|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
17.3.2017 21:36:31   
dansas
Ribica, lepo turo ste imele user posted image Meni je pa veliko lažje hodit s psom na povodcu, ce imam malega v boba wrapu, kot pa v vozičku. Moja psica vleče pa je potem težko držati povodec, pa stalno se okrog vozička mota... Zato sem do zdaj vedno hodila z wrapom na sprehod. Zdaj je pa že tako toplo, da ga čisto pregrejem, ce ga imam notri zavitega. Poleg tega, da je že težek postal za nosit. In tudi voziček mu strašansko paše (sem ful vesela tega). Ampak si mislim, da je v hrib lažje hodit z wrapom, kot pa voziček rinit. Ah, Roznik. To najbolj pogrešam iz Ljubljane.
Krompirja jaz tudi ne bi pogrevala. Je mož prinesel to teorijo v družino, da je pogret krompir strupen (moj mož zelo rad potencira stvari v negativno smeruser posted image ). Kaj pa če si vse dopoldne pripraviš-operes, narezes, das v vodo, ko pa je cas za kosilo pa samo se skuhas. Polenta je pa tudi meni všeč, ker jo za več krat skuham. Itak je ne znam samo za en obrok skuhat user posted image

S je sicer zelo čvrst ampak niti približno še ne sedi sam. Se obrača se ne. Pokazal je, da zna, da bi pa znanje uporabljal, pa ne. Kopa se pa tudi rad, samo ga grem jaz zvečer kar avtomatsko tusirat. Mi je pa všeč, da se tvoj zanima za napredek. Moj mi je samo enkrat rekel, naj na forumu vprašam, ce so vaši otroci tudi tako tečni kot je naš? Sem ga seveda gladko ignorirala. Ja, , naš je edini, ki joka user posted image

Koleraba-naš jo ima skoraj vsak dan na jedilniku. Da en tak sladkast okus in lepo se spasira.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 601
   RE: Oktobrčki 2016
17.3.2017 22:19:16   
bucka*
Ste mi nardile luste s to kolerabo, bo ocitno mala prva v familiji, ki jo bo probala :-) jo bom kupila in bo na vrsti takoj za bucko :-)

Kar se kopanja tice, bom rekla da ga dobro prenasa :-) v primerjavi s prvim, ki je kar dolgo jokal, je zelo pogumna, ni pa se pravega sproscenega veselja. Ko brcne z nogo, na siroko odpre oci (mami, kan se je zgodilo?!) takrat se morm jst pol nasmehnit in jo bodrit, da ni jok :-) tko da se ne sprica. Od sedenja smo tudi se dalec, prav tako z obracanjem nikamor ne pridemo. Niti igrace je ne animirajo, da bi se obracala. Se mi zdi taka, lena. Se je pa danes iz lezecega polozaja dvigovala gor in delala trebusnjake. Je bla pa ful mocna! Sam ne vem tocno, kaj je hotla dosect :-)

Spi ok, drugace pa zelo tecna zadnje dni, dansas, lahko porocas svojemu :-)

Moj se za napredek zanima se bolj kot jaz, dostikrat kaj opazi, kar jaz sploh ne bi. Je pa res, da se nama pozna, da prvi ni toliko starejsi in da se vsaj okvirno spomnivatt kaj je bilo kdaj (obracanje, sedenje, dvigovanje na nogice, puzanje...)

Punce, lepo spite, naj bodo skratki (vsaj ponoci) pridni :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 0:00:47   
Ribica **
Se vidi, da sem imela motnje s podvprašanji v živo prej, pa kaj pišem, pa kaj vaši znajo, pa kaj vem kaj vse - bolel me je hrbet, ne trebuh danes zjutraj user posted image Mislim, saj me itak vsak dan, ampak danes še posebej, sem imela prav musklfiber na ramenih.

Dansas meni se zdi, da ob vozičku bolj kulturno hodi kot z bobo (zdaj imam že 4g, je lažje za nosit jo), ne vem, očitno pogrunta, da imam obe roki frej. Ali je pa enostavno tako navdušena, da gre z nama in da je ne puščam doma. Se mi zdi, da se bolj k nama z malo stiska zdaj zadnji teden, ko sem jo jaz vozila ven zjutraj in zvečer, tudi ponoči pride več k meni spat kot k možu. Končno se tudi pes lepo obnaša do male oz. jo "vzame v obzir", zadnjič se je ulegla k njej na odejo na tleh, ko sem kuhala. Tamala jo ima pa itak rada, včeraj se ni mogla dojit, ker je mogla za vsak požirek preverit, če pes še sedi na drugi strani dnevne sobe, danes med kosilom je tudi bila sila fascinantna (itak, ker skoz cvili, ker čaka na ostanke kašice) in nisem videla, da mi hrano ven pljuva, ker sem jo hranila v naročju zaradi hude ure.

Meni je fino, da napišete, kaj že vaši znajo, da potem vidim, če tudi moja to zna, se pa ne obremenjujem s tem, niti ne berem, kaj bi morala do zdaj znati. To, kot že rečeno, počne to mož in potem mi omeni, teži ravno ne. Tako da noge, da jih prijema, so pri E aktualne zadnji teden, sploh, ko jo previjam. Pa smešna mi je, ko jo oblačim zjutraj, pa ji oblečem kako črtasto ali vzorčasto majčko/bodi in potem fascinirana gleda rokave. user posted image Je pa spet začela take grlene zvoke spuščat, kot da kaj razlaga, pljuvat tudi zna (zadnjič sem dobila kašico pomojem še v lase, ker je kihala), na srečo še ne pogosto in ne s polnimi usti. Obrača se pa še vedno samo it trebuha na hrbet, iz hrbta pa pride samo do boka, ampak se tako nekako premika po podlogi. Sedi pa tudi naša še ne, razen ob opori, če so vsi planeti prav oz. če jo držiš, če jo pa dvigneš za roke, se pa lepo gor potegne, se pa začenja dvigovat, kot bi delala trebušnjake, ja (jaz bi jih tudi počasi morala, pa se mi še ne da). Je pa zadnje dni nerada sama na tleh na podlogi, ker je bilo te dni več crkljanja. Upam, da je začasno, ker je bolj enostavno kuhat in pospravljat z obema rokama kot pa samo z eno. user posted image

Saj to sem imela že zdaj večkrat pripravljeno, narezano v vodi, samo imamo nek čuden krompir, ki se ne skuha prej kot v 15 min, pa je res tanko narezan. Kolerabo pa tako kuham 20 min. Prej sem si piščanca narezala na majhne koščke in dala po porcijah v skrinjo, da ji potem samo pokuham. Jutri dobi cvetačo in najbrž kolerabo, pa piščanca. Danes sem ji dala malo origana k bučki, polenti in piščancu. V nedeljo dobi pa purana, ker gremo k mojim na kosilo in bo menda puran. user posted image

Saj to s pogretim krompirjem je pomojem povsod tako, čeprav mi kake zelenjavne juhe s krompirjem jemo še naslednji dan (ok, jaz ne, mož in tavečji pa user posted image ), pogret pire ali kaj takega je pa meni tako zanič. Pa ni nobenemu nič.

Oh ja, spet en roman, pa bi človek mislil, da bom po dveh urah likanja kaj bolj utrujena. user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 603
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 7:19:50   
pikica 4
dobro jutro.

ribica naša se vedno ko jo dam v banjico zresni in samo gleda in komaj čaka,da je konec, jo bom začela počasi samo tuširat, ker mi je teško vse pripraviti moj mi ne pomaga. sedi pa ob opori, če jo kam naslonim se prekucne naprej, ni še stabilna bo za počakat še malo, hranim jo kar v naročju še nismo prišli do stolčka, moram preko neta naročiti ta trip trap stol z malo še ne hodim po trgovinah, moj si pa ne vzame časa da bi mi jo pomerkal da letim po en stoluser posted image . tudi obrača se ne. pridna kar 8 km si prehodila.

dansas imaš srečo, da ima rad vozek, jaz sem bila pozimi bolj na kratkih sprehodih zunaj in se mi je navadila, da zaspi v postelji. postelja se ne ruka in je tišina. sedaj je pa vsak sprehod napor, noče zaspat po makedamu, preveč ruka, ko pa zaspi jo pa vsak avto zbudi ko pride mimo, upam, da se navadi, da bi odšla na sprehod na kavo se mi lušta. lepo je iti na sprehod s ciljem.

moram jaz tud kolerabo kupt.

lepo da se vaši zanimajo za napredek otroka, moj me na koncu dneva niti ne praša kako je bilo, seveda pride ko mala že spi.tako da je bolj tko tko vse skp.

dobrih 10 dni mi vleče nogavičke z nogic je vse preslinjeno, jih sušim na radjatorju pa menjam. najprej gredo nogavičke, potem pa opazuje prstke na nogicah. ampak jih še ne spravi v usta kljub temu, da se trudi.

včeraj sem šele zimsko vrečo dala iz vozička, res se je otoplilo tudi pri nas.

ojoj, likanje kaj je že to. likam sproti ko jim zmanjka.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 604
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 7:40:31   
Pia*
Pri nas pia tudi ni nekaj po smernicah. Sedenje ah ja ne vem ce do pet pristejem ko jo imam v narocju v sedecem polozaju pa mi takoj rit dvigne. Na trebuscku sploh noce biti se zjeza in se takrat prekotali na hrbet. (Od jeze). Iz hrbta na trebuscek se ji pa rata samo ko se dojiva v leze in se prevec zazene. Da bi pa sama to za zabavo pocela pa nikakor.
P nama je rekla da mora biti vec na trebuscku, da ne bo imela zalezane glave ampak jaz silila je ne bom, ce ne zeli.
Se pa tudi jaz ne obremenjujem s temi smernicami kaj bi moral otrok znati. Sodeda na stajerskem mi govori kaj je njen znal pri 3mesecih no moja pia tega se danes ne pocne pa bo stara 6mesecev.

Je pa skos bolj ziva. Stalno jo je treba animirat. Popoldan spi zelo malo, ce pa ze pa v vozku in obvezno da jo bozis po makedamu.

Gh pocasi pocasi se premikamo po polzje. Krompir se vedno ne. Bucke en otenek boljse. Smo pa probali jabucek to je pa zmazala vse (ucitno je po mami sladkosned). Bomo videli, ko bo meso na sporedu kaj bo takrat, ce je se kaj po atu.

Dansas kaj pa mu ti pripravis za zajtrk? Jaz imam mal tezavo,ker mleka in mlecnih izdelkov ne sme. Pa ne vem kako so te zadeve pripravljene, ce kaj vsebujejo. Sploh ne vem kaj naj ponudim.

Mi2 se vedno uzivava na gorenjskem. Moj naju pride v ponedeljek iskat potem ima pa 14dni dopusta. Sploh ne morem verjet,da je vzel dopust.

Sedaj pa sibam moja sefica je vkljucila alarm.

P.s hvala za idejo o kolerabi danes bomo imeli kolerabo pa da vidimo kaj bo!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 605
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 8:07:39   
dansas
Naša noč je bila, kot že tri pred njo, kar neko jokcanje, tako, kot takrat, ko je bil še novorojenček. Ne vem, kaj je to bilo. Gruntam, da sem ga pregrela ali pa so zobi?user posted image Pa že tako dobro je kazalo prejšnji teden: spat ob 8:30, budnice ob 1ih in 4:30, vstat ob 6:30. To je za nas vrhunsko, zdaj pa to user posted image

Drugi obrok sem jaz pri puncah uvedla zajtrk in še to po enih treh tednih kosila. Pri S sem mu pa že po ene 4ih dneh uvajanja GH začela dajati tudi večerjo. Je bil očitno lačen. Siten in jokast (spet, bi rekel moj mož:) pred obrokom in najbolj sončen otrok po obroku. Večerja pred zajtrkom pa zato, ker sem upala, da bo potem kaj boljše spal. Po cca 2 tednih kar sem mu prvič dala gh je bil pa že na 3 polnih obrokih. Kaj mu dati za zajtrk in večerjo jaz niti nimam nekih hudih idej. Zaenkrat je stalno isto. Sadje katerega pač imam (banana in jabolko obvezno, potem pa še avokado, če ga imamo in brovnice)+polenta ali +riževi kosmiči. Ko se bo začela sezona sadja in bo lahko jedel mlečne izdelke, bo pa malo bolj pestro.

Dojiva se pa še kar. Ne takoj po obroku, ker bi sicer počil. Kako uro do dve po obroku, ko gre spat. Takrat ima "mlečno malico"user posted image , ki je hkrati tudi uspavanje. Ker nima dude itak ne zaspi drugače kot na joški user posted image , na srečo v vozičku nima problemov zaspat. Ponoči se pa dojiva vsakič, ko se zbudi. Danes na priner je bilo to najmanj 6x. Al pa tudi več.

Včeraj sva tudi midva imela lepo turo po soncu in sem potem kar čutila, kako me je sonce dobilo. Sem ga šla slikat za osebno in potem sva šla še na UE osebno dat delat.

Ribica, sem se čudila, kako to da te je po sprehodu trebuh bolel user posted image . Pa praviš, da je bil to hrbetuser posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 606
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 8:32:03   
babyN2
Hoj,ene ste zelo pridne s tako dolgimi sprehodi,jaz bi tut mela bobo pa se mojmu zdi "potrata denarja"..se pa hvalabogu rada vozi v vozicku,edino morala sem ji ze zamenjat kosaro s sportnim delom ker rada spremlja okolico.Zelo je aktivna in se mi kotali po celi dnevni ce jo za dve minuti odlozim na igralno podlogo..kar se sedenja tice,ne sedi se stabilno ampak vescas spodmika rito in bi se na noge postavila..kopa se pa zelo rada,brca in ceblja pa ogromno se presmeji.
Je pa tudi moja puncka ze ves teden zelo sitna oz jokava,brez razloga jo kar nekaj prime in sledi neutolazljiv jok..nevem ali je to luna ali bodo zobki ampak se nic razrn slinjenja ne kaze na to..Nogice so pa ze veselo v ustih,vcasih malo zajoka ker se ugrizne za prstek😀
Danes bo bolj oblacno-saj pri nas,tako da upam da nebo pretiranega vetra da lahko malo ritke zluftamo na zraku😃
lep dan vam zelim:)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 607
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 8:41:50   
Pia*
Dansas hvala.

Bom malo pobrskala kaj sploh lahko ponudim.

Kar se tice spanja je pri nas enako. Pia bi spala pa jo je ponoci rokica srbela in seveda nismo skoraj nic spali. Tudi mi2 se dojiva ponoci cisto vsakic ko se predrami zaradi srbenja,ker jo to vsaj za pol urce ali 45min pomiri. Potem pa ponovi vajo! Pocasi se navajam na ne spanje je pa res da, ko je ura 20:30komaj se gledam in grem kar spat. Vcasih sem pekla in pripravljala za jesti danes mi to ne uspe in sploh ne vem kdaj sem si pecivo zase spekla. Vecino stvari naredim z njo v narocju.

Upam, da bomo kmalu vsaj malo boljse spali. Kar pogresam noci, ko je prespala celo noc.

(odgovor članu babyN2)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 12:55:33   
Malinca07
Dan,

jaz pa danes uzivam pri mamci, sma s tamalo sle na obisk ati pa doma pociva :) posledicno tud jaz pocivam, je sla mami s tamalo na sprehod :)

Gh je pri nas zalaufala, pojedla je krompir in bucko in krompir, bucko in korencek :) kak teden bom mesala se samo zelenjavo, potem pa pocasi dodala se meso.

Kopanje-tudi nasa dobi velike ucke, takoj ko jo dam v banico in opazuje kaj se dogaja. Nekega pretiranega uzivanja ni, je pa tiho :))
Sedi se ne, oziroma ob opori, ampak ma prave srsene v riti in ne more bit minuto pri miru :) na tleh se se vedno obraca samo iz hrbta na trebuh, v obratno smer se ne gre. Nogice si prijema samo na previjalni, ko je nagica in brez plenicke. Pomoje ji je drugace plenicka na poti, saj oblecena nikoli ne dvigne tako visoko nogic :)

4 ure vozickanja..uf, tud jaz bi, pa mam zadnje case probleme v vozicku. Eno uro mi lepo spi (vcasih je spala na sprehodu tud po 3 ure), potem se pa zbudi in noce lezat noter, zacne jokat. Pravim, da je prava baba - firbec :) vse jo zanima in mi rada opazovala okolico. Mislim, da jo bo treba pocasi prestavit v sportni del pa se mi zdi se malo prehitro...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 609
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 14:33:59   
bucka*
Ha ha! Da se malo pohvalim... danes se je obrnila!!! V obe smeri :-) najprej iz trebuscka na hrbet, sem mislila da se ji je posrecilo. Sem jo dala spet na trebuscka, se je se enkrat in potem se enkrat (na postelji) potem sem jo dala na podlogo, se je pa se s hrbta na trebuscek!!!
No sej ni taka stvar, ampak sem vseeno kar navdusena, ker vceraj ni blo se nic :-)
No, kmalu je pa navdusenje preraslo v skrb, ker bo treba malo preorganizirat teritorij na katerem je do sedaj bila :-) za lezat dovolj prostora, za obracanje pa niti ne...

Pikica, zakaj ne gres sama po stolcek? Jst vedno hodim z njo okrog, oziroma za obema mulckoma. Mam lupinico, ki pase na vozicek in gre mala povsod z mano. Sem se tko navadila ker je tud mojmu ful tezko bit doma in cuvat... sej veste, on le dela. Jst sm pa frej :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 610
   RE: Oktobrčki 2016
18.3.2017 21:56:42   
Ribica **
Bravo Ema! user posted image user posted image

Malinca, jaz imam mojo E že tri tedne v športnem delu, ker ji je košara v zimskem pajacu ali bundici postala premajhna. Zdaj je pa itak šefica, ko okrog gleda. Še vedno sicer hitro zaspi, edino zoprno je v tem vetru, ker ni tako lepo zaščitena kot v košari.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 611
   RE: Oktobrčki 2016
19.3.2017 9:53:58   
pikica 4
ojla,

pia saj bo, le vztrajna bodi pa bo lepo jedla.

dansas si napisala, da se podojita za uspavanje, meni tudi z dojenjem tako fino zaspi, potem pa jo dvignem za kupček včasih ga podere vcasih ne, se pa predrami. kako ste s kupčki jih vedno podrete ali jih pustite če spi?

user posted image bravo mala ema. sedaj boš pa že morala merkati. jaz jo še odložim pa me počaka na enakem mestu vi ste pa postali mobilni. ne maram male sabo po trgovinah jemat v tem letnem času polnih virusov. jih ostale že jemlete? pridna si da vzameš oba, predvsem potrpežljiva. jaz imam starejše pa je včasih naporno. no sedaj je bolje mi morajo pomagati zlagati pa iz avta mi znosijo.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 612
   RE: Oktobrčki 2016
19.3.2017 11:50:54   
Pia*
Super Emauser posted image

Pikica jaz moje ne jemljem sabo. Je niti ne smem zaradi alergij. Ker ima v sekundi reakcijo na prfume in razno razne disave. Razni dm in mullerji so pa nadisavljeni, da je se meni slabo. V soping sabo pa tudi ne, ker jo nimam kam za dati, ko bi npr. Sla pomerjati oblacila. Jaz skoraj vse narocam preko intrneta.
Ponavadi izkoristim, ko je mami. Iz trgovine mi pa vedno moj prinese. Ce grem sama je mogoce zelenjava ali sadje, ki mi zmanjka. To grem pa itak na trznico.

Sibam sirena napisem se kasneje kaj


(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   RE: Oktobrčki 2016
19.3.2017 12:09:38   
Pupa88
Bravo Ema in Bucka 👍

Zanimivo, tudi mojega moza skozi zanima kako so kaj otroci s foruma in kako jim gre.

Mi se se tudi ne obracamo, se mi zdi da bi se lahko pa nekako nima zelje oz.motivacije. Noge dviguje in jih gleda samo na previjalni, v usta pa tudi ze gredo vendar jih ne tlaci se sama. Sedi pa sama, ce jo posedem. Vendar tega ne delam, sledim temu kar so rekli na handlingu da se mora otrok usesti sam, sele nato lahko sedi. Tudi stolcek za hranjenje sem nagnila, tako da je pol lezecki. Itak, pa mora najprej pogruntat bocni sed, oz nasa se obracanje prej :)

Tudi mi smo ta teden zamenjali vozicek, je bila prevec radovedn ada bi bila v kosari. Zaspi lepo tudi v tem vozicku, vendar more prej vse pogledat.
Drugace imamo pa tudi mi zdej ze kaksna dva tedna obdobje sitnarjenja za brezzveze. Sama se npr. Noce vec igrat na tleh, krokodilje solze so pa tudi ko recimo po hranjenju odnesem posodo do umivalnika (3m stran). Kar nekiuser posted image

Kupcek, pa jaz ponoci vcasih ja vcasih pa ne. Odvisno.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 614
   RE: Oktobrčki 2016
19.3.2017 13:28:41   
Ribica **
Jaz ji ponoči oz če zaspi/spi med dojenjem ne podiram kupčka in ni težav. Občasno malo ven pljune, ko se zbudi in jo dam pokonci.
V trgovine, razen po hrano za kosilo, kruh in take stvari (Hofer, tamal Mercator) je tudi jaz ne vzamem s sabo, dvakrat je bila do zdaj v City parku, enkrat ker smo šli sproti, enkrat pa ker sem jo mogla s sabo vzet, ker smo nekaj rabili, mož je pa tačas kosilo doma kuhal in pospravljal, se mi zdi. No, v DM jo še vzamem s sabo, ko grem po plenice, sicer pa raje ne. V Baby centru sva že bili z vozičkom, ampak dopoldne tako ni gneče.


(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   RE: Oktobrčki 2016
20.3.2017 8:20:40   
pikica 4
dobro jutro.

pri nas še ne bomo menjali košare za športni del, še ne bi bilo vredu, gotovo čez kakšen mesec, ravno prav, da gre muhasto vreme mimo. v košari je fajn zaščitena jo nič ne prepiha.

bom probala, čez dan, brez kupča če zaspi pa bom vidla če bojo težave.

jaz z malo razen pri dohtarju nisem bila nikjer, samo na sprehodih. sedaj bo kmalu mimo sezona virusov pa bo lažje.

pri nas gh vredu poteka, vse kar ji dam ji je kar dobro, nič ne komplicira bo po meni, ko ima dovolj mi pa ven začne pljuvat oz. špukatuser posted image , sem si zapomnila.

pia imate pa res hudo s telimi alergijami. a so kaj rekli bo s časom prerasla?

muka so teli sprehodi, včeraj sva šle popoldne, mi je zaspala po pol ure v vozku, pa srečam sosede itak se vsak utakne in dere v vozek, mala se prebudi in mi je nergala, do doma, sm bla kar malo najezana.

sem pa prejšnji dan skuhala vegi ješpren, pa mali ni bilo nič, bo še na jedilniku. dons bom kar na hitro polento skuhala, potem pa kuhano zelenjavo in pečene koščke piščanca notr dala. ko bo čas kosila bom pa v pečici mal zapekla. kuham na obroke. ponavad dam še sir povrh.

pri nas se jasni.

bučka kako ste, je bolje z malo?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   RE: Oktobrčki 2016
20.3.2017 8:55:13   
bucka*
Dobro jutro!
Nasa puncka je malo bolje, sem ekperimentirala, kaj bi lahko bilo :-) z GH uspesno nadaljujeva, prejsnji dan je pojedla 10 zlick krompirja in bucke, vceraj pa malo manj. Drekec se je vmes obarval nazaj na oranzkasto. Zaenkrat se mi zdi, da je najbolj verjetno da je utrujena, jo dajem prej spat (ob osmih), pa ravno tako spi do 6h. Tko da sva kul, razen tega da je podobno kot pupina frajla, sitna kadar izginem izpred oci, cetudi samo za par sekund.
Mislim da smo kul, ne skrbi me vec :-)
Je pa fantek prehlajen, najbrz od vetra, tako da je danes doma... jah, nimamo kej, take srece smo... sej sm vedla kaj bo :-)

Meni po dojenju zaspi zelo redko, ampak ce mi, ne podirava kupcka. Dvignem jo nase, da je malo bolj "pokonci" in vcasih kar v spanju podere kupcek, vcasih pa ne. Potem jo odlozim v kosek. Vcasih malo bruhne, vcasih se zbudi, vcasih pa normalno spi.

O sportnem delu vozicka nocem razmiljat, ker tu se cisto prevec piha, pa tudi zanjo se mi zdi boljse, ce lepo lezi v kosari. Takoj ko bo topleje, pa gre v sportni del. Malinca, zdrzita dokler se da, ce ne bo slo, pa nimas kej dost izbire.

Jst malo vlacim sabo ze kaksen mesec, enkrat na teden v soping, z listkom in v trgovine ki jih poznam. Tavelik ima svoj vozicek za peljat, pa notri zlagava. Ce nagaja sva zmenjena, da mora sedet v tavelikem vozicku, to pa noce. Tko da zaenkrat lepo sodeluje, vcasih so ksni izbruhi, pa ne reagiram ravno. Kar sva zmenjenja, velja.
Morm sibat, danes mam pregled pri kirurgu za zobe...

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 617
   RE: Oktobrčki 2016
20.3.2017 16:12:51   
Ribica **
Moj škrat se je uspešno pobajsal v zadnjem mesecu in pol, se je zredila za skoraj 800 g :) tako da so podatki za tabelo pri 5,5 m 64 cm in 6720 g.
Ni pa tole cepljenje tako fino kot prvo, ne deluje uspavalno, je pa mala izbrane volje. 😏
Toplo je pa zelo danes, je bila samo v jaknici prej zunaj, če ne piha, je prav pretoplo na soncu.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 618
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 7:03:00   
babyN2
Jutro!
Jaz sem jo v petek dala prvic v sportni del ker v kosari je bil po 10min lezanja huronski jok,zdaj pa vsa navdusena pogleda vse na okoli in zaspi,user posted image
v sopingu nisem bila ze ..pff se sploh nespomnim kdaj sem nazadnje bila,v trgovino(manjsi mercator in tus) pa pac moreta oba z mano,ker smo sami,edino v millerja po mleko in ostale stvari grem sama in se takrat pazitq pri prababici da vsaj eno stvar opravim v miru.
Kupcka sploh nerabiva podirat ker sama kraljevsko rigne(kot kaksen odrasel) kadar ji zapase.
Nevem pa kaj mi ze par dni "strajka",sploh noce mleka vec,poje 3-4x na dan kasico in 2 flasi mleka,ji poskusim veckrat dat mleko in namesto kasice pa noce..Danes se vedno spi,pa je zaspala okoli 19.30 zvecer..sem vesela da vsaj ona prespi noc tako lepo ker tavecji se vedno ne haha.
Drzite pesti da se nam danes uspe cepit ko imava posvetovalnico😀
lep soncen dan vam zelim in veliko uspehauser posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 619
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 9:07:42   
dansas
Pri nas so noči boljše od kar ga ne pokrivam ponoči - očitno sem ga prej pregrela. Ampak, da ne bi bilo prelepo, je pa sedaj prehlad staknil in danes ni mogel spati, ker je imel nos zafilan, zjutraj je pa tako grdo kašljal, da se mi je kar srce trgalo user posted image . Kadarkoli so otroci bolni je hudo, ampak kadar so pa taki tamalčki bolni je pa še ekstra hudo jih gledat bolneuser posted image . Baby, si sploh ne morem misliti kako je bilo vam, ko je bila vaša A v bolnici...

Verjetno se je prehlada nalezel od sestrice, ki zdrži ravno ene 10 dni v vrtcu predenj pride bolna domov, samo največji krivec za prehlad sem pa verjetno jaz in to vreme. Včasih ga oblečem za v Sibirsko zimo, spet drugič greva pa brez kape in jakne ven (samo na hitro, ampak očitno dovolj za prehlad)

Športni del na vozičku imava midva ene dva tedna, v kopari se ga nidalo več vozit (prevelik in preveč dolgočasno).Ampak, ja, meni tudi ni všeč, da ni zaščiten pred vetrom in mrazom tako kot prej. Pa tudi pred soncem. Našega fanta namreč izredno moti, če mu sonček v oči sije. Potem pa stalno tisto rjuhco oz.pleničko, ki jo imam navešeno za senco, sem pa tja premikam. Potem s plenico čez voziček nič ven ne vidi, pa je spet hudo user posted image user posted image ... Na srečo dokaj hitro zaspi, potem pa ga spustim v ležeč položaj in čisto nastavim soncu, da ga mal posonči. Zdaj še lahko, poleti bo itak tako močno, da bomo samo zvečer ven hodili.

Zadnje čase ni imel neki apettita. JE bilo prvič, da sem kašico stran metala. Pa sem mu danes naredila po naklučju bolj vodeno (zadnje čase sem mu pripravljala bolj goste), je pa tako vse zmazal, da je bilo kar veselje.

Kupča že dolgo več ne podiramo. Če po dojenju ne zaspi (zelo redko) ga pa itak dvignem, potem pa včasih rigne da prav čutim mehurček zraka, kako potuje navzgor. Da bi se pa s kupčom obremenjevala, se pa nisem tudi ko je bil čisto majhen. Ne diraj lava dok spava.

Evo naš levček je že tečen, je treba jit že prvo rundo oddremat...

Lep prvi pomladamski dan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 10:16:52   
pikica 4
heejjjjj,

pomlad končnouser posted image

sem bila pridna sem že zapravljala, sem po jakno v bc skočila pa stole sem si ogledala, pa se nisem morala odločit. a naj trip trap ali pa plastičnega. katerega imate ve? bi potrebovala izkušnj eprebrat. jaz imam izkušnje samo s trip trap in sta mi fanta zabijala vilice v mizo je bila uničena. sedaj pa imamo novo pa j one bi rada uničla spet, res da so punce drugačne..., a je ta plastični pladenj uporaben? pa itak sem spet igračko kupila pa je ne bi bilo trebauser posted image sem pa hitela, mi je moj dal uro kdaj morm pridt nazaj.

dansas joj ne govor jest sm jo kurla na sprehodu s tole bundo, zato sm po jakno šla, upam, da je bla zato sitna, da bo sedaj bolje. jaz jo namerno sončim ne , ker je svetla, jo pa dobi sonček, ko tole plenico sm pa ke prestavljam, pa rokice si sonča.

bučka kako si zrihtala?

danes bova pa krafjolo in krompir. ko sem pri hrani mojemu sem naročila naj prinese repično olje, prav povdarla sem, no pa začne on zlagati na pult in itak prinese on bučno olje, ga sploh ne uporabljam, ampak ga bojo pojedl, gotovo se ga v krompirjevi solati da ponucat? no namen je bil dobr.

grem počit sem imela ponoči budnico, pa ji ne upam še večernega obroka uvest moram malo še počakati.

lepo boditeuser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 621
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 10:40:15   
babyN2
dansas samo noska vescas pucat pa fiziolosko noter nalivat!. najvecja psiha v zivljenju ko v resilcu drvis s 4mesecnim dojenckom na kisiku v bolnico..bistvo je noska pucat da ne gre na pljucka,nasa se je od starejsiga nalezla,ceprav sem jo vescas stran drzala pa vse vscas razkuzevala in prala..
je pa zdej itak tako vreme da neves kako oblect,pa se ko misls da je lih prav je vcasih prevec..
sem pa kupila laneno hladno stiskano olje,je baje tudi dobro.se vseeno pa najrajsi poje ce ma putrcka vmesanega namesto olja😀
zdej pa sibava do pediatrinje,ko bova domov prisle bo pa lacna kot grizli,ji bom danes prvic lososa z bucko dala😀

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 622
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 11:14:30   
nastja1
živijo punce. joj vsak dan vas berem pa kar nimam časa napisat ko vedno kaj pride vmes.. joj ta pomlad ja, skos dela zunaj. včeri sem 300l vode znosila iz cisterne v rastlinjak. nabiram mišice user posted image nismo še uspeli namakalnega zrihtat in preden grem kaj posadit morm navlažit zemljo kr je vse presušeno user posted image

no mi smo tudi že v športnem vozičku. tako uživa. prvo pol ure gleda okorg, potem pa 1 uro spi, tako da si lahko kaj naredim v miru zunaj user posted image
mi smo tudi že začeli z večerjo, tako da imamo 2 obroka GH. poje pa zelo veliko, tako da se po obroku več ne dojimo ker noče.

pikica jaz sem glih včeraj naročila ta stolček, je super ker se potem raztavi v mizo in stol posebaj
https://www.vidaxl.si/e/8718475925835/modro-zelen-otroski-stolcek-za-hranjenje-3-v-1

kako pa kaj z zobki napredujete? se je keremu že pokazal? mi zaenkrat samo praskano dlesni, nič se še ne kaže user posted image

(odgovor članu babyN2)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 17:45:43   
Malinca07
Tak..pa smo sli v sportni del. Ni bilo vec za zdrzat v kosari. Vceraj se mi je po pol ure zbudila in se potem drla kot sraka. Je ni bilo slisat na Gorenjsko? :)) No, v sportnem mi je danes lepo zaspala, se po 45min sicer ze zbudila ampak potem vsaj tiho opazovala okolico. Seveda v dvignjeme polozaju. Upam, da se ni prehitro tole..
Mam pa zadnji teden, ce ne se vec, take probleme s spanjem cez dan. Sploh noce vec spat..3x po pou urce mogoce, potem je pa sitna ker cist premal spi :/ koliko se pa kaj vasi spijo cez dan?
Gh je super, poje vse kar ji naredim. Drug teden bom zacela pocasi dodajat se meso :)
Zobekov pa pri nas se ni na vidiku..samo ogromno slinjenja :)

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 624
   RE: Oktobrčki 2016
21.3.2017 18:21:06   
pikica 4
Nastja pri nas se ni zobkov niti ne kaze da bodo. Malo se slini. Super stolcek ga bos se naprej uprabila.

Malinca meni se veliko spi. Celo noc od 9 do 6 pa potem poje pa vcasih nazaj zaspi vcasih ne. Dopoldne 2 uri, v vosku ce rata 1h ter po kosilu ko se vrneva s sprehoda bolj ze pozno popoldne dobri dve uri. Meni se zdi da mi ogromno spi.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?