|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 12:25:51   
April
dojenje- dojenček...

hmmm res čudno, kakšne imate nekatere argumente proti dolgemu dojenju. V jeziku, v izpeljanki.user posted image  Kako pa potem kličete otroka starega 1 mesec, ki se hrani po flaški? To je moj zalivanček, al kako? Ker dojenček po tej logiki ne more biti, ker se ne doji.

No moj sin je še vseen dojenček, kljub 20 m. Ko greva midva na sprehod, ga otroci nagovarjajo z dojenčkom. Oni že vedo, a ne. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 12:39:37   
April
pa še enkrat..

men je vseeno kako nekateri dojemate dolgo dojenje. Jaz s ponosom dojim, pa me tud nč ne bi motil, če bi se kdo zgražal ob tem. Prijateljicam, pa če na pamet ne pade, da bi z očmi zavijale. Vsaj v pričo mene ne.

Vas ne razumem, ampak vseen upoštevam, da je nekaterim nenormalno tako dolgo dojenje. Saj v bistvu je nenormalno, ker ni pogosto, ne pa nenormalno v smislu bolanega,čudnega...
To so subjektivna mnenja, mnenja vsakega posameznika o njegovem dojemanju dojenja....grdo, neokusno, itd, karkoli vam že pade na pamet. to mene ne moti, saj sprejemam tud take poglede.


Brez veze se mi zdijo pa neke vrste napol znanstvene ugotovitve o duševnosti otroka, pa kako to slabo vpliva na njega, pa argumenti tipa - dojenje.dojenček.

enim je otroka, ki se pri 4 letih še doji lepo vidt, drugim gre pa na bruhanje. sam priznajte, da je to vaše osebno mnenje, ne pa iskat opravičila za tako zgražanje.

Ne

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 21:50:50   
Metuljček Cekinček
Meje so samo v naših glavah. Zakaj si vsi zastavljamo neke cilje v smislu prenehati z dojenjem do 12, 15, 18 mesecev?

Poslušajmo sebe in svoje otroke. Prenehajmo takrat, ko nam ali otroku ne ustreza več, pa naj je to pri treh mesecih ali pa pri treh letih.

Jaz mislim, da je to tako enostavno!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: do kdaj dojiti otroka??
22.12.2006 9:33:27   
Anonimen
Oprostite, ampak najbolj neumna izjava je meni ta v stilu: Sedaj, ko več ne dojim, vso noč prespimo. 

Pa kaj je spanje prioriteta št. 1 v življenju ljudi?

Mislim... to mi je res mal mim. Vse druge razloge pogojno še sprejemam, ampak tega pa res ne morem.

Mi smo pa stari 2 leti in cele noči še nismo prespali niti enkrat (jaz, sin je, ker spi skupaj z nama in ima zizilandijo na razpolago celo noč - mal pojamra, ga pristavim, pa je). Morda sem za nekatere čudna, ampak meni tako paše.user posted image

In sem srečna - ne zato, ker dojim, ampak zato, da vem, da je prioriteta št. 1 v mojem življenju moj otrok. Ko sem zanosila, sem se sama odločila (zavestno), da bom naredila vse, da bo moj otrok zadovoljen (beri: razcrkljan). In ni mi žal.

Mi je enkrat ena očitala, da se eni špilamo kariero, ona pa materinstvo. Pa moram odkrito povedati, da jaz že dve leti furam kariero in materinstvo in se super ujame. Ničkolikokrat sem zaradi dojenja Piškotka jemala s sabo na službeno pot in je res naporno, ampak vse se da, če se hoče.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: do kdaj dojiti otroka??
22.12.2006 13:24:40   
lenika
Oprosti Raho, mogoče sem sebična, ampak meni to, da se zjutraj zbudim spočita pomeni veliko. Seveda mi je pa otrok prioriteta, ampak se je sam odločil prenehat z dojenjem in je prav tako zadovoljen in vesel otroček kot je bil do sedaj. Torej za otroka bi naredila vse na svetu, to pa še ne pomeni, da ne smem ponoči spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: do kdaj dojiti otroka??
23.12.2006 20:49:11   
Anonimen
Oprostite, ampak najbolj neumna izjava je meni ta v stilu: Sedaj, ko več ne dojim, vso noč prespimo. 

Pa kaj je spanje prioriteta št. 1 v življenju ljudi?

Mislim... to mi je res mal mim. Vse druge razloge pogojno še sprejemam, ampak tega pa res ne morem.


O tem sicer nisem nikoli razmišljala-dojenje v povezavi s spanjem-ampak vseeno bom napisala kot ena tistih "hardcore" zaspank.

Meni je vedno težko zjutraj vstat, po tistem, ko sem otroka dojila 3x na noč ali po tistem, ko se ob osmih zvečer zavijem v deko in dremuckam do jutra. Vseeno, kako spim, zjutraj me je treba z buldožerjem iz postelje vlečt.

Ampak....kadar spiva skupaj z Mičico, takrat se zjutraj zbudim polna življenja in polna energije. Očitno nam otroci več dajejo kot jemljejo in po mojih izkušnjah je tudi v tem primeru tako.

In vseeno mi je, ali je to za druge normalno. Tudi če sem zadnji čudak na svetu si bom vzela ta lepi privilegij crkljanja in stistkanja s svojim otročkom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: do kdaj dojiti otroka??
23.12.2006 21:12:52   
PikaNogavicka
Jaz sem mojo pikico dojila do enih 22 ali 23 mesecev. Malo po enem letu sva omejili dojenje na zajtrk in vecerjo. (Kar se spanja tice sem imela pa sreco, da imam tako zaspank kot sem sama user posted image )

Dojenje za zajtrk je super. Zjutraj sem cisto matasta in ne vem kje se me glava drzi in tako naprej. Ce poskusam kaj skuhati traja ful dolgo - iscem pozodo v hladilniku, pa jogurt v pecici, in tako naprej. Ce je pa treba samo majico dvigniti, pa lahko se malo pocivam, medtem ko detece je...

Ko sem nehala, sem kar nehala. Eden od razlogov je bil da sem imela eno rec v desni dojki, in so mi rekli, da mamogram ne pokaze prav dobro med dojenjem. Sicer so mi ga naredili, ampak so rekli, da je bilo tezko brati.

Torej ko sem nehala, ni bilo nobenih problemov. Ampak 3 mesece pozneje, sva pa bili v bazenu in potem v preoblacilnici, ko sem snela kopalke, je pokazala na moje mlekarne in zacela tuliti da je lacna. No, pa sem ji rekla, da so prazne, ker je ze vse mleko popila ven. Ampak, se mi je zdelo, skodit ne more, pa sem ji dala malo za probat. In je ugotovila, da so res prazne.

Od takrat, kadar se v bazenu preoblaciva, vsakic pravi, da so prazne, ker je ona vse mleko popila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: do kdaj dojiti otroka??
23.12.2006 21:43:57   
Blejka26
user posted image user posted image nikoli si nisem mislila da bom toliko časa dojila,ker sem na začetku mislila da imam premalo mleka.res mi je bilo kar malo hudo,ko sem pomislila da ne bom več dojila.a sem se motila.mleka sem imela več kot dovolj.in sedaj bo pikica 27.12ega stara eno leto pa se še vedno dojiva ker mi goste hrane ne mara kaj preveč.
mogoče sem neumna toda zame je dojenje res nekaj lepega in preprostega.res da so me na začetku bradavice zelo bolele,da sem tud jokala od bolečine,toda to bolečino hitro pozabiš.ko dojiš se čutiš še bolj povezano z otrokom in mislim da dojenje zelo vpliva na otrokovo zdravje.moja pikica je bila do sedaj samo 2krat malo na izi prehlajena-da potrkam,kar dost mi jih reče da je to zaradi dojenja.
tud zdravnice me vedno pohvalijo,ko povem da še vedno dojim in ponosna sem na to.najbolj bolno pa mi je,da nekatere  ženske nočejo dojiti,da se jim ne bi povesile dojke...tega pa ne morem razumeti.

< Sporočilo je popravil domennatalija -- 23.12.2006 21:45:16 >


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu PikaNogavicka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 0:10:05   
solatja
tale debata je pa res zanimiva!! čeprav še polno dojim, me je zanimalo, kaj vse se dogaja pri "odstavljanju". rada pa bi vam to povedla (pa nej vas ne prestraši!):

moj nečak je star 4 leta in se je dojil vse do 3 leta oz. še nekoliko dlje. in odkar se je nehal dojiti, je ves čas nekaj bolan, ves čas mu teče iz nosa in se mu kr ponavlja in vnetje sinusov ipd. moj brat, ki je eden najbolj udeleženih očetov pri negi otroka, kar jih je user posted image , pravi, da je to zato, ker se je nehal dojit. da pač ne dobiva več dovolj protiteles al kaj vem. in če to dejansko drži, potem to pomeni, da ima lahko daljše dojenje tudi kake slabe lastnosti. ampak tega še lep čas ne bomo zvedli. trend vsekakor je tak, da se (trenutno) reklamira čimdaljše dojenje.

sama upam, da bom kar nekaj časa dojila, ampak si ne postavljam nobenih omejitev. mislim pa, da se da otroka carkljati še na druge načine, sej sam veste. vsaka dela po svoje. mogoče bomo šele čez 20 let ali pa kasneje ugotovile, ali smo premalo ali preveč dojile svoje otroke, da smo jih premalo ali preveč navezale nase, če gledamo psihološki vidik. neka navezanost se nedvomno ustvarja,ki pa seveda ni izključno vezana na trajanje dojenja!!!! da me ne boste narobe razumele!!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 0:55:32   
petra.horzi
pa sej ta družba je že čist sprevržena. mislim, normalno je, da je ba plaži polovoca žensk zgoraj brez, pa da so povsod kamor pogledaš slike golih in napol golih žensk, če pa mam doji svojega otroka v javnosti se jih pa veliko zgraža, sploh če je starejši od enega leta.
jz tega res ne razumem. sej dojenje je pa ja ena najlepših in najbolj naravnihstvari na svetu.
kr vprašite svoje babice alpa celo prababice, do katerega leta so bili včasih dojeni otorci-moja mi je povedala, da so še s pručkami za mamami hodil na njivo in so jih dojile
od prijateljice mož je bil dojen do 7.leta in je bil prvič pri zdravniku ko je delal vozniški izpi!
jaz sem se tud odločla še oredensem rodila, da če bom lahko dojila,da bom dokler bo jan hotel
tud jz nikakor ne morem razumet ženski, ki ne dojijo zaradi oblike in (ne)povešenosti, pa bi imele lajhko veliko mleka ampak pač ne dojijo
sm pa vesela da vas je toliko ZA dolgo dojenje, bo treba mal bolj ozavestit ljudi in več kot nas je, lažje nam bo.
pri treh ali celo štirih in več letih otrok že zelo razume, tudi če mu razložiš da je že prevelik, ali pač karkoli že je če se ne odstavi sam in bi rade prenehale z dojenjem, tako da je tudi odstavljanje lažje kot pri majhnem otroku, ki ne more razumeti, zakaj se ne more več dojiti
in to glede kravjega mleka je tud dobro napisano-zakaj bi bilo kravje primerno, materino pa ne?!?to je zame prov absurd. materino mleko je pa ja najbolj zdrava in najcenejša pijača ki jo lahko ponudiš tudi večjemu otroku. in kaj lahko pomiri razdraženega in zaspanega otroka bolj kot materino naročje in toplo materino mleko?
res ne razumem zakaj je to tako "nenormalno" in čudno, če je pa to najbolj normalna stvar kar jih je?

še drugič več, ker se je tamal zbudu in moram ituser posted image

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 8:47:39   
Yasminka
Naša Ema je pravkar dopolnila 1 leto in prav tako razmišljam, da bi počasi zaključile z dojenjem (tja do poletja). Doji se le pred spanjem (čez dan je dojenje ne zanima) in ponoči.
Naša družinica, bi se rada povečala še za enega člana, pa še vedno nimam user posted image

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 21:27:47   
Blacky30
moj nečak je star 4 leta in se je dojil vse do 3 leta oz. še nekoliko dlje. in odkar se je nehal dojiti, je ves čas nekaj bolan, ves čas mu teče iz nosa in se mu kr ponavlja in vnetje sinusov ipd. moj brat, ki je eden najbolj udeleženih očetov pri negi otroka, kar jih je , pravi, da je to zato, ker se je nehal dojit.


S tem pa se jaz zelo težko strinjam. Vse dojenje od dveh let naprej je zame razvajanje, otrok tega več ne potrebuje za rast in razvoj, saj je vso ostalo hrano. Je nekak ista razvada kot duda.
Sicer pa, jaz nisem dojila, ker mi je bolezen to preprečila, pa do danes še nismo bili prehlajeni ali kakorkoli bolani, pa smo stari 2 leti. Hvala bogu za to in to je še en razlog, da dojenje ni noben 100% dejavnik zaščite pred boleznimi.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 21:43:26   
Seven*
Nekaj o "extended breastfeeding". O tem sem ze pisala nekajkrat..

The health benefits of breastfeeding do extend throughout the entire time you nurse. A longer duration of breastfeeding has been found to be directly associated with not only fewer infant illnesses, but subsequently, fewer toddler illnesses. (Gulick EE, 1986. The effects of breast-feeding on toddler health. Pediatr Nurs 12(1):51-54) Mothers also benefit from extended nursing. You continue to benefit from the hormones of breastfeeding. The "mothering hormone," prolactin, relaxes you, while oxytocin stimulates loving , nurturing behavior. As mothers of nursing toddlers know, this can be very important to your mental health and well-being. Life with a toddler is not always easy! You also benefit from the intimacy that nursing provides. Taking time out of a busy day to cuddle is as important to moms as it is to their babies. Extended nursing may delay the return of fertility by continuing to suppress ovulation in some women. Breastfeeding also provides protection against these diseases:
    ovarian cancer (Schneider AP, NE J Med, 1987) uterine cancer (Brock KE, Med J Australia, 1989) endometrial cancer (Petterson B et al, Acta Obstet Gynecol Scand, 1986) osteoporosis (Blaauw R et al, SAMJ 1994). Breastfeeding also has been shown to decrease insulin requirements in diabetic women (Davies HA, British Med J, 1989).


Mensezdi, da se kar splaca.. user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 21:46:14   
Anonimen
 dojenje ni noben 100% dejavnik zaščite pred boleznimi.


Nikakor dojenje ne more pomeniti 100% zaščite. Če bi bilo tako, bi bili dojeni otroci do konca življenja zdravi.

Je pa dokazano, da zmanjšuje verjetnost za nastop določenih bolezni (če najdem povezavo na to temo, jo pripnem).

Samo v ilustracijo, kaj želim povedati-verjetnost, da bo nedojen otrok dobil določeno bolezen je npr.1 proti 100, če je dojen pa npr. 1 proti 50. Bolezen še vedno lahko nastopi, samo šansa je manjša.

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 21:55:00   
Seven*
Breastfeeding is associated with lower risk of the following diseases:
  1. Allergies[18]
  2. Asthma[6][17]
  3. Autoimmune thyroid diseases[19]
  4. Bacterial meningitis[6]
  5. Breast cancer[16]
  6. Celiac disease[20]
  7. Crohn's disease[21]
  8. Diabetes[6][17]
  9. Diarrhea[6][17]
  10. Eczema[22]
  11. Gastroenteritis[23]
  12. Hodgkin's lymphoma[6][17]
  13. Necrotizing enterocolitis[6]
  14. Multiple sclerosis[24]
  15. Obesity[6][17]
  16. Otitis media (ear infection)[6][17]
  17. Respiratory infection and wheezing[6][17]
  18. Rheumatoid arthritis[25]
  19. Urinary tract infection[6]
Breast milk also has various anti-infective factors. These include the anti malarial factor para amino benzoic acid (PABA),[26], the anti amoebic factor BSSL,[27] and lactoferrin (which is the second most abundant protein in human milk and binds to iron, inhibiting the growth of intestinal bacteria like E. Coli and Salmonella)[28] [29] and IgA which protects breastfeeding infants from microbial infection.[30]

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
8.1.2007 22:06:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 22:21:15   
Primoza
Pri podaljševanju dojenja v nedogled je potrebno biti malo bolj previden, ker ni vse črno-belo. nekje po 16 mesecih začne pri malčku proizvajati določen deficit. Tudi zaščita pred infekcijami dihal je aktivna le pri prbl. prvih devetih mesecih dojenja. Vse prednosti dojenja v prvem letu so tako nedvoumne, podaljševanje pa teh prednosti več ne prinaša kar tako vsevprek.

http://ije.oxfordjournals.org/cgi/reprint/25/4/693

Tukaj si lahko naložite eden izmed celotnih člankov, ne le referenc ki se nabirajo po forumih.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: do kdaj dojiti otroka??
8.1.2007 22:30:09   
LuLu
Ojla, đizus ženske... sicer še ne dojim in upam da bom, koliko bo pač mleka in potrebe, ampak, nisem si nikdar mislila, da bom naletela na tako filozofiranje glede dojenja. Dojenje je hranjenje svojega otroka... kdo pa mi bo pamet solil kaj je pravilno. Saj ga ne zalivam z alkoholom. Če samo izhajam iz besede sesalec, (ne dojenček) mi je jasno, da smo to celo življenje in kakšne so značilnosti sesalcev (če je katera pozabla user posted image  - mlečne žleze samic, ki hrani mladiče...) Kak se potem sploh lahko razvije debata ali je dojenje normalno ali ne user posted image  Meni res to ni logično. A smo današnje ženske kao moderne ali kaj se dogaja, ker tega koliko sem sledila včasih ni bilo.  Pa kljub temu, da še vedno stručkoti povdarjajo pozitivne lastnosti dojenja.
Povešene joške user posted image  my ass... a vse ostalo je pa na nas mladostno?? Rit mala, raven trebuh, nič celulita, strij... bla bla... me res zanima zakaj in od kod se je začelo takšno razmišljanje, da je dojenje "mim" pri določenih letih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
8.1.2007 23:35:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: do kdaj dojiti otroka??
9.1.2007 9:41:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Žana sem nekje pri 1m starosti prestavila k meni v posteljo in sem se tako navadila najinega dotika, da brez njega več ne morem zaspati.



Enako. Sam ne Žana, ampak Črtomira.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?