|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
24.10.2016 12:40:10   
dansas
previjanje - ma ja, sem pozornana elastiko oz tiste volančke ob strani. Pazim, da jih je zaviham noter. Uporabljam Mullerjeve pleničke, mogoče bi probala kake druge... Punc tudi celo noč nisem previla(seveda, če niso bile pokakane), pa ni bilo problema. Sicer je imela plenica zjutraj ziher ene 3 kile user posted image , ampak premočila pa ni. Kam je treba lulček zavihat? Jaz ga navzdol. Mi je tako bolj logično.

Ribica, omenjala si, da nimaš pajackov, zato sem mislila, če bi jih mogoče rabila.
Od 21h do 4h - UAU. Če bo pri nas tako pri pol leta, bom zelo srečna. V bistvu že prespi noč user posted image . Tale ovčka je pa zanimiva - pri nas sem jaz ovca user posted image .
Saj je res neverjetno kako se telo hitro navadi/prilagodi na pomanjkanje spanja. Mi čez dan nič ne fali zaradi nespanja, je pa res, da me pa hitro zvečer zmanjka. Sem se pa tudi naučila, da ni dobro imeli prevelikih pričakovanj. Sem pri Brini pričakovala da bo tako kot pri Rosi, ki je bila uporabniku prijazen dojenček user posted image in ker ni bilo tudi pri Brini tako (se je veliko jokala + močne kolike + močen značajuser posted image ), me je čisto vrglo iz tira...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Oktobrčki 2016
24.10.2016 12:45:26   
dansas
Še to sem mislila... Koliko pa stane tale Ewan? Ne zasledim na njihovi strani.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Oktobrčki 2016
24.10.2016 18:58:38   
Ribica **
Okrog 40€ stane v BAby centru. Jaz sem jo dobila za darilo, ampak to je bila edina igrača, za katero sem rekla, da jo ziher kupim. :) ostale piskajoče (knjigico in pametnega psa) tako dobim od sestre, se že veselim, ker so mi tako fajn tiste pesmice 😀

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Oktobrčki 2016
24.10.2016 19:01:55   
Ribica **
Mene je ful skrbelo, kako bo, ko bo zunaj, ker je bila v trebuhu tako živahna, zdaj je pa tak zaspanec, sicer zdaj dva dni že bistveno manj spi čez dan, predvsem zaradi krčev, ampak se zato tudi več doji tekom dneva. Bomo videli, kaj bo danes. Bom pa jaz morala počasi skrajšat dopoldansko spanje, ker bo šel mož počasi nazaj v službo in bom mogla kar jaz poskrbet za malo zjutraj. No, odvisno kdaj se bo zbujala, če bo ob sedmih, se je še očka javil. :) na srečo so drug teden orazniki, tako da bova samo eno dopoldne sami ta teden.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 4:56:41   
Pia*
Ribica to imas luksus s spanjem. Mi se 2x na noc se vedno dojimo.
Okol 4h zjutri je pa ponavadi budnica pa kaksno uro prezivimo pokonci potem pa malo cincanja in uspavanje.

Dansas nasa bo pa v soboto 1mesec. Jutri imava pediatra bomo videli kaj nama no povedala. Da se redi pa opazam po cunjah, ker ni vec ko en padalček v njih.

Mi smo malo krce omilili. Sva sla v soboto po kapljice v avstriji.
To je bil tudi moj prvi odhod na svobodo. Seveda sem pretiravala saj smo sli od nas pa do avstrije pes in mi je bilo za prvic prevec.
Spodaj me je vse tiscalo.
Kasneje sva se rihtala vse za hiso tako da sem dojila v avtu in previjala. Cel podvig!

Mi imamo tudi pamprske pa nam ( trkam) se ni premocilo. Imava pa se vedno enko.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 5:05:34   
Pia*
Se eno vprasanje. Ali je katera ze dobila odlocbo za otroski dodatek?
Pri nas jo moramo poslati v avstrijo. Avstric ima ze 14dni vse narejeno samo se nas caka, da mu posljemo odlocbo?
Se to pri nas caka dolgo?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 9:08:22   
dansas
Pri nas je bila noč user posted image Ne morem rečt da sem spala - prej dremala. Celo noč je spet jamral, jokal, stokal, krilil z rokami, spahovalo se mu je user posted image Skratka katastrofa. Eden tistih dni, ko se komaj vstaneš iz postelje pa že komaj čakaš, da bo spet noč user posted image

Pia, super za hišo. Jo kupujeta ali zidata? A tako bližu meje ste doma? Jaz še vedno nisem dobila odločbe za OD - klasika... sem še vedno čakala 2 do 3 mesece.
Mi imamo tudi jutri pediatra.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 10:26:04   
Pia*
Kupujeva. Pred 5leti sva kupila 5 prcel( sicer kmetijsko zemljisce) pa sva hotela namembnost spremeniti. No v 2letih se to nikamor ni primaknilo. No na tem delu je lani en gospod si zgradil hiso. Nisva pa vedela da jo ne gradi zase, ker takrat sva hotela kupiti se to parcelo pa naju je prehitel in z vezami na obcini pridobil vse papirje.Letos nama je pa neka cev sla in sva bila tam. Tko, da sva zvedela da jo prodaja. Moj je takoj zagrabil, ker potem okoli nima nobenega soseda. Tako da sedaj je pa treba do konca speljati nakup.

Ja 4km imava do Avstrijske meje. Tako da je super. Tudi vozickanje mi bolje pase cez mejo, ker imajo vse ravno in mesto je tako lepo urejeno.
Ajoj toliko casa. Naj se zgledujejo po avstricih ko so v 2 tednih po rojstvu vse uredili.
Pa ti ga izplacajo za nazaj ali ne?

< Sporočilo je popravil Pia* -- 25.10.2016 10:36:55 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 18:13:29   
Ribica **
Glede OD ne bi vedela, ker ga verjetno tako ne bomo dobili, je pa mož vlagal, ampak ne, še ni nobene odločbe. Jaz sem dobila včeraj za drugi del porodniške.

Spanje - čez dan neverjetno hitro zaspi, ponoči pa kar traja in traja. Danes je bilo to skoraj uro in pol + dojenje, tako da sem bila dve uri pokonci. Na koncu sem jo dala k sebi v posteljo, kjer je (seveda) takoj zaspala in sem jo potem v njeno prestavila, da je bil mir. Ampak ja, prvi del noči večinoma kar spi po 5 ur in več, tako da se nimam kaj pritoževat. Dansas, kaj pa če malega tesno poviješ v pleničko v štručko? Tako so jih povijali tudi v P, pleničko zložiš v trikotnik in mu rokice tesno poviješ ob telo, to jih zelo umiri. Na spletu je ogromno teh t. i. "swaddle blanket", ki so malo večje tetra plenice v ta namen; jaz sicer ne bi komplicirala, bi kar navadno tetra plenico uporabila tako kot v P. Midva jo včasih tako povijeva v dekco.

Kapljice - uporabljamo infacol iz anglije, mi jih je še sestra dala, so ji ostale od nečaka še zaprte, zdaj sva naročila nove na ebayju, zaenkrat pomagajo. Čisto seveda ne odpravijo krčev, jih pa precej omilijo. Ima pa mala krče čez dan, zvečer skoraj ne.

Plenice - to sem razmišljala že včeraj zvečer, dansas - kaj pa če poskusiš ponoči s pamperskami? Tako so prakticirali že sedem let nazaj pri obeh punčkah, ki sem ju čuvala - čez dan müllerjeve plenice, ponoči pa pamperske, da niso premočile in jih ni bilo treba previjat. Pri nas plenica zdrži od cca 20h pa do 6-7h zjutraj, razen če je pokakana. Vem, da je sestra oba nečaka tudi skoz previjala ponoči, ker sta bila čez in čez mokra, ona je pa DM-ove plenice uporabljala.

Sicer je bilo pa danes na sporedu prvo kopanje, je kar uživala. Pa uspešno se redi (je videt in čutit user posted image ), tako da je zdaj pri 18 dneh težka 3660 g, tako da je vse pod kontrolo. Dojenje je očitno uspešno. user posted image A katera rabi nastavke? Mi je moj kupil dvoje, oboje prekuhal, uporabila sem ene (oz jih nisem, ker se ni hotela dojit z njimi), pa bi ta druge prodala za pol cene novih.

Ostale punce pa vidim, da so preveč zaposlene z dojenčki. Upam, da ste ok!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Oktobrčki 2016
25.10.2016 18:52:14   
dansas
ostale punce - hja, nas je tako malo, da če jih pol ne utegne klepetati, nas ostane samo 3 user posted image Me pa zanima kaj je kaj s Suziko...

Težavo s plenicami ponoči sem včeraj reševala tako, da sem mu na rit dala trojkico - sem ga samo 1x previla ponoči in premočilo je samo malo proti jutru.
Mogoče pa res probam tole povijanje. Sem ga sprobala pri Brini, samo se je čisto razbrcala. Ni delovalo oz jaz nisem znala prav povit.

Pia, tole s hišo je super. Jaz bi tudi... user posted image Samo pri trenutni nepremičninski situaciji nismo niti približno sposobni kakega nakupa. Pri tej plači se lahko zapufam do penzije, pa ne vem če bi bila sposobna odplačati kredit za hišouser posted image .

Se je pa danes tako nakenjal, da je imel cel hrbet posran user posted image . Sva ga kar stuširala. Sicer je kar težko takega mehkega dojenčka tuširat, ampak nama je uspelo user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 11:36:30   
Pia*
Ah Dansas tudi mi2 bova imela 10let kredit. Drugace ne gre. Ce bi pa morala jaz kupit bi pa dobila glih tok kredita da kupim eno vrtno leseno utico. Moj ima bolso placo je pa res da ga ni nic doma. Sva vecinoma sami. Ce imamo sreco je vikend z nami, ce ga kdo prej ne klice. Ne vem kako bo z malo, ko bo vecja in ga ne bo skoraj nic videla. To me se najbolj skrbi.

Mi smo imeli pediatra. V 3tednih sva se zredili 590g. Zravnica je rekla ok. Sestra pa da je premalouser posted image prav v slabo voljo me je spravila. Je rekla da bo sla do zdravnice in da me poklice kdaj morava nazaj. Kako se vasi redijo?

Kaj pa cepljenja? Proti cim jih boste vse cepile? Seveda poleg nujnih cepljen?

Dansas kako ste vi uredili?

Ribica jaz sem tebi fous nocnega spanja. Jaz sem mojo danes imela kar pri sebi.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 11:56:22   
Ribica **
ah, midva imava kredit za stanovanje (ki nam bo kmalu premajhno) za 30 let, pet jih je na srečo že mimo. Kako bo pa naprej, ko bomo rabili večje (ko mala ne bo več v posteljici), pa raje ne razmišljam.

glede pridobivanja teže - naj bi se redili 20-30 g na dan, E. se je zredila 350 g v dveh tednih in je rekla patronažna, da je super.

poleg nujnih cepljenj vsekakor še proti klopnemu meningoencefalitisu po enem letu, bom pa razmislila tudi o rotavirusem, edino kar je, je cepivo kar drago + otrok ga mora popit, tako da če ga ven pljune, si vrgel stran tisti denar. O drugem pa še nisem razmišljala.


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 15:21:24   
Pia*
Jaz mislim, da si mladi dan danes brez kredita ne moremo nic ustvarit. Mi2 sva hvala bogu v tako zabacenem delu Slovenije, da so cene zemlje veliko nizje kot kaksna Ljubljana, gorenjska...itd

Ribica tvoja poliva. Kaj naredis jo po tem, ko bruha ponovno gres hranit ali pocakas?
Moja je danes bruhala kar v loku. Mogoce zato ker se je ze med hranjenjem pokakala potem pa ji je po riti pokalo se 5min. Plenica pa skos bolj polna. In sva kmalu po dojenju sli menjati plenico.

Jaz sem popolnoma enako razmisljala o cepljenih. Rotavirus me malo bega. Ker ne pokriva vseh virusov ampak sam par.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 15:23:30   
dansas
pridobivanje teže - tako kot je rekla Ribica, naj bi pridobivali 20-30g na dan. Tako da Pia se čisto lepo redi. (Pia* napiši mere, da jih vpišem v tabelo, če hočeš). Naš je pa definitivno rekorder: v 4 tednih se je zredil za 1690 g! Po moje bi pojedel vajine dve, pa še lačen bi ostal user posted image . Sej ni čudno, da se je toliko zredil, ko pa je, takrat ko vaše spijo, lump user posted image !
Moje punce (sem šls gledat za nazaj) so se pa poredile za malo manj kot 1 kilo prvi mesec.

cepljenje - jih dam cepit, je pač obvezno. Nisem pa glih navdušena nad cepljenjem, tako da kar bo neobveznega, bomo skor ziher zavrnili.

nočno spanje - mi2 itak skupaj spiva v zakonski postelji v svoji sobi... da ne motiva drugih, da se lahko naspijo.

< Sporočilo je popravil dansas -- 26.10.2016 15:25:45 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 21:56:54   
Pia*
Mere za tabelo.
3tedne po odpustu iz P imamo 3390g. Ko smo zapustili P smo pa imeli 2800g.
Ce me je pa kaj zmotili je pa to, da je tehtnica namerila 3590g imela je pa samo plenicko gor sestra pa ji je odstela 200g. Jaz kokos sem bila pa kar tiho:(
Zrasla je pa za 3cm.
Rojena pa je bila v 40tednu.


Bom napisala se tezo pri 1mesecu. Bom patronazni rekla naj pride, da jo stehtava. Ceprav ona mi je pravila, da se Pia super redi in naj se ne sekiram.

Sestra je sicer rekla, da me bo klicala ko se pogovori z zdravnico. Ampak ni nihce klical.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Oktobrčki 2016
26.10.2016 22:23:22   
Ribica **
Hehe, dansas, sem se nasmejala temu o hranjenju in spanju user posted image Moja danes cel dan bolj kot ne spi in zelo malo jé, tako da upam, da ne bo ponoči veselica. Je pa prej popoldne grooozno jokala v ležalniku, v naročju so pa ti "krči" čudežno minili. Sem prav rekla možu glej zdaj, v naročju čisto mirna, mehka, vse ok - jo odložim v ležalnik - v hipu zvijanje in grozen jok, jo spet vzamem k sebi in konec. Lumpa. user posted image Samo je niti slučajno ne bom imela cel dan po rokah.

Polivanje - moja to naredi samo kadar ne podremo kupčka ali kadar gre premalo zraka ven iz želodčka, se je pa specializirala za polivanje v loku za mojo majico direktno za modrc user posted image Po možnosti oboje ravno preoblečeno. V tem primeru je potem ne podojim še enkrat, ker pomeni, da se je očitno preveč najedla in jo dojim kasneje.

To z rotavirusi je malo zoprno, se strinjam. Ampak jaz sem prav paranoična pred temi trebušnimi virozami, da če lahko preprečim vsaj eno bruhanje, bi kar precej naredila za to. Ampak se zaenkrat s tem še ne ukvarjam. Za klope pa ni dileme, smo vsi trije cepljeni in vsi domači. Ker klopa stakneš tudi v mestu na sprehodu, pa še glede na to, da imamo psa, je kar koristno - takrat smo se v bistvu cepili jaz in moja starša, ko smo psa kupili, ker smo bili vsi več zunaj. Ampak to se cepi tako šele po dopolnjenem enem letu; bo pa ravno fajn, ker bo do pomladi že zaščitena, če jo prvič cepimo v jeseni.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Oktobrčki 2016
27.10.2016 10:26:59   
dansas
Jaz si tudi včasih mislim: joj, kako ga zvija revčka - ful joka, neutolažljivo, se zvija (vse to v spanju). Potem ga pa grem previt in se razčuje in čudežno neha jokat. Da pa v naročju manj joka kot v ležalniku pa itak user posted image . Poskrbijo, da smo mamice fit, stalno eno utež prenašamo... Se pa sedaj večkrat spomnim na mojo babi in mami, ko je bila še dojenček. Takrat (pred dobrimi 60 leti) so šle ženske delat po 6 tednu po porodu (jaz bi imela samo še 2 tedna porodniške!) in ker babi ni imela varstva, je mojo mami samo pustila doma! Na tri ure je prišla domov, da jo podoji in previje. Pa da ni jokala, je rekla. Seveda je jokala, samo moje babi ni bilo doma, da bi jo slišala! Katastrofa!!! Danes ti socialna vzame otroka za kaj takega.

Pia, pri nas jih vedno nagce tehtajo, tako da mi je res hecno, da so tvojo v plenićki, ki skor ziher nima 200g! Ma saj človek se šele potem spomne, kaj bi rekel... Pa tudi redi se čisto v mejah-nič se sekirat... Pač so vajine bolj vitke dame, naš pa en bumbar okrogli user posted image

Jaz imam pa spet naval mleka. Imam joške trde kot kamen in se bojim kakega mastitisa. Od kod zdaj to, pojma nimam user posted image


< Sporočilo je popravil dansas -- 27.10.2016 10:38:54 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Oktobrčki 2016
27.10.2016 10:32:14   
dansas


user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
3 tedni: 3390 g, 54 cm

4.10.
Alalia
: EVAN (38+6)
od rojstvu : 3810 g, 52 cm, 36 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Oktobrčki 2016
27.10.2016 12:50:40   
Pia*
Dansas vas bo pravi fant, ker tako pridno je. user posted image
Sicer pa svaka ti cas_t, da ti rata vse zrihtati punce+malega in gospodnijstvo. jaz ko moja zaspi dobesedno divjam z gospodniskimi zadevami, da do casa pocistim in pospravim.
Nasa Pia je danes spala od 23h do 6:32h jaz sem prav gledala ali se diha. je pa ze drugo noc spala pri meni v postelji tko da ko je prisel ati ni imel veliko prostora. Sem mislila da jo bo dal v posteljico pa jo je kar pustil na sredini. Jaz ga pa tudi prvic nisem slisala kdaj je prisel domov.Upam, da je ne bomo prevec razvadli.

Potem imamo vse čudezne rokeuser posted image moja tudi se zvija, joka v obraz vsa rdeca, da si mislim wou sedaj pa morajo biti krci. Ko jo pa vzamem v narocje pa v sekundi tisina.user posted image . Pocasi imam obcutek, da me okoli prsta uvija se pred dopolnjenim 1mesecem (hudica kaj me se caka, ce je ze sedaj tako).

Moram vam napisati prigodo od vceraj.
Zjutraj se nama je mudilo k pediatru. Isceva dudo, dude nikjer. Vzamem drugo iz posteljice in sibava. Ze v avtu mi je sel nedrcek blazno na zivce skos me je nekaj zulilo. Pri pediatru, ko sem Pio drzala me je ze vse bolelo, ko koncno prideva domov grem v kopalnico se slecem in si godrnam da je ta nedrcek za eno sranje (v ponedeljek sem novega kupila) da sem samo denar vrgla skozi okno. No ko sem ga odpela je ven poletela dudauser posted image . Tako, da hvala bogu je nedercek super pa se dudo smo nasli.
No, ce mi ne bi prsi zrasle iz B na D se ne bi duda izgubila.


< Sporočilo je popravil Pia* -- 27.10.2016 12:54:55 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Oktobrčki 2016
27.10.2016 18:29:46   
Ribica **
Si ne predstavljam, da bi morala iti čez tri tedne že v službo. Še dobro, da imamo vsaj porodniško tako dolgo!

Jaz sem bila včeraj pa prvič sama zunaj z vozičkom in psom, pa moram reči, da je šlo kar ok, pes je bil presenetljivo priden. Danes sem imela pa pester začetek dneva, mož me je pustil spati zjutraj, jaz sem morala pa v ZD dat kri in to na tešče, malo pred 10. me je kar katapultiralo iz postelje. In ker sem hitela, sem uspela še avto ruknit v količke, pa čeprav imamo senzorje zadaj. Ah ja, ni hujše škode, samo sem se tam skoraj zjokala od jeze, pa še v laboratoriju so mečkali, po murphyju so pa ravno pred mano ga zaprli za čiščenje. Smo šli namreč potem k meni v službo na obisk, zato sem bila časovno omejena.

Pia, kam se ti je pa skrila duda? Pa nisi nič prej pogruntala? user posted image Jaz si moram it tudi še po kak modrc, ampak čez kak teden ali dva. Enega sem si kupila premajhnega, črnega, pa mi ni, da mi te bele skoz izpod majic gledajo. Mogoče mi bo pa kdaj kasneje še prav prišel, zdaj bi si pa rada kupila kakšnega bolj podobnega navadnemu, da se ne vidijo vse blazince in podobno čez majico, sem jih že pred porodom gledala v H&M-u, samo mi noben ni ustrezal, res pa je, da je zdaj drugačna situacija.

Dansas, masiraj si jih pod toplim tušem, pa pred dojenjem daj tople obkladke, po dojenju daš lahko pa hladne, da ne bo res kaj narobe. Mene je tega kar strah, ampak zdaj, ko je naval mimo, je ok, se lepo praznijo, ko je tamičkena celo kaj budna. Zadnja dva dni spet čez dan veliko spi. Prej sem jo zbudila popoldne, za nagrado mi je pa pokakala previjalno mizo, sebe, hlačke .. sem jo nesla vso umazano v kopalnico, ker je bila za umit tudi po nogi, je pa še lulat začela, tako da je markirala tepih v kuhinji user posted image user posted image Ampak takih stvari smo že navajeni od psa, tako da imamo vse pralno. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Oktobrčki 2016
28.10.2016 9:45:44   
dansas
Jaz sem bila tudi včeraj na sprehodu s psom (in otrokom :). Sej jaz sem bila že večkrat, samo včeraj je bilo pa tako lepo, da je bilo kar kičasto user posted image . Lep sonček, jesenske barve, šumečo listje (smo šli v gozd), priden pes, speč otrok user posted image . Kaj češ lepšega...

Pia, saj to ni razvajanje in izsiljevanje. Dokler tega zanalašč oz. zavedno ne delajo potem ne moremo govorit o izsiljevanju. Zaenkrat samo vejo, da jim je lepše v naročju, na toplem. Moje punce so kot dojenčki vedno spale pri meni, pa zaradi tega nismo imeli kasneje težav, v smislu, da ne bi samostojno spale. Zaspale so same v svoji postelji, spale pa tri ure in več popoldne in celo noč ponoči po določeni starosti.
Pia, verjetno ti je kar težko ko si toliko sama - ker moraš vse sama narediti in ker ni lahko biti sam z dojenčkom cele dneve... Ampak tvoj vsaj ve za kaj dela - vsaj mislim si, da ima kar lepo plačo, ker 10 let kredita za hišo ni veliko user posted image . Moj je pa na žalost ostal brez službe, ampak je pa zato na srečo doma in je prevzel vsa gospodinjska opravila (skuha, pere perilo, pospravi stanovanje,...) in skrb za punce, tako da jaz sem gospa user posted image ... Skrbim samo za tamalega. Seveda se ubadam tudi s puncami, starejši dve sta v bistvu že toliko stare, da same (večinoma) poskrbita zase, tamalo pa je treba še stuširat, jo peljat v vrtec, jo oblečt,... Seveda tudi jaz probam kaj narediti, ker imam slabo vest, samo za enkrat me še ne peče tako zelo user posted image , tako da sem res na izi.

Moderca pa jaz ne nosim, razen če kam grem. Me samo tišči, pa nepraktičen mi je. Sploh pa me motijo tiste blazinice, ki se tako vidijo čez - bi lahko imeli kake bolj mini.

Mene je naš fant že večkrat polulal - pa ne samo mene; tudi sebe, previjalno, v predal user posted image . Seveda se to zdi zelo smešno mojim puncam, meni pa malo manj - vsaj takrat, ko se to zgodi user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Oktobrčki 2016
28.10.2016 15:19:38   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: dansas

Seveda tudi jaz probam kaj narediti, ker imam slabo vest, samo za enkrat me še ne peče tako zelo user posted image , tako da sem res na izi.



Tako nekako, ja user posted image Meni je bilo prejšnji teden grozno, ko nič nisem mogla/smela sama in biti skoz odvisna za vse od drugih, razen za dojenje in previjanje in crkljanje, je meni muka. No saj, zdaj se tudi še nazaj držim, danes je prvi dan, ko sva bili sami dopoldne, pa bi rekla, da spet premalo počivam in kot zanalašč tamala zjutraj ni zaspala nazaj, razen za par minut pri meni v postelji, ko sem jo pa odložila v njeno posteljo, je bila pa budna kot sova, jaz pa sem komaj oči odprla. Saj za kosilo se nisem pretegnila, pa še ta večji mi je olupil krompir in korenje za juho, da sem jaz potem samo narezala in skuhala, ostalo je bilo pa iz skrinje. user posted image Pa še potem je komentiral, da še dobro, da ima on zdaj počitnice, ko je oči šel v službo, da mi bo pa on pomagal in nadomestil očija. Mhm, ziher. user posted image No saj, kaj mi bo zagotovo pomagal, mu ni težko.

Nisem pa še ugotovila, zakaj na sprehodu vedno in praktično takoj postanem lačna in žejna, danes sem si na polovici kupila sendvič in sok user posted image Pa sem šla od doma dobre pol ure po zajtrku.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Oktobrčki 2016
28.10.2016 19:26:33   
Pia*
Dansas ja placa je dobra ampak njega pa ni veliko doma. sedaj bo pa z nama se manj casa, ker bo treba se kar nekaj postoriti v hisi.
Ampak bomo potrpeli potem pa upam, da bo zamenjal sluzbo in vec casa prezivel z nama.
Po eni strani je fino, da imas moza doma in da ti toliko pomaga ( ti pa kar brez slabe vesti uzivaj dokler se traja.)user posted image .
Ce bi moj vodil gospodinstvo bi jedli pico ali pa touste vsak dan. No mogoce bi mu uspelo kaksne makarone skuhat. Za omako pa nisem vec prepricana.
Sesal je tudi (da sem ga jaz videla na lastne oci), ko sem jaz prisla iz P in nisem nic morala. Takrat nam je kuhala tasca, moj je pa za silo pospravljal stanovanje, vozickal no pa Pio je on kopal, ker jaz nisem imela moci, da bi stala. Naslednji teden je pa mami vzela dopust in skrbela za nas. Tako da dansas hura za takega moza, ki je sposoben vse to speljati.user posted image


Ribica to je fino, da imas pomocnika v kuhinji.user posted image Jaz imam sedaj do torka mami na obisku in danes sem sele videla kaksen luksus je to, ko ti nekdo skuhauser posted image . Na zalost lahko pride samo za vikende ali praznike, ker hodi se v sluzbo in je od nas odaljena 200km.

Nedercek sem jaz kupila v Mullerju mislim, da je 10eur in lahko recem, da je super (ce se ti duda ne izgubi v njem). jaz se spim v njem, da bi bila brez bi se zjutri zbudila v bazenu mleka. Seveda pa blazinice notri.

Kako vajine dva spita? jaz pio polagam 1x na en bok drugic na drugi bok ampak ona se sama spravi na hrbet vsaj ponoci, ko jo nimam vsako minuto na oceh.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Oktobrčki 2016
29.10.2016 22:39:09   
Ribica **
Tudi jaz imam te iz Müllerja, sem kupila enega belega in enega črnega, pa sem črnega kupila premajhnega, ker se mi je bel zdel res ful prevelik pred porodom, zdaj mi je pa seveda prav, črn me je pa tiščal. Moram zdaj še enkrat probat, če je kaj drugače, če ne ga bom imela pa kasneje. Ga ima pa tudi jaz ves čas gor in blazinice, tudi ponoči.

Jaz jo dajem na bok vedno spat, izmenično na enega in drugega, danes sem jo prvič našla spat na hrbtu. ME še na previjalni moti, ker se mi stalno na bok prevrača in res redko leži lepo mirno na hrbtu, ko jo previjam. Je pa dopoldne zaspala na trebuhu, medtem ko je kravce pasla, pa sem jo hodila pogosteje gledat, da je ziher vse ok. Glavico je imela lepo postrani, pa ker smo kmalu potem šli ven, sem jo tako pustila, ponoči je seveda ne bi. Edino v vozičku pa skoz spi na hrbtu, svež zrak jo čisto "zadane", je spala dve uri in pol zunaj, smo šli v mesto navijat za ta večjega, ki je tekel na maratonu s šolo.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Oktobrčki 2016
31.10.2016 8:40:53   
dansas
Mi smo imeli včeraj kar noro - jokec, stokec čez cel dan, da je bil že čisto hripav user posted image

Naš tudi izmenično na bokih spi, na trebuhu noče, na hrbet se pa včasih sam prevali in pa seveda v vozičku spi na hrbtu, samo imamo sedaj gumi defekt, tako da smo samo v ruti. Npr. tatretja je zelo slabo spala, dokler je nisem začela polagat na trebuh spat - potem se je spanje občutno poboljšalo. Drugače sploh ni hotela več spati, tudi v vozičku ne. Mislim, da je bila edini dojenček, ki je v vozičku na trebuščku spala user posted image


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...