|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 10:39:55   
MatMaj
Lep pozdrav,user posted image

kako kaj? Gnezditveni kompleks?user posted image A to je kot ta skrb za otročka, ko še ni rojen? Da bo vse pripravljeno, da bom sposobna zanj skrbet, da ga bom dojila čim dlje? Če je to to, pri nas traja že kar lep čas. Men se sicer zdi bolj kot strah pred mojim neznanjem ampak bom že. Tako kot so vse druge ženske do zdaj. Sem vas želela vprašat, če še kateri pokajo kosti? Medenične kosti. Vedno kadar se v postelji obračam in zdaj tudi že med hojo. Pri meni odpadejo hitri gibi in nagli obrati. Imam občutek kot, da bi se odpirala. Me bolijo kot hudič.user posted image

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 10:59:08   
AlenkaIST
MatMaj ne strašit! user posted image

Tašonka, tisti kombinezonček je bil edini in me je čakal vsaj dober teden če ne dva. Pa sem si rekla 'zdaj si pa moj' in ga odnesla. Drugače pa moraš mal stikat tam po košarah kjer imajo stvari not nametane. Modrci so bili tudi tam v košu pri ostalih modrcih po 7tis.

Glede gnezdeca je pri nas večinoma kar pripravljeno. Tudi plenice iz DM sem včeraj prinesla, tako da jih imam za prvo silo. Seveda, če se bodo obnesle.
user posted image  mi mora predale v eno omare naštelat, ki jo bom imela za previjalno, jaz pa moram le še prat, prat, prat..... Drug teden.....

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 877
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:02:09   
AlenkaIST
Aja, še nekaj....

Včeraj sem imela pregled in je vse ok. user posted image  je še vedno zelo visoko in se ne spušča. Naslednji pregled imam 22.12. čez 3 tedne in takrat me čaka tudi CTG.

Dobila sem napotnico za rešilca (kličeš v primeru da ti odteče voda ali da krvaviš) in za sprejem v porodnišnico (brez imena, tudi vprašala me ni kam grem).

Je pa treba zdaj materinsko knjižico s sabo nosit, tudi če grem samo k sosedi na kavo user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:19:53   
MatMaj
AlenkaIST, nič ne strašim.

Resnično mi pokajo kosti. Še moj dragi je slišal. Ampak baje je možno. Moj mali pa je že tako ali tako v pripravljenosti. Z glavico dol vedno kadar sma na uz. Tudi zdaj na zadnjem je bil. Kako bo pa v ponedeljek bomo pa videli. Sem kar malo živčna, ker me tašča vedno kakdar me vidi straši kako imam nizko trebuh. Sicer ga pa nisem nikoli imela višje. Celo nosečnost je nekje doli. Je sama drugega sina rodila pri 6 mesecih in so mi celo nosečnost govorili: Joj, da bi trajalo pri meni dlje, pa da ja nebo kaj narobe, pa pazi, pa to, pa ono. Me je kar malo odbijalo in nekaj časa sem kar doma ostajala, tudi kadar bi lahko šla na obisk. Tudi njegova babica je znala samo to govoriti. Tja sem pa res malo hodila, ker nikdar niso znali rečt, joj kako si lepa. Kako se počutiš? Ampak samo joj pazi, pa da se ti nebi zgodili isto kot mami itd...In to z takšnim izrazom na obrazu, da sem včasih kar živčna postala, ker so primerjali mojo in njeno nosečnost izpred 18 let. Ko bi bili vsaj malo bolj uvidevni. Ampak zdaj sem že proti koncu in sem vsa vesela, da so končno nehali to omenjat. Skoraj  no. Po drugi strani jih pa razumem, saj je mali imel komaj kilo in je zdaj na žalost 97% slep. Tako, da sem si kar oddahnila, ko sem prišla v 30 teden in še potem naprej... Hvala bogu.

Tako, da te nočem strašit AlenkaIST... pardon.

Lep pozdrav

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 879
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:36:32   
AlenkaIST
Kdaj imaš rok Marmat?

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 880
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:43:39   
MatMaj
Če si mislila mene, imam rok 04.01.2006

Ne vem zakaj me jezi ta podpis in ne ostane spodaj. Sem ga že drugič nastavljala, pa nič. Uhhh....user posted image

< Sporočilo je popravil MatMaj -- 2.12.2005 11:48:12 >

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 881
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:46:37   
AlenkaIST
Sem zjutraj zgodi vstala pa mi mal učke skup lezejo, sorči.

Ja, z Nannn lahko tekmujemo katera bo prva user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 882
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:54:57   
pikica*
Nejca1, midva sva jogi nabavila v Baby centru.....Merkur baby (pa še nekaj naprej) za 14.700 sit. Menda bo ok.

Simonas, zakaj pa naj bi bil 8. mesec najbolj kritičen?user posted image

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 883
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 11:57:48   
MatMaj
Nič zato, se zgodi. user posted image  Samo nisem bila sigurna če gre zame.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 884
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 12:08:20   
Anonimen
Matmaj, mene medenične kosti in trtica bolijo že dober mesec, prav tako mi v medenici oz. kolkih poka ko se obračam v postelji. Boli pa cela rit za popuser posted image . Baje je to normalno, čeprav boli pa nenormalno user posted image .

A od seksa ste debatirale?! Kaj je že to...? user posted image Se mi malo dozdeva, da je to tisto, kar sem julija nazadnje počela, ampak nisem pa sigurna....


Kako boste oblekle svoje user posted image iz porodnišnice? Katere žabice mu/ji boste oblekle - tiste do pasu ali tiste, ki se pripnejo na ramenih?

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 885
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 12:12:52   
Anonimen
Aja, jogi sem tut jz nabavila v Baby Centru, tistega antialergenskega/ortopedskega, ki ima na 95 stopinj pralno prevleko, narejen je iz pene. Stane slabih 17.000. Sem hotela kupiti iz lateksa, ampak se mi je zdel malo drag za 120x60 = 32.000 sit user posted image En jogi so imeli sicer v  akciji za cca. 6.000, ampak je bil tako tanek in mehak, da še naš pes spi na boljši podlagi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 886
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 12:15:03   
MatMaj
Ja, ja caffee, točno tako!!!
Samo jaz sem se pač bolj fino izrazla. Mater sem fina.user posted image user posted image user posted image
Baje, da so pri porodu bolečine iste samo dosti boj huudeeeee.....user posted image
Kaj pa trebuščki vam kaj otrdevajo???
Meni se zgodi skoraj vsak dan, da mi otrdi in dokler se ne vležem in počivam ne mine. Me pa res malo skrbi, da bomo za praznike že trije...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 887
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 17:57:43   
meta22
Živjo čveke!

danes je bilo pri nas tako mrzlo, da niti nosu nisem upala pomoliti iz hiše. pa je komaj -2. kaj bom delala pri -10 pa mi sploh ni jasno.
jaz kakšnih večjih problemov z pritiskanjem navzdol nimam več odkar redno počiva. mi pa redno otrdeva trebuh. vendar neboleče. g je rekla da se maternica pripravlja na porod in da če je otrdevanje neboleče, potem to ni nič takega.
ja gnezditveni kompleks je pa tudi mene že začel matrati. sem mojemu user posted image  ful zatežila, da morava vse pripraviti in skup zložiti za user posted image user posted image , tako da je moral popustiti, čeprav je zraven jamral da je vse skup prehitro in da se bo prah nabiral. sedaj mu težim še za eno komodo da mora sestavit, pa se mi zdi da se me že malo izogiba podnevi.user posted image user posted image user posted image ! saj bomo že. samo kaj če je mene kar malo strah, da bo user posted image user posted image  malo prehiteval, pa da ne bo nič pripravljeno.  me je pa začelo malo matrati tudi to, kako bomo kos vsemu temu po porodu. polno je dvomov, ki pa baje izginejo. se tolažim s tem.
tašonka, jaz podplute še nimam. me pa danes tako peče, da se kar bojim da mi bo rebro počilo pa da bo poten res ratala podpluta. že ponoči nisem spala, ker sem iskala položaj, da me ne bi peklo. upam da kmalu mine. če ne prej, pa ko bo naš medvedek zunaj.
bodite pridne pa se slišimo (tipkamo)!

lp

meta

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 19:28:25   
LE&TA
Končno mi je uspelo, da vam poročam o pregledu. prvi šok je bil , da moje G ni blo in jo je nadomeščal drug G - moški! Bla sem pa vedno sam pri ženskah na pregledih. Dobro sem si rekla, bom že preživela, sam sem bla naročena za bris za tisto bakterijo v nožnici. Dvomi, kako mi bo to naredu, a bo grob... Mi je rekla ena v čakalnici da je star, pa da ni lih OK. Na konc se je izkazalo, da je bil njegov sin, tko da nisem bla čist nič razočarana, kvečjemu ful zadovoljna že z njegovim videzom in prijaznostjo. V glavnem mi je delal tud UZ in je z našim user posted image  vse OK, sva tud za spol gledala, ampak ni več čas za to, se ne pokaže od spredaj, bo treba počakat do konca!
Si je pa ful čas vzel in mi razlagal kaj naj še pričakujem glede tiščanja v trebuhu...
Naročena sem čez 2 tedna, zdej bo treba bolj pogosto!
sem mela pa tam 2kg več kot doma!!user posted image  Pritisk mam pa OK!

Še malo pa bomo zibali!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 889
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 20:16:46   
renan
Nejca 1: Mene boli v nožnici, včasih me kar pošteno zašpika, da se moram usest. Se tolažim s tem, da se to verjetno user posted image navzdol premika. Bom vprašala v pon na pregledu.

Punce, kako je pri vas z zgago? Zadnje čase me tako kislina daje, da groza. Še posebno, ko kaj delam in se sklanjam..

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 890
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 21:46:06   
pikica*
Mene tudi včasih špika za umret. Zadnjič me je kar skupaj potegnilo, tako zoprna bolečina je bila. Ko počivam, je precej bolje. Trebuh pa tudi meni otrdeva. Ja, res se pripravljamo na porod.

Zgaga me matra samo občasno. Očitno zato, ker je naša user posted image  čisto nizko in ne pritiska tako zelo na želodec. Me pa zato toliko bolj matrajo kolki in sramna kost, ker tako pritiska navzdol. Vsaka ima svoje problemeuser posted image . Se je pa ravno danes moj user posted image  smejal, ko me je gledal kako hodim (beri: na široko). Ampak drugače res ne gre, ker me vse boli. Kaj še bouser posted image .

Gnezditveni sindrom pa počasi prijemlje. Ampak se mi zdi, da user posted image  še bolj kot meneuser posted image . Zdaj že on sprašuje, če imamo vse. Mislim, da ga skrbi, da bom prej rodila in bo potem moral sam nabavljat. Manjka nama še cel kup stvari, ampak vsaj tavečje zadeve imava.

Punce, uživajte v vikendu!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 21:50:50   
Nannn
Cao bejbe,

Sem bila tudi jaz v Mothercaru in kupila banjico za naso pupo user posted image  poleg tega pa se termometer racko tak ful luskan...manjkajo mi samo se drobnarije in se vedno nisem sla v Tosamo in moram cimprej da me ne bi kaj presenetilo...sem bila danes v sluzbi ker sem odnesla bolniske liste in so me punce kar malo presenetile ko so rekle da sem se v  treh tednih fuuuul spremenila...in da mi je trebuscek se ful dol spustil in da imajo obcutek da bom sla v porodnisnico se ta mesec user posted image  hmmmm me res zanima katera bo prva na vsti...ker res prihaja nas cas in me je ze posteno vsega strah...glede noznice pa tudi mene boli potem me pa moj user posted image  zmasira in je v redu...sem vprasala mojo G pa pravi da je to normalno da se vse skupaj ze pripravlja na porod user posted image  malo cudno da ze tako hitro...pustimo se presentit...v postelji vsakic ko se obrnem na drug bok se zbudim cela procedura  user posted image  

Punce lepo je prebrati da je bilo na pregledu vse v redu...LE&TA  user posted image  ne skrbi glede kil jest samo da zagledam sestro in me zacne tehtam jih imam prec vec kot doma tako da to je cist normalno user posted image user posted image  jest sem se vedno na slavnih +13 kg user posted image   vidim da so nekatere ze vse oprale jest se pa se kar nisem spravila in upam da me cimprej prime user posted image   ocitno se mi se ne mudi prevec...ce bo karkoli bodo najblizji ze poskrbeli da bo vse oprano in zlikano...

Lep vecer Nannn user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 892
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 22:20:27   
Nyah*
Ceruser posted image !

KOlk ste klepetave, spat je trebauser posted image !

Jest komaj gledam, jutri mam pa se faks zjutrajuser posted image . Tolazi me to, da delam le se en teden, potem pa finish jupiiiiiiiuser posted image user posted image , ceprav me po drugi strani skrbi, da mi bo dolgcas doma.

Ne boste verjele, v enem tednu mi je trebuh zrasel za 4 cm!!! A je se pri kateri tako?? Strij tam na sreco se nimam, jih imam pa zato toliko vec na prsihuser posted image , ki me se bolijo po vrhu, predvsem bradavice mam obcutljive. kaj bo sele, ko bo mali skratek vlekel iz njihuser posted image .

O zgagi raje ne bi, jaz imam po moje vse razžrto notri, tako da me že kar boli. Pa me od vsega pece, delno mi pomaga Donat, pa tudi ta ne tako, kot mi je prej.

Nannn, tudi pri nas je obracanje z boka na bok pravi projektuser posted image user posted image , preden se user posted image  namesti, pa jaz z njim, potem pa zaspati ne morem takoj....user posted image .

Grem spat, se pisemo jutri, cvekice moje! Pa ostanite januarke, ne prehitevajte, lepo po vrstiuser posted image user posted image .

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 893
   RE: JANUARČICE
2.12.2005 23:16:38   
Nannn
evo spet sem tle user posted image  jest bols da ne grem se spat ker se bom ob enih zbudila in vedrila do 6 zjutraj...bom probala drugacno tehniko ubrat...hehe zgaga ja user posted image  hudo tudi jaz imam ze vse razrto od te kisline in vam povem da to pa res ni vec normalno tako me pece zgaga....Rennie mi pomaga za kaksno urco pol pa spet isto user posted image  

Grem se mal prebrat debate...

Lepe sanje Nannn user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 894
   RE: JANUARČICE
3.12.2005 9:47:58   
MatMaj
Dobro jutro vsemuser posted image ,

kako ste danes? A še vse spite? Sem vas želela že včeraj vprašat pa sem pozabila. A imate tudi kako stekleničko doma? Mislim že v naprej kupljeno? Jaz sem kupila samo dve. Eno najmanjšo in eno največjo od aventa. Sprašujem vas zato, ker me malo skrbi, da nebom imela mleka. Poznam namreč tri punce, ki so rodile v zadnjih 2 letih in po tednu dni nobena več ni imela mleka. Pri moji najboljši prijateljici se je zgodilo celo tako, da je prišla domov iz porodnišnice in še isto noč je njen dragi moral letet v dežurno lekarno, ker je naenkrat ostala brez mleka, mali pa je jokal, ker je bil lačen. Boga reva. Je bila kar gužva prvi teden pri njih doma.

Zdaj pa mi le povejte če jih imate in koliko. Pa kdaj jih mislite pripravit? Se pravi prekuhat???user posted image


LPuser posted image  Maja

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 895
   RE: JANUARČICE
3.12.2005 10:55:18   
LE&TA
Dan!

Sem vam hotla že ponoči pisat, ker nisem mogla spat in sem gledala v temo, obračanje v postelji je pa poseben postopek, najprej sebe, pol še blazino ki jo mam med nogami in pod trebuhom, pa 2x na WC.

Flaške mam jst tri dve majhni in eno mal večjo od Aventa, prekuhavala jih bom pa pol ko bom rabla.
A je treba vzet v bolnico tud dudo, kdaj pa to prekuhat in kam spravit?
najbolš vse razložit user posted image , kje je kaj spravljeno, pa bojo pol oni mal skakali če bo treba! Drgač so pa mame še pr roki, ne! One pa vejo!

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 896
   RE: JANUARČICE
3.12.2005 11:38:43   
Nannn
Jutrooooo user posted image

Koncno se skobacala iz postelje user posted image  sem spet brala knjigo ponoci in hodila na wc vsake pet minut...potem pa zjutraj zaspala...pri nas ful dezuje in je prav lenoben dan...

Flaske imam za vsak slucaj dve in dve dudi od Nuka...vceraj pa sem kupila skatlico za dudo tako da bom dudo sterilizirala preden grem v porodnisnico in jo vzel s seboj.Glede mleka pa upam da ga bomo imele vse in da ne bomo imele se z tem probleme...

LP Nannn user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   RE: JANUARČICE
3.12.2005 12:52:37   
pinka1
Ja obračanje z boka na bok je tudi pri meni pravi projekt. Počasi pa ziher.....

Jaz sem kupila eno dudo od NUK-a iz silikona, pa bomo pol videli kako bo malčku ustrezala.

Flaško za mleko imam tudi od NUK-a, za čajček pa mi bo dala svakinja, ker je ni uporabljala. Dudo bom prekuhala prej, preden bom, šla v bolnico, flaško pa takrat, ko jo bomo rabili. Upam, da še dolgo ne.

Če se mi bo danes dalo, ko je tako turobno vrreme, se bom spravila sortirat cotke in jih pripravljaz za pranje.

lep dan!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 898
   RE: JANUARČICE
3.12.2005 14:58:36   
LE&TA
Nannn, drugič ko ne bomo mogle spat se pa na RR dobimo!

Vreme je u k...., jst čakam obiske, tko da bo šel dan hitrej mimo!

LPuser posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 899
   RE: JANUARČICE
4.12.2005 8:35:15   
Anonimen
Punce, a mi lahko poveste kako ve občutite kolcanje vaših user posted image  . Meni se zdi, da naša user posted image  kolca 2 - 3 krat na dan. Občutim pa to kot nekakšne enakomerne utripe, ki trajajo par minut. In to vedno bolj kot ne na istem mestu. Sedaj pa me zanima ali je to to.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?