|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
25.1.2017 14:57:56   
Ribica **
Pa saj uvajanje GH je pri 4. mesecih mišljeno bolj pri tistih, ki so na AM, dojeni dojenčki so pa dlje lahko samo na mleku, do 6. meseca ni treba uvajat, je pa potem treba potem bolj na hitro, gluten je treba do 7. meseca zaradi potencialnih alergij oz. celiakije. Pa dokler imajo "izplazilni" refleks, tako nima smisla jim še hrane tlačit. E. včasih cele kapljice mi ven pljune, včasih jih pa pojé, tako da s plastično žličko stražim pred usti in dajem nazaj. user posted image

Joj, Pia, me prav firbec matra, kako zgleda tvoja deklica, mora imet potem še daljše laske kot naša. Njej gredo stranski na oči, ti na čelu so pa zdaj do obrvi. Irokezo ima pa večino časa, meni je tako bolj luštna, babice ji pa "češejo" laske na stran v tako polizano frizuro, ki jo jaz potem takoj skuštram user posted image

Aja, še za vrtec - jaz grem septembra nazaj v službo, mislim da ravno na sredini. Morda bom še kak teden do dva dlje doma, nimam pa nič dopusta od lani, sem vse pokoristila raje pred porodniško. Nečaka je en mesec čuvala še moja mami, da je šel z enim letom v vrtec, bomo videli, kaj in kako. Je pa treba oddat vloge za vrtec do marca, med 1. in 15.3. bodo vpisi.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Oktobrčki 2016
25.1.2017 23:56:43   
bucka*
Zivjo punce!

Pikica 4, nismo zboleli :-) mali je bil za vikend v varstvu, v pon. ga je odpeljal stric, v torek tasca in tast, danes je sel pa z mojimi starsi v toplice :-) tko da mam miiiiiir :-) malo mi je blo hudo, ker je sinko prvic sel na lepse brez mamice, ampak sem pa imela nekaj dni miru in casa za naju z dojencico, da sem si malo napolnila baterije, ni mi pa uspelo se nicesar pospravit :-)

Nasa niti ne pomisli da bi se kam obrnila, samo brca :-) njen bratec je bil ze mojster obracanja pri tej starosti. Je pa pa postala zgovorna kot mali pticek, en kup enga gruljenja, smeha, cviljenja :-) punca je prava cveka :-)

Za gosto hrano so mi ze pri sinu rekli pri stirih mesecih, ampak nekako naj bi veljalo da zacnes uvajat, ko se ti zdi, da je lacen. Ko se je zacel zbujati ponoci ob bolj zgodnji uri kot prej, sem zacela z gosto hrano. Mislim da je bil 4,5 mesecev star. Ne bojte se zaradi dojenja, tako malo pojejo na zacetku, da traja cel mesec, preden ta hrana dejansko nadomesti obrok. Jaz sem ga dojila dve leti, tudi potem, ko je ze vse obroke jedel... nasa puncka je pa se premajhna, se ne razmisljam o tem :-)

Temenc ima nekaj, kremo o kateri govorj pikica 4, sem videla v dm, pa je se nisem sprobala. Mazem z olivnim oljem in cesem, kar gre pa gre... sem ji pa tudi jaz cupala z nohti dol, pa je moj rekel da sem kot opice, ki drugim opicam cupajo kozuhe...

Plenice sem sla gledat, ker jih kupujem v sparu s kuponckom za 25% popust in res... vse so narejene na poljskem. Sem pa tud jst kupila bambusove v hoferju, pa me moti ker zadaj nimajo elastike... prej drekec uide na hrbet :-)

V vrtec je najbrz ne bomo vpisali, mogoce naknadno ce bo potreba in ce se bo sploh dalo... ker jaz planiram delat skrajsan delovni cas po porodniski. Sicer me je ze zdej strah, kako bom to sefom razlozila, ampak ne bo slo drugace, zaradi najinih delavnikov in ker sta oba se tako majhna...

Pia, o stroskih pa ne razlagaj, bolj ko racunas, slabse je. Vedno se najde nekaj, kar je treba se prej nardit, alpa mojster pobere prevec, ali pa enostavno kr nekej pride vmes, se sam ne ves kaj in od kod... tko da jst sm nekje vmes potem kr nehala racunat. Ker nisem nikol prov naracunala :-)

Aja pa pikica 4, mam v rad. pediatrinjo, ker sem pri prvem zivela v tej obcini in me na jesenicah niso hotli vzet. Pol sm pa tu ostala, mi je domace, pa nisem hotla potem menjat. Za tamalo sem tud vprasala ce jo vzamejo, pa so rekli da ja :-)

Tok zaenkrat od mene :-) grem pocivat, da bom lahko jutri kaj pospravila :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2017 12:08:57   
pikica 4
živjo,

v vrtec je pri nas vpis konec februarja, vpisala jo bom ampak bi jo imela rada eno leto doma. sva z možem samozaposlena tako, da imam možnost ampak ga moram še prepričati. imam namen delati po 4 ure. moje izkušnje z vrtcem prvo leto glede bolezni so obupne, vse sta imela starejše dva, tudi v bolnici zaradi bronhitisov in rota virusov. mogoče bi bilo drugo leto lažje. do poletja se bomo že odločil. bi pa šla v vrtec 16 oktobra, če bi seveda dobili prosto mesto.

Naša ima tudi po vrhu irokezo, pri kraj kjer leži so pa malo posneti.

Pia vedno moraš več računat pa še vedno na koncu nekaj zmanjka. ko sva midva opremljala hišo, ni še končana, mi je mož reku da imam drag okus, vse kar mi je bilo všeč je bilo malo dražje.

bom tudi sama počakala z gosto hrano, berem,da se nič ne mudi.

Bučka odpočij si sedaj ko si sama, pospravil bo že partner user posted image . Sem šla tudi sama s tem kuponom v spar, plenice so porazne, kar eno gazo s širokimi luknjicami imajo čez notranji del pleničke, ta prevleka se ji je napopala na ritko da je imela odtis, vsa rdeča je bila, na otip je bila plenička mokra. Naj znižajo ceno, če ni enaka kvaliteta. ja jaz imam tudi pediatrinjo za starejše dva, pri mali pa sem šla k pediatru, je vredu. gotovo ga že poznaš. sem iskala to kremo za temenca v našemu dm včeraj, pa kaže da ni tako dobro založen, moram v večjega.

Sem danes moža poslala po rutke slinček v hofer, na otip so videti vredu, se morajo oprati pa bom vidla če so vredu, malo se že slini, pa ji ne bi tistih velikih slinčkov vezala še. bolj fletne so rutke.

danes ne bo nič s sprehodom, pred kratkim je naletaval sneg, imamo meglo in mraz, sedaj je pa že čas, da pripravim za kosilo potem pa že prideta starejše dva iz šole, pa sem zopet zaposlena. meni čas mineva nenormalno hitro.

želim vam lep dan.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2017 12:39:11   
dansas
Hec,ko imaš enega otroka, žongliraš med vsemi obveznostmi in dojenckom,komaj vse poštimaš. Ko pa imaš dva, si pa cel srečen,če ti tavečjega kdo malo pomerka (še posebej,če imaš malo razliko) in imaš samo enega za zrihtat. Imaš potem vsaj čas pospravit user posted image

Pikica,a šolarje že imaš? Koliko sta pa stara?

Jaz pa komaj čakam,da začnemo z gh. Po tej teoriji zgodnjega zbujanja bi bil lahko že 2 meseca na gh user posted image . Se zbudi ob 4ih in nikakor ne more trdno nazaj zaspat... Sem še pri vsakem otroku polagala velike upe v gh,ker sem upala, da bodo po večerji pa čudežno celo noč prespali. Fat chance user posted image
Ribica,tako kot je bucka rekla,traja kar nekaj časa, da dejansko pojejo za en obrok. Več ali manj ven plunejo in le kakšna žlička zaide v trebušček user posted image . Poznam primer,ko se je mali izključno dojil do 8 m - na svojo željo user posted image

Naša tamala je še kar doma. Upam,da bo bolje in da bo šla v pon v vrtec. Znam že na pamet risanko Spirit žrebec user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 26.1.2017 12:44:12 >

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2017 13:17:11   
nastja1
dansas to pa nisem vedla da imajo v nm šolo handlinga. če nebo kje sneg ali led bom se pa mogoče res odpeljala gor user posted image

ja meni je rekla patronažna da ko bomo uvajale gh, bom mu dala eno 4 žličke spasiranega korenčka, potem ga pa takoj še podojim. user posted image

bucka ja sm brala članek da je večina plenic iz poljske, tudi pampers. čeprav jih delajo pa tudi v nemčiji. nevem jaz sem kar zadovoljna s temi pampers active baby-dry. jih pa vedno kupujem v šparu ali mercatorju z -25% popustom. ta mesec je bilo že kar parkat ta popust, zdej se mi je pa toliko plenic nabralo da glava boli user posted image

dansas kaj se tvojemu Svitu že kaj kažejo zobki? tvoj je najstarejši user posted image sm slišala da lahko prvi pridejo od 4 mesce pa vse do enega leta.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2017 14:35:15   
Ribica **
Nastja, saj ti popusti so vsak teden, v šparu od torka do konc tedna na en izdelek, mercator na piko pa pet-pon.

Sem videla ta mraz na Zg. Gorenjskem ja, napoved pri Italijanih je bila pa sončna. Pa mraz je bil, sem šla smučat z mojim očetom, pa je on že prvo vožnjo zaključil, ker je padel :( Jaz sem pa še dvakrat odsmučala in sva šla domov, zdaj pa z njim čakam na urgenci, ker ima ramo poškodovano. :( škoda, ker je bil lušten sneg in nobene gneče, samo mrzlo pa tako, da prstov na nogi nisem čutila. Sem pa ugotovila, da imam kr kondicijo, sem smučala brez ustavljanja, kjer ni bilo megle.

Rutke/slinčki - jaz jih skoz uporabljam, nekaj imam kupljenih, nekaj sem jih pa seveda sama zašila, ker če ne jo lahko skoz preoblačim, tako se slini.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 13:17:38   
pikica 4
hej,

dansas ja šolarja imam stara 12 in 9 let. super je tamala ju opazuje in onedva se ji rada posvetita. ko je pokonc bi jo mela skos v naročju, upam, da se ne spremeni. mogoče ker je deklica. ko imam kaj za narediti pa da je ravno pokonc jo dam, kar starejšemu za tisti čas pa jo z veseljem vzame. tudi na sprehodih sem vedno prosta voska jo peljeta bratca. ko so otroci bolani so risanke zakon. upam da se čim prej pozdravite. imaš mlajše otroke?

tele rutke slinčki so mi pa kmalu premočili.

Ribica dobra si, jaz se še ne počutim dobro za smučanje, mislim, da mi ne bi zneslo. kje si kupila rutke? kak je z ramo?

danes sem prespana smo spali do 7 zjutraj, super. ponavadi ima malico okrog 4.




(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 13:32:33   
Ribica **
Tudi moja ima malico okrog 4h, ampak če od 23-24h spi in potem do 7h-7.30, sem super naspana v resnici. user posted image
Rutke sem pa kupila ene v Mothercaru, imajo frotir zadaj, ene zdaj v Ikei, je flis zadaj in ne premoči takoj, jaz sem jih zašila pa iz džersija (hitro premoči) in iz flanele na eni strani. Samo jih ves čas menjavam, ker se tako slini, ene tri porabimo čez dan, da nima mokrega bodija. Moram it pogledat, pa vedno pozabim, če imajo kako nepremočljivo blago v Svetu metraže ali Kilometru, da ji dam na zadnjo stran.

Rama je pa slabo, potrgal si je vse vezi, tako da mu ključnica pod kožo štrli ven, enako lopatica. user posted image Ful je bogi, ker ga fajn boli. Jaz nisem nič utrujena od včeraj, no saj, sem težko po treh vožnjah, od tega eni počasni in s padcem vmes. JE pa zdaj skoraj 4 mesece od poroda, ugotavljam, da sprehodi z vozičkom tudi pripomorejo k solidni kondiciji.

Mi imamo tudi 12-letnika doma, je tudi priročen. Edino včasih, ko mu jo dam, ker moram kaj naredit, pa tamala piska, za mano hodi in ji govori: "Sej bo mami hitro.". Ali pa mi pred vrati kopalnice stojita, če sem na wc-ju, res spodbudno. user posted image

Še to - a bi lahko vse ta nove tudi dodali na seznam? Nas je zdaj toliko, da že malo mešam, pa nikoli ne vem, koliko so otročki stari. user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 14:19:32   
nastja1
ribica ja vidim da so skus te popusti, ampak špar mi je 10km stran, tako da ne morem vse kupone porabit. tako da ko moj ne dela, zberem kupone kateri so še veljavni pa hitro šibam po plenice user posted image
ojoj potem pa je bil to kar hud padec da se je tako poškodoval user posted image
uf dobra si da greš smučat. jaz sem nazadne smučala ko sem bila stara 10 in nikdar več. lahko si mislite zakaj. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 14:20:10   
Pia*
Da Probam Pio nalepit v trenutnem stanju (takih slik imamo čez dan zelo malo) namreč spi že celih 10 min. JUPIIIII



user posted image


Moram plačati položnice in sem celo do računalnika prišla.

Napišite mi, če se jo vidi?

aaaaaa šibam alarm ( pa sem rekla, da ne bom hvalila)!!



(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 14:23:37   
Ribica **
Ja krofek lepi, kolk ima lask! Še več kot Erin. 😍

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 14:23:59   
nastja1
ja sedaj nas je pa že kar veliko. user posted image

punce kaj se vašim sončkom tudi nabira kaj ušesnega masla? Teu se kar veliko da pol malo na zunanjem delu ušeska poberemo stran, da se nebiuser posted image kje vnelo.

pia vidit je slikico. oooo waaw koliko lask imaaa user posted image ojoj pol pa vrjamem da ti bi znala temenca delat problem. user posted image ii pa kk lepo panča z dudoo. sonček mali user posted image
ajoj mislim da moj mali nebo imel toliko laskov niti čez eno leto user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 15:12:00   
Malinca07
Kok je blo za prebrat :)
Najprej za vse slikice - pravi cukrcki so vsi po vrsti user posted image z laseki in brez :) ce mi rata, bom tudi sama prilepla slikico. Ima pa moja pikica tud kar goste laske, s temenci pa zaenkrat se nismo meli problemov.

Glede vrtca, mi imamo vpis marca. Zal nimam nobene druge moznosti glede varstva, tako da bo z 11. meseci ze sla v vrtec user posted image
Slini pa se moja tud ko en polzek :)

Gh bom js zacela uvajat, takoj ko se lahka, saj ima refluks in se z gosto hrano mnda vidno izboljsa. Kako jo bo pa sprejela, bomo pa vidli. Trenutno je pravi jedec, kar se ji pozna tudi na njenih licekih in bedercah user posted image

Js usesno maslo kar s tetra plenicko obrisem kolikor gre. S palcko si ne upam po tem malem useseku :)

Ribica** super za smucanje in kondicijo user posted image , zal pa mi je da se je tako koncalo kot se je in upam, da tvoj ati cimprej okreva. Tudi sama ze komaj cakam, da grem na eno smuko :)


< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 27.1.2017 15:18:34 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 17:50:59   
Pia*
Ribica jaz mislim,da ima Erin full bolj goste lase od Pie. Pii rastejo bolj ko ne v zrak:). Jih pa stalno umikamo iz obrazka ze zaradi pikic. Ampak si jih kdaj kar sama zagrabi in na oci potegne.

Ojaaaa temence so nasa nocna mora. Vsak lasek posebej pa povleci suho dol. In dejansko sem to lahko delala, ko je jedla, ker ko sem prisla z glavnickom blizu je ze zacela vrescati. Cese se ravno ne prav rada. Ampak se tudi mami ni hotela kot otrokuser posted image (menda so imeli hude borbe, da so mi lase razcesali).

Mi se tudi slinimo. Jaz sem 3trikotne rutke kupila v okaidiu in so super, res nic ne premocijo.

Vrtec mi hvala bogu letos se ne bomo oddajali. Saj sem jaz zaradi avstriske porodniske doma 15 mesecev, ki so se pa zaceli steti sele od 4tedna starosti Pie. Tako, da v sluzbo sele naslednje leto. Potem pa bom morala absolutno vzeti polovicni delovni cas saj mojega tako ali takoni cele dneve in bom sama za vse. Pred porodom sem bila itak po cele deneve v pisarni sedaj se tega ne grem vec. V kolikor to ne bo sprejemljivo raje iscem novo sluzbo.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 18:02:27   
dansas
Ribica,to s tvojim očetom pa kar hudo zveniuser posted image . Upam,da se kmalu pozdravi.

Smučala pa tudi jaz nisem že od najstniških let. Je kr drag šport... smo se pa s mojimi puncami dogovorile,da gremo jutri sankat. Končno, da se je sneg malo dlje obdržal.

Pia,kaka dobra frizura! Ko sem slikico možu pokazala,je rekel,da izgleda kot kak naš otrok. Pa ne zaradi frizure ampak zaradi zavihanega noska. Imajo naši otroci enak profil.

Seznam brez problema posodobim/dopolnim,samo podatke sporočite. Imam pa tudi jaz probleme,da nove mamice razločim,ker ste se nam naenkrat pridružile. Saj se bom kmalu navadila na vse nove članice. Še malo bo treba poklepetat pa bo user posted image

Danes sva avto zaarala,v pon ga pa kupimo. Upam,da sva se prav odločila. Pri rabljenih avtih nikoli ne veš,če si se prav kupil. Nastja,je pa iz Črnomlja avto.

Zobi - se še ne kažejo. Če bo kaj po sestricah,jih bo dobil pri pol leta.

Pikica,imate pa kar veliko razliko med zadnjima dvema. Pri nas tudi starejši dve lahko ponucam,da malega pomerkajo. Ampak samo dokler se ne joka. Potem tudi za mano hodijo z malim kričačem v naročju. No pressure! user posted image
Pri nas imamo 11, 8 ter 3 in pol let stare princeske. Pa seveda 4 mesecev starega princa.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 18:54:28   
nastja1
naš se pa še ne toliko slini..včasih ko da zanalaš pljune mehurčke ven, drugače pa še nerabimo rutk user posted image
o pia to pa super da imaš toliko porodniške.

dansas pol ste v mojih koncih. jaz sem pa iz semiča. lepo za nov avto, samo naj vam dobro služi user posted image o pol imate pa kar pestro doma ko imate že tako velike otroke. user posted image

jaz sem pa bila danes v vrtcu da sem dala prijavo. pa mi je rekla šefica da najboljše da začnem 1.septembra z uvajanjem tako kot drugi pa ker sem takrat še doma. ampak teo nebo niti 11mescev še star user posted image za dopust pa mi je rekla da ve da morm še 22 dni porabit do decembra ampak mi nemore garantirat da bom lahko takoj po porodniški koristla. grrr user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 22:45:30   
Ribica **
Pia, meni se pa zdi, da ima ravno tvoja gostejše laske, sva pa prej z možem ugotavljala, da ima Erin vseeno daljše. Sem mu pokazala slikco in rekla glej, lahko ima dojenček še več las kot naša user posted image

Eko, še moj krofek napol s profila, da se vidi frizura, med kravcami na previjalni:
user posted image
Danes je imel njen bratranec (moj nečak) dve leti, zato ta fensi oprava. Sem ji še komaj obleka tole oblekco, ji niti rite več ne pokrije. user posted image Ji je pa til strašno fascinanten za v roke prijemat.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 23:20:07   
bucka*
Zivjo!
Waaaw ribica, kaksno princesko imas! Res ima dolge lase :-) pia, tudi tvoja je cukrcek :-)
Jst sm vecinoma na telefonu, tudi slikam jo najvec kar s telefonom, se pa potrudim, ce uspem pridt do racunalnika in se sama kaj prilepim.
Ribica zal mi je za tvojega oceta in ponesreceno smuko... je pa res mraz pri nas na zg. Gorenjskem, sem bla te dni na sp. Gorenjskem, sem cuvala zivali, medtem ko so starsi cuvali mojo zverco in se pozna razlika ful. Ker tu pri nas kar reze mraz, tako oster je.
Zame je konec dopusta, lump je prisel domov, nic pogresal mamice, ampak se je pa cel popoldne stiskal pri nama z atijem :-) jst sm ga tud pogresala :-) sem pa ravno toliko nafilala baterije, da sem se odlocila da ga februarja se ne vrnem v vrtec. Naj se bolezni malo polezejo in naj puncka se malo zraste...

Dansas, tudi midva kupujeva drug avto, rabljen seveda in se kar ne upava odlocit... nikoli ne ves kdo in kaj ti prodaja in tudi ce je prodajalec posten, vedno tvegas da bo avto povzrocal tezave :-/ naj vam dobro in dolgo sluzi!

Rutk mi nimamo, ker dostikrat bruhne, ima kar tetra plenico okoli vratu, pa se to je vcasih premalo. Imam sicer neke majhne slincke, ampak me moti, ker vseeno stece mleko za vrat :-/ edino kadar slikam ali snemam poten umikam tiste plenice, da se ona sploh vidi :-)

S sluzbami je pa smotano ja. Jst sm mislila da imam ok sefa, ampak sem, ko sem prisla s prve porodniske videla, da sem bila dobra samo toliko casa, dokler sem lahko prisla kadarkoli koga menjat. Ko sem enkrat rekla da ne morem, ker nimam varstva, in dvakrat ostala doma, ker je bil sin bolan (samo 2x, bolan je bil pa celo zimo!!!), me je pa zacel grdo gledat. In decembra, ko so sodelavke dobile 400€ bozicnice, jst pa 50€, ker je imel kao stroske z mano, ker sem bila toliko (4 dni vsega skupaj) na bolniski, sem videla njegov pravi obraz. Zato sem rekla, da grem na polovicni delovni cas, ceprav vem, da me bo se grse gledal :-/ je pa ****, ker delamo 24/7 in pri prvem sem bla clo tok neumna da sem delala nocne...

Dojencica pa mislim da je nasa najmlajsa, 4.11. Drugi dve novemberki sta pa oktobra rodili :-) res hecno, jst sm rodila skoraj zadnja med aktivnimi novemberkami, so vse prehitele in rodile oktobercke :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 23:24:12   
bucka*
Ha! Napisala sem j*e*b*a, pa me je cenzuriralo :-) mislim da je to moja prva cenzurirana beseda na ringaraji :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2017 23:31:21   
Ribica **
Ja, je kar nekaj besed cenzuriranih, sem že pozabila katere, to so že kar nekaj. Let nazaj uredili 😀
Mene za službo ne skbri, nimam pa opcije krajšega delovnika. Ampak zdaj mi tako paše odklop od službe, da nočem niti razmišljat, kako bo, ko bom šla nazaj. Verjetno mi marsikateri večer delo od doma ne uide, če bom hotela ob normalni uri domov. Res pa je, da imamo delovnik od 8.30-16.30 (tak, osnoven, velikokrat pa kaj dlje, ni pa problem kaj ven skočit uredit ali kaj takega, se pogliha), tako da bo lahko pa kasneje v vrtcu. :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Oktobrčki 2016
28.1.2017 9:19:03   
Malinca07
Tud midva kupujema, oz sma ze kupila nov - rabljen avto. Drug teden gremo po njega :) Nikoli ne ves kaj bos dobil, ampak tud nov se lahko kar hitro pokvari. 2016 je bil pravi babyboom, se pozna tud prodajalcem avtomobilov user posted image vsi menjujemo avte za vecje oz vsaj z vecjim prtljaznikom user posted image

Js sem bila pri novemberkah, rok sem imela 7.11...rodila pa sem 30.10. :) mislim, da je kar nekaj novemberk pohitelo in smo rodile v oktobru :)

Moja mala se je pa danes prvic obrnila na bok user posted image mamca cist ponosna user posted image

Sluzba..nujno zlo. Js bi z veseljem ostala doma do sole z njo ampak zal ne grem. Mam pa super delovni cas, samo zjutraj, vikendi prosti, tako da je vsaj s te strani lazje. Mi bo pa hudo dat tako malo dete v vrtec...to bojo verjetno se pestri dnevi z uvajanem. Tiste, ki ste dale to ze cez, kako je, fejst hudo? Verjetno za mamico bol ko za otroka user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Oktobrčki 2016
28.1.2017 10:29:09   
Ribica **
Če bo mala kaj po svojem starejšem bratcu, potem ne bo problema z uvajanjem v vrtec, on je ful rad hodil, prvi dan ali drugi (rnkrat na začetku pač) so moža klicali, da naj pride ponj, ker so vsi ostali že šli domov :) pri nečakih tudi ni bilo večje krize. Sem pa jaz prvi teden uvajala deklico, ki sem jo pazila kot varuška, pa tudi ni bilo problemov, res pa da sem bila jaz manj obremenjena kot mamica in očka. Kako je bilo pa potem kasnejše dni zjutraj, sem pa pozabila. Je tako naneslo, da je manica imela eno operacijo in ni smela nič male dvigovat, meni je bilo pa tudi fino biti tako veliko z malčico. No saj, po njeni starejši sestrici ima tufi moja deklica ime. :)

Meni pa je čisto fino hodit v službo, ne bi mogla bit ves čas doma. Prvi mesec, dva porodniške sem imela kar krizo, da nisem za nič koristna, razen za dojit, previjat in uspavat, zdaj mi je pa super, res uživam z malo kot sem itak vedela, da bom, in mi "intelektualni napor" nič ne manjka. Sem kar pogosto v stiku s sodelavkami, tako da malo sledim dogajanju, nisem čisto ven padla.

Še malo, pa greva z malo v mesto s cimrama iz porodnošnice. To mi je tudi fino, da smo se tako ujele in ohranile stike. Mislim, da sta oni dve sicer malo pogosteje na vezi, ker sta veliko sami, ori nas sr pa kar naprej nekaj dogaja in sem bolj nedružabna. :)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Oktobrčki 2016
28.1.2017 12:25:22   
pikica 4
ribica bere, da rada šivaš, v prostem času zase ali tudi po naročilu? a lahko kaj vidimo? slabo je slišat z ramo, upam, da čimprej okreva. Vem , pridejo starejši otroci prav. Pa pri kuhi ga malo ponucam, da kaj pristavi, če imam že od prej pripravljeno, oba sta pridna mi kar pomagata. od vozičkanja nimam še kondicije pri nas je tako mraz, če grem grem za 20 min. komaj čakam pomlad.

pia oooo kolk mate laskov, šele sedaj vidim, da jih ima naša le malo za vzorec, pa sem mislila, da jih ima veliko. joj kolk je fletkana deklica. morate res biti pridni in potrpežljivi, da vse temenca spravite ven. se jaz še nimam kaj za pritoževati. sem možu slikco pokazala, pa je rekel, da je gotovo stara eno leto, neverjetno veliko las imate. upam da naši tudi zrastejo, jaz bi tudi česala. v avstriji imajo pa bolj urejeno s porodniško, pri 11 mesecih so še tako mali ko morajo v vrtec. moram pogledat, če ima okaid spletno trgovino v moji bližini ni te trgovine.

nastja ušesno maslo ima približno na dva dni, me pri vhodu v ušesno luknjico pričaka, obrišem z pleničko oz. s prsti, palčk pa še ne uporabljam, ni nič pri miru, še nohtke na rokah, ji strižem ko mi po dojenju zaspi pred kupčkom.

Kako se ve spopadate z nohtki, da so pri miru?

malinca kako zgleda refluks, naši po dojenju skoraj vedno nazaj godi, pa potem pogoltne ali pa polije.

dansas pri avtu, če je rabljen pač vidiš sproti, pridejo popravila. midva tudi rabljeno kupujeva, pa včasih je vredu drugič pač ne, ne moraš vedeti. katerega sta zaarala. Imate veselo, po letih bo pa ravno prav vsi se bojo zaigrali med seboj. meni se fanta zelo dobro razumeta, mala bo pa pač sama in bo družbo treba poiskat.

za seznam: 28.10. , 37 4/7, 49cm 2990kg, pri dveh mesecih je bila teška 5300kg in velika 58 cm, za prvega sem pa pozabila.



(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Oktobrčki 2016
28.1.2017 13:39:50   
Malinca07
Pikica4 nasa, ki ima refluks po vsakem kupcku poliva, prav tako poliva se uro ali dve po obroku. Kakor je malo bolj aktivna in brca ter se premika poliva. Tako, da imamo mi prave modne revije vsak dan :) dojenckom, ki imajo refluks pa se pogosto tudi kolca. Mi imamo potrjen refluks in ima mala dvignjeno lezisce in previjalno. Po vsakem obroku pa jo tudi drzim vsaj 20 min pokonci, da ne gre vse vn.

Se moji podatki za tabelo: 30.10.2016, prva nosecnost, prvi otrok. Ob rojstvu: 3.500, 52cm, 1.mesec 4260g in 54.5 cm, 2.mesec 5290g in 58 cm. Naslednje podatke sporocim drug teden ko imamo 3.mesece in posvetovalnico + pikico :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Oktobrčki 2016
28.1.2017 15:51:01   
bucka*
Ribica**, saj niti slucajno ne gre za to, da ne bi hotla delat, ali pa da ne bi marala svoje sluzbe. Gre preprosto zato, da je moj mesecni razpored dela vedno zelo neprijazen in si ne predstavljam, kako bi sfolgala z varstvom. Ker zna nanest tudi tako, da delam po sedem dni skupaj in vmes en dan frej, pa spet nekaj dni skupaj... nobenega pravila ni, kdaj bom delala zjutraj, kdaj popoldne in kdaj ponoci... vse vikende, praznike... pri prvem sem racunala na vrtec in naj bi imela varstvo pokrito vsaj za jutranje sihte, pa je bil sinko nonstop, do marca, vsak teden bolan. Tko da sva bla z mojim ze na robu z zivci in energijo. Pa se on zakljuci nocno ob 6h zjutraj, jst pa ob 6h zacnem jutranjo. Prav tako zvecer jst zakljucim ob 22h, on pa takrat ze zacne. Placa pa najbolj minimalna kar je lahko, tako da financno tudi ne bi trpela zaradi skrajsanega delavnika. Si pa ne predstavljam kako se bomo zmenili in koliko razumevajoc bo sef, glede na to, da do zdaj ni bil. Ampak pripada nam, vsem, nasa pravica je in delodajalceva DOLZNOST, da to omogoci. Drugace pa sodelavke tudi sama pogresam, smo kr ok ekipa in z nekaterimi se druzimo tudi privat. Smo skoz na vezi :-)

Pikica 4,.jst ji nohtke strizem kar ko je zbujena, pa nama nekako gre. Probam cim bolj rokico drzat, oziroma tisti prstek, da ga ne premakne. Iz spanja bi jo najbrz predramila.
Ima pa nasa tudi pomoje refluks, sicer ne potrjen, ampak ga je imel tudi prvi, tko da bi rekla da je to to. Sem ji kar dvignila lezisce, ko sem videla da ima tezave. Skoraj vedno polije ko podere kupcek, ponavadi pa tudi kaksno uro ali dve kasneje, ce lezi in se napenja da bo kakala. Tudi jaz jo drzim 20-30min pokonci po dojenju. Vcasih je boljse, vcasih pa slabse... pride dan, ko jo samo preoblacim :-) ampak dokler se normalno redi, me ne skrbi.

Malinca07, mi nismo mel tezav z uvajanjem v vrtec, se je hitro navadil. Samo zjutraj se moras cim prej locit od otroka, dlje kot odlasas, tezje mu je, tebi pa tudi. Smo pa zunaj potocili starsi par solz prvi teden, otrocki pa noter :-) potem pa kmalu ze slisis, kako noce domov :-)

Dansas, moji podatki za v tabelo: ob rojstvu 3090g, 52cm, 35,5cm, pri dveh mesecih 4950g, 59cm, 37 cm. Za prvi mesec se pa tudi jaz ne spomnim cisto tocno...

Punce, kako pogosto kopate dojencke? Meni komaj uspe 1x-2x na teden, ostale dni jo pa umivam po gubicah...

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?