|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBUARČKI 2018
19.7.2017 19:38:32   
Dgirl
Joj, pri meni so se začeli danes rjavi izcedki, kar ne pomeni nič dobrega. Sem v 9t4d oz po uz 8t4d. Sem mislila da sem že izven nevarnosti. V glavnem vem da lahko da ni nič, ampak sej veste, podzavest dela svoje.
Že to da nimam nič znakov je čudno. Ampak če bi že odmrl plod a ne bi mogel it pol vn?
V glavnem jutri imam prvi pregled in bo več znano..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: FEBUARČKI 2018
19.7.2017 20:56:04   
Pikica_82
Dgirl ti držim pesti, da bo vse ok!

Pri odmrtju je lahko plod še do 4t v maternici... Ni nujno, da pride samodejno takoj do splava. Tako kot ni nujno, da izcedki pomenijo splav ;)

Midva še nisva povedala domačim, še otrokoma ne. Bova verjetno počakala do nuhalne, jo imam 9.8., ker smo prej na morju.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   [Brisano sporočilo]
19.7.2017 21:07:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikica_82)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: FEBUARČKI 2018
19.7.2017 23:49:58   
elinkos
dgirl: Držim pesti tudi jaz in mogoče bo pa kot pri drugi nosečnosti, ko se je vse dobro končalo. Jutri bo vse drugače in upam, da bova nazdravle s kofetom. Temu se pa sama res ne morem odpovedat user posted image .
Pri meni vejo domači, saj me spremljajo že precej časa, kmalu pa sporočim še na facebook. Nimam pa nobene prave ideje, je pa lazje in res komaj čakam, da delim srečo. Pregled je za mano in ultrazvok je ok, no sem pa en dan več 11t 5 dni, ampak se ne premaknem v januarke. Na izvid krvi moram še malo počakat, ampak zato se ne sekiram.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: FEBUARČKI 2018
20.7.2017 9:53:23   
Pugica
Dgirl- lahko je hematom in iz njega izcedki. Počivat in nič težkega dvigovat. V torek sem imela uz (11t+5d), naš fižolček lepo miga, raste. V torek 25.7 me čaka nuhalna in sem pozitivna da bo vse v redu, mora bit <3 <3 Kako ste user posted image
Ste že vse na fb strani ali boste počakale na nuhalno? Trebuščki vam že kaj vidno rastejo? user posted image user posted image

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: FEBUARČKI 2018
20.7.2017 13:57:55   
Dgirl
Js vas zapuščam. Ni utripa. Grem na abrazijo. Je bilo res prelepo da bi bilo res.
Lepo nosečnost in lahek porod vam želim.

(odgovor članu Pugica)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: FEBUARČKI 2018
20.7.2017 23:15:30   
elinkos
dgirl: men je tok žal, da se ni izšlo user posted image Če bi lahko, bi te objela, vse besede, ki mi pridejo na pamet, mi zvenijo preveč prazne.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: FEBUARČKI 2018
21.7.2017 11:50:07   
Pikica_82
Žal mi je user posted image

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: FEBUARČKI 2018
23.7.2017 17:48:51   
laraz
Punce pozdravljene. Tudi jaz vas zapuščam. V petek sem imela abrazijo. Sumili so sicer molo a baje je bilo tkivo takšno kot mora bit za odmrlo nosečnost. Žal, že drugi splav. Upam, da bo po treh mesecih ponovno plusek na vidiku. Srečno vsem in lepe in mirne nosečnosti. In naj vam gredo porodi kot po maslu.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: FEBUARČKI 2018
24.7.2017 18:24:50   
darlene89
Joj punce, mi je zelo žal za vajino situacijo. Karkoli bi vama rekla bi bilo itak brez pomena, zato bom sam rekla pogumno naprej in upam, da bosta čez tri mesece ponovno zagledala user posted image . Kako ste pa kej ostale? Jaz sem imela v soboto tretji pregled, vse v redu, podaljšano bolniško za enkrat do 10.08 najbrž pa tudi naprej. Je G rekla, da me ne misli poslat nazaj v sližbo jaz sem se pa tako veselila, da bom lahko po enem mesecu šla nazaj med ljudmi.NS imam pa 5.8.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: FEBUARČKI 2018
24.7.2017 18:48:25   
frutabelca
Žal mi je za izgubljene otročke user posted image , tudi sama sem izgubila Januarja pa se že cel cajt bojim,da se zgodba ne ponovi... Sem bila že hospitalizirana zaradi krvavitev ampak je na srečo le hormonsko, zato imam sedaj dabroston do 13 tedna.. Vam pa želim čimprejšnje psihično okrevanje in pa plusek...

(odgovor članu darlene89)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: FEBUARČKI 2018
25.7.2017 12:24:45   
darlene89
Živjo punce, jaz imam eno vprašanje. Sem v 10t nosečnosti, bolj natančno 10t in 4d. V 8t sem kar naenkrat dobila zelo močne krče, ki so trajalo cca. 10min in se je potem ulila kri. Ker je to moja prva nosečnost sem bila prepričana, da gre za splav in sem takoj tekla na urgenco, saj je bila sobota zvečer. Tam so mi naredili UZ in ugotovili, da je vse brez problema, otroček je zdrav, ravno prav velik, maternični vrat normalen. Dežurna G mi je napisala recept za Buscopan in Dobraston in predlagala bolniško, do naslednjega pregleda pri svoji G, ki je bil čez dva tedna. V teh dveh tednoh se je stanje popolnoma umirilo, krvavitev sploh več ni bilo, krči so ponehali po enem tednu. V soboto sem imela pregled pri svoji G in je bilo tudi vse ok. Otroček se lepo razvija, naredila mi je celo 3d UZ, kjer se je lepo videlo, da otroček lepo miga z rokicami in nogicami. Kri in voda ravno tako BP. Potem, pa, ko sem omenila službo mi je rekla, da me ne misli poslat nazaj delat in da grem sam direkt na porodniško. Ko je videla moj zmeden obraz je samo rekla, da naj se ne sekiram, da bodo oni že našli zamenjavo zame in da si nosečke zaslužimo počitek in razvajanje in zakaj ne bi to tudi izkoristili. Hmmm... Sej sem zelo vesela, da imam tako skrbno G, ki jo ne rabim prosit za bolniško, če jo resnično potrebujem, vendar bi jaz raje delala, kot bi bila doma. Seveda, če s tem ne ogrožam sebe ali otroka. Zdaj sem malo zmedena, jaz se počutim odlično, nimam več krčev, tudi slabo mi ni več in bi vprašala svojo G, če bi lahko delala vsaj polovični delovno čas, moj pravi, da ne drezam in da če mi je rekla, da moram bit do konca doma, najbrž ni brez razloga. A je imela kakšna od vas podobno izkušnjo? Ker mi je grozno bit doma, če se res počutim super. Čez dva tedna imam pregled in bi jo vprašala, če bi lahk šla v službo sam potem se bojim, da si bom očitala če bi se kaj zgodilo? Pa še moj mi vzbuja slabo vest :(. Sej vem, da kompliciram, sam tko to je, ko si en mesec doma. Pač, se ti mal zmeša 😁 Ufff... vidim, da sem se precej razpisala, upam, da bo vsaj ena prišla do konca z branjem 😁 Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: FEBUARČKI 2018
25.7.2017 17:09:57   
Feli12
Darlene, evo jaz sm se prebila do konca ;) Nic hudega, ce se razpises. Ce se res pocutis tak fajn, mogoce bi sla res lahko nazaj delat, vsaj za polovicko.. Se bos mogla kr sama odlocit. Jz delam 6ur in mi je kr naporno, upam da se kmalu bols pocutim.. Na tvojem mestu bi probala max skrajsan delovnik (ceprov je pa res, da se bo poznalo pri porodniski...)

Punce, v fb skupinico ktera dodaja? Bi se pridruzila zdej ;)

Za mano sicer tudi nuhalna,vse je blo ok, pikca pa ze slisim tud z angel soundsom :)


(odgovor članu darlene89)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: FEBUARČKI 2018
25.7.2017 17:29:09   
elinkos
darlene89 Verjetno boš počakala vsaj do konca 12. tedna in čeprav si na bolniški, ti verjetno ni treba skoz ležat? Kaj pa če bi se še doma kako drugače zamotila, sprehodi v naravi ali pa po parkih, če si v mestu. Migat je treba in hoja je res zdrava, četudi se nisi prek kaj preveč gibala. Tudi kopanje ni nevarno. Lahko bi kaj brala, pa ne nujno ravno nekaj v zvezi z nosečnostjo ali dojenčkom; no meni vsi pravijo, da kasneje ne bo časa. Ne vem kako je s prostovoljnim delom in če se ti to dopade. Mogoce je kaj lahkega in prijetnega postorit doma, pa ne gospodinjskega dela, tega je zmeraj preveč in doma si, da počivaš in se razvajaš. user posted image Mislim bolj v smislu kakšnih ročnih spretnosti, kot je npr. izdelovanje nakita ali škatel. Nikoli ni prezgodaj za otrosko sobo in stvari... Ali mogoce rišeš, pišeš, pleteš ali pa bi se naučila? Lahko bi izkoristila čas za druženje s prijatelji in/ali sodelavci kjerkoli in kadarkoli. Sama pa boš hitro ugotovila, kdaj je kakšne aktivnosti preveč. Oprosti, ampak nisem najbolj naklonjena tvoji ideji, da bi se vrnila v službo, četudi ni fizično naporna in bi bila mogoče le za polovičen čas. Ženske smo take, da se sekiramo, če kaj naredimo in tudi, ko nič ne naredimo, ni prav. Ne vem, kako je s tem v Sloveniji, ampak mogoče bi lahko šla le za par ur na mesec v službo, da ne padeš čist ven iz dela, če je to tudi problem. No, vsekakor vprašaj ginekologinjo, kaj si ona misli.

(odgovor članu darlene89)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: FEBUARČKI 2018
25.7.2017 17:36:37   
elinkos
To je za vse tiste, ki ste izgubile sončka, avtor neznan. Upam, da bom kateri vsaj malo olajšala dan, nisem religiozna, pa imam še zdaj solzne oči, ko se spomnim, ampak mi je pomagalo

What Makes a Mother

I thought of you and closed my eyes.
And prayed to God today.
I asked what makes a mother and
I know I heard him say,

A mother has a baby.
This we know is true.
But God, can you be a mother
when your baby's not with you?

Yes, you can, He replied
with confidence in His voice.
I give many women babies.
When they leave is not their choice.

Some I send for a lifetime
and others for a day.
And some I send to feel your womb
but there's no need to stay.

I just don't understand this. God,
I want my baby here.
He took a breath and cleared His throat
and then I saw a tear.

I wish I could show you
what your child is doing today.
If you could see your child smile
with other children and say,

"We go to earth to learn our lessons
of life and love and fear.
My Mommy loved me, Oh so much,
I got to come straight here.

I feel so lucky to have a Mom
who had so much love for me,
I learned my lesson very quickly.
My Mommy set me free.

I miss my Mommy, Oh so much,
but I visit her each day.
When she goes to sleep,
on her pillow's where I lay.

I stroke her hair and kiss her cheek
and whisper in her ear,
'Mommy don't be sad today,
I'm your baby and I'm here.'"

So you see, my dear sweet one,
your children are okay.
Your babies are here in MY home
and this is where they'll stay.

They'll wait for you with ME
until your lesson is through.
And on the day that you come home,
they'll be at the gates for you.

So now you see what makes a Mother—
It's the feeling in your heart.
It's the love you had so much of,
right from the very start.

Though some on earth may not realize you are a Mother,
until their time is done.
They'll be up here with ME one day,
and know you're the best one.

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: FEBUARČKI 2018
26.7.2017 11:54:35   
darlene89
Feli sem vesela, da je nuhalna pokazala, da je vse ok s tvojo pikico, mene NS še čaka in upam, da bo tudi pri meni vse ok. Malo se sicer bojim, ker sem prepozno začela jemat folno kislino, saj sploh nisem vedla, da sem noseča. Pa še te krvavitve vmes... user posted image Ampak sem se nekako sprijaznila s tem, da tudi če bo kaj narobe je že bilo tako namenjeno. Bomo se še naprej imeli radi in še naprej poskušali. Moje stanje je, hvala bogu, vsak dan boljše in bom res vprašala G, če bi lahko šla delat vsaj za polovičko. Moja služba je sicer dosti razgibana, malo hodim, malo sedim, vendar nosečke so vedno imele posebni status in jih nikoli niso kaj preveč sekirali. Še nikoli do zdaj nisem bila na bolniški, vedno sem bila aktivna, veliko sem tekla in zdaj to... težko prenesem, da sem toliko časa doma. Elinkos, ne vem v kateri državi živiš ampak v Sloveniji je tako, da ko si na bolniški se ne moreš ravno preveč družit s prijatelji ali hodit naokoli, saj te lahko v vsakem trenutku preveri kontrola. Prvi mesec jo lahko pošlje delodajalec potem pa Zavod za zdravstveno zavarovanje. Potem imam že tako slabo vest, ko kam grem saj ne bi smela. In se skoz obračam okrog, da me slučajno kdo ne bi videl. Zame je to veliko bolj stresno, kot če bi šla nazaj delat. Zdravnik ali komisija ti lahko, izjemoma, dovoli izhodi, vendar je to v okolici tvojega bivališča. Imam psa in grem dvakrat na dan na sprehod samo to ni isto, kot če bi lahko šla v službo oz. med ljudmi. Feli jaz se že v skupini na fb, kar pridi.
lep dan
D.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: FEBUARČKI 2018
27.7.2017 12:40:00   
egleria
Punci žal mi je z vajin nesrečen razplet. Držim pesti da bo naslednjič drgače.

Jaz sem imela pregled prejšnji teden. PDP mi je prestavila na 15.2., dete je očitno malo večje. 3.8. imam še nuhalno. Upam da bo tudi takrat vse OK.

Darlene89 prosi G da ti napiše izhode. Reci da potrebuješ svež zrak in da se ne počutiš dobro če si skos notri. Potem ti nobena kontrola nič ne more.


(odgovor članu darlene89)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: FEBUARČKI 2018
31.7.2017 10:13:25   
Katja_j
Pozdravljene,

da se vam pridružim tudi sama. Noseča sem 14t in 3/7, prva nosečnost in zaenkrat hvalabogu vse OK! Čeprav imam na čase neke fobije, da nekaj ni ok, se potem pomirim, da bom s tem škodovala otroku user posted image Kar se tiče PDP mi je G sicer rekel, da bo konec januarja, ampak po vseh svojih izračunih jaz mislim da bo to okoli 4.2., takšen imam tudi občutek user posted image
Kar se tiče nosečniških znakov, morem priznat, da mi ni bilo slabo ali da bi bruhala niti en dan...vmes se je pojavil en vikend, ko se mi je vrtelo in mi bilo čudno v trebuhu, to pa je to...
Vse kar je, so boleče prsi, grozna utrujenost in zadnje čase omotica - to pripisujem vročini user posted image Sicer pa vse poteka brez težav. Kako pa ste kaj ve? Ali mislite, da lahko partner sliši otrokov utrip skozi trebušček? user posted image
Kako je fb skupina? Bi se ji z veseljem pridružila...

Lep pozdrav,
Katja

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: FEBUARČKI 2018
31.7.2017 16:35:32   
frutabelca
Na facebooku je stran Februarčki in februarke 2018! Dobrodosla :)

(odgovor članu Katja_j)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: FEBUARČKI 2018
1.8.2017 21:50:40   
elinkos
Hvala za ime skupine. Ce katera ostane na RR, naj pise in lahko tudi tukaj klepetamouser posted image

(odgovor članu frutabelca)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: FEBUARČKI 2018
7.8.2017 9:08:09   
Pikica_82
Žal mi je za vse izgube user posted image

Mi smo se vrnili z morja, super je bilo.

Včeraj sva povedala malima, smo poslušali srček z angel soudom. Starejši je navdušen, samo o dojenčku še govori, celo ime mu že izbira user posted image Mali pa še ni čisto jasno, kaj to pomeni.

V sredo pa me čaka NS...

Jaz ne grem na FB, tako da če bo katera čvekala tukaj, sem jaz za user posted image

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: FEBUARČKI 2018
9.8.2017 11:43:06   
elinkos
Ojla pikica_82. Sem prav vesela, da še kdo ostane na RRuser posted image . Na fb je ogromna skupina in lahko dobiš veliko informacij; moderatorke so babice, doule ipd in povedo tudi svoje mnenje, samo na koncu skupina ni tako intimna in jaz sem kar malo zgubljena tam. Ko bodo objavile kaj koristnega, pa delim še tukaj. Upam, da bo vse ok na nuhalni, jaz sem jo že imela in je vse ok, na izvid krvi pa še čakam. Predolgo mi je čakat do septembra na naslednji pregled okrog 20. tedna, pa še kile zgubljam in grem jutri še en ultrazvok. Tolažim se, da dokler ne krvavim, ni panike. Slabo mi ni bilo nikol, utrujena sem malo manj, ampak še zmeraj, Drugih očitnih znakov pa (še) nimam.


(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: FEBUARČKI 2018
9.8.2017 13:49:31   
Pikica_82
Ja, zato jaz nisem na FB v tej skupini. Če si prvič noseč in greš prvič skozi to vse je verjetno fajn, da dobiš še kak nasvet od strokovnega kadra, jaz se bom pa kar na svoje izkušnje zanašala user posted image

NS super, čakam še izvide krvi. Nas je pa malček jezil, sem mogla vmes na sprehod in po nekaj sladkega, ker se ni hotel v bolj ugoden položaj premaknit user posted image

Na koliko časa pa imaš preglede? Mene moja naroča na 3t, me bolj spremlja zaradi SS in ker sta bla prva dva tolk mičkena ob rojstvu.

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: FEBUARČKI 2018
10.8.2017 21:30:52   
elinkos
Čeprav nisem prvič noseča, se počutim tako. Ti mi kar pošlji nasvete (upam da je tikanje ok), se jih ne bom branila. Še nobenega sončka doma in komaj čakam na tega. Vse je ok za 15 tednov in prav vesela sem bila, baje je čisto normalno, da se mi še nič ne pozna in da če zdravo ješ, gredo kile lahko dol. Uf uf, sem si kar oddahnila in mogoče pridem naslednjič rodit v Slovenijo...user posted image Hehe, no se moram malo zadržat in počakat na prvo rojstvo. Živim v Španiji in poznajo mojo nesrečno zgodovino in še privat hodim, samo so počitnice in je vse zelo po špansko, ampak nima veze. Pri meni se tudi ni premaknil ali premaknila, samo se bom pustila presenetit.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: FEBUARČKI 2018
11.8.2017 13:46:23   
Pikica_82
Tikanje bo čist ok :)

U, v Španiji živiš, kul! A že dolgo?

Ma meni se zdi, da je za nosečnice zelo dobro poskrbljeno v Sloveniji. Kot potem za otroke, tako preko patronažnih, pediatrov... Je pa spet odvisno, na kakšno osebo naletiš. In seveda kaj potrebuješ, koliko berem izkušnje, majo mamice določenih skupin otrok kar težave user posted image

(odgovor članu elinkos)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?