|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
23.5.2006 10:47:38   
SNOBRA
Nalin, pa še dojiš, kot berem kar pogosto. Jaz prav študiram, kaj bi mogla delat, da bi jo dobila (menstruacijo), no poleg tega, da neham dojiti, kar pa se mi zdi, da ni obcija. Ne bom prikrajšala enega otroka, da bi lahko imela drugega... bomo pač malo počakali.....

Tudi jaz imam občutek, da je Neli vedno vroče, oblečena je v kratke hlače in kratke rokave ter štumfke, pa obvezno klobuček na bučki.... čeprav  jo je včeraj ko smo šli mal v hrib (rekreacija) kar malo mrazilo (kurja polt), pa nismo imeli nič za pokrit sabo, ti šment, se ne bo več zgodilo.... Drugače pa me skrbi druga zadeva, veliko (vsak dan) se potikamo po bližnjem hribu - gozdu in tam kar mrgoli klopov, je mož že staknu enga, skrbi me predvsem, da Neli ne stakne kakšnega. Midva se že našpricava po nogah in rokah, kaj naj pa Neli, sedaj ko bo še bolj vroče, je ne morem oblačit v dolge hlače in dolge rokave, ali pač?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
23.5.2006 13:38:53   
AKŠ
ojla punce

jaz Lei za vn oblečem bodi z karatkimi rokavčki in dolge hlače take lahke....čeprav sem danes videla, da ogromno mamic svoje otročke že obleče v kratke hlačke - pa so stari tolk k naši (mogoče mesec  gor ali dol)

ne vem - ali naj ji dam kr kratke hlačke in nogavičke al je to še prezgodi - se mi je pa zdelo, da ji je blo dones vroče zuni, tako da sva hlačke kr v 3/4 zrolale....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
   [Brisano sporočilo]
23.5.2006 16:42:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 1078
23.5.2006 20:12:32   
uma
Hojla punce. Res ste pridne.
Akš tvoja pupika je res luškana. In prav lepo stoji.
Nalin čestitke za zobkauser posted image user posted image user posted image Je pa minilo brez težav. Super. Kar se pa hranjenja tiče pa kar lepo počasi. Žan bo vse lepo povedal kaj in kako.

Kar se tiče oblačenja jaz Žaka tud že oblečem v kratke hlače in kratek bodi pa zoknčke. Zdaj je blo pa res vroče in sonce. S sabo pa ven vzamem še nekaj dolgega za vsak slučaj. Pa prav uživa tako bolj nag.
Imamo pa zdaj že drugi dan spet vročino. Bomo videli če bo tako kot zadnjič ko je potem dobil zobek. Smo namreč še vedno samo pri enem (pa še ta ni čist zrasel). Tako da predvidevam da je to to.

Danes sem imela spet pregled za ščitnici in mi je rekla da ne izgleda nič bolje. Čakamo zdaj na izvid od krvi od katerega bo odvisno če začnem z zdravili. In bom morala nehat dojit. Saj me je kar malo groza ko pomislim na to. Vesela sem samo da je že toliko star in da zdaj ne potrebuje več toliko mleka. Ampak ne vem kako bo to sprejel. Še posebi če bo treba na hitro. Na flaško pa tako ne zna pit. Se bo pa treba naučiti.

Imam pa tud problem ko ga kopam. Imam namreč Shantala in Žak se zdaj vsakič lepo prime za rob in vstane. Pol se pa tako ponosno smeje in drži. Ene dvakrat mi ga še rata nazaj spravit v sedeči položaj, pol pa moramo kopanje končati. Ti lumpuser posted image user posted image

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

Neposredna povezava do sporočila: 1079
24.5.2006 10:54:24   
SNOBRA
Nalin, brez menstruacije lahko zanosiš, brez ovulacije pa ne, no če ujameš tisto prvo ovulacijo po kateri bi itak sledila prva menstruacija, do le te sploh ne pride in lahko zanosiš tudi brez menstruacije, drugače pa ne gre, kajne (da bi samo ovulirala in potem tisti mesec ne bi dobila menstruacije)? Naj me katera popravi? Sicer pa  zastavim vprašanje na "Želimo si novega člana"....

Joj danes ko dežuje bomo pa bolj notri, kajne?!!

Neposredna povezava do sporočila: 1080
24.5.2006 22:10:18   
sabinke
Samo da vas na hitro pozdravim, ker sem izčrpana. Vsak dan znova si govorim, da si zdaj nabiram kondicijo za prve mesece vrnitve v službo ...

Melita je prava dobrovoljka in zdaj je čas res začel bežati. Kot lahko zagotovo reče vsaka od nas: Vsak dan se zgodi kaj novega. Revica user posted image , z mojim jo vsak dan bombardirava z "mama" in "tata" , ona pa nama odgovarja: "Dej, dej." Ponoči pridno spi, s tem da se od 20.00 prvič dojiva ob pol petih (in je potem včasih križ, da spet zaspi nazaj). Resno pa se sprašujem, kako bomo preživeli poletje, glede na to da živimo ob morju, če bo hodila spat ob osmih. Ene mi pravijo, da pač pustiš otroka, da zaspi v vozičku, ko si zunaj in ga daš potem kar spat. Jaz se s tem ne strinjam preveč. Toliko mesecev smo uvajali obrede pred spanjem ... Kaj pravite na to? Boste poleti doma ob običajnih urah, ko dajete otroke spat ali vam je vseeno kdaj?

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
24.5.2006 22:49:37   
nana 27
O, Sabinke, pri nas je začel z "daj daj" in nato hitro prešel na "baba", "ata", "dada" in "adej". Mama pa še ni na njegovem seznamu user posted image  Bo pa enkrat. Mu prigovarjam pa se ga še ni prijelo user posted image   Drugače bomo pa tudi mi kar ostali pri obredih in bomo svoje urnike prilagajali njegovemu spanju. Se mi zdi, da sem se tako namučila s tem navajanjem na rutino, da bi bilo škoda, da bi zdaj spreminjala.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
25.5.2006 8:25:30   
MusiMarusi
Jutro!
Snobra: ja user posted image  da že razmišljate o dojenčku...korajža velja!
Rumena: navajanje na flaško po koncu dojenja sploh ni bilo potrebno. Ker kdaj pa kdaj mu je že moj dal adaptirano melko po  flaški, ko sem bila jaz na predavanju in je vedno brez problema jedel. Samo, da je papica pa je srečen, tko da se mi zdi da ni imel nobene krize, ker sva kar na hitro končala z grizenjem in kombiniranjem dojenja+dodajanja.
Ja, pa pri nas tudi obe babici jamrata, da bi ga rade več videle, toda sta obe kar daleč tko da ni mogoče...je pa kar kriza, ko pridemo k tašči...ker ona bi ga skoz nosila in mi ga scrkljala...saj veste en dopoldan ga ni problem nosit, toda jaz se bojim da se bo razvadil, ker jaz ga pa ne morem, saj je treba še doma kaj narest, se učit...
Pri nas ven lezeta že peti in šesti zobek, dvojki zgoraj...full se mu mudi z zobki...in bila sva že pri zobozdravniku...kar zanimivo.
Upam, da bomo imele danes kaj več sreče z vremenom,
lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
25.5.2006 8:30:36   
MusiMarusi
Še en odgovor:
Sabinke: veš, da mene isto skrbi kot tebe, saj tudi hodimo ob 20h spat...in si ne predstavljam na morju, da bi obdržali ta red...čeprav jeseni bo pa super, če bo hodil tako spat in se ob 6h zbujal kot zdaj...
Mislim, da bomo večinoma doma ob 20h, ko bomo pa na morju in na kakšnem večernem sprehodu po Ljubljani se bomo pa kdaj pregrešili in bo pač v vozičku zaspal...saj mu bo še bolj pasalo, da bo spal na svežem morskem zraku user posted image
lp

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
25.5.2006 9:58:25   
SNOBRA
Pri nas  hodimo spat ob 21ih, vendar je to  vseeno zgodaj za poletna potepanja... jaz se z tem ne obremenjujem preveč, mogoče tudi za to ker nikoli nismo imeli problemov z uspavanjem, ko jo dam spat  pač zaspi ( no ne vedno, po venčini pa). Mi se že sedaj velikokrat "prekršimo", pa ji na srečo to nič ne zmeša ritma..... Ravno predvčerejšnjim smo bili s prijatelji na Šmarni gori in bilo je prav prijetno tako, da smo po končanem izletu posedeli še na pijači na prijetnem vrtu, Neli je ob devetih zaspala in ko smo ob 10ih prišli domov se je predramila in nato previta, preoblečena zaspala nazaj.... seveda da planiramo vse dejavnosti sedaj bolj na zgodnje ure, ampak včasih pa ne gre drugače ali pa celo paše tako.....Zelo veliko takih izkušenj imam iz naših potovanj kjer sem ugotovila, da je naša Neli zelo prilagodljiv otrok in da se nam marsičemu ni treba odreč le za to ker imamo majhnega otroka ( v mejah normale), seveda pa so tukaj mnenja zelo različna.....vsak ima svojega....

MusiMarusi kolk veliko imate zobkov, kako  pa je bilo  pri  zobarju? Kje sta pa bila?

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 12:02:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu SNOBRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1086
25.5.2006 21:38:20   
uma
Nalin, vse izvem ko dobim izvid po pošti. Zadnjič je to trajalo 3 tedne. Upam, da bo tokrat hitreje.

Ni bil danes spet en lep dan?! Kako je lepo biti zunaj. Se mi zdi da smo vsi boljše volje. Drugega zobka pa še kar ni. Sem danes skos tipala pa gledala pa nič.
Mi hodimo spat okoli 20:30 in včasih se res zgodi da ne pridemo do takrat domov (ampak res zelo malokrat). Ritem je pomemben, sam živcirala pa se ne bom na minuto. Sploh res je problem zdaj poleti ko bi bil človek neprestano zunaj.

Imamo pa problem ponoč zdaj že dva dni. Kako bo danes ne vem. Upam da bolje saj sem zelo zaspana. Vstaja se mi namreč in joka ko zmešan. Če ga vzamem ven je ok potem pa ko ga dan noter v posteljico pa spet grozen jok. In tako se dajeva 45 minut. Potem nekak ozaspi in čez uro in pol spet isto. Pa me srce boli, ampak res ni presteljam takih noči. Držim pesti za to noč.

Lahko noč.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

Neposredna povezava do sporočila: 1087
27.5.2006 12:06:21   
rumena
uma jaz se ti pridružujem. Lina se že nekaj dni zbuja ponoči, zbudi pa se s takim histeričnim jokom. Zadnjič se je zbudila ob polnoči, pa sem jo božala, ji tlačila dudo v usta, pa jo mirila v naročju in nič. Metala se je nazaj, spdmikala ritko in se drla kar uro in pol. Nazadnje sem jo morala podojiti in je takoj zaspala. Take zdaj počne ponoči, v panju začne jokati in joka, dokler ji ne dam za jseti. Enostavno ne vem, kaj naj naredim. Ali ima še katera podobne težave, kako ste jih rešile?

lep vikend vsem.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
27.5.2006 23:36:53   
MojcaG
pozdravček vsem!!

uf uf, kaj vse se dogaja tule...
najprej preden pozabim (user posted image ) - nana27 - tudi jaz imam težave s spominom od poroda dalje, od začetka je bilo tako, da sem pogledala na uro, da sem vedela, kdaj sva se dojile, pa sem v trenutku pozabila. sem pa to pripisala narkozi. se pa stanje malce izboljšuje.

zdaj pa ne dojim več, prav pogrešam to..user posted image  mala me je samo še debelo gledala, ko sem ji ponujala zizo, kao da sem iz marsa padla, kaj jaz zdaj hočem od nje.. in sem tudi kmalu za tem dobila prvo menstruacijo, ki je bila user posted image ! sem pa nazaj na kontracepcijskih tabletkah - to sem pa tudi že nestrpno čakala.
kako so si otroci različni.. liu noče zize, gosto hrano pa ful! in zadnje čase bi imela same prave obroke - kuhane, npr sadje ji ni več zanimivo. juhice, enolončnice, omake, obvezno pa pire krompir. pa polento! in se zvečer te polente res fajn naje in zdaj bistveno boljše spi.
začela se je tudi plaziti, in je vsak dan hitrejša. za motivacijo pa ji ponudim mobitel ali pa daljinca - in potem ni ovir. za dosego tega bi pa rušila gore!user posted image
v vozičku mora biti obvezno privezana, ker drugače bi v sekundi poletela ven direkt na glavo. tudi v ležalki, ampak v ležalki je še tako poredko, večinoma na tleh, v naročju ali v postelji. veliko še namreč spi čez dan.
pa še to - zobka še pa kar nobenega. mislim, da nas bojo kar preskočili. user posted image

lepo se imejte!

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
   [Brisano sporočilo]
28.5.2006 11:18:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 1090
29.5.2006 11:23:41   
soncek&luna
kako smo redkobesedne postale user posted image ... ste ze skoraj vse na morju? user posted image

mene pa zanima kaj se kaj dogaja z Jadore? ima katera kaksne kontakte z njo?

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 1091
   [Brisano sporočilo]
29.5.2006 12:36:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1092
29.5.2006 12:49:35   
žlička
Hojla!

Danes je taksem dan za user posted image . Drugace pa smo super, dobili smo ze prvi zobek, tocno takrat ko smo bili stari 7 mesecev. Plazimo se se ne, je pa sedaj vedno potrebna akcija, stalno se mora kaj dogajat, pridno papamo, imamo ze 2 gosta obroka. Drugace se pa se vedno pridno dojiva.

Nisem vas zapustila, redno vas berem, le za pisanje ni casa, moj soncek zahteva 100% pozornost.

Cas ful hitro bezi in kmalu bo treba nazaj v sluzbo user posted image . Ali ze kaj razmisljate o tem?
Lep pozdravcek vsem vamuser posted image

< Sporočilo je popravil žlička -- 29.5.2006 12:50:44 >

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

Neposredna povezava do sporočila: 1093
29.5.2006 13:49:37   
Udb
Ahoj!
Res smo bolj lene! user posted image  To je pa poletje (vsaj temperature so take) in smo bolj zunaj!
Hmmm, s čim naj se pohvalim? user posted image  MArcel ponoči ne je več! Juhu. Ampak kaj mi to pomaga, ko se vseeno 100x zbudi ponoči! Po moje ga ful matrajo tile zobki, ker joka in stoka...upam da bodo kmal!
No, pri nas ni plazenja, bi pa cel dan stal! Kar naprej me grabi za roke, da se lahko dvigne na noge! Zdaj smo si sposodili še hojico, ampak mu ni tako všeč!
Je pa ratal občutljiv na to, kdo ga da spat - ati ni več dober -samo mami! Ufff.
Je pa pozitivna sprememba - zdaj že lepo zdrži v varstvu - včeraj celo 3 ure, ko sva šla z dragim v kino.
Imamo 4 obroke na dan -  2 mlečna in 2 gosta. Bo treba verjetn zdaj še zajtrk uvesti gosti! Čeprav, priznam, je veliko bolj enostavno pripraviti stekleničko, ker vem da bo pojedel in da bo zadovoljen. Drugače pa kar naprej razmišljam kaj naj mu skuham...

No, javite se kaj.

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
29.5.2006 20:57:07   
pimi
Lep deževen pozdrav,

pri nas imamo tudi štiri obroke. Ponavadi zjutraj in zvečer mleko, čez dan pa dva gosta. Občasno pa moramo tudi jutranjega menjat za gostega saj se vsake toliko časa odloči, da flaške ne bo jedla.

Imamo tudi dva spodnja zobka, ki pridno rasteta. user posted image  In upam, da bo za nekaj časa mir, ker jo je kar precej matralo.

So pa prave muke zvečer pred spanjem. Po eno uro se mi premetava po postelji. Iz hrbta na trebuh na vse štiri in potem hoja rikverc. Pojstlco mama prislonjeno k najini in tako ima kar veliko prostora za plazenje. Kot kaže ne bo znala plazit naprej.user posted image  Ji pomagam in ji prestavljam nogice in rokice pa nič ne pomaga. user posted image  

Tudi mene že skrbi konec porodniške. Še ne vem ali se bom vrnila v staro službo ali pa bom morala poiskat novo. Z začetkom porodniške so mi namreč prekinili delovno razmerje z možnostjo, da me mogoče vzamejo nazaj.  Meseci pa minevajo kot nori. Enkrat se obrneš pa je že konec tedna.user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
29.5.2006 21:06:43   
nana 27
Še ena se javlja user posted image   Miha ponoči kar pridno spi. Če joka, pridem do njega, tako da me ne vidi, "puzam" po tleh kot vojak ob njegovi postelji in mu dam v usta dudo. Zelo kmalu zaspi nazaj. Zdaj sem kupila ninico z grizalom in našitkom, kamor dam dudo in jo dam na stranico posteljice, da jo ponoči najde. Zobkov še ni in upam, da ne bo prehudo, ko se končno mislijo najavit. Plazi se še ne. Zahteva pa celodnevno akcijo in 100% pozornost. Žlička, služba, kaj je že to? user posted image  Zdaj imam tri dni predavanja in me ni doma od sedmih zjutraj do 6h zvečer in ga tako pogrešam, da je kar hudo. Ko sem prišla domov, sem ga tako objemala, kot da ga ne bi videla celo večnost, ampak kaj hočemo, če moram pa obvezno biti na predavanjih. Še dobro, da je možek lahko vzel dopust. Udb, tudi naš je na začetku v hojici zgledal nesrečen. Zdaj pa je zelo zadovoljen. Vem, da jih kaj preveč ne priporočajo, a se mi zdi super, da lahko v času, ko je on v hojici, zanj pripravim hrano, ali pa dam kaj prat. Pridno mi sledi po stanovanju, iz banje vleče ven cunje, iz miz prte in vaze. Drugače pa večino časa preživi na tleh in zelo malo v naročju. Še dobro, ker ima skoraj 10 kilogramov.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
   [Brisano sporočilo]
29.5.2006 21:56:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1097
30.5.2006 0:59:11   
mami od Filipa
Evo nas, smo že nazaj z morja.

Sem dala "frišne" slike v album.
Kako hitro mine. Smo se ponoči vrnili - štirinajst dni na Pagu dve mamici in otročka - super! Bilo je krasno vreme, kopanje vsak dan - otroci v bazenu, mame v morju, zdrava hrana....bi šla takoj nazaj.

Sem na hitro preletela kaj vse sem zamudila, ko me ni bilo in bom kratka, mam še velik perila za oprat

- menstruacijo imam že tri mesece (BEDA!!!)
- Filip gre s prvim septembrom v vrtec, jaz v službo
- mi se že plazimo po vseh štirih, ob opori pa se dvigne na noge
- govori še nič, edino ko je vesel in zjutraj spušča krike veselja
- previjanje je ratala cela znanost, ker med tem Filip naredi vse like Mitje Petkovška
- Filip se je rodil črnolas, zdaj pa ima skoraj bele lase, vstrigla sem ga že 5x, nazadnje pred tremi dnevi, na minimalca

Lep pozdrav, se grem adaptirat na mraz

Neposredna povezava do sporočila: 1098
30.5.2006 6:34:47   
nana 27
Nalin, velik je 78cm (moje merjenje). Tudi tvoj Žan mora biti dolg, a ne? Zdajle pa šibam v Ljubljano.

Neposredna povezava do sporočila: 1099
30.5.2006 9:13:16   
Udb
Nana, tut MArcel je velik 78!! Pa 9,5kg. V enem mesecu je zrastel 6cm in nič pridobil na teži! user posted image  Sej se res ful vidi, ker se je tako potegnil.user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?