim sobo prepustiti. Tokrat tudi jaz ne bom potrpela zaradi slabih izkušenj, bom kar sestri zvonila. Sama sem bila toliko uvidevna, da sem samo moža imela na obisku še prvi otrok je počakal doma. Pa res mi niso pasali ne svoji obiski kaj šele cimrini. V prvo sem bila v Kranju tam imajo pa strogo z obiski, kar je tudi prav ampak mi vse ostalo ni bilo všeč. Na jesenicah je pa osebje in porod bil top. Kdaj imaš rok, mogoče se srečava?

Začela sem gnezditi user posted image , vse nakupovati prati pripravljati.

Kako ste ostale?

Kaj se dogaja na fb?

Malinca007 pri nas se je v službo vedno nosilo ob kakšnih takšnih dogodkih pecivo za zraven kave, pa je pač oseba kavico skuhala pa sok nalila in malo piškotov rolade je bilo postreženo, ravno toliko, da je bilo pa da smo malo poklepetali, noben si ni delal visokih stroškov. Peciva je ponavadi zmanjkalo do kanca službe.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
   RE: NOVEMBERKE 2016
5.10.2016 13:33:56   
vekybel
Danes sem imela kontrolo in je bil navaden pregled, vse ok. Obrnjena je medenično kar je še eden razlog več za CR. Tako da mi je rekel G da bom imela CR 27 ali 28.10 in točen datum bova določila čez 14 dni ko imam kontrolo in prvi ctg. Drugače sem pa polnih 35 tednov, pridelanih 11kg user posted image . Čez tri tedne bomo štirje, jupiiii komaj čakam.
Na fb-ju nič novega razen dveh ki so že rodile in to že veste pa še ena je rodila pred dvemi dnevi dvojčke-par. Nekaj punc je bilo v P zarad pritiska ene zarad bolečin in izcedkov,... v glavnem nič posebnega, si pišemo kako je bilo na pregledih in koliko težki so naši otročki in tako....kaka slikca pade od urejenih sobic, vozičkov,....
Tako sonosečke začelo se je....

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
   RE: NOVEMBERKE 2016
5.10.2016 16:32:59   
Malinca07
Bucka*, pikica4 hvala za odgovore...bom nesla v petek nekaj malega. Za rojstni dan imamo navado, da prinesemo kaj, nobena iz kolektiva pa se ni sla na porodnisko in nisem vedla kaka je kaj praksa drugje :) ooo, komaj cakam petek, zadnij 8 ur in porodniska se zacne :)
Tudi jaz ze na veliko gnezdim..pripravljeno in oprano je ze vse, samo se cotice cakajo na pralni stroj :)
Sem v 35.tednu, problemov nobenih, razen slabega spanja..ampak to bomo pa ze preziveli oz se navadli :) kako smo pa kaj ne na forumu z datumi..katera je prva na vrsti? Je katera zacela pit cajn iz malinovih listov?

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
   RE: NOVEMBERKE 2016
5.10.2016 17:51:10   
pikica 4
malinca007 vsi bodo zadovoljni samo, da je nekaj na mizi. Hm, datume pa ne vem jaz sem na vrsti 14., ampak so gotovo še pred mano. Kdaj si ti? Za kaj se pije čaj iz malinovih listov?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
   RE: NOVEMBERKE 2016
5.10.2016 18:37:36   
Malinca07
Jaz imam 11.11. rok :) caj iz malinovih listov je pa za mehcanje maternicnega vratu. Nekje od 35.tedna naprej ga priporocajo da se ga pije.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
   RE: NOVEMBERKE 2016
6.10.2016 12:10:23   
bucka*
Gnezdimo, gnezdimo :)
Jst sm bla prejšnji teden še vsa nakulirana, češ koliko je še časa... potem me je pa neko noč prešinilo: šit, zdej je pa samo en mesec še, kaj če pride? Jst pa nč nimam! :) in sm letela ta teden v dm po kozmetiko in mini prčkarijce, pa stvari zame, čaka me še lekarna... nekako tako pripravljam, da vse nekje že je, če me kaj prehiti, da vsaj imam, čeprav še ni na mestu :)

nervira me, ker smo selili peči, da bi pridobili še eno sobo, pa sej to mi je blo jasno, da ne bo pravočasno urejena, ampak zej se še ti majstri delajo norca vsak posebej in je še vedno vse v razsulu. Mam pa več gužve in dela kot koristi, pa še nonstop prah in svinjarija :-/
jezijo me!

pikica4, jst imam 13.11. datum, kar pomeni da se res lahko srečava :)
malinovih listov ne mislim piti, jih nisem niti v prvo, niti ne vem, kolk res pomagajo?

očitno bo Vekybel prva, za druge pa tudi jaz ne vem... kje se kaj skrivate? noname? tjasakp?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
   RE: NOVEMBERKE 2016
6.10.2016 12:54:22   
pikica 4
Jaz tudi ne bom pila malinovih listov, jih nisem v prejsnjih dveh.
Bucka tudi pri nas bojo zadnja dela opravljena se v nedeljo, kar se kozmetike tice zame in za otroka sem bila po nakupih ta teden, ker raj sama kupim, moz vedno prinese kaj napacnega. Mogoce se pa res srecava v porodnisnici, ali pa se kasneje zmeniva za vozickanje.

Kje ste kupovale jogije?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
   RE: NOVEMBERKE 2016
8.10.2016 11:26:52   
tjasakp
ciao user posted image !

jaz imam rok 3.11., planiram pa malo prej, glede na to, da je prvi prišel dva dni prej user posted image

ta teden sem bila že doma fulltime in polno zasedena z gnezdenjemuser posted image vse posesala, pomila, prah, kopalnice spucala, mama mi je oprala vsa okna, in končno smo prinesli iz podstrešja še posteljico, zibelko in voziček user posted image
včeraj sestavili posteljico ki je že na mestu, zibelka tudi, samo še postlati ju moram user posted image
voziček pa še čaka na sestavo ker me je danes zagrabu precej močen prehlad, zgleda da sem malo pretiravala ta teden, še skakala okoli po bankah, poštah, okoli zdravnikov, materinsko šolo začela... aj čau
danes in jutri počivam user posted image kao.. danes nas čaka en rojstni dan, jutri pa drugi user posted image

naslednji teden bodo priprave na rojstni dan od tamalega, ki ga ima za vikend, pol pa lahko počasi grem rodit.. zelo bi bila vesela če bi bilo še v oktobru, držim pestiuser posted image

še čisto malo, to me je ''zadelo'' v četrtek ko sem začela porodniško in ugotovila da je samo še 4 tedne do roka.. to ni niti en mesec več user posted image

lep vikend!!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 12:30:14   
ŽABBY
pozdravljene punce, kako ste kaj? upam, da vse brez večjih težav.. mene zadnjih nekaj dni na desni roki mi mravljinčijo prsti ponoči in mi odtekajo, kar me večkrat zbudi..G pravi, da je normalno, ker se v telesu nabira voda in pritiska na živce-po porodu bo baje minilo...

vekybel - kako to, da se takoj odločijo za CR, ne probajo najprej z zunanjim obratom? Te je kaj strah?

jaz mislim, da v glavnem imam tisto nujno potrebno že pripravljeno, če slučajno kdo kaj prej preseneti..
glede kozmetike za dojenčka sem kupila hladilno mazilo za ritko, trdo milo za kopanje, kremo proti mrazu in fiziološko raztopino- če sem kaj nujnega pozabila me prosim opomnite.

Termometer za telesno temperaturo, aspirator za nosek, škrtačko za lase-lahko dokupim tudi kasneje ali je bolje tudi to že imeti doma?

edino kar me malo mantra zadnje čase je glede lupinice...sicer kupila sem rabljen voziček 3v1, in ne vem zakaj imam občutek kot da je ta lupinica narejena za že sedeč položaj dojenčka, da dojenček ko se ga bo položilo noter - ne bo v pravi legi..(če ste me razumele kaj hočem povedat) čeprav na navodilih, ki so zraven priložena piše da je od 0 kg naprej.. Kako oz kje bi lahko preverila ali je lupinica ustrezna? ali pa mogoče je mene začela (podzavestno) malo panika grabit in vidim vse črno...

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 12:44:12   
eve25
Punce, mogoče katera ve na katerem naslovu (stalnem/začasnem) se mora nosečka nahajati v času bolniške?? user posted image

Hvala.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 12:44:28   
eve25
Punce, mogoče katera ve na katerem naslovu (stalnem/začasnem) se mora nosečka nahajati v času bolniške?? user posted image

Hvala.

(odgovor članu eve25)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 13:42:00   
bucka*
ŽABBY, mislim da je termometer v vsakem primeru imet bolje doma, ker nikoli ne veš kdaj ga boš rabila (veš pa, da ga sigurno boš enkrat) in vsaj po mojih izkušnjah, je v paniki in strahu, kaj je z otrokom narobe, zelo stresno še letat okrog in kupovat termometer.
Že tako te skrbi tisoč stvari in če sumiš, da ima vročino, verjemi da je najlažje vzet iz predala termometer in se prepričat, ker ni vseeno, kako visoka je, na pamet pa težko oceniš. Tudi če kličeš zdravnika, je to prva stvar, ki ga bo zanimala.
Ne vem, kaj mislite druge?
drugače ti pa svetujem še termometer za v vodo, je zelo praktično za kopanje, si tud bolj sigurna glede temperature vode...

Za lupinico ne vem, vem pa, da sem enkrat videla eno ful čudno in ravno to pomislila... sej tuki not otrok sedi! očitno so res različne. Jst jo mam od maxi-cosi se od prej, pa sem bla zadovoljna, tko da bo "zgurala" še enga :) mam pa eno še viška, lahko bi posodila, samo ne vem od kod si? Jst sm z gorenjske. Aja ŽABBY, kdaj maš pa ti rok?

kako ste ostale? tudi sama sem panična tja v tri dni, mam skos občutek, da me bo prehitel porod in ne bom uspela vsega pripravit... cunjc še nimam vseh, košek dobim v soboto, komoda s previjalno še ni sestavljena (to paše v tisto poglavje- ati pravi, da je še čas), tko da upam da bom drug teden bolj mirna, ko bo vsaj košek na mestu in upam, tudi komoda :)


(eve25- če imaš začasno bivališče prijavljeno, potem je vseeno na katerem naslovu si v času bolniške. Sej ravno zato se mu reče začasno, ker ni nujno da si ves čas tam)


(odgovor članu eve25)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 13:44:49   
eve25
Super, hvala bucka*user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 14:53:04   
Malinca07
Pozdravljene user posted image ..zdej pa ze lahka odstevamo pocasi, vsak dan blizje smo temu, da bomo dobile nase migetalcke v roke user posted image
Js sem ze drugi teden doma...je kar naporno, na polno me grabi gnezdenje, tako da pridno pospravljam, cistim..zlikala sem vse cotice za malo pikico, postlca in zibka sta pripravljenje, previjalna tudi, torba za porodnisnico ze skoraj en mesec caka v kotu, vceraj pa sem kupila se kompletek za iz porodnisnice user posted image sem v nizkem startu in ne bi mela nic proti ce bi se odlocila malo pohiteti in prej prit na svet user posted image

Zabby glede termometra je nam patronazna v soli za starse rekla, da je najbolsi termometer navaden, taksen ki ga imas tudi za sebe (ne digitalni, za usesa in podobni..). Vrocino zmeris ko otrocek spi, drzis 5 min pod pazduho in je...mnda so tudi najbolj natancni. Js po tem nasvetu nisem kupovala ekstra termimetra za tamalo, bom ubogala nasvet in ce pride do vrocine zmerila kar z navadnim termometrom.

Glede spanja pa ostaja nespremenjneo..zaspim brez problema, ponoci pa me zacne bolet levi kolk in pa vstajanje za wc se vedno. Sem pa opazla, da mi rahlo zatekajo prsti na rokah, predvsem zjutraj. Mravljincev ni, noge pa (vsaj zaenkrat) se tudi ne zatekajo. Sem pa kar pridna s sprehodi in se trudim vsak dan prehodit par km. Morem kar potrkat, da sem oz se imam lepo in brez vecjih problemov nosecnost.

(odgovor članu eve25)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
   RE: NOVEMBERKE 2016
13.10.2016 18:27:53   
vekybel
zabby
imam napovedan CR, ker sem imela v prvo in si želim tudi tokrat. Je pa res da je mala obrnjena medenično in še eden razlog več. Na obrat pa ne grem, ker itak imam napovedan CR. Malo me je strah ampak spet toliko pa ne, ker vem kako se bo vse skupaj odvijalo.

Tako da ja punce, še malo in se začne, v bistvu se je že začelo, ker imamo že 7 novemberčkov. user posted image In z vsemi je vse vredu. Eni so že doma a drugi še čakajo na izhod.

Drugače pa imam pripravljeno vse, samo čakamo na novega člana.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
   RE: NOVEMBERKE 2016
14.10.2016 13:06:30   
tjasakp
pozdravljene!

hehe malinca07, jaz sem tudi že drugi teden doma in je še bolj naporno kot v službiuser posted image vse spucano, zlikano, okna pomita, omare pospravljene, obrisan prah, vse pripravljeno za tamalega...user posted image
ta teden me je še posebej zagrabilo ker mi je v torek ginekolog rekel da je maternični vrat že čisto zmehčan, sem že malo odprta in je vse ''zelo ugodno za porod''user posted image jaz pa panika, ni bilo še vse pronto!! zdaj je user posted image sem pa danes 37/2

ŽABBY, jaz imam cel predal poln kozmetike za malega, niti ne vem več kaj vse... za popek že moraš imet sterilne gaze in alkohol/fiziološko. pa termometer in aspirator za nosek je tudi pametno po moje, rabila boš sigurno prej ali slej, po navadi zvečer ali sredi noči ko ne bo mogu spat zaradi zamašenega noska ali vročine..
no in že ko smo pri termometrih, meni se je pa ravno navaden digitalni pokazal za najboljšega, in sicer tak ki je tudi za v ritko. temperaturo izmeri res v 10 sekundah, če želiš pod pazduho počakaš še dve minuti po pisku (ker v ritki je bolj toplo kot pod pazduho). in po izkušnjah ko je res vročina dojenček ne spi ampak joka in je nemiren in si ne predstavlajm ga držat pri miru 10 min da mu izmerim vročino pod pazduho... v ritko pa ga daš tako da konico namažeš s kremico, potem pa obrišeš z alokoholom. takoj je rešeno.
aspirator za nosek pa je daleč najbolj učinkovit uni za na sesalec pa tudi daleč najbolj poceni :P prav pa pride še baterijski za na sprehodih, predvsem ko so že večji, tega komot kupiš kasneje, če je sploh potrebno

tako to,naš taprvi ima rojstni dan v ponedeljek, v nedeljo fešta za otroke, v ponedeljek za familjo, pol pa z veseljem grem rodituser posted image
edino polna luna v nedeljo me malo skrbi user posted image upam da ne bo lih na rojstni dan od prvega se odločil priti na svetuser posted image

uživajte še zadnje tedne!

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
   RE: NOVEMBERKE 2016
14.10.2016 22:21:13   
bucka*
tjasakp, pridna si :) jst se še vedno borim vse skupaj sestavit v neko "dojenčku prijazno obliko", imamo namreč prostorsko stisko :) in to veliko :) in večinoma samo selimo stvari sem in tja, odlagamo in prelagamo, ampak zej že malo bolj težačim, da bo počasi treba odmaknit stvari in postavit stvari za dojenčka na svoje mesto. Me sploh ne briga, kam bomo zmetali ostalo šaro, zaradi mene, če skozi okno :) dodatna soba bo očitno morala čakat do pomladi, upam pa, da je ne bomo do stropa napolnili s šaro do takrat :)
v glavnem ja, nič več ne morem, plan za dopoldne je bil: pospravit kopalnico, pomit posodo in zlikat cunjce. no, pomila sem pol kopalnice in pomila pol posode, cunjce sem pa le zlikala, ampak komaj :) ta vikend imam malega v varstvu, da bom malo bolj mirno pospravila in pripravila, potem pa tud jst lahko grem. sicer je do roka še en mesec, ampak nikoli ne veš :) fajn je, če so stvari pri roki, tud zarad atija, da ga bom potem lahko usmerjala :)

glede termometra se popolnoma strinjam s tjašokp. tud mi smo kupili digitalnega, ki je fino ozek za v ritko, sicer mislim da meri eno minutko, ampak še vedno bolje kot pod pazduho. in ja, tudi nam ni otrok nikoli spal z vročino, ampak je bla vedno ihta in ta termometer nas ni nikoli razočaral...

ko smo pa ravno pri kozmetiki... spomnila sem se na olivno olje za kožo mazat... če ima suho kožo, oziroma po kopanju...
no toliko od mene... grem spat... ali pa delat... bom videla kako bom pri volji :) nočko

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.10.2016 12:30:48   
ŽABBY
bucka-jaz imam rok 3.11....ki se bliža zeloooo hitroooooo :)
za lupinico pa so mi v trgovini povedali, da so res nekatere lupinice večje oz globlje od ostalih, ker grejo od 0kg do več kg. Ga. pravi, da se v teh primerih pri novorojenčkih spodnji del kjer pride medenica podloži z mehko brisačo ali s tetra plenicami, tako da lupinica ni več tako globoka in postane primerna za novorojenčka...

za čiščenje popka je bolje uporabljati fiziološko ali alokohol? kaj priporočate? ju3 po šoli in pregledu grem dokupit še zadnje stvari, tako da vsak nasvet prav pride...pa kje se najbolj splača to kupovat?

tisti termometri, ki merijo temperaturo na čelu niso ok?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.10.2016 13:23:50   
Malinca07
Nam so v soli rekli da je najboljse popek cistit s fiziolosko, prav pride tudi za ciscenje noseka in vnete ucke. Alkohola dejansko ne potrebujes..edino ce je okoli popka neprijeten vonj potem lahko ocistis z alkoholom. Jaz sem vso kozmetiko kupila v Sanolaborju (hladilna krema, fizioloska, trdo milo za kopanje...).

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.10.2016 13:28:57   
diamantina
Fiziološka je za popek manj primerna, ker ne razkuži dovolj, sploh pa ne pripomore k izsuševanju popka. Za popek je najbolj primeren 70 % alkohol, ki ga kupite v lekarni.

Popek mora biti razkužen, predvsem se pa mora tudi sušiti. To gnojenje popka ni šala in naj vam ne bo žal za tisti alkohol, ki niti ni nek strošek, pa še potem se lahko kje uporabi (npr. pri razkuževanju ran).

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.10.2016 14:08:38   
Žabinčica
Jaz sem imela rok lani novembra; patronazna mi je takrat rekla da se po novih smernicah uporablja za popek fiziolska in ne vec alkohol. Le-to mi je tudi sama prinesla in mi vedno par ampul pustila. Dala mi je tudi tiste set_e za ciscenje popka.
Jaz sem sicer ze sama prej kupila in alkohol in fiziolosko. Itak oboje pride prav in se porabi. Sva pa potem vseeno parkrat popek tudi z alkoholom scistile na njeno pobudo; je rekla da je njej vseeno ljubse tako.

Sicer pa pozdrav vsem novembrkam od lanske novembrke,ki je potem postala decembrka user posted image . Uzivajte v trebusckih in pripravah,ker se prehitro mine to leto.

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 18.10.2016 14:10:10 >

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
   RE: NOVEMBERKE 2016
19.10.2016 4:08:46   
bucka*
Zivjo!
Sem vas kar malo pogresala, potem pa en dan malo ne pogledam na forum, pa tako pestro :-)
Glede fizioloske in alkohola... veliko je tud odvisno od ranice, oziroma kaksen je ta popek. Nas sinko je mel ful "lepega" in dejansko nisem potrebovala alkohola. Tudi patronazno sem imela mlajso od sebe in brez otrok, nafilano s tem novim smernicam in je rekla da ni treba alkohola. Ampak ce bi videla, da ni ok, da se gnoji, ali ima neprijeten vonj, ne bi oklevala z alkoholom, pa ce mi vsi na forumu in vse patronazne recejo kontra :-)
Malo je treba imet obcutka in lastne pameti, sploh potem, ko bomo imele svoje strucke v rokah. Tiste, ki boste imele prve otrocke, polagam vam na srce, dobile boste prevec nasvetov, na vas je, da se odlocite katerega boste upostevale. Noben od njih ni "svet" ali "pribit", ve boste najbolje poznale, razumele, opazovale svoje otrocicke in ve se odlocite kaj boste storile. Glede tega mislim, da mi vsaka, ki ze ima enega razgrajaca doma, lahko pritrdi.
No, zdej pa nazaj k nosecniskim temam :-)
Zabby, glede lupinice se spomnim, da sem jo tudi sama podlozila, ko je bil se cisto majhen, dobro da si me spomnila, da napakiram dodatno tetra plenicko se za to :-)
Pri nas doma se ni cisto vse tipi topi, moram se po par stvari, potem pa bo :-)
A katero ze kaj misel na porod preganja? Jst se ga nekako trudim kar odmislit, upam da bo hitro za mano :-)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
   RE: NOVEMBERKE 2016
19.10.2016 11:21:57   
tjasakp
pozdravljene user posted image

se popolnoma strinjam z bucko, nasvetov bo nešteto, še posebej so radodarne kakšne staromodne tašče ali sosede user posted image
predvsem jok je zelo popularna tema pri vseh...
ne jih poslušat in delajte s svojo glavo... meni je najbolj prišel v poštev stric google in nato zdrava pamet, vsaj po moje je bila zdrava user posted image

glede popka sem jaz pri prvem uporabljala alkohol, tako je bilo takrat, zdaj pa so rekli na šoli za starše da v nekaterih porodnišnicah uporabljajo alkohol, v nekaterih pa fiziološko. jaz imam oboje, mislim pa da bom kar alkohol uporabila, vseeno se mi zdi bolje razkužit kot ne. ampak je sigurno oboje v redu...

pa še nekaj zanimivega je povedala patronažna v šoli, in sicer da če si mažeš bradavice z bepantenom, ga je potrebno pred dojenjem sprati dol. tega nisem vedela. jaz sem sicer pri prvem uporabljala lanolin in bom tudi zdaj, morda pa pride kateri prav ta info. čeprav to prvič slišim, vem pa da priporočajo oboje za mazanje bradavic...

porod me še ne preganja, zdaj smo dali skozi še rojstni dan od prvega in sem mirna. vse je pripravljeno tako da lahko grem tudi danes zaradi mene user posted image bi pa vsekakor rada rodila še v oktobru, rok imam 3.11.
pravijo dosti sprehodov in dosti seksauser posted image

lep dan!

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
   RE: NOVEMBERKE 2016
19.10.2016 20:11:56   
ŽABBY
dober večer user posted image

hvala za vaše dragocene nasvete/izkušnje

jaz sem danes ponovno imela ctg, sem točno v 38 tednu, in je bil otročiček očitno premalo živahen glede na prejšnja 2 ctg-ja, kasneje me je gin. opomnila, da glede na ctg bi morala šteti gibe, samo zdej nisem sigurna kaj mi je rekla.... iz vaših izkušenj je možno, da je rekla da od 8 zjutraj do 14 ure jih moram naštet vsaj 10, ali sem jaz narobe razumela časovni interval, sicer do zdej nisem nikoli štela ampak lahko trdim da jih je več kot 10, mogoče je otročiček lih takrat spal, glede na to, da je celo noč razgrajal...

glede gnezdenja ----imam pa tudi jaz zdej že vse pripravljeno, tako, da se lahko podnajemnik kar lahko odloči za pokukat na ta svet...

bucka- mene pa malo preganja ta misel glede poroda, še posebej ponoči ko ne morem spat, razmišljam kako bo vse skupaj potekalo, ali bom rabila EA, če bo dosti bolelo, itd, po drugi strani pa komaj čakam, da grem rodit, da dobim malo štručko v roke :)

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?