|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice 2017
31.7.2018 7:40:22   
diamantina
Zdravo!

Kako pa vročina med poletje paše. user posted image

Uvajanje v vrtec - jaz še razmišljam, če bi jo dala ... meni znese delat in jo imet pri sebi, če je pa kaj takega, pa mi jo stari starši pazijo. Pa poleg tega bova maksimalno plačevala in mi ni to najbolj všeč. Mi je vrtec kot obrok za lizing (če bi plačevala 250 €, me to v 5 letih pride 15.000 €). Jaz bi jo najraje dala tam pri 4 letih in pol. Bomo videli, vpisana je, zdaj samo še čakam na odločbo o višini plačila ... ma mislim, da me občutek ne vara.

Ti si nekaj govorila o še enem dojenčku - a planirata kaj?

Postelja - pri nas je že zdaj kar nekaj časa v navadni postelji, sobico ji pa ravnokar urejava, malo še, pa se bo odselila iz spalnice. user posted image Jaz sem kupila eno čisto slučajno 140 na 200 in je super, nisem gledala ne od kod, ne da je neki fensi ... saj ne vem, zakaj bi pri postelji človek kompliciral.

Mi smo zdaj že kar lep čas s pleničko samo še pomoči, pa še to bom počasi dala proč, ker se suha zbuja ... mi je prav fajn. Govori pa že tudi, osnovo, razume in ve pa veliko več.

Jao, komaj že čakam dopust, mi že ful manjka ta morski zrak.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Marčice 2017
31.7.2018 8:50:26   
Tasa8
Pozdravljene. Kako ste?  Se je katera aktivna tukaj gor? Jaz priznam da preberem se,za pisanje pa zmanjka časa..kako so vaši otrocki? Najin se kar naprej spi polovico noči pri naju v postelji..ponoči se še kar naprej prebuja..sicer zaspi takoj nazaj..res ne vem kako bo januarja, ko se nam pridruži se dojenček:-o 
Bi pa tudi naš bil cele dneve zunaj,plezal bi povsod..ima pa še vedno pleničke in se ne kaže zanimanja za odvajanje od njih.

Lepo preživite vročino;-) 

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Marčice 2017
1.8.2018 9:54:37   
Sofie

Hojla.

Tudi mi plačujemo ful vrtca, ampak se ne sekiram. Tako pač je. Moji je tam fajn, res uživa. In rabi družbo vrstnikov. Mislim da je za otroka, da gre tako pozno v vrtec izredno težko. Vseeno so že tako izoblikovani, v vrtcu je drugačen red itd. In tudi drugi otroci jih težje sprejmejo. Sem pedagoginja po izobrazbi in sem mnenja, da je vrtec pomemben za otrokov razvoj. Jaz je tako pozno ne bi dala. Potem vsaj pri treh letih, pa še takrat znajo biti težave.

Moja spi celo noč. Zdej zaspi nekje ob 20.30 in spi do 6.30.

Glede dojenčkov še nismo tako daleč. Če se bova odločila še za enega člana bi rada imela nekje 3 leta razlike. Da bo prva že samostojna. Pa pozimi bi rada šla še nekam na toplo.

Tasa8 poskusi ga počasi navajat, da ga ne daješ k vama. Ker če ga boš januarja, ko pride novi član dala stran bo to zanj prevelik šok. Že tako bodo spremembe in ne bo več toliko časa zanj. Nekaj neprespanih noči pa se bo navadil. Pri otrocih je vedno tako, da ko se mi nekaj odločimo tudi oni sprejmejo. Ko pa mi sami pri sebi nismo odločeni pa otroci to izkoristijo. Enako je z nočnim dojenjem itd. Otrok se po enem letu starosti doji samo zaradi razvade. Hrane ne potrebuje že dolgo. Ma

Glede pleničk mi še nismo tako daleč. Si morm vzet čas in jo dat na kahlico. Ko se pokaka pove, da je kaka in teče k previjalni mizi. Za lulat tudi počepne in se polula v pleničko. Mislim da je sedaj dojela kaj to pomeni. Je pa pri nas plenička zjutraj tako polna, da včasih premoči. Zvečer veliko pije. Omejevala ji pa vode ne bom.
Lp,
Sofie

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Marčice 2017
6.8.2018 15:47:16   
Yuki
Živijo vse skupaj!
Kako ste kaj z malimi škratinjami in škratki?
Poletna vročina res paše, pasalo pa bi tudi še malo morja ... Mi smo bili na morju julija 3 tedne in smo se meli super. mala je res uživala v vodi, se vidi da je vodna po horoskopu (saj misim, da so vse naše marčice in marčki). Mis mo imeli tudi letos rdeči fredov obroč in ji je bil kar zelo všeč. Zdaj pa plava v bazenčku pri starih starših, pa v banji.

Naša res veliko govori - v glavnem pove vse besee, kar se jih zmisliš, uporablja glagole, sestavi dvo do trobesedne stavke. Zna tudi slediti preprosti pravljici - recimo pujsi pepi in tistim zgibankam o Krtku. Pove, kaj se ji je dogajalo čez da, - koga je srečala, kaj je imela za kosilo, kaj je počela, katere živali so bile v živalskem vrtu, kaj so počele, kaj ji je kdo dal... Če se ji kaj vtisne v spomin, to ponavlja še cel teden.
Rada ima pesmice - če ji jih pojemo. Zapoje del refrena - recimo dičidiči diča, ali pa tikatika taka, ne zna pa še sama besedila ali melodije.
Spi še v postelji z ograjico, ker še ne spleza ven. Je fino za zjutraj, ker ji damo igrače v posteljo in se sama če malo zaigra. Bomo pa počasi odstranili eno stranico in posteljo spustili čisto do tal (ima tisto ovalno Stokke). Tudi pri nas smo ji opremili sobico - zdaj ima klopco in otroško mizo in je neskončno navdušena. Danes zjutraj so bile prve besede klop, miza.

S septembrom gre v vrtec, se že veselim, ona pa mislim, da tudi. Imeli smo že roditeljski sestanek, pa srečanje o uvajanju, pa srečanje z vgojiteljico, tako , da so res skrbni. Mislim (upam, da ne bo problemov). Tudi za nas bo vrtec kar drag, ampak kaj pa češ, saj v zameno dobijo kakovostno varstvo z izobražeimi vzgojiteljicami.
Glede plenic - prejšnji vikend se je zgodil preboj in je začela uporabljat besede za kakanje - kaka in lulanje - nununu. Omislili smo si kahlico in jo je parkrat uporbila. Ampak od brez plenic smo pa še daleč.

Tudi moja je zvečer zelo žejna. Sicer zna pit sama iz kozarca ali skodelice, za sabo pa sem ji kupila eno steklenico s slamco, ta pa je res velika zabava! POčasi se navaja tudi sama jesti z žlico in vilico. Potegnilo ji je, kako mora obrnit žlico, da se ne strese, vendar pa se ji ne ljubi vedno. Bo že ... KO se naveliča hrane jo vrže na tla, česar jo skušam odvadit. Potem pa mi pove, da je hrano vrgla punca ali fant, ah ja ...

Za umivanje zob so tudi pri nas kar borbe. Zadnje čase pomaga, če imam jaz eno ščetko, ona pa drugo "sodelujeva"
Zadnje čase res rada riše - pri nas se najbolj eobnesejo flumastri. Knjige so če vedno aktualne, tudi kocke in punčke. Moramo ji kupit nekega plastičnega dojenčka .. In zadnje tedne se pri igri ful zamoti, še posebej če se igra s kakimi malimi predmeti - recimo duplo možički in najdenimi predmeti. Potem jih prestavlja gor in dol, daje spat, jim daje pijačo itd.
POganjalca še vedno ne mara preveč - naredi par metrov naprej in nazaj in to je to. Zna pa sama po stopnicah stoje or in dol. in poskuša skakat ter se vrti okoli svoje osi. Da ne govorim, kam vse spleza ... na gugalnici pa bi lahko bila cele ure.
Mi gremo naslednji vikend še malo v hribe - moram dobit dobro nosilko oz. nahrbtnik, pa še za kak podaljšan vikend na morje.

Tasa8, kako prenašaš nosečnost?

Evo, konec popoldanskega spanja:=)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Marčice 2017
8.8.2018 11:33:35   
Sofie

Živjo.

Yuki, potem je podobno kot pri nas. Obožuje vodo. Govori tudi veliko. Najbolj pogosto je mami, kje si user posted image Besede vse ponavlja za nama. Tudi črko R že izgovori. Res jo vse zanima.

Poganjalček je pri nas še vedno in, se vozi še po stanovanju z njim. Stopnice že dolgo obvlada. Nasploh je motorično zelo sposobna. Včasih celo preveč. Mi namreč čez okno spleza venuser posted image

Super, da se veselite vrtca. Fino se bo imela. Vsaj naši res uživajo. Moja je najmlajša, a jih je vse dohitela.

Pije sama iz kozarca, vilico in žlico pa uporablja že zelo dolgo. Res pa itak nima izbire. V vrtcu vsi sami jejo.

Glede risanja imamo mi barvice, voščenke in prstne barve. Se precej zamoti s tem.

Glede umivanja zobkov ni pa nič bolje. Ona bi si z električno umivala, s svojo pa nikakor. Ampak ni kej, 2x na dan joka. Drugače je izjemo nasmejana deklica.

Yuki, se moramo kaj ujet. Se že od zime nismo videle.

Uživajte še naprej.

Lp,
Sofie

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Marčice 2017
20.8.2018 8:13:03   
diamantina
Oooojla! Pozdravcek z morja. Ze ves mesec smo tukaj in se imamo krasno. Smo v novem kampu z odlicnim wifijem in lahko delo opravljam od tukaj, moz sicer hodi domov vmes, meni pa na sreco ni treba 😁. Ful je topla voda in tudi cista, vreme krasno, ostajam do nedelje, pol pa domov in za solo nakupit. Eh, sofie, to da otroci ne bi sprejeli nekoga novega ... Ja lej, njihov problem, moji otroci se s tem ne obremenjujejo, ker jih vzgajam tako, da so ljubeci do socloveka, ce pa nekateri tega ne zmorejo, se pac takim ne posvecamo 😁 Jaz sem bila pri babici do 1.razreda pa mi nic ne manjka in mi tudi v soli ni.
Lepo bodite!!! Soncem morski pozdrav! 😉

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Marčice 2017
20.8.2018 21:35:57   
Sofie



diamantina v katerem kampu pa ste? Mi gremo nasledn teden končno spet na morje. Komaj čakam. Upam, da vreme zdrži. 
Moja septembra dobi novo vzgojiteljico, zamenjajo tudi skupino. Bomo videli kako bo. Zjutri kar teče v vrtec. Popoldne pa mi kaže igrače s katerimi se igrajo. 
Jutri bo stara 18 mesecev. Ne vem kam je šel čas. Meni gre prehitro. 






(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Marčice 2017
11.9.2018 21:10:13   
diamantina
Hojla!

Na hitrco, ker imam še kar nekaj za postorit ...

Mi smo super, tamali je v vrtcu lepo, prejšnji teden je v petek že spala, pa danes in bo od zdaj naprej, ker je šlo vse po maslu. Vzela sem si 14 dni za uvajanje, pa je že kar ok, in bo jutri kar normalno v vrtcu. Ker sama je, se lepo naje, čeprav prva dva dni ni bila preveč navdušena nad tamkajšnjo hrano ... ma zdaj je nagruntala in ji gre dobro. Pozna že svojo omarico, ve kje je njena igralnica in če ji doma govorim imena sošolcev, se pri nekaterih zelo nasmeji in kaže navdušenje, pri nekaterih pa kaže jok, kar verjetno pomeni, da se tisti tam joka. Ma, počasi bojo vsi lepo vpeljani in ne bo več joka, zdaj je pa v vrtcu zjutraj kar sreparajoče ... sem že malo pozabila od pobov.

V šoli pa seveda pestro, pa usklajevanje vseh interesnih dejavnosti, letos bom kar dostikrat taksist ... me je kar malo strah, ker bodo kar natrpani urniki ... pol pa še to naše delo, ki je postalo prav preveč obsežno, pa trenutno je še nekdo na uvajanju in se mojemu že malo utrgava ... ne vem, kako bo.

Tko, kaj več drugič, zdaj pa grem spedenat še ostalo.

LP!!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Marčice 2017
11.9.2018 22:23:13   
Sofie



Diamantina super, da ste se odločili za vrtec. Prvi dnevi so kar pestri kar se joka tiče. 
Naše so preselili na drugo stran vrtca, k ta velikim. Malo me je skrbelo, ampak tamala uživa. Večje igrišče, nova igrala...skratka super. Vsak dan gredo na sprehod, pozna že svoj obešalnik in poličko, tako da sama pospravi copatke. Sandale si obuje sama, supergice ji pa malo nagajajo. 
Trenutno je v fazi kdo je to, kaj je to. Pestro je. Izredno rada sestavlja sestavljanko. Ji gre odlično. Včasih pozabim, da je stara šele leto in pol, ker toliko stvari obvlada. Že kar dolgo hodi sama po stopnicah, tako gor kot tudi dol. 
V avgustu sva se dobili z Yuki in smo šli v Zoo. Super je bilo. Tamali sta skakali po trampolinu, gledali živali. 
Uživajte. 

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Marčice 2017
6.10.2018 14:48:55   
diamantina
Zdravo!

Joj, kako gre ta čas ... kako ste marčice? Mi smo super, otroci pridni, pač navihani, to pa morajo bit, kajne ... vse je ok, razen ta najina služba, pa vožnje na popoldanske dejavnosti, me bodo pa čisto pokončale. Jaz ne vem, ali je še pri kateri tako, pri nas bi bili lahko aktivni 24/7 pa še ne bi bili konec z vsemi obveznostmi in s tem, kar je treba narest. V podjetništvu so res grozni časi ... ali delaš kot mutec, pa si z vsem denarjem nič ne moreš privoščit, ker enostavno ni časa, ali pa ne delaš, pa nimaš denarja ... jaz ne vem no ...

Drugače pa naša marčica je super punca, že prav luštna. Hecna je, ko paktira z bratcema. Zelo radi so skupaj, se zaprejo v sobo in se igrajo. Tamala pozna traktorje, nogomet, košarko, punčkastih igrač ne mara. Zanima jo pa ličenje, ko me vidi, kar posnema, pa frizira se rada, tudi oblekice si rada "zlaga" in si išče, kaj bi ji pristajalo ... čisto po mamici. user posted image
Veliko smo zunaj, v gozdu, nabiramo gobe, kostanje ... noter smo redko oz. kadar je slabo vreme, pa še takrat hoče po dežju skakat. Sem ji kupila palerino in škornje, tako da je komot. Čeprav s škornji sva imele kar precej težav na začetku ... ji nikakor niso šli v račun in je tako smešno korakala ... zdaj se je pa navadila in jih rada obuje. Itak smo veliko v škornjih, ker smo na deželi in so najbolj komot.
Pogruntala je že poganjalca na dve kolesi, sicer ni prav hitra, premika se kot polžek, ampak dobro drži ravnotežje. Pri frizerju še nisva bili, ji bom kar pustila, naj ji rastejo laski ... belolaski naši. user posted image
V vrtcu ima svoje kolegice, čeprav se zelo rada druži tudi s fantki. user posted image Je baje šefica, kadar se igrajo z avtki ... itak, že od doma obvlada. user posted image
V vrtec gre rada, čeprav nekak ne mara pomočnice vzgojiteljice ... pa vem, da ni ni nič narobe, mogoče ji samo ni všeč. Vedno, ko ji zjutraj rečem, naj gre k X, reče, ne in hoče v vzgojiteljici. Baje da je čez dan vse ok. Upam ... glede na to, kaj se vse dogaja. Sicer tamala pride vesela domov in tudi ponoči spi kot topek in zgleda, da nekih travm nima.

Končno zna pihnit iz noska, tako da šmrkeljček pridno pihava ven in res lahko zaenkrat trkam ... na kahlico lepo hodi, tudi v vrtcu ... s plenico sva samo ponoči. Naje se sama, skuša se tudi oblačit, pa ji ne uspeva, slečt se pa že zna. Najraje b se sama tudi obula, ampak bo zgleda bolj trd oreh. user posted image

Nič, toliko od mene, saj verjetno česa nisem napisala, pa ko se mi tako mudi zdaj ocvrtega piščanca jest. user posted image

Papa!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Marčice 2017
8.10.2018 8:25:51   
Sofie

Živjo.

Sem rekla, da pokukam, če se je že katera oglasilauser posted image

Tudi mi smo fajn, uživamo v lepem vremenu. V soboto smo dopoldne uživali v toplicah, popoldne pa na rojstnem dnevu. Tamala ful uživa v vodi, plava z rokavčki. Se vidi, da je riba po horoskopuuser posted image

Tudi moja je končno pogruntala poganjalčka na dve kolesi. Včeraj smo si sposodili Cruzee-ja in se je kar peljala po ulici gor in dol. Potem smo šli pa po njenega in še malo ven. Tudi s skirojem se že vozi. Smo imeli sposojenega, sedaj smo ga pa vrnili. Moram mojega prepričat, da ji ga kupimo. V Dechatlonu se dobijo za 20€ in so super za tamale.

Piha iz noska že nekaj časa in je res lažje. Občasno ji sicer še posesam nos, ampak vsaj čez dan pihne sama.

Jaz jo pa moram peljati k frizerju, da ji postriže konice. Ko ji umijem laske in počešem jih ima že do sredine hrbtauser posted image

Drugače smo pa tudi mi veliko zunaj, jo poberem v vrtcu in greva na sprehod, igrišče itd.

Res je luštna, vedno nasmejana deklica. Tak na izi otrok je, nič težav z njo. Počasi naju mika še en otrok, a me je kar malo strah kakšen bo drugi. Sem namreč malo razvajena, ker je tamala tako pridnauser posted image

Bye

P.S. Kje ste pa ostale? Yuki? Tasa8? Sparkles7?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Marčice 2017
8.10.2018 14:14:24   
me83
sofie - samo ena izkusnja glede skiroja iz decathlon - kar se moje izkusnje tice so res katastrofa, tako cudno se vozijo,... smo ga kupili enkrat na hitro za hci in je katastrofa,... se 6 letni sin in 10 letna necakinja sta se tezko na njem vozila, prav tako “nestabilen” je, v ovinkih te kar ven mece,... ne znam opisat no,... pa drugace sin in necakinja ful obvladata voznjo s skirojem,... jaz sem tako nezadovoljna z njim, da ga ne upam niti na rdeci kriz ali pa karitas podarit 😏

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Marčice 2017
8.10.2018 14:41:18   
Sofie

me83 imate tistega za najmlajše? Mislim, da je od 1-3 let. Sosed se ves čas vozi z njim, pa mu gre precej dobro. Bomo šli še v trgovino stestirat in se potem odločimo. Ostali so več al manj od tretjega leta naprej.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Marčice 2017
10.10.2018 9:00:39   
diamantina
Jaz sem starejšima kupila skiro pri 7 letih in nista ničesar zamudila. Se mi zdi bolj smiselno, da najprej obvlada kolo. Vozit s skirojem se itak naučijo mimogrede.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Marčice 2017
10.10.2018 17:33:30   
me83
sofie - kaj pa vem tistega na dve kolesi spredaj in enega odzadaj,... no pac v primerjavi v drugimi se mi je ta zdel res skoda denarja,... moja izkusnja pac 😊meni pa je fajn skiro,... tudi, ce kaj hodis okoli pa to, pa ce je otrok ze utrujen makar stopi na skiro pa ga stars pelje,... recimo ob obisku kakih vecjih mest in to 😊

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Marčice 2017
14.10.2018 20:52:25   
Tasa8
Pozdravljene. Da se se jaz malo javim. Trenutno sem kar v guzvi, no saj katera pa ni😉 doma imam malega navihanca, ki ponavadi uspici ravno to kar ne sme.. Drugace pa je kar priden.. Vecino casa bi bil zunaj, v pesku, poganjal traktorje in brcal zogo.. Od hrane pa trenutno najbolj obozuje meso.. Nonstop bi ga jedel, ga kar tezko prepricas za kaj drugega..Ga privajamo na novega clana, ki se nam pridruzi januarja.. Ampak pomojem se ne razume najbolj.. Je pa cista mamina carta 😛 drugace pa imam tudi v drugo nosecnisko sladkorno, tako da morem k diabetologu.. Bom verjetno spet na dieti.. Drugace pa nosecnost dobro prenasam, le cas prehitro leti.. Mi je kar zal, da imam do sedaj mogoce 3 slike trebuscka, pri prvem sem jih pa vsak teden delala🤔Kako ste ve? Katera tudi pričakuje se kaksnega clana? Lep pozdravcek

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Marčice 2017
14.10.2018 21:07:13   
Sofie

me83 hvala za nasvet. Bomo kupili skiro od Hudore. Tudi meni se zdi skiro fajn. Smo imeli sposojenega in je uživala. 
Tasa super, da si se oglasila. Verjamem, da ti čas kar leti. Že veste ali bo punčka ali fantek? Je druga nosečnost bolj naporna? Mi trenutno razmišljamo o še enem članu😀 Tvoj hodi v vrtec? 
Danes smo uživali na morju. Je bilo vroče. 
Tamala cele dneve poje. Se mi že meša od enih in istih pesmic. Trenutno so to Bela, bela lilija, Marko skače, Tu tu tu po cesti in Vse najboljše. Včasih si prav zaželim malo tišine. 
Lp, Sofie



(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Marčice 2017
8.11.2018 9:46:22   
diamantina
Zdravo mamce!

Kako ste? Mi pridni user posted image . Kolikor se pač da. Mala je pravi mali vražiček včasih, joj, je nabrita. Bratca suče okrog prsta, imajo se pa zelo radi. Najbolj luštni so, ko gremo v šolo in vrtec, pa se polubčkajo, objamejo in si pomahajo ... res, lepo je to gledat, čeprav je včasih naporno, je vredno. Upam, da se bodo skoz imeli tako radi.

Drugače pa je kar pestro, v službi, pa te vožnje v pošolske dejavnosti me čisto ubijajo ... preveč mi je to, ker moram včasih dvakrat sem in tja.

Sofie, ti že ful dolgo razmišljaš še o enem članu, po mojem je kar v vsakem tvojem postu to. user posted image Se bo treba lotit. Če imaš taprvo neproblematično, jaz ne bi predolgo čakala. Tavelika bo glih tak postala samostojna, pa če boš imela dvojčke, še hitreje, ker bo videla, da mora veliko postorit sama. Otroci so drugače dosti manj kompliciran kot odrasli, hitro se prilagodijo in ne delajo drame iz vsega, tako kot odrasli počnemo. Jaz vidim, da je sorojenec nekaj najdragocenejšega, tako pri sebi, kot pri mojih otrocih. Edinček bit je verjetno v določenih trenutkih življenja prav prazno, niso prijatelji enako, kot nekdo, ki je iz istega gnezda. Ne rečem, da bi morali zdaj bit 5 otrok, ampak vsaj 2 je pa luštno, če sta.

NIč, delo kliče!

Dajte se kaj oglasit!

Nosečkam, čestitke!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Marčice 2017
13.11.2018 22:08:35   
Sofie



Diamantna... Dvojčka... Ne se hecat😃 Še eno dete bo čisto dovolj😃
Kako ste kaj? Vreme je še vedno fajn, tako da čez vikende delamo izlete, med tednom vzamem pa kar poganjalca sabo in šibava naokoli takoj po vrtcu. Počasi ga bo prerastla, tako da dobi za rojstni dan Cruzeeja. 
Drugače pa nič posebnega. Vsak dan ji preberemo en kup knjig, rada se igra s plastelinom, riše. Pa sestavljanke so ji tudi všeč. Sestavi sama takšno, ki ima 8 kosov. 
Govori kar naprej. Zvečer mi našteje vse sošolce iz vrtca, čez dan poje in pokomentiral vsako zadevo. V zadnjem času se mi zdi, da je osvojila en kup novih besed. Včasih me kar preseneti s kakšno. Morava izredno pazit kaj rečeva. 
Kako ste ostali?
Lp,Sofie


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Marčice 2017
14.11.2018 12:49:08   
Yuki
Živijo,
mi se imamo fino in uživamo jesen. Kot pri Sofie hodimo na izlete za vikend, najraje na morje, za krompirjeve smo malo potovali.
Naša zelo rada kuha in hrani svoje igrače, jih daje na kahlico in tako naprej. Rada natika krogce in gradi stolpe iz kock. Fascinirajo jo prevozna sredstva in stroji, od letal do bagrov. Ful ima rada tudi peskovnik. Pogosto si naloži igrače in predmete v vrečko in gre z njimi po opravkih ali v službo.
Zadnjič sva bili v lutkovnem gledališču, pa je bilo zelo zanimivo, če preveč in bi kar zlezla na oder.
Poganjalček ji gre, ampak brez zanosa - sem ji umaknila tretje kolo, pa je spet ne zanima, bom dala mogoše spet nazaj ...user posted image Sestavljanke je tudi ne zanimajo. Precej so različne naše punce!
Tudi pri nas govori od jutra do večera. Najbolj zabavna je zjutraj, ko so prve besede nekaj, kar jo v mislih zaposluje čez noč. Njeni stavki so še kar dolgi in kompleksni - 5-6 besed, za uporabljati sklone in preteklik in prihodnjik.
Rada riše in pove kaj je oziroma kaj bo narisala.
Pesmic ne poje sama, samo kakšno vrstico, zna pa dopolnit rime celega kupa pesmic, pa zna povedat vse pesmice iz Enci benci ter iz Pojte pojte drobne ptice. Fascinira jo klavir in zna povedat, kateri toni so visoki in kateri nizki.
Skuša poskočit, pa ji gre bolj tako, zna pa hodit po prstih (spet).
Obleče se ne sama, potegne si majico čez glavo in da roke v rokave, če ji pokažeš kje, hlače potegnit gor je ne zanima. Sezuje se, obuvanje pa še ne gre.
Jo pa obleke zelo zanimajo - jasno ima nekatere raje od drugih, hoče obut določene čevlje, oblekico, ... Rada ima tudi zapestnice, ogrlice - prava puncauser posted image
Pove tudi, kaj bi rada jedla za večerjo ali zajtrk.
Kaj boste otročkom kupili za novoletna/božična darila? Je že skoraj čas za touser posted image
Tudi pri nas razmišljamo o še enem dojenčku, upam da bo šlo hitreje kot prvič ...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Marčice 2017
14.11.2018 13:10:18   
diamantina

IZVIRNO SPOROČILO: Yuki


Pogosto si naloži igrače in predmete v vrečko in gre z njimi po opravkih ali v službi.
Skuša poskočit, pa ji gre bolj tako, zna pa hodit po prstih (spet).
Jo pa obleke zelo zanimajo - jasno ima nekatere raje od drugih, hoče obut določene čevlje, oblekico, ... Rada ima tudi zapestnice, ogrlice - prava puncauser posted image
Pove tudi, kaj bi rada jedla za večerjo ali zajtrk.
Kaj boste otročkom kupili za novoletna/božična darila? Je že skoraj čas za touser posted image
Tudi pri nas razmišljamo o še enem dojenčku, upam da bo šlo hitreje kot prvič ...


Najprej sem se tako nasmejala tej prvi povedi ... naša tudi hodi v službo s torbico ... mene zgleda vidi in potem gre tudi ona. user posted image
user posted image Ful mi je hecno, ker fantka tega nista počela, ona pa durh nekaj pakira in zlaga sem ter tja. V vrtcu vse igrače pospravi. Tudi ko žogice sipljejo iz vreče in se igrajo, ona pospravi na koncu. user posted image
Ličenje oz. modni dodatki - jaz sem ji kupila tako mini torbico v kiku, zadetek v polno, ker jo ima velikokrat na sebi in potem hodi z nekimi papirji okrog in si jih tlači v torbico.
Morali sva si že našminkat nohte, oz. samo mezinček. Je bila ful ponosna, da ima tkao kot mamica. user posted image
a, je pa tudi meni zdaj lažje kuhat, ker pove, kaj bi rada, ampak več ali manj bi potem jedli samo eno in isto. Čokolino ima zelo rada, ampak mora bit čisto trd ... bleh, meni to ni dobro, njej pa očitno je.

Govor - joj, ko bi ve videle, kako to pri nas zgleda ko pridejo iz vrtca in šole, ko bi vsi radi povedali vse kar se jim je zgodilo ... govorijo en čez drugega, jaz že ne vem več, koga naj poslušam ... v glavnem, pestro, ampak LEPO.


(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Marčice 2017
14.11.2018 14:32:40   
Sofie

Pa je tema končno spet zaživela.

Tudi moja prenaša igrače v eni vrečki...očitno jim je to zabavno. Pa zelo rada si da na glavo razne kape, klobuke in potem se sprehaja gor in dol. Dojenčki so tudi super.

Moja dobi za DM kuhinjo iz Ikeje. Pa verjetno še Duplo letališče. Ima namreč zelo rada letala in vlake. Komaj čakam, da pozimi odletimo na toplo. Smo danes končno kupili letalske karte. Lovimo datume predno bo stara dve letiuser posted image

Glede zajtrka in večerje vedno reče, da bi jedla jajčkauser posted image Čokolino smo ji enkrat v naglici naredili, pa ga je poskusila potem pa padla v jok, da tega pa ne bo jedlauser posted image user posted image Sva jo mogla slikat, ker je bila tako smešna.

Yuki, še ena porodniška skupaj? user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Marčice 2017
25.11.2018 12:52:39   
diamantina
Zdravo punce!

Mi smo pa prvič tak mal bolj orng zboleli, vsi. Začel pa je tavečji otrok z bruhanjem, nadaljevala, tamala z driskanjem (k sreči ni bruhala in lepo pije) in jaz z nenormalnim glavobolom in slabostjo, pol še tasrednji s slabostjo, zdaj je pa mož pokasiral drisko in slabost, pa še tašča, moja mama in oče. Pa kaj si nor, česa takega pa še ne. Pa zdi se mi, da po 3 dneh še sploh nismo okej, k ena gripa. user posted image

Drugače je tamala zelo zdrava deklica, zdaj je prvič bolj zakuhala, antibiotikov na srečo še nisva jemali do zdaj. Ma te viroze so mi najmanj simpatične, to driskanje in bruhanje je kot kuga, takoj se vsi nalezejo. Verjetno bomo zato naslednji teden raje doma, no jaz grem delat, tudi mož se bo moral nekak odvlečt, otroc bojo pa doma, oz. tavečja bosta kje sred tedna šla nazaj v šolo.

Kako ste ve? Se uspešno izogibate virozicam? Mi smo bili res od rojstva tamale tipitopi, nikdar bolni ... ne vem, kje je tavečji to pobral ... bojda je en sošoelc bruhal v šoli ... me prav zanima, koliko jih je pri pouku.

NIč, grem juhico naprej kuhat ... itak nam nič ne paše.

lp

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Marčice 2017
25.11.2018 18:17:34   
Sofie



Ojoj Diamantina. Vi pa imate pestro. Hitro se pozdravite. 
Moja je od septembra manjkala nekaj dni v vrtcu. Od takrat naprej je pa zdrava. Iz noska ji občasno teče, ampak to kar vsem. So precej zdrava skupina. Se vidi, da so vsak dan na dolgem sprehodu, popoldne na igrišču. So posledično bolj zdravi. 
Mi smo fajn. Končno smo kupili letalske karte za zimski pobeg na toplo. Komaj čakam. Bo kar pestro, saj štartamo zjutraj, pristanemo pa sredi noči. 
Danes smo dopoldne preživeli na knjižnem sejmu, popoldne pa risali, brali itd. Tole deževno vreme nam nič kaj ne paše. 
Lp, Sofie

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Marčice 2017
26.11.2018 9:37:22   
diamantina
Se mi je kar zdelo, v šoli jih je danes komaj polovica. Je pa to ena in ista mama, ki vedno daje bolne otroke prej v vrtec, zdaj pa v šolo ... pop*** bom, ker ni prvič to. Pa okej, če bi bila na šihtu, je pa doma.

Ma mi smo zunaj ful velik, ampak če nekdo bruha po razredu, se ziher ti virusi tik-tak razširijo. Naša deklica še do sedaj ni manjkala v vrtu, saj pravim, od rojstva še, razen malo šmrkeca, ni bila bolna.

Eh, danes smo že majčkeno bolje ... bo že.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Fotografija, ki se je dotaknila milijonov ...
Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zid...
Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...