|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
13.4.2018 21:32:29   
Dorotheia
Živjo punce, kje se skrivate?
Paše to lepo vreme ane. Jaz ful ful uživam, tamala tudi. Če se le da, sva zunaj, čim več, ko ne dežuje. Je takoj lepši dan in vse.

Drugače smo ok. Tavelik mi je spet šel prespati k tetki, se je veselil že cel teden. Tako, da smo sami 3. Sva šla prej na pozno kosilo, kljub temum da je bila pupa z nama, skoraj kot da bi bila sama (ok, vmes sem ji dala večerjo za jest user posted image ). Pa zna biti tudi ona glasna, če hoče opozoriti nase - začela je cvilit, pa se mi zdi, da jo ful zabava, ko gleda naše obraze ob tem. user posted image Lumpa mala. Ta bo tudi navihanka ena. user posted image Posrečena je. Sadje mislim, da je tudi osvojila, mi lepo poje normalno za en obrok pač, pa ubistvu največ kar smutije delam, ker potem še tavelikemu dam in je. Ne kompliciram, seveda pa pazim, da je njej prilagojeno - jagod in citrusov ji še ne dajem.

Najbolj pa sem vesela, ker se imata oba otroka rada. Tavelik rad "skrbi" za dojenčico, pove vsem, kaj ima rada, ful rad jo zabava, se pogovarja z njo,... Res jo ima rad. Zadnjič smo se igrali skupaj v otroški sobi, pa sem morala iti v kuhinjo in tamalo odnesla s sabo, ker se je sin ravno igral s tamalimi lego kockami in jo nisem upala pustiti, da ne bi kaj ponesreči nesla v usta...pa je bil kar hud, zakaj jo nosim proč od njega, da jo hoče imeti pri sebi. Mi je bilo lepo. Res, pa vedno, ko gre kam, ji da lupčka, jo poboža. Dostikrat reče, da bosta vedno prijatelja. Mi prav ogreje srček. Res sem srečna, da je tako. Ona pa ga itak obožuje. Happy mama. user posted image

Nas čaka kar pester vikend oz. jutri še vsaj - gremo na en piknik in se družit s kolegi, ki imata 2 punčki podobno stari kot naš velik. Tako da bo luštno. V nedeljo pa je spet dež napovedan. Hmm...če ne bi imeli tamale, bi šli lahko v kino pogledat kako risanko...tako pa bo kaj drugega na sporedu. Nekaj bomo že.

Kje ste še ostale, kje bi vam pasalo za srečanje?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: Septemberke 2017
16.4.2018 8:55:55   
me83
Hello.

Ste lepo preziveli vikend? Mi smo imeli kar pestro,... sta bili se necakinji v sob in ned pri nas in je bilo 5 otrok user posted image pestro user posted image

ja dorotheia meni je tudi tako lepo, ko vidim kako se imajo otroci radi,.. to je nekaj najlepsega res, si stars kaj vec skoraj tezko zeli user posted image

imamo pa red tako aprilsko vreme - malo dez, pa sonce, pa dez,... no naj bo sonca vec pa bo ze ok.

lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: Septemberke 2017
16.4.2018 13:50:15   
Dorotheia
Živjo punce!

Za nami super vikend. Joj, zdaj, ko bo res najbolj luštno, bomo pa kmali morale nazaj v službe ane. No, še dobro, da je vsaj poletje še pred nami in želim, da ga vsaka od nas dobro izkoristi.

Mi smo super. Tamala itak. Jaz jo občudujem in obožujem. Ona je skoz tako nasmejana. Pa ji nekaj ne uspe, pa se smeje in proba še. Prav ne morem verjeti, kak smejko je. Srečna sem res. Tako uživam v tem njenem razvoju, midve se celo dopoldne samo smejeva in "hecava". Luštno se imava.
Aja, danes se je posedla sama, skoraj skoraj že čisto zares. Samo malo se je še z roko opirala na eni strani. Bila pa je čisto zravnana že lepo. Pa kar naenkrat. Pa ni šla iz vseh 4, pomoje iz boka, nisem čisto prepričana, ker sem ravno krompir lupila in samo pogledam in jo vidim tako, sem samo hitro vzela telefon in slikala. user posted image Ji ni bilo nč jasno, hehe.

Jutri greva malo na izlet na obalo k eni moji sorodnici, ki je jutri doma in se super razumeva. Pa sva se zmenili. Tako, da jutri naju čaka pester dan. Če bo lepo vreme vzamem še tavelikega s sabo, sicer ne, ker mu bo dolgčas, potem pa postane lump. user posted image

Kje ste ostale vse?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: Septemberke 2017
16.4.2018 14:08:03   
Tara9
Ojla,

Vas redno berem, napisat kaj je pa ratal cel projekt. Večinoma smo stalno zunaj na vrtu in izkoristimo vsako suho minuto brez dežja.

Dorotheia saj iz boka posest je čist po šolsko, tako, da super duper. Naši še ne uspe. Usede se v ležalniku in na kavču preko trebuha, če ima poušter pod sabo, tako da ne štejem še za samostojno sedenje, čeprav sedi čist zravnana. Ne pustimo ji še dokler ne bo sama. Saj bo, prehitro gre.

Jaz vsak dan pomislim kako se bliža služba, noro. Danes sem zvedela, da je velka sprejeta v vrtec zraven hiše, in smo veseli. Upam, da ji bo všeč.

Glede srečanja sem za, če bo le logistično izvedljivo. Jaz brez moža ne morm daleč, ker mi velka bruha v avtu, ne glede na relacijo ji je zelo hitro slabo, sedim z njima zadaj, same sploh ne moremo nikamor.

Ponoči je bilo bolje pa danes spet slabše. Ji včeraj nisem dlesni namazala, tako da zgleda jo res matra. Zobkov pa še ni na vidiku, ne vem kdaj bo kakšen pokukal.

Gh se nama je na enkrat odprla te dni. Sva zajtrk in kosilo popolnoma nadomestili, tako da greva zdaj na malco.

Drugače je tamala cel cuker, tudi se ogromno smeji in čeblja. Zdaj je zgruntala dada in tata in cel dan melje. Smeška moja. Ljubezen med sestricama je pa itak vsak dan večja, jaz se kar topim.

Nič šibam zdaj. Ravno spita, potem pa na vrt na igrala.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: Septemberke 2017
17.4.2018 9:52:19   
me83
Tara9 mi smo tudi ves cas zunaj pred hiso ja,... otroci uzivajo,... fajn je no. Sicer je potem tamala malo vec po rokah
kot bi bila sicer ampak njej je tako vsec,... mama bo pa fajn misicaste roke imela za morje user posted image kam pa bos dojencico dala? bodo starsi cuvali? privat varstvo?

Mi smo danes spet tako slabo spali,... ima ful slab spanec mala, se takoj zbudi,... pa najraje bi tak kar na meni spala, ce bi lahko user posted image sem danes cela "skupaj zlozena" user posted image

Nasa tudi sedaj malo boljse papca,... vsaj usta odpre, prej sem ji morala prav na silo dat,..
kolicinsko pa ni to nekaj dosti,... bo ze user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: Septemberke 2017
17.4.2018 10:03:24   
kokos4 RR
Pozdravljene mamice.

Malo izven vase trenutne rdece niti pogovora, pa vseeno.. Glede na to, da ste mamice septemberk/septemberckov 2017, ste najverjetneje trenutno v procesu uvajanja goste hrane. (Tudi jaz - sicer oktobercek 2017 :) ). Morda bo katero zanimalo slednje predavanje: http://prntscr.com/j6aerm

Lep dan vsem 🌞

< Sporočilo je popravil kokos4 RR -- 17.4.2018 10:06:20 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: Septemberke 2017
17.4.2018 10:50:01   
5ri
To bo pa zanimivo. Se je pa treba na predavanje prijaviti tukaj: https://www.hipp.si/novice/novice/predavanje-prehrana-prvih-1000-dni/. Jaz sem se že :) 

(odgovor članu kokos4 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: Septemberke 2017
17.4.2018 11:01:23   
Linch
Živjo,
tudi za nami je pester vikend, čeprav smo bili delavni. Jaz in mala na enem koncu, ati na drugem, nedeljo smo pa ležerno poležavali .. no kolikor se poležavat da ob naši energijski bombici :P

Drugače pa noro, zdaj že veselo po vseh štirih gre, sploh če jo malo zmotiviraš, recimo da ji nastaviš kako igračo da gre ponjo, na kolena se postavi ob kavču ali pa ograji postelje, nora je, je rekla P da je hitra.. aja pa zobek mamo user posted image
Tudi naša ima zdaj tata, baba, dada, ampak mora biti na volji, drugače pa le gruli ali pa je tiho .. ni (še) prav zgovorna :)

Spala je tudi pri nas veliko slabše danes, kot prejšnje noči, čeprav tudi te niso ravno za pohvalit .. proti jutru se vedno prebudi in kar ne zaspi nazaj, jo dam k nama v posteljo pa lepo spi..

Midve sva začeli z zajtrkom, nama je svetovala P .. ker da naj bi premalo pridobivala, čeprav pravi da je teža za to starost čisto ok ..
Pa itak opažam, da se čez dan sploh noče več dojit, tako da bo očitno treba čisto na žličko it, dojenje pa le ponoči še .. bomo vidli :)
Aja za zaprtje naših malih ritk, je meni svetovala tudi laneno seme. Da ga malo čez noč namočiš v vodi in zjutraj daš v hrano. Pa seveda suhe slive, izogibanje banani in korenju.

Fajn bodite :)

(odgovor članu kokos4 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: Septemberke 2017
18.4.2018 18:22:31   
Dorotheia
Živjo punce, kako ste?

Evo, mi fino izkoristili dan, na sončku. Včeraj smo bli na obali, je bilo tudi luštno, sem na koncu oba otroka peljala s sabo.

No, danes pa sem prejle ravno opazila pikice na sinu, tako da je končno še on dobil norice (so jih glih imeli v njegovi skupini vsi). Sem po eni strani vesela, ker je lažje sedaj, ko je manjši, pa še doma sem in ni hektike z bolniško pa to. Malo me skrbi za tamalo, ker sem itak 99,9%, da jih bo žez ca. 14 dni dobila tudi ona. Pa menda, če se po družini prenese, da je zaradi dnk sorojenci dobijo v težji obliki. Jaz upam, da bo šlo to brez večjih težav naprej. Pa upam, da nam te norice ne bodo pokvarile dopusta po prvem maju...moram malo pregledat, do kdaj lahko prestavimo rezervacijo.

Kje ste ostale punce?

Uživajte!

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: Septemberke 2017
18.4.2018 21:17:17   
me83
ja dorotheia to kar zna, da bosta oba dobila,... jaz sicer od svoje sestre kot dojencica nisem dobila, ampak me je pa mama takrat se mislim, da polno dojila. no midva sva ta velika dva cepila tako, da naceloma naj nebi dobila,... se pa se sploh ne spomnim, da bi v nasem vrtcu razhajale,... je pa itak boljse, da juh dobijo kot otroci, je baje veliko lazje user posted image pac fajn pa nikoli ni ne,... user posted image

dnevi so res res lepi,... mi smo, ko oci pride iz sluzbe ves cas zunaj in je res fajn,... se poleti ni tako fajn, ker je prevec vroce ne user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: Septemberke 2017
18.4.2018 21:55:42   
Dorotheia
me83, baje tudi polno dojenje ni nujno zaščita za dojenčke. Čisto odvisno. Po 6 mesecu pa itak materina protitelesa grejo iz telesa dojenčka in si ustvarja svoja. Midva oba z mojim nisva nikoli razmišljala o cepljenju za te otroške bolezni, ki smo jih mi vsi preboleli. Sem po eni strani kar upala, da bo zdaj jih počasi dobil, ker je tamala že malo večja (še malo in bo že 8 mesecev, noro), pa jaz sem še doma. Bomo zdaj malo potrpeli in seveda upam, da hujše oblike ne bo (sploh pri tamali), pa bo potem mir do konca življenja. Mož je norice dobil pri 18ih in je bilo menda grozno. Škoda mi je ubistvu največ, ker bomo pač morali biti notri in mogoče bo nap dopust splaval po vodi. Ampak je vse za nekaj dobro, menda. Res upam, da kaj hujšega ne bo no. Aja, pri nas v vrtcu imajo norice že od novembra. Pomoje so v sinovi skupini vsi dali čez, jih je on zdaj med zadnjimi dobil. Sem se par dni nazaj hecala, da se ga nič ne prime zdaj pa imam. user posted image

Tako, zdaj pa šibam. Bom šla pomoje kar spat, nas pomoje čaka nekaj pestrih noči. Res nisem navajena. user posted image


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: Septemberke 2017
19.4.2018 19:59:51   
annnaa
Dorotheia, da boste dobro popasli koze in da ne bo prehido. Zdaj tak nič ne moreš. Polno dojeni bi naj bili zaščiteni od mamic, ni pa nujno. Pravijo tudi, da tisti ki jih dobijo od sorojencev, jih imamo v hujši obliki. Amap je vsak otrok zase. Držim pesti, da boste jih dobro prenesli. Itak je pa bolje da jih dobijo pred šolo in preden odrastejo. Jaz tudi nisem za nepotrebna cepljenja.

Joj, vreme je pa res sanjsko, smo veliko zunaj. Spimo pa še vedno katastrofalno. Je kaka izjema, ampak bolj poredko. Zanimivo mi je, da mi od treh obrokov (dop. malica, kosilo, večerja) poje največ večerje, spi pa nič kaj bolje, hihi. Za kosilo mi ful malo poje. Ampak vztrajam in se ne dam, silim pa nič ne.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: Septemberke 2017
19.4.2018 21:52:07   
Tara9
Ojla,

Se odpravljam spat, še prej pa se na hitro javim tukaj.

Dorotheia upam, da norice minejo v blagi obliki pri obeh otrocih. Kot praviš, bolje dokler so mali, kot potem odrasli. Kolegičina fantka sta jih tudi imela sočasno im je doječek veliko bolj na izi imel. Držim pesti, da bo tudi pri vas tako.

Me83 tamala gre v ene privat jasli s koncesijo, subvencionirano s strani občine. V našem vrtcu pred hišo nimamo jasli, tako da ker jo moramo v vsakem primeru vozit, gre v manjšo skupimo 6 otrok. Tvoja gte v vrtec al?

Naše spanje je tudi bolj švoj. Mojo ful zobi dajejo, ker vidim, da je drugače zaspanka. En dan jo je tko matralo, da sem ji zvecer malo Calpola dala in je lepo spala, tko da zihr nam zobi vznemirjajo noči. Nimam kaj, kot čakat da mine. Čez dan je pa pridna, ima 2 ali 3 spance kakor je.

Mi smo cel dan zunaj, tavelka ima igrala, tamalo dam v ležalnik in uživamo na polno. Ko bi bil še dragi kaj vec doma, bi bilo noro, ogromno dela zadnje čase.

Glede hrane je kr pridna, uvajava dopoldansko malico in kar gre. Zdaj sva dodali gluten in je več izbire. Tko hitro rastejo no, uffff.

Evo se že neki premetava, gremo se crkljat. Mirno noč vam želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: Septemberke 2017
24.4.2018 22:59:35   
Kinder123
Hej,hej,...se vidi da je lepo vreme in nimamo časa pisat, kajne. 😉 Kako smo kaj? Dorotheia, kako norice? A jih je tamala že dobila?
Midva sva tudi skoz aktivna. Zdele te dni je bilo pa že tko vroče-že mal prevroče. Jaz ne maram prevelike vročine. Najraje imam pomlad in jesen k je ena sredina. Čeprav so zdej te preskoki skoz manj vidni.😳 Midva sva pa začela hodit na čofotanje. V bazenčka. Ena prijatlca hodi in najprej nisem bila še tok zagreta. Pol sem pa skoz bolj razmišljala,da morava zdej čimbolj izkoristit k sem še doma...in sem se kr prijavila. Fino je. Se bo navadil na vodo.
Fajne vaje delamo. k jih sama s tamalim ze nebi šla delat, sam k pol vidis in je fino. 😀
Uu pa v nedeljo smo bili v živalskem vrtu. Zihr je bila se katera, k uni k niso šli na morje so bili pa v ZOO. 😉 Ful je bil lep vikend. 👍😀
Nč, morm čimprej spat, mi primankuje spanca.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: Septemberke 2017
24.4.2018 23:18:23   
Dorotheia
Hejla punce!

Na hitro, sem malo v gužvi. Norice je tavelik ok prebolel, čisto brez drame, sem mislila, da bo slabše. Zdaj bi itak lahko šel že v vrtec, ni več kužen, ma ga imam raje doma, ker pravijo, da po noricah ful pade odpornost, da se ga ne prime še kaj čez praznike. Čeprav se mu meša že, ker ima preveč energije, meni pa se tudi meša, ker ne vem, kaj naj z njim, ker nočem, da preveč nori, ker potem pa takoj zašvica in itak mu je dolgčas, ker mami zadnje dni ni dovolj zabavna. Hehe.
Tamala noric še ni dobila. Imam občutek, da bodo pikice naslednji teden. Ca 14 dni traja menda tale prenos. Sem pa ziher, da jih bo dobila. Tako, da če jih dobi glih pred dopustom, pač ne bomo šli..razen, če jih dobi tolko prej, da ne bo več kužna in bo lepo prebolela.
Bomo vidli.

Sicer smo ok. Jaz sem včeraj dobila drugič menstruacijo po porodu. In me je čisto povozilo. Groza. Zdaj vem, kako fino je bilo vmes, ko ni bilo tega. Pa če sem predolgo stala mi je ful dol pritiskalo (maternica?). Mi je bilo ful čudno, nisem tega nikoli prej čutila. Pa itak glava bolela, trebuh napihnjen, mozolji takoj, hrbet boli. Sem kot ena stara babnica. user posted image

Tamala mi je bila danes popoldan malo čudna. Malo jokava, jo res nisem navajena take. Zbudila se je v joku, pa ne vem, ali so zobki (drugače še nima nobenega) ali je bilo kaj drugega. Pa seveda premalo spanca čez dan, ker je tavelik gavnar tečen in se dere nonstop, da uboga pupa ne more spat. Joj, sem bila huda.
Pa ful premalo tekočine mi spije. Jaz sploh ne vem, kaj naj naredim. Probala sem že vse, po različnih flaškah, v kozarčku od flaške (tu mi sicer še največ spije, ma vseeno premalo). Kar ven pjune potem že, Pa ne vem, če mi spije deci tekočine tekom dneva, tam nekje pač...a ni to ful premalo? Zadnje dni ji čaj dajem, da vsaj malo več spije. Soka ji zdaj lih ne mislim dajet. Kak nasvet? Sicer se zjutraj in zvečer še dojiva, ma samo takrat, čez dan nič več. Se mi zdi, da ima zadnje dni tudi malo manj polulane pleničke čez dan. prav skrbet me je začelo. Kaj bo šele poleti. user posted image
Če ima katera kak nasvet, bom vesela. Drugače imava maja itak posvetovalnico in bom še s pediatrinjo govorila.

No, pa le nisem bila tako kratka. Uživajte in javite se še ostale!

Noč

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 24.4.2018 23:19:54 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: Septemberke 2017
25.4.2018 14:44:38   
annnaa
Dorotheia super za sina, da je dobro prestal koze! Da jih bo še dojenčica tako dobro.
Ne vem, kaj ti rečti za vodo. Jaz jo moji devam po žlički. In raje pije vodo kot pa je, hihi. Poizkusi še s flašo s slamico. To bi naj pri cca 8 mesecih obvladali. Meni se en deci ne zdi tako malo. Veš koliko vode je v hrani in koliko jo še dobi preko tebe in dajenja.

Jaz sem še vedno utrujena in zaspana. Naj bo že enkrat mir s spanjem. Je pa fajn vreme.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: Septemberke 2017
25.4.2018 15:35:35   
Tara9
Oj,

Na hitro pozdravim. Jaz sem tudi utrujena in predvsem zaspana. Našo noro zobi dajejo, nobenega sicer še nima, ampak je tečna, nenaspana, zbuja se vsako uro, slabše je, jooj da ze zbije kakšen. Aja vem, da so zobki, sm ji 2x dala Calpol in je spala. Zdaj mamo homeopatsko kamilico, upam, da bo kaj pomagala.

Dororheia super za norice. Inkubacijska doba je do 21 dni mimogrede. Mogoče pa jih tamala še ne bo dobila oziroma vam rata dopust. Mi gremo tudi v tem terminu na morje.

Moja tudi pije vodo po žlici, ful rada. Drugače pa se še veliko doji, tko da težav s tekočino (za enkrat) nimamo.

Šibam na vrt izkoristit vreme, jutri je baje dežek.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: Septemberke 2017
26.4.2018 9:05:29   
me83
dorotheia - super za koze,... upam, da bo tudi pri sestrici enako,... mogoce pa jih sploh ne bo dobila user posted image
glede pitja - zakaj pa ji potem enostavno tudi cez dan ne podojis toliko, da se odzeja?? ji pac med, po obroku ponudis dojko in se odzeja,... dojenje nj samo za hrano ampak tudi za odzejat se, pa se ekstra zdravo je. tako je meni pediatrinja svetovala pri prvem sinu, pa tudi vsaka sevtovalka za dojenje tako pove user posted image

jaz imam tudi vse otroke doma,... sta ob v cet zbolela - sin angino, hci vnetje usesa,... tako, da kar pestro res user posted image ampak ja saj mame vse zmoremo ne. mi je pa se vedno nase zdravstvo cisto mimo - mama je dejansko doma za dojencico, ampak bi morala poskrbet tudi za oba bolana majhna otroka,... oce ni upravicen do nege,... to mi se vseeno ni jasno in logicno,... imas dva res boga in bolana otrok, pa se za dojencka skrbi,... ce se pac se dojencek okuzi, pa ce mama na koncu v celi noci ravno 1h spi, je to ocitno cisto ok user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: Septemberke 2017
27.4.2018 20:49:39   
Dorotheia
Hejla mamice! Kako ste?

Mi smo fino.

me83 - sem pomislila tudi na to, da bi jo po obrokih dojila in parkrat tudi probala, pa je vsakič potem ful bruhala, je bil pomoje poln želodček. Pa jaz grem čez 3 mesece v službo in bi jo rada pripravila, da je navajena biti brez dojenja. Počasi tudi razmišljam, da bi počasi nehali z dojenjem...počasi počasi...ker ko bom jaz v službi, se lahko hitro zgodi, da bom morala na kako šolanje ali kaj takega in me lahko ne bo kak dan doma. Pa tudi sicer se mi zdi, da ne bi imela sedaj težav s tem, pomoje bolj jaz. Tisto dojenje pred njenim spanjem je najlepši zaključek dneva zame. user posted image Pa kak večer se že tko ful malo doji - danes se pomoje vsega skup ni dojila več kot 5 min. Se je sama odklopla in ni hotela več.
Se pa pozna, da sem ji zadnje dni bolj ponujala tekočino (čaj)..res ob vsaki priliki in je več spila, so tudi pleničke bolj polulane. Tako, da mislim, da bo šlo počasi.

Sicer pa nič kaj novega. Tavelik je spet na "počitnicah" pri tetki danes - prespi tam - jutri pride skupaj s sestrično (hčerko od svakinje) k nam in bo ona prespala pri nas. Že od malega sta skoz skupaj, tudi živimo blizu in sta onadva res kot sestra in brat. Dostikrat si ju pomenjamo, ker ful uživata in je to zanju res cel dogodek. user posted image
Naša dojenčica še vedno brez noric, mogoče jih pa ne bo dobila. Upam, da ne bo glih na dopustu....potem že raje vidim, da jih dobi prej in pač skenslamo dopust in prestavimo na kasneje.
Jaz sem danes tudi malo bolje, sva danes s tavelikim šla dopoldan na kolo in na igrišče, medtem, ko je oči doma kosilo skuhal in tamalo "popazil" (itak je spala cel čas), pa sem se prav fino sprostila po celem tednu, ki mi je bil ekstremno stresen s tavelikim doma in njegovim spet napornim obnašanjem. Sem bila kot cunja. Danes sem se spet sestavila in počasi bo.
Razmišljam, kako bi šli lahko vsi 4 s kolesi (vem, da tamala še nekaj časa ne bo smela na sedežek za kolo)...sem pa videla zadnjič, da je en ati imela ful malega dojenčka v nosilki spredaj (imel je bobo kot jaz) in sem šla potem brat, da se jih to dosti poslužuje...ne vem, malo me pa skrbi vseeno, kako bi to šlo.

Kaj novega glede našega srečanja? Kdaj ste imele v mislih? Še kaki drugi predlogi za srečanje? Jaz imam še enega, samo spet ni na sredini države - Arboretum Volčjji potok. Lahko kak podoben parkec ali kaj takega. Mogoče Ljubljanski ZOO...med tednom še ni take gužve in pomoje zna biti luštno. Dajte še ostale kak predlog no. user posted image

No, zdaj pa šibam pod tuš in pred TV. Uživajte in lep vikend želim vsem!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 27.4.2018 20:50:59 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: Septemberke 2017
1.5.2018 20:35:43   
annnaa
Pozdravljene v maju in živel prvi maj!

Mi smo fajn, jutri gremo na morje v bližino Umaga. Napoved ni neki fajna, bi naj bile nevihte. Bomo pa v apartmaju, tako da meni je važno, da menjam okolje, juhuhu.

Spimo še vedno slabo. Se ponoči zbuja na uro in pol v pobprečju. Mi je kr naporno tako. Poje tudi ful malo, ziza ji je zakon. Ji moram še vedno fajn zmiksat kašo in da je dokaj tekoča, če ne, ji gre kr na bruhanje, jao, jao.
Se je pa danes prvič samostojno vsedla, kobaca še ne - se trudi ampak noge ne sledijo rokam, hihi. Priplazi se pa kamorkoli, je pestro.

Dorotheia kakor se ti bo samostojno vsedla, počakaš kaka dva tedna da okrepi vse te sedalne mišice in jo lahka daš kamot v stolček na kolesu.

Jaz sem za srečanje. Zgleda nas ne bo veliko. Lahko kjerkoli, Arburetum se fajn sliši.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: Septemberke 2017
1.5.2018 23:16:23   
Dorotheia
Hejla mamice!

Evo naša pupa danes dobila norice. user posted image user posted image Saj vem, je bilo pričakovano, ma vseeno me skrbi... ona jih ima že danes prvi dan ful več kot jih je imel tavelik. Vročino je tudi imela prej. Bo pomoje pestra noč, ma me tako skrbi, da ne bi bilo kaj hujšega. Pikice je imela prej že povsod - po lasišču, trupu, ritki, luliki, med gubicami...samo na rokicah jih še ni imela.
Je bila pa dokaj ok razpoložena danes, tudi apetit ok. Joj, upam, da čim bolj mirno damo to skozi. Poročam še.

Sicer pa je super. Naša se tudi trudi kobacat, ma še ni potuhtala sistema. Se pa skozi daje na kolena oz. na vse 4 in hoče naprej. Sedi še vedno tako, da se malo opira z roko. Je prav hecna.

Zadnjič je gledala mene, ko sem ji mahala "pa-pa", ko sem šla v trgovino in je začela zdaj še sama mahat. Če ji kdo reče, da gre "pa-pa", ona začne veselo mahat zraven. Joj je hecna. user posted image

Tolko zaenkrat. Javite se še ostale.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: Septemberke 2017
2.5.2018 20:54:56   
Tara9
Hojla,

Dororheia kako ste danes? Upam, da vseeno ne bo prehudo z noricami. Si boš pa potem oddahnila, ena otroška bolezen manj. Naj bo čim lažje in čim manj stresno za vse.

Annnaa uživajte na dopustu, greste za dolgo? Mi pa v ponedeljek potujemo v Rovinj za 6 dni, se že veselim. Tudi mi je vseeno za vreme, samo, da menjamo lokacijo malo.

Mi tudi grozno spimo, včasih se dere na 1 uro, včasih potegne 6 ur, sploh ni pravila. Sem pa kr utrujena cele dni sama z njima, nenaspana, ufff. Ne vem, pomoje jo tako zobki mučijo, včasih ji dam Calpol in potegne s spanjem, ampak to ne morm vsak dan prakticirat.

Moja zdaj spet slabše je, za vse zobe krivim user posted image . Sicer je danes 3 obroke lepo pojedla, ampak tudi pri nas je ziza zakom. Zelenjavo ima rajši kot sadje, žvečenje pa jo tud še mal heca. Sicer pretlačim samo z vilico, miskam samo kake suhe slive, in teletino sem zadnjič, ostalo pa z vilco. Ma bo že.

Plazimo se v rikverc in v krog, ampak vseeno pride kamor želi. Dviga se na kolena, pa potem na nos pade, ni še čist zgruntala in je potem jezna.

Nič fajn bodite. Čim bolj mirno nočko.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: Septemberke 2017
3.5.2018 9:13:52   
me83
Dorotheia kako ste? je zelo hudo?? dopust je torej odpado ne? upam, da bote hitro vsaj za silo ok user posted image

mi pa odhajamo v nedeljo zvecer,... itak se nimam cisto nic pripravljeno, zlikano,... ma bo ze,... sem imela hude tezave z vrtoglavico in posledicno z slabostjo,... uf komaj prezivela,... se vedno nisem cisto ok.

nasa se se ne postavlja na vse stiri,... ampak ok nasa tako "zamuja",... ampak, ko pa delava vaje iz fizo pa tocno ve da se da na stiri pa pol v bocni sed,... zdaj pac mora vadit neuser posted image

tara vi grete spet v amarin? uzivajte!!!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: Septemberke 2017
3.5.2018 10:13:47   
Tara9
Me83 v Amarin apartmaje gremo tokrat, je ceneje v ten obdobju. Kam pa vi? Tud vi uživajte.

Glede razvoja pa, še vsi so na konc vse osvojili, nekaj prej nekaj kasneje. Saj bo. Vaja dela mojstra.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: Septemberke 2017
3.5.2018 15:41:20   
Dorotheia
Hejla punce!

Evo, tamala cela v pikicah. Ful jih ima. Sem ji šla danes po eno pršilo za hitrejše sušenje, upam, da bo bolje. Ponoči nisva nič spali, je bila ful boga, jo je res srbelo. Pa največ pikic ima ravno po lasišču in med gubicami. Joj. Ritka se ji je tudi vnela. Bošček je. Sem ji ponoči dala Daleron, je imela tudi vročino, pa ji je moja ziza bolj pomagala. user posted image Sem prav vesela, da se še dojiva, prav pride takole. Sicer moram pa reči, da apetit ima normalen. To me je najbolj skrbelo. Pa bomo že zgurali. Dopust bova probala prestavit za en teden, v nedeljo seveda ne gremo.

Jaz pa tudi jutri grem do zdravnice. Ne vem, kaj mi je. Srbi me vse, cela koža, lasišče. Najprej sem pomislila na gliste, ker so jih pri tavelikem v vrtcu imeli in so bli začetki znaki taki, pa me je potem začelo srbeti še drugje. Trebuh me boli skozi po malem. Glava tudi. Tečna sem za pop*****. Ehhh.... bo že. Mogoče je pa samo mehčalec kriv, sem ravno enega novega kupla. Hrbet imam cel spraskan. Lase si bom ven populila,groza. Res ne vem, kaj je to. Mogoče pa imam kako alergijo. Hmm...

Kje ste ostale? Joj dopustniki uživajte, jaz tudi upam, da bomo čez kak dober teden ali malo več že.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?