|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
26.4.2006 16:27:20   
Udb
user posted image

< Sporočilo je popravil nalin -- 27.4.2006 10:42:18 >

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 951
27.4.2006 10:05:14   
sabinke
Dober dan user posted image ,

hvala, da ste naju vpisale na seznam. Zdaj vidim, da punčk ni tako malo!

Vreme je pri nas grozljivo, mi je kar žal za vse, ki se bodo podali na morje ... V teh dneh je bila Melita že v krilcu in kratkih rokavih. Brez nogavičk (itak si jih takoj sezuje, da o čevljih sploh ne govorimo - metanje denarja stran). Jutri  greva na kmete, da bo videla prašičke, koze, konje. Če bova lahko kaj zunaj in ne bo preveč deževalo.

Sočustvujem z vsemi, ki slabo spite ponoči. Moja ljubica se zdaj že skoraj dva tedna zbudi samo enkrat, ob 2.00, za dojenje, potem spi do 5.30, ko jo spet podojim in spi še kakšno urico in pol. Ko se vrneva domov s počitnic, pa bi rada ukinila nočno dojenje, ker mislim, da ga ne potrebuje. Ko se je namreč kdaj zbudila dve uri po dojenju, sem jo samo stisnila k sebi (njena posteljica je čisto na moji strani postelje), jo malo božala po glavi in ljubčkala, pa se je umirila in zaspala. Upam, da mi bo tako uspelo.

Je katera nehala dojiti ponoči? Kako? Je bilo težko?

Začela pa je tudi boljše jesti gosto hrano.
Okoli devetih ji dam jogurt (ego ali mercator 3,5) in na grižljajčke natrgan kruh s sirčkom ali pa banano.
Okoli dveh dobi zelenjavo (zdaj bomo počasi začeli z mesom). Dala sem ji tudi že malo testenin.
Popoldne, okoli šestih, je sadje in kakšen piškotek.
Zvečer se samo dojiva. Ob osmih gre spat.

Želim vam lep zeloooo podaljšan vikend.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 952
27.4.2006 10:39:20   
mayy
user posted image

< Sporočilo je popravil nalin -- 28.4.2006 18:02:17 >

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 953
28.4.2006 14:32:41   
rumena
Pa že tako lepo vreme je bilo, zdaj pa spet dež. Za praznike smo se hoteli odpraviti malo proti morju, vedar pa smo si premislili, ker v takem res nimaš kaj početi.
Lina je tok živa ratala, ves čas moram biti poleg nje, da kaj ne ušpiči. Ves čas se kotali, pa veliko hoče sedeti.
Ko je bilo tako toplo je bila oblečena v kratek bodi, majčko z dolgimi rokavi, hlače in nogavičke ter klobuček. Mislim, da če je meni bilo vroče, je tudi njej in nisem pretiravala z oblačenjem.
Še vedno pa ne vem, kako naj razdelim obroke. Se mi zdi, da ves čas samo je. Kolikokrat pa jim ve dajete mleko čez dan, poleg gostih obrokov in na koliko časa imate razporejene obroke?
Uživajte!

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 954
28.4.2006 17:42:16   
Udb
user posted image  

< Sporočilo je popravil nalin -- 30.4.2006 23:14:56 >

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 955
30.4.2006 11:49:11   
urbancek
Ojla

Končno malo časa, da se zopet javim.
Kako kaj vaši malčki? Naš se še vedno večino časa doji. Kakšno malenkost tudi že poje, ampak od tega na more biti sit. Govorim o kakšni žlički, kaj več pa noče. Poskusila sva zelenjavno juhico, rižolino (z vodo in čisto malo mleka, ker ga ne sme). Problem je, ker je zelo občutljiv. Še sama se moram kar držati diete, da ne bomo imeli traparij z alergijo. Upam, da bo tako, kot je bilo pri večjem, da je pri enem letu prerasel nagnjenost k alergijam. Sedaj namreč lahko je vse, tudi mleko in jajca.
Sedi že dobro. S hojico pa je že nekaj časa prava mala kamikaza. Tako jo šiba, da moram imeti vse pri kraju. In to ne rikverc, kot so počeli ostali trije. Ne, on jo gre kar naprej. Je zelo radoveden. Vse ga zanima. Včasih se tudi podojiti nima časa, ker ga stalno nekaj moti.
Prejšnji teden sta z večjim nekaj kašljala in smrkala, pa k sreči ni bilo nič hudega. Kot ponavadi jo je mami najslabše odnesla. Sedaj smo že skoraj na konju.
Je pa teh par dni prav zateženo vreme in temu primerno tudi otroci (pa ne samo oni, tudi midva z atijem nisva ravno vzor prekipevajoče energijeuser posted image ). Komaj čakam, da posije sonček, da bomo lahko šli ven. Danes smo imeli načrte za lep izlet, pa je vse skupaj padlo v vodo, ker v takem pa res ne mislim trapat naokoli.

Lep pozdrav in čim lepše preživite ta deževni dan

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 956
   [Brisano sporočilo]
30.4.2006 12:29:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 957
30.4.2006 19:24:35   
soncek&luna
zan, bravo user posted image ... uff nalin, se mal pa ga bos lovila user posted image

moj palcek pa ze skoraj 14 dni je samo mleko (pa se to najvec 150ml) in popije ogromno caja (do 5dcl) ...goste hrane noce - ne zelenjave ne sadja, se piskotka poje cisto malo.... tile zobki ga full dajejo, ven pa nocejo user posted image ... no, vazno je, da vsaj mleko hoce in da v bistvu dobi dovolj tekocine...
zadnje par dni pa tudi spet ogromno spi... tudi do 6 ur cez dan pa seveda celo noc (od 21.00 do 7-8 zjutraj... ob 4 zjutraj se zbudi za mleko) user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 958
30.4.2006 20:00:52   
nana 27
Tudi naš je pravi hiperaktivnež. Ritko dviga, ko je na trebuhu in ko je na hrbtu tako kot pravi Nalin, ampak baje ni nujno, da se bo sploh začel plazit. Midva z bratom sva to fazo preskočila in sva začela kar hodit. Najbrž zato, ker so bile takrat hojice zelo moderne.  Lepo preživite praznike!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 959
30.4.2006 20:58:00   
uma
user posted image user posted image Bravo gibčnim oktobrčkom.
Žak đe ne kaže plazenja, se pa veliko kotalika na vse strani da pride do stvari. Iz trebuha na trebuh in obratno. Nekaj sekund pa že tudi sedi.Ampak ga ravnotežje prevali v eno stran.

Smo se pa danes vrnili iz morja. Vreme res ni blo lepo ampak mi smo se imeli lepo.Smo bli skupaj (brez dela) čist eden z drugim. Zelo smo uživali. Žak pa danes ponoč sploh ni nič hotel spat, tako da smo vsi tud zelo utrujeni. Zdaj pa že spančka.
Kako je fajn ko se že tud naglas smejka in......se mi zdi da se vsak dan kaj novega zgodi. Nič velikega, ampak lepe malenkosti.
Zdaj pa bomo ta dva dni še doma. Upajmo samo na boljše vreme- vsaj bez dežja.

Lepe praznike.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 960
30.4.2006 21:28:57   
thunder
OKTOBER 2005:
1. gozdna jagoda in hčerkica Žana, 49,5 cm in 2800g
2.
3.
4.
5.
6.
7. Bena in sinko Lan, 2810 g in 48 cm
8.
9.
10. Katja 6 in Gašper, 53 cm in 4350 g
11.
12. urbancek in sinko Nejc, 55 cm in 3710g; rumena in hčerkica Lina, 48cm in 2960g
13. MusiMarusi in sinko Dan, 53 cm in 3280g
14.
15. Eja_1 in hčerkica Mia, 54cm in 3650g;maja in hcerkica Lana, 53cm, 3460g; Mami od Filipa s Filipom, 54cm in 3910g
16. Thunder in sinek Bor, 51 cm in 3520 g
17.
18.
19. Snobra in hčerkica Neli, 50cm in 3180g
20. ivana25 in hčerkica Žana 50cm in 3270g
21. soncek&luna in sinko Aljaž, 50cm in 3520g; Cmokec in hčerkica Pia, 49cm in 2970g
22. Nana in sinko Miha, 50cm in 3160g, nalin in sinek Žan 53cm in 3730g
23. Udb in sinko Marcel, 54cm in 3600g; BAGI in Svit, 47cm in 2990g
24. Sabinke in hčerkica Melita, 53cm in 3755g; Tejcika in sinček Tine, 51cm in 3430g, Mayy in sinko Nik, 52cm in 3360g
25. žlička in sinko Žiga, 52cm in 3750g
26.
27. sonček*, hčerkica Ema 50cm in3440 g
28. AKŠ in hčerkica Lea, 54cm in 3250g
29. uma in sinko Žak, 55cm in 4080g
30.
31. MojcaG in hčerkica Liu, 53 cm in 4120g 

< Sporočilo je popravil nalin -- 30.4.2006 23:15:31 >

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 961
   [Brisano sporočilo]
30.4.2006 23:14:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu thunder)
  Neposredna povezava do sporočila: 962
30.4.2006 23:42:02   
urbancek
Res je sicer bolje, da se prej plazi kot hodi, ampak pri meni sta druga hči in ta večji oba preskočila fazo plazenja, ker sploh nista imela interesa, ko pa sem ju dala v hojico, pa sta takoj zakopčala stvar. Zato sem tudi najmlajšega dala v hojico kmalu ko se je začel dvigovat ritko in ni hotel sedeti. Mogoče delam napako, a pri starejših k sreči ni bilo nič narobe. Nobeden nima krivih nogic, je pa vsak prej shodil. Najstarejša pri 11 mes, druga pri 9 mes. tretji pa pri 8,5 mes. Bomo videli, kdaj bo najmlajši. Upam, da ne bo prej shodil, kot jedel gosto hrano user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 963
1.5.2006 8:58:14   
soncek&luna
mojga skratka pa ne zanima lezanje... ne na trebuscku ne na hrbtu (razen zvecer, ko je nagec in se 'pogovarja' s stropno lucjo)... sedi pa ze cisto sam, brez oporo in tudi ravnotezje zna ze ujeti.... tako sedi tudi ze do 10min, dokler se prevec ne nagne in izgubi ravnotezje user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 964
1.5.2006 10:03:23   
nana 27
'pogovarja' s stropno lucjo user posted image user posted image user posted image  Tudi našemu je luč dober sogovornik, sicer ne vem, kaj se dogovarjata, ampak očitno sta na podobni valovni dolžini user posted image  Ja, Nalin, se strinjam, ampak prisilit ga pa ne bom mogla, če ne bo hotel. Pred dvema tednoma sem ga malo za hec malo pa za res samoplačniško peljala k fizioterapevtki v Ljubljano (ga. Breznik), ki je bila nad njim navdušena (kdo pa ni navduešn nad našimi malčki, a ne, če so pa taki cukri). Je rekla, da počne vse, kar mora v tej starosti znati, tako da sem izpadla kot ena panična mamica in da ima še za vse čas. Mene je skrbela rokica, ker mi je delovala malo zategnjeno, ampak se je izkazalo, da temu ni tako. Zelo sem vesela, da sem ga peljala, saj je pokazala vaje za pravilno sedenje in za spodbujanje plazenja.  Sonček, a ti res noče nič goste hrane jest? Joj ti zobki. Kaj naš še čaka.

Neposredna povezava do sporočila: 965
1.5.2006 10:51:11   
soncek&luna
res noce nana, dve tri zlicke pol se pa jokat zacne.... no, edino zdele me je presenetil in je pojedel skoraj pol loncka sadne kasice (jabolka, maline in jagode)... lump, me heca stalno...

nana, kolik si pa dala za to srecanje pri fizioterapevtki? jaz tut premisljujem, da bi ga peljala pokazat.. no sicer imava 5.maja cepljenje in posvetovalnico, me zanima kaj bo pediater rekel...

lep ponedeljek

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 966
1.5.2006 11:53:43   
nana 27
Sonček, jst sem ga teden dni pred cepljenjem peljala k Breznikovi za Bežigrad. Prav pomirjena sem šla na pregled k pediatrinji in ji povedala, da sva bila pri Breznikovi. Je pa res, da so vaje, ki ti jih pokaže super in nasveti za sedenje in za nošenje pridejo še kako prav. Malega je dala v take položaje, za katere sploh nisem vedela, da jih že obvlada in ga zdaj le še spodbujam, da jih ponavlja ali pa jih je že osvojil.Punce na forumu so jo ful hvalile in lahko rečem, da jo je naš Miha kar za svojo vzel user posted image  Dala sem 6.000 SIT za 45 minut.  Meni ga tudi Miha "svira" s hrano. Včasih poje toliko, da mi zmanjka. Včasih pa samo dve žlički in zapre usta, da zgleda kot starček brez proteze v ustih, jih drži skupaj in se mi smeje.

Neposredna povezava do sporočila: 967
2.5.2006 20:01:35   
thunder
Ojla! Po zelooo dolgem času se spet javljam. Bili smo na morju (cel teden) in bilo je fantastično.  2 dni smo imeli malo bolj oblačno in mal padavink vse ostale dni pa sonce. Ful je bilo toplo - Bor je bil v kratkih rokavih in brez kape - če je blo pa direkt sonce pa smo koristili klobuček, tudi noge je malce namakal v morje in mivko (se je tok smejal zravenuser posted image ) - no pol pa pridemo domov in nas čaka tako buuuu vremeuser posted image . Spal je fantastičnouser posted image in sem upala dabo tako tudi doma a že prvo noč doma je bilo vse po staremuser posted image - prebujanje in prebujanje...

Glede goste hrane pa je tako imamo še vedno samo 2 gosta obroka - zadnje dni pa celo nekaj štrajka - poje 3 žličke pol ga pa kr strese in noče več jest in bi se samo dojil. Nič več mi ni jasno - eno obdobje se je cmeril ko se ni hotel dojit in bi samo žlica veljala zdaj pa ravno kontrauser posted image . Kdo bi razumel te naše lumpe.

Sedi še vedno ne samostojno, se pa poskuša plazit ko je na trebuščku - noge nekak spravlja pod trebuh sam še roke niso dovolj močne da bi ga popoljale naprej v svetuser posted image . Ja zdej se bo pa počasi res orng akcija začela in bo treba ful pazit - sploh ker bo enostavno priti do predmetov, ki so za njih "nevarni" (npr. mini lego kocke, ki jih je pri nas polno po tleh, ker Nik non stop nekaj gradi - je čist po mamici).

Zobkov še od nikoder.

Uživajte,

čau bau!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 968
2.5.2006 21:00:55   
sabinke
Dober večer,

naši sončki so pravi gibalci!!! Melita je danes prvič dlje časa sedela, ne da bi se kot kak pijanček zvrnila na stran user posted image    user posted image    user posted image . Drugače pa sva zeloooo uživali na vasi, tudi če je bilo vreme za se zjokat. Sem si kar odpočila, tako da lahko nocoj izvedem prvi del poskusa "noč brez dojenja". Držite pesti!!!!

P. S. Sem jo pa čez dan dobro nahranila in ji prvič dala tudi "večerjo". Da ne boste mislile, da bom revico stradala user posted image .

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 969
2.5.2006 21:03:27   
mami od Filipa
Thunder kje ste pa bli, da ste imeli tako lepo vreme??? Vsaj nekdo je užival v teh počitnicah. Mi smo bili v Umagu in smo zaradi slabega vremena (dež, mraz, veter...) predčasno spokali domov.

Imamo pa na poti dva nova zobka!

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 970
3.5.2006 10:26:01   
thunder
Bili smo v Dalmaciji - na otoku VIR pri Zadru! Res je bilo fantastično. Je destinacija idealna za dojenčke - mivka + cca 50 m(ko je oseka pa še več) fulll nizka voda , ki se zelo hitro segreje.

Spanje je postalo pri nas katastrofa. Že 2 noči se zbuja na 1 uro ali še manj. Na morju pa se je od 19.00 - 7.00 zbudil le 3-krat kar je pravi dosežek!

Če bo šlo tako naprej bo mami pravi zombi. Bo treba nekaj ukrenit! Sabinke a ti je ratala noč brez dojenja? Kako si to izvajala? Tudi jaz imam u planu da se lotim tega, ker tole je postalo nevzdržno!

Zdaj pa hito na sonček dokler ga še imamo!

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 971
   [Brisano sporočilo]
3.5.2006 10:38:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu thunder)
  Neposredna povezava do sporočila: 972
3.5.2006 11:19:07   
nana 27
Nalin, pri nas isto user posted image   Tudi jaz sem za v klub zombi-mamic.Zdaj mi dela probleme pred spanjem - uspavat se gremo ob 19.30 - zaspi ob 22h in se z vmesnimi prebujanji čisto zbudi ob 6h. Sem šla gledat, če je kakšna luna...pa ni nič user posted image  Sabinke, kako je uspelo?

Neposredna povezava do sporočila: 973
3.5.2006 11:21:55   
nana 27
Thunder, kako dolgo se pa voziš do Vira? Ste bili v apartmaju? Jst malo zbiram informacije, kam bi šli v začetku junija in v začetku septembra. Kaj mislite, da je bolje, predvsem oktobrke z več malčki, apartma, možnost polpenziona?

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 974
3.5.2006 13:34:29   
thunder
Mi smo se vozili 5 ur in pol (imeli smo 2 postanka). Sestra ima dol apartma pa nas je povabila - tako da vsako leto za prvi maj hodimo tja. Poleti  imajo polno tako da hodimo drugam na dopust. Težko bi ti svetovala kam na dopust ker letos še sama nisem čist sigurna. Mi navadno hodimo kampirat letos pa še ne vem - odvisno od Bora in od tega kolk bo naporen. Z Nikom smo šli prvič pri letu in pol pa je bilo super, Bor bo pa komaj 9 oz 10 m star - to je najbolj butasto obdobje ko je skos akcija (skos hočjo bit na nogah, samostojno pa še ne hodijo - no vsaj večina še ne).

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mikrosporija – najpogostejše glivice pri o...
Z dermatologinjo Tamaro Heraković smo se pogovarjali o glivicah pri otrocih. Povedala nam je, da je najpogostejša okužba...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?