|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali vas je kaj strah poroda???
24.11.2005 5:10:43   
anajmad
Zelo! Imela sem dva huda poroda za sabo in bolje,da vam ne opsujem,skozi kakšne bolečine in kalvarijo sem šla skozi.Pa nisem občutljiva,da bi imela nizek prag bolečine,ampak.....Sedaj mi je obljubljen CR,čeprav sem bila od začetka prepričana,da bi šla zopet naravno.Čakam na odgovor,ker je g.dala naprej za CR.Rekla pa sem si,če pa ne bo CR,bo pa absolutno EA.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali vas je kaj strah poroda???
24.11.2005 5:15:03   
katy_
ejla!
kako je upam, da nisi tako zgodnja, ker ne moreš spati zaradi misli na porod??
Mene je tudi malo strah jaz sicer grem prvič rodit konec januarja, ampak mi malček grozi cr, ker se ni še obrnil, čeprav ti povem, da raje bi imela naravni porod.
Kakšne izkušnje pa imaš z porodom?
Kdaj si pa rodila?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali vas je kaj strah poroda???
24.11.2005 10:44:16   
catka
POZDRAVLJENE PUNCE!
Tudi mene lovi panika pa čeprav sem komaj v 8 tednu. Enostavno nevem kako bom to zdržala. Pri prvem porodu me ni bilo nič strah pa porodila sem od prvih hudih popadkov v eni uri in pol ob 24:10, vendar z epico in hudimi raztrganinami šivali so me komaj ob petih zjutraj, na živo seveda bred anestezije kar 20 šivov in še dobro da sem navajena pirsingov. Pol pa se nisem mogla tri mesece premikati sem od bolečin padala v nezavest. Moj prag bolečin je res kar precej visok (če gledam od zlomov, odprtih in kolikokrat?). Je pa res da še sedaj po treh letih ne morem normalno sedeti na kolesu.
Panika kaj bo zdaj.

Kako pa je potekalo?
Ob pol desetih sta me mož in mama (dela v porodnišnici) peljala v  porodnišnico. Tam so me hoteli sklistirati pa nisem dovolila, pobrita sem tak vedno. To klistiranje pa mi je že tako ali tako samo razlovečenje (telo se samo sčisti ko se pripravlja na porod-tisti dan sem bila kar trikrat na WC). Potem me je babica pregledala in prišla je tudi zdravnica. Imela sem srečo, da sem bila edina v porodni. Bala pa sem se, da ne bi preveč preklinjala pa sem bila kar ves čas pridna, ZRAVEN JE BIL MOŽ. Med tem je še prišla ena druga , na kar je slišala da sem prosila nekaj priti bolečinam pa mi je kar zabrusila : "Ko je pa šlo notri pa te ni bolelo, ha?" Misla sem da bi jo najraje ubila. Še dobro ka se je spakirala ven.
V tem kratkem času poroda mi niso dali niti požirka vode, nakar sem močno dehidrirala do nezavesti. S tem da se pa tudi nisem smela spraviti v meni udoben položaj za pritiskanje. Ležala sem na hrbtu, z nogami navzgor, kar je tudi posledica vseh raztrganin. Samo zato, da bi bila pridna in da jim ne bi ugovarjala. Ha! Nikoli več!

V bodoče se to ne bo več tako delalo saj z mano ne. Roditi namenim v stoječem položaju ali na pručki če bom seveda imela moči in če bo porod tak kratek. O bvezno bom pila zraven, pa naj se na glavo postavijo, pa še par drugih zadev moram spremeniti, orda tudi to da ne grem več v MS rodit. Ampak dejansko se ti lahko zakomplicira kjerkoli si!
Pa če poznaš vse v porodnišnici ali nikogar.! Nikoli se ne ve.
Upam da bo zvami bolje. LP

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali vas je kaj strah poroda???
25.11.2005 9:53:43   
MatMaj
Lep pozdrav! 

Kot prvo, hvala lepa za vse odgovore. Pozitivne in tiste negativno naravnane. Me je pač zanimalo mnenje in kakšne občutke imate glede vsega skupaj. Nisem pa želela niti imela namena "jamrat". Ni me strah bolečin ampak me je strah osebja! Priznam, zato, ker sem že marsikaj slišala in o tem sploh ne mislim debatirat. Hvala za opisane izkušnje in za tolažbo. 

LP user posted image MatMaj

(odgovor članu catka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ali vas je kaj strah poroda???
25.11.2005 10:52:40   
Eviii
če me je strah? seveda me je strah. pa ne mislim le na porod... na splošno me je strah neznanih stvari v življenju. to pa zato, ker sem zrela in se želim na vsako situacijo temeljito pripravit. to pa najlažje nardiš tako, da se poskušaš obvladat in pri sebi razčistit, kaj je tisto, kar te ustrahuje. pa kaj misliš, da tvojega user posted image  ni strah v tvojem bušiju? tudi on-a bo prestal-a izredno preizkušnjo, ko bo prišel-a ven...
drugače pa glede prebranih zgodb. nobena nosečnost ni enaka drugi. in niti dva poroda si nista enaka.
kar se pa tiče osebja v bolnišnicah... sama sem pred enim tednom ležala na ginekološkem oddelku v izoli, ker sem imela napad ledvičnih kamnov in zastoj ledvic. in so se bali, da se mi bo sprožu porod (sedaj sem v 28. tednu). in ti povem, da je okoli mene letalo non-stop ogromno osebja... te  ne pustijo samega niti 5 minut!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Varuška
Janjikaaaa

Koliko ste pripravljeni odšteti za varuško vašega otroka?

2€/uro (36%)

2,5€/uro (11%)

3€/uro (18%)

3,5€/uro (8%)

4€/uro (12%)

4,5€/uro (15%)


Število vseh glasov: 213

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!