|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2018
9.9.2017 8:16:55   
Anonimen
Pri meni je bilo pri obeh ss enako.....ko sem šla na wc in se obrisala, je bila rahlo krvava sled na papirju.....vsega skupaj res zelo zelo malo.....pa se vseeno ni dobro izteklo.....čez 2-3 dni se je ulila kri in je bilo konec....

lp M.

(odgovor članu Nathalie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Aprilčki 2018
10.9.2017 0:24:23   
Vrtnicaa
Clarita, držim pesti zate, vem da je zelo težko in prav občudujem tvoj optimizem.

Anonimna D, hvala, enako tudi tebi. user posted image
Jaz sem pa s primorskega konca. Še malo pa bojo tudi slabosti mimo. Mene bolj mučijo krči v želodcu/trebuhu. Ravno prejšnja noč je spet bila pestra. Nimam pojma kaj bi to bilo. Upam da je vse ok.

Nathalie 1, pri meni je lani G na pregledu ugotovil da ni več srčka, nato so se mi čez en dan začeli rahli krči in kasneje izcedki, tretji dan pa je šlo samo vse ven. Na srečo ni bilo potrebno čiščenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Aprilčki 2018
10.9.2017 17:10:33   
belacebela
Živijo, po dolgem času se spet oglašam. Sem malo potihnila, ker sem imela kar malo stresno obdobje. user posted image Lepo je videti, da se je naša skupinica v tem vmesnem času lepo povečala. user posted image
Kakšna dva tedna nazaj sem v izcedku opazila malo krvi in seveda bila takoj prepričana, da se ponavlja lanska zgodba.user posted image Sem šla kar takoj na urgenco, kjer so ugotovili, da se mi je malo odluščila posteljica in predpisali so mi Dabroston, izogibanje prevelikim naporom in nič SO. Od takrat sem potem 10 dni živela v strahu in stresu kaj bo pokazal prvi uradni pregled. Res se mi je odvalil kamen od srca, ko sva na ultrazvoku videla našo malo pikico, z močno utripajočim srčkom. user posted image Dabroston moram še vedno jemati, za vsak slučaj, zdaj pa res upam da bo vse ok. PDP imam 19.4., tako da pridem na vrsto za nuhalno v prvem tednu oktobra. Je pa ta nosečnost čisto nekaj drugega, kot tista lani. Lani razen lakote nisem imela posebnih težav, letos pa so znaki kar konkretni. Verjetno tudi zaradi teh tablet.

Mamicadvehfantkov: Tudi mene dajejo stalne slabosti, sem brez apetita in energije, pa na delu se tudi jaz res težko skoncentriram in posvetim svojemu delu. Na srečo tudi jaz ves dan presedim za računalnikom, ampak zadnjič sem morala prav na odrto okno malo svežega zraka predihat, ker je bila slabost že kar konkretna. Imam tudi jaz kar napihnjen trebuh in sem tako vesela, da se je malo shladilo in se lahko malo bolj ohlapno oblečem user posted image Komaj čakam, da mine prvih 12. tednov, da potem malo lažje zadiham in mi seveda ne bo potrebno več skrivati pred vsemi.

Nathalie1: Moji znaki so bili pa tako-tako. Imela sem trojčke in za dva bi lahko rekla, da je bil SS (v 5. in 7. tednu) - imela sem rjavkast izcedek in potem sta se na ultrazvoku videli dve prazni GV. Tretji je pa pridno rasel v svoji GV in sem šele na nuhalni (v 13. tednu) izvedela, da se mu je srček ustavil v 11. tednu. Nobenih znakov, nič. Samo občutek sem imela kakšen teden pred nuhalno, da je nekaj narobe. Šele, ko sem izvedela, je očitno moje telo dojelo in začelo proces. Začeli so se krči in krvavi izcedki, dokler ni bilo tako hudo, da sem morala sredi noči na urgenco. Večinoma je šlo samo ven tam na urgenci, ampak so mi potem naredili še abrazijo. So poskušali na živo sčistiti, pa se bila bolečina premočna. Ampak če ti G pravi, da je vse ok, potem ne skrbeti. user posted image Držim pesti, da bo vse ok.

(odgovor članu Vrtnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Aprilčki 2018
11.9.2017 17:58:52   
Soncek17
Prvi pregled uspešno za mano, tako da stopam iz anonimnosti :)

G pravi, da je vse tako kot mora bit, pikica je velika 16mm in srček lepo bije :) v bižnji prihodnosti bomo povedali domačim in moji najbližji sodelavki, ostalo pa potem počasi, se nikamor ne mudi :)

lp :)

(odgovor članu belacebela)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Aprilčki 2018
11.9.2017 20:15:46   
Anonimen
Sonček17 čestitke! V katerem tednu pa si? Pri meni je bil na UZ 8t5d in je bila velikost 23mm 😊 Jaz sem trenutno 10t 4d

(odgovor članu Soncek17)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Aprilčki 2018
11.9.2017 20:18:59   
Soncek17
Hvala :) danes je 7t5d .....ja, ti si kar krepko pred mano :) boš imela že kmalu nuhalno?

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Aprilčki 2018
12.9.2017 9:28:11   
mamicadvehfantkov
Zdravo punce, čestitke vsem za nosečnost user posted image user posted image

jaz sem imela včeraj pregled, tok imam 25.april, sem pa v 8 tednu.
Zaenkrat vse poteka v redu, edino slabosti me matrajo čez ves dan, sem pa tudi napihnjena.

Koliko otrok že imate doma? Jaz 3 in 5 letnika, tako da bo kar pestro user posted image

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Aprilčki 2018
12.9.2017 9:57:14   
brblja85
Živjo!
Tudi jaz čakam na pregled, imam ga naslednji teden. Mi kar paše, da je tako pozno. Počutim se kot da ni nič. Me pa skrbi služba... Imam za določen čas, izteče se mi pa ravno aprila, se pravi bom takrat že na porodniški. Drugače bi mi zagotovo podaljšali, ker je delovno mesto prosto in sem zaposlena z namenom uvajanja/preizkušnje. Zdaj pa če me ne bo, pa pride nekdo drug... Ne vem tudi kako povedati šefu. Navdušen gotovo ne bo...

(odgovor članu mamicadvehfantkov)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Aprilčki 2018
12.9.2017 15:31:40   
Soncek17
Jaz imam doma 5 in 2 letnika......še ne vesta, predvsem starejši je pa že večkrat rekel, da bi imel dojenčka.....ampak ko jima bova povedala, bodo izvedeli vsi :)

sicer pa tudi mene mučijo slabosti, predvsem kadar sem že lačna in pa po sladki hrani mi nikoli ni dobro v želodcu.....apetit pa velik, bo treba začet mal pazit.....

brblja, tole s tvojo službo je res zoprna situacija......upam, da imaš razumevajočega šefa in se bo morda z njem delo zmenit, da ti podaljša pogodbo.....druga varianta pa je, da ti je ne podaljša, temveč vzame nekoga namesto tebe, vendar za določen čas, dokler se ti ne vrneš s porodniške.....če so zadovoljni s tabo, potem upam, da se uspeš kaj pametnega zmenit....

lp

(odgovor članu brblja85)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 2:00:58   
Anonimna M
Zdravo.
To je moja prva nosecnost. Sem v 9 tednu in ze po pregledu, videti je normalna nosecnost pravi g.
Imam pa en problem...zgleda, da sem se prehladila, imam bolece grlouser posted image imate kaksen nasvet kako lajsati bolecine? (grgranje slane vode odpade)

(odgovor članu Nathalie1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 12:25:48   
madejka
Pozdravljene punce!
Kak fajn, da se nabiramo user posted image

Anonimna M tudi jaz imam boleče grlo. Ti priporočam žajbljev čaj, ki ga grgraš ali pa Isla mint pastile. So naravne in naj bi bile varne za nosečnice.

Brblja85 ti ne zavidam situcaije. Upam, da imaš razumevajočega šefa.

Mamicadvehfantkov jaz imam 22.4. rok... sva tam tam user posted image Moja fanta sta stara 8 in 10 let. Kdaj imaš nuhalno napovedano? Mene je naročila šele 13.10. Se mi zdi pozno user posted image

Sonček17 user posted image user posted image user posted image za pregled! Kako veselje je videt srček, a ne? Jaz imam v petek ponovni pregled. Ne vem, če se veselim ali me je strah user posted image

Ste v službi punce?
Jaz sem doma na strogem mirovanju... vse me boli že. Pa prav dolgčas mi je na hipe.

< Sporočilo je popravil madejka -- 13.9.2017 12:27:37 >


_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Anonimna M)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 14:01:03   
mamicadvehfantkov
Viiii, res nas je že veliko, čestitke vsem!!!! user posted image user posted image

Anonimna M - jaz že par dni kašljem, boli me glava, včeraj sem vzela celo en lekadol, ker ni šlo drugače,
pa še v službi veliko dela, pijem pa čaj z medom, vsak prehlad traja par dni, tako da ni kaj

Madejka - jutri se bom naročila, tako da ti javim, iz kje prihajaš? si na bolniški, kaj hujšega?
jaz komaj še zdržim v službi do konca, zaradi slabosti, prehlada, komaj čakam vikend.
Si sedaj želite punčko? pri nama je kar malo nepričakovana nosečnost, ampak bova vesela vsakega spola

Sonček17 - kar pogumno, z veliko optimizma naprej user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 16:34:54   
Vrtnicaa
Anonimna M, čestitam. Tudi jaz sem bila pred kratkim prehlajena. Za grlo sem jemala Isla tablete, zaprt nos sem reševala s fiziološko in pila ogromno čaja. Lekadola nisem pa vzela nobenega, ker sem samo enkrat imela 37,2, drugače pa vročine nisem imela. Potem sem začela še grozno kašljat, me je bolel cel spodnji del trebuha. Za to sem pa vzela slezov sirup pred spanjem.

Madejka, koliko pa boš noseča ob nuhalni? Jaz jo bom imela tudi dokaj pozno, točno 13. tednov bom takrat. Drugače sem pa tudi jaz na bolniški zaradi narave dela in po besedah G zaradi zgodovine. Do kdaj, pa nevem.

(odgovor članu mamicadvehfantkov)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 18:03:34   
Flora8
Jaz tudi ne bom več anonimna, sem se podpisala s F. :)

Danes sem imela prvi pregled, zaenkrat vse ok, pikica je velika točno toliko, kot mora biti za 8 tednov in 2 dni ❤. Pdp imam 23.4. Kr nepredstavljivo mi je bilo pikico videti na UZ, pa srcek kok hitro bije - res čudež življenja.

Sem bila pa tudi jaz zadnje dni ful prehlajena, dva dni na bolniški, ker sem bila v kombinaciji s slabostjo res samo za v posteljo. Slabo mi je še vedno, prehlad gre pa na bolje.

< Sporočilo je popravil Flora8 -- 13.9.2017 18:05:42 >

(odgovor članu Vrtnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Aprilčki 2018
13.9.2017 20:55:20   
madejka
Flora8 user posted image user posted image user posted image za pikico!

Vrtnicaa kot da bi jaz pisala. user posted image Tudi narava mojega dela je takšna in zgodovina (ss), da sem doma. Na nuhalni bom dva dni manj kot 13 tednov.

Mamicadvehfantkov sem iz bližine Maribora. Na bolniški sem, ker sem vzgojiteljica v jaslih z zgodovino SS in nedavno krvavitvijo. Nič ni bilo videt na UZ, preventivno strogo mirovanje do pregleda v petek. Ne vem kak bi bila v službi, ker imam tudi kar nekaj slabosti.
Hmmm ne vem če si želimo punčko. Po tihem mogoče ja. Glavno mi pa je, da zdrži pri meni in da bo zdravo, karkoli že bo. user posted image

Ima katera povišan sladkor? Mene so poslali k diabetologu. in imam v petek nek posvet oz. izobraževanje, ki traja 2 uri... ne vem kak naj to izvedem s strogim mirovanjem. user posted image

_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Flora8)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Aprilčki 2018
14.9.2017 17:50:50   
belacebela
Meni niso testirali sladkorja, ker je moja G rekla, da nimam dejavnikov, ki bi kazali na to. Mi je pogledala samo za železo in vodo, ker sem sumila na vnetje mehurja. Sem pa imela včeraj en preventivni pregled pri novi osebni zdravnici in me je poslala tudi v laboratorij, ampak ker me niso kontaktirali, sklepam, da je vse ok. user posted image
Kaj pa ve kaj jeste? Vam tekne kaj posebnega? Meni nobena hrana ne diši preveč, tudi če sem lačna. Se moram kar malo prisilit k hrani. user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Aprilčki 2018
14.9.2017 19:43:23   
Soncek17
mene je v prvi nosečnosti dal testirat sladkor okoli 24.tedna.....in to zato, ker je na morfologiji izmeril malo večji obseg trebuščka (otrokovega). Na tistem testu sem imela na tešče mejno vrednost in so me takoj dali na dieto, tako da se do konca nosečnosti praktično nisem več nič zredila oz. zelo malo. Ker se je mojemu G zdelo vse skupaj preveč napihnjeno (že vsaka 2. nosečnica ima sladkorno ker so tako zaostrili mejne vrednosti), me v naslednji nosečnosti niti ni dal več testirati oz. sva se zmenila, da če bodo kakšna večja odstopanja v rasti otroka, da grem vseeno na test. Ker sem imela še od prve nosečnosti doma merilec in lističe, sem si tudi tekom 2. nosečnosti občasno pomerila vrednosti in nisem imela nič povišano in tudi otrokove mere so bile ves čas ok......in tudi v tej nosečnosti bo tako kot prejšnjič, sem pa tja si bom izmerila in po potrebi imela dieto....

jaz imam pa ful apetit, se mi zdi, da sem kar naprej lačna.....ko se pa najem, me pa vse tišči, pa nikoli nimam velikih obrokov......sicer pa sem opazila, da mi je bistveno bolj slabo, če jem sladko kot pa če ne.....tako da se sladkega izogibam oz. sploh nimam kakšne želje po sladkem......me bolj na slano vleče :)

utrujenost pa še kar traja......ko pridem iz službe, bi najraje kar spat šla, pa žal ni izvedljivo.....upam, da hitro mine oz. da se vsaj malo vreme popravi, pa bo tudi več energije :)

(odgovor članu belacebela)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Aprilčki 2018
19.9.2017 12:59:45   
Anonimna M
Pri meni prehlad ne pojenja user posted image sedaj imam tezave s sinusi. Obup uglavnem. Tablet ne jem, edino minimalna uporaba Operila in sicer pred spanjem. Ima katera kak nasvet? Me ze prav skrbi ali bo cela nosecnost taka, user posted image ker naceloma sem bila vedno zdrava.

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Aprilčki 2018
19.9.2017 14:39:03   
Flora8
Smo zgleda na istem. Mene so tudi 10 dni matrali sinusi (imam velikrat vnete), delala sem inhalacije in veliiiiko spala - spanec mi je res pomagal (trkam!). Načeloma mi vedno zelo pomaga Sinupret, vendar ga tokrat ne upam jemat - ginekologinja je rekla, naj ga v prvih treh mesecih ne jemljem, kasneje pa lahko,če bo treba.

Kako ste ostale drugac? Jst sm vceri dopolnila 9 tednov. Slabo mi je vsak dan za znoret, popoldneve in večere prelezim, vse mi smrdi in nič ne naredim doma zaradi tega. Se dobro, da je vsaj dopoldne v službi kukr tok okej.

(odgovor članu Anonimna M)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Aprilčki 2018
20.9.2017 14:26:10   
Vrtnicaa
Moje slabosti pa so se vrnile nazaj.. Se je že vse skoraj umirilo, zdaj mi je pa že skoraj en teden skoraj cel dan slabo, občasno bruham. No, dokler ni hujšega...

Jaz sem imela sladkor v sedmem ali osmem tednu 5,5. Pa me ni dajal nikamor naprej. Je rekel, da je itak začetek, da bomo že videli.. Imam doma za si merit sladkor, skoraj vsako jutro si ga izmerim in je največkrat med 5,3 in 5,8. Na zadnjem pregledu sem mu to omenila, ampak pravi da je za enkrat ok. Buuu?? user posted image

Drugače pa se bojo počasi začele nuhalne ne? Jaz sem že malo nervozna, napeta in neučakana... v ponedeljek jo imam...upam, da bo vse OK in bojo rezultati super.

(odgovor članu Flora8)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Aprilčki 2018
20.9.2017 15:57:32   
Flora8
Jaz imam nuhalno šele 11.10, se bom še kar načakala. Tok si želim, da bi bilo vse okej 🍀; se sploh ne upava preveč veselit, da ne bi bila razočarana.

(odgovor članu Vrtnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Aprilčki 2018
20.9.2017 17:04:05   
Soncek17
jaz jo imam pa 12.10, se bom tudi še načakala.....sem pa dokaj mirna zaenkrat.....doma smo povedali pretekli vikend ,ko sta starša praznovala okroglo obletnico poroke, v službi sem pa tudi danes povedala, tako da kar se tega tiče, vse urejeno :)

(odgovor članu Flora8)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Aprilčki 2018
20.9.2017 19:07:00   
Anonimen
Hei punce. Evo jaz sem danes iz nuhalne (noseča sem 12+1t). Rezultati so dobri, tveganja za trisomije nizka, morfološko je vse ok. Se bom zdaj končno lahko malo sprostila in začela uživat v nosečnosti. Srečni pa itak do neba in nazajuser posted image
Vsem želim čimmanj nosečniških težavic in čimboljše rezultate na nuhalni.
Lp,T.

(odgovor članu Soncek17)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Aprilčki 2018
21.9.2017 12:42:10   
Vrtnicaa
Super Anonimna!! user posted image user posted image
Zdaj boš lažje zadihala kajne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Aprilčki 2018
21.9.2017 14:47:17   
Soncek17
Super za lepe novičke......jaz že komaja čakam NS, samo je še 3 tedne do tja.....no ja, saj ko pogledam nazaj, gre kar hitro naprej :)

(odgovor članu Vrtnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?