|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
20.7.2006 11:24:38   
KBM
Mi smo pa že od sistematskiga pregleda in sicer
Težki smo točno 7 kg(dieta nam je malo prikrajšalo kilogramčke)
Velili pa 66 cm
Drugače je pa vse ok!
Lep dan čeprav peklensko vroč!!!

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
20.7.2006 21:41:07   
sonček*
Oj! No Boris to je pa lepo slišat, da je s tvojo Karin vse v redu. Pri nas pa zdj mal tečkamo, ker pričakujemo kar 8 zobkov, 6 zgoraj in še dva spodaj, ampak bomo preživel. Aja zanima me kolk še kej dojite? Jaz večinoma samo še 1x, zvečer sploh noče jest, tko da samo zjutraj. Drugač pa moram našo pupo pohvalt, ker se čez dan ene 2x-4x polula v kahlico, danes se je tudi pokakala, ful ji je všeč, včasih še dol noče.user posted image  No to bo za danes vse, aja končno sem si vzela čas, da sem pogruntala kako se slike da v album.user posted image  No lep pozdrav! Lepo pančkiteuser posted image

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
20.7.2006 22:19:15   
MojcaG
boris in sonček, prave lepotice imate!! user posted image user posted image user posted image

boris, ne spremljam tako redno ali pa mi je tole ušlo, ampak zakaj pa hodita na fth? in zakaj tisti testi v london?

sonček, jaz že lep čas ne dojim več, me je princeska sama odstavila. in tudi mleka - adaptiranega ni sprejela nikoli. je pa mlečne izdelke in pa vsako jutro in zvečer polento s kozjim mlekom. to pa obožuje (jaz v življenju ne bi kaj takega jedla user posted image  ), mala je pa čist nora. in ker bi naj bilo tako fejst zdravo, sem prav vesela. nobenega -linota niti ne povoha. ne frutolina, čokolina, keksolina,....

sam ste pa zgodnji s kahlico....?

(odgovor članu sonček*)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
21.7.2006 8:09:09   
nana 27
ja tudi meni se zdi zgodaj glede kahlice user posted image  ampak če vam "laufa" kar tako naprej, vsaj ne bo treba plenic kupovat user posted image  Jaz sem razmišljala, da bi mu jo predstavila okrog prvega leta user posted image  da bi ga pa čisto odvadila od plenic oz. poskusila odvadit, pa drugo leto na morju user posted image  Bo še dolga s previjanjem, a ne?

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
21.7.2006 12:04:49   
sonček*
Oj!  Sej vrjamem, da imate pomisleke glede kahlice, ampak sej jo nič ne silimo, če ji ne bi bilo všeč jo bi kar mal skril, tko k ji pa je pa zakaj ne. Drgač pa itak ne mislm, da bomo kr nehali s planicam, se mi zdi da je še čas, saj se nam nikamor ne mudi, dobro pa je k jo bo navajena.
Sej previjanje je prov zabavno, včasih jo je treba po previjalni kr lovit, se ful obrača pa kobaca.user posted image  
MojcaG hvala, mislm da imamo vse oktobrke ful lepe sončke.user posted image
lep sončen pozdrav!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
21.7.2006 12:11:35   
nana 27
Sonček, zelo dobro, da je sprejela kahlico. Sem brala, da jih eni še pri enem letu natikajo na glavo in ne vejo, kaj bi z njimi user posted image  Pa punčke so itak bolj dojemljive za te zadeve, kot fantki user posted image  Vsem prav lep dan pa dobro se v senčko skrijte!

(odgovor članu sonček*)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
21.7.2006 12:47:58   
KBM
Prvo hvala za komplimente glede slikc!!
Na fth hodimo pa zaradi hipotonije imamo zgornji del bolj šibek od spodnjega,zato tudi pri nas še ne kobacamo smo šele pri fazi plazenja,no saj bo počasiuser posted image delamo na temuser posted image 1x na teden hodimo fth!!!In rezultati se lepo poznajo.
Glede testov iz Londona pa tko:
Ker je v razvojnem zaostanku so mislili,da je še kaj drugega narobe z njo in so ji raje kri in vodo temeljito pregledali in na srečo ni nič - tako da smo samo malo v zaostanku - razloga za to pa zaenkrat nihče ne ve!!!
Potem so že ugotavljali da je bila hipotona v trebuhu,ne vem to je samo ugotavljanje!!
No to je to mi v glavnem napredujemo in se redimo počasi nazaj!!user posted image

Jaz več ne dojim,sem dojila samo do 5 mesecea potem je pa mleka zmanjkalo
Sedaj pa najraje jemo rižolino in čokolino,poleg vse druge hrane!!

Upam,da sem bila dovolj jasna z odgovori!user posted image

Lep poletni dan pa čim več senčke za male sončkeuser posted image

< Sporočilo je popravil Boris -- 21.7.2006 12:49:49 >

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
21.7.2006 21:12:09   
MojcaG
boris, po slikicah sodeč tvoji pupi nikjer ni videti, da bi kakorkoli zaostajala. kdaj se je pa pojavila hipotonija? Liu je pa bila hipertonična ob rojstvu (zaradi komplikacij ob rojstvu), ampak je zdaj vredu. me pa veseli, da so izvidi ok, in da lepo napredujeta na fth user posted image .

sonček, jaz sploh še nisem pomislila na kahlico, zato me je malo presenetilo.. drugače pa super, da že zdaj tako pridno sodeluje! joj, ne omenjaj mi previjanja. ko se je začela obračati, je bilo pravo tekmovanje z naslovom "lovimo rito" user posted image . zdaj se pač mora sprijazniti, da bo tisto minuto ležala na miru, pa fertik. včasih gre lažje, včasih težje, obvezno pa z animacijo! user posted image  in zelo zanimivo ji je, da med previjanjem brca po trebuhu (mojem seveda) ko zmešana. to jo je babi naučilauser posted image .

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
21.7.2006 22:10:26   
soncek&luna
ojla,
da se se jaz malo oglasim.... s skratom se velik potepava zjutraj... cez dan sva pa skrita v stanovanju.... vceraj sva ponovila vajo kopanje v blejskem jezeru in je mali prav uzival.. takoj po plavanju je zaspal za dve uri in pol... super je blo... skoraj ves dan smo bili v zaki, v senci seveda

moj skrat se dviguje na veliko, kjer najde oporo... mu je ze uspelo stol prevrnit nase user posted image  (na sreco ni bilo nic)... je pa vceraj hodil ob opori sam in sicer ima eno igraco (sploh ne vem kako se to imenuje), katero tako porivas pred sabo... no in je mali lepo vstal, se prijel za rocaj in pricel porivat (ceprav je bila "vklopljena bremza") in hodit zraven... je "prehodil" dva metra... pol se je pa ustavilo, ker je prisel do stene... sem kar oke na peclje dobila, skratek se pa smejal tolk se me je dobr zdel... mami seveda prepozno prisla do fotkica, da bi ga posnela user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
21.7.2006 22:45:11   
soncek&luna
aja, pa danes smo stari 9 mesecev... sva naredila odtis podplatka njegovega user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
   [Brisano sporočilo]
22.7.2006 0:08:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1336
22.7.2006 10:47:54   
KBM
MojcaG - moja Karin je že ob rojstvu bila bolj mehka tako da so naju potem pri 3 mesecih poslali na fth in 2 meseca sploh ni hotela nič sodelovati,samo jokala je ker ji je bilo vse pretežko,pri 5 mesecih je komaj začela sodelovati in zato tudi tak zaostanek,sedaj pri 9 mesecih se pa že smeji in že kakšno zapoje zraven ko telovadi se ji včasih full smejimo ker je faca!!
No,upam da bo še kar tko lepo napredovala!!

soncek&luna vse naj naj za 9 mesecevuser posted image !!
in za prve korake user posted image user posted image user posted image

Lep sonček dan Vam želim!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
22.7.2006 11:12:51   
KIRA
NAŠA EVELIN JE PA SEDAJ 9M IN 9 DNI. kako hitro rase!
no, včeraj je prvič SAMA, brez držanja za karkoli naredila 2 korakca po prostoru. mater se ji mudi. večjo gleda, pa bi že vse rada kot ona. večja (VIKTORIJA) se je pa pootročila, ko gleda manjšo, kako se plazi ko raketa, jo pa začne posnemat. pol palezeta kot turbo-polža ena za drugo. user posted image user posted image user posted image user posted image

drgač sem jo pa mičken dala "na dieto", ker je bila debela kot pujs. s tem ne mislim diete dobesedno, ampak ji ne dajem vedno jest, ko se dere. raj ji vmes porinem kak čaj. sedaj ko je vroče, ji ne bo nič škodlo.

papcamo pa drgaž že skoraj vse pomalem - le banane ne mara preveč. blazno rada pa gloda kake skorjjice od kruha, pa smokije, pa tud ribico ima rada - ampak to ji dajem po koščkih, da bi ne bla kost vmes (ocvrt oslič). mečkam ji pa ne več, če je treba ji  sam na čist mičkene koščke razrežem, ampak se je že naučila lepo grizt z svojimi brezzobimi dlesnimi. user posted image user posted image user posted image čokolino in te stvari ima tud zelo rada, pa špinačo, v glavnem zelo rada je. jagod in teh zadevščin ji pa letos še nisem in ne bom dajala. bomo še malo počakali, čeprav do sedaj ni bla občutljiva na nič. tud na jajčka ne.

LP

< Sporočilo je popravil KIRA -- 22.7.2006 11:15:03 >

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
22.7.2006 12:49:33   
uma
Sonček čestitke za 9 mesecev. Počasi bomo tudi mi prišli do tja.user posted image
Nalin lepo se imejte na morju. Saj priložnosti za slikanje bo pa še dovolj. Nč sekirat.
Berem da se imate fajn, lepo rastete in se razvijate (beri: vaši sončki). To je lepo slišat.
Jaz bom s kahlico tud še počakala. Bi mi blo pa čist fajn če bi se tako isteklo kot pri sončku*. Ja Boris, tvoja pupika je pa luškana punčka.

Žak pa mi noče grizt svari. Mu valda ne pasiram več in mu hočem dajat čimveč po koščkih. ZDaj ima že 4 zobke. Pa nič. On bi samo goltal in srkal. Grizel pa ne. Pa sprobavamo in sprobavamo. Včasih mu uspe, drugič pa vse ven leti iz ust, ko z jezikom ven odrine. Upam, da se bo to popravilo in bo skopčal, da lahko grizlja. Da bomo utjevali dlesni.
Še vedno je kriza pri uspavanju čez dan. To se premika, vstaja, usede, kriči, kolovrati po posteljici da je kaj. In ga moram neprestano poleževat. Pa čakam da je res zaspan pol pa greva. Moram biti zraven, drugače ne gre. KOt da se boji zaspat da bo kaj zamudil.

Imamo še 2 tedna do morja.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jupiiiiii, komaj čakam.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
22.7.2006 20:35:33   
nana 27
O punce, vas je vročina za računalnike pognala user posted image  Prav lepo vas je brat. Že dolgo nismo bile tako pridne. Čestitke za vse devetmesečnike  in za vse prve korake user posted image user posted image user posted image  in druge podvige!  Kaj počnete v teh vročih dneh? Se kaj namakate?  Tudi mi imamo težave pri uspavanju. Me prav zanima, koliko bo pokazala tehtnica pri zdravnici (doma namerjena je okrog 11 kg user posted image , ampak še dobro da je tak dolgin in se mu kilogrami ne poznajo - v spanju izmerjenih 80cm), ker imam roke že do tal od nošenja in njegovega zvijanja. Imam pa mišice user posted image - vsaka stvar je za nekaj dobra user posted image user posted image user posted image   Zanima me, kako izgleda pregled pri devet mesecih, če se bo kateri dalo pisat.   

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
23.7.2006 11:27:52   
rumena
Mi pa tega pregleda pri 9 mesecih sploh nimamo. Saj verjetno jih samo stehtajo in izmerijo, se mi pa čudno zdi, da Lina ni nič naročena. A je katera že zobozdravnika obiskala? Tudi Lina se je zdaj začela plazit in se ob moji pomoči postavljati na noge. Včeraj smo bili v živalskem vrtu in je bila čist nora na živali, najbolj so ji bile všeč race in ptički, pa tudi opice. Pri hranjenju bi tudi Lina jedla samo pasirano, če ji dam bolj v koščkih pa ne poje veliko in se obrača stran. Končno je sonce malo pokukalo, treba bo na en izlet, lp.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
23.7.2006 13:05:53   
soncek&luna
mi2 sva na pregled narocena drug mesec, ravno na skratkovo 10-mesecnico... za zobozdravnika pa tudi jaz ne vem kako je s tem

Mami, pika moja!

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
23.7.2006 19:11:28   
nana 27
Mi nimamo nič zobozdravnika. Za otroke v ljubljanski občini pa je baje tako, d aimajo prve preglede okrog pol leta, kjer malo več povedo o negi zobkov. Za druge pa je to po drugem letu, tako da bo treba počakat. Mogoče pa se da kje samoplačniško. Tega pa ne vem. Prejšnjič je zdravnica (pri pol leta) rekla, da bo sedaj vzela kri. Prejšnjič je preverila samo vodo. Jaz sem vesela, da tokrat ni cepljenja user posted image  me pa zanima, kaj drugega še gledajo.  

Neposredna povezava do sporočila: 1343
   [Brisano sporočilo]
24.7.2006 10:45:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1344
24.7.2006 11:48:43   
sonček*
No še od mene en pozdrav. Mi smo imeli vikend tudi kar bol plavalni. V soboto smo šli za dve urice v snovik, je spet ful uživala. ful mi je všeč ker se nič vode ne boji, če se malo potunka parkrat pomežika pa hoče že naprej. No včeraj pa smo bili prvič na Kolpi, voda je topla 27 stopinj, pa je je bilo tud zelo všeč. Samo zaspat pa nikakor ni mogla, čeprov je bila že čist fertik. No pol ko je le dovolila, da sva jo v voziček dala in jo malo peljala na okoli pa nama je uspelouser posted image , ampak ne za več kot 40 minut. Sva misla da bo v avtu zaspala, ker ponavad vedno pa smo mel celo pot žurko. Doma smo samo mal pojedel, se šli tuširat in spat, vsi trije seveda. Zdej pa noter prinaša- spanje.

Berem, da imate kar težave s spanjem čez dan, jaz se morm kr pohvalt, popoldne in zvečer jo vedno položiva v posteljico navijeva muziko in potem ona zaspi, glede tega imava srečo.

Glede testov sem pa slišala, da preverjajo motorične spretnosti, včasih so imeli rozine sedaj pa sem slišala da imajo papirčke, pa ene kocke, več pa bom lahko povedala naslednjo sredo ko imava ta pregled.

Uživajte te malo hladnejše dni.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1345
24.7.2006 12:36:26   
KBM
Lep pozdrav!!!
Glede sistematskega pregleda pri 9 mesecih je bilo pri nas tako,vzamejo vodo in kri pregledajo motorićne spretnosti,kako se postavlja na noge in kako dela korake!!To je vse bilo pri nas!!
Zobozdravnika še nismo obiskali,moramo se pa pozanimati saj ima Karin že 8 zobkov!!
Drugače smo vikend preživeli lepo malo smo bili na Bledu,malo na Homu pa seveda doma ker smo imeli nedeljo same obiske!!
Glede spanja pa pri nas ni problemov,dam jo v posteljico in zraven Flokija in ona sama zaspi tako da je res pridna - vsaj zaenkrat!!
To se lahko hitro spremeni!!
No te bi bilo z moje strani vse,nekaj slikc bom še priložila v album!
Lep dan

(odgovor članu sonček*)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
24.7.2006 13:24:19   
Udb
Dan!
Mi smo prišli domov! Pa tako fino  je bilo na morju! user posted image Res, bi kar tam ostala!

Marcel je užival 100/h, včeraj smo praznovali 9 mesečnico, v sredo pa imamo sistematskega! Je pa ogromen - me prav zanima koliko bomo namerili.

Zdaj pa k razpakiranju - kasneje več poročam!

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
   [Brisano sporočilo]
24.7.2006 14:02:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 1348
24.7.2006 14:14:51   
nana 27
Ojla! Mi smo pa ravno iz sitematskega pregleda. Bil je neverjetno priden, da sem še zdaj pod vtisom te hude pridnosti user posted image  Kri ima super. Težek je 10,8 kg in dolg 80cm. Dobil j tudi fluorove tabletke, ampak nisem čisto prepričana, kako je z njihovim delovanjem - bom še malo z iskalnikom po forumu prebrskala. Drugače pa vpraša glede hranjenja, kakanja. Pobiral je rozino. Tolkel je s kockami in se kobacal za njimi.. Naš tudi uživa v vodi in ga nič ne moti tuširanje in kapljice v očeh. Sem pa slišala, da se lahko ta strah pojavi okrog enega leta, tako da upam, da do tega sploh ne bo prišlo. Ja...uspavanje user posted image  Meni bolje spi, če ga uspavam, zato se potrudim, da je uspavanje kar se da umirjeno in čim manj stresno za oba. Jaz ga dam čez kolena, mu pojem in ga tapkam po ritki. Ko zaspi (včasih v nekaj minutah - včasih pa uro), ga položim v posteljico, kjer se takoj obrne na trebuh in spi naprej. Kadar ga pustim jokat (ko sem čisto brez energije), pa se mi nonstop prebuja.. Malo upam, da bo vrtčevski red vplival tudi na njegovo uspavanje doma. Bomo videli. Lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 1349
25.7.2006 11:19:29   
sabinke
Dober dan vsem,

po dolgem času se oglašam, saj sploh nimam časa za internet, zdaj ko je Melita tako mobilna! Ves čas je treba kaj umikati in skrivati pred njo, saj odpira predale, se postavlja na noge, meče knjige s polic. Res je pestro. Še vedno hodimo na plažo samo pozno popoldne, ugotovila pa sem, da je po namaknju v morju potrebno malo več truda, da zaspi. Mogoče je preveč razburjena od čofotanja.

Sicer pa zaradi te vročine tudi malo slabše spi ponoči. Spat gre ob 20.30, nato se prvič zbudi okoli 2h ali 3h in pije vodo, potem pa jo dojim okoli 4h ali 5h, ob 6h pa je že budna in skače in se veseli novega dne, jaz pa gledam križem user posted image .

Rada bi ukinila dnevno dojenje in dojila samo še zjutraj in zvečer, ker me bradavice bolijo od njenih zobkov ...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mikrosporija – najpogostejše glivice pri o...
Z dermatologinjo Tamaro Heraković smo se pogovarjali o glivicah pri otrocih. Povedala nam je, da je najpogostejša okužba...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?