|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
21.11.2005 17:42:27   
soncek&luna
davcno stevilko avtomaticno posljejo iz davcnega urada, ko dobijo podatek o rojstvu... drugace pa poklicite... greste pa lahko tud same iskat stevilko na davcno, z rojstnim listom


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: oktober 2005
21.11.2005 22:34:17   
nana 27
Ojla, Nalin! Sonček ti je povedala za davčno. Mi smo jo dobili en teden po prihodu iz porodnišnice. Verjetno v Ljubljani to traja dalj časa user posted image  Če je ne boš dobila, pa pokliči tja in vprašaj.To je bila prva pošta, naslovljena na Miha user posted image  Za zdravstveno kartico je pa tako, da se morata z Matejem (saj sem si prav zapomnila, a ne) odločiti preko koga bo otrok zavarovan. Potem pa na Mačkovi pridobiš potrdilo o stalnem prebivališču za Žana (potrdilo potrebuješ, ker na roj. listu ni več tako kot včasih navedeno prebivališče) in ga skupaj z rojstnim listom dostaviš delodajalcu ali pa na Zavod za zdravstveno zavarovanje na Miklošičevo. Najprej dobiš en listek, ki ti služi kot kartica dokler ne prejmeš prave po pošti. Otrok je do 60 dni po porodu zavarovan še po starših, nato mora imeti svojo kartico, ali že omenjeni listek. Sem brala od "žive dude". Meni se zdi, da je name priklopljen cel dan in da ne naredim čisto nič. Včasih komaj utegnem it lulat he he in malo popit..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: oktober 2005
22.11.2005 9:34:30   
bambi
Moja Gaja je dobila kapljice AD3 od pediatra in so jo tako dajali krči, da je bila cela vijolična, smo jih šli zamenjat in dobili Plivit D3, od katerih je bilo malo bolje, ampak še vedno je imela grozne krče, se je tako matrala, da je vse kar je pojedla pri tem pobruhala in sem jih nehala dajat.... sem se pogovarjala z veliko prijateljic, ki so rekle da tudi niso dajale teh kaplic, ker je bilo grozno.... pa tudi mi kot majhni otroci nismo dobivali nobenih kapljic, pa smo prav tako zrastli in je vse OK.... jaz jih bom mogoče probala dati zopet čez kakšna 2 tedna, ko bo Gaja stara 2,5 meseca in bom videla kako bo..... bom pa še vprašala za mnenje tukaj na RR...

Udb, meni so pa rekli da kengurujčka ne smem uporabljati dokler ne bo stara 3 mesece, tebi pa da ga lahko že pri 1 mesecu user posted image user posted image user posted image user posted image  Mislim, zdaj pa verjemi komu?????

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: oktober 2005
22.11.2005 10:23:09   
nana 27
Bambi, nam je pa pediatrinja svetovala avstrijske kapljice Oleovit D3 in nimamo krčkov zaradi tega (tudi punce na tem forumu so pohvalile Oleovit). Pogovori se s svojim pediatrom in vprašaj, če ji lahko daješ druge kapljice. 15ml teh kapljic stane v Avstriji 2,5 evra (v enem ml je 30 kapljic). Kupit se jih da samo v avstrijskih lekarnah. Tudi recepta ne potrebuješ.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: oktober 2005
23.11.2005 8:37:59   
Udb
Marcel je danes star 1 mesec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: oktober 2005
23.11.2005 8:51:19   
bambi
Vse najboljše Marcelu user posted image user posted image user posted image user posted image  in čimveč smeha ter čimmanj joka.....

Moja Gaja pa bo 27.11. stara 2 meseca in je že prava baba user posted image user posted image user posted image , se že lepo smeji in tudi jezna zna bit....

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: oktober 2005
23.11.2005 14:29:58   
soncek&luna
mi2 z aljazem sva danes bila na kontroli v bolnici zaradi uroinfekta ob porodu... zal morava na nadaljne preiskave, ker so zdaj spet nasli bakterije v njegovem urinu user posted image .. februarja imava UZ in rentgen mehurcka... zdej pa ne vedo al je dobil bakterije, ker sestra ni pravilno ocistila lulcka al pa ima res vnetje user posted image ...al pa je to dedno, ker sem pred porodom imela pogoste uroinfekte user posted image ... aljaz se sicer pocuti cist fajn in tudi normalno je... bomo videli...


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   [Brisano sporočilo]
23.11.2005 22:42:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: oktober 2005
23.11.2005 23:57:04   
nana 27
Ja Nalin, res so prisrčni, ko nas opazujejo. Sva z mojim ravno včeraj ugotavljala, da bo treba mostiček s kakšno igračko kupit in ga na ležalnik montirat, da se ga malo zamoti user posted image  Jaz komaj čakam, da bo moja mami kaj doma, da bom lahko normalno jedla in poskrbela zase, ker sem od jutra do večera v pižami in poležavam na kavču skupaj z Mihom. Saj je v redu, ampak jaz bi rada še kaj pospravila in skuhala pa še sebe bi malo v red dala.  Tudi mi smo včeraj praznovali en mesec. V nedeljo je bil Miha težek malo čez štiri kilce. Na pregledu pri treh tednih pa je bil kar 5cm daljši in se mi zdi, da raste raste user posted image  No, če bo po atiju bo pravi košarkaš. Mi imamo zdaj naslednji pregled januarja, ko bo prvo cepljenje. Upam, da bomo zdržali do takrat brez zdravnikov in prehladov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: oktober 2005
24.11.2005 9:23:56   
uma
WAW, koliko snega je zapadlo in še pada. Čisto prava zima.
Malo z zamudo: Marcelu vse naj naj. Aljažu pa čimveč zdravja.
Pri nas tudi lepo rastemo in prerastemo že tudi kakšno oblekico. Jedli bi in jedli. Ponoči je kar ok če pogledam kako je drugim. Drugače pa sem bila zdaj 2 dni pri svojih doma, saj tako kot ve sama ne morem narediti veliko. Žak pač zahteva svoje in kosilo bi bil že luksuz. Tako da seveda paše, ko mami skuha kosilo in se vsaj pošteno najem zdrave hrane. Bravo za naše mame!
Danes naj bi prišla patronažna stehtani našega Žaka, da vidimo kako napreduje. Od pediatra pa še nobenega odgovora kdaj naj pridemo na pregled. Bom verjetno jutri poklicala kaj je s tem.
Me zanima kako je z našim sončkom.
Tudi on se približuje svojemu prvemu mescu. Čas pa res hitro mineva, kljub temu da ga večino časa preživim na kavču.user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: oktober 2005
24.11.2005 10:07:10   
soncek&luna
mi2 sva se vceraj tehtala v bolnici.... 4700g ima moj soncek...user posted image

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   [Brisano sporočilo]
24.11.2005 13:01:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: oktober 2005
26.11.2005 8:03:13   
Udb
Dan!
Joj, ta sneg, kako mi gre na živce!! FUJ! user posted image  Upam da bo kmalu nehal. Čeprav v Nm ravno začenja - tako veliki kosi letijo, da je joj!

Kako ste kaj oktobrke?

Mi danes spet nismo preveč dobro spali! Včeraj je skoraj cel dan prespal, ponoči pa fešta!!! Grrr. Meni je pa tako nekam slabo, pa glava boli, pa grlo boli. Sploh nisem mogla vstajat! Komaj!

Ste zdravi? Marcel nekaj smrka - ampak samo ko se razburi, al pa ko je! Pa nikjer ne vidim nobenega smrkla  - ima čist nosek. Ne vem kje se skrivajo!! user posted image

Javite se kaj!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: oktober 2005
26.11.2005 15:42:31   
uma
Fuj kakšno vreme je zunaj. Saj če pada sneg sploh ni tako slabo če pomislim, kako sedaj dežuje zunaj. Prav grozno. Tako se tiščimo doma na toplem, se sladkamo in crkljamo.
Žak je to noč prav pridno spal. Ga je pa podnevi nekaj "zagrabilo", lahko da ga zvija, in je jokal in jokal. Tako da sem na koncu jokala še jaz.user posted image Grozno, ko svojega sončka tako gledaš in mu ne moreš pomagati. Pa bi mu tako rada, da bi ga takoj nehalo boleti. Pol ga je pa moj umiril in sedaj spi.
Me je kar strah, če dobi kolike, kako bom to prenesla. Srček ti verjetno "krvavi" ob tem. Tako krhki so, taki skrčki so ti naši otročki. Čutiš stvari za katere sploh nisi vedel da jih boš kdaj čutil. Res je ko pravijo- brezpogojna ljubezen.

Lepo se imejte v tem vremenu na toplem!!


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: oktober 2005
26.11.2005 18:49:29   
nana 27
Ja Uma, točno moje misli.Danes je Miha spet jokal in ne znam pomagati user posted image  Sploh ne vem, kaj je narobe z njim in če sem se jaz kaj prekršila pri hrani in ga zaradi tega muči. Rada bi mu pomagala, pa ne gre in mi gre kar na jok. Danes je super, ker je vikend in smo vsi doma. Med tednom, ko sem sama je pa grozno, če takole joka, ker postane skoraj vijoličen od joka, ves vroč in s potnim čelom... Ali so vaši pikci tudi mozoljasti? Naš ima poln obrazek mozoljčkov in ko joka si jih praska s prstki po ličkih. Upam, da kmalu minejo.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: oktober 2005
26.11.2005 18:53:55   
MojcaG
hello!

joj, uma, tole si pa tako lepo napisala.. "čutiš stvari, za katere si nisi nikoli mislil, da jih boš čutil".. pa še kako res je! brezpogojna ljubezen. jap! tudi jaz sem že jokala, ko je princeska jokala in jokala (ali bolje rečeno kričala), na koncu sma se cmerile obe. zdaj sem že bolj "utrjena", pa me ne znervira več tako fejst, saj zna biti res glasna, če jo ali zašraufa ali ji ni všeč oblačenje.. drugače je pa takooo pridna, tudi spima lepo.. pa rada bi se že pogovarjala in že spušča glasove. seveda so vsi ti a-ji, ki jih izusti nekaj najlepšega in najmanj dokaz, da je moj otrok super genij! user posted image  user posted image  
včeraj sma se prvič potepale, je bilo treba v šoping (beri baby center). ampak gospodična je celo potepanje prespala.
zdaj se pa gremo kopat! vsi! user posted image

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: oktober 2005
27.11.2005 12:41:43   
urbancek
Pozdravljene

Da se po dolgem času javim še jaz. Nejc je priden. Ponoči imamo mir, res da se pogosto (2-3 uri) dojimo, ampak to naredimo napol v spanju. Zadnjih par dni ga nekaj šraufa po črevcah, tako ta malo jokamo - predvsem zvečer. Mislim, da je od kapljic - nisem pa prepričana. Čez dan je priden. Pri enem mesecu smo pridelali skora 2 kilograma. So pa ti malčki pravi cukrčki. Ta večji se je tudi že unesel glede ljubosumja. Včasih ga še malo matra, malo pa ima tudi obdobje trmoglavljenja. Je bilo pri dekletih isto, pa smo preživeli.
Dela je pa kot pravite tudi ve - ogromno. Previjanje, previjanje, dojenje, hranjenje, previjanje, kosilo, in ponovitev postopka do večerje, vmes pa malica in pospravljanje, vmes je še dekleti potrebno iti iskat, če imata krožke, pa peljati v verouku. Dan bi moral imeti najmanj 30 ur, da bi človek vse sfolgal, Božična generalna bo letos po vsej verjetnosti prestavljena. Komaj imam še čas za RR. Trenutno moj user posted image  zabava večjega, krompir pa še ni kuhan, zato imam malo časa, da preletim kaj je novega in vas pozdravim.
Uživajte z vašimi malčki in se še beremo.

Lep pozdrav

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: oktober 2005
27.11.2005 13:50:44   
KIRA
živijo punce!

da se še jaz oglasim - nisem mrknila, ampak z dvema takima piščetoma je dosti dela. moja ta velika je 15,5 mesecev, tamala pa 6 tednov, pa me skoz zaposlujeta.
viktorija bi tamalo Evelin cel čas po rokah nosila in jo ljubčkala. Tak cukrček je, pa brihtna.. dosti bolj kot za svojih 15m!
Evelin v glavnem spi ali pa se carta na mamini joškici. od 2 ur n začetku, smo že prešli na kake 1/2 ure dojenja v komadu, kupčki so že boljši in tudiže več spimo. lepo napreduje, pravi pujsek je postala. z porodne teže 2880g in velikosti 49 cm, je uspela prilezt na 52 cm in 4270 g!. saj ni čudno, ko pa bi skoz papala, je pravi požeruh.  le kadar mi vmes zmanjka mleka, ji pa le dam flaško - običajno zvečer, pol pa še malo na joškico. nekak mam občutek da se iz mojega mleka bolj naje kot iz flaške, čeprav dela več kupčkov, ker požre več zraka. pa vsi pravijo da naj bi z flaško več zraka požrla. popolna neumnost!
pediater je rekel, da se lepo razvija - sej sem prejšnji teden poročala o temć. z AD3 kapljicami pa še nisem začela -  upam, da ne bo krčev???!!!
ker ta starejša je imela pa krče tja do 4 meseca, ampak menda da ne od kapljic, ker sem jih dajala pol še naprej skoraj do 8.m, pa jih ni bilo več. kaj pa vem...

lepo cartajte svoje zklade, in rade jih imejte.!!

LP

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   [Brisano sporočilo]
28.11.2005 14:34:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: oktober 2005
28.11.2005 20:58:57   
uma
Končno doma! Danes smo pa cel dan naokoli. Smo imeli prvi pregled. Žak je ves čas jokal. Še mene je polulal, tako da sem ostala brez majčke. Ko pa sem mu ponudila joško pa je bilo vse ok. Cel dan je bil priden ko mucek.
Smo pa prišli sedaj na 4950 kg in zrasli na 57cm.  Skratka velik in zdrav fant. Zdaj lepo panča.

Sem tud sama že razmišljala kaj kupiti pa nimam pojma. Po eni strani se mi zdi da skraj nima smisla, saj se itak ne zaveda, ampak po drugi je pa samo to dejanje nekaj lepega za nas mame. Gremo verjetno v soboto v Ljubljano in bom tam kaj zapravljala. Kaj, pa še ne vem. Ko bom zagledala bom vedela.




_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: oktober 2005
28.11.2005 23:21:09   
nana 27
Hojla, zdajle končno uspem kaj pisati. Mali je bil buden praktično ves dan user posted image  Ob devetih je pa od utrujenosti zaspal. Zdaj pa čakamo, da se zbudi, da ga nahranimo in damo spat. Upam, da bo vsaj par uric spal.  Tudi jaz razmišljam o darilu. Se mi zdi lepa simbolična gesta, čeprav se ne zaveda. Razmišljala sem o otroški telovadnici, ki jo imaš na tleh ali pa o igralnem mostičku, ki se ga da na namontirat na ležalnik, lupinico in voziček. Se mi zdi, da veliko opazuje in bi ga to lahko zamotilo. Po drugi strani pa bi rabil toplo kapico, ker mu bučka ful raste. Meni se zdi zelo dolg. Saj ni nič čudnega, če je iz 50cm pri porodu že v treh tednih zrasel na 55cm. Zdaj se mi zdi, da ima že blizu 60cm pa res ne pretiravam. Ni pa še bajsi, čeprav imamo že podbradek user posted image   lepo noč!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   [Brisano sporočilo]
29.11.2005 11:08:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: oktober 2005
30.11.2005 12:30:19   
soncek&luna
pozdravljene punce,
mene pa daje utrujenost... cist sem down, brez energije in na robu bolezni ze kak teden...
mojega aljaza je zacel nekaj dajat in sicer vsak vecer... ze ene dve dni zvecer noce jest, samo vodo bi pil in full joka med 6 in 10 zvecer... tko da sem cist utrujena, ker ga moram mirit...
drugac pa je cez dan pravi cukercek...
upam, da mi bo za v soboto uspel najdt kako varstvo zvecer, da bom lahko sla mal ven, imamo sluzbeno novoletno zabavo...


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   [Brisano sporočilo]
30.11.2005 20:14:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: oktober 2005
1.12.2005 0:45:23   
nana 27
Dober večer, pri nas je še zmeraj pestro. Razpoloženje malega niha od dneva do dneva. Včasih bi samo spal, drugič pa neutolažljivo jokal. Še zmeraj se težko odklopim od njega in mi ne uspe nič drugega naredit, kot da sem pri njem.  Zanima me, ali imajo vaši že "druge" laske. Kaj pa mozoljčki? Pri nas že počasi izginjajo. Zgledal je pa res kot en pubertetnik.  Jaz pa bom prvič brez njega, ko bom šla na pregled po šestih tednih zase user posted image . Takrat bom šla še v Baby Center kaj kupit za Božička.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?