|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 17 [18] 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 8:30:01   
ursa_p
Dobro jutro tudi od mene! user posted image

Vceraj sem po dooooolgem casu imela popoldanski pocitek. Najprej s puncami ven, potem pa na kavc pred TV do porocil. Moj dragi je pa vmes pripravil puncam za jest, pa pospravil vse, kar je se ostalo od prenavljanja sobe.
Morm rect, da mi je zelo vsec, da imava spalnico in dnevno posebej (prej sva imela vse v enem in so se nama obiski po postelji valjali user posted image  ).
Danes zjutraj pa sva delala seznam kaj vse od velikih stvari nama se manjka. Pa jih niti ni toliko ... jogi (Kaksnega ste kaj izbrale? Navadnega ali kaj posebnega? Kaksne ste imele pri prvih otrocih in kako se je obneslo?). Potem morava narediti se previjalno; stolcek za hranjenje nama bo kupil prijatelj za darilo; sedez za v avto (lupinico imava sposojeno) bova kupila z denarjem, ki ga dobiva od paketa); potem pa se banjica in pa blazina za na previjalno, pa vsa kozmetika in cunje, plenice, ... No, niti ni tako veliko ...
Drugace pa je bil za naju vceraj malo bolj jokajoc dan ... minilo je tocno 6 let, odkar je mojemu dragemu umrl oci ... pa si lahko predstavljate kak vecer sva imela. Sva sla potem ponoci se svecko prizgat na pokopalisce.

Kar se trebuha tice, se mi pa zdi, da je v zadnjih dneh kar ornk zrasel ... ga morm zmerit. Pa kaksen kilogram je sel tudi gor. Sploh mi pa zadnje case zelo pase cokolada ... se vidi, da se veliko bolje pocutim ... prej mi namrec ni pasala. No, ze od vceraj pa tudi mene boli trebuh ... oziroma zelodec ali zolc ... niti ne vem tocno ... upam, da ne bom imela napada zolcnih kamnov ... glede na to, da imate vse tezave ne bo nic cudnega. Zaenkrat se se drzim in me samo stiska, tako da ni krize. Se mi pa zdi, da je danes malenkost bolje kot vceraj ... bomo videli ... se ne damo! user posted image
Sem pa vceraj skozi trebuh cutila nogico najinega Gala ... pod rebri je bila ... ful dober obcutek ... pa se ena bula je bila nekje na sredi trebuha, ampak nisem ugotovila kaj bi to lahko bilo. Nogico se je pa cutilo vsaj nekaj casa. Res je bilo super ...
Pa nobena mi ni povedala kako je z brcami ... ce je normalno, da vec kot pol dneva brca ali pa se premika. No, danes je bil odkar sem vstala samo nekaj casa mir, drugace pa non stop brcanje.

Eviii ... samo se dobra 2 meseca zdrzi ... hehe ... no, resno ... upam, da nam vsem rata pocakati do februarja.

Tinkatonka ... no super, da bosta se vedno ostala na tem koncu ... mogoce se pa kdaj na Urhu srecamo ... je taka fina pot, pa se na Orle je super it.
Takrat, ko si ti ze pisala na forum, sem pa jaz kakavcek pila in pisala seznam kaj potrebujeva za malega. Samo zaradi sluzbe ni bilo casa gledat se na RR ... za to imam cas potem v sluzbi ... hehe.
Imam pa tudi jaz vedno vecji strah pred porodom ... sploh mi ni jasno, kako bo mali prisel iz mene. No, res, da je se vsak, ampak malo strahu pa le imam.

Tina76 ... jaz nisem kupila se nobene plenice, pa tudi ne vem, ce jih bom ... sem jih kar veliko dobila ... jih moram se preprati in ugotoviti koliko jih sploh se rabim.
Povijalnih imam pa tudi se veliko od mene ... in so se cisto bele. user posted image  Pa tudi dobila sem jih kar nekaj.

Marty5 ... sva obe med tazadnjimi ... v bistvu nimam pripravljeno se cisto nic, razen vozicka! user posted image user posted image user posted image
So pa tudi meni velike druzine vsec ... moj je bil sicer samo za enega otroka, ampak samo zaradi financ, ker so kar velik zalogaj. Drugace pa upam, da jih bova tudi midva zmozna gor spravit 3! user posted image user posted image user posted image
Kar se pa sveck tice, ti pa ne znam pomagat ... raje poklici svojega G!

Ninaki ... tudi mene obcasno zapece popek ... oziroma malenkost nad popkom. Tudi meni se popek se ni obrnil na ven, je pa tid pred tem. Zakaj pa me pece popek pa nimam pojma ... po moje tudi zaradi raztegovanja. Jaz sem mislila, da je to od brazgotine nad popkom, ki jo imam od operacije zolcnih kamnov, ampak ocitno ne bo to to.

Sarazan ... kje si pa ti?

Katjandraz ... je kaj bolje? Si bila ne telovadbi? Jaz sem vceraj zaspala.

Jery ... je vse OK? A katera druga kaj ve?

Pa vse ostale, ki vas se cakamo?

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 8:33:44   
ursa_p
Aja, se tole.

Tinkatona in se ena (sem pozabila katera user posted image  ) sta pisali o akcijah na e-nakupih v BC. Je kdaj kak Concord stolcek za v avto v akciji (oziroma kak drug res dober avtosedez)? Ker ste napisale, da se stvari ponavljajo. Bova pocakala na akcijo, ker se nama niti priblizno ne mudi (ga bova rabila sele cez kake pol leta ali vec). Katera ve?

PS: Sem hotela se nekaj napisat, pa sem pozabila ... nic cudnega! user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 8:36:27   
malamisha
Dobro jutro!

Tinkatoka - kar se tiče strahov, se pridružujem klubu. Briga me zame, skrbi me za našo user posted image . Čeprav, ko začnem premišljevati, kaj vse lahko gre narobe...
Sicer pa ne bo šlo!!!

Prvega otroka pričakujem pri 30. Želja je za večjo družino, saj jo imava oba z user posted image . Po pravici povedano si ne predstavljam mojega otroštva brez direndaja okoli sebe in sestrske povezanosti.

Danes ponovno šibam na MŠ in upam da bodo povedali kaj pametnega.

Ponoči nas je ponovno obiskal striček snegec in prav lepo je pogledati skozi okno.

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 8:47:07   
BaGSi
Dobro jutro user posted image

Tina76 - jaz sem tudi uspela včeraj uredit vse na CSD-ju user posted image . Ne boste verjele - sredi Ljubljane ob 16.00 sem parkirala in odšla iz parkirišča v 13ih minutah (še parkirnine nisem rabila plačat). Hvala bogu za internet - imela sem vse papirje (po natančnih navodilih iz foruma), pred mano ni bilo nobenega, pa sem uredila vse v svetlobni hitrosti!!!user posted image

Počasi zaključujem z antibiotiki zaradi bakterij v urinu - in danes je bil izvid negativen, tako da sem se jih znebila user posted image , po moje pa bom sedaj dobila glivično infekcijo - pa bom že rešila z vaginaletami...

Še tri dni v službi!!!!user posted image (se že veselim, da bom malo doma; kot običajno pa mi bo po kakšnem tednu počitka verjetno že dolgčas in si bom kar želela kakšne zaposlitve user posted image )

Danes sem spala grozno slabo - sem se zbudila vsaj 10× zaradi bolečin v hrbtenici (med lopaticami). Sploh ne vem, kam naj se dam...

Tamalo user posted image  pa čutim vedno manj, izgleda, da se premikam v obdobje ko jo bom vedno manj čutila (ima izgleda že manj prostora). Me že kar malo nostalgija po tednih, ko sem jo čutila non-stop...

Danes imamo v MŠ ogled LJ porodnišnice. Sicer sem si že ogledala v praksi pred 4 leti - bom pa mogoče vseeno šla, da vidim, kaj je novega in mogoče spremenjenega user posted image . Ker ko greš rodit, te v končni fazi res ne zanima barva sobe in zaves - sploh se ne spomnim kako je izgledala soba...

Meni se je obseg trebuha ustalil pri 104 cm (že kak mesec dni), trebuh se le dviguje; medtem ko kilaža vztrajno raste na +12 kg.

Lep dan vsem!!!!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 8:52:58   
BaGSi
ursa-p mi smo imeli pri Boru kar klasičen jogi; za prve 4 mesece pa dve debelini pene za v tamalo poteljico (podobno kot košara).
Glede premikanja user posted image  pa sem napisala, da se veliko manj premika v zadnjem času.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 9:45:25   
ninaki
Pozdravljene,

tudi jaz sem danes bolj slabo spala. Noben bok mi ni pasal, vse me je zulilo, pol sem pa se polovico noci smrcanje poslusala, pa niti cepki niso pomagali user posted image  En sosed pa zgleda telovadi ali sestavlja pohistvo ali ne vem kaj dela. Vsak dan od cca 4 zjutraj je v elementu in poslusamo zbijanje. Hudic je, ker ne vem od kod prihaja, da bi mu malo zatezila naj vendar pocetje prestavi na dnevne ure. Se pozna, da sem danes bolj nataknjena, bi kar grizla user posted image .

Moj mali se muva v intervalih. Sele danes, ko sem polovico noci prebedela, sem opazila, da se ponoci kar intenzivno premika. Drugace tega sploh ne cutim, ker corim k ubita user posted image  Oz. ko se zbudim, je zgleda on tako zmatran, da mora malo zacoriti. Cez dan pa kar precej v sluzbi (ko sedim). Cutim ga okoli popka pa vcasih na levi in desni. Potem pa doma, ko jem se obvezno javi, da mu je dobro kosilo, pa zvecer, ko se umirim.

Eviii, se nekaj sem se spomnila. Si mogoce kdaj probala ujeti kamne in jih dati na analizo? Mogoce ti bo pomagalo, da bos videla iz cesa so zgrajeni in cemu se izogibati. Tezave s tem je imel moj prijatelj. Mu je en zdravnik to svetoval in je ugotovil, da se mora izogibati mleku in mlecnim izdelkom. Od takrat naprej so napadi redkejsi.

Lepo se imejte,

Nina

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:04:18   
Eviii
jutro.
mi smo danes malo bolše kot včiri. sicer je to vrjetno še posledica ketonala, ki sm ga vzela včiri zvičir, ker enostavno nism mogla zaspat zaradi bolečin. res je blo spet neznosno. sm mislila, da mi bo mehur razneslo in da bo user posted image  takoj zatem pogledal-a vn...
danes sm dobila izvide od včerajšnje vode. ne boste vrjele, ma se je moja zdravnica skori jokala zravn, ko mi je povedala rezultat. sicer sm imela samo 80 eritrocitov (kar je zame presenetljivo dober rezultat), imam pa not cel živalski vrt bakterij (so se v laboratoriju odločili, da bodo dali še kr na neke dodatne preiskave, tudi če jih zdravnica ni naročila) in 2780 levkocitov... ni čudno, da me je včiri bolelo ko user posted image . pa dobim antibiotike. sm nagnala mamo, da jih gre iskat, ker mi je zdravnica rekla, da niti tega ne smem. še sreča, da nism fasala vročine. se morem res čuvat. hvala za nasvete glede urejanja vnetja mehurja. bom poskusla.
moj buši se ni še čisto nič spremenu. popek je še vedno tam, kot je bil. obseg ni kaj dosti drugačen kot pred kakim mescem. bom se slikala in dala slikce gor. kilaža pa še vedno na +4 kg. s tem sm prou zadovolna!!!
naše brcike so pa vsak dan drugačne. res ima user posted image  eno čudno telovadbo. pred par dnevi me je tako brcnil-a pod rebra, da me je kr prepolovilo user posted image
kot zgleda, jst šole za starše ne bom dokončala. sm bla samo na treh predavanjih in zdej imam prepoved izhoda iz bajte (razen seveda za obisk zdravnika). seveda mi najbolj manka predavanje o porodu. mogoče bom pa šla samo to poslušat v januarju, če se bom ok počutla.
mene je poroda tudi kr precej strah, ker mi je to popolnoma neznana stvar. pa ne mislim bolečin, ampak splošnega poteka tega dogodka. sploh si ga ne znam predstavljat.
drugače pa si midva z možekom tudi želiva še kakega otroka, čeprou nisva več mlada. taprva skrb po porodu bodo moje ledvičke. če bom hotla spet zanosit, si morem najprej to pošlihtat, da ne bo tako kot sedaj. pa seveda si moreva najt stanovanje (to trenutno odpade, ker enostavno ne smem iz hiše na oglede).
se beremo še kej kasneje. meni je itak popoln dolgcajt doma in se vam vsem puncam zahvaljujem, da mi zapolnite dan user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:08:57   
marty5
Dobro jutro,

jaz sem, od kar sem ostala doma, postala prava zaspanka. Samo spim - ko dojenčki user posted image . Pa sem vedmo bila taka jutranja riba user posted image

Moj user posted image  je zadnja 2 dni manj aktiven kot ponavadi. Sploh pa redno brca v spodnji del in vedno na desni strani. Res ne vem, kako je obrnjen. Do kdaj pa bi se moral v 1. user posted image  obrniti na glavico?

Strah pred porodom: še ena. Tudi mene najbolj skrbi, da bi šlo vse gladko in da bo z malim vse ok. Ne bom rekla - bolečin se bojim, ampak to bom že mogla preživet, upam pa, da bo user posted image  brez problema priletel ven. Ko berem zgodbe decemberk, ki so ravnokar rodile, si takooo želim takega express poroda, ko user posted image  kar "pade" ven user posted image . ja, kdo si pa ne?

Pa še nekaj glede banjice bi vas vprašala: odločam se med tisto s stojalom in tisto brez. Je pa stvar taka, da je naša kopalnica majhna in bi morala, v primeru stojala, malega kopat v sobici. Je to izvedljivo ali preveč šprica na vse strani?
In še neki - kozmetika. Katera je najboljša po vaših izkušnjah? Za user posted image  seveda, da ne bo pomote....user posted image

No, spet imam vprašanja....bom pa v drugo bolj izkušena in talala nasvete user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:09:41   
Eviii
ja, ninaki. moji kamni so sicer malo večji in jih nism še izločla, tko da jih nism fizično nesla še na analizo. drugače so mi pa povedali (na osnovi rentgentskih posnetkov izpred par let), da imam kalcijeve kamne. to pomeni, da tudi sama ne uživam mleka in mlečnih izdelkov. je pa to v user posted image  velik problem, ker je kalcij nujna sestavina za uspešen razvoj user posted image . in takrat so se vsi dohtrji strinjali, da dieta brez kalcija odpade. sicer ga ne smem užit tolko kot vi, si pa lahko privoščim jogurt na dan (al pa okoli 2-3 deci mleka). v tem trenutku je pač user posted image  pomembnejši in mamica je to občutla na lastni koži. drugače sm pa v zadnjih osmih letih (odkar vem za ponovitev teh težav) imela napade samo ene petkrat (ker sm se držala diete) in se tudi kamen ni bistveno povečal - in potem seveda te v user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:38:02   
Kami
Pozdravljene user posted image !
Sicer bi se mogla učit, ker sem si en izpit naštimala za jutri, ampak sem precej brez energije. Mi je jasno, kaj bom delala zvečer....user posted image  Vem, da moram počivat, ampak saj med učenjem tud počivam, si mislim. Že tako mi bo veliko izpitov ostalo za pomlad in si res želim, da jih čim več podelam do poroda, da se bom potem lahko bolj mirno posvetila user posted image .
Marty, kar se banjice tiče, jaz sem imela pri prvemu takšno, ki je bila tako narejena, da je stala na robovih naše banje. Mi je bila zelo praktična, ker se ni bilo treba toliko sklanjati, pa še s prostorom ni bilo problema. Se pa pod razno ne spomnim, kje sem jo kupila. Jo bom imela tudi pri novem user posted image . Lahko ti jo poslikam in dam v album, samo mi jo more prijateljica nazaj prinest, ker jo je imela sposojeno za njenega user posted image .
Meni danes spet malo otrdeva trebuh, ampak nič strašnega. Pravijo, da ti lažni popadki izzvenijo do 34. tedna. Še malo, pa smo čez, upam.
A katera gleda Gospodinje? Men so super všeč, ampak v svoji zmedenosti sem včeraj pozabila nanje. Če je katera gledala, bom ful vesela, če mi napiše kratek povzetek. user posted image
Bodte pridne, grem se učit!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:39:00   
ninaki
Eviii, ves, sem bila enkrat prica ledvicnemu napadu (pri prijatelju). Od takrat naprej ne jamram vec, ko mene mehur daje. Se pa tudi moja nadloga vlece kakih 8-9 let... In kar precej casa je minilo, da sem ugotovila kaj mi pomaga. Zdravniki mi zal (z izjemo enega) niso cisto nic pomagali. Na zacetku sploh nisem vedela kaj je narobe, oz. katero vnetje je (ginekolosko ali urolosko), saj je bila voda sterilna. Ja, dokler nisem ugotovila, da so tisti listki, ki jih pomakajo v urin, kazali sterilen urin, notri pa en kup bakterij. Zaradi taksnih zadev sem poslusala raznorazne komentarje mojega splosnega zdravnika - ces, da si zmisljujem in da me v resnici nic ne boli. Do tega, da me je non stop filal z razlicnimi antibiotiki. Ce kateri ni pomagal, je rekel, joj, izvidi so se hujsi, no pa probajmo tega. Jaz si pa zelela samo, da bi nehalo boleti in sem vse zivo vzela. No in potem razne preiskave, kjer so me tako zmucili, da sem doma sla na stranisce z brisaco v ustih, da se sosedje ne bi prestrasili mojega vpitja. Tako hudicevo je zgalo. Pol sem pa zacela srfati po netu in ugotavljati kaj bi bilo lahko narobe (na veliko nezadovoljstvo mojega splosnega zdravnika, ki je samo vse zivo popljuval, ko sem prinesla pok printov z neta o morebitnih tezavah. Njegova resitev: moja zena je tudi to imela. Zanosite, pa se boste tega resili. Takrat sem ga samo pisano gledala, zdaj bomo pa videle, ce bo res kaj pomagalo user posted image ) Skratka, po raznoraznih matrarijah sem vse skupaj vzela v svoje roke, poslala vse zdravnike nekam, sla k enemu specialistu, ki je v bistvu specialist za ledvica in antibiotike. Tip se je zgrozil, ko je videl s koliko razlicnimi antibiotiki so me filali. Mi predpisal 1.5 leta kuro z blagimi antibiotiki. Od takrat naprej je presenetljivo bolje (sem pa imela vnetja enkrat na mesec). Zdaj se "zdravim" sama. Z brusnicami in termoforjem. Meni namakanje v vroci vodi ne pase (je tudi en od vzorkov mojih vnetij). To prakticiram samo, ce je res kriza, ko bi kar cepetala od pekocine, pol se grem namocit. Drugace se pa izogibam pekoci hrani, bazenom (me ze doooolgo niso videli), mrzlemu morju, mokrim kopalkam. Ugotovila sem tudi, da ce mi pade odpornost oz. zacnem smrkati in kihati, kaj kmalu zacutim tudi pekocino. Brusnice pa kupujem v filter vreckah (v Matiku). Te so ok okusa in jih kar pogosto pijem. Ali pa listke brusnic (v Sanolaborju). Ti so nekoliko bolj trpki in jih pijem, ko zacutim, da se bo nekaj zacelo dogajati. Aja, mi je pa gin povedala, da v Lj obstaja Adrialab, kjer oddas urin in ti proti placilu (mislim, da 900 SIT) v 1-2 dneh naredijo urikult + preverijo, ce so v urinu bakterije. Za bakterije ti samo povedo da so oz. niso, tako da potem ves, ali oddati vodo za Sanford ali ne. Ne vem sicer, ce imate na obali kaj takega. Meni je enkrat v nosecnosti pomagalo, ko sem sla kar tja in dobila izvid, brez poslusanja raznih komentarjev s strani sestre in splosnega zdravnika.

Upam, da ti bo kaj od mojega nacina resevanja tezav pomagalo.
Ce se bom se kaj spomnila, napisem. Itak mi zadnje case spomin dela po intervalih user posted image

Lepo se imejte,

Nina

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:56:50   
BaGSi
Marty5: jaz sem imela banjico v previjalni, v sobici; pa je nisem nikoli uporabila user posted image . No mogoče sem previjalno mizo (s predali in banjico) res dvakrat odpeljala v kopalnico - pa je bilo zelo malo prostora; potem sem dvakrat prenašala vodo v sobico - problem so bila odpiranja vrat, voda sem in tja,...
Najboljšo idejo je imela patronažna (babica), ki je predlagala, da v kuhinji damo dva stola skupaj in banjico položimo na njiju (špricalo pa tudi ni nikoli); tamalega pa sem takoj po kopanju dala na kuhinjsko mizo, kjer sem dala previjalno podlogo.
Meni se je to zelo obneslo: imela sem veliko maneverskega prostora (ker si pri prvem kar malo štorast), kuhinja se je hitro segrela, vodo pa sem lahko tudi odtočila kar v korito...

Upam, da sem kaj pomagala user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 10:57:26   
Eviii
ja, ninaki. vem, kako zgledajo tudi vnetja mehurja. meni se to pač izmenjuje - enkrat vnetja ledvic, enkrat sečevoda in enkrat mehurja. in ti povem, da so najhujša vnetja mehurja (seveda če izpustimo napade ledvičnih kamnov). zdej imam pač vnet cel urotrakt, tko da sm že kr precej zdelana. za razliko od tebe imam pa sama zelo dobro osebno zdravnico, pri kateri se zdravim že več kot 20 let. sicer je pediatrinja in me je že neštetokrat v hecu vprašala, da kdaj si bom našla resnega zdravnika za odrasle, pa sm rekla, da nikoli. in stalno mi govori, da bo šla v penzijo, pa jo vedno uspemo prepričat, da ostane, ker je res enkratna. ona mene pozna do kosti. mi že po obrazu vidi, kaj se dogaja. pol mi pa v laboratoriju predpiše vse preiskave. in če so izvidi slabi, se dodajo še nove preiskave. sanford imam po takih večjih vnetjih čisto vsakič. tko da mi povejo, kaj sm uspela pridelat v vodi. in pol mi ona lažje predpiše antibiotike. ona ve pa tudi, da dol k njej ne hodim za prazen nič in da me pošteno matra, ko se prikažem (tudi če je to kar pogosto, še predvsem zadnje cajte). in pol skupi premlevava vse zadeve in mi priporoči najbolšo varianto. včasih je to pač samo počitek in čajčki in lekadoli, včasih pa morem jemat antibiotike. in tko je tudi tokrat. res upam, da bodo delovali, ker ne bi rada praznikov preživela v bolnici (če se spet gor prikažem, me po mojem ne spustijo več domov do poroda) user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:03:26   
Eviii
aja. še to. meni se tudi paše namakat v topli banji. ko imam kako vnetje, si jo prej lepo umijem (da ne bi fasala še kakih dodatnih bakterij) in pol not ležim neki cajta. in mi full pomaga, ker mi pregreje ledvice in mehur. tudi to prakticiram zadnje dni (al pa si fajn ogrejem kopalnico in grem sredi noči večkrat pod topel tuš). pa še nasvet od starih mam: vzamem si plet al pa šal (po možnosti doma narjen, tak iz debele volne) in si ga zavežem okoli pasu. zadnič je od mene kr švicalo. ko me je bolela leva ledvica prejšnji teden, sm to uporabla v praksi. ko sm se zbudila čez ene pol urce, sm bla čisto mokra (pižamo sm samo ožela in dala za oprat) v predelu leve ledvice. zahvaljujoč temu so se moje bolečine nekoliko umirile, predvsem sm pa zajezila zatekanje ledvice. ker mi je šou kamen proti sečevodu, se je ledvica zaprla in ni mogla  več izločat urina. in zato so bli problemi. jst sm jo pa tko pregrela (s tuširanjem sredi noči, pitjem čaja in šalom), da se je voda iz nje izločala skozi kožo. na ta način mi je voda odtekla iz nje in so se težave počasi umirile. poskusi tudi to varianto, ninaki!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:18:00   
ursa_p
Spet jaz s svojimi tezavami!

Danes se pa res ne pocutim dobro. Trebuh mi res nagaja. Boli me v predelu zelodca, ampak tako na obroke. In potem mi ob vsem tem se otrdeva trebuh!!! user posted image  Bom kar G poklicala, ker mi ni nic jasno. Upam, da bo vse OK. Sit, pa ta sluzba ... pa se toooolk mam za narest! user posted image

Javim potem!

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:23:27   
GILDA
po dolgem cajtu, da še jaz kaj povem,....jaz sem tudi v klubu pekočih mehurjev in ko berem vse te vaše zgodbice se kar zmrazim, saj se je meni enako dogajalo,...pet let sem se s tem zaj,...da se drugače ne morem izrazit,...po pojetih nevem kolikih škatlah antibiotikov, sem tudi jaz pristala v matiku na brusnicah,..in vam povem, da tudi meni ful pomagajo,..moram pa priznat, da odkar sem noseča me voda skoraj nič ne peče,..to je verjetno zato,ker hodimo non stop na wc in se bolj pogosto čistimo,... 

marty:glede banjice nam je rekla v MŠ da je za njih najbolj praktična(saj one so že kar neki otrok skopale)čisto obična banja brez tistih izboklin v njej,...tako da jaz bom kupila to pa je še rekla, da itak lahko kopamo tudi na kuhinjski mizi če nam paše,...user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:24:10   
marty5
Kami, Bagsi, hvala za nasvet glee banjice. Mi imamo res majhno kopalnico - 5m2 in si težko predstavljam kopanje tam.....Pa tudi banje nimamo - imamo polkrožno tuš kabino, malo dvignjeno, tako da bi težko kaj pritrdila gor.

Ne vem - bomo sprobali v praksi, kako bo šlo v sobici. če ne pa kuhinja tudi res ni slaba ideje - sem se zdej spomnila, da smo mojega bratca kopali takouser posted image .

Kami, jaz tudi ful rada gledam gospodinje, ampak sem včeraj pri čakanju nanje zaspala in se zbudila šele ko je končal Bar user posted image . Pol pa sem seveda v luft gledala do 1ih, ker nisem mogla spat. Sem bila tako jezna.....To se mi ful krat zgodi.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:25:59   
sazi
Kako ste pridne s pisanjem.
Me je pred eno uro zbudil telefon. SPloh nisem mogla verjet, da sem takooo dolgo spala. Tako zelo sem vesela, da sem končno doma. Konec službe, teženja, prevažanja, nerganja... Malo še dopusta, za cca zadnja 2 tedna decembra bo pa bolniška (z mojo zatečeno nogo in malo večjim trebuhom res ne morem več 8 ur na dan sedeti za računalnikom (no, na RR pa lahko malo skočim user posted image ). Sem se končno naspala, odpočila in tudi moje otrdevanje trebuha je končno prenehalo. Zdaj samo leo čutim user posted image  ki izvaja gimnastične vaje. Kar naprej mi nek del telesa rine ven v okolici poplka in pod desnimi rebri. No, danes imamo UZ, pa bomo videli, kaj je kje - komaj čakam. Pa upam, da bo G rekel, da je velik toliko, kot mora biti.
No, pa še moj bule so dokončno izginile. Življenje je mnogo lepše.

Želim tudi ostalim z vsemogočimi problemi, da se pozdravite in da skupaj dočakamo februar. Meni se pa nikamor ne mudi, saj imam šele zdaj čas, da se resnično posvetim pričakovanju. Pospravim in pripravim stanovanje in polno stari za user posted image , da začnem razmišljati o imenih in podobno. Pa še v MŠ pridno hodim - na nekaj predavanj lepo dopoldne, ko je manj gužve, če gre zraven pa še user posted image , greva pa popoldne.

Banjico sem jaz kupila tako, da je za na banjo, zraven ima pa še previjalno podlago. Zgleda super in glede na prostorke pogoje edina rešitev.

Bagsi - za CSD me zanima. Ok, napotke za papirje sem tudi jaz zasledila, sampo poiskati jih moram, kje so. Zanima pa me, kako si uredila v službi - so ti vpisali med prejemke že tudi plačo, ki jo prejmeš decembra in morda tudi 13. plačo in božičnico (če jo prejemaš?) - sicer ne vem, kako bo letos pri nas, ampak res ne vem, kdaj naj cačnem urejat, da bodo vsi zadnji prejemki tudi na papirjih za CSD.

Akcija na E-BC: tudi bobri sedeži so v akcijah. Maxi cosi priori je bil že nekajkrat. Moja sestra je kupila Bebe comfort Trianos, ki tudi ni slabo ocenjen, lupinica od Roemerja pa je tudi bila že vsaj 2x - torej tudi kvalitetne stvari s 30-50% popusta - se res splača.

Tudi mene je malo strah poroda, ampak si ves čas govorim, da bo itak nekompliciran in da bomo lepo doživeli vse skupaj, pa me ne skrbi več tako. Sicer si pa rečem, da če pa že kaj bo šlo narobe, je pa treba zaupat osebju, saj res veliko problematičnih porodov lepo speljejo in je na koncu z vsemi vse v redu. Je že res, da nas 1x na zelo dolgo obdobje preseneti kaka hudo žalostna zgodba, samo se ne sme razmišlat v tej smeri, da kaj pa če se to zgodi nam - malo več optimizma in upanja na najboljše.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 11:45:47   
BaGSi
Sazi - jaz sem počakala še na izplačilo plače za november (9.12.), glede božičnice oz. 13. plače pa sem imela letos srečo, da smo dobili izplačilo k oktobrski plači (izplačilo v zač. novembra) in sicer je pisalo Dodatek k plači za oktober. Zadnjič sem namreč nekje zasledila, da božičnice in 13. plače (če so tako deklarirane) ne gredo v osnovo za porodniško - vem pa ne točno...


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 12:15:00   
BaGSi
Za vse - jaz imam za sabo super porodno izkušnjouser posted image . Povem vam, da je najpomembnejša pozitivna energija in dobra psihična pripravljenost!
Mislite le na to, da boste končno dobile v roke svojega sončka user posted image , ki ste ga čuvale in čakale 9 mesecev!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 13:58:46   
ursa_p
Samo da javim!

Trebuh mi otrdeva na 3 minute. Nimam pojma, so to popadki ali kaj .... cakam dragija, da pride domov in me nekam odpelje. V porodnisnici je rekla, da naj grem prej kar k ginekologu. Se mi zdi, da je nekje pisalo, da od tega in tega tedna naprej gremo kar direktno v porodnisnico. Sploh ne vem kaj naj. user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 14:02:01   
sazi
Joj, ursa, prav hudo mi je. Upam, da gre res samo za lažni preplah. Pride tvoj dragi kmalu? Sicer o nujnih pregledih ne vem nič, ampak jaz bi se tudi kar na porodnišnico obrnila (čeprav se mi zdi, da so v MŠ nekaj rekli, da če naši G delajo, da naj bi šli najprej do njihuser posted image .
Držim pesti, da je vse v redu s tabo in user posted image  in da kmalu pride user posted image , da se o vsem tem, samo še prepričate.
Drži se.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 14:02:24   
taja27
Ursa,

drži se in počasi dihaj mogoče se ti ustavi!!!

Taja

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 14:05:12   
sazi
Ja, bo mogoče pomagalo (besede taje27). Meni je zadnjič ponoči pomagalo, ko sem imela podobno paniko. Uleži se a8li pa se daj kako drugače, samo da ti položaj paše) in se skušaj sprostiti (vem, da je težje narediti, kot reči, ampak meni je zadnjič celo uspelo). Globoko in počasi dihaj, ko ti trebuh otrdi in skušaj misliti pozitivno. Če se pomiriš, je velika verjetnost, da te "napad" mine.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: FEBRUARČICE 2006
13.12.2005 14:09:42   
ninaki
Ursa_p, drzi se. Pocasi dihaj in se skusaj sprostiti. Misli na kaj pozitivnega, ko pridejo skrbi, jih skusaj odriniti in se prisili na kaj pozitivnega misliti. Drzim pesti in mislim nate. Mogoce si zadnje case prevec delala.

Nina

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 17 [18] 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 17 [18] 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?