Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
mene zanima kaj dajete otročkom starim leto in več za zajtrk?
Naša Mia je stara skoraj 13 m. pa ji še vedno za zajtrk naredim flašo adaptiranega mleka. Do kdaj ste ve dajale adaptirano mleko? Meni se že zdi malo brezveze ta mlekec delat, bi ji rada kaj drugega ponudla, pa ne vem kaj. Čokolino in druge kašice ne pridejo v poštev, ker to papca za večerjo.
Naš dobi okoli šestih, ko se zbudi, tudi flašo mleka, potem pa zaspi nazaj še za kake tri ure. Takrat noče jesti čisto nič, razen kislih kumaric (resno, ali pa olive, te ima še rajši); ko greva ven, pa mu kupim žemljico in to potem papca med potjo.
Adaptirano mleko sem mu dajala do enega leta. Ti si kar olajšaj delo in ji daj alpskega. Drugače se pa meni zdi kar fajn, da zjutraj spije mleko, tako dobi nekaj toplega in dovolj tekočine.
Midva se zjutraj še vedno malo podojiva, potem pa, ko vstane, dobi okrog 9h kakšen sadni ali navaden jogurt, ali pa frutchwerge ali kaj podobnega. Kruha noče, tako da je samo to, morda prigrizne zraven kakšen grisin.
Na gres pa sem čist pozabla, bom ji ga začela dajat..Tak kot pravi Jančika, se mi zdi fajn, da zjutraj nekaj toplega popapca, za jogurt se mi zdi prehitro-to dobi potem za malico.
Ja, če bo to njen prvi obrok, potem je že res bolje, da je nekaj toplega. Midva se za ta obrok podojiva, tako da ima tam okrog 9h nekakšno prvo malico in mu zato dam jogurt ali skutko. Sicer bi mu tudi jaz za zajtrk raje dala kaj toplega.
Naš je star dobrih 11 mesecev. Zadnje čase je začel ponoči spet jest (med 4. in 5. uro) zato mu, ko se vstane ne dam več flaše ampak kar običajen zajtrk: kruh z ramo/sirom/šunko/sirnim namazom in čaj. Skorjo odrežem, kruh pa narežem na majhne koščke in mu jih jaz dajem v usta. Nekaj koščkov dobi pa on na svojo mizico. Te potem nese v usta ali pa scefra. Mlečne kašice dobiva za večerjo.
Jaz naši že dva meseca dajem navadno mleko zvečer v flašo z kakšnim linotom in to brez težav. Ob 8 zjutraj je v vrtcu vse sorte za zajtrk, od mlečnih stvari, do namazov... Tako je tudi kadar je doma. Marmelado, topljen sir, čokolino, gres, vikikremo... Mislim da po enem letu lahko je že približno tako kot jaz.