|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 16:40:25   
Anonimen
Za nasvet povprašaj še go. Anito Prelec, nadzorno babico porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana, ki odgovorja na forumu http://med.over.net/phorum/list.php?f=1
Predvsem sem mislila, kaj ti dajo za preprečevanje mleka, itd. in kako te bodo obravnavali, glede na to, da je LJ porodnišnica otrokom prijazna porodnišnica.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 16:49:07   
BokiMB
Tudi če ne boš dojila in ne boš dobila tablet za nastajanje mleka, lahko dobiš kot beton trde bombe in vozle in brez odvajanja bo še slabše

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 16:58:05   
PIKA
Če si se odločila, da ne boš dojila, to vsem jasno in glasno povej. Razlogi za to so tvoj problem in ni jih treba utemeljevati. Če pa se bojiš, da sama ne boš zmogla pritiska osebja, naj ti nekdo od tvojih odločno stoji ob strani in se zavzame zate. Vendar ne vem, kako boš preprečila nastajanje mleka, s tabletami?

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 17:17:41   
Anonimen
 A si lahko mislite, da so mi celo sestre rekle, če si ne bom spreznila dojk, lahko pride do tega da mi jih amputirajo!!!! Ja halo!!!!!!!!!!!!!!


Ja, kaj pa si mislila, da ti jih bodo one? Ne razumem čisto dobro, kot tudi ne, da se nekomu dojenje GABI. Gabi se ti lahko drek, kozlanje...nekaj pa, kar je dobro za tvojega se ti ne more gabit. Hudo user posted image

(odgovor članu PIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 17:38:46   
mala maja
tko kot so ti že punce napisale je to TVOJA odločitev. če si se odločila da ne boš dojila je to tvoja stvar. Ne vem kako na to gledajo v porodnišnici.Mislim da je vse odvisno tud od sebja gna oddelku katerem boš.

JAz ti lahko povem samo moje izkušnjee.
Pri prvem nisem mela mleka in dojenje se mi je res prav res zamerilo. Šele ko sem po peklenskem mesecu in pol doma prešla na dodatek sem zadihala. So pa tud mojega dal na infuzijo zaradi izgube teže pa tud sem bla ozmerjanja.Dodatka pa mu niso hotl dat. . Tud jaz sem mela manjši mastitis in pumpco doma za brizgat.........Takrat sem si rekla če bomo mel še kakšnega ga ne bom dojila ne grem čez pekel še enkrat
Pri drugem sem se celo nosečnost pripravljala na dojenje in je tud lepo steklo,kljub temu da sem imela slabo izkušnjo.
Pri tretjem ni pa ni šlo in so mi sestre same ponudile dodatek.  So rekle če ne gre pač ne gre. No pa je Nik star 10m in se še zmer dojiva.

Drgače pa bi jaz vseeno poklicala na LLL, mogoče pa ti le tam lahko pomagajo da boš v dojenju uživala in da se ti ne bo....... Veš tudi dojenje je lahko lepa stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 19:48:08   
bobek05
Bodi 100% da te bodo zlinčali, ker mene še zdaj vsi sprašujejo če dojim (Anej bo star 6,5 mesecev) in ko rečem NE me čudno gledajo user posted image
Že od šole za starše ves čas poslušam dojenje, dojenje in še 1x dojenje... user posted image Ne me razumet narobe - sem ful ZA dojenje, ampak sorry, če ne gre, potem ne gre user posted image Pa sem se spresekirala po dolgem in po čez, a je bilo pri nama po 1,5 mesecu dojenja konec (pa še prej je bilo precej klavrno)... Ko sva prišla iz porodnišnice domov je Anej dobil precej močno zlatenico (vendar ne dovolj močno, da bi ga zadržali). V bistvu jo je imel že v porodnišnici, ampak so rekli, da to ni nič. Posledica je bila ta, da je bil tako hudo utrujen, da je ves čas samo spal, bil pa je tudi preutrujen, da bi vlekel... In teža ni šla nikamor.. Je patronažna naredila velik halo, pa smo morali na dodatek... Zgodbo dalje verjetno poznaš - ko je zalaufalo, se ni hotel več dojiti in mleko je šlo bye bye... user posted image

No in od takrat se moram na vsakem metru "opravičevat" user posted image ker me vsi tak obtožujoče gledajo...  user posted image In tisto večno vprašanje:"Še dojite?" in tisti pogled... user posted image
Najhuje pa je bilo to, da ko je bilo že zelo pri kraju in sem si morala že ven pumpat (tistih bornih 30-40ml  -  iz obeh dojk!), so mi še kar govorili (pri pediatru), da naj  se še trudim user posted image  user posted image in da naj vztrajam in da mogoče pijem premalo tekočine user posted image (za pop... user posted image )...

Glej, mleko ti bo nastalo če boš hotela ali ne... Očitno pač spadaš med ženske "mlekarice" (sorry na izrazu) in po moje bo tudi brez tablet, ki spodbujajo mleko (ki jih mimogrede lahko sedaj odkloniš) na hektolitre mleka v tvojih dojkah... Tega ne moreš spremeniti. Je že res, da če otrok ne vleče, da bo mleka prej zmanjkalo, ampak to se bo mogoče zgodilo šele mesec po rojstvu... Kaj boš pa do takrat? Si pumpala??? Pri tebi je verjetno to edina rešitev v vsakem primeru.. Te čisto razumem, ampak probaj vsaj 1 teden, pa če te bodo preveč bolele, ga enostavno odstaviš in mu začneš dajat dodatek...

V porodnišnici pa le doji, ker ti po moje niti pod razno ne bodo prinesle dodatka če boš imela mleka v potokih... Dodatek dajo samo tistim, ki mleka nimajo..

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: NOČEM DOJITI!
28.12.2005 20:46:49   
Anonimen
Ej čisto te razumem. Vem da ti je težko. Sama sem dojila do 1 leta, vendar brez zapletov. do 4.meseca izključno dojenje, potem še dodajanje. In žal mi je da si bila prikrajšana za najlepši del materinstva.
Ampak vseeno bi ti zelo lepo svetovala, vsaj poizkusi. Mleko boš imela. Vedla boš, da ne želiš tablete, tudi če ti jo bodo prinesli. Imela boš malo več izkušenj. Saj še vedno lahko zavrneš dojenje, ampak vsaj poizkusi.
Ostalo ti je Seven povedala!

LP

moje osebno mnenje je, dojenje da, ampak ne za vsako ceno. Ampak poizkusiti ni gre, kajne?LPuser posted image

(odgovor članu Scarlet)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 7:48:46   
Scarlet
ja dojiti tiste 4 dni v porodnišnici bi bilo še sprejemljivo, bi! Samo punce moje, jaz vem da bom potem imela toliko mleka, da ga bomo lahko izvažali. Kako bom pa nehala? Če pravite, da obstajajo tablete, bi poskusila!

Verjetno bo katera rekla, kako vem, da bom imela preveč mleka: Drage moje, jest sem polno dojila 6 mesecev, na dve uri, brizganje pa vmes. Lahko si predstavljate te mučne, naporne dneve in noči, bolečine in solze.

A mislite, da je to za otroka dobro, da se mama zvija od bolečin,
da prosi naj ji kdo pomaga, pa ji nihče ne zna...user posted image
Občutek da se ti nekaj gabi ne pride takoj, ampak z leti. Koliko trpljenja, pa ima otrok astmo, alergijo...vse možne bolezni. A ni dojenje tako zelo zdravo za otroka???? Ja je, ampak tudi adaptirano ni strupeno!
Na koncu ugotovim, da nisem z dojenjem pridobila nič, nasprotno veliko sem izgubila. Žal je moja izkušnja res grozna, vem da sem v manjšini.
Hvala vsem ženskicam, ki ste me podprle pri odločitvi, čeprav se zna zgoditi, da bo v porodnišnici mami spet joško ven potegnilauser posted image ,
ker se nočem  kregat z osebjem in jim razlagat te štorje! Ne vem, nisem se še čisto odločila!
Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 10:19:59   
Grascakinja
Sama sicer zagovarjam dojenje - ne pa za vsako ceno. Če ti to povzroča travme tako fizično, kot psihično, se raje odloči drugače. Priporočam ti, da dojiš vsaj toliko, da tvoj otrok dobi kolostrum, torej tisto prvo mleko. To je bistvenega pomena. Lahko za svoje boljše psihično stanje v porodnišnici vseeno poskusiš dojiti - 3 dni ni tako hudo. Potem pa pač prenehaj.

Lahko si pa "frajerka", pa si v porodnišnico odneseš grelec-vrč za vodo, stekleničke in formulo, pa ne boš rabila nobenega prosit, naj ti dodatek prinese (čeprav so ga meni sami ponudili v LJ porodnišnici, ker so videli, da imam premalo mleka).

Bistveno je tudi, da tvoj otrok v porodnišnici pridobi dovolj teže, da te spustijo domov.

Za prsi pa pater Ašič priporoča orehove liste v modrček pa žajbljev čaj za prenehanje. Piti moraš bolj malo tekočine in nositi tesen modrček, da bo presahnilo. Če boš imela trde ali vozličkaste prsi, si izčrpaj samo toliko mleka, da bo bolečina malo popustila. Konec koncev pa lahko zahtevaš tudi tablete za zaustavitev mleka ali pa si jih priskrbiš pri G že vnaprej.

Vsaka čast pa, da se "upaš" kljub današnjem heroiziranju dojenja in stigmatizaciji žensk, ki ne dojijo, "javno" povedati, da ne boš dojila.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 10:41:01   
mala maja
scarlet še nekaj. Mleka imaš v dojki toliko kot ga otrok potrebuje. če si ga boš vmes brizgala ga bo vse več in več.

Zbrigaš ga toliko da te dojke ne bolijo in niso trde. Ne sprazniš jih do konca. Če si to delal ni čudno da te je vse bolelo in da is imela seboj potujoče mlekarneuser posted image user posted image . sory za malo šale sam je res. Ne brizgaj mleka če ti malo ven teče-zato so blazinice. Zbrizgaš takrat ko boli in toliko da neha bolet.  Jaz se tega držim in nimam problemov.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 10:46:29   
arielca
Sama rada dojim, čeprav sem pri treh tednih pridelala mastitis in me je bolelo kot user posted image . Vseeno pa me moti forsiranje dojenja za vsako ceno, še bolj pa mi grejo na živce tisočera različna mnenja strokovnjakov, zdravnikov, patronažnih,... Vsak ti po svoje soli pamet, kakšnih konkretnih navodil pa ni. Kaj šele, če gre kaj narobe user posted image user posted image user posted image ... 
Ja, in še nekaj,... Od patronažne sem dobila nekaj napianih napotkov za uspešno djenje in na koncu so našteti argumenti ZA dojenje, med katerimi me je najbolj zbodlo to, da so dojeni otroci bolj inteligentni, jih je lažje motivirati in imajo boljšo koncentracijo... A nedojeni otroci so potem neinteligentni, imajo slabšo koncentracijo in jih je težje motivirati??? Če je mene to zmotilo, kako mora zaboleti to šele mamice, ki ali nočejo ali pa ne morejo dojiti...

Scarlet, čeprav osebno podpiram dojenje, te niti najmanj ne obsojam in spoštujem tvojo odločitev. Upam, da jo bodo tudi drugi... Srečno!!!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 11:33:07   
mujcek
Jaz te čisto razumem, da se ti po tvoji izkušnji dojenje gabi! Trenutno se tudi meni! Veretno bom čez čas drugače razmišljala, sedaj ko pa je mimilo komaj nekaj tednov od poroda pa se tudi meni gabi! Jaz sem dobila mleko; dojke imam majhne in imela sem čisto trde, mleko pa ni hotelo teči. Še v življenju nisem občutila takšnih bolečin, kot so bile te! V porodnišnici pa so samo hoteli, da pristavljam in da bo boljše! Mala dva sta cele dneve in noči vlekla kot zmešana (vmes sem imela samo čas iti na WC in jest, ostalo sem ju imela vedno na prsih), mleko pa se ni izločalo in potem sem imela poškodovane bradavice in je bilo še huje! Sprej sem dobila komaj drugi dan, ko se mi je že skoraj zmešalo! No doma pa potem vročina, bolečine...dojila sem ju samo 6 dni. Doma sem si črpala mleko z pumpico in je bilo boljše in nisem ju več dojila, zato je mleko počasi izginjalo! Minilo je hvala bogu brez večjih zapletov in nisem rabila antibiotikov.
Sam porod oz. cr se mi ni zameril; ampak ko pomislim na dojenje si ne želim več roditi user posted image
Moj nasvet: če si odločena, da ne želiš roditi jih v porodnišnici opozori že prej!!!

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 11:59:10   
cmokec
Scarlet men pa nekaj ne gre v glavo.

Bi še razumela, da bi ti zmanjkovalo mleka in bi se prenehala truditi zanj. Ampak, da se zavestno trudiš, da nebi dojila. Pa saj ne dojiš zaradi sebe (čeprav posredno tudi) ampak zaradi otročka. Ni mi jasno, da sebe postaviš na prvo mesto, otročka pa na drugo. Pa ne mislim, da se mora mamica zanemarit. To je isto, kot s kajenjem. Ene pač veselo kadijo naprej z izgovorom, da toliko pa že ne vpliva, da ni vse dokazano, da so otroci enaki od nekadilk....  In to so zame izgovori, ker se jim za otročka enostavno ne da dovolj potrudit, al pa v glavi nimajo vse pospravljeno.

Pa da ne bo pomote. Tudi sama sem imela velike probleme z odvajanjem od cigaret, pa z dojenjem, tako prvič kot sedaj drugič. Malo bolj sem se sicer pripravila in mi je lažje.

Pa te ne obsojam, naredi, kakor želiš. Samo jasno mi pa ne bo nikoli. Ob takih primerih se vedno spomnim na mamice nedonošenčkov ali hudo bolanih otročkov. One se mi smilijo z vsem stiskanjem mleka in prenašanjem flašk čez pol države in nazaj, pa v najbolj nemogočih razmerah. Te ženske bi edine lahko jamrale, pa so poleg vseh grozot in strahov edino vesele, da otročku lahko ponudijo svoje mleko, da bi prej okrevali.

Pa srečno.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 12:46:03   
Barbs
Cmokec - user posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 12:54:33   
lila
Naj ti povem, da  tudi jaz nisem dojila. Sicer ne zato ker ne bi želela, ampak ker nisem imela mleka. Pa me v porodnišnici ni nihče postrani gledal ( razen ene zdravnice, ki je tudi svoje otroke imela na steklenički! ). Zaradi tega nisem z otrokoma nič manj čustveno povezana. Namesto na prsih, je pač v naročju in se prav lepo cartamo in uživamo. Mislim, da lahko mami s forsiranjem dojenja naredijo več škode kot koristi. To je tvoja odločitev in če si se tako odločila. ne imej slabe vesti.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 13:05:34   
janjja
Res ne vem zakaj tolko fostrirajo s dojenjem zadnja leta. ok saj je res najbolj zdravo za otroka, ampak, tudi ostali preživijo. Meni je mama naprimer prvi dan ko sem prišla iz porodnišnice dala - poslušajte to-KRAVJE MLEKO, res ne vem kaj nji je bilo pa sem preživela, nikol prebolela nekih hudih bolezni in podobno. Mislim da so nadomestki kot npr. Aptamil zelo dobri in da z otrokom ne bo nič narobe.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 13:32:25   
Gina
Jaz te čisto zastopim. Meni je bilo dojenje ena sama velika bolečina in muka. Sem sicer trpela, da sem jih sfutrala vse tri, pa si ves čas vmes še pumpala - ampak zato, ker sem imela premalo mleka, da sem jim tistega, ko sem sredi noči 2x vstala medtem ko je otrok spal, da sem ga spumpala, dala potem zvečer, ko ga nisem imela več dovolj. Pa bolelo me je ves čas. NIkoli nisem čutila drugače, kot da bi me z milionom buck špikal v bradavico. Tudi po mesecih dojenja je bilo enako. jaz ne razumem, kako sem bila tkao zelo trapasta, da nisem rekla, da nočem in ne bom dojila. En sam ogromen pritisk na mamice, sploh tistih, ki jim je dojenje v užitek, pa ne razumejo, da ni tako pri vseh. Zakaj sem vse tiste fizične bolečine trpela, zakaj sem vstajala sredi noči, ko sem bila že takozelo utrujena? Zato da je bil moj otrok itak kar naprej bolan. En sam bla bla bla je o tem dojenju. NIč ne pripomore k zdravju otrok, to so le nepotrjene hipoteze.

Ne scarlet, ni ti treba dojit. Jaz mislim, da si se prav odločila. Po moje ti bodo v Po. manj težili kot v Lj., vsaj po mojih izkušnjah.

P.s.: Še bolj kot na porodnišnico se pripavi na pediatrinjo. Ko sem jaz zadnjemu dodajala, je bila čist fertik, kako si drznem! Se mi zdi, da moraš imeti isto kot mi, razen če voziš drugam.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 15:10:39   
Stefka
Jaz sem gladko zamolčala, da se, začela dodajati pred četrtim mesecem. In da sem takrat nehala dojit.
Pa kaj. Mala je zdrava, rasla je, krčev ni imela.
Zase in za svojega otroka pa ja najboljše veš.
Kar se mene tiče, bom drugič od začetka probala z nastavkom. Potem bomo pa videli. Nobenih doječih kalvarij več.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 17:49:56   
Scarlet
Gina verjetno misliš dr. Čuk, ki jo precej dobro poznam...imam seveda slabe izkušnje, kot večina. Pediatra bom verjetno poiskala na Vrhniki ali pa v Postojni. Ker te ženske žal ne prenašam!
P.s.:Končno še ena iz Logatca!user posted image

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 18:11:44   
lelaval
mogoče pa si prvič imela prepolne dojke in ni mogla niti zagrabit, ti pa si jemala še tablete. jaz si vedno mleko izbrizgam, če prespi obrok. na začetku pa si itak moraš črpat, ker je naval mleka in ga novorojenček ne more toliko pojest,

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: NOČEM DOJITI!
29.12.2005 19:27:32   
bobek05
Arielca, moj mož je bil dojen celih 14 DNI!!!!!!!!! IQ ima precej visok, je blazno razgledan in VSE si zapomni - kolikor se spomnim se nikoli v življenju ni učil, ker si je vse zapomnil kar v učilnici... v gimnaziji in na faxu pa je imel tudi zoisovo štipendijo, za nadarjene učence/študente...

Toliko o tej teoriji...

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: NOČEM DOJITI!
30.12.2005 7:53:45   
Scarlet
Lelaval, očitno nisi videla kako zgleda ENA dojka, ki se spremeni v tri trde, za pest velike bule. Glej, dojili sva se na dve uri, brizgala sem si pa vmes, ker je iz dojke dobesedno špricalo. To pomeni, da niti v trgovino ne moreš, ker ti teče in nobene blazinice ne ustavijo navala mleka! Največkrat se mi je zgodilo, da sem se med spanjem naslonila na eno stran...in potem poplava in spet bolečine, neznosne. Tega se ne da opisati, ker kdor tega ni doživel, nima pojma o čem govorim!
Zamislite si samo 6. mesecev stalnega preoblačenja, masiranja, tuširanja, bolečin....joj rajš se sploh ne spomnim te more!user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?