Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
. NAto sem se še zapeljala do njegove službe, ga vzela gor in sva šla lepo domov spakirat torbo in v porodnišnico. Tam so mi naredili amnioskopijo - BP, odprta sem bila za en prst, ker sem imela malo pritiska in gestacijski diabetes so me lepo sprejeli not in mi napovedali umetne za naslednje jutro. Nekje sredi noči sem dobila svoje popadke in voda mi je začela odtekat sem lepo pozvonila in babica me je takoj pospremila v porodno. Umetne sem vseeno dobila zraven tako, da sem se lepo namučila (moj dragi prav tako
) in popoldan rodila punčko
.

). Spala sem do pol enih popoldan, se dvignila in odtekla je voda. Tako da smo se spakirali v porodnišnico, ob pol treh sem dobila umetne popadke in točno ob petih popoldan rodila.
, preverila, če je vse v potovalki in sva z možem šla proti Postojni (eno uro vožnje). Tam sprejem, ugotovitev, da sem odprta 4 cm in da grem rodit
Ok. Predno so me zrihtali jeminila ena ura. Nato sem pristala v porodni. Dali so mi umetne popadke in čez eno uro sem rodila
(v mes je moj letel še po napotnico - komaj prišel nazaj) Ob 10.36 sem imela mojo malo Tajo že pri sebi! Tudi pri meni je bila cela delegacija zdravnik in pet sester ena pa je hodila not in ven sporočat moji mami kaj se dogaja (prvo ji je rekla naj gre domov, ker to ne gre tako hitro, čez pet minut pa je priletela ven z novico, da je babica
). Moj je bil ful pogumen! Zdravnik je rekel da sem medicinski fenomen, sestre pa so me hecale da se mi ne vidi da rojevam, da zgledam kot rožica. Vsi pa so mi ful pomagali pri pritiskanju in bili oh in sploh fenomenalni!
prijetno počasno vožnjo do porodnišnice.
mu povedala, in on je za hipec izgubil glavo, če se hecam, da kako to, in oh in sploh pa še solzice zraven(sem bila namreč 3 tedne prezgodna).
No in res pridem čez dva dni in CTG še vedno raven in se je izkazalo, da bom kar ta dan rodila.
. Sva pogledala celih 10 minut.
. Dobro da imamo dva avta.