|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice 2017
21.10.2017 21:46:06   
Sofie

Hvala. Tamala je bila pridna danes. No razen po kopanju je spet ko sem jo oblačila v pižamo jokala. Danes je zaspala že ob 18.30. Se je zjutri zbudila že ob 6h in je čez dan premalo spanja nabrala.

Meni se je na začetku zdelo simpatično tole plezanje po meni, zdej je pa na trenutke napornouser posted image Veliko se stiska in visi na meni.

Mama še vedno ne reče, očkata pa pridno kliče ata ali tata. Ponavadi, ko se kaj igra in ga ne vidi. Ali pa med kopanjem itd.

Glede nosilke pa se jaz ne bi sekirala. Ga pač nosiš. Jaz nikoli ne vztrajam z vozičkom, če joka. Jo vedno vzamem ven, potolažim. Edino med oblačenjem pižame jo pustim jokat, ker drugače pač ne gre. Vem, da je utrujena, samo če jo dam ob 18h spat se bo zjutri zbudila ob 5h. Jaz pa takšnega tempa žal ne zdržim.

Zadnje dni sem prav utrujena. Pomoje je tudi M kriva. En kup zadev imam doma. Nekaj službenih itd. Preprosto mi zmanjkuje časa zase, za branje knjig itd. Malo sem mogla pojamrat.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Marčice 2017
23.10.2017 21:22:47   
Sofie

Pa smo dočakali prvi zobekuser posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Marčice 2017
24.10.2017 11:28:05   
Yuki
Bravo za zobuser posted image Pri nas je tudi prvi zob (oziroma prva dva) pokukal v soboto!

Mala, kot da ni opazila, da se kaj dogaja. je pa zadnje par noči spustila eno nočno hranjenjeuser posted image

Z M na moje veselje še vedno nič.
Sofie, če so za, se morda lahko kakega od lepih dni najdeva za kako vozičkanje, ko sva ravno iz Lj?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Marčice 2017
24.10.2017 12:05:10   
Sofie

Yuki z veseljem. Mogoče v Tivoliju?

Bravo za zobka.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Marčice 2017
24.10.2017 22:14:27   
Tasa8
Bravo,čestitam za zobke!!!:) pri nas lezejo zobki številka 4 in 5 ven in ravno ti ga zdaj najbolj mučijo,prvi trije niso bili tak grozni..sem danes kupila Jantarjevo ogrlico..pa da vidimo,če bo kaj boljše s spanjem.
M pa sem jaz dobila 2 meseca po porodu,zdaj pa ni duha in ne sluha o njej,pa naj se nekaj časa tak ostane:)
Kolikokrat se še kaj dojite? Midva se kakih 4 do 5X odvisno od dneva:) čeprav vsak dan zajtrkuje,ima kosilo in včasih se večerjo..ampak malica pri mami je zakon..pravi zizoholik je:) ko vidi da si slacim majico,se že smeji in cvili..mojemu rečem,da se noben moški tak ne razveseli ko vidi zize:) hehehe malo heca.
Kako so vam kaj padali kg? Jaz sem se vedno na 10 plusa..katastrofa.. Res da sem jih pridobila 21kg v nosečnosti, ampak to pa je kar grozno..ko vidim ogledalo bi ga najraje razbilauser posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Marčice 2017
25.10.2017 12:32:27   
diamantina
Zdravo!

Bravo za prvi zobek!! user posted image

Pri nas pa še nismo ozobljeni user posted image .

Je pa pestro, komaj čakam, da so počitnice, pa da se ura menja, ker smo čisto preveč v pogonu. user posted image

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Marčice 2017
25.10.2017 17:46:58   
diamantina
Glede kg ... jaz imam -1 od prednosečnosti. Se kar pozna, če si za 3 otroke večinoma sam + vse delo. Pa prebavo imam zgleda tudi tako, nisem pa preveč ješča, rada kuham, jem pa ničesar prav rada. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Marčice 2017
25.10.2017 19:23:43   
Sofie

Jaz sem na nuli. Sem tko že domov iz porodnišnice prišla.

Danes je bil spet fajn dan. Sva bili kar dolgo zunaj. Edino jutra so mrzla. Včeraj smo bili pa na Bledu. Je bilo tut fajn, nobene gužve.

Yuki poslala sem ti sporočilo. Upam, da si ga dobila.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Marčice 2017
26.10.2017 19:38:37   
Sofie

Pa sva se z Yuki dobili na sprehodu in kavi. Luštno je bilo. Midve sva klepetali, tamali si pa nista bili nič kaj preveč zanimiviuser posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Marčice 2017
26.10.2017 20:50:46   
Sparkles7
Super! Hehe, a to pomeni da sta spali? :P Danes je bil res super topel dan. Mi smo tudi imeli obiske, še ena malčica 3 mesece starejša od našega, sta bila pa kar navdušena en nad drugim :)
Glede kg sploh ne spremljam, pomoje da sem približno tako, kot pred nosečnostjo. Oziroma moj pravi, da imam verjetno manj kg. Tasa8 upam da ti čimprej uspe priti do takšnega stanja, da boš zadovoljna. Pri meni so šli kg čisto spontano, no tudi med nosečnostjo sem dobila le kakih 11 kg, in je šlo potem hitro dol, pa z dojenjem.

Bravo vsem za zobke. Pri nas še nič. Zadnje dneve se spet bolj slini po ful časa, mogoče pa sedaj (tko ene 20ič, ko rečemo: "mogoče bojo pa zobki" :D) bodo... Pa včeraj ponoči ne vem kaj je bilo, se je ful zbujal in jokal. Ob 4ih se je zbudil, sva bila do 5ih budna...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Marčice 2017
26.10.2017 22:23:35   
Sofie
Ne, nista spali. Moja je po meni in stolu plezala, od Yuki pa pridno v vozičku sedela.

Ja res je bil lep dan, upam da bo še naprej tako.

Naš dopust smo odpovedali zaradi epidemije ošpic. Moj gre tako sam...itak gre službeno. Midve bova pa sami cel teden. Si sploh ne predstavljam kako bo to zgledalo. Malo sem razvajenauser posted image Gremo pa vsaj pol januarja nekam na toplo.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Marčice 2017
27.10.2017 14:51:32   
Yuki
Superlep dan je bil včeraj za sprehod s Sofie in mini Sofie! In super je bilo poklepetat. Punci pa sta si malo druga drugo ogledali, potem pa vsaka v svoj zanimivi svetuser posted image

S kg sem jaz malo pod prednosečniškimi. Po kakih 4,5 mesecih sem prišla na 0. Zredila pa sem seene dobrih 15 kg.

Dojiva se še 3x zagotovo (torej 2 nočni in eno zjutraj) in potem še 1-2x čez dan - odvisno od dneva, razporeda hranjenja, potreb po crkljanju, itd.

medve sva že bili skoraj teden sami, pa ... ni bilo tako fino. Malo pogrešaš odraslo družbo, možnost kaj na hitro naredit in malo odmora. Po drugi strani pa oče zamudi cel teden otročka - kar je lahko kar veliko v tem obdobju.

A še vedno nosite modrčke za dojenje? Jaz sem še vedno na brez kosti, pa sem že malo naveličana. Pa tudi še vedno imam kaki dve košarici večje kot prej.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
28.10.2017 16:32:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sofie)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
28.10.2017 16:33:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sofie)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
28.10.2017 16:34:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu diamantina)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Marčice 2017
28.10.2017 19:07:45   
Sofie

Moja mala že spi, pa imam malo časa. Me sicer skrbi kako bo jutri, ker se ura prestavi.

Jaz nosim še vedno moderček za dojenje. Sem si po porodu kupla take s kostjo v Popku in so super. Včasih jo še vedno zunaj podojim, pa mi je tako pe najbolj praktično.

Tudi jaz mislim, da mi bo predvsem manjkala družba odraslega. Bom kakšno prijateljico povabila na klepet. Mogoče kakšno knjigo več prebrala.

Yuki lepo potujte.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Marčice 2017
29.10.2017 7:09:22   
diamantina
Helou dame!!!

Jao, mi smo danes odprtih in veselih oči že od 5 in 15. user posted image Ja, nimamo kaj, otroci se ponavadi vstanejo 6 in 15, zato pač zdaj 1h prej. Se bomo že porihtali.

Modrc za dojenje - jaz ga ne nosim več. Pravzaprav sploh ne nosim modrca. user posted image Ko grem kam, se itak ne vidi, ker imam jakno gor, doma pa ne rabim. Dojim jo zunaj zelo redko, ponavadi pa takrat v avtu in mi ni panike, se nekam bolj na samo zapeljat pa da se lepo porihtava. Se pa ful fajn počutim brez njega. SI bom pa najbrž morala kupit par novih, so zize na moje veliko veselje ostale kar za košarico večje, kot prej. user posted image

Odrasla družba - ja, vas čisto razumem, sem se jaz enako počutila ob prvem otroku. Moj mož je res pogosto zdoma, tudi danes ga npr. ves dan ne bo. So projekti kar zahtevni in rabijo veliko energije in časa, ampak mi ni problem, samo da se vredu laufa, pa smo vsi zadovoljni. Jaz pa neke odrasle družbe ne pogrešam, ker sem skoz med ljudmi, ali so moji otroci zraven, ali pa kdo pride, kam gremo in mi ni dolgčas. Bolj bi jaz bila vesela miru, da bi lahko pošteno pospravila. user posted image

Moram pa naši piško pohvalit, že 14 dni kakava izključno na kahljico. Ima tako lep ritem, zjutraj in popoldne. Ritka je lepa, čista, ne rabiva nobenih robčkov, jo kar z našim papirjem obrišem. Malo že razume, kaj ji sledi, ko jo dam gor. Mi pa pove na en svoj način, da jo kakat, in je prav zanimivo.

O zobkih še vedno ni ne duha ne sluha. Govori pa že kar precej. Ja , ne, ata, es (ime psa, na njen način) in "vozi" avto (dela dežek).

Pa da še starejša malo pohvalim, taveliki je do sedaj prinesel same petice domov, tamali pa pohvalo za pridno sodelovanje in dobro vključitev v šolo. Sem prav vesela.

Lepo nedeljo vsem!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Marčice 2017
29.10.2017 19:52:20   
Sofie

Tudi moja se je danes zbudila že ob 5.20. Noro. Sem sedaj čisto zaspana. Pa kar nekaj dela imam še. Ona pa itak spi.

Meni čez dan ni panike, imam veliko družbe, sva kar naprej naokoli. Problem je zvečer, ampak saj pride kakšna prijateljica na čaj, pa slišala se bova prek skypa in bo ok.

Zadnje dni me daje da sem preslabo izkoristila porodniško. Čez poletje sem sem pritoževala, ker nismo bili nič doma. Sedaj me daje, da se premalo potepamo. Se vidi, da hodimo samo na kakšne izlete, vikend. Jaz bi šla pa kam dlje.

Diamantina, super za kahlico.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Marčice 2017
30.10.2017 11:32:06   
Enadvatri
Danes sem cisto slucajno pogledala na forum in uau... pridne se vedno lepo klepetate. Prav lustno vas je malce prebrat;)
Nas skrat bo imel v tem tednu 8 mesecev. Je pa noro aktiven...plazi se ze vec kot 2 meseca, sedi prav tako ze zelo dolgo, ze vec kot en mesec se postavlja na noge in hodi ob opori. Odpira omare, stvari daje ven... Spleza tudi skoraj povsod. Full uziva na svezem zraku, ce imamo odprto sam uide ven, se zamoti z listjem, kamencki...
Zdaj se ne mara vec voziti v avtu, ker bi se raje plazil naokoli, prav tako je vsako previjanje velik boj... odkar je tako aktiven se spet kar naprej zbuja ponoci in veliko doji. Kljub gh, se pogosto dojiva tudi podnevi. Predvsem zadnji teden, ko mu je prejsnji teden je pokukal 3ji zobek (zg.enka).
Spi malo-cez dan obicajno zaspi v vozicku, ko vidim, da je zaspan, ga hitro zrihtam in ga odpeljem ven. Zvecer pa je ura za spanje okrog 19ih-a se zbuja na dve uri. In zelo redko zaspi nazaj brez dojenja. Je pa v vozicku kar priden, ce se dovolj dogaja.
Se pa zadnji mesec pozna tudi navezanost name. Ko rabi tolazbo, prisiba do mene in mi spleza v narocje. Veliko ceblja, a se nic prav razlocno.
S kahlico pa se nisem zacela, hvala za idejo;)
Aja... menstruacije pa se nimam in se je nic ne veselim, ko bo;)


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Marčice 2017
2.11.2017 21:48:43   
Sofie

Enadvatri super, res je hiter.

No moja k sreči še ne pleza. Se pa od prejšnjega tedna kobaca in je res hitra. Po kolenih gre hitreje kot po trebuhu. Na parketu ji sicer drsi, ampak se pobere in gre naprej. Kar naprej ponavljam besedo ne, saj je v sekundi pri prepovedanih zadevah.
Usede se že nekje 1m sama, kar je tudi super. Prej je bila sitna, ko je imela dovolj položaja na trebuhu, sedaj pa se lepo usede in igra. Ob opori se dvigne, a ji to ni kaj preveč zanimivo. Toliko da potegne kakšne papirje, doseže kar ne sme. Trenutno se poskuša dvignit brez opore, a na smešen način. Stegne roke in noge, rit ima vmes v zraku ter se želi dvignit. Včasih se opre na kakšno igračo. Itak da ji ne uspe in kar nekajkrat je že padla. Ne razumem je najbolj.



(odgovor članu Enadvatri)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Marčice 2017
4.11.2017 12:33:03   
Sparkles7
Sofie dobro si zaključila: "Ne razumem je najbolj" :D
Naš sedi in kobaca še ne, plazi se pa že več kot dva meseca. Začel se je tudi že postavljati na noge in plezati. Parkrat je že malo padel, ker sem bila nepazljiva in se je recimo za oporo za dvig izbral prazno škatlo, ta pa se je seveda premaknila. Hitro gre takole razvoj, pa naredi kaj kar še ne pričakuješ. Danes zjutraj je pa sedel, sicer na mehki postelji, tako da čakam da to ponovi na tleh.
Hehe ja Sofie, tudi meni se zdi da bi lahko cel čas samo ne govorila. Midva sva mu zdaj za res prepovedane stvari -kabli, ko gre proti elektriki - začela govoriti stop, z bolj resnim in glasnim glasom. In dejansko (večinoma) deluje... Se ustavi, te pogleda kaj zdaj in večinoma spremeni smer. No, reči mu moraš ene parkrat :)
Smo pa bili za praznike za tri dni pri fantu doma, smo se imeli fino, je pa bilo tudi kar naporno. Sploh malemu, ker smo bili veliko po obiskih, in cel čas v avto, ven, spet novi obrazi, nič mira vmes... Kar paše sedaj biti malo doma.
Se je pa tudi ravno v teh dneh naučil par zadev: ko sem mu na polno metala lupčke, ga gledam kaj dela neke frise z obrazom in se ga je naučil vrzti nazaj :) Pa danes se je naučil dati živjo/papa :)
Hm ja, pa danes ponoči se je zbujal na eno uro! Noro! Sedaj vidim da je bila polna luna, zgleda je bilo res to, pojma nimam...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Marčice 2017
4.11.2017 12:42:12   
Sparkles7
Se pa naš odkar se je ura prestavila zbuja malo prej, veckrat tudi še okrog petih, kot se je ko se je prestavila... Upam da se tole kaj umiri :)
Jaz sem še vedno na modrcu za dojenje in par spodnjih majic imam takih, vse od h&m. Sploh te spodnje majice so mi bile cel čas najbolj prakticne- poleti sem jih imela same, sedaj pa tudi zelo prav pridejo pod majico. tudi za dojenje v nosilki pridejo super. Aja, ga pa zadnje čase uspavam izključno v nosilki, in čez dan in zvečer. Drugače ne gre, ker je preveč živahen in se mi samo tako umiri.
Sva pa še vedno samo na enem obroku GH, edino včasih - če ujamem pravi tajming mu dam tudi večerjo. Sedaj razmišljam da počasi uvedemo še drugi obrok. Tako da se itak še ful dojiva, tudi za kosilo ponavadi ne poje zelo veliko, in se potem kmalu še podojiva. Še vedno ga je pa treba po hranjenju celega preobleči in umiti ker mora prijeti vsako žličko sam. Tako da je zelo zoprno če smo cel dan na terenu :p

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Marčice 2017
4.11.2017 22:02:04   
Sofie

Ja ful hitro gre ves razvoj. Se mi zdi da kar naenkrat osvojijo novo stvar. Moja ima modrico pod učkom. Še dobro da ni dol s kavča padla. Pa sem bila zraven. Nasploh izredno rada pleza po men, se meče. Itak pa ko vstane včasih pade. Dons je tko grdo padla, da se popoldne ni nič dvigovala. Upam, da pozabi.

Sprakles7, jaz bi mu počasi uvedla še en obrok. Ker drugače do službe ne bo uveden in ti bo vedno težje. Moja ima sedaj 4 obroke GH. Poje dovolj. Res pa da jo jaz hranim nekje na 2 uri in pol. Drugače skoraj nič ne poje. Kaj pa ga moti pri kosilu? Jaz ji narežem sadje pa ga malo sama z roko poje, koščke kruha, makaroke. Ampak načeloma jo hranim jaz in ji ne dam žlice. Ker potem bi premalo pojedla. Glede na to, da je stara že 8m in pol pa še nima 7kg ji ne dovolim packat.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Marčice 2017
8.11.2017 9:52:07   
Sofie

Se vse potepate?

Jaz komaj čakam, da neha deževat. Imam dovolj tega, da ne morva normalno ven.
Moja ima v bobi kar naprej mrzle nogice. Ji moram naročit flisato prevleko.

Drugače pa se mi zdi da cel dan letam za njo in jo vlečem stran od prepovedanih zadev. Jo premaknem na drug konec stanovanja in me samo pogleda ter šiba nazajuser posted image

Ta teden sva sami in ji je ful zabavno, ko klepeta z očijem prek viberjauser posted image Najprej ji ni bilo nič jasn, zdej pa čeblja in pošilja lubčke.

Kaj počenete v tem lepem vremenu?user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Marčice 2017
8.11.2017 10:37:38   
diamantina
Ojla!

Pri nas je, ne boste verjele, gneča. user posted image Jaz že zdaj kar redno delam in je tamala včasih že v varstvu pri mojih (kadar je res ne morem imet pri sebi). Bojda me nič ne pogreša. Ampak ko me zagleda, je pa veselje nepopisno ... bi me kar pojedla. user posted image . Sem res zelo hvaležna, da mi je ne bo treba dajat v vrtec tako zgodaj, pri starih starših ji je res zelo udobno.

Tavelika fanta sta zopet v šoli, med počitnicami pa smo bili kar precej okrog po grobovih (imamo žlahto raztreseno po vseh koncih), obiske smo imeli, skratka pestro.

Zobkov še nima in jih v bistvu ne pogrešamo. user posted image Bodo pa kmalu, se vidi, da je čisto napihnjena dlesen. Spi zelo lepo, papca tudi, giblje se veliko, čeblja ... vse kar tak otrok ponavadi dela. Pridno kaka in vse pogosteje tudi lula na kahlico, kar je super. Porabiva 2 plenički na dan, pa še tidve nista nikoli prav dosti polulani, pač menjam, ker se mi zdi, da tudi če je malo noter, je umazano. Tu je res prednost domačega varstva, ker jo moja mami tudi daje na kahlico.

Aja, dež ... eh, jaz jo imam kar na pokritem balkonu, debelo dekco gor in se zunaj s kockami igrava, pol ure je tako, pol pa greva noter. Da bi zdaj hodila z nosilko po dežju mi ne pride na misel. Tavelika pa sama zunaj šibata, pa skačeta z dežniki in v škornjih po travi, lužah, blatu ... meni se to ne ljubi zraven počet. user posted image

Lepo se imejte, papa!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...