sonček balonček
|
POzdravljene, hvala vsem za objemčke in dobre želje. Že dve noči ne spim, ker mi je groza peljat malo tja. Na srečo je dragi na dopustu in naju spremlja in zamoti mene, ko je mala tam. Danes, ko sva jo pripeljala tja, je jokala takoj, ko sem jo dala iz rok. Ko sem čez tri ure prišla ponjo, je zaspala varuški v rokah, toda varuška je rekla, da je bila tečna. Ko sem vprašala ali to pomeni, da je jokala, je rekla, da ne, da je bila tečna. Ko sem jo vzela v roke, se je prebudila in me gledal s svojimi zatečenimi in redečimi očmi, kot da ne more verjeti, da ej spet pri meni! Grozza. Med časom, ko je bila tam, sva z dragim šla pogledat še bv jasli, kkako izgleda tam. Meni je bilo prav simpatično. Jasličarje sva srečala, ko so bili ravno na sprehodu. Imajo lepo urejeno igralnico, vsak svoje ležišče... Pri varuški pa me je presenetilo, da sploh nima urejenega prostora zanje. V dvosobnem stanovanju so otroci pretežno v dnevni sobi, kjer ponoči spita tudi njen mož in ona. Varuje 4 otroke. Dva spita na kavču, dva na njuni zakonski postelji. Ko sem bila prvi dan tam skupaj z Laro, sem videla, da je preostale tri otroke fotrala kar z eno žlico in iz istega lončka. Imeli so ravno malico. Malico prinesejo otroci s seboj, vsak zase. Ona jim pa potem z eno žlico fotra kar malico od enega izmed otrok. Pa to še ni vse. Otroci so sedeli v kuhinji na tleh, ob steni. Ona pa na stolu in jim kot po tekočem traku filala hrano iz ene žlice. Bila sem v šoku, ker to varuško želi polovica našega mesta. Hvalijo jo, kako je dobra in kako jo imajo otroci radi. Pa še pomaga ji kako hči, brezposelna vzgojiteljica. Jaz sem varstvo dobila pri njej kao po vezah, ker je pri njej bil moj nečak in jo je imel zelo rad. No potem celo noč nisem spala, ker mi ni bilo jasno ali sem čudna jaz ali ona. Drugo jutro sem ji povedala, da želim, da mojega otroka hrani iz ločenega krožnika in z njeno žlico. Takoje je vedela da me moti to, še preden sem povedala do konca. Potem pa se je zgovarjala, da je imela tremo pred menoj in da se je zmedla. Pa ja! In je obljubila, da bo Laro hranila posebaj. Kaj pa ostali revčki? V glavnem kako pa je pri vaših privat varuškah? Tu otroci nimajo svojega stola, nimajo varnega ležišča iz katerega ne morejo pasti, ne smejo šarit po njenih predalih v dnevni sobi, ki je hkrati njihova igralnica. Pijejo iz enega kozarca, ne da bi ga vmes umila, jedo iz ene žlice in krožnika in to na tleh. Kako prepričaš otorka, da v sobi, kjer preživi 8 ur ne sme pokukati v noben predal? Meni pa je ravno všeč Larina preprosta in naravna radovednost! Vem, da je potrebno postavit meje, toda pri tako malem otroku me prav zanima, kako jo bo to naučila, razen na grob način? Kako je v vrtcih? Meni je tu kot v taborišču. Sama sem kreativen tip človeka, z umetniško izobrazbo, s kreativno službo in mi je tak način tuj! No verjetno sem čudna jaz! Torej iščem nove možnosti. Vrtec mi je po tistem kar sem videla všeč, toda pride me malo manj kot 90.000 sit/mesec. Kar je enkrat več kot varstvo. Prosim vas, če mi napišete, kako so opremljena vaša privat varstva. Kakorkoli, JANA 73, baje imaš danes rosjtni dan. Vse kar si želiš, to lahko dobiš... No jaz ti želim še čim več prostih dni z Elo. Bino, tragikomična je tale zgodbica o pasjem naraščaju... Tudi naša Lara je nora na živali, sploh na pse. Toda mi žal nimamo časa za kužka. Lara laja takoj, ko se zbudi. Lajanje je bilo takoj za "mama". Mml, tudi tebi hvala za vse spodbudne besede, vama z Manco pa želim čim nežnejše uvajanje, brez žalostnih trenutkov. Cuma, do kdaj boš pa ti doma? Držite se...
|