|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
8.11.2016 13:53:46   
Ribica **
O, dansas, sem vedela, da boš ti pravi naslov 😀 koliko oblačiš malega za v wrap in kako oblečeš sebe - bundo čez njega ali wrap čez bundo? Jaz sem ga zdaj kupila prek bolhe rabljenega, grejo za med gor, sem petim pisala, preden sem našla neprodanega. Včeraj sem jo prvič dala not in je v treh minutah spala. :) Malo moram še zavezovanje in nameščanje potrenirat, ampak za prvič je bilo oboje super.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Oktobrčki 2016
8.11.2016 14:17:31   
dansas
U, naš tudi strašno not uživa. Če je primerno zaspan, zaspi v trenutku. No, včasih se pa malo pomatramo. Oblačim ga pa ne nekaj ekstra več. Kapico mu dam gor (če je toplo, tudi to ne). Potem je pa itak v tri plasti tkanine povit pa še k meni se stiska. Jaz si pa potem jakno čez oblečem, samo čez njega pa ne morem zapet, ker nimam tako široke. Ga bom pa zdaj, ko bojo nižje temperature tudi za v wrap mogla malo bolj oblečt - če bi pa imela tako bundo za čez zapet, ga pa mogoče tudi ne bi. Samo se mi zdi, da imala midve različne standarde glede oblačenja. Vsaj ko si opisala kako ste oblečeni za v voziček user posted image - pri nas ima ene pol plasti manj na sebi kot imaš ti svojo user posted image . Se mi zdi, da j naš kar tople sorte - stalno je topel.
Jaz sem tudi hotela rabljen wrap kupit, pa da tudi nisem dobila. (No, vsak mi tudi ni bil lep.) Potem sem pa našla spletno stran, ker so imeli zastonj dostavo (kar je čist fino, ker skoraj vse rabljene bi mogla it kam iskat) pa še popust. Tako da sem ga na koncu dobila za cca 40€, pa še nov je in barva po mojem izboru user posted image .
Kar sem zaenkrat jaz pogruntala glede zavezovanja je, da si moraš trak ful zategnit, preden daš otroka not, ker je strašno raztegljiv. Sicer mi je mali kar nekam dol zlezel.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Oktobrčki 2016
8.11.2016 15:12:24   
nastja1
dansas bila sem v sobi z 2 posteljema ampak sem imela cimro samo 1 dan. ona je šla domov potem, in sem bila 4 dni sama v sobi ker je bil zelo prazen oddelek takrat in so bile skor vse same v sobi user posted image soba poleg moje je bila celo prazna. je bilo kr fino biti sam. user posted image

o jaz si pa sploh nisem nabavila ta wrap, se nisem niti spomnila. to je tako lepo vidit mamico ko nosi dojenčka v tem, ko se tako stiskata user posted image bo treba nabavit ja user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Oktobrčki 2016
8.11.2016 15:48:14   
Pia*
Wrap je super zadeva. Jaz sem ga dobila od striceve punce. Zivo roza barveuser posted image . bili sva pa glih 1x v njej. Jz imam kar en strah da mi dol leze. ali pa jaz ne znam zavezati.

Nastja jaz sem imela enako situaciji v P samo en dan sem imela cimro ostale 4 pa sem bila sama. Ampak pri nas so to nacrtno naredili, ker v MS ne smes imeti obiskov v sobi ampak na hodniku. Meni so jih pustil v sobo, ker itak niti vstati nisem morala.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Oktobrčki 2016
8.11.2016 16:19:25   
nastja1
pia a res? sej po eni strani je bolje da ne v sobo vsi hodijo. jaz še tisti dan ko sem imela cimro, so prišli k nje njeni starši, njegovi starši, brat in še otrok. katastrofa. jaz sem pa par ur prej rodila. grr sem bila jezna. ok, partner je prav da pride, ne pa cele družine.
ja je biti pa fino sama v sobi a ne user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Oktobrčki 2016
9.11.2016 15:39:59   
dansas
Danes ponoči smo pa pri nas podrli rekord v spanju v kosu user posted image Je spal 4,5 ure, mama pa 4 ure user posted image Sej bo - počasi. Prvi mesec mi je kar hitro minil, zdaj pa se mi zdi, da je že celo večnost star cca 1 mesec. Ta enoličnost in rutina se tako počasi vleče... Imam občutek, da sem pred pol leta rodila user posted image

Nastja, to pa krasno, da si bila lahko sama v P. Čeprav je meni pasalo imeti cimro, ker je bila fajn in sva veliko klepetali, ampak nikoli ne veš koga dobiš.

Wrap je super, še posebaj za ta letni čas, ko je bolj mrzlo. Pri tretji sem ga imela na posojo, vendar mi ni prišel preveč v poštev, ker je poletni rojena in je bilo že tako dovolj vroče, kaj šele da si jo nase navežem. Pa proste roke imeš, lahko še kaj postoriš. Pia, poglej si kake filmčke na netu, kako si wrap zavezat - je tega eno morje.

Že sirena tuli...user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 9.11.2016 15:41:37 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Oktobrčki 2016
10.11.2016 10:28:24   
nastja1
ja res neveš koga dobiš. ena znanka je na G oddelku, ko je čakala da se bojo začeli popadki, dobila romkinjo v sobo. pa je rekla da naj jo primestijo, pa so rekli da nemorjo. o groza user posted image o pol si je mama malo počinla. vedu je on da je mamica zmantrana user posted image
ja mi bomo v soboto imeli 1 mesec. o meni se je tudi ta mesec grozno hitro obrnil user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Oktobrčki 2016
10.11.2016 23:36:03   
Ribica **
Jaz sem pogledala filmčke na youtubu, kako si zavezat. Samo imam pa problem, ker tamala noče dat glave postrani, ampak se nekako naravnost name nasloni oz. na svoje roke in je cela zverižena notri. Pa še - najprej sem si fejst zategnila, da ne bo dol lezla, ampak potem je bilo vse tako nagužvano, da pa nje nisem mogla notri spravit, samo na eno stran. Dopuščam možnost, da sem jaz pač premajhna/presuha zanjo in za ta wrap, ne vem. Ampak je vseeno fajn. Včeraj sva skupaj pico zamesili in spekli user posted image Niti mikser je ni zbudil. No, saj je fajn, da lahko vse počnemo, medtem ko ona spi. Je ne moremo navadit na tišino med spanjem, razen ponoči, ker ne morem spalnice zapret.

Še javljam mere za na seznam - en mesec po prihodu domov ima 4150 g (v enem mesecu se je zredila dobrih 800 g), zrastla je pa za tri centimetre in pol. user posted image Meni grozno hitro mineva čas, čeprav dnevi se mi zdijo enolični. Ampak po drugi strani grem pa čez 10 mesecev že nazaj v službo, to se mi zdi grozno hitro. Še dobro, da sem imela en teden dopusta pred porodniško, da sem bila vsaj en mesec lepo doma. Danes smo itak imeli jutranje dirkanje v ZD na pregled, kot zanalašč je danes trdno spala, sem jo mogla zbudit, revo. Potem sem mogla pa še do šole ta večjemu nekaj nest, pa sem spet pakirala sebe, otroka in še psa, ker je bilo to lažje kot jo doma puščat.

A ve že oblečete svoje hlače od prej? Jaz sem kar malo nesrečna, ker mi nič ni prav, vse me tišči čez rano, ravno toliko malo trebuha mi je še ostalo, da mi karkoli navadnega pritiska in moti. Nosim trenirke, ki sem jih že grozno sita, nosečniške kavbojke (imam samo ene svoje, pa še te so bile včeraj polulane po kopanju), v pajkicah me pa zunaj zebe. Oblekce in tunike sicer imam, samo pa niso praktične za dojit. Si ne predstavljam kje zunaj to vse gor vlečt user posted image

Kje se je pa Suziiika zgubila?

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 10.11.2016 23:39:22 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Oktobrčki 2016
11.11.2016 9:35:32   
dansas




user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
3 tedni: 3390 g, 54 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm,

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm



(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Oktobrčki 2016
11.11.2016 10:04:19   
dansas
Po katastrofalni včerajšnji noči in zelo slabem včerajšnjem dnevu je sledila krasna (današnja) noč user posted image . Spala sem od 21:30 do 4:45 s samo enim vmesnim dojenjem - pa še to sem bila v taki komi, da ne ne vem točno kdaj je sploh bilo user posted image user posted image . Sicer je bilo potem do 8 h po starem (beri: zbujanje na uro ali prej, stokanje in jamranje).
Paše biti za spremembo naspan.

Spi pa samo še v naročju, včeraj se je še v naročju zbujal. Sem potem šla na sprehod z njim - je zaspal v trenutku in sem si mislila, da grem lahko na daljši sprehod, ker bo ziher spal kot polhek celo pot. Ma kaki - celo pot nazaj proti domu se je drl kot da ga iz kože dajem. Sem ga celo dojila zunaj na klopci v tem mrazu, če bi kaj pomagalo. Nisem računala na to, da bom morala dojiti, tako da nisem imela tiste svoje spodnje majice za dojenje in sem se nekaj v dekico zavijala, da me ne bi napihalo... Pa ni zaleglo - se je drl še naprej user posted image .

Jaz tudi v trenirkah hodim naokrog. Ampak jaz itak nosim trenirke doma. Nikoli za doma ne oblečem kavbojk. Sedaj lahko oblečem ene par starih kavbojk - tistih raztegljivih. Si pa mislim, da te (Ribica) po rani tišči.

Jaz sem rabila kar nekaj poizkusov, da sem pogruntala kako si ga v wrap naštimat. Pomembno je, da ima nogice ob telesu in pokrčene - kot ena žabica, rokice mu pa potem že naštimaš tako, da jih nima nekje pod sabo zvite. Glavico pa primem in jo (ko ni od joka zategnjen) obrnem na stran, takrat pa hitro trak čez potegnem. Če je trak primerno zategnjen, mu jo kar drži na mestu.

Kako so pa vaši kaj odzivni? Naš se že tako lepo smeje, če ga ogovarjamo. Imajo punce veselje in mu probajo z vsemi triki izvabit nasmešek user posted image

Sem (spet) pogledala en lušen film (Ko imam majhne otroke, imam vedno željo, da ga pogledam). V bistvu je dokumentaren, ampak hudo aktualen za nas, mamice z dojenčki. Mogoče ga poznate: Babies. Je prav zanimivo videt, kako rastejo dojenčki na različnih koncih sveta.

Suziko pa tudi jaz pogrešam - mogoče nam jo rata na plano zbezat user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Oktobrčki 2016
13.11.2016 9:14:00   
Pia*
Zdravo punce. Evo mi smo ze doma iz nasega potepanja.
Pia je super prestala voznjo, spala je vso pot tja in nazaj. 1x smo se v obe smeri ustavili za dojenje in rito.

Smo pa imeli v petek slikanje kolkov. Oz. nismo imeli, ker nasi super zdravniki strajkajo. Nihce nam nic ni sporocil vsi smo prisli in tam stali ko kreteni z otrocki oni pa cez nekaj casa ja mi danes ne delamo pridite drugic. Jaz sem bila tako jezna da bi najraje nekoga brcnila v rit. sedaj imamo naslednji teden. Bom raje prej poklicala, ker ucitno si delavnik sami zmislujejo. Jezna sem, da imamo tako zdravstvo, ki jim je prav malo mar za otrocka.

Pia se tudi ze zelo odziva. sploh televizija ji je vsec. zadnjic se je v spanju tako smejala, da sem se zbudila. Takojih je noro dobro gledati, ko se nasmejejo. Jaz se kar topim zraven.

Na koliko casa se dojite? Mi smo prisli na 3ure nic vec 2 ali 2,5h :).

Ribica jaz vsak dan pomislim, da bom morala kmalu delat mi prav slabo ratauser posted image . Take mejhne soncke pa v varstvo. Ko bi vsaj slo bolj pocasi.


< Sporočilo je popravil Pia* -- 13.11.2016 9:18:02 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 17:05:50   
Ribica **
Dojenje je kakor kdaj, včasih na eno uro, včasih na 3,5 ... Mi pa zmanjkuje mleka popoldne in zvečer oz. vedno manj tudi načrpam user posted image Tako da bo očitno treba začet dodajat, al kaj ... ker tudi če počivam, ni bistveno bolje, res pa da zdaj par dni nisem pila čaja za dojenje. Sem kar malo žalostna.

Tudi Erin je vedno bolj odzivna, jaz sem čist srečna, ker že igračke vidi na ležalniku in se malo zamoti z njimi, je takoj lažje. Smeje se zaenkrat še ne čisto, ko je naspana, se malo nasmeje, drugače pa še vedno večinoma v spanju, bo pa vsak čas.

Je pa danes kar precej pri meni, že zjutraj je prišla ob 7h k meni spat, prej popoldne se je pa med previjanjem tako drla, da je že vijolična postala v obraz in je bila opcija samo spanje pri oz. na meni. Ampak nič hudega, sva se prav lepo pocrkljali, sem tudi jaz rabila malo počitka. Zdaj grem pa tudi nazaj k njej na kavč, če bo kaj efekta pri mleku. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 19:03:53   
nastja1
dansas o kaj bi jaz dala za toliko spanca user posted image ojo jaz si pa glih zato ne upam predeleč z vozičkom da nebi kje jokal pa ga nebi mogla pomirit. ker tuki okrog nas so sami veliki psi pa vidim da kar ponorijo če dojenček joka, tudi naš nemški ovčar ko ga je enkrt slišu, kr začeu norit okrog vozičkauser posted image

pia a dej, kaj takega. ja res to naše zdravstvo katastrofa.
ojoj morm se ti pa zahvalit, ko si rekla kako fen uspava. vrjameš da mi včasih tud 3x na dan samo ob tem zvoku zaspi ker ima fajn krčke in to ga neverjetno pomiri. na youtube je posnetek in ceu dan je samo to slišat v hiši user posted image

mi smo pa danes imeli 1. pregled ker je v soboto imel 1 mesec. velik je 54 cm in težak 4800g. se je zelo zredil. ko smo šli iz P domov je imel 3450 user posted image so ga pa glih takrat tako krčki mantrali da sem komaj kaj slišala zdravnico kaj mi govori user posted image

mi je pa rekla da naj kupim probiotik biogaja za krčke. sem šla danes kupit in jutri zjutraj začnem mu dajat. a vi imate katera to?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 19:24:22   
dansas

dansas o kaj bi jaz dala za toliko spanca user posted image

sej drugo noč je bila pa prava katastrofa od spanja, tako ni se ni za bat, da bi bila preveč naspanauser posted image

Ribica, ne seri ga, da ti mleka zmanjkuje! Po moje si tako samo misliš, ker veliko hitreje poje. Če ga je pa res manj, si boš pa medvedjo uslugo naredila, če boš začela dodajat, ker potem boš pa res imela manj mleka. To ti pa res lahko iz izkušenj povem (konec koncev sem tri polno dojila), da mleka ne zmanjka kar tako - verjetno je začela manj jesti (ker manj rabi) in se je vzpostavila manjša proizvodnja. Če bo pa več rabila in bo sitna in se bo hotela več dojit, jo pa samo pristavljaj in bo takoj več mleka. Jaz vidim pri sebi, da ga manj proizvedem in tudi vidim, da manj poje - se je danes to dokazalo, ko smo ga stehtali pri zdravniku (smo šli pokazat plenični izpuščaj, ki se je izkazal za gljivično vnetje user posted image ): v treh tednih se je zredil za samo 500 g, prej pa v 4 tednih za 1700 g!. No, v glavnem: povpraševanje-ponudba res deluje. Pa tudi, če praviš, da se dojite tudi na 3,5 ure, ne more bit hudo lačna... Ne obupaj tako zlahka. Dojenje je res tak zakon - najbolj praktično prehranjevanje user posted image


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 19:39:19   
dansas



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
3 tedni: 3390 g, 54 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm,

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm





(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 19:57:55   
nastja1
ja dojenje je najlažje user posted image jaz pa mojega malčka nemorem odvadit od tega smotanega nastavka. v P sem ga rabila ker sem imela preveč mleka in vse trde dojke da sploh ni mogel zagrabit bradavice, sedaj pa neče brez nastavka sploh zagrabit user posted image pa skos probavamo, potem pa začne kričat dokler ne dobi nastavka user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Oktobrčki 2016
14.11.2016 20:52:33   
Ribica **
Nastja, a rabiš še kake nastavke? Jaz imam dvoje, ene samo enkrat dane gor in ni hotela jest, druge pa samo prekuhane, v škatlici - me je mož narobe razumel in mi dvoje kupil. So pa od Aventa S. Ti pošljem.

Dansas - če probam sčrpat, nič ne priteče oz komaj kaj. Zadnjič se je dojila na eno uro zvečer, ko je bila huda ura s krči in ji je ob enih zjutraj mož dal AM, ker sem jaz omagala in je spila 120 ml. user posted image Torej se pri meni ni glih najedla. Saj jo podojim vsakič, ko malo zapiska, pa vmes še ščrpam, da bo ja več mleka oz. imam eno flaško sčrpanega mleka skoz na zalogi, če kam grem oz. če je zvečer panika s krči, da pojé po flaši. Bom prepovedala nadaljnjo uporabo AM, četudi bom klinično že mrtva tam v postelji in neprespana in utrujena od dretja user posted image

Meni je pa tako fino, ker tamala ne reagira na psa, pa tudi na ostale glasne zvoke ne. Čez vikend sem sesala z njo v wrapu. user posted image Zdaj pa moram it asistirat, menda je atomska bomba v - seveda - sveži plenici.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 9:08:09   
dansas
Nastja, sem brala, da odvadiš malega od nastavka tako, da nastavku odrežeš vrh - čisto malo. In potem vsak dan malenkost več, dokler ni cela bradavica zunaj.

Ribica, moj prejšnji zapis je bil mišljen kot pozitivna spodbuda. Niti slučajno nisem fanatična zagovornica dojenja. Ne mislim, da je treba dojiti za vsako ceno. Klinično mrtva mama res nobenemu ne koristi, še najmanj pa sebi. Samo vem, da mleka ne zmanjka kar tako. Mogoče ima mala poskok v rasti in rabi več. Kak dan, dva traja, da se vzpostavi. Takrat je hudo, potem pa spet po starem. Če se pa več doji zvečer med krči je pa to verjetno samo tolažba, ti pa že zmatrana od celega dneva in misliš da zmanjkuje... Ti lepo počivaj (kolikor se pač da), spij kako pivo, če ga imaš rada, tudi sprehod s psom ti bo koristil... To obdobje s krči je pač najhujše.

Jaz sem pa včeraj prvič od kar sem rodila spila skodelico prave kave. Je potem malemu urin čisto po kavi smrdel user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 11:14:46   
Ribica **
Dansas, nisem nič vzela kot slabonamerno oz kot pametovanje, te jemljem kot zelo verodostojno pri nasvetih user posted image Danes je bilo bolje, zjutraj je bilo precej več mleka. Da ga praktično ni, sem pa ugotovila s črpanjem, ker sem hotela pripravit vsaj malo za vsak slučaj, da ji lahko da mož, pa tudi med dojenjem ji vedno kaj mimo teče, zdaj pa ni.

Tale luna mi je pa dala vetra, itak ni zaspala do polnoči, potem pa prva budnica 0:40 in v tem ritmu naprej do enih dveh ali kdaj, saj sploh ne vem več, se mi je kar vrtelo od vsega vstajanja, pa še zvečer sem bila zmatrana, ker sem oblačila njena premajhna in prevelika sortirala dve uri. user posted image No, zjutraj sem dobila tri ure neprekinjenega spanca, ker je možu ravno budilka zvonila in sem mu jo samo predala z navodili, naj jo uspava, da sita je. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 11:32:29   
dansas
Saj je vsake toliko fino da dete čisto izprazni obe dojki. Tako poje najbolj mastno mleko, pa še prostor se naredi za novo mleko.Če pa ne moreš izčrpat, pa še ne pomeni, da imaš čisto prazne. Ni je boljše črpalke od otroka user posted image . Jaz recimo, si nikoli nisem mogla izčrpati več kor 30 ml - in to iz polnih jošk. Ti samo imej vero v svoje telo. Če bi živela recimo na robu Afriške puščave, sploh ne bi razmišljala, da ga zmanjkuje mleka, ker ga ne bi smelo... user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 11:51:58   
nastja1
ribica hvala, ampak sem jih glih prejšni teden še ene kupla. upam da se bomo pa čim prej odvadili ker so res smotani, pa skos jih je treba prekuhavat, ali se pa izmaknejo in revčka čisto zalije z mlekcom user posted image

dansas
hvala bomo probali če bo tako šlo. o danes je pa moj mali spal 6 ur ponoči. ob 3h sem se zbudila da bi mu dala jest pa je parkrat povlekel pa spal dalje user posted image se je kr pasalo tako počinit user posted image

kako pa v kaj s podiranjem kupčka? a vaši sončki vedno podrejo? mi se kr mantramo., pa še vedno ga ne podere vedno. vrjetno ima glih zato tako krčke user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 13:54:25   
dansas
Sem pozabila komentirat kapljice, nastja: mi smo tudi imeli biogaia+D3 kapljice. Ni nič narobe z njimi, samo sem mu jih nehala dajati, ker ni nekega posebnega učinka - joka isto, če mu dam te ali Plivine na recept D3 kapljice. Pri biogaia moraš samo pazit na dozo. 5 kapljic boigaia=2 kapljici navadnih D3, oziroma nam je rekla pediatrinja, da mu moramo zaradi teže pojačati dozo na 3 kapljice navadnih oz. 8 kapljic biogaie. Tako, da sem porabila 1 flaško v celem tednu! Da ne govorim, da sem kupila že 3 Tonimere baby spreje, ker je še vedno šmrkav, 2 tubi bipanten mazila, za njegov plenični izpuščaj, 3 coliprev kapljice, vsaj canasten smo dobili na recept. Po moje sem v lekarno znosila cca 100 €, tako da se bom raje receptov držala, če pač ni nobene razlike pri krčih. Je imel v enem obdobju teh kapljic za cel obrok, sva se z možem hecala user posted image
Super za spanje - zdaj pa naj se tega ritma le drži user posted image

Se mi je končno ratalo naročit na slikanje kolkov - so nas naročili konec decembra.

Sem pa tudi končno dobila odločbo od CSD - so mi pa računali nov (višji) otroški dodatek od 1.septembra, čeprav sem rodila konec septembra. Se nič ne pritožujem user posted image .

Ko smo že govorile o odzivnosti... Naš se je začel prejšnji teden tudi oglašat. Tako lepo zagruli tisti aguuu user posted image . Punce so rekle: zdaj zna pa že govorit user posted image . (No, skorajuser posted image )

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 17:48:11   
nastja1
dansas meni je rekla pediatrinja da mu naj dajem 1 kapljico vitamina D (ker imam tiste iz avstrije ko naj nebi imel krčev po tem-pa sploh ni res!), pa 5 kapljic biogaia. ja ampak res te kapljice stanejo. mi smo pred vetrovnimi kapljicami najprej probali samo otroški zdravilni čaj proti krčem, pa potem vetrovne kapljice, sedaj biogaia.. o groza kako znajo na najmlajših služit user posted image

ajoj šele decembra si dobila datum? ajoj kdaj bomo potem mi prišli na vrsto, ker sem šele danes poslala napotnico.. sploh če bojo še dolgo nadeljevali zdravniki s to stavko.. user posted image

koliko časa si pa čakala na to odločbo za otroški dodatek? jaz sem takoj naslednji teden nesla na CSD ko se je teo rodil , pa še vedno nisem nič dobila. pa potem vrjetno dobiš za nazaj al kako? ker naj bi se štelo z mescem otrokovega rojstva.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 18:37:48   
Ribica **
Tudi jaz dajem mali biogaio, bom pa jaz jemala plivit d3, itak pride prek mleka. Če ne bo še mene zvijalo :)

Za kolke je naročena na tačetku decembra.

O zneskih v lekarni pa ne bi :(.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Oktobrčki 2016
15.11.2016 22:43:40   
Pia*
Nastja me veseli, da je fen pomagaluser posted image . Jaz sem se prej bala, da jo bom z fenom prestrašila. Tko, da mi tudi youtube uporabljamo.
Glede nastavkov. Pri nas se Pia se vedno iz leve doji z nastavkom. Žal ne gre drugače, niti jesti ne želi iz nje. Jaz sem se presekirala, potem masirala, ker sem imela polno vozlov in trdo kot kamen. Sedaj sem se nehala obremenjevati, moje mleko dobi tako, da to mi je dovolj. Še vedno pa probam vsak dan jo prelisičiti ampak vztrajam samo, do vijolične barve na obrazu potem pa popustim in se dojiva z nastavkom. Jaz ti svetujem, da se ne sekiraš preveč. Probavaj, če bo šlo bo če ne pa tudi dobro.

Otroški jaz vem, da zavrnejo te zelo hitrouser posted image . Tako, da če čakaš že dolgo pomeni, da nekaj bo user posted image . Kako pa je z nakazovanjem v slo. ne vem v avstriji nakažejo vse za nazaj. Mislim, da bi pri nas moralo biti enako. Ampak, če ne bo tako me sploh ne preseneča.

Punce ali katera široko še povija?

Rabim še eno pomoč. Moja žaba noč prespi. to se pravi okoli polnoči in do 6h zjutri spi. To je super iz stališča počitka. Ampak meni bo pa tisto zizo razpočilo. Kaj naj naredim? Sicer za 1x uspešno pred podojem zmasiram, da se vozli sprostijo a me skrbi, da bi kakšen mastitis staknila. Kaj naj naredim ali se bo to normaliziralo? Imam ročno črpalko nanjo načrpam par kapljic pa me roka boli za znoreti.

Podiranje kupčka je pri nas znanstvena fantastika. V večini ga ne podre in posledično je zaradi tega skozi dan kolca mož. Se pa res trudim ampak ne vem kaj da še naredim.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...