|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
23.11.2017 20:13:23   
annnaa
Me83, da boste čim prej vsi zdravi❤️. Imate res pestro.

Jao, to spanje. Pri nas je ponoči malo boljśe, je pa čist odvisno od noči. Včeraj se je prvič dojila ob 1:30.uri in potem ob 5.uri, ob 7.uri pa sem morala vstati zaradi starejše in se je tudi mlajša zbudila. Čez dan pa spi bolj kot ne še vedno na meni. Če jo odložim se zbudi v petih minutah. Najbolje spi v nosilki ali v avtu v jajčki. Vozek ji ne diši, jo je treba na rokah uspavat in položit vanj. Ne sme biti preveč hrupa, ne sme preveč tresti. Kr neki, hihi. Je pa drugače tak dobrovoljček, ne joka več veliko, razen ko je zaspana ali lačna.

Jaz pa trkam, je naša starejša ful zdrava, pa je v vrtcu. Zdaj razsajajo rota virusi in trebušno/črevesne viroze povsod naokoli. Naša niti kašlja ne ali smrka. Jaz sem bila tri dni prehlajena, mi je fajn iz nosa teklo. K sreči je dojenčica OK, vsake toliko ji noska sčistimo.

Mi gremo na Božično fotkanje, ampak ni v planu da bosta enako oblečeni. Imam že nekaj “decembrskih cot” za obe, sam niso matchy. Na nextu niso imeli takih velikosti - za obe in enake, so mi pa tak lepe, da sem jih tam naročila. Bom še vidla če najdem kaj, da bi bilo za obeNaši dojenčici so cotke v 62 že urnk na tesno, sam 68 so jo pa še kar velike. Ta starejša ima pa 98-104!

Lepo bodite!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Septemberke 2017
23.11.2017 20:35:29   
Dorotheia
Živjo punce!

Jaz se javljam, sem s tamalima pri mojih starših. OK, ni mi hudega, pa komaj čakam nedeljo, da gremo v naš domek nazaj, čeprav ne bodo vsa dela dokončana. Ravno tolko, da gremo lahko tja. HB, ne zdržim niti dneva dlje. Ok, kosil ne rabim kuhat in pospravljat tolko (čeprav vseeno pomagam), ostalo pa je še slabše. Starejši sin ima tu tolko potuhe od babice, da me razganja včasih od jeze. Se tuzdi obup obnaša, ma nič ne uboga. Danes mu je večerjo hotela dajati ona po žlici v usta, ker se je pačil in ni hotel jesti gresa. Grrr...sem znorela.
Tuzdi sicer imam tu, verjeliu ali ne, manj časa zase. Tamalo nimam kam odložiti, na ravnem pa se ji zadnje dni ful hitro začne mleko dvigat in je tako dosti po rokah. Pa je pridna drugače. Spita oba isto kot doma.
Ampak res komaj komaj čakam, da gremo domov. Pa pogrešam možeka. Aja pa moji starši imajo nenormalno ogrevano bajto...danes je bilo čez dan 27 stopinj v prostoru, sem bila čisto živčna. Tamala je seveda se prehladila odkar smo tukaj. Tako da cepljenje naslednji teden ne vem, kako bo šlo skozi. user posted image
Ahhh...obolevam skratka. Seveda sem pa jaz kriva, da je tamala prehlajena, ker sem jo umivala zvečer. Pa da jhi iz očka teče, kaj to delam...Ehh..starši pač.

Drugače pa vse po starem. Tamala je pridna. Malo pomoje čuti mojo živčno energijo, ker je malo bolj nemirna. Danes ponoči jo je nekaj šraufalo, pomoje sem kaj takega jedla. Je ful nemirno spala.

me83, držim pestke, da se vsi pozdravite in se stanje čimprej spravi v normalo. Bošček mali.

Jutri sem se odločila, da s tamalima naredim en izlet do našega gradbišča in atija pozdravit, pa potem zvečer nazaj. V nedeljo pa tako gremo tja, pomoje že zjutraj, da tamaladva odložim pri svakinji, jaz pa grem čistit. Tamalo bom pa vmes dojit hodila...še dobro da smo 5min peš narazen. hAHA.

Držite se punce!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Septemberke 2017
24.11.2017 22:52:55   
me83
Joj Dorotheia se kar vidim v tvoji zgodbi,... sem sla pred 2 letoma med drugo porodnisko z mojima na morje (jaz sama z obema otrokoma) in mi je ze prvi dan bilo zal, da sem sla,... sem morala mamo takoj "postavit" na svoje mesto,... sem si obljubila, da nikoli vec ne grem,... pa sta drugace zlata, pa vse naredita zame in vnuke,... ampak dolocene zadeve pa res no,... ima mama tudi to finto, da bi kar ona hranila starejsega, pa med kosilom bi lahko kar v dnevni bil in zraven gledal tablico ali pa tv ona pa bi ga hranila user posted image saj sem ji rekla kak je pa te do mene bila dosledna in sem morala med kosilom, vecerjo itd vedno sedeti za mizo, sama jesti, na dan le ena risanka, pa le 2 koscka cokolade na dan npr,... njima bi pa kr celo vrecko bombonov dala user posted image in pol mi sin ze doma vcasih rece "mami zakaj pa pri babici lahko to in to user posted image

drugace pa vse po starem,... sta drugace starejsa ful ful pridna in mi ju ni bilo naporno imeti doma (edino razmetano je bolj po hisi),... pa res obozujeta dojencico,... user posted image no ta mala je sedaj celo za kaksnih 10min srecna tudi v igralnem centru, zelo ima rada tudi gugalnik babybjorn (vcasih v njem tudi zaspi),... sicer pa ponoci se vedno papca na 2h,... bo ze,... samo, da bi bili zdravi user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Septemberke 2017
27.11.2017 22:12:04   
Dorotheia
Živjo punce!

Na hitro, sem malo v gužvi. Prišli hb domov. Moji starši so čisto preveč pametni za moje živce, čeprav po drugi strani vem, da nočejo nič slabega. Ampak vseeno - ljubo doma...
Tamala je prehlajena, tako da cepljenja v sredo na posvetovalnici ne bo. Se bom probala zmeniti za začetek januarja.
Pri sinu v vrtcu imajo norice, tako da samo čakam, juhej. user posted image Jih še ni prebolel, pa če jih dobi, jih potem sigurno tudi tamala. user posted image Ahh...

Drugače smo ok. Tamala mi zadnje 3 dni čez dan ful malo spi. Verjetno se pozna, da je prehlajena + hektični dnevi za nami in posledično jaz še živčna, ker imamo doma raztur. Imam kar dosti še za pospravit + obnova ni šla po planu in bomo prihajajoči vikend šele zaključili oz. pobelili in potem finiš. Ahh...bo že. Včeraj smo čistili cel dan, je bilo kar pestro. Tamalo in sinka je pazila svakinja, sem jo vmes hodila dojit. Pa je šlo.
Moja princeska je včeraj drugače dopolnila 3 mesece. user posted image user posted image Kako mi gre hitro. Ne morem verjet, pa ravno rodila sem. Ima pa sedaj pomoje okoli 5,5 kg...sva se danes za foro tehtali skupaj. Bom videla v sredo, ko imava posvetovalnico. Sem mislila, da bo kak gram več.
Drugače pridna, kak dan pride preutrujena, ker premalo spi čez dan in ji potem nič ne paše. Pa mislim, da zadnje dni ful čuti mojo nervozo, se ji kar malo pozna. Se pa ful smeje. Res mi je všeč, da je tak nasmejan otrok. Čeprav se pa ne nasmeje vsakemu. Je bil sinko bolj radodaren. Malo me skrbi, ker smo jo prejšnji teden ful pokonci nosili, da se ji bo poznalo na tonusu, bomo videli. Če jo nosim v naročju recimo, z glavo kar naprej sili. So se ji okrepile mišice, pa ne vem, če je vse to lih ok. Bom videla, kaj v sredo pove pediatrinja. Se vaši otročki že kaj obrnejo - verjetno še ne - je naša med starejšimi tukaj. Pa se tudi obrne na oba boka...lih malo ji še manjka, da se obrne na trebuh iz hrbta....je še čas...
Sem se pa naročila, da bova tu in tam obiskali kako gibalno urico pri Špeli Gorenc Jazbec, samo je ful gužva in morava malo počakat. Da se malo podruživa in spoznava še kako mamico z dojenčkom in hkrati narediva še nekaj dobrega za naju. user posted image

To je to. Jaz trenutno gledam kake lustre bi dala v dnevno. Pa košek od tamale sem prodala, ker ji je bil že na tesno in je sedaj v kinderpetu od sinka (60x120), pa ful prostora v najini spalnici zasede, sem kar živčna, ker se komaj premikam. Me psihirajo te utesnjene scene. Ampak bomo že potrpeli.

Sinko je tudi ok. Prejšnji teden je ful užival na počitnicah pri babici in dediju in stricu. Se pa pozna...je zdaj doma ful bolj priden spet. HB. Pa že dolgo ni bil tako vesel svoje postelje kot včeraj zvečer. Je kar sam šel spat. user posted image Aja, pa vpisala sem ga na plesne v vrtcu, je rekel, da bi rad hodil. Danes je prvič imel, ker se je malo pozno spomnil...in sem ga šla gledat na skrivaj...kak je bil dober. user posted image Res mi ga je užitek opazovat...čudovit fantek je. user posted image

Nič, zdaj pa šibam, si grem na hitro lase umit in pod tuš...javite se še ostale punce kaj, kje ste vse?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Septemberke 2017
28.11.2017 9:41:24   
Tara9
Ojla, evo da se tudi jaz malo javim, je bolj tiho tukaj zadnji teden.

Mi smo dobro, včeraj smo bili 2 meseca stari, hitro gre. Tudi jaz sem jo doma tehtala in ima cca 6kg in 58cm. Posvetovalnice pri 2m nimava, ker ima dosti zaloge, je rekla P naj prideva pri 3mesecih. Takrat naj bi se cepili, ampak ker je tik pred prazniki, bom premaknila pikanje na januar, če bosta obe zdravi seveda. Vceraj sem jo tudi slikarila in dala razvit slike. Poskušam sproti vsak mesec in sortiram potem albumček po mesecih. Pišem ji tudi dnevnik.

Čez dan mi je začela manj spati, skoraj nič, posledično je tečka in se hoče nosit. Včeraj sem ugotovila, da rabi mir, tako da sem jo probala dat v svojo sobo spat, do zdaj je namreč v dnevni in je bilo bolje. Je spala dopoldan 1h in popoldan še eno. Še vedno ji sicer ni dovolj, ampak je bila manj tečkasta. Ponoči je pa še vedno zelo pridna, prvo rundo 8ur potegne. Upam, da bo ostala taka, sem se razvadila.

Dorotheia kaj pa renovirate? Mogoče si že napisala ampak sem pozabila. Pri mas tudi stalno nekaj prčkamo. Prejšnji mesec je moj naredil obok v kuhinji, da nimamo več vrat, še v dnevni mora enega v hodnik, je veliko lepše odprto. Ampak zraven tamalih je to cel projekt, namesto dva dni se zavleče cel teden, tko da čakava, da bo kaj na dopustu oziroma mora še očetovskega koristit, saj je bil po rojstvu na dopustu.

Moja še ne dela obratov, prva je po zapiskih sodeč pri 3mesecih začela. Malo telovadim z njo, jo dajem na bok in se ona nazaj na hrbet obrača. Ma še prehitro bo vse prišlo.

Me83 upam, da ste bolje?

Pozdravčki vsem

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Septemberke 2017
28.11.2017 14:12:53   
Član123
Pozdravljene, mi smo pa ravno od pediatrinje. Danes smo jo cepili, se za rotavirus sva jo cepila. Dobro je prenesla cepljenje, sedaj pa upam, da zvecer ne bo kaksne reakcije. Je bil ocka z nama, se je pogovoril s pediatrinjo in on odlocil za dodatno cepljenje. Je pa kar drago, glede na to, da ga ful priporocajo. Za streptokokne okuzbe jo bova cepila v 7 mesecu, da ne bo toliko naenkrat. Bova pa vzela placljivo cepljenje, ker je sirsega spektra, pa ce se ze cepi, naj dobi boljse cepivo.

Uf, kako sem se veselila obiska pri peditru, sem mislila, da se je mala ful poredila in zrastla, pa je najmanj pridobila, le 580 g (res je, da se je pokakala pred tehtanjem in da ni bila prej dojena), a vseeno sem mislila, da bo vec dobila. Ima pa 5,2 kg in 60 cm (glavica raste, prav tako lepo lula in kaka, tako da me ne skrbi prevec). Je pa bila na moje zacudenje pediatrinja kar ok, ni tezila (prej, ko je pridobila 700 g na mesec, je pa imela par komentarjev). Je pa res, jaz sem zelo visoka in kar suha, ocka pa ima par kg prevec, tako da ima ocitno moje gene :)

Vasi se ze obracajo? Moja gre iz trebuha na hrbet, bo pa jutri 3 mesece. Se morava tudi midve vpisat na kako vadbo, ker kadar delava vetrovne vaje, ful uziva in se smeje. Ma je prav posrecena, samo kravic pa ne pase najraje. Se pa ze ful trudi govorit, take nezne zvokce spusca, je prav simpaticna.

Ponoci je ze ful lepo spala, zdaj se pa kar precej doji, oziroma zacela se je crkljati pri meni. Nekako si je ne upam odstavit, me je strah, da bo pol se manj pridobivala na tezi. Pa poliva kar precej, tako da se kar dolgo dojiva, saj vmes kar precej kupckov podreva. Cez dan je bolje, sicer pospi le pol urce, pretentam jo le v vozicku na popoldanskem sprehodu, da zaspi nazaj in potegne tudi do dve, tri ure. A le, ce se sprehajava. Tako da se ne veselim ravno teh nizkih temperatur. Aja, a ve kaj mazete dojencke po obrazu? Jaz nic, samo se mi zdi, da bom pocasi morala zaceti. Katero kremo pa uporabljate?

A ve dojencke vsak vecer kopate? Midva jo, a se moj pritozuje, da pri njemu v sluzbi vsi kopajo max 2-3x na teden. Meni je tako rekla patronazna, da se skopa, potem gre pa spat.

Lepo bodite, pa cim prejsnje okrevanje vsem bolanim otrocickom.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Septemberke 2017
28.11.2017 16:46:13   
Dorotheia
Tara9, glede renoviranja - podrla sva stene in tako združila kuhinjo in dnevno in nov strop sva dala, ker un prej ni bil ravno varen več (nov omet in vse kar spada zraven). Za pobelit imava še. Res je težko karkoli narediti s tako malimi. Jaz skoz pospravljam, pa se mi zdi, da je še vse v razsulu.

Kinder123, moja se ne obrača še, pa je bila ravno 3 mesece. Sem drugače mislila, da se prej iz hrbta na trebuh in obratno. Jaz priznam, da jo na trebuhu nimam prav dolgo časa, ker ne mara, čeprav ful lepo glavo dvigne in gleda okoli. Samo potem se hitro naveliča.

Zadnje 3 dni je naša pupa malo čudna. Me je kar skrbeti začelo - začela je ful nogice iztegovat in postane čisto trda cela, ubistvu se cela napne. Glavice nazaj ne daje, kot pri ekstenziji, poznam, je tisto imel sin. Mislim pa, da je sin podobno imel, pa je potem izzvenelo. Samo vseeno me skrbi. Sem jo posnela in jutri pokažem pediatrinji. Mogoče se že pozna, ker se jo je prejšnji teden, ko smo bili pri mojih starših ful preveč pokonci nosilo? Grozen občutek, da si ti ali tvoji bližnji nekaj slabega naredili zanjo. user posted image Malo bova morali povaditi najbrž, mogoče pa naju še celo pošlje v razvojno, bomo videli. Ehhh...

Sama sem kar malo slabe volje. Je prišlo vse za mano. Sem sama po cele dneve s tamalima, ker moj dela po cele dni. Prav ne vem, kdaj smo nazadnje skupaj užili dan. user posted image Groza... Pa stanovanje vse v razsulu...v peteki imam rojstni dan in sploh mi ni, da bi koga povabila na pijačo...

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 10:35:28   
me83
in imate kaj snega? mi tukaj v nasem koncu nic,... sta se otroka ful veselila snega, ampak se je po napovedi tako vedelo, da pri nas se ne bo user posted image

uf dorotheia vem kako je to,... jaz sem tudi veliko sama, vceraj do 8 zvecer,... ti moram rect, da sem se pri prvem in drugem otroku se ful sekirala, pa se smilila sama sebi,... potem pa sem rekla, da tako nima smisla, nic ni za spremenit, skodo delam samo sebi,... pa ni zdaj da ga ni doma ker mu nebi bilo, ampak ker je priden in sluzi dinarcke da je nam vsem lepse ☺️

aja jaz tudi kopam vsak dan, pac zato ker ji je to zelo vsec, pa da lazje premostima tisto krizo spanja, ko bi si ona le malo odremala, potem pa bila pokonci do 23 user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 10:36:21   
Tara9
Dorotheia ja renovacije so obup, pa umazano stanovanje tudi mene živcira ko se kaj dela, zraven tamalih pa itak vse po polžje poteka. Mi je pa lepo, ko sta dnevna in kuhna povezani. Midva sva par let nazaj tudi predrla steno in natedila velik obok oblečen v kamen, da sta prostora povezana. Zdaj pa še dva oboka iz kuhne in iz dnevne v hodnik namesto vrat, bomo krožno križišče imeli user posted image . Upam, da te slaba volja do petka mine in si boš vseeno privošcila pijačko s kom. Je pa hudo, ko možeki veliko delajo, moj je tudi veliko odosten, se mi zdi, kot da samo spi doma.

Clan123 super za cepljenje, upam, da je bilo potem tudi zvečer vse ok. Glede obratov. Po teoriji res najprej osvojijo iz hrbta na trebuh in šele kasneje obratno, pri tvoji gre zgleda po drugem vrstnem redu. Moja prva je pri 3m osvojila obrat hrbet - trebuh, kontra pa kasneje. Tamala se še ne obrača, stara je 2m, iz hrbta na bok zdaj poskuša, čez pa še ne gre.

Mi se v banji kopamo 3x na teden, ne še vsak dan. Ostale dni jo prebrišem z vodo. Na obrveh so se ji naredila temenca in ful suho kožo na čelu je imela, tako da sem jo začela malo mazat. Uporabljamo weledo, jo imam ful rada tko da je že od tavelke naprej stalno na zalogi. Koža je zdaj takoj boljša, tako da mažem samo po potrebi.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 11:01:24   
annnaa
Pozdravljene! Joj, kar pozabim prečekirat tole stran. Enkrat na trden se pa le spomnem, hihi. Lepo vas je brati❤️.

Pri nas nič kaj novega. Edino poliva manj (kar je ful fajn) in ne spi več toliko na meni (ponoči). Razen, če je dolgo prikloplena in jaz vmes zaspim, hihi. Leže se pa ne zna dojiti oz ji ne paše. Čez dan pa še vedno najraje zaspi med dojenjem in če je ne odlagam, lahko tako spi tudi po dve uri. Če jo pa odložim, pa največ 10 minut.

Naša bo za Miklavža dopolnila 3 mesece in se tudi še ne obrača. Edino 2x se je na previjalni mizi, ko je pasla kravce obrnila na hrbet. Je eno roko čist stegnala in se naslonila nanjo in je bila na hrbtu. Čist po pomoti. Kakor vem grejo najprej iz hrbta na trebušček okoli 4 meseca. Odvismo pač, eni prej, eni kasneje.

Joj, tale zima z našimi dojenčki bo kr neki. Čeprav imam ful rada sneg, sam za zunaj bit s tak malim pa ne bo neki fajn. Jaz je ne bom mazala po obrazu s kremo. Ker bo tako v zavetju vozička (ko in če ga bo sploh vzljubila) ali v nosilki. Mi za enkrat še vedno najbolj prakticiramo nosilko. Pa v jajčki takoj zaspi, v vozičku pa ni šans.

Uživajte v teh zaspanih dneh, ki so pred nami. Naj bo vsaj sneg, da bojo starejši otroci veseli. Moja ga že komaj čaka!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 12:41:19   
Dorotheia
Živjo punce!

Kako lepo, da spet tema malo oživi. Moja pupa se ravno igra in bom izkoristila malo, da se tu javim. user posted image

Bili danes na pregledu. Vse je ok. Težka 5,5kg (kot sem predvidevala) in visoka 61cm, obseg glave pa 40cm. Vse ok. Glede teže sem rekla, da sem mislila, da bo kak gram več, ker pridno papca in tudi ne izgleda suhcena, pa je rekla pediatrinja, da je teža vredu in da že ko dojenčka pogledaš vidiš, če bi imel premalo kg. Je pač med lažjimi 3mesečniki kot kaže. Sinko je imel točno 1kg več tak čas. Pa glavno, da je vse ok.
Pokazala sem ji uno iztegovanje in je rekla, da to ni nič, da je samo razvojna faza in bo minilo. Motorika in socialni stik sta namreč super, mišični tonus je več kot odličen, tako da naj me ne skrbi. Se je pa pediatrinji obrnila sama iz trebuška na hrbet, pa pomoje tudi bolj pomotoma. Hehe. Sem prav vesela, da je vse ok. Cepljenje smo prestavli za čez en teden. Upam, da bo šlo skozi.

Danes sem malo boljše volje. Čeprav je stanovanje še vedno raztur. Voha se tista masa, samo kaj naj. Škodljivo ni, to je glavno.
Meni pomoje ful družba manjka. Potem sem pa tečna. user posted image
Moram se malo skulirat, vem da dragi dela za vse nas in ni sam kriv. Včasih je vseeno težko. Ampak sem si zadala, da bom na tej porodniški čimveč uživala, tako da moram spet začel malo bolj.

Jaz tamalo kopam 2x tedensko. Ostale dni jo zvečer umijem pač z vodo (obraz, gubice, rokice, nogice...). Nam to čisto ustreza. Ko bo zime konec, se bomo pogostoje sigurno.

Aja, danes sem jo zalotila, da je cuzala prstek ko je hotela zaspati. Sem ji hitro zamenjala z dudo in je po 2 mesecih spet vlekla dudo. user posted image Samo ko je zaspala, drugače jo še vedno pluva ven.

Tara9 - jaz sem zdaj tudi kupila Weledo, pa sem gledala zadnjič, da so sestavine kar čudne...ne vem no...sicer nima občutljive kože, samo vseeno. Imam pa tudi Mustelo za umivat. Je tudi ok, samo se mi zdi, da malo izsušuje kožo.

Nič, šibam jaz kosilo kuhat oz. lazanja bo šla danes v pečico. Še vedno se trudim s pospravljanjem in čiščenjem, obup. In zdaj, ko je ta sneg, bo najbrž še beljenje ta vikend odpadlo, je preveč vlage. Ehhh...upam, da bo vsaj do praznikov zrihtano no. Sem prav neučakana.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 13:18:36   
Tara9
Danes se vidi, da je dež in bolj čvekamo. Moji dve panckata in se na hitro javim še enkrat.

Super za vse opravljene preglede. Fajn je brati, da ste vse pohvaljene. Uff moja je zgleda med bajsikami, ima 6kg pri 2 mesecih.

Dorotheia kaj ti je čudnega od weledinih sestavin in katero kremo imaš? Belo ali rumeno? Meni je ful všeč, sta mi jo priporočili dve, katerih dojenčka sta imela ful občitljivo kožo in alergije in je edina delovala. Ena je biolog in preuči vse sestavine, tko da se nisem niti preveč poglabljala. Nam je bila vedno top.

Ahhh šibam, velka me kliče


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 14:01:04   
Član123
Hehe, moja se tudi obrne, ko pase kravice. Se mi zdi, da ko nagne glavico v levo ali desno, sledi se telo ( ker je glavica ocitno tako tezka, da za seboj povlece se telo).
Dorotheia, imava pa res lazji malcici, ampak ko sem vprasala pediatrinjo, kaksno je povprecje za deklice pri treh mesecih, je dejala, da 5,5 kg in cca 60 cm, tako da pomoje tudi zato ni zganjala take panike, ker je pridobila malo manj v tem mesecu.
Prej je pa tu v Lj snezilo, sedaj spet dezuje. Danes se ne upam ven, jutri bova pa sigurno sli, ker pri nas v bloku pod nami renovirajo stanovanje in je kar glasno. Midva sva, HB, vse prenovila pred rojstvom. Si niti ne predstavljam, kako bi to sedaj pocela, pa imam le enega otrocicka.
Jaz sem imela za ritko Mustelo, pa je bila katastrofa, imamo sedaj Burts bees, mnogo bolje oz.odlicno. Za telo in temence (sampon) je pa Mustela zakon. Ha, res je, kao naravne kreme in mila, a ko beres sestavine, je pa katastrofa. To sem opazila ze, ko sem kupovala kreme za mazanje trebuha in na koncu kupila karitejevo mazilo od Locitana, je bilo najbolj naravno. Morda bom dojencico po potrebi kar s tem mazala (do sedaj je nisem, a tudi tako mrzlo ni bilo). Vsakic, ko pogledam vremensko napoved za vikend, so nizje temperature.
Lepo bodite user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 14:33:59   
Dorotheia
Pri Weledi imam jaz gel za umivanje...tak rumen in je med sestavinami kar hitro alkohol..to mi ni všeč.

Aja, jaz našo že namažem s kremico na obrazek - zjutraj - kupila sem od Lekobebe kremo in sem super zadovoljna, točno to kar rabi zdaj...ta pa mi ima ok sestavine.


(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Septemberke 2017
29.11.2017 17:46:44   
Tara9
Ma ja otročki so si različni. Moja se je že rodila bolj konkretna in zdaj nadaljuje z istim tempom. Sej na koncu dvomim, da bo bajsika, nima bit po kom.

Pa ravno ta gel od welede je bil na testih ocenjen med nadjboljšimi, sem ravno zadnjič brala. No kakorkoli jaz imam baby kremo in jo imamo vsi ful radi.

Dans je prav obupen dan, nismo šli nič ven in je obup. Tavelki je dolgčas, meni pa se ne ljubi cel dan kocke sestavljat. Zdaj je tati prevzel vajeti.

Mi živimo v hiši in je hočeš nočeš stalno kaj za delat. Stanovanje imava sicer v celoti renovirano, ampak se sproti nakdejo kake ideje. Še vrata zamenjat potem imava pa še podstrešje za zrihtat da dobiva še eno ali dve sobi.

Nič mi se gremo počasi kopat. Imava tak sistem, da vsak eno frajlo zrihta.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Septemberke 2017
30.11.2017 9:44:37   
annnaa
Jaz ji pa še ne devam kakih šamponov ali mil. V bano ji dam samo mandljevo olje, par kapljic, pa še to ne vedno. Glavo ji umijem kar z vodo in brisačko. Je pa res da nima veliko laskov. Kopamo jo na vsaka dva dni. Malo je odvisno, kako je že zvečer utrujena. Če je, potem jo samo z brisačko po gubicah in telesu.

Super za vse posvetovalnice! user posted image

Uf, Dorotheia dobri ste s prenovo. Meni se ne bi dalo z dojenčkom.

Joj, jaz pa upam, da bi cepljenje prestavila kar do spomladi, ne samo za en teden. Bi pediatrinji rekla, da bi jo cepila na naslednji posvetovalnici. Mislim, da je pri 6 mesecih, ali je prej. Hm, sem pozabila.

Ne morem verjeti, da je jutri že december. In še malo, pa bomo tudi mi pihali 3 mini svečkouser posted image ! Boste šle na zaključke, tam kjer delate? Jaz ne vem, če bo šlo skozi. Vedno kar zaspim ob tamali zvečer. Moram probat, kako bi bilo če grem iz spalnice. A bo čutila, da me ni ob njej?

Uživajte, pri nas je sneeeg. Je starejša ful vesela. Se bomo mogli it sankat popoldne, na bližnji mali hrib.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Septemberke 2017
30.11.2017 11:23:09   
Dorotheia
Hejla!

annaa, jaz nisem bila najbolj za to obnovo zdaj pozimi, drugače mi ni panika. Tudi ob otroku. Samo težje je, ker je mrzlo. Sem bila huda, zakaj ni to poleti se lotil. Samo sem mu potem pustila, sem rekla, da je to njegov "projekt" pa naj zrihta, kakor hoče. Zdaj edino ne vem, kdaj bova pobelila, ker moj dela po cele dni in ni šans, da si frej vzame. Za praznike to ne mislim delat, ker bi rada da v miru preživimo tiste lepe dni. Ne vem, nervozna sem ful. Ker res samo vidim, koliko je še za narediti, čeprav, ko bo enkrat pobeljeno, ni več veliko - za spucat, pospravit in je to to. Ahhh...razmišljam, da bi naslednji teden, ko niso napovedane padavine kar enega najela, da pride pobelit in presenetila dragega. Pa bomo imeli en vikend več za nas. user posted image Bi jaz pobelila, samo sama s tamalo malo težko + strop bi tudi jaz sama težko, je previsok, kljub štengam. Bom videla.
Zdaj mi sploh ni filing, da bi stanovanje kaj okrasila, ker se bo itak še vse pospravljalo in sem kar malo žalostna. Sploh nimam tistega prazničnega vzdušja. Bomo že zrihtali.

Joj, meni ta sneg nič ne paše. Sinko je tudi navdušen, samo jaz sama s tamalo in njim nisem za na sneg. Bomo pa šli za vikend malo naokrog... Pa v Kranju gremo gledat prižig lučk v soboto, to se pa veselim. user posted image

Tamala je ok. Pridna. Se mi zdi, da je tudi ona vesela, da smo spet doma. user posted image Malo premalo spi čez dan, pa ne vem, kako naj to popravim. Pa danes ponoči se je večkrat zbudila - sem jo zaslišala, ko je začela bolj glasno dihat in cmokat in si roke nosit v usta, pa sem jo pustila, ker se ni jokala ali nič oglašala in je vsakič zaspala sama nazaj. Se mi je kar malo oddahnilo. Hihi. Se mi zdi, da je mogoče malo lačna bolj (premalo mleka?) - se mi zbuja prej ponoči - že med 3-4 uro. Prej je zdržala do 5h. Itak je vseeno, ker jo nahranim in spi potem isto do jutra, samo vseeno mi je zanimivo. Včeraj se je tudi čez dan kar pogosto dojila. 3 meseci pa to ali kaj.

Joj, tako gre hitro čas. Še malo in bomo gosto hrano lahko pričeli uvajat. Jaz bom tam januarja najbrž začela, če bo tamala ready. Rastejo naši dojenčki.

Jaz imam naslednji pregled pri 4,5 mesecih. Pa potem pri 6,5 mesecih. Mi je dala 2 termina že vnaprej. Načeloma je pa pri 1, pri 3, pri 6 in tako naprej. Najbrž pa odvisno od pediatrinje. V ponedeljek imamo cepljenje in upam, da bo tamala že zdrava do takrat. Mi je včeraj rekla, da prehlad ni kontradiktoren za cepljenje, pa vseeno nisem želela še. Do ponedeljka se bova lih lepo pozdravili.

Nič, grem še malo guglat, tamala mi lih spi. user posted image Uživajte!

Aja, ima katera izkušnje z igračo medvedkom, ki govori (pesmice, štetje, deli telesa)...od Fisher Price...sem videla, da ima Pikapolonica zdaj 40% na igrače od Fisher Price, je drugače kar drag..50eur...40% na to ceno, pa že gre. user posted image Se splača? Bi tamali za Milavža kupila...

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 30.11.2017 11:34:10 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Septemberke 2017
30.11.2017 14:27:04   
Tara9
Ojla. No danes pa imamo tudi mi kr ornk pošiljko snega. Joj jaz nisem zimski človek, mene to nič ne privlači. Vesela sem samo, ker je tamala vesela. Ji je dedi naredil snežaka, dokler je spala in je zdaj šibala gledat vsa vesela. Midve s tamalo pa počivava, je bolj zaspan dan.

Čez dan sem jo začela dajat v svojo sobo spat in je bolje. Je 2x po 45 min potegnila, zdaj zadnjo rundo pa celo 1,5 h. Luksuz. Upam, da se bo navadila,.ker je očitno, da rabi spanec.

Jaz jo zdaj zadnja 2 dni zaporedoma kopam v banjici in opažam, da mi hitreje zaspi. Prej je bila ob 19 fertik, je trajalo zadnje čase do 21 uspavanje. Zdaj sva prišli na 20. Ob 19 se dojiva in zaspiva. Upam, da bo steklo tako. Mi paše, da gresta zgodaj spat. Tudi velika gre ob 20.

Ponoči se nam dogaja enako kot vam dorotheia. Zbudi se in nekaj diha in cmoka, vendar nič ne joka. Včeraj sem jo pustila in je zaspala vsakič sama nazaj in tko do jutra. Ampak ker moja nazadnje je med 19 in 20 jo 1x na noč raje vzamem, da se naje, spi pa isto če papa al ne papa.

Kolikokrat pa vaši kaj kakajo? Moja še vedno ful. 5x na dan ziher. Tudi zato jo bom zdaj kr vsak dan v vodo potunkala, ker se vsaj 1x do hrbta uspe pokakat user posted image .

Nič uživajte v zimski idili.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Septemberke 2017
30.11.2017 15:10:21   
Član123
Pozdravljene,

pa smo docakale sneg. Sedaj mala na meni spi, pod nami vrtajo in mi gre ze posteno na zivce, odkar je doma, prenavljajo (najprej v petem, sedaj pa se v cetrtem stuku). Sva bili vmes malo vec kot pol urce zunaj, sva ravno ujeli luknjo in nisem rabila dajati palerine na vozicek. Je pa posteno zahladilo, se ze veselim naslednjega tedna, ko bo spet soncek in malo topleje. Sicer obozujem sneg, a letos mi prav nic ne pase, celo na zivce mi gre, saj se je smucarska sezona ze zacela, a jaz jo bom morala letos spustiti.

Moja se tudi utrudi pri kopanju, imamo vsak vecer enako rutino, ji utreza...kopanje, nato spanje. Greva spat ob 19tih, zaspi pa zel razlicno. Kaksen dan takoj, kaksen dan pa tudi v eni uri ne zaspi. Imate sreco, da vam dojencki tako lepo spijo, moja se tudi ponoci se vedno doji na tri ure. Pa kaka tudi se vedno 3-4x na dan.

A ve vse jeste? Jaz sem se vedno na nemlecni dieti (tudi mleko v sledovih sem izlocila iz prehrane), ker je bilo prehudo. Pocasi pojem kaksen piskot, a vceraj sem bobi palcke, in danes malo posteno zvija. Sem ze od prej sumila bobi palcke, a sem se mogla prepricati. Kdaj pa to izveni? Sem mislila, da bo sedaj ze ok, pa bom ocino mogla se malo pocakati. Peditrinja mi je rekla, da lahko zacnem z uvajanjem goste hrane, ko dopolni stiri mesece, meni se to zdi ful zgodaj. Kdaj boste pa ve pricele z uvajanjem goste hrane?

Uzivajte

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Septemberke 2017
1.12.2017 10:51:23   
Dorotheia
Hejla punce!

Tamala mi je končno zaspala. Zadnji teden, kot sem že pisala, ful težko zaspi čez dan. Ne vem, kaj ji je. Pa hitro se zbudi. Po max 1 urci. Bom videla danes.

Meni ta sneg ful ni všeč. Sem čudna ane. Nikamor nočem iti v takem. Pa moram še v nabavo za miklavža, moj ima tudi roj.dan ravno na miklavža, pa malo bi šla pogledat za opremo za stanovanje. Je treba kupit nov predpražnik, barve za beljenje, ipd.

Aja, kakanje - naša punca je zreducirala kakanje..sedaj že kar nekaj časa kaka ca. 1x do 2x dnevno. Pride kak dan, ko večkrat, a jih ni veliko (najbrž sem jaz kaj takega jedla, pa jo hitreje prime user posted image ).

Jaz jem počasi skoraj vse. Čeprav zelenjave še vedno premalo in sadja. Sploh mi ne paše zdaj, ko je zima. Ok repe in zelja nisem še jedla, pa kisa na solati ne jem. Ostalo pa pomoje več ali manj. Tudi mleko in mlečne izdelke, samo priznam, da ne pretiravam s tem, ker opažam, da sem jaz ful manj napihnjena, če preveč mlečnih zadev pojem. Zdaj si recimo kosmiče, riž pripravljam kar na riževem/mandljevem mleku in mi je ful dobro. Gledam edino, da ne pretiravam preveč pri biločemu jem in bi njo mogoče zvijalo.
Zase vem, da premalo raznoliko jem. Trenutno sem v fazi, ko mi je hrana tuja briga. Imam ful drugih zadev.
Tamalo načeloma nič kaj ne zvija, sem bila tudi jaz na nemlečni dieti (samo nisem tako natančna bila kot ti Član123, naša ni imela toliko težav). Pri ca. dobrih 2 mesecih sem poskusila pomoje spet najprej sir in potem počasi še ostalo in jo ni več matralo, tako da zdaj tudi mlečne izdelke konzumiram, priznam pa, da mi trenutno niti ne pašejo najbolj. Jogurti mi pozimi že itak ne pašejo.

Danes je ponoči zopet zdržala do ca. 5h. Pa se je zbudila tako lačna, da je goltala mleko in ji je parkat zaletelo. Ful mi bolj lačna deluje zadnje dni. Prav zanimivo. No, potem itak takoj zaspala in spala do pol 8h. Tako nekako mi2 vstajava zadnje čase.

Drugače pa gledam za nov jogi za naju. Mojega hrbet boli (ima že od nekdaj težave) in tale najin jogi je odslužil, ga imava že ca. 9 let, še iz najemniškega stanovanja in niti ni bil nekaj ful drag. Sva kolebala ali si kupiva nadvložek, pa se mi zdi bolj pametno, da kupiva kar nov jogi in je. Itak bo pol spet za vsaj 10 let (upam). Gledam ta Dormeo IMemory S Plus, kjer sta dve jedri not in si vsak od naju lahko naštima ležišče (moj ima rad trdo, jaz niti ne). Pride 600eur. Nekaj takega bo padlo najbrž.

Po tej zimi bom začela malo bolj intenzivno s telovadbo in se bom najbrž vsaj za kak mesec vpisala nekam na telovadbo. Ne me čudno gledat, ma sem gledala ples ob drogu. user posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da ful lepo izoblikuje telo ta vadba + jaz sem že od nekdaj ful ful švoh v rokah in bi to rada malo natrenirala. Sem čudna ane. user posted image

Nič, zdaj pa šibnem pospravit balkon, imava še vse od obnove nametano na njem, cel kup orodja in vsega. Niti ven ne moreš stopit. Šibam zdaj, ko tamala ravno spi. Uživajte!

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Septemberke 2017
1.12.2017 12:13:40   
Tara9
Dorotheia ce sem si prav zapomnila danes praznuješ? Torej vse najlepše za tvoj dan. Predvsem veliko zdravja, vse ostalo je manj pomembno ;). Glede jogija. Midva imava ta Dormeo, pri nama je namreč obratno, jaz imam rada trdo ležišče moj pa mehko. Meni je trdi del še vedno premehek, ampak načeloma sva pa zadovoljna. Sicer se pa itak zadnje čase ponoči selim iz leve na desno tko da spim kjer mi je dano.

Naša velka miškica je bila obupna ponoči, ne vem kaj jo spet daje, najbrž ljunosumje. Se je jokala, da hoče mamico, potem da hoče dudo skratka ni da ni. Nas je vse zbujala, tko da smo danes ubiti. Zdaj ona lepo pančka da nadoknadi.

Jaz jem vse, samo kisle solate še nisem. Drugače pa že od začetka vse v mejah normale. Tudi med sladkarije me zanese priznam, sem probala tudi take z lešniki in orehi. Tamala vse dobro prenaša, ok včasih je malo bolj sitna, mogoče jo takrat zvija, ampak nikoli ni nič pretiranega.

Danes sem urejala dojenčkov dnevnik za 2.mesec. sem nalepila par pomembnih fotkic in sem zdaj vesela :). Sedaj pa še malo počistit po stanovanju, če bomo slučajno kaj obiskov imeli čez vikend.

Lepo bodite


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Septemberke 2017
1.12.2017 13:30:16   
Dorotheia
Tara9, hvala, si si prav zapomnila ja. Zaenkrat nimam posebnega prazničnega občutka. Zjutraj sta mi moj in sinko zapela vse najboljše, preden sta šla. Moj naj bi danes prišel prej iz službe in gremo potem vsi 4 na kosilo nekam. Pa na tortico. Sva imela plan iti zvečer na večerjo, pa se meni ne da in sem si raje zaželela ležanja in stiskanja na kavču v pižami ob moji najljubši seriji. user posted image user posted image

Balkon mi je celo uspelo spucat. Se že bolje počutim. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   [Brisano sporočilo]
2.12.2017 12:56:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu annnaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 10:55:55   
Dorotheia
Punce, kje ste? user posted image

Evo mi smo ok, danes je tamala bila ceplena, je dobila v vsako nogico eno pikico. Še za pnevmokoke sem jo cepila, ker je to zdaj kao del programa in se mi zdi, da ji škodilo ne bo. Se je jokala, ampak je bila isti čas tudi zaspana in pomoje že malo lačna, ker sva imeli uro ob pol 9h, 2 uri nazaj je pa jedla + da je celo noč prespala in je že itak imela en obrok manj.
Se je hitro pomirila in v vozičku takoj zaspala, sva šli direkt domov in sva se podojili, malo zadremuckali in zdaj se igra, je dobre volje.
Upam, da ne bo kake povišane temperature, ker imava jutri pregled kolkov. Če ne pa bova pač prestavili.

Drugače super vikend za nami. Res smo rabili, da smo spet vsi 4. Adventni venček sva s sinkom naredila (sicer letos minimalističene, haha), pa tko res smo se fino imeli. Tamala je pridna in bi komot imela še 2 taka dojenčka. Haha. user posted image
Sinko se mi zdi, da ima spet malo krize. Vedno ko so obiski, vsi samo k tamali tišijo, je meni potem kar hudo zanj. Se potem jaz tolko več z njim ukvarjam in tko. Drugače, ko smo sami pa gledam, da vsi 3 kaj skupaj počnemo - imamo novo aktivnost - in sicer telovadimo skupaj. user posted image Sinku je super, tamali tudi prav pride ali pa naju opazuje in se imamo vsi fino.
Pismo Miklavžu smo napisali. Pred prazniki bova s sinkom še piškote pekla. Ta teden pa, če bo vse po sreči, še belimo glavni prostor. Potem pa za vikend jaz še vse temeljito spucam in uredim prostor in to je to. Komaj čakam. Moram dati še malo fotk tamale razviti, da bo za na steno. Zdaj so samo od nas 3.

Nič, šibam, punca že malo kliče po meni. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Septemberke 2017
4.12.2017 11:40:38   
Tara9
Ojla, tudi za nami je lušten vikend. Malo smo bili zunaj na sprehodih malo doma ustvarjali. Adventni venček imamo enak kot lani, samo nove svečke smo kupili. Smo naredili tudi smrekico že, ker je bil ravno moj doma, decembra ima pestro v službi, tko da bo zdaj dva vikenda delal ehhhh. Tamala je ful uživala. Kupila sva ji neke angelčke in snežake v hoferju za barvat z barvami in je ustvarjala ter smo dali pod smrečico.

Dorotheia držim pesti, da ne bo reakcij na pikici. Naša P prvo rundo ne daje obeh cepiv hkrati, samo diteper cepivo, da se vidi kako ga otrok prenaša, pri drugi dozi doda pnevmokok. Da če so slučajno reakcije, vedo katero cepivo jih povzroča. Zgleda je drugačna praksa.

Drugače pa je naša dojenčica še vedno pridna ponoči. Spat gre ob 20, spi vsak dan do 4, se naje in potem do 7 ali 8. Dorothria ti jo še vedno podojiš preden greš spat? Jaz jo ob 19.30 pred spanjem potem do 4 nič. Sej čez dan nadoknadi user posted image . Čez dan je budna po 2 urci potem rata tečka in jo uspavam. Sem pogruntala, da ji tako naibolj paše. Spi pa cca 1 uro in je potem spet 2 uri budna in tako do večera. Po 17uri je ne dam več spat, da je do 20 res ready za pravi spanec.

Slike sem ravno prejšnji teden razvila in sva v okvirček family na steni dodala še novo članico, in še par fotk za v hodnik in njeno sobo, da nismo več samo trije user posted image .

Javite se še ostale kaj.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?